Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2010

Παρουσίαση fokida charity trek


Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον είχε η Συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του φιλανθρωπικού περίπατου Fokida Charity Trek, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16/9/2010 στο ξενοδοχείο Royal Olympic. Ο φιλανθρωπικός περίπατος Fokida Charity Trek αποτελεί μία πρωτοβουλία της Νομαρχίας Φωκίδας σε συνεργασία με την Arsenal (Arsenal in the community) για την ενίσχυση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Νεοπλασματικές Παθήσεις «Η ΠΙΣΤΗ».
Στο πάνελ συμμετείχαν ως ομιλητές, ο Νομάρχης Φωκίδας, κος Νίκος Φουσέκης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Η ΠΙΣΤΗ» κος Χρήστος Βλάχος, η μεγάλη δόξα του ποδοσφαίρου και προπονητής των Arsenal Soccer Schools Λάκης Παπαϊωάννου, η παρουσιάστρια και μητέρα Εύη Αδάμ και ο γνωστός δημοσιογράφος Χρήστος Σωτηρακόπουλος, οι οποίοι και μίλησαν για αυτό το πολύ όμορφο εγχείρημα.
Ο περίπατος θα διεξαχθεί την Κυριακή 26/9, στις 11.00, και το παρόν θα δώσει και αποστολή της Arsenal από την Αγγλία, που θα έρθει στην Ελλάδα αποκλειστικά για τις ανάγκες της φιλανθρωπικής αυτής ενέργειας. Παράλληλα, έχουν δηλώσει ενδιαφέρον για να συμμετάσχουν προσωπικότητες από τον καλλιτεχνικό, αθλητικό και πολιτικό χώρο, εκπρόσωποι των ΜΜΕ, αλλά και άνθρωποι από όλη την Ελλάδα με σκοπό να ενισχύσουν το σημαντικό έργο του Συλλόγου «Η ΠΙΣΤΗ» και να ανακαλύψουν μία άλλη πλευρά της Ελλάδας.
Οι συμμετέχοντες θα ξεκινήσουν τη διαδρομή....

Η συνέχεια εδω

Καταβολη χρηματικης προκαταβολης εξισωτικης αποζημιωσης 2009


Στη Βοιωτία 155 παραγωγοί θα πάρουν συνολικά 176.157 ευρώ
Μετά την ολοκλήρωση των διοικητικών ελέγχων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ των συμπληρωματικών παραστατικών που προσκόμισαν οι δικαιούχοι μέχρι 10.9.2010 έγινε καταβολή χρηματικής προκαταβολής ύψους 70% της Εξισωτικής Αποζημίωσης του 2009 ύψους 17,12 εκ € σε επί πλέον 11.954 δικαιούχους. Η καταβολή των εξισωτικών αποζημιώσεων ύψους 150 εκ € ετησίως θα καταβάλλεται μόνο από εθνικούς πόρους που εξευρέθηκαν και η διαχείριση των οποίων με διαφάνεια και νομιμότητα αποτελεί πρώτη προτεραιότητα.
Η καταβολή γίνεται σε όσους δικαιούχους έχουν υποβάλλει όλα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά δια μέσου των ΕΑΣ και πληρούν τα κριτήρια ένταξης στο μέτρο. Η άμεση καταβολή της χρηματικής προκαταβολής γίνεται ώστε αυτή την εποχή οι κτηνοτρόφοι που αποτελούν την πλειοψηφία των δικαιούχων της εξισωτικής αποζημίωσης να διευκολυνθούν στην έγκαιρη αγορά ζωοτροφών σε καλύτερες τιμές.
Θυμίζουμε ότι πριν απο λίγες ημέρες η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βάσω Τσόνογλου είχε καταθέσει σχετική ερώτηση.

Στο πλευρό της Ευ. Γρανιτσιώτη και ο Γιάννης Καιλης


Ο νέος Δήμος όπως αυτός διαμορφώθηκε με τον Καλλικράτη, μπορεί να γίνει φορέας ανάπτυξης ικανοποιώντας χρόνια αιτήματα των πολιτών που μέχρι τώρα δεν μπόρεσαν να βρουν λύσεις μέσα στις μικρές και ανίσχυρες τοπικές κοινωνίες.
Σήμερα χρειάζεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά οι εκλεγμένοι Δήμαρχοι να είναι έξω από τοπικιστικές αντιθέσεις, γνώστες των προβλημάτων του συνόλου των Δημοτικών Διαμερισμάτων και ικανοί να αξιοποιήσουν την ευκαιρία που παρέχεται μέσα από την νέα Διοικητική Μεταρρύθμιση.
Έχοντας υπηρετήσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση ως εκλεγμένος Δήμαρχος του Δήμου Διστόμου για 2 τετραετίες, γνωρίζοντας τα προβλήματα της περιοχής μας και έχοντας συνεργαστεί με αρκετούς ανθρώπους της αυτοδιοίκησης πιστεύω ότι η υποψηφιότητα της ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΓΡΑΝΙΤΣΙΩΤΗ συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία που απαιτούνται σήμερα για να εγγυηθεί μια πορεία που θα ενώσει τους κατοίκους των χωριών μας με κοινό στόχο ο νέος Δήμος να αποτελέσει ισχυρό κέντρο ανάπτυξης και να διαχειρίζεται αποτελεσματικά, όλες τις υπηρεσίες που αφορούν στην καθημερινή ζωή των πολιτών.

Το Π.Σ του Συνασπισμού για τις Περιφερειακές εκλογές


Το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ με ομόφωνη απόφασή του από τον Ιούνιο του 2010 και έχοντας και τη σύμφωνη γνώμη της ευρύτατης πλειοψηφίας των μελών του Συνασπισμού της περιφέρειας προτείνει στην ΚΠΕ του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ τη στήριξη της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ και ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ με επικεφαλής το ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ πρώην Βουλευτή Εύβοιας.
Ένα ψηφοδέλτιο επιδιώκει και φιλοδοξεί να εκφράσει τις δυνάμεις της Ανανεωτικής,
Ριζοσπαστικής Αριστεράς, της Οικολογίας, τις δυνάμεις που αντιτίθενται στην πολιτική του ΠΑΣΟΚ και ήδη αποδεσμεύονται από αυτό, τις δυνάμεις που περιθωριοποιούνται από τις πολιτικές του Μνημονίου και τις νεοσυντηρητικές πολιτικές, τις δυνάμεις που αντιτίθενται στην αποδόμηση της αυτοδιοίκησης με τον Καλλικράτη, τις δυνάμεις του αγροτικού κινήματος, των επιστημόνων των νέων και των γυναικών, που αγωνίζονται στην Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας.
Με κεντρικά συνθήματα :
* Να αντιταχθούμε στην εφαρμοζόμενη από το ΠΑΣΟΚ νεοφιλελεύθερη πολιτική του Μνημονίου, στις συντηρητικές πολιτικές του ΠΑΣΟΚ που στηρίζει η ΝΔ και το ΛΑΟΣ.
* Να αντιτάξουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την Περιφερειακή Πολιτική την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση και την Περιφερειακή Ανάπτυξη.
* Να συγκροτήσουμε ένα ευρύ μέτωπο δυνάμεων που θα εκφράσει την αντίθεσή του στις εφαρμοζόμενες πολιτικές του δικομματισμού στην περιοχή…
Προχωρούμε στην συγκρότηση ψηφοδελτίου με δυνάμεις των κινημάτων, με δυνάμεις που ασφυκτιούν από την νεοφιλελεύθερη πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ με δυνάμεις της αριστεράς, της οικολογίας, με δυνάμεις του αγροτικού κινήματος, με δυνάμεις της νεολαίας και της επιστήμης.
Επιδιώκουμε να σταθούμε δίπλα στην κοινωνία, να δείξουμε την αλληλεγγύη μας να δείξουμε ότι υπάρχει και άλλη προοπτική.
Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλες τις κινήσεις που δραστηριοποιούνται σε τοπικό ή περιφερειακό επίπεδο με δημοκρατικό τρόπο να συναποφασίσουμε, εφόσον συμφωνούν στις προγραμματικές αιχμές που προτείνουμε, την κοινή κάθοδο στις περιφερειακές εκλογές.

Περιοδεία Γ. Μαρίνου, υποψ. Περιφερειάρχη στο Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού


1) Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, ο συνδυασμός που υποστηρίζει το ΚΚΕ στις τοπικές που υποστηρίζει το ΚΚΕ στις τοπικές περιφερειακές εκλογές πραγματοποίησε εκδήλωση στους Ωρεούς της Β. Εύβοιας στις 15/9 με ομιλητές το Δημήτρη Περπατάρη υποψήφιο δήμαρχο του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού και το Γιώργο Μαρίνο μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Βουλευτή Εύβοιας και υποψήφιο Περιφερειάρχη Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας.
Οι ομιλητές καυτηρίασαν την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης που μειώνει τους μισθούς και τις συντάξεις, καταργεί εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, χειροτερεύει την κατάσταση στην Υγεία, την Πρόνοια, την Παιδεία.
Ανέδειξαν τις ευθύνες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ αλλά και των συνδυασμών τους στην τοπική και περιφερειακή διοίκηση για την όξυνση των προβλημάτων του λαού της Β. Εύβοιας για την άθλια κατάσταση στο οδικό δίκτυο και τις μεγάλες ελλείψεις σε υποδομές που χρειάζονται οι λαϊκές οικογένειες.
Αποκάλυψαν ότι ο «Καλλικράτης», η νέα διοικητική μεταρρύθμιση αποτελεί εργαλείο στα χέρια του κεφαλαίου και της αντιλαϊκής πολιτικής για νέα φορολογία σε βάρος του λαού, εμπορευματοποίησης της παιδείας, της υγείας, της Πρόνοιας παράδοσης του φυσικού πλούτου στα χέρια μεγάλων οικονομικών συμφερόντων.
Τόνισαν την αναγκαιότητα υπερψήφισης....

Η συνέχεια εδω

Ανακοίνωση υποψηφιότητας Σπύρου Νικολάου για τον διευρυμένο Δήμο Θηβαίων


Αγαπητές Συνδημότισσες,
Αγαπητοί Συνδημότες,
Μετά από επαφές με στελέχη της Αυτοδιοίκησης και πολίτες των σημερινών Δήμων αποφάσισα με αίσθημα ευθύνης να ηγηθώ ανεξαρτήτου συνδυασμού , δηλώνοντας ότι θα εργασθώ με συνέπεια, ήθος και διαφάνεια για το καλό του Δήμου μας και με άξονες:
• Καθαρό περιβάλλον, το οποίο σήμερα δοκιμάζεται πολλαπλά
• Συνεργασία με όλους τους φορείς και τους δημότες για την με το καλύτερο τρόπο αντιμετώπιση των προβλημάτων του Δήμου μας.
• Ισομερή ανάπτυξη όλων των σημερινών Δήμων.
• Πολιτισμό, Αθλητισμό, Ποιότητα ζωής.
• Ανάπτυξη με παράλληλη αναβάθμιση των υπηρεσιών για την καλύτερη αντιμετώπιση των σημερινών κοινωνικών προβλημάτων και την εξυπηρέτηση των πολιτών.
Θήβα 17 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΠΥΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2010

Συνεδριάζει την ερχόμενη Τετάρτη το Δ.Σ Λιβαδειάς


Με την παρούσα, σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την 22η Σεπτεμβρίου 2010 ημέρα Τετάρτη και ώρα 6.00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων στο Παλαιό Δημαρχείο.
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:
-Έγκριση Απολογισμού – Ισολογισμού Δήμου Λεβαδέων οικ. έτους 2009.
-Έγκριση Ισολογισμού του Δήμου Λεβαδέων οικ. έτους 2009.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.
ΚΑΛΛΙΑΝΤΑΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Ανεξάρτητος τελικά ο Σπύρος Νικολάου


Ανεξάρτητος κατεβαίνει τελικά ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Σπύρος Νικολάου. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνεργάτες του - υποψήφιοι που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο θα προέρχονται απο όλους τους πολιτικούς χώρους.

Συνάντηση του Αυτοδιοικητικού κινήματος περιφέρειας Στερεάς στην Εύβοια


ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Καλούμε όλους τους φίλους του Αυτοδιοικητικού Κινήματος Στερεάς Ελλάδας που είναι από την Εύβοια, να συναντηθούμε το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου στις 8 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΔΗΚΕΧ (Αβάντων 50, Χαλκίδα) για να συζητήσουμε για τις προγραμματικές θέσεις και όλα τα θέματα της εκλογικής δουλειάς για το νομό και για τον/την υποψήφιο/α αντιπεριφερειάρχη της κίνησης μας για την Εύβοια.
Στo "Αυτοδιοικητικό Κίνημα", συμμετέχουν πολίτες που δίνουν καθημερινά το παρόν στις μικρές και μεγάλες μάχες για τα προβλήματα των περιοχών τους σε κάθε άκρη της Στερεάς.
Η κίνησή μας κατέρχεται στις περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου με υποψήφια περιφερειάρχη τη Δέσποινα Σπανούδη, χημικό μηχανικό με μακρά επαγγελματική εμπειρία σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης.
Έχει έντονη συμμετοχή σε πολλές τοπικές κοινωνικές πρωτοβουλίες για ζητήματα περιβάλλοντος, βιομηχανικής ρύπανσης, ενεργειακών δραστηριοτήτων και υπεράσπισης των κοινωνικών δικαιωμάτων.

Οι συμμετοχές των Βοιωτικών ποδοσφαιρικών ομάδων στη Δ' Εθνική


Γράφει ο Δημήτρης Σοβατζής

Τήν Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010 αρχίζει τό 34ο Ποδοσφαιρικό Πρωτάθλημα τής Δ' ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ γνωστό καί ώς ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ.
Τό ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΟ Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου ξεκίνησε τήν Ποδοσφαιρική Περίοδο 1977-78 μέ τήν ονομασία ΕΘΝΙΚΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΉ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ καί από τήν Ποδοσφαιρική Περίοδο 1987-88 ονομάστηκε Δ' ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ .
Οι Συμμετοχές τών Βοιωτικών Ποδοσφαιρικών Ομάδων στήν Ιστορία τού ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου είναι:
EΘΝΙΚΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ
1977-78 ΑΟ Η ΘΗΒΑ
1978-79 ΔΑΦΝΗ ΕΡΥΘΡΩΝ
1979-80 ΑΕ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ - ΔΑΦΝΗ ΕΡΥΘΡΩΝ
1980-81 ΑΕ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ - ΔΑΦΝΗ ΕΡΥΘΡΩΝ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΕΡΚΥΝΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
1981-82 ΑΟ Η ΘΗΒΑ - ΑΕ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ - ΕΡΚΥΝΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
Η συνέχεια εδώ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ: Ανακοίνωση του υπ. περιφερειάρχη σχετικά με την επίσκεψη της υπουργού περιβάλλοντος στα Μεσσάπια


Η επίσκεψη και η τοποθέτηση της Υπουργού Περιβάλλοντος στα Μεσσάπια της Κεντρικής Εύβοιας προκαλεί το λαό περιοχής γιατί η πολιτική που υπερασπίζεται είναι η πολιτική που δημιούργησε και όξυνε το πρόβλημα της ρύπανσης του νερού και του εδάφους στην Εύβοια την Βοιωτία και σε πολλά μέρη της Αττικής.
Πρόκειται για επιστροφή στον τόπο του εγκλήματος. Αυτή είναι η εκτίμηση μεγάλου αριθμού λαϊκών οικογενειών που βιώνουν τις επιπτώσεις αυτής της μεγάλης καταστροφής με βαριές συνέπειες στην υγεία τους και στην αγροτική παραγωγή.
Ό, τι και να κάνουν η ηγεσία, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ δεν μπορούν να αποκρύψουν τις εγκληματικές ευθύνες που έχουν γιατί η δική τους πολιτική οδήγησε στην χρήσιμοποίηση του Ασωπού ποταμού ως καναλιού διοχέτευσης τοξικών αποβλήτων και η μετατροπή της Κεντρικής Εύβοιας σε τάφο τοξικών ουσιών των βιομηχανιών της περιοχής.
Ο λαός πρέπει να καταδικάσει αποφασιστικά κάθε προσπάθεια χειραγώγησης των αγωνιστικών διαθέσεων και να αντιμετωπίσει αταλάντευτα την ψευδολογία που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τα αρμόδια υπουργεία. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για μεγάλο χρονικό διάστημα μοιράζει ψευτοϋποσχέσεις, που αποσκοπούν στην άμβλυνση των λαϊκών αντιδράσεων και στη διαιώνιση του προβλήματος της ρύπανσης του νερού που αποδεδειγμένα είναι αιτία εξάπλωσης του καρκίνου.
Το ΚΚΕ αποφασιστικά όλο αυτό το χρονικό διάστημα με παρεμβάσεις ανέδειξε το πρόβλημα και παλεύει μαζί με το λαό για την εφαρμογή άμεσων ουσιαστικών μέτρων.
Συγκεκριμένα:
-Να δημιουργηθεί κατάλληλη υποδομή διαχείρισης τοξικών αποβλήτων και να σταματήσει η απόθεσή τους στον Ασωπό στα Μεσσάπια ή σε άλλα σημεία. Και να αποκατασταθεί η ζημιά στις περιοχές αυτές.
-Να εξασφαλιστεί με ευθύνη του κράτους η παροχή καθαρού νερού χωρίς να επιβαρυνθεί η λαϊκή οικογένεια.
-Να πραγματοποιηθούν οι σχετικοί προληπτικοί έλεγχοι στην υγεία των κατοίκων των περιοχών Αττικής, Βοιωτίας και Εύβοιας.
-Να πραγματοποιηθούν συστηματική έλεγχοι στα αγροτικά και τα υπόλοιπα διατροφικά προϊόντα που παράγονται στις παραπάνω περιοχές και να αποζημιωθούν οι αγρότες που έχουν υποστεί ζημιές με 100% αποζημίωση και αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος.

Ο Σπύρος Νικολάου υποψήφιος Δήμαρχος της ΝΔ στη Θήβα;


Ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων και Έφεδρων Αξιωματικών Θήβας κ. Σπύρος Νικολάου θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες ο άνθρωπος που θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοπκρατίας για τον Καλλικράτειο Δήμο Θηβαίων.
Μάλιστα όπως πληροφορηθήκαμε οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν σήμερα το μεσημέρι.

Να θυμίσουμε ωστόσο ότι έχουν προηγηθεί μαραθώνιες συσκέψεις και συζητήσεις μεταξύ των στελεχών του κόμματος. Παρόμοια η εικόνα και στη Λιβαδειά όπου το τοπίο για το ποιος θα είναι ο "εκλεκτός" παραμένει θολό.

Αν τελικά ισχύουν οι πληροφορίες μας, ευχόμαστε στον Στρατηγό καλή δύναμη και καλή επιτυχία!

Κλέαρχος Περγαντάς: "Σε κατάσταση πανικού ο Θαν. Χειμάρας"


Αμέσως μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας ως Αντιπεριφερειάρχη του κ. Θανάση Μπουραντά Νομάρχη Ευβοίας στο ψηφοδέλτιο του κ. Κλέαρχου Περγαντά και προφανώς υπό το κράτος πανικού ο κ. Χειμάρας έδωσε σε τηλεοπτικό σταθμό μέτρηση του προηγουμένου Μαίου όπου παρουσιάστηκαν ποσοστά και ονόματα υποψηφίων υποψηφίων για την θέση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας.
Ποσοστά και ονόματα τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με τη διαμορφωμένη πολιτική πραγματικότητα.
Είναι σαφές ότι ο πανικός είναι μεγάλος και ότι η νίκη στις επερχόμενες εκλογές θα είναι νίκη πρώτης Κυριακής.

Κλέαρχος Περγαντάς
Υποψήφιος Περιφερειάρχης
Στερεάς Ελλάδας
Νομάρχης Βοιωτίας

Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2010

29 χρόνια "Λάιος"


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΘΗΒΑΣ «ΛΑΪΟΣ»
Πινδάρου 112, Θήβα. Τηλ. 22620 -23393

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ο Σύλλογός μας συνεχίζοντας την 29ετή πορεία του στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής, λειτουργεί και φέτος τα τμήματά του: * Χορευτικά για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, εφήβους και ενήλικες
* Ζωγραφική για όλες τις ηλικίες
* Γυναικεία Χορωδία
* Εκμάθηση Αρχαϊκής Μουσικής
* Εκμάθηση Παραδοσιακών Οργάνων (νταούλι – πίπιζα).
Τα μαθήματα αρχίζουν το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου και οι εγγραφές γίνονται κάθε Σάββατο από 17.00 μέχρι 20.00. (πρ. πολυιατρείο)
Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 22620-23393 και 89752, 6945540106, 6977283756
Οι πρόβες της Χορωδίας γίνονται κάθε Δευτέρα, ώρα 17.30 και οι εγγραφές νέων μελών γίνονται στα τηλέφωνα 22620-29511και 81252.

Ο Γάμος του Σιορ Διονύσιου στη Θήβα - Θέτρο σκιών!


Ο θίασος Αθανασίου στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του θα παρουσιάσει δύο παραστάσεις με το έργο «Ο γάμος του σιορ Διονύσιου» το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου στις 5.30μ.μ. και στις 7.30μ.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο, Λουκά Μπέλου 1, Θήβα.
Ακολουθεί η περίληψη του έργου:
Ο καραγκιόζης χρόνια άνεργος συμβιβάζεται να εργασθεί ως υπηρέτης στο φιλάργυρο Δημητράκη Ψαρόκολλα.
Στην εργασία του, τον συστήνει ο παιδικός του φίλος ο Χατζηαβάτης με την ελπίδα ο Καραγκιόζης να πληρώνεται με φιλοδωρήματα από την κόρη του αφεντικού του την Μαργαρίτα.
Ο ξυπόλυτος καμπούρης θα μπερδευτεί σε διάφορες κωμικοτραγικές καταστάσεις με τον Γέρο Δημητράκη, την κόρη του, τον σιορ Διονύσιο και θα φτάσει στην πόρτα του ψυχιατρείου..
Ο λαϊκός μας ήρωας περιμένει μικρούς και μεγάλους να τους διασκεδάσει με τα αστεία του. Τιμή εισιτηρίου 5€.

Έναρξη χρονιάς στο Λύκειο Ελληνίδων Θήβας


Το Λύκειον των Ελληνίδων Θήβας με την ευκαιρία έναρξης της νέας περιόδου 2010-2011 και επιθυμώντας να ενημερώσει την τοπική κοινωνία, σας γνωρίζει ότι θα συνεχίσει το έργο του και την προσφορά του, όπως έπραξε μέχρι σήμερα και σας διαβεβαιώνει ότι αυτό θα γίνει στην συνέχεια με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις προκειμένου να δώσει την ευκαιρία και κυρίως την δυνατότητα στα παιδιά να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τους Ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια της Πατρίδας μας.
Αναλυτικότερα θα λειτουργήσουν για την περίοδο αυτή τα παρακάτω τμήματα από :
ΣΑΒΒΑΤΟ 02/10/10 9:30 π.μ. - 1μ.μ . ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
ΚΥΡΙΑΚΗ 03/10/10 το πρωί Θ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΑΓ. Ι. ΚΑΛΟΚΤΕΝΗ
6-7 μ.μ. ΠΑΡ. Χ. ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
7-8 μ.μ. ΠΑΡ. Χ. ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ
8-9 μ.μ. ΜΕΓΑΛΗ ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
ΔΕΥΤΕΡΑ 04/10/10 7:30 -8:30 μ.μ. ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 06/10/10 7:30 -8:30μ.μ. ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ
Κάθε ΤΕΤΑΡΤΗ από 10/11/10 5:00-7:00 μ.μ. ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ :
ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ
ΤΕΧΝΗΣ ( Δωρεάν συμμετοχή)
Οι εγγραφές των μαθητών θα γίνουν στην έδρα του Σωματείου μας , στο οίκημα ΣΤΑΜΟΥΛΗ ( οδός Πινδάρου, αρ. 3)
Το Σάββατο 02 Οκτωβρίου 2010 ώρα 10π.μ. και Κυριακή 6μ.μ. - 9μ.μ.
Όλοι οι ενδιαφερόμενοι, παιδιά και ενήλικες παρακαλούμε όπως προσέλθουν για την εγγραφή τους .
Πληροφορίες στο τηλέφωνο 22620-25961 και στο κιν. 6977-410450.

Με εκτίμηση
Το Δ.Σ. του Λ.τ Ε. Θήβας

Καθυστέρηση στην Υπουργική απόφαση για την κατανομή ισχύος των ΑΠΕ


Ο Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας & Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Βοιωτίας, κ. Μιχάλης Γιαννάκης, με αφορμή την υπογραφή της Υπουργικής Απόφασης για την κατανομή ισχύος μεταξύ διαφόρων ΑΠΕ από την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η καθυστέρηση στην υπογραφή της Υπουργικής Απόφασης για την κατανομή ισχύος μεταξύ των διαφόρων τεχνολογιών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας δεν αποτελεί πλέον έκπληξη από μια κυβέρνηση που σχεδιάζει την πολιτική της “στο πόδι”. Άλλωστε, είναι γνωστή η αναστάτωση που προκάλεσε, με την προχειρότητά της, η Υπουργός σε χιλιάδες αγρότες και τους ενδιαφερόμενους επενδυτές.
Όπως, επίσης, δεν αποτελεί είδηση ο παραγκωνισμός, μέσω της κατανομής που αποφάσισε η Υπουργός, χιλιάδων αιτήσεων αγροτών, μικρών επενδυτών στα φωτοβολταϊκά και τις μικρές υδροηλεκτρικές μονάδες.
Αποτελεί, όμως, είδηση το γεγονός ότι η κυβέρνηση ανατρέπει τον ενεργειακό σχεδιασμό που η ίδια κατήρτισε, αφού στο Δελτίο Τύπου – Ομολογία που εξέδωσε, τοποθετεί το Σχέδιο Δράσης για τις ΑΠΕ στον κάλαθο των αχρήστων, δεδομένου ότι στην υπόψη κατανομή δεν συμπεριλαμβάνονται τα έργα που εντάσσονται στη διαδικασία του “fast track”.

Η συνέχεια εδω

Ψήφισμα για το Μνημόνιο


Την Δευτέρα 13/9/2010,στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς, το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς, ο Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς, η ΕΛΜΕ Νομού Βοιωτίας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης Περιφέρειας Λιβαδειάς, το Νομαρχιακό Σωματείο Ατόμων με αναπηρία Ν.Βοιωτίας, ο Σύλλογος Τριτέκνων Γονέων και ο Σύλλογος Φοιτητών σε κοινή Σύσκεψη, καταδικάζουν τις σκληρές αντικοινωνικές συνθήκες που διαμορφώνονται με την εφαρμογή του Μνημονίου, το οποίο οδηγεί τους Εργαζόμενους, τους Μικρομεσαίους, τους Συνταξιούχους, τους νέους και όλη την κοινωνία γενικότερα σε οικονομικό μαρασμό και κοινωνικό αδιέξοδο .
Ομόφωνα απαιτούμε:
Μείωση των τιμών στα είδη πρώτης ανάγκης
Μείωση στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ κ.α.)
Μείωση των ενοικίων
Ενίσχυση των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων
Ενίσχυση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων
Διασφάλιση της Υγείας, της Κοινωνικής Πρόνοιας – Αλληλεγγύης
Διασφάλιση της δωρεάν Παιδείας
Απαιτούμε ένα διαφορετικό μοντέλο οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής απεγκλωβισμένο, από τα συμφέροντα των Τραπεζών και των εντολών του Δ.Ν.Τ.
Απαιτούμε ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο , που θα στηρίζει την επιχειρηματικότητα , θα δημιουργεί νέες και σταθερές θέσεις εργασίας, θα εξασφαλίζει την κοινωνική συνοχή και το μέλλον των νέων και της χώρας.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΕΛΜΑ

Τα Δ.Σ.

Ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ για την κατάσταση στα δικαστήρια


Η λειτουργική κατάσταση στα δικαστήρια είναι γνωστό ότι είναι από κακή έως απαράδεκτη και για την ίδια τη δικαιοσύνη αλλά πολύ περισσότερο για τους Έλληνες πολίτες.
Τα χρονίζοντα προβλήματα παραμένουν και η κυβερνητική ευθύνη για την αντιμετώπισή τους αυξάνει.
Η έλλειψη του προσωπικού έφθασε ήδη στο 2.500 και με τη φυγή λόγω του νέου ασφαλιστικού, ήδη υπάρχουν αθρόες αιτήσεις συνταξιοδότησης, μπορεί ακόμη και να διπλασιαστεί.
Η έλλειψη αιθουσών και πολλών άλλων απαραίτητων, για την εύρυθμη λειτουργία υποδομών, συμβάλλουν σημαντικά σε καθυστερήσεις, μεγέθυνση εκκρεμοτήτων, ταλαιπωρία διαδίκων, δικηγόρων, δικαστών και δικαστικών υπαλλήλων.
Η δικαιοσύνη, με τη συσσωρευμένη εκκρεμότητα, λειτουργεί σε βάρος των πολιτών που περιμένουν προστασία και δικαιοσύνη και εξυπηρετικά σε συμφέροντα που επιδιώκουν καθυστέρηση.
Είναι γεγονός ότι όλα αυτά είναι απόρροια της γενικότερης αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής που υποβαθμίζει το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων στο όνομα του μνημονίου αξιοποιώντας και την οικονομική κρίση.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει έμπρακτα τον αγώνα και τις κινητοποιήσεις των Δικαστικών Υπαλλήλων και απαιτεί από την Κυβέρνηση την άμεση επίλυση των δίκαιων αιτημάτων τους.
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Τι συμβαίνει στις Εθνικές Οδούς;


Πέτρες..."φύτρωσαν" ξαφνικά χθες βράδυ στην Νέα Εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας στο ύψος του Υπάτου.
Μάλιστα, οι πληροφορίες μας αναφέρουν, ότι συνοδεύονται απο περιπολικά όσοι ιδιοκτήτες φορτηγών Δημοσίας χρήσης δεν απεργούν και αποτελούν τον στόχο του....πετροπόλεμου.
Συγκεκριμένα πολλά φορτηγά έχουν γίνει στόχος αγνώστων οι οποίοι απο τις γέφυρες της Εθνικής οδού, πετροβολούν, προκαλώντας υλικές ζημιές, όσα φορτηγά δεν απεργούν.
Δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι πίσω απο αυτήν την ιστορία, που συμβαίνει και σε άλλες πόλεις της χώρας, βρίσκονται όσοι θέλουν η απεργία των φορτηγατζήδων να είναι καθολική.

Μήνυμα του υποψηφίου Περιφερειάρχη Στερεάς Νίκου Παπανδρέου


Μετά και την επίσημη στήριξη του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρη στον ανεξάρτητο υποψήφιο περιφερειάρχη Στ. Ελλάδας , γιατρό κ. Ν. Παπανδρέου, ξεκινάει η τελευταία φάση του προεκλογικού αγώνα στον Νομό μας και στην Περιφέρεια .
Ο κ. Ν. Παπανδρέου που ως γιατρός βρίσκεται κοντά στους συνανθρώπους μας και γνωρίζει τα προβλήματα τους και σαν πρώην βουλευτής και εκλεγμένος νομάρχης Ευβοίας έχει πείρα στην διοίκηση και έχει μαζί του, όλους όσους θα συμμετάσχουν στο ψηφοδέλτιο αλλά και όλους όσους θέλουν να στείλουν το μήνυμα τού συνδυασμού του και που μοναδική τους έγνοια είναι να υπηρετήσουν σωστά και τίμια τον τόπο.
Τώρα πλέον τον λόγο έχει ο λαός .
Όλοι ζούμε μια καθημερινότητα που μας ταλαιπωρεί.
Όλοι μάθαμε και μαθαίνουμε, πως το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ επί 30 χρόνια κακοδιοικούν και καταστρέφουν την Ελλάδα για να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε σήμερα.
Σε λιγότερο από δύο μήνες θα ζητήσουν την ψήφο του Ελληνικού λαού, δικοί μας άνθρωποι νέοι, έντιμοι και άφθαρτοι αλλά και αυτοί που τα τελευταία χρόνια τον καταλήστεψαν.
Τώρα είναι μοναδική ευκαιρία να ενισχυθούν όλοι εκείνοι οι πατριώτες που δεν στηρίζουν τις απόψεις του δικομματισμού και του παρελθόντος που μας οδήγησε στην σημερινή άθλια κατάσταση.
Έχουμε χρέος απέναντι στην σημερινή γενιά που τώρα υποφέρει αλλά και στην νέα γενιά, να πούμε ένα βροντερό «όχι» σ’ αυτούς που μας κατέστρεψαν και τώρα έχουν το θράσος για άλλη μια φορά να προσπαθούν να μας κοροϊδέψουν υποσχόμενοι ότι θα κάνουν αυτά που επί 35 χρόνια δεν έκαναν.
Ο ΛΑ.Ο.Σ. προτείνει συνδυασμούς και άτομα που είναι δοκιμασμένα, έχουν γνώσεις, είναι αποδεκτά για το ήθος και το έργο τους από την κοινωνία και σίγουρα δεν υπηρετούν το καταστροφικό κατεστημένο .
Ο ΛΑ.Ο.Σ. προτείνει στον Ελληνικό λαό να στηρίξει αυτούς τους ανθρώπους για το καλό τού τόπου αλλά και για να τιμωρήσει αυτούς που είναι υπεύθυνοι για την σημερινή κατάντια τού τόπου
Ο ΛΑ.Ο.Σ. προτείνει να ψηφίσετε το ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΜΕΤΩΠΟ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, με υποψήφιο περιφερειάρχη τον γιατρό Νίκο Παπανδρέου.

Νίκος Σβίγγος: Προχωρά η υδροδότηση Νεοχωρακίου και Ελεώνα από τον Μόρνο


Έπιασαν τόπο οι πιέσεις του Δήμου Θηβαίων στο Υπουργείο Περιβάλλοντος σε ότι αφορά την υδροδότηση των Δημοτικών Διαμερισμάτων Νεοχωρακίου και Ελεώνα από τον Μόρνο.
Η πρόταση του Δημάρχου Θηβαίων κ. Νίκου Σβίγγου στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ ήταν η άμεση χρηματοδότηση εργασιών αναβάθμισης του διυλιστηρίου καθώς και η κατασκευή αγωγών για την μεταφορά του νερού στα Δημοτικά Διαμερίσματα
Έτσι εντός των ημερών υπογράφεται το σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου ΠΕΚΑ, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και της ΕΥΔΑΠ, βάσει του οποίου και με χρηματοδότηση του ΥΠΕΚΑ, η Περιφέρεια θα προχωρήσει άμεσα στη δημοπράτηση των έργων αναβάθμισης του διυλιστηρίου της Θήβας.
Υπενθυμίζουμε ότι στις 16/04/2010 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία της ΔΕΥΑΘ όπου συμμετείχαν, προσκεκλημένοι του Δημάρχου Θηβαίων και προέδρου της ΔΕΥΑΘ κ. Νίκου Σβίγγου, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, αρμόδιος για την διαχείριση των υδάτινων πόρων κ. Ανδρεαδάκης, η Ειδική Γραμματέας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος κ. Μαργαρίτα Καραβασίλη, ο Δ/νων Σύμβουλος και στελέχη της ΕΥΔΑΠ, από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ο κ. Αναλυτής, ο Γενικός Διευθυντής και στελέχη της ΔΕΥΑΘ όπως επίσης και οι Πρόεδροι των Δημοτικών Διαμερισμάτων Ελεώνα και Νεοχωρακίου.
Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Θηβαίων και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΘ κ. Νικόλαος Σβίγγος τόνισε σχετικά:
«Βρισκόμαστε σε ένα στάδιο εγρήγορσης προκειμένου να καλύψουμε κενά που έχουν δημιουργηθεί στην λειτουργία της ΔΕΥΑΘ σε σχέση με την εξασφάλιση όλων των απαιτούμενων, για να υδροδοτηθεί όλος ο Καποδιστριακός Δήμος Θηβαίων. Η σύσκεψη που προκαλέσαμε τον περασμένο Απρίλη αποδίδει καρπούς και πρωταρχικός στόχος της σημερινής Δημοτικής Αρχής ήταν και είναι η επίλυση των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η περιοχή μας σε σχέση με την ρύπανση των νερών της ύδρευσης και της άρδευσης. Ελπίζουμε ότι οι απαιτούμενες διαδικασίες για τις μελέτες και την κατασκευή θα προχωρήσουν με γοργούς ρυθμούς προκειμένου το συντομότερο δυνατόν και οι κάτοικοι των Δημοτικών μας Διαμερισμάτων να έχουν καθαρό πόσιμο νερό».

Στην Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων η Β. Τσόνογλου


Η Βουλευτής Βοιωτίας Βασιλική Τσόνογλου-Βυλλιώτη τοποθετήθηκε, μετά από ψηφοφορία, στην θέση της Αντιπροέδρου της Διαρκούς Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής (Γ’ Θερινό Τμήμα).
Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής είναι ο κ. Παντελής Οικονόμου και Γραμματέας ο κ. Νίκος Τσώνης.
Η Επιτροπή επεξεργάζεται και εξετάζει ή ψηφίζει νομοσχέδια και προτάσεις νόμων αρμοδιότητας των Υπουργείων α) Εξωτερικών και β) Εθνικής Άμυνας και συζητά θέματα συναφή με την αρμοδιότητά της.

Μήνυμα του Δημάρχου Θηβαίων κ. Νίκου Σβίγγου για την έναρξη της σχολικής χρονιάς


Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θέλω να ευχηθώ σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, υγεία, όρεξη και δύναμη για δουλειά και καλή επιτυχία στο πολύ σπουδαίο έργο σας.
Η σχολική χρονιά ας εκπληρώσει τις προσδοκίες και τα όνειρα όλων μας που δεν ικανοποιήθηκαν τα προηγούμενα έτη.
Η ανάγκη για ένα σύγχρονο σχολείο που να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες και τις απαιτήσεις του παρόντος και του μέλλοντος στην εποχή μας που όλα τρέχουν με πολύ γρήγορες ταχύτητες επιβάλει στην πολιτεία και σε όλους μας να αναδείξουμε την παιδεία στα έργα και όχι στα λόγια σε ζήτημα πρώτης προτεραιότητας.
Εύχομαι στους εκπαιδευτικούς να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για να κάνουν αυτή τη σχολική χρονιά όσο γίνεται πιο ευχάριστη και εντυπωσιακή στους μαθητές τους.
Στους γονείς να συμπαραστέκονται και να μοιράζονται τις ανησυχίες και τον ενθουσιασμό των παιδιών τους.
Ιδιαίτερα εύχομαι στους μαθητές της Α΄ Δημοτικού να προσαρμοστούν όσο γίνεται πιο γρήγορα στο νέο σχολικό περιβάλλον και να έχουν καλή πρόοδο.
Ευχόμενος καλή σχολική χρονιά σε όλους, δίνω για μια ακόμα φορά τη διαβεβαίωση ότι θα σταθούμε όχι μόνο αρωγοί σε κάθε πρόβλημα της εκπαίδευσης αλλά και πρωτοπόροι στη μεγάλη αλλαγή που απαιτούν οι καιροί και στην Παιδεία.
Μια χρονιά αποδοτική, με συλλογική εργασία και κοινές στοχεύσεις, ικανή να ανταποκριθεί στα όνειρα και τις προσδοκίες ...

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΒΙΓΓΟΣ

Ελπίδες για καθαρό νερό - Σύνδεση Νεοχωρακίου και Ελεώνα με τον Μόρνο


Σε αναζήτηση καθαρού νερού για τις μολυσμένες περιοχές του Ασωπού, των Οινοφύτων και της Μεσσάπιας Ευβοίας βρίσκεται το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Σήμερα, κλιμάκιο του ΥΠΕΚΑ και της ΕΥΔΑΠ με επικεφαλής την υπουργό Τίνα Μπιρμπίλη αναμένεται στη Μεσσάπια, προκειμένου να εξεταστεί από κοντά το πρόβλημα ρύπανσης του νερού από το εξασθενές χρώμιο.
Τα νερά από τις γεωτρήσεις της πεδιάδας έχουν κριθεί ακατάλληλα για ύδρευση, ίσως και για άρδευση, και τώρα αναζητούνται νέες γεωτρήσεις προκειμένου οι κάτοικοι να εφοδιαστούν με καθαρό νερό.
Εντός των ημερών, εξάλλου, υπογράφεται το σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου ΠΕΚΑ, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και της ΕΥΔΑΠ, βάσει του οποίου και με χρηματοδότηση του ΥΠΕΚΑ, η Περιφέρεια θα προχωρήσει άμεσα στη δημοπράτηση των έργων αναβάθμισης του διυλιστηρίου της Θήβας, ώστε να τροφοδοτηθούν με νερό από τον Μόρνο Νεοχωράκι και Ελαιώνας.
Τα Οινόφυτα υδρεύονται ήδη από τον Μόρνο.
Από το υπουργείο Περιβάλλοντος παρακολουθείται στενά η πορεία της εφαρμογής των νέων ορίων ποιότητας που έχουν θεσμοθετηθεί από τον περασμένο Απρίλιο για τα υγρά απόβλητα των βιομηχανιών που δραστηριοποιούνται γύρω από τον Ασωπό.
Εχει ξεκινήσει τεχνική συνεργασία με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Βιομηχανιών (ΣΕΒ), καθώς οι βιομηχανίες πρέπει να έχουν προσαρμοστεί στα νέα όρια μέχρι το τέλος του επόμενου έτους.
Η λύση που θα επιλεγεί, κατά πάσα πιθανότητα κοινός βιολογικός καθαρισμός, θα χρηματοδοτηθεί από τις εμπλεκόμενες βιομηχανίες.
Ο ειδικός γραμματέας Υδάτων του ΥΠΕΚΑ, Ανδρέας Ανδρεαδάκης, δήλωσε στο «Εθνος» πως εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπαχθεί η λεκάνη του Ασωπού στην ομάδα των 6 αγροτικών περιοχών της Ελλάδας (Αργολικός κάμπος, Θεσσαλία κ.ά.) που έχουν χαρακτηριστεί ευαίσθητες στη νιτρορύπανση.
Στόχος είναι να καταπολεμηθεί η ρύπανση που προκαλούν οι γεωργικές δραστηριότητες με την εφαρμογή κατάλληλου αγροπεριβαλλοντικού προγράμματος.

Πηγή: Έθνος.gr

Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Λιβαδειά


Πέμπτη 23 Σεπτέμβρη στις 7.30 μ.μ. στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης
"Να αποτρέψουμε τις αυξήσεις σε ρεύμα, φπα και πετρέλαιο θέρμανσης"

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλα τα ΔΣ των ΕΛΜΕ και των Συλλόγων ΠΕ, σε όλους τους εκπαιδευτικούς για την πραγματοποίηση μαζικών Γενικών Συνελεύσεων, για την οργάνωση της πάλης από τα κάτω τώρα! ΔΟΕ-ΟΛΜΕ σταθερά στη γραμμή της συναίνεσης και του συμβιβασμού αρνήθηκαν να δώσουν Γενικές Συνελεύσεις με την έναρξη της σχολικής χρονιάς (13-20 Σεπτέμβρη).
Τώρα είναι η ώρα της ευθύνης. Τώρα είναι η ώρα των αποφάσεων. Καμιά αναμονή, καμιά ανοχή! Συμμετέχουμε, δραστηριοποιούμαστε, αποφασίζουμε! Τα χειρότερα έρχονται!
Η επίθεση κυβέρνησης-πλουτοκρατίας-ΕΕ-ΔΝΤ δυναμώνει! Φορτώνουν τα «σπασμένα» της κρίσης στις πλάτες μας.
Τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι φωτιά για την εργατική-λαϊκή οικογένεια, υπηρετούν το στρατηγικό στόχο της πλουτοκρατίας για τη συμπίεση της τιμής της εργατικής δύναμης, για την αύξηση της κερδοφορίας της. Τα μέτρα της κυβέρνησης φέρνουν τη σύγχρονη δουλεία!
Είναι πρόσχημα η αντιμετώπιση των ελλειμμάτων και του χρέους. Τα μέτρα αυτά είναι μονόδρομος για την πλουτοκρατία και είναι προσχεδιασμένα από καιρό. Δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο. Είναι μέτρα που παίρνονται και σε χώρες «εκτός ΔΝΤ», αλλά με καπιταλιστική κρίση. Ήρθαν όχι πρόσκαιρα για την αντιμετώπιση της κρίσης αλλά «ήρθαν για να μείνουν»!
Κυβέρνηση-ΝΔ-ΛΑΟΣ και τα παπαγαλάκια τους στα ΜΜΕ ισχυρίζονται ότι τα μέτρα είναι αναγκαία για τη σωτηρία της χώρας. Στην πραγματικότητα είναι αναγκαία για τη σωτηρία του καπιταλισμού και της κερδοφορίας τους.
Μόνο με το Πρόγραμμα Σταθερότητας....

Η συνέχεια εδω

Τρίωρες καταλήψεις των Δικαστηρίων απο τους Δικαστικούς Υπαλλήλους ΘήβαςΟ Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων της περιφέρειας του Πρωτοδικείου Θηβών στην ΓΣ της 7-9-2010, συμφωνώντας με το διεκδικητικό πλαίσιο της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας [ΟΔΥΕ], αποφάσισε ομόφωνα να συντονίσει την δράση του με τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας ενόψει των κινητοποιήσεων της 16, 17 Σεπτεμβρίου 2010.
Είναι αλήθεια ότι:
- Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ
- ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝΤΑΙ
-ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΞΟΝΤΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, ΘΕΣΜΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
- ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ ΑΠΑΞΙΩΝΕΤΑΙ
-ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ
ΥΠΟΘΗΚΗΣ ΒΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΜΑΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ
Ζητάμε:
Άμεση κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων και να μην ισχύσει η αναλογία 5 αποχωρήσεις 1 πρόσληψη,
Να σταματήσει η αφαίμαξη του εισοδήματός μας
Λέμε ΟΧΙ στην θεσμική και ασφαλιστική μας εξόντωση
Λέμε ΟΧΙ στις διακρίσεις συμμετοχής όλων των υπαλλήλων στα εκλογικά συνεργεία
Λέμε ΟΧΙ στις περικοπές στις αμοιβές των Δικαστικών Αντιπροσώπων
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΗ ΔΙΚΗ
16 και 17 Σεπτεμβριου 2010 [07.30 έως 10.30] συμμετέχουμε όλοι μαζί στις στάσεις εργασίας της Ο.Δ.Υ.Ε. και στις 3ωρες καταλήψεις του Δικαστικού Μεγάρου Θήβας
Καλούμε τους Δικαστικούς και Εισαγγελικούς Λειτουργούς και τους Δικηγόρους σε κοινή δράση για την ουσιαστική αναβάθμιση της απονομής της Δικαιοσύνης.

Ο Πρόεδρος ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΜΠΡΟΥ
Η Γραμματέας ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΑΜΙΩΤΗ

Χωρίς άδειες για την πρόληψη και τον έλεγχο της ρύπανσης οι μισές βιομηχανικές εγκαταστάσεις στην Ελλάδα


Παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Μόνον οι 149 από τις συνολικά 317 βιομηχανικές εγκαταστάσεις που υπάγονται στην οδηγία 2008/1/ΕΚ (ΟΠΕΡ) σχετικά με την ολοκληρωμένη πρόληψη και έλεγχο της ρύπανσης, λειτουργούν με άδεια βάσει της χρησιμοποίησης των βέλτιστων διαθέσιμων τεχνικών (ΒΔΤ),
Με ερώτηση του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής προς την Κομισιόν σημείωνε πως τα κράτη μέλη όφειλαν μέχρι τις 30 Οκτωβρίου 2007, να χορηγήσουν, βάσει των προδιαγραφών της οδηγίας, νέες άδειες ή να αναπροσαρμόσουν τις ήδη ισχύουσες για όλες τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις.

Ζητούσε να μάθει πόσες βιομηχανικές εγκαταστάσεις που υπάγονται στην οδηγία λειτουργούν στην Ελλάδα χωρίς κατάλληλες άδειες. Ποιοί βιομηχανικοί κλάδοι λειτουργούν κατά παράβαση της οδηγίας. Εάν υπήρξαν διευκρινίσεις εκ μέρους των ελληνικών αρχών στις επανειλημμένες οχλήσεις της Κομισιόν, και τί μέτρα προτίθεται να λάβει ώστε η Ελλάδα να συμμορφωθεί προς την οδηγία ΟΠΕΡ;
Η απάντηση του Επιτρόπου Περιβάλλοντος κ. Ποτότσνικ είναι αποκαλυπτική της πλήρους αδιαφορίας που δείχνουν οι αρμόδιες αρχές για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία. Συγκεκριμένα η απάντηση αναφέρει :
«Η Ελλάδα δεν συμμορφώθηκε με τις προθεσμίες που προέβλεπε η οδηγία ΟΠΕΡ».
«Με βάση τις τελευταίες διαθέσιμες πληροφορίες που υπέβαλαν οι ελληνικές αρχές (απάντηση στην αιτιολογημένη γνώμη), προκύπτει ότι μόνο οι 149 από τις συνολικά 317 εγκαταστάσεις ΟΠΕΡ λειτουργούσαν με άδεια βάσει ΒΔΤ».
«Σύμφωνα με τις τελευταίες διαθέσιμες πληροφορίες από τις ελληνικές αρχές, οι υφιστάμενες εγκαταστάσεις που λειτουργούσαν χωρίς άδεια ΟΠΕΡ το 2009 υπάγονταν σε όλους σχεδόν τους βιομηχανικούς κλάδους που καλύπτει το πεδίο εφαρμογής της οδηγίας ΟΠΕΡ»
4. «Η Ελλάδα δεν έχει υποβάλει συμπληρωματικές πληροφορίες στην Επιτροπή σχετικά με τις καθυστερήσεις όσον αφορά την αδειοδότηση ΟΠΕΡ». Κατά συνέπεια, η Επιτροπή έχει παραπέμψει την υπόθεση στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Με αφορμή την απάντηση του Επιτρόπου κ. Ποτότσνικ ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής δήλωσε: «Αντί η Υπουργός κ. Μπιρμπίλη, αλλά και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, να αναλώνονται σε επικοινωνιακές κορώνες περι πράσινης ανάπτυξης, καλό θα ήταν να βρούν χρόνο να ασχοληθούν με την προστασία του περιβάλλοντος και την υγεία των πολιτών, να σταματήσουν να κάνουν τα στραβά μάτια στις παραβάσεις των βιομηχανιών και να μην σέρνουν τη χώρα στα δικαστήρια».

Φιλανθρωπικός περίπατος στη Φωκίδα


Η Νομαρχία Φωκίδας, σε συνεργασία με την Arsenal (Arsenal in the Community), διοργανώνει τον φιλανθρωπικό περιπάτο Fokida Charity Trek, στο αρχαίο μονοπάτι Δελφών – Κίρρας.
Τα έσοδα από τις συμμετοχές του Fokida Charity Trek θα διατεθούν στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Νεοπλασματικές Παθήσεις «Η ΠΙΣΤΗ».
Ο περίπατος θα διεξαχθεί την Κυριακή 26/9, στις 11.00, και το παρόν θα δώσει αποστολή της Arsenal από την Αγγλία, που θα έρθει στην Ελλάδα αποκλειστικά για τις ανάγκες της φιλανθρωπικής αυτής ενέργειας.
Θα συμμετάσχουν επίσης Έλληνες επώνυμοι από τον καλλιτεχνικό, αθλητικό και πολιτικό χώρο, εκπρόσωποι των ΜΜΕ, όπως επίσης κάτοικοι της περιοχής αλλά και μαθητές, με σκοπό να ενισχύσουν το σημαντικό έργο της Πίστης.
Με σλόγκαν «Κάθε βήμα έχει αξία», προσκαλούμε το κοινό να λάβει μέρος στον περίπατο με ένα συμβολικό κόστος συμμετοχής το οποίο και θα διατεθεί στον Σύλλογο.
Άμεση ήταν η ανταπόκριση διαφόρων επωνύμων οι οποίοι και βοήθησαν αφιλοκερδώς με τη συμμετοχή τους στα γυρίσματα του τηλεοπτικού σποτ, με σκοπό την μέγιστη δυνατή προβολή της ενέργειας και την ευαισθητοποίηση του κοινού.
Μεταξύ άλλων:
Μιχάλης Ζαμπίδης – Παγκόσμιος Πρωταθλητής Kickboxing
Κάρμεν Ρουγγέρη – Hθοποιός
Εύη Αδάμ – Mοντέλο/Παρουσιάστρια
Μπέσυ Μάλφα – Ηθοποιός
Νίκη Κάρτσωνα – Μοντέλο/ Παρουσιάστρια
Γεράσιμος Σκιαδαρέσης – Ηθοποιός
Γιάννης Αϊβάζης – Ηθοποιός
Χρήστος Σωτηρακόπουλος – Δημοσιογράφος
Γιώργος Θαναηλάκης – Δημοσιογράφος
Λάκης Παπαϊωάννου – Προπονητής Arsenal Soccer Schools
Γιώργος Αμανατίδης – Τεχνικός Διευθυντής Ακαδημιών Ολυμπιακού
Πηνελόπη Αναστασοπούλου – Ηθοποιός

Γρανιτσιώτη στηρίζει ο Γιάννης Σωτηρίου


Μετά από πολυήμερη διαβούλευση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του νέου Καλλικρατικού Δήμου Διστόμου - Αράχωβας – Αντικυρας και λαμβάνοντας υπόψη όλα τα νέα δεδομένα του πρωτοποριακού Νόμου για την τοπική Αυτοδιοίκηση καταλήξαμε στην υποψηφιότητα της Κας Γρανιτσιώτη Πολιτικού Μηχανικού με μεγάλη εμπειρία στα θέματα της Αυτοδιοίκησης αφού έχει διατελέσει Δήμαρχος Αράχωβας.
Είχα την τύχη να συμμετάσχω σ ΄αυτή τη διαβούλευση και να βοηθήσω από την πλευρά μου , όσο γίνεται περισσότερο στη διαμόρφωση μιας κοινής υποψηφιότητας ,ικανής να σηκώσει όλο το βάρος του νέου Δήμου και να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των πολιτικών, αφήνοντας στην άκρη όπως όλοι μας ,προσωπικές επιλογές, συναισθήματα και βάζοντας πάνω από όλα την κοινή πορεία και το συμφέρον των χωριών , όπως διαμορφώνεται από τον καινούργιο Νόμο του Καλλικράτη ,ούτως ώστε να οδηγηθούμε σε μια αναπτυξιακή πορεία , σε ένα νέο ξεκίνημα ως νεοσύστατος Δήμος.
Δηλώνω απερίφραστα ότι θα στηρίξω με όλες τις δυνάμεις μου την υποψηφιότητα της κας Γρανιτσιώτη και προσκαλώ όλους τους πολίτες του νέου Δήμου σε συστράτευση και ανταγωνιστικότητα.

Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2010

Ομιλία Υποψήφιου Περιφερειάρχη Στερεάς Γ. Μαρίνου στην ΚΝΕ Ευβοίας


Το Σάββατο 11 Σεπτέμβρη πραγματοποιήθηκε στη Χαλκίδα η προφεστιβαλική εκδήλωση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Εύβοιας της ΚΝΕ.
Στην εκδήλωση μίλησε ο Βουλευτής του ΚΚΕ και Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς με την "Λαϊκή Συσπείρωση"Γιώργος Μαρίνος και ανέφερε μεταξύ των άλλων και τα εξής :
«Διεξάγεται μια μεγάλη αναμέτρηση.
Από τη μια πλευρά βρίσκονται τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας που τα υπηρετούν τα δικά της κόμματα, το ΠΑΣΟΚ , η Ν.Δ και το ΛΑΟΣ ,για να αυξηθούν τα κέρδη των λίγων που βγαίνουν από την εκμετάλλευση των πολλών.
Από την άλλη πλευρά βρίσκονται τα συμφέροντα της εργατικής τάξης , των λαϊκών στρωμάτων που τα υπηρετεί το ΚΚΕ και το ταξικό , αγωνιστικό εργατικό –λαϊκό κίνημα που μάχονται για τα εργατικά –λαϊκά δικαιώματα και την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.
Αυτή η αναμέτρηση που είναι σε εξέλιξη θα κριθεί από τη στάση πλατιών εργατικών –λαϊκών δυνάμεων και την επιλογή που θα κάνουν.
Στο βαθμό που απελευθερώνονται από την επιρροή των δυνάμεων του κεφαλαίου και ακολουθούν το δρόμο που αντιστοιχεί στα δικά τους συμφέροντα , ο αγώνας θα γίνεται πιο μαζικός, πιο αποτελεσματικός , θα είναι νικηφόρος.
Γι αυτό επιμένουμε , τους καλούμε να πάρουν αποφάσεις , να προχωρήσουν μπροστά , να συναντηθούν με το ΚΚΕ και το ταξικό –αγωνιστικό κίνημα , να συνταχθούν ,να υπερψηφίσουν τη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ στις εκλογές του Νοέμβρη , ξεπερνώντας δισταγμούς και αναστολές.
Να κάνουν το βήμα ακόμα και με ενστάσεις , διαφωνίες που έχουν στο ένα η το άλλο ζήτημα , για να δυναμώσει η πάλη κατά του μνημονίου , κατά της επίθεσης του κεφαλαίου και να ζυγώσει η μέρα που θα απαλλαγή ο λαό μας από τα αβάσταχτα , οξυμένα προβλήματα.

Η συνέχεια εδω

Μιχάλης Γιαννάκης: "Δημόσιες αψιμαχίες Υπουργών"


Ο Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας & Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Βοιωτίας, κύριος Μιχάλης Γιαννάκης, σχετικά με τις αψιμαχίες των Υπουργών της κυβέρνησης για τα θέματα της ενέργειας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο ανασχηματισμός του κυρίου Παπανδρέου άφησε τους υπουργούς του να συνωστίζονται στους διαδρόμους της εξουσίας και να διαγκωνίζονται για τις αρμοδιότητές τους.
Την ώρα που ο τομέας της Ενέργειας αφήνει τη μοναδική ίσως χαραμάδα αισιοδοξίας για ανάκαμψη της Ελληνικής οικονομίας, μετά την υφεσιακή πολιτική που ακολούθησε ο Πρωθυπουργός και το οικονομικό του επιτελείο, ο Αναπληρωτής Υπουργός ΠΕΚΑ παραμένει χωρίς αρμοδιότητες, ο Αντιπρόεδρος «ξεμπλοκάρει» επενδύσεις Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και φρενάρει τις προσδοκίες του Υπουργού Επικρατείας να μετατραπεί σε «τιμητής» των ενεργειακών επενδύσεων, ενώ, ταυτόχρονα, τις ίδιες αρμοδιότητες για την ενέργεια εποφθαλμιά και ο Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας.
Η εικόνα που παρουσιάζουν οι σχέσεις των Υπουργών αποκαλύπτει την πολιτική ένδεια του ίδιου του Πρωθυπουργού, που από την μία ανασχηματίζει τους Υπουργούς του για καλύτερο συντονισμό και από την άλλη τους αφήνει χωρίς ξεκάθαρες αρμοδιότητες οδηγώντας τους σε δημόσιες αψιμαχίες.
Την στιγμή που υποτίθεται ότι η κυβέρνηση αντιμάχεται τη γραφειοκρατία δημιουργεί ένα δαιδαλώδες σύστημα εξουσίας στο ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο.
Επιτέλους, η κυβέρνηση οφείλει να ξεκαθαρίσει ποιος Υπουργός είναι αρμόδιος για τα θέματα της Ενέργειας. Όχι για να γνωρίζει η αντιπολίτευση, αλλά κυρίως γιατί, σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για την οικονομία, πρέπει να γνωρίζει η ίδια Αγορά».

Ελλάς, πάμε λουκέτο- Κριτική της παράστασης ( μη μας πιστεύετε!)


Ναι, σκίσαμε! Και συγγνώμη που αργήσαμε την τελευταία μας ανάρτηση, αλλά το διασκεδάσαμε μέχρι πολύ αργά και που ώρα για Internet!
Έχουμε και λέμε: Παράσταση επιθεώρησης «Ελλάς, πάμε λουκέτο», του Λάκη Μπέλλου, που παρουσίασε ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Στειρίου , σε ένα έργο που μπήκε ήδη στο βιβλίο Γκίνες. Έκανε πρεμιέρα και φινάλε μαζί!
Από νωρίς οι θεατές γέμισαν ασφυκτικά τον χώρο του προαύλιου του δημοτικού σχολείου. Καρέκλες 1200, θεατές 1500. Κόσμος όχι μόνο από το Στείρι που οι μόνιμοι κάτοικοι τώρα είναι δεν είναι 800 άτομα, αλλά από τα γύρω χωριά , τη Λιβαδειά, την Αθήνα, αλλά και κόσμος που έμπαινε σε αυτό το blog και ήθελε να δει τι γινόταν!
Οι ηθοποιοί ήρεμοι, με.. άγνοια κινδύνου, έπαιρναν τις τελευταίες εντολές από τη σκηνοθέτιδα της παράστασης Βίκυ Κελέρμενου, που μήνες τώρα είχε αναλάβει τη διδασκαλία τους.. Η Βίκυ ή … Βασίλω που τη φωνάζουμε, δεν σταμάτησε να δίνει οδηγίες ακόμα και μετά το τέλος της παράστασης!

Η συνέχεια εδω

ΕΛΜΕ Βοιωτίας: «Μια απρέπεια του Υπουργείου Παιδείας …»


Σε μια πρωτοφανή ενέργεια που προσβάλλει τη λογική, τη νοημοσύνη και την αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών προέβη το Υπουργείο Παιδείας λίγες μέρες πριν την έναρξη του νέου σχολικού έτους. Ανακοίνωσε διορισμούς αναπληρωτών καθηγητών ειδικοτήτων Αγγλικής Γλώσσας, Πληροφορικής και Φυσικής Αγωγής στη Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση σε περιοχές ΠΥΣΠΕ όπου εκκρεμούν !!! αιτήσεις αποσπάσεων συναδέλφων μονίμων καθηγητών με σοβαρούς λόγους οικογενειακής κατάστασης, συνυπηρέτησης κ.α.
Έτσι, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς εκατοντάδες οικογένειες καθηγητών έχουν να αντιμετωπίσουν εκτός από τις οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες του Μνημονίου και την απρεπή στάση του Υπουργείου - που ενώ υπάρχει αποδεδειγμένα η δυνατότητα διευκόλυνσης – τους οδηγεί σε διάλυση του οικογενειακού προγραμματισμού και βίου τους.
Αλήθεια ποια σκοπιμότητα εξυπηρετεί η συγκεκριμένη επιλογή ή μήπως πρόκειται για μια ακόμη αστοχία, προχειρότητα και ελλιπή σχεδιασμό;
Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να αποκαταστήσει άμεσα την απρέπεια και την αδικία εις βάρος των συναδέλφων καθηγητών και των οικογενειών τους.
Καλούμε το ΔΣ της ΟΛΜΕ και τους αιρετούς στο ΚΥΣΔΕ να προβούν σε κάθε πρόσφορη ενέργεια για την άμεση αντιμετώπιση του θέματος.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΑΖΟΥΡΑΣ ΣΠΥΡΟΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΧΑΡΕΜΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

Υποψήφια περιφερειάρχης με το “Αυτοδιοικητικό κίνημα περιφέρειας Στερεάς” η Δέσποινα Σπανούδη


Το “Αυτοδιοικητικό κίνημα περιφέρειας Στερεάς” επέλεξε να εκπροσωπηθεί, στις εκλογές του Νοεμβρίου και από τη θέση της υποψήφιας περιφερειάρχη, με τη Δέσποινα Σπανούδη. Η επιλογή της έγινε μέσα από τις εργασίες της ανοιχτής συνέλευσης του “Αυτοδιοικητικού κινήματος”, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 13/9, στη Λιβαδειά.
Η Δέσποινα Σπανούδη είναι χημικός μηχανικός με μακρά επαγγελματική εμπειρία σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης. Ζει και εργάζεται στη Bοιωτία. Υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη και συντονίστρια της Συμπαράταξης Βοιωτών για το περιβάλλον. Έχει έντονη συμμετοχή σε πολλές τοπικές κοινωνικές πρωτοβουλίες για ζητήματα περιβάλλοντος, βιομηχανικής ρύπανσης, ενεργειακών δραστηριοτήτων και υπεράσπισης των κοινωνικών δικαιωμάτων στην περιοχή της Στερεάς και όχι μόνο. Με την παρουσία της έχει συμβάλλει στην ανάδειξη της ανάγκης προστασίας του Κορινθιακού, Ευβοϊκού και Μαλιακού κόλπου, της προστασίας των ορεινών όγκων της Γκιώνας, της Οίτης και του Ελικώνα.
Στο πρόσωπο της Δέσποινας Σπανούδη...

Η συνέχεια εδω

Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2010

Επιτάχυνση διαδικασιών για εγκατάσταση Φωτοβολταικών στη Στερεά Ελλάδα


Διεκπεραιώθηκε ήδη το 55% των αιτήσεων

Αιφνιδιαστική επίσκεψη στη διεύθυνση Χωροταξίας και Περιβάλλοντος πραγματοποίησε η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Κατερίνα Διαμαντοπούλου προκειμένου να ελέγξει την εξυπηρέτηση των πολιτών και την επιτάχυνση των διαδικασιών για τη χορήγηση αδειών για Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
Η κ. Διαμαντοπούλου είχε συνεργασία με τη διευθύντρια της Υπηρεσίας κ. Αγορίτσα Παπαρίζου και τους υπαλλήλους ενώ συνομίλησε και με πολίτες που είχαν επισκεφθεί την διεύθυνση προκειμένου να ενημερωθούν και να υποβάλλουν αιτήσεις για φωτοβολταικά ή να διεκπεραιώσουν υποθέσεις τους.
Μετά την εφαρμογή του Ν3851/2010 στη διεύθυνση Χωροταξίας και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας μέχρι χθες Δευτέρα 13-9-2010 που έγινε η επίσκεψη της Γενικής Γραμματέως έχουν κατατεθεί:
 1240 αιτήσεις για χορήγηση βεβαίωσης Απαλλαγής από Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων (ΕΠΟ) που χρειάζεται για την εγκατάσταση Φωτοβολταικών σταθμών ηλεκτρικής ενέργειας
 58 αιτήσεις για χορήγηση Απόφασης Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων για εγκαταστάσεις Φωτοβολταικών σταθμών ηλεκτρικής ενέργειας σε προστατευόμενες Περιοχές (NATURA κλπ)
Σημείο αιχμής των υποβληθέντων αιτήσεων ήταν οι ημέρες από 28-9-2010 έως 4-9-2010 με μέσο όρο αιτήσεων περίπου 100 ανά ημέρα οι οποίες αφορούσαν κυρίως επαγγελματίες Αγρότες.
Από 4-9-2010 που, σύμφωνα με τον νόμο, άρχισε η εξέταση των αιτημάτων η υπηρεσία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας έχει διεκπεραιώσει περίπου το 55% των υποβληθέντων αιτήσεων μέσα στον προβλεπόμενο από το νόμο χρόνο και για τις υπόλοιπες αιτήσεις καταβάλλεται κάθε προσπάθεια να διεκπεραιωθούν και αυτές εμπρόθεσμα.

Συνάντηση Δημάρχου Θηβαίων με τον γ.γ Δημόσιας ΥγείαςΜέσα σε κλίμα κατανόησης και διάθεσης επίλυσης σημαντικών προβλημάτων που απασχολούν τον Δήμο Θηβαίων πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας μεταξύ του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας κ. Ανδρέα Δημόπουλου και του Δήμαρχου Θηβαίων κ. Νίκου Σβίγγου.
Ο Δήμαρχος έθεσε για μια ακόμη φορά υπόψιν του Υπουργείου (Πολιτικής Ηγεσίας και Υπηρεσιακών παραγόντων) το πρόβλημα που έχει προκύψει με την αδειοδότηση του Βιολογικού Καθαρισμού της ΔΕΥΑΘ εξαιτίας των περιορισμών που θέτει η ΕΥΔΑΠ λόγω της λίμνης Υλίκης.
Σημειώνουμε ότι εξαιτίας αυτών των περιορισμών ανάλογα προβλήματα δημιουργούνται με τον βιολογικό καθαρισμό του Νοσοκομείου καθώς και των Δημοτικών Σφαγείων.
Ο Δήμαρχος Θηβαίων ζήτησε την άμεση παρέμβαση της Πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης προκειμένου να προχωρήσουν με ταχύτατους ρυθμούς έργα ζωτικής σημασίας για τον Δήμο, το Περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των πολιτών με τα στελέχη του Υπουργείου να διαβεβαιώνουν ότι αύριο κιόλας θα ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα του Δήμου Θηβαίων.

Έναρξη πρωταθλήματος Δ' Εθνικής Κατηγορίας


Τήν Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010 αρχίζει τό Ποδοσφαιρικό Πρωτάθλημα τής Δ' Εθνικής Κατηγορίας . Δέκα είναι οι ομιλοι πού συμμετέχουν ποδοσφαιρικές ομάδες τής περιφέρειας από ολη τήν επικράτεια , οί Βοιωτικές ομάδες συμμετέχουν στόν 7ο Ομιλο τόν οποίον απαρτίζουν συνολικά 17 ομάδες οι οποίες είναι :
Ε.Π.Σ.ΒΟΙΩΤΙΑΣ : AO H ΘΗΒΑ , ΑΕ ΔΗΛΕΣΙΟΥ , ΔΑΦΝΗ ΕΡΥΘΡΩΝ
Ε.Π.Σ.ΕΥΒΟΙΑΣ : AO ΛΟΥΚΙΣΙΩΝ , ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ
Ε.Π.Σ.ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ : AΣΤΕΡΑΣ ΜΑΓΟΥΛΑΣ , ΑΙΑΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ
Ε.Π.Σ.ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ : ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ , ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
Ε.Π.Σ.ΑΡΚΑΔΙΑΣ : BΡΑΣΙΕΣ , ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ
E.Π.Σ.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ : ΕΝΩΣΗ ΜΙΔΕΑΣ , ΠΑΝΝΑΥΠΛΙΑΚΟΣ , ΠΟΡΟΣ , ΚΡΑΝΙΔΙ , ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ , ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΡΕΠΑΝΟΥ
Τό Πρόγραμμα τής 1ης Αγωνιστικής είναι τό κάτωθι :
ΑΙΑΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ - ΑΟ Η ΘΗΒΑ
ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ - ΔΑΦΝΗ ΕΡΥΘΡΩΝ
ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ - ΑΕ ΔΗΛΕΣΙΟΥ
ΠΟΡΟΣ - ΑΟ ΛΟΥΚΙΣΙΩΝ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΓΟΥΛΑΣ - ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
ΒΡΑΣΙΕΣ - ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΡΕΠΑΝΟΥ - ΚΡΑΝΙΔΙ
ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ - ΠΑΝΑΥΠΛΙΑΚΟΣ
ΡΕΠΟ : EΝΩΣΗ ΜΙΔΕΑΣ
Ο ΑΟ Η ΘΗΒΑ φέτος θά αγωνιστεί.....

Η συνέχεια εδω

Ημερίδα απο την ΑΝΔΙΑ στη Θήβα για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις


Ο ΕΦΕΠΑΕ και η ΑΝΔΙΑ είναι φορείς διαχείρισης για την Στερεά Ελλάδα του Ειδικού Προγράμματος « ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ και ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» του ΕΣΠΑ.
Στο πλαίσιο αυτό έχει προκηρυχτεί το πρόγραμμα «ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ» που αποσκοπεί στον μετασχηματισμό της μεταποιητικής παραγωγικής βάσης της Ελληνικής Οικονομίας προς νέα ή διαφοροποιημένα προϊόντα και μεταποιητικές υπηρεσίες καθώς και την ενίσχυση της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας, ως βασικής επιλογής για την παραγωγική αναβάθμιση της χώρας προς αγαθά και υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας, με ποιότητα, περιβαλλοντική ευαισθησία και ενσωμάτωση γνώσης και καινοτομίας.
Οι προτάσεις των επιχειρήσεων για ένταξη στο πρόγραμμα μπορούν να κατατίθενται από 29-07-2010 μέχρι 30-09-2010 όπως προβλέπεται από τη σχετική προκήρυξη.
Για το λόγο αυτό η Αναπτυξιακή Διαχειριστική Στερεάς Ελλάδος & Θεσσαλίας (ΑΝ.ΔΙΑ) εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ και το Επιμελητήριο Βοιωτίας , διοργανώνουν ημερίδα ενημέρωσης των εν δυνάμει δικαιούχων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στη Θήβα 15/9/2010 και ώρα 18.30 στο Παράρτημα του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, Δίρκης 20 Θήβα.
Καλούνται οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις του Νομού Βοιωτίας να παραβρεθούν στην παραπάνω ημερίδα όπου θα δοθούν λεπτομέρειες και εξηγήσεις για την υλοποίηση του προγράμματος.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΑΝΔΙΑ Καράντζαλης Λουκάς
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΒΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ Αγνιάδης Παναγιώτης

Χαιρετισμός Κατ. Διαμαντοπούλου στους Ευρωπαίους εταίρους του προγράμματος PRESERVEΆρχισε χθες Δευτέρα η τετραήμερη επίσκεψη εκπροσώπων Περιφερειών, Οργανισμών και φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης από 5 Ευρωπαϊκές χώρες (Ισπανία, Σουηδία, Ρουμανία, Γαλλία, Βέλγιο) που διοργανώνει από 13 έως και 16 Σεπτεμβρίου η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στα πλαίσια της συμμετοχής της στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα PRESERVE.
Η επίσκεψη των Ευρωπαίων εταίρων στη Στερεά Ελλάδα αποσκοπεί στο να τους προσφέρει μία ολοκληρωμένη εικόνα για την τουριστική πολιτική, το φυσικό και πολιτιστικό πλούτο της περιοχής, αλλά και τις μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητές που διαθέτει η Στερεά Ελλάδα, εφόσον αξιοποιήσει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα στον τομέα του τουρισμού, ως εναλλακτικός προορισμός 12 μηνών το χρόνο.
Για το σκοπό αυτό το πρόγραμμα της τετραήμερης επίσκεψης περιλαμβάνει αφενός μεν 3 θεματικούς κύκλους παρουσιάσεων και συζητήσεων (α.. Ιαματικός Τουρισμός, β. Αγροτουρισμός και γ. Περιφερειακή Τουριστική Ανάπτυξη), οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στο συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου Γαλήνη στα Καμένα Βούρλα και αφετέρου πλήθος επισκέψεων, τόσο σε σημαντικά μνημεία της Στερεάς Ελλάδας (Δελφοί, Μονή Οσίου Λουκά, Θερμοπύλες), όσο και σε χώρους που έχουν αξιοποιηθεί σαν πρότυπες μορφές εναλλακτικού τουρισμού, όπως η Λουτρόπολη της Αιδηψού και το πρότυπο Αγρόκτημα Αμφίκαια.
Οι δαπάνες για τη διοργάνωση

Η συνέχεια εδω

Ολοκληρώθηκε η Ά φάση του Κυπέλλου ΒοιωτίαςΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΙΩΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ - ΑΓΙΟΣ ΘΩΜΑΣ : 6-2
ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ - ΠΕΛΟΠΙΔΑΣ ΘΗΒΩΝ : 1-2
ΠΑΝΓΕΩΡΓΙΚΟΣ - Α.Ε.Σ. ΕΛΕΩΝΑΣ : 2-0
ΑΡΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ - ΝΙΚΗ ΛΑΦΥΣΤΙΟΥ : 1-2
ΠΑΜΒΑΓΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΠΛΑΤΑΙΩΝ : 1-2
ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΚΡΑΙΦΝΙΟΥ - Α.Ε. ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ : 1-2
Π.Α.Ο.ΚΟΚΚΙΝΟΥ - ΕΝΩΣΗ ΑΣΠΡΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ : 1-5
ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΛΕΥΚΤΡΩΝ - Α.Ο. ΘΗΒΑ : 2-3
KΡΑΤΑΙΟΣ - ΔΑΦΝΗ ΕΡΥΘΡΩΝ : 0-5
ΔΟΞΑ ΜΟΥΡΙΚΙΟΥ - ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΟΙΝΟΗΣ : 1-2
ΠΑΡΝΑΣΟΣ ΑΡΑΧΩΒΑΣ - ΚΙΘΑΙΡΩΝΑΣ ΚΑΠΑΡΕΛΙΟΥ : 0-3
ΠΑΝΑΛΙΑΡΤΟΣ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ : 0-1
MAYΡΟΜΑΤΙ - ΑΝΑΛΗΨΗ : 1-5
A.E. ΔΗΛΕΣΙΟΥ - ΝΕΟΣ ΠΑΟΚΥΡΙΑΚΙΟΥ : 3-0

Δημήτρης Σοβατζής

Σε καταλήψεις των Δικαστηρίων και κινητοποιήσεις προχωρούν οι Δικαστικοί Υπάλληλοι Θήβας


Ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων της περιφέρειας του Πρωτοδικείου Θηβών στην ΓΣ της 7-9-2010, συμφωνώντας με το διεκδικητικό πλαίσιο της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας [ΟΔΥΕ], αποφάσισε ομόφωνα να συντονίσει την δράση του με τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας ενόψει των κινητοποιήσεων της 16, 17 Σεπτεμβρίου 2010.
Είναι αλήθεια ότι:
- Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ
- ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝΤΑΙ
-ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΞΟΝΤΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, ΘΕΣΜΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
- ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ ΑΠΑΞΙΩΝΕΤΑΙ
-ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ
ΥΠΟΘΗΚΗΣ ΒΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΜΑΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ
Ζητάμε:
Άμεση κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων και να μην ισχύσει η αναλογία 5 αποχωρήσεις 1 πρόσληψη,
Να σταματήσει η αφαίμαξη του εισοδήματός μας
Λέμε ΟΧΙ στην θεσμική και ασφαλιστική μας εξόντωση
Λέμε ΟΧΙ στις διακρίσεις συμμετοχής όλων των υπαλλήλων στα εκλογικά συνεργεία
Λέμε ΟΧΙ στις περικοπές στις αμοιβές των Δικαστικών Αντιπροσώπων
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΗ ΔΙΚΗ
16 και 17 Σεπτεμβριου 2010 [07.30 έως 10.30] συμμετέχουμε όλοι μαζί στις στάσεις εργασίας της Ο.Δ.Υ.Ε. και στις 3ωρες καταλήψεις του Δικαστικού Μεγάρου Θήβας
Καλούμε τους Δικαστικούς και Εισαγγελικούς Λειτουργούς και τους Δικηγόρους σε κοινή δράση για την ουσιαστική αναβάθμιση της απονομής της Δικαιοσύνης.

Ο Πρόεδρος ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΜΠΡΟΥ
Η Γραμματέας ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΑΜΙΩΤΗ

Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς: Έναρξη μαθημάτων


Η Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς ανακοινώνει την έναρξη νέου κύκλου μαθημάτων που θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα της Λέσχης μας οδός Μπουφίδου 32-34 (εντός της στοάς των πρώην δικαστηρίων), εκεί όπου φιλοξενούνται οι δραστηριότητες της Φωτογραφικής Λέσχης.
Τα μαθήματα θα περιλαμβάνουν θέματα σχετικά με την τέχνη, την τεχνική και την ιστορία της φωτογραφίας. Οι δραστηριότητες και φέτος θα ποικίλλουν. Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων οι φίλοι της φωτογραφίας θα μυηθούν όχι μόνο στα μυστικά της απλής φωτογράφησης, αλλά θα μάθουν όλα όσα είναι απαραίτητα για τον κάθε επίδοξο φωτογράφο ώστε να αποθησαυρίσει και να δημιουργήσει τις «δικές του εικόνες» με εξορμήσεις στην ύπαιθρο, επισκέψεις φωτογραφικών εταιριών, επισκέψεις σε εκθέσεις φορέων , σεμινάρια , κ.λ.π. ενώ θα δημιουργηθούν ομαδικές και ατομικές εκθέσεις.
Έτσι ο χειμώνας θα είναι ιδιαίτερα δημιουργικός για τα νέα και παλαιά μέλη της Φωτογραφικής Λέσχης.
Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα, από τις 7.00μμ μέχρι 9.00μμ
Ημερομηνία έναρξης νέου κύκλου μαθημάτων, Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010.
Επίσης κάθε Τετάρτη, με ώρα έναρξης 7.00μμ , θα γίνονται οι συναντήσεις των μελών της Λέσχης μας.
Ημερομηνία έναρξης συναντήσεων, Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητούν πληροφορίες κάθε Δευτέρα και Τετάρτη στα γραφεία της Λέσχης από 7.00 έως 9.00 ή απευθυνόμενοι στα τηλέφωνα:
Κοβάνη Νεκταρία, 6974870410
Αλογοσκούφης Χρήστος, 6977460273
Βελούδιος Γιάννης, 6977233189

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
Μπουφίδου 32-34 (εντός της στοάς των πρώην δικαστηρίων) Τ.Κ. 32100 Λιβαδειά
http://www.fotolesilivadias.gr/
E-mail: fotolesxilivadias@gmail.com

Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2010

Υψώνεται ο Σταυρός του Χριστού μας και αγιάζεται ο κόσμος όλος
Γράφει ο π. Ευάγγελος

«Σμίγεις τα τρία σου δάκτυλα με το δεξιόν το χέρι σου και μην ημπορώντας ν' ανεβής εις τον Ουρανόν να προσκυνήσης βάζεις το χέρι σου στο κεφάλι σου, διατί το κεφάλι σου είναι στρογγυλό και φανερώνει τον Ουρανό και λέγεις με το στόμα: Καθώς εσείς οι άγγελοι δοξάζετε την Αγίαν Τριάδα εις τον Ουρανόν, έτσι και εγώ ως δούλος ανάξιος δοξάζω και προσκυνώ την αγίαν Τριάδα. Τρία δάκτυλα τον Ουρανόν, την Αγίαν Τριάδα.
Και καθώς αυτά είναι τρία, είναι ξεχωριστά είναι και μαζί, έτσι είναι και η Αγία Τριάς, ο Θεός. Τρία πρόσωπα και ένας μόνος Θεός. Κατεβάζεις το χέρι σου από το κεφάλι σου και το βάζεις εις την κοιλίαν σου και λέγεις. Σε προσκυνώ και Σε λατρεύω, ότι κατεδέχθης και εσαρκώθης εις την κοιλίαν της Θεοτόκου δια τας αμαρτίας μου. Το βάζεις πάλιν εις τον δεξιόν σου ώμον και λέγεις. Σε παρακαλώ, Θεέ μου, να με συγχωρήσης και να με βάλης στα δεξιά σου με τους δικαίους. Βάζοντας και πάλιν εις τον αριστερόν ώμον λέγεις. Σε παρακαλώ, Κύριέ μου, μη με βάλης στα αριστερά Σου με τους αμαρτωλούς.
Έπειτα κύπτοντας κάτω εις την γην: Σε δοξάζω, Θεέ μου, Σε προσκυνώ και Σε λατρεύω, ότι καθώς εβάλθηκες εις τον τάφον έτσι θα βαλθώ και εγώ. Κι όταν σηκώνεσαι ορθός φανερώνεις την Ανάστασιν και λέγεις: Σε δοξάζω, Κύριέ μου, Σε προσκυνώ και Σε λατρεύω πως αναστήθηκες από τους νεκρούς για να μας χαρίσης την ζωήν την αιώνιαν. Αυτό σημαίνει ο Πανάγιος Σταυρός».
Ο Άγιος Πατροκοσμάς ο Αιτωλός.
Πριν σου στείλει ο Θεός τον Σταυρό που σηκώνεις, τον κοίταξε με τα πάνσοφα μάτια του, τον εξέτασε με την θεία λογική Του, τον ήλεγξε με την ατελείωτη δικαιοσύνη Του, τον θέρμανε στην γεμάτη αγάπη καρδιά Του, τον ζύγισε καλά με τα στοργικά Του χέρια, μην τυχόν και πέσει βαρύτερος απ΄ όσο μπορείς να σηκώσεις.
Κι αφού υπελόγισε το θάρρος σου, τον ευλόγησε και τον απώθησε στους ώμους σου.
ΣΤΑΥΡΕ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ ΤΗ ΔΥΝΑΜΕΙ ΣΟΥ.
Με υγεία του Σταυρού.

"…Habemus papam..."?


από τον πολιτικό μηχανικό
Θεόδωρο Κ. Παπαϊωάννου

Τη γνωστή αυτή ιστορική λατινική φράση με την οποία βγαίνουν και ανακοινώνουν οι καρδινάλιοι στην πλατεία του Αγίου Πέτρου ότι τελικά οι διαδικασίες ανέδειξαν ποντίφικα (‘’…Habemus papam…”=έχουμε πάπα), μόλις ανακοινώθηκε το όνομα του περιφερειάρχη , λυτρώθηκαν, θυμήθηκαν και φώναξαν όπως έμαθα αυτή την φράση κάποιοι ‘’καρδινάλιοί ’’ του στον πεζόδρομο της Λιβαδειάς. Με την ανακοίνωση των υποψήφιων περιφερειαρχών εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, ξεκίνησε μια ενδιαφέρουσα πολιτική περίοδος με τις αυτοδιοικητικές εκλογές του ερχόμενου Νοεμβρίου, από όπου θα προκύψουν οι ηγεσίες που θα διαχειριστούν την εδραίωση του φιλόδοξου εγχειρήματος αποκέντρωσης του κράτους.
Οι νέες διοικητικές μονάδες( διευρυμένοι δήμοι , αιρετές περιφέρειες) , θα έχουν αυξημένες αρμοδιότητες σχεδιασμού με πρωτόγνωρη αυτονομία -για τα ελληνικά δεδομένα - το μέλλον του κάθε τόπου, χωρίς να προστρέχουν ευελπιστώ στην ελεημοσύνη του συγκεντρωτικού κράτους. Για την ελληνική πραγματικότητα, είναι μια μικρή επανάσταση που η έκβασή της θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τα πρόσωπα που θα υλοποιήσουν τους νέους θεσμούς. Προφανώς η συγκυρία διεξαγωγής των εκλογών εν μέσω ‘’μνημοκρατίας’’ αδικεί και ίσως εν μέρει περιθωριοποιεί την αυτοδιοικητική τους διάσταση, για την ανάδειξη των ικανών να διαχειριστούν την τεράστια πρόκληση που ανοίγει μπροστά τους ο «Καλλικράτης». Για την κυβέρνηση ένα καλό εκλογικό αποτέλεσμα το Νοέμβριο θα είναι μια ηχηρή απάντηση σ' όσους την κατηγορούν ότι δεν έχει εξουσιοδοτηθεί από τον λαό για την πολιτική που εφαρμόζει. Εκ των πραγμάτων, λοιπόν, οι εκλογές λαμβάνουν χαρακτήρα δημοψηφίσματος και ως τέτοιες φαίνεται ότι τις αντιμετώπισε ο Γ. Παπανδρέου, με την ‘’επιστράτευση ‘’ πρωτίστως για θέσεις υποψήφιων περιφερειαρχών στελεχών πρώτης γραμμής .
Ήταν όμως αναπάντεχη και πρωτοφανής....

Η συνέχεια εδω

Συνεδριάζει το Δ.Σ ΛιβαδειάςΜε την παρούσα, σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την 15η Σεπτεμβρίου 2010 ημέρα Τετάρτη και ώρα 6.00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων στο Παλαιό Δημαρχείο.
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:
-Ανάγκη σύναψης δανείου για εξυπηρέτηση οφειλών από ήδη συναφθέντα δάνεια.
-Ανάγκη συνομολόγησης με πιστωτικό ίδρυμα βραχυπρόθεσμων πιστώσεων Ανοιχτών -Αλληλόχρεων Λογαριασμών με όριο έως 4% του Κυκλοφορούντος Ενεργητικού του τελευταίου Ισολογισμού.
-Αποδοχή δωρεάς από την Attica Bank για την διοργάνωση των εκδηλώσεων "Τροφώνια 2010" και τροποποίηση προϋπολογισμού.
-Αποδοχή ποσού 166.006,00 € του Προγράμματος ΣΑΤΑ έτους 2010 (3η Δόση ) για την εκτέλεση των έργων, τροποποίηση Προγράμματος ΣΑΤΑ έτους 2010, αναμόρφωση του Προϋπολογισμού τρέχουσας χρήσης του Ετήσιου Προγράμματος Δράσης & κατανομή αυτού.
-Επιστροφή παραβόλου σε αλλοδαπό γιατί διαπιστώθηκε ότι εκ παραδρομής παραλήφθηκε.

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.
ΤΖΑΜΤΖΗΣ ΗΛΙΑΣ

Δήλωση Μιχ. Γιαννάκη για τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας & Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Βοιωτίας κ. Μιχάλης Γιαννάκης, αναφορικά με το Δελτίο Τύπου του Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής σχετικά με τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η κυβέρνηση του Μνημονίου προσπαθεί εσκεμμένα να παραπλανήσει τον Έλληνα πολίτη, σχετικά με τα τιμολόγια της ΔΕΗ.
Δεν θα κρίνω τα τεχνάσματα που μετέρχεται η πολιτική ηγεσία για να «χρυσώσει» το χάπι των αυξήσεων προς τους καταναλωτές και τις πλέον ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Οφείλω όμως να θυμίσω τα εξής:
Πρώτον, τα Κοινωνικά Οικιακά Τιμολόγια, εξαγγέλθηκαν μεν αλλά ακόμα σήμερα δεν εφαρμόζονται
Δεύτερον, τα Τέλη υπέρ ΑΠΕ, αυξημένα κατά 1500% επιβάλλονται ήδη στα εμπορικά και βιομηχανικά τιμολόγια και μετακυλίονται απευθείας και πλήρως στον τελικό καταναλωτή.
Τρίτον, ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης και ο αυξημένος ΦΠΑ στο ηλεκτρικό ρεύμα έχουν ήδη επιβληθεί και πληρώνονται από τον Έλληνα καταναλωτή.
Όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν ότι, πλέον, πληρώνουν περισσότερα για ηλεκτρικό ρεύμα.
Αντί η κυβέρνηση να εξαγγέλλει, για πολλοστή φορά, το «πάγωμα» των τιμολογίων, οφείλει να εξηγήσει για ποιο λόγο αναβλήθηκε η συνεδρίαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, που επρόκειτο να αποδεχθεί το αίτημα της ΔΕΗ για αύξηση των τιμολογίων, ώστε να μην προηγηθεί της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη.
Δυστυχώς για την ίδια, τα επικοινωνιακά τεχνάσματα της κυβέρνησης πέφτουν στο κενό.
Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες. Ιδιαίτερα σήμερα, η όποια επιπλέον αύξηση θα έχει τραγικές συνέπειες για την χειμαζόμενη από φόρους ελληνική οικογένεια, η οποία βρίσκεται ήδη στα πρόθυρα της απόγνωσης.»

Μήνυμα του νομάρχη Βοιωτίας Κλέαρχου Περγαντά για τη νέα σχολική χρονιά


Η έναρξη της σχολικής χρονιάς, είναι μια καινούργια αρχή για όλους : μαθητές, γονείς, δασκάλους και καθηγητές. Αυτή η χρονιά αρχίζει με περισσότερες προσδοκίες. Προσδοκίες, που για να γίνουν πραγματικότητα, απαιτούν ένα εκπαιδευτικό σύστημα, που θα προωθεί την σε βάθος γνώση και την κριτική σκέψη. Ένα εκπαιδευτικό σύστημα που θα διαμορφώνει μαθητές – πολίτες του σήμερα και του αύριο. Γι΄αυτό η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, που προωθείται, θα πρέπει να αποτελεί τομή στην διαδικασία της εκπαίδευσης, με την εμπλοκή όλων των φορέων : εκπαιδευτικών και κοινωνικών.
Είναι η κατάλληλη εποχή να προχωρήσουμε όλοι μαζί, από κάθε ιδιότητα και θέση, για να εδραιωθεί μια ισχυρή δημόσια παιδεία των νέων οριζόντων. Είναι η περίοδος που, πέρα από διαπιστώσεις, πρέπει να φανούμε δημιουργικοί, αφού η παιδεία του σήμερα διαμορφώνει την κοινωνία του αύριο.
Αυτή η χρονιά του 2010, που πιστεύω πως θα είναι σταθμός για την εκπαίδευση, είναι παράλληλα και η χρονιά που κλείνει ο κύκλος του θεσμού των Νομαρχιών. Κοιτώντας τα 8 χρόνια που δουλέψαμε στη Νομαρχία, διαπιστώνουμε πως έγιναν σημαντικά πράγματα για την εκπαίδευση, βελτιώνοντας κατά πολύ τις κτιριακές υποδομές. Αξιοποιώντας 13.200.000 € από κοινοτικά και εθνικά κονδύλια :
 Κατασκευάσαμε νέα κτίρια: Το 9ο Δημοτικό Σχολείο Λιβαδειάς, το Δημοτικό Σχολείο στο Τάχι και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Θήβας, το Λύκειο Οινοφύτων, το 5ο Νηπιαγωγείο Λιβαδειάς και το 3ο Νηπιαγωγείο Θήβας.
 Ετοιμάσαμε τις μελέτες, εξασφαλίσαμε και ήδη κατασκευάζουμε νέα κτίρια : το 1ο Νηπιαγωγείο Λιβαδειάς, το 2ο Νηπιαγωγείο Αλιάρτου και το Δημοτικό Σχολείο στο Μαυρομάτι, καθώς και προσθήκες αιθουσών στα 1ο Λύκειο και 3ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς.
 Με εξασφαλισμένους πόρους προχωρούν οι διαδικασίες για την αναβάθμιση του σχολικού συγκροτήματος που στεγάζει το ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ – ΣΕΚ Θήβας.
 Βελτιώσαμε δεκάδες σχολικά κτίρια σε όλη τη Βοιωτία, με νέες αίθουσες, προσθήκες, επεκτάσεις και παρεμβάσεις σε κύριους και βοηθητικούς χώρους. Ενδεικτικά :
Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Θήβας όπου έγιναν εργασίες αναπαλαίωσης και ανάδειξής του.
Η προσθήκη κτιρίου στο Λύκειο Βαγίων
Οι προσθήκες στο 1ο Δημοτικό Σχηματαρίου, στο 10ο Δημοτικό Λιβαδειάς, στο 6ο Δημοτικό Λιβαδειάς και πολλά άλλα.
Το τέλος της Νομαρχίας, ανοίγει τους νέους θεσμούς των ισχυρών Δήμων και των αιρετών Περιφερειών, που θα συνεχίσουν να καταβάλουν κάθε προσπάθεια για τη βελτίωση και την αναβάθμιση της παιδείας.
Εύχομαι σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα καλή αρχή, καλό ξεκίνημα με δύναμη και υγεία. Να είναι μια χρονιά γόνιμη, παραγωγική και δημιουργική.

Νέα ληστεία στην Εθνική Τράπεζα Αλιάρτου


Το έγκλημα μετακόμισε στην περιφέρεια και κυρίως στις κοντινότερες με την Αθήνα περιοχές, που είναι η Βοιωτία και η Κορινθία.
Νέου τύπου ληστείες εμφανίστηκαν στην περιοχή της Θήβας και σε ελάχιστο χρονικό διάστημα μεταξύ τους
Μετά τις διπλές ληστείες στα σούπερ μάρκετ της Θήβας και την μέθοδο της βαριοπούλας στην ΔΕΗ, οι ληστές χτύπησαν στην Αλίαρτο.
Λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι του Σαββάτου, ένας άγνωστος που φορούσε κράνος μοτοσικλετιστή εισέβαλε σε σούπερ μάρκετ, ακινητοποίησε με την απειλή όπλου τους υπαλλήλους, άρπαξε από τα ταμεία 3.500 ευρώ, που ήσαν εισπράξεις 4 ωρών κι έφυγε πεζός , εγκαταλείποντας το παπάκι που είχε φτάσει στο σημείο..
Σήμερα το πρωί , ληστές ξαναχτύπησαν στην Αλίαρτο το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας.
Λίγο μετά τις 11.30, στάθμευσαν το αυτοκίνητο που επέβαιναν έξω από την τράπεζα. Ο ένας περίμενε στο τιμόνι και ο άλλος μπήκε μέσα φορώντας κράνος, απείλησε με όπλο εργαζόμενους και πελάτες, πήρε από τα ταμεία περίπου 3.000 ευρώ και διέφυγαν ….
Η ΕΛ.ΑΣ εκτιμά πως οι ληστές είχαν στην διάθεσή τους και άλλο μεταφορικό μέσο, αφού το πρωί είχε δηλωθεί κλοπή δίκυκλης μοτοσυκλέτας υψηλού κυβισμού στις Ερυθρές!!!

Σκακιστικός Όμιλος Θήβας - Πινδάρεια 2010


Με την συμμετοχή αθλητών από συλλόγους της Ανατολικής Στέρεας και Εύβοιας, διεξήχθησαν τα Πινδάρεια 2010 που διοργάνωσε ο Σκακιστικός Όμιλος Θήβας μετά την επαναδραστηριοποίηση του στην Θήβα το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου.
Οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν Μαθητικό-Φοιτητικό Rapid στο πρώτο μέρος που άρχισε στις 16:30 και αγώνες Blitz στο δεύτερο μέρος που άρχισαν στις 19:30. Αρχικά η εκδήλωση είχε προγραμματιστεί να γίνει στην κεντρική πλατεία της Θήβας, η δυνατή βροχή όμως άλλαξε τα σχεδία και οι αγώνες έγιναν σε χώρο του δημαρχείου που έχει ευγενικά παραχωρηθεί από τον δήμαρχο κ. Νικόλαο Σβίγγο στον Σ.Ο. Θήβας.
Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες η συμμέτοχη ήταν μεγάλη και συμμετείχαν σκακιστές και σκακίστριες από την διαφόρους συλλόγους, συμμετείχε επίσης και ο πρόεδρος του Σ.Ο. Αριστοτέλης Δημήτριος Ξύδης.
Στο Rapint νικητές αναδείχθησαν:
Στα δημοτικά 1ος Κυρίκος Δημήτρης, 2η Καμινάρη Ελευθερία, 3ος Δούκας Αντώνιος.
Στα γυμνάσια....

Η συνέχεια εδω