Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2010

Συνεδριάζει την Δευτέρα το Νομαρχιακό Συμβούλιο


Καλείσθε σε συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, κατ΄ άρθρο 52 παρ. 1 και 2 εδαφ. α΄του Π.Δ. 30/96, που θα πραγματοποιηθεί στις 4 Oκτωβρίου 2010, ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:00, στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου της Ν.Α. Βοιωτίας (Μέγαρο Διοικητηρίου, Φίλωνος 35-39, Λιβαδειά), με τα ακόλουθα θέματα της ημερήσιας διάταξης:
-Eπικύρωση πρακτικών μηνών Ιανουαρίου έως και Αυγούστου έτους 2010 (με υπ’ αριθ. 1 έως και 10).
-Χορήγηση άδειας παραγωγού πωλητή Λαϊκών Αγορών στον Λέκκα Κων/νο του Ζαφειρίου, κάτοικο Ασωπίας Ν. Βοιωτίας.
-Χορήγηση άδειας παραγωγού πωλητή Λαϊκών Αγορών στον Γιάννου Ιωάννη του Δημητρίου, κάτοικο Αλιάρτου Ν. Βοιωτίας.
-5η τροποποίηση προϋπολογισμού οικ. έτους 2010.
-1η τροποποίηση προγράμματος Ιδίων Πόρων έτους 2010.
-2η τροποποίηση Νομ. Προγράμματος ΚΑΠ-ΔΕ έτους 2010.
-Αξιολόγηση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ), του έργου «Περιφερειακή οδός Δ.Δ. Παύλου» στο Δήμο Ορχομενού Ν. Βοιωτίας.
-Αξιολόγηση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ), του Παγοποιείου της «ΓΚΟΥΡΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ», που βρίσκεται στην οδό Γυμναστηρίου στον Δήμο Ορχομενού- Ν. Βοιωτίας.

Η συνέχεια εδω

Διαβάστε περισσότερα...

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το FOKIDA CHARITY TREK


Επιταγή 5.000 λιρών παρέδωσε η αποστολή της Αrsenal στο σύλλογο «Η πίστη»

Με μεγάλη επιτυχία και με περισσότερους από 850 συμμετέχοντες ολοκληρώθηκε ο φιλανθρωπικός περίπατος αγάπης FOKIDA CHARITY TREK, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26/9, στο αρχαίο μονοπάτι Δελφών – Κίρρας. Η ενέργεια αυτή ήταν μια πρωτοβουλία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Φωκίδας σε συνεργασία με την Arsenal (Arsenal in the Community), με τα έσοδα να πηγαίνουν υπέρ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Νεοπλασματικές Παθήσεις «Η ΠΙΣΤΗ».
Από νωρίς το πρωί εκατοντάδες κόσμου είχαν κατακλύσει τον προαύλιο χώρο του Μουσείου των Δελφών, όπου είχε οριστεί ως σημείο έναρξης. Μαζί με την αντιπροσωπεία της Arsenal που ήρθε στην Ελλάδα αποκλειστικά για το FOKIDA CHARITY TREK, το παρόν έδωσαν μεταξύ άλλων, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων Φωκίδας, ο Σύλλογος Χιονοδρόμων Ορειβατών Ιτέας, οι Ναυτοπρόσκοποι Γαλαξειδίου, ο Ναυτικός Όμιλος Ιτέας, οι Σύλλογοι Εθελοντών Αιμοδοτών Άμφισσας & Ιτέας, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, άνθρωποι από όλη την Ελλάδα και την Αγγλία, καθώς και επώνυμοι από διάφορους χώρους που ήρθαν για να περπατήσουν και να στηρίξουν τους σκοπούς του Συλλόγου «Η ΠΙΣΤΗ» αλλά και να ανακαλύψουν τον ιστορικό αυτό τόπο.
Η διαδρομή των 12 χιλιομέτρων....

Η συνέχεια εδω

Διαβάστε περισσότερα...

Συμμετοχή της ΠΟΕ ΟΤΑ στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥΔιαβάστε περισσότερα...

Με μεγάλη συμμετοχή σε ανοιχτές και δημοκρατικές διαδικασίες επιλέγονται οι αντιπεριφερειάρχες του Αυτοδιοικητικού Κινήματος Περιφέρειας Στερεάς


Με ανοιχτές συνελεύσεις που τις χαρακτηρίζει η άμεση δημοκρατία και η μεγάλη συμμετοχή πολιτών ολοκληρώνονται αυτή την εβδομάδα οι διαδικασίες επιλογής υποψηφίων αντιπεριφερειαρχών του Αυτοδιοικητικού Κινήματος Περιφέρειας Στερεάς.
Ο Κώστας Κουρκούτης, πρώην δήμαρχος Θήβας, πανελλήνια γνωστό στέλεχος της αριστεράς και της αυτοδιοίκησης, μέλος του ΣΥΝ, αποδέχθηκε ομόφωνη πρόταση να είναι υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας.
Η Δέσποινα Μαρίνου, ανένταχτη από το χώρο της αριστεράς και της οικολογίας, με έντονη δράση σε κοινωνικούς αγώνες και κινήματα για την προστασία του περιβάλλοντος, αποδέχθηκε επίσης ομόφωνη πρόταση να είναι υποψήφια αντιπεριφερειάρχισσα Εύβοιας.
Το Σάββατο 2/10/2010 στη Λαμία, στις 7μμ, στην Αίθουσα Φίλων Θεάτρου (Στοά Μουσάτου, 3ος όροφος), σε ανοιχτή συνέλευση, θα προταθεί υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης από την περιοχή της Φθιώτιδας και θα εξειδικευθεί το πρόγραμμα του Αυτοδιοικητικού Κινήματος για το νομό. Με ανακοίνωσή τους, τα μέλη της εκλογικής επιτροπής του Αυτοδιοικητικού Κινήματος από τη Φθιώτιδα (Κώστας Θεοδοσίου, Κώστας Ντούτσικος και Χρήστος Πολύμερος) καλούν τους πολίτες της νομού τους να εμπλουτίσουν τη διαδικασία με τη μαζική συμμετοχή τους. «Φιλοδοξία μας», διευκρινίζουν, «είναι η περαιτέρω διεύρυνση του Αυτοδιοικητικού Κινήματος Περιφέρειας Στερεάς με ενεργούς πολίτες, τόσο μέχρι τις εκλογές όσο και μετά από αυτές, ώστε να λειτουργήσει ως μάχιμος αυτοδιοικητικός πόλος απέναντι στις επιπτώσεις στη ζωή των πολιτών της περιφέρειας από τις πολιτικές του δικομματισμού, του νεοφιλελευθερισμού, του Καλλικράτη και του Μνημονίου.»
Την Παρασκευή 1/10/2010, στις 7 το απόγευμα, θα γίνει η συνέλευση της Φωκίδας , στην άμφισσα (π.Δημαρχείο, αίθουσα συνεδριάσεων)
Την Κυριακή 3/10/2010, στις 11 το πρωί, στο κλειστό Θέατρο της Λειβαδιάς, σε ανοιχτή συνέλευση των μελών και φίλων του Αυτοδιοικητικού Κινήματος από όλους τους νομούς της περιφέρειας, θα συζητηθεί το συνολικό πρόγραμμα και ο προγραμματισμός μέχρι τις εκλογές, ενώ θα ολοκληρωθεί και η συγκρότηση του ψηφοδελτίου. Υπενθυμίζεται ότι το Αυτοδιοικητικό Κίνημα Περιφέρειας Στερεάς έχει επιλέξει για τη θέση του υποψήφιου περιφερειάρχη μια γυναίκα, τη Δέσποινα Σπανούδη, γνωστή από τη συμμετοχή της σε αγώνες για την κοινωνία και το περιβάλλον του συνόλου της περιφέρειας.

Διαβάστε περισσότερα...

Κλ. Περγαντάς:«Με εξασφαλισμένα κονδύλια 7.700.000 €, προχωρούμε στη μελέτη και κατασκευή του έργου Οδός Δερβενοχώρια (όρια Νομού) προς Ελευσίνα»Εγκρίθηκε η ένταξη και χρηματοδοτείται με 700.000 € η μελέτη του έργου «Οδός Δερβενοχώρια (όρια Νομού) προς Ελευσίνα». Πρόκειται για περίπου 7 χιλιόμετρα δρόμου, από τη Στεφάνη προς τη Μαγούλα, που αποτελεί τμήμα του οδικού άξονα «Οινόη – Δερβενοχώρια (όρια Νομού). Πέραν της μελέτης έχουν ήδη εξασφαλιστεί κονδύλια 7.000.000 € για την κατασκευή του έργου.
Ο δρόμος αυτός είναι ιδιαίτερα σημαντικός για όλη την ευρύτερη περιοχή, αφού συνδέει τη Νέα Εθνική Οδό από το ύψος της βιομηχανικής περιοχής Οινοφύτων – Σχηματαρίου, με τη Νοτιοδυτική πλευρά της Αττικής (παλαιά εθνική οδός) και την Πελοπόνησο.
Όπως τονίζει ο Νομάρχης Βοιωτίας Κλέαρχος Περγαντάς :«Με εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις συνολικά 7.700.000 €, προχωρούμε στη μελέτη και την κατασκευή ενός πολύ σημαντικού έργου στη Βοιωτία. Η βελτίωση της βατότητας ενός πολύ δύσκολου οδικού τμήματοςαπό τη Στεφάνη προς τη Μαγούλα, που υποδέχεται μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο ειδικά βαρέων οχημάτων, θα δημιουργήσει σύγχρονες και ασφαλείς συνθήκες κυκλοφορίας».

Διαβάστε περισσότερα...

Τι είπαν στην κοινή συνέντευξη τύπου Μπιρμπίλη και Μπεγλίτης για ΕΑΒ και Ασωπό


Τίνα Μπίρμπίλη: "Σε σχέση με την ΕΑΒ πράγματι υπάρχει πρόβλημα καταγεγραμμένο στον Ασωπό, το Υπουργείο έχει ξεκινήσει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια για όλες τις βιομηχανίες του Ασωπού με ίδιους όρους και ειδικά για το θέμα αυτό και με τα πορίσματα των περιβαλλοντικών, των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, θα έχουμε συνεργασία πολύ στενή με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, για να δώσουμε λύση στο πρόβλημα αυτό."

Π. Μπεγλίτης: "Αν μου επιτρέπετε για την αμυντική βιομηχανία. Πράγματι, παράγει περιβαλλοντικά προβλήματα η αμυντική βιομηχανία, όπως και τα στρατιωτικά εργοστάσια βάσης και οι ναύσταθμοι.
Ειδικά για την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία, δημιουργήθηκε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα και θέλω να ευχαριστήσω την κα Μπιρμπίλη που έδωσε στην ΕΑΒ περιβαλλοντικό πιστοποιητικό μέχρι το 2012, αναλαμβάνοντας συγχρόνως την ευθύνη παρεμβάσεων και ανασυγκρότησης της παραγωγικής δομής, έτσι ώστε να αποτραπεί η περιβαλλοντική επιβάρυνση.
Όμως το ζήτημα, επειδή το έχουμε ψάξει πολύ με τον κ. Βενιζέλο και σε συνεννόηση με τη διοίκηση της ΕΑΒ, νομίζω ότι υπερτιμάται, πάντα σε συνάρτηση με τα προβλήματα και με την επιβάρυνση που έχει ο Ασωπός στη Βοιωτία.
Στις αρχές του 2010, όταν η Νομαρχία Βοιωτίας επιχείρησε να αναστείλει την επιχειρησιακή λειτουργία της ΕΑΒ, πιστεύω ότι ήταν καθ' υπερβολή. Τα προβλήματα είναι πολύ λιγότερα απ' όσα πολλές φορές ορισμένοι αναδεικνύουν.
Γνωρίζοντας τα περιβαλλοντικά προβλήματα και τη λειτουργία της ΕΑΒ εκ των έσω, θέλω να σας πω ότι η δουλειά που γίνεται είναι πάρα πολύ σημαντική, στον εκμηδενισμό ουσιαστικά ρύπων και όχι απλά βιομηχανικών αποβλήτων. Άρα το πρόβλημα, είναι μικρότερο σε σχέση με αυτό που επικοινωνιακά έχει αναδειχθεί".

Διαβάστε περισσότερα...

Περιοδείες στελεχών της Ν.Δ - Στη Θήβα ο Δημήτρης Αβραμόπουλος


Στη Φθιώτιδα ο Σαμαράς, στην Χαλκίδα ο Σταύρος Δήμας, στη Λιβαδειά ο Ευ. Μεϊμαράκης

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της εκτελεστικής γραμματείας της ΝΔ εγκρίθηκε και το πρόγραμμα περιοδειών των στελεχών της ΝΔ εν όψει των εκλογών του Νοεμβρίου.
Ο κ. Αντ. Σαμαράς θα ξεκινήσει τον «κύκλο» των περιοδειών του από τα Γρεβενά, όπου θα μεταβεί την Παρασκευή, ενώ μέχρι τις εκλογές θα επισκεφθεί τη Φθιώτιδα, την Πάτρα, το Αγρίνιο, την Κέρκυρα, την Τρίπολη, την Ημαθία, την Κρήτη, την Ηπειρο, την Κόρινθο, τη Θεσσαλία, τη Χίο και τη Μεσσηνία.
Ο Αντιπρόεδρος της Ν.Δ κ. Δημ. Αβραμόπουλος θα περιοδεύσει στη Ρόδο, στη Σάμο, στη Θήβα, στον Πύργο, στη Ζάκυνθο, στην Καρδίτσα, στη Θεσσαλονίκη, στα Ιωάννινα, στην Καστοριά, στην Καβάλα και στην Ξάνθη.
Ο κ. Στ. Δήμας θα επισκεφθεί την Πρέβεζα, τη Χαλκίδα, το Μεσολόγγι, την Πάτρα, την Κεφαλονιά, τη Σύρο, την Αλεξανδρούπολη, τον Βόλο, την Εδεσσα, τη Θεσσαλονίκη.
Ο Γραμματέας του Κόμματος κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος θα επισκεφθεί την Καλαμάτα, τη Σπάρτη, τα Γιαννιτσά, το Ρέθυμνο και τη Λαμία.
Ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Κώστας Τασούλας θα επισκεφθεί το Άργος, το Αίγιο, την Άμφισσα, τον Αγ. Νικόλαο και τα Τρίκαλα
Ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κ. Καραμανλής, κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης, θα επισκεφθεί την Ηγουμενίτσα, την Ξάνθη, τη Λιβαδιά και τη Χίο.

Διαβάστε περισσότερα...

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: Περιοδεία στην λαϊκή αγορά και στα καταστήματα στο Δήλεσι


Περιοδεία πραγματοποίησαν ο υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Τανάγρας Ξένος Βαγγέλης , ο υποψήφιος σύμβουλος Περιφέρειας Αν. Στερεάς και Εύβοιας Παυλόπουλος Λάμπρος και υποψήφιοι σύμβουλοι από το Δήλεσι, στην λαϊκή αγορά του Δηλεσίου. Μοίρασαν τις διακηρύξεις και της περιφέρειας και του δήμου και συζήτησαν με τους Λαϊκατζήδες και τον απλό κόσμο που ψώνιζε για διάφορα προβλήματα που τους απασχολούν.
Στα πηγαδάκια που στήθηκαν, ιδιαίτερα τονίστηκε ότι ο συνδυασμός ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ στηρίζεται από το ΚΚΕ το ΠΑΜΕ και άλλες λαϊκές δυνάμεις. Δεν κοροϊδεύουν τον λαό όπως κάνουν οι άλλοι συνδυασμοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ , που δηλώνουν «ανεξάρτητοι». Τονίστηκε επίσης ότι θα κάνουν αγώνα όπως έκαναν πάντα για τα συμφέροντα της εργατιάς , της αγροτιάς, των αυτοαπασχολουμένων ελεύθερων επαγγελματιών, των νέων των γυναικών. Αγώνα για κεντρικό διυλιστήριο , για έλεγχο της υγείας των κατοίκων, για αποζημίωση των αγροτών και άρδευση των χωραφιών με καθαρό νερό. Αγώνα για να μην κλείσει κανένα σχολείο, αλλά να ιδρυθούν και νέα και με ποιοτική μόρφωση δωρεάν. Αγώνα για καθαρό περιβάλλον, για δωρεάν υγεία και πρόνοια. Κάλυψη των υπηρεσιών του Δήμου με εξειδικευμένους εργαζόμενους , με μόνιμη και σταθερή εργασία, με μηχανολογικό εξοπλισμό, ούτως ώστε να παρέχονται υπηρεσίες καλές, ( πχ συγκέντρωση των σκουπιδιών) κ.α.
Κάλεσαν δε να στηρίξουν και να ψηφίσουν τους συνδυασμούς της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, βάζοντας τέλος στους συναισθηματισμούς και στις συγγένειες. Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΣ, ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΠΑΡΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΘΟΥΝ. ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΟΝΟΜΗΣΕΙ ΠΑΛΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ.

Διαβάστε περισσότερα...

ΑΣΚΡΗ: Τους έπιασαν οι κάτοικοι πριν προλάβουν να φύγουν με τα κλοπιμαίαΔιαβάστε θράσος και γιατί όχι, αφού τίποτα πλέον δεν σταματάει κανέναν. Ώρα 2.30 το μεσημέρι της Τετάρτης εισαγόμενοι Τσιγγάνοι στάθμευσαν την BMW έξω από το σπίτι, στην Άσκρη, διέρρηξαν το παράθυρο μπήκαν μέσα, έκαναν φύλλα και φτερά τα πάντα και πήραν χρήματα και κοσμήματα.
Οι γείτονες, που ήξεραν ότι οι κάτοικοι έλειπαν, χτύπησαν πόρτες και παράθυρα, φωνάζοντας τους ιδιοκτήτες χωρίς όμως να πάρουν απάντηση.
Υποψιασμένοι ειδοποίησαν και άλλους συγχωριανούς τους αλλά και την ΕΛ.ΑΣ και το πανηγύρι άρχισε..
Κατάφεραν να πιάσουν τον έναν και τον άλλον τον συνέλαβαν οι Αστυνομικοί
«Είναι η τρίτη φορά που κλέβουν το σπίτι μας και είναι τα ίδια πρόσωπα, τους αναγνώρισα. Απευθύνω έκκληση στον πρωθυπουργό να τους μαζέψει και να τελειώνουμε γιατί θα τους τελειώσουμε εμείς» είπε σε δηλώσεις του ο ιδιοκτήτης του σπιτιού.
«Στο χωριό μας επί 6 7 μήνες έχουμε δική μας ομάδα περιφρούρησης. Είναι η τρίτη φορά που πιάνουμε κακοποιούς μόνοι μας και προειδοποιούμε όλους τους επίδοξους πως αν ξαναπλησιάσουν το χωριό δεν πάει ο νους τους το τι θα πάθουν» λέει κάτοικος της Άσκρης ενώ κάποιος άλλος εκφράζει και δικαιολογημένα τα παράπονα του «σε τέτοιο κράτος ζούμε σήμερα. Όλοι έλεγαν ότι θα επιληφθούν για την ασφάλεια του πολίτη και το μόνο ξέρουν να κάνουν είναι τα εισπρακτικά μέτρα και τίποτα άλλο. Γι’ αυτό κι μείς έχουμε πάρει τον νόμο στα χέρια και όποιος θέλει “μολών λαβέ”».

Διαβάστε περισσότερα...

Στους 8 του Κυπελλου Βοιωτιας ο ΑΟ ΘΗΒΑ νικησε 2-0 τον ΠΕΛΟΠΙΔΑ


Με δυο γκολ του Μπινιακου στο 48' και του Περιαλη στο 56' ο ΑΟ ΘΗΒΑ ξεπερασε και το Εμποδιο του ΠΕΛΟΠΙΔΑ και προκριθηκε στους 8 του Κυπελλου ΒΟΙΩΤΙΑΣ Μεγαλο κερδος και παλι για την ομαδα του Γιωργου Λαμπρου οι αρκετοι Νεαροι που εμπλουτιζουν το ροστερ της ομαδας του και η Ευκαιρια που τους εδωσε και σημερα να ξεδιπλωσουν το ταλεντο τους και αρπαξαν την ευκαιρια απο τα μαλλια .

Μεγαλη αποκαλυψη σημερα ο 15 χρονος Φωτης Τρικαλιτης που αγωνιστηκε 20 λεπτα και εντυπωσιασε.
Πηγή: Θήβα spor

Διαβάστε περισσότερα...

Ολοκληρώθηκαν οι επαφές Περγαντά στη Λαμία - Σήμερα στην Χαλκίδα


Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχος Περγαντάς χθες Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας της περιοδείας του στη Λαμία συναντήθηκε διαδοχικά με τον πρόεδρο του ΤΕΕ κ. Απόστολο Καραναστάση και τη Διοικούσα του Τμήματος, με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου κ. Χρήστο Κόρκο και το Δ.Σ. καθώς επίσης με την υποδιοικήτρια της 5ης ΔΥΠΕ Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας κ. Παρασκευή Σκιαδοπούλου, τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Λαμίας και το προσωπικό.
Με τους φορείς και τους εκπροσώπους τους ο κ. Περγαντάς συζήτησε θέματα αιχμής που αφορούν στην ανάπτυξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και την διαμόρφωση κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης.
Ειδικότερα στο ΤΕΕ αναδείχθηκαν μεταξύ άλλων τα θέματα του Κεντρικού Οδικού Δικτύου και τέθηκε σειρά προτεραιοτήτων όπως:
* Η άμεση έναρξη του ΕΣΠΑ και του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας
* Η ολοκλήρωση των μελετών του ΥΠΕΧΩΔΕ και η κατασκευή του δρόμου Λαμία – Καρπενήσι – Αγρίνιο
* Η ολοκλήρωση των μελετών του ΥΠΕΧΩΔΕ για το δρόμο Θερμοπύλες – Άμφισσα – Αντίριο και η άμεση κατασκευή του τμήματος Δελφοί – Ιτέα – Γαλαξίδι.
Επίσης συζητήθηκε η ανάγκη απλούστευσης των διαδικασιών για την αδειοδότηση και την λειτουργία των επιχειρήσεων, η δημιουργία ΒΙΟΠΑ για την ορθή χωροθέτηση των δραστηριοτήτων καθώς και η αναβάθμιση της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με επίκεντρο το ζήτημα του γνωστικού αντικειμένου ώστε να υπάρξει διασύνδεση με τον παραγωγικό ιστό.
Ακολούθως στο Εργατικό Κέντρο τέθηκε το θέμα της αναβάθμισης του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ. Επίσης το Ε.Κ. έθεσε ως άμεση προτεραιότητα την εφαρμογή του ΕΣΠΑ, της δημιουργίας νέας ΒΙΠΕ που θα συμβάλει τόσο στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας όσο και στην προστασία του περιβάλλοντος αλλά και την ανάπτυξη του λιμανιού της Στυλίδας.
Τέλος εποικοδομητική ήταν η συζήτηση που αναπτύχθηκε κατά την διάρκεια της συνάντησης του κ. Κλέαρχου Περγαντά με την υποδιοικήτρια της 5ης ΔΥΠΕ κ. Παρασκευής Σκιαδοπούλου, την Διοίκηση του νοσοκομείου Λαμίας και το προσωπικό.
Η ατζέντα περιελάβανε τα ζητήματα που αφορούν στην κάλυψη των αναγκών των δομών Υγείας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ώστε να διασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή λειτουργία τους με στόχο την αναβάθμιση της παροχή υπηρεσιών στους πολίτες καθώς και η κάλυψη των αναγκών του νοσοκομείου της Λαμίας.

Πρόγραμμα επίσκεψης του υποψήφιου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχου Περγαντά στην Εύβοια
Ο κ. Κλέαρχος Περγαντάς θα επισκεφθεί σήμερα Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου τη Χαλκίδα.
Στις 11 το πρωί θα συναντηθεί στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας με τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ.
Στις 12 το μεσημέρι στο Τεχνικό Επιμελητήριο θα συναντηθεί με τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ.
Στη 1 μετά το μεσημέρι θα συναντηθεί στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο με τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ.

Διαβάστε περισσότερα...

Η αφίσα (απάντηση) της ΠΑΣΚΕ ΟΤΑ στον Πάγκαλο!Διαβάστε περισσότερα...

Η Β' φάση του κυπέλλου ποδοσφαίρου Βοιωτίαςτου Δημήτρη Σοβατζή

AE ΔΗΛΕΣΙΟΥ 2010-2011
Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010
Β' Φάση Κυπέλλου Ποδοσφαίρου Βοιωτίας
Ολοκληρώθηκε η Β' Φάση τού Κυπέλλου Ποδοσφαίρου Βοιωτίας
Τά Αποτελέσματα τών Αγώνων :
ΑΟ ΘΗΒΑ - ΠΕΛΟΠΙΔΑΣ ΘΗΒΩΝ : 2-0
ΑΕ ΔΗΛΕΣΙΟΥ - ΑΟ ΠΛΑΤΑΙΩΝ : 4-0
ΔΑΦΝΗ ΕΡΥΘΡΩΝ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ : 3-0

Στήν Γ΄Φάση έχουν προκριθεί καί οί παρακάτω ομάδες :
ΚΙΘΑΙΡΩΝΑΣ ΚΑΠΑΡΕΛΙΟΥ
ΑΕ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΑΣΠΡΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ
ΠΑΝΓΕΩΡΓΙΚΟΣ

Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2010

Συνελήφθη ο Ρουμάνος - Καλά στην υγεία του ο αστυνομικόςΣυνελήφθη πριν απο λίγη ώρα ο Ρουμάνος που το πρωί, παραβιάζοντας το στοπ, συγκρούστηκε με μοτοσικλέτα της ομάδας ΔΙΑΣ με αποτέλεσμα να τραυματίσει τον αστυνομικό.
Πρόκειται για έναν 33χρονο ο οποίος κατοικούσε στη Θήβα.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο Ρουμάνος στερούνταν διπλώματος οδήγησης ενώ το αυτοκίνητο του έφερε πινακίδες απο άλλο Ι.Χ. Επιπλέον ο Ρουμάνος αντιμετωπίζει και την κατηγορία της εγκατάλειψης θύματος τροχαίου.
Σε ότι αφορά την κατάσταση του αστυνομικού ευτυχώς είναι καλά στην υγεία του, όμως θα παραμείνει για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο.
Ο Ρουμάνος κρατείται στην Ασφάλεια και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα της Θήβας.

Διαβάστε περισσότερα...

Κλέαρχος Περγαντάς: "Εγκρίθηκαν 7.880.000 € για εργασίες και ανισόπεδο κόμβο στη διασταύρωση Βαγίων"


Εντάχθηκε στο ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας (ΕΣΠΑ) η κατασκευή του έργου «Θήβα – Λιβαδειά από χ.θ. 9+900 έως χ.θ. 11+600», προϋπολογισμού 7.880.000 €. Το έργο περιλαμβάνει τη βελτίωση τμήματος του δρόμου Θήβα – Λιβαδειά σε μήκος 2,6 χιλιομέτρων και την κατασκευή ανισόπεδου κόμβου στη διασταύρωση των Βαγίων.
Στις εργασίες του δρόμου περιλαμβάνεται η κατασκευή των σύγχρονων υποδομών του έργου (γέφυρα και οδόστρωμα), καθώς και όλα τα συνοδευτικά έργα : ηλεκτροφωτισμός, πλήρης σήμανση, στήριξη – αποκατάσταση πρανών, κ.λ.π.
«Σημαντικό βήμα για τη βελτίωση του δρόμου Θήβα – Λιβαδειά» χαρακτηρίζει ο Κλέαρχος Περγαντάς το έργο, επισημαίνοντας : «Το πάγιο και πολύχρονο αίτημα της Βοιωτίας, ο δρόμος Θήβα – Λιβαδειά, βρίσκεται σε καλό δρόμο. Με το έργο στη διασταύρωση Βαγίων, το συγκεκριμένο τμήμα αναβαθμίζεται, και αποκτά συνθήκες ασφαλούς κυκλοφορίας. Επιπλέον, με την ολοκλήρωση των μελετών και άλλων τμημάτων του δρόμου, που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη και αναμένεται να χρηματοδοτηθεί η κατασκευή τους, ο δρόμος Θήβα – Λιβαδειά, θα γίνει ένας σύγχρονος οδικός άξονας. Προχωρούμε λοιπόν σε ένα μεγάλο έργο – σταθμό για την ανάπτυξη της Βοιωτίας και τη σύνδεσή της με τους όμορους Νομούς».

Διαβάστε περισσότερα...

Προμήθεια νέων μηχανημάτων για την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Θηβαίων


Τρία σάρωθρα πεζού χειριστή παρέλαβε χθες ο Δήμος Θηβαίων.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για τρεις μηχανοκίνητες σκούπες που προστέθηκαν στον εξοπλισμό της υπηρεσίας καθαριότητας.
Τα σάρωθρα, νέας τεχνολογίας, προσφέρουν υψηλή απόδοση και εκπληκτική ποιότητα καθαρισμού, και σε σύντομο χρονικό διάστημα καθαρίζουν εκατοντάδες τετραγωνικά μέτρα.
Η αυτοπροσαρμοζόμενη κεντρική βούρτσα μένει σε επαφή με το έδαφος, ακόμα και σε δάπεδα με ανώμαλη επιφάνεια.
Η οδήγηση και ο χειρισμός είναι απλούστατος, ενώ το εμπροσθιοκίνητο σύστημα έλκυσης προσφέρει εξαιρετική ευελιξία και δυνατότητα στροφής με πολύ μικρή ακτίνα, διευκολύνοντας κατά πολύ το έργο των οδοκαθαριστών.

Διαβάστε περισσότερα...

Ομιλία Βάσως Τσόνογλου στη Βουλή


Ομιλία της Βασιλικής Τσόνογλου-Βυλλιώτη για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με θέμα την: «Κύρωση των συμβάσεων που αφορούν το μέλλον των Ελληνικών Ναυπηγείων Α.Ε και τα προγράμματα των υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού».

Η χώρα μας διέρχεται την κρισιμότερη περίοδο βιωσιμότητάς της από την μεταπολίτευση τουλάχιστον. Κρίση που χτυπά σοβαρότατα και την ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία.
Ο κίνδυνος είναι άμεσος και ορατός στο πεδίο αυτό σχεδόν στο σύνολο των εξοπλιστικών προγραμμάτων, αλλά και των εθνικών μας συμβάσεων, κίνδυνος που καθιστά αβέβαιο το μέλλον της ναυπηγικής βιομηχανίας στη χώρα μας, αλλά και των χιλιάδων θέσεων εργασίας των απασχολούμενων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και των άμεσα ή έμμεσα εμπλεκομένων στην καθημερινή τους δραστηριότητα.
Τόσο η πολιτική συγκυρία που διέρχεται η χώρα μας, όσο και η εξέλιξη των προκείμενων συμβάσεων απαιτούν να δοθεί μια δυναμική λύση, ένα τέλος στο ακανθώδες ζήτημα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και των συμβάσεων που υπεγράφησαν με το Ελληνικό Δημόσιο, μιας και αποτελούν ένα μεγάλο τμήμα των εν γένει εξοπλιστικών προγραμμάτων και της εθνικής μας άμυνας. Το ιστορικό των ναυπηγείων Σκαραμαγκά λίγο πολύ είναι γνωστό.
Το 2000, με γνώμονα την προστιθέμενη αξία της γνώσης και τη διατήρηση θέσεων εργασίας, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σύνηψε με τα Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ (ΕΝΑΕ) του Σκαραμαγκά, που τότε ανήκε στην ΕΤΒΑ και συνεπώς στον ευρύτερο δημόσιο τομέα μία σύμβαση για τη ναυπήγηση 4 νέων υποβρυχίων τύπου 214, συνολικού προϋπολογισμού 2 δις. Ευρώ, σημερινή αποτίμηση.
Το 2002, για τους ίδιους λόγους σύνηψε και δεύτερη σύμβαση για τον εκσυγχρονισμό 3 παλαιών υποβρυχίων, τύπου 209, συνολικού προϋπολογισμού 2 εκατ. Ευρώ.
Το 2003 η ΕΤΒΑ και οι εργαζόμενοι, που στο μεταξύ είχαν αποκτήσει ως συνεταιρισμός το 49% των μετοχών των ΕΝΑΕ, προ του κινδύνου ματαίωσης της υλοποιήσεως των άνω έργων, μεταβίβασαν το 100% των μετοχών τους στη Γερμανική εταιρεία HDW, η οποία υπεισήλθε στη θέση του υπεργολάβου, κατέχουσα την τεχνογνωσία και ανέλαβε την κατασκευή του πρώτου υποβρυχίου τύπου 214 με το όνομα «Παπανικολής».

Η συνέχεια εδω

Διαβάστε περισσότερα...

Φωτό απο το τροχαίο με την ομάδα ΔΙΑΣΟ αριθμός κυκλοφορίας του Ι.Χ που συγκρούστηκε με την μοτοσικλέτα της ομάδας ΔΙΑΣ.Διαβάστε περισσότερα...

Τραυματίστηκε αστυνομικός της ΔΙΑΣ στον ΣυνοικισμόΣτο νοσοκομείο της Θήβας νοσηλεύεται ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ Θήβας που πριν απο λίγη ώρα τραυματίστηκε εν ώρα καθήκοντος.
Ο αστυνομικός που περιπολούσε στην περιοχή του νέου συνοικισμού με την μοτοσικλέτα "χτυπήθηκε" απο Ι.Χ που παραβίασε το Stop.
Ο οδηγός του Ι.Χ, Ρουμανικής καταγωγής, εγκατέλειψε τον αστυνομικό και εξαφανίστηκε.
Η αστυνομία έχει στήσει ολόκληρη επιχείρηση για να τον συλλάβει στο πλαίσιο του αυτοφώρου μιας και τα στοιχεία της ταυτότητας του είναι ήδη γνωστά.

Διαβάστε περισσότερα...

Στόχος διαρρηκτών επιχείρηση στην Οινόη


Ξάφρισαν ότι βρήκαν άγνωστοι δράστες που τα ξημερώματα μπήκαν σε εταιρία εμπορείας αγροτικών μηχανημάτων στην Οινόη.
Οι δράστες άνοιξαν το χρηματοκιβώτιο μέσα στο οποίο σύμφωνα με την δήλωση του επιχειρηματία υπήρχαν για φύλαξη χρήματα και επιταγές.
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά οι δράστες άρπαξαν μεγάλης αξίας αγροτικά μηχανήματα και εργαλεία.
Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Σχηματαρίου.

Διαβάστε περισσότερα...

Συνεδριάζουν αύριο οι έμποροι της Θήβας


Την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 9:30 μ.μ, θα πραγματοποιηθεί Διοικητικό Συμβούλιο στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου, Κάδμου 28 & Οιδίποδος , με θέματα:

1. Χειμερινό ωράριο
2. Απεργιακές κινητοποιήσεις μεταφορών
3. Δημοτικές εκλογές
4. Εμποροπανήγυρη
5. Ανακοινώσεις Προέδρου.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Διαβάστε περισσότερα...

Αναστέλλει την κομματική του δράση ο Ανδρέας Κουτσούμπας


"Οι επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές έχουν κατά κύριο λόγο πολιτικό χαρακτήρα και ως εκ τούτου απαιτούν πολιτικές επιλογές και στρατηγικές προσώπων και θέσεων ικανές να μπορούν να στηρίξουν τις πολιτικές του κόμματος και να έχουν τη δυναμική να αντιμετωπίσουν την αντίπαλη υποψηφιότητα.
Σταθερός στις αξίες μου θεωρώντας ότι τα κριτήρια και οι πιέσεις του επικεφαλής του συνδυασμού για αποκλεισμό ικανών προσώπων της Βοιωτίας οδηγούν σε αποφάσεις που δεν ανταποκρίνονται στον πολίτικο χαρακτήρα αυτών των εκλογών, υπέβαλα την παραίτηση μου από τη θέση του αναπληρωτή γραμματέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης και αναστέλλω κάθε πολιτική και κομματική δραστηριότητα
".
Ανδρέας Κουτσούμπας

Διαβάστε περισσότερα...

Επαφές του Κλέαρχου Περγαντά στην Λαμία


Τη Λαμία επισκέφθηκε χθες Τρίτη ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχος Περγαντάς, ο οποίος συναντήθηκε διαδοχικά με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδας κκ Νικόλαο, τον πρόεδρο του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου κ. Αλέξανδρο Διαμαντάρα και το Δ.Σ. καθώς επίσης και με τη Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας Κατερίνα Διαμαντοπούλου.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον κκ Νικόλαο, συζητήθηκε ο ρόλος της εκκλησίας στην σημερινή συγκυρία, ένας ρόλος σύνθετος που έχει να προσφέρει πολλά στους πολίτες.
Ο κ. Περγαντάς επικέντρωσε στην πολύ καλή συνεργασία με την εκκλησία την οποία καλλιέργησε και ως νομάρχης.
Επεσήμανε ακόμα ότι θεωρεί την εκκλησία βασικό κοινωνικό εταίρο στην προσπάθεια αντιμετώπισης πολλών κρίσιμων ζητημάτων που απασχολούν σήμερα.
Στη συνέχεια στη σύσκεψη που είχε με τον πρόεδρο κ. Αλ. Διαμαντάρα και το Δ.Σ. του ΕΒΕ Φθιώτιδας μεταξύ άλλων αναπτύχθηκαν θέματα σχετικά με την άμεση εξέλιξη του ΕΣΠΑ και την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, την περίπτωση νέας ΒΙΠΕ αλλά και την αναβάθμιση του λιμανιού της Στυλίδας.
Ακολούθως στη συνάντηση που είχε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Κλέαρχος Περγαντάς με την ΓΓ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Κατερίνα Διαμαντοπούλου, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην Περιφέρεια όπως η εξέλιξη έργων και η ανάπτυξη δράσεων ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην πλήρη εφαρμογή και αξιοποίηση του ΕΣΠΑ.
«Το ΕΣΠΑ αποτελεί το πιο σημαντικό χρηματοδοτικό εργαλείο για την ανάπτυξη δράσεων και την αναβάθμιση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Περγαντάς.
Από την πλευρά της η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κα Κατερίνα Διαμαντοπούλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Επισκέφθηκε σήμερα το γραφείο μου στην Περιφέρεια ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης κος Κλέαρχος Περγαντάς για να ενημερωθεί για όλα τα θέματα που αφορούν στην Περιφέρεια, τα προβλήματα και τις λύσεις που έχουν δρομολογηθεί, τα έργα που είναι σε εξέλιξη, καθώς και την απορρόφηση των δράσεων που υλοποιεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας μέσω του ΕΣΠΑ η οποία είναι υψηλότερη σε σχέση με τον Εθνικό Μέσο Όρο.
Ο κος Περγαντάς είναι ένας επιτυχημένος και έμπειρος αυτοδιοικητικός, με τον οποίο έχουμε συζητήσει πολλές φορές για τα θέματα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και έχουμε λάβει και κάποιες δικές του προτάσεις που υλοποιούμε ενώ περιμένουμε να συζητήσουμε και άλλα θέματα που αφορούν όχι μόνο στην Βοιωτία αλλά όλη την Περιφέρεια
».

Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2010

Συνάντηση Β. Τσόνογλου με Διεθνή Ομοσπονδία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα


Αντιπροσωπεία της Διεθνούς Ομοσπονδίας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (FIDH) υποδέχθηκε στη Βουλή των Ελλήνων, η Βουλευτής Βοιωτίας Βασιλική Τσόνογλου-Βυλλιώτη, με την ιδιότητα της Αντιπροέδρου της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων.
Η συνάντηση έγινε στο περιθώριο της Πανευρωπαϊκής Συνάντησης για την Μυανμάρ (Βιρμανία) η οποία διεξήχθη στην Αθήνα με στόχο την ενημέρωση του Ελληνικού Κοινοβουλίου για την κατάσταση στη χώρα και τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράττονται στο ανατολικό μέρος της.
Σημειώνουμε ότι η FIDH ιδρύθηκε το 1992 με πρωτοβουλία Γαλλικών και Γερμανικών Οργανισμών και θεωρείται ο πρώτος μη Κυβερνητικός Οργανισμός για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Στην ομιλία της, στην Αντιπροσωπεία της Διεθνούς Ομοσπονδίας, η κ. Τσόνογλου είπε τα εξής:
«Εκ μέρους του Προέδρου της Βουλής σας καλωσορίζω σήμερα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Είμαι η Βασιλική Τσόνογλου, βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, αντιπρόεδρος της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων και άμυνας και μέλος της επιτροπής ισότητας και ανθρώπινων δικαιωμάτων. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι σήμερα για την επίσκεψή σας που δεν είναι μόνο εθιμοτυπική αλλά και ουσιαστική. Είναι παγκοσμίως γνωστή η κατάσταση που επικρατεί στη Βιρμανία αλλά και τα γεγονότα που έχουν διαδραματιστεί. Φαινόμενα σύγχρονης βίας και κατάφορης καταπάτησης των ανθρώπινων δικαιωμάτων που όλη η ευρωπαϊκή κοινότητα καταδικάζει. Γεγονότα που μένουν χαραγμένα όχι μόνο στην ιστορία αλλά και στον κάθε πολίτη ξεχωριστά, γεγονότα που πληγώνουν όχι μόνο σωματικά αλλά πάνω απ’ όλα βασανίζουν ανθρώπινες ψυχές δημιουργώντας τραύματα που δεν μπορούν να επουλωθούν και χάσματα αγεφύρωτα.
Όλος ο πλανήτης καταδικάζει την αποτροπιαστική χρήση βίας εναντίον φιλειρηνικών διαδηλωτών, την κατάφορη καταπάτηση και βεβήλωση των ανθρώπινων δικαιωμάτων.
Η Οικουμενική Διακήρυξη για τα ανθρώπινα Δικαιώματα....

Η συνέχεια εδω

Διαβάστε περισσότερα...

Κινητοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ αύριο Τετάρτη


Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α αποφάσισε να συμμετάσχουν και οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στο συλλαλητήριο που πραγματοποιεί η Α.Δ.Ε.Δ.Υ και η Γ.Σ.Ε.Ε. την ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010, στις 6.00 το απόγευμα στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ, στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής Ημέρας Δράσης των συνδικάτων ενάντια στη λιτότητα.
Όλοι οι εργαζόμενοι και οι πολίτες σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, κινητοποιούνται και διαδηλώνουν ενάντια στις αντεργατικές, αντικοινωνικές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με κεντρικό σύνθημα:
«ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑ».
Την ίδια ημέρα, στις 10.00 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί από συνδικαλιστικά στελέχη του Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Βασ. Σοφίας 2 – Αθήνα), στην οποία καλούνται να πάρουν μέρος και τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων – Μελών της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. στο Νομό Αττικής.
Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι και οι απλοί πολίτες που πλήττονται από τις Πανευρωπαϊκές νεοφιλελεύθερες πολιτικές θα δώσουν αγωνιστικό και μαζικό παρόν στο ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ την ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010, στις 6.00 το απόγευμα, στην Αθήνα (Πλατεία Κλαυθμώνος), γιατί αυτή την πολιτική ΜΟΝΟ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να ανατρέψουμε, διεκδικώντας:
1.Την επαναφορά και διεύρυνση των μισθολογικών, ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων μας.
2.Να ζούμε σε μια Ελλάδα και μια Ευρώπη της κοινωνικής δικαιοσύνης της εργασίας, των ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και όχι σε μια Ελλάδα και μια Ευρώπη των κερδοσκόπων των τραπεζιτών, των πολυεθνικών και της ασυδοσίας της αγοράς.
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.
Ο Πρόεδρος Θέμης Μπαλασόπουλος
Ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας Ιωάννης Τσούνης

Διαβάστε περισσότερα...

Ανακοίνωση "Αυτοδιοικητικής ενότητας" υποψ. Δημάρχου Σταμάτη Χαλβατζή


Συνδημότισσες, Συνδημότες του νέου Δήμου Θηβαίων, σας καλώ να ξεκινήσουμε όλοι μαζί μια καινούργια προσπάθεια για τον τόπο μας.
Τά νέα δεδομένα πού διαμορφώνει για τον Δήμο μας ο αυτοδιοικητικός χάρτης του Καλλικράτη, μας υποχρεώνουν να συνεργασθούμε χωρίς προκαταλήψεις, αποκλεισμούς και ηγεμονικές συμπεριφορές, διαμορφώνοντας τις προϋποθέσεις για μια καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους μας και ένα Δήμο ισχυρό, οικονομικά και Διοικητικά, στην υπηρεσία του Πολίτη.
Η δύσκολη δημοσιονομική κατάσταση της Πατρίδας μας κάνει το πείραμα του Καλλικράτη επισφαλές και δημιουργεί προβληματισμούς καί αγωνία σε όλους μας για τίς ελλείψεις στις υποδομές και στους πόρους πού απαιτούνται για την επιτυχημένη πορεία του.
Η προσπάθεια αντιμετώπισης αυτής της δημοσιονομικής κρίσης, με επίθεση στα λαϊκά εισοδήματα των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των μικρομεσαίων, δημιουργεί συνθήκες οικονομικής ανέχειας, οδηγεί σε κοινωνικές ρήξεις και αναστέλλει κάθε προσπάθεια ανάπτυξης και προόδου στην κοινωνία μας.
Μέσα σε αυτήν την πραγματικά δύσκολη συγκυρία, πρέπει καί αξίζει να αγωνισθούμε για τήν συγκρότηση ενός ενιαίου Δήμου, κύτταρο δημιουργίας και συμμετοχικότητας, ένα Δήμο πού θα σχεδιάζει το μέλλον με όραμα και θα υλοποιεί τις δεσμεύσεις του.
Για την επιτυχία αυτής της προσπάθειας, χρειαζόμαστε την στήριξή σας, έτσι ώστε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να ενεργοποιήσουμε τις αρετές και τις δυνατότητες του καθ’ ενός, προς όφελος του γενικότερου συμφέροντος.
«ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ»
Υποψήφιος Δήμαρχος : Σταμάτης Η. Χαλβατζής

Διαβάστε περισσότερα...

Ανακοινώσεις Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς


ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
Το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς στην προσπάθεια συνεισφοράς στους συνανθρώπους μας, που ξεκίνησε με τη δημιουργία Τράπεζας Αίματος, είδε ότι υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση από εθελοντές αιμοδότες , αλλά υπάρχει και μεγαλύτερη ανάγκη ζήτησης αίματος.
Ζητάμε τη βοήθεια όσων μπορούν να δώσουν αίμα, να γίνουν μέλη της Τράπεζας Αίματος του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς, ώστε όλοι μαζί να συνεισφέρουμε σε συνανθρώπους μας, όποτε παραστεί ανάγκη.
Ζητάμε από όλους τους εργαζόμενους – πολίτες να ανταποκριθούν θετικά στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς και στην εθελοντική αιμοδοσία, που σώζει ζωές.
Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 22610 28344 και 22610 23912


ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Επαρχίας Λιβαδειάς σε συνδιοργάνωση με την ΄Ενωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Βοιωτίας και το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Περιφέρειας Λιβαδειάς, σας προσκαλούν την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 18.00΄ στο ΣΙΝΕ « ΦΙΛΙΠΠΟΣ » για την προβολή της ταινίας του ΣΤΕΛΙΟΥ ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ « ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΕΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ»
ΟΣΑ ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ
Τι έγινε σε χώρες πριν από εμάς ……
Μετά την προβολή της ταινίας θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη ΣΤΕΛΙΟ ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ .
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Διαβάστε περισσότερα...

Δημοπρατήθηκε από τη Ν.Α.Β το έργο «Αποκατάσταση ζημιών οδικού άξονα Αράχωβα – Λιβάδι», προϋπολογισμού 500.000 €Ύστερα από επιτακτικό αίτημα του Νομάρχη Βοιωτίας, εντάχθηκε και χρηματοδοτείται με 500.000 € το έργο «Αποκατάσταση ζημιών οδικού άξονα Αράχωβα – Λιβάδι». Οι υπηρεσίες της Νομαρχίας ήδη προχώρησαν στη δημοπράτησή του και σύντομα θα γίνουν οι απαραίτητες εργασίες.
Με το έργο προβλέπεται καθαρισμός των πρανών, άρση των καταπτώσεων, τοποθέτηση πλέγματος και φράχτη για την κατακράτηση των βράχων, κατασκευή τοίχων προστασίες και τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας.
Αξίζει να επισημανθεί, ότι πρόκειται για μια συνεχιζόμενη προσπάθεια της Νομαρχίας, αφού ο δρόμος Αράχωβα – Λιβάδι παρουσιάζει ιδιαιτερότητες (πτώση βράχων, χαμηλές θερμοκρασίες, παγετούς, κ.λ.π.) και απαιτεί συνεχείς βελτιώσεις. Για το λόγο αυτό η Νομαρχία, προέβαινε διαρκώς στην έγκριση υλοποίησης έργων και παρεμβάσεων στο δρόμο από Αράχωβα προς Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, ώστε να εξασφαλίζονται οι καλύτερες και ασφαλέστερες συνθήκες κυκλοφορίας για τους κατοίκους και τους πολυάριθμους επισκέπτες της περιοχής.
Η καλή κατάσταση του δρόμου συμβάλει στην ανάπτυξη της Βοιωτίας, αλλά και των όμορων Νομών, αφού αποτελεί συνδετήριο για τη Φωκίδα και τη Φθιώτιδα.

Διαβάστε περισσότερα...

Προκήρυξη ποδηλατικού γύρου Θήβας


Ο Δημοτικός Αθλητικός Οργανισμός Θήβας (Δ.Α.Ο.Θ.),στα πλαίσια των ετήσιων αθλητικών εκδηλώσεών του, διοργανώνει τον ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ ΓΥΡΟ ΘΗΒΑΣ την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Στην εκδήλωση αυτή μπορούν να λάβουν μέρος με δική τους ιατρική ευθύνη όλοι όσοι αγαπούν το ποδήλατο και έρθουν να δηλώσουν συμμετοχή την ημέρα του αγώνα στην αφετηρία(πρώην S.M. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ) στο Πυρί και από ΏΡΑ: 09:00 έως 10:45 με τον ανάλογο αθλητικό εξοπλισμό.
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΘΛΗΤΩΝ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΕΝΝΗΘΕΝΤΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΗ
Α’ Αγόρια-Κορίτσια Γεννηθέντα 2003- 2002- 2001 2,0χιλ.
Β’ Αγόρια-Κορίτσια Γεννηθέντα 2000- 1999- 1998 2,5χιλ.
Γ’ Αγόρια-Κορίτσια Γεννηθέντα 1997- 1996- 1995 4,5χιλ.
Δ’ Αγόρια-Κορίτσια Γεννηθέντα 1994- 1993- 1992 4,5χιλ.
Ε’ Άνδρες- Γυναίκες Γεννηθέντες το 1991 και Μεγαλύτεροι 4,5χιλ.
ΔΙΑΔΡΟΜΗ
Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Ώρα εκκίνησης 11:00
ΑΦΕΤΗΡΙΑ:(πρώηνS.M. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ) στο Πυρί οδός Μακαρίου
ΟΔΟΙ: Μακαρίου – Κασσάνδρου.
ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Αγία Τριάδα
Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Ώρα εκκίνησης 11:20
ΑΦΕΤΗΡΙΑ:(πρώηνS.M. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ) στο Πυρί οδός Μακαρίου
ΟΔΟΙ: Μακαρίου – Κασσάνδρου – Αγ.Τριάδος – Επαμεινώνδου
ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Εμπορικό Κέντρο (Άγαλμα Επαμεινώνδα).
Γ’ Δ’ Ε’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Ώρα εκκίνησης 11:40
ΑΦΕΤΗΡΙΑ:(πρώηνS.M. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ) στο Πυρί οδός Μακαρίου
ΟΔΟΙ: Μακαρίου – Κασσάνδρου – Στρατηγού Διαμαντή (Δυτικός Περιφεριακός) – Λοξής Φάλλαγγος – Επαμεινώνδου. ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Εμπορικό Κέντρο (Άγαλμα Επαμεινώνδα).
ΑΠΟΝΟΜΕΣ
Οι απονομές θα γίνουν στην Κεντρική Πλατεία της Θήβας και ώρα 12:15.
Στον πρώτο νικητή θα απονεμηθεί κύπελλο και στους τρεις πρώτους νικητές μετάλλιο. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα απονεμηθούν αναμνηστικά διπλώματα.
Επίσης θα γίνουν κληρώσεις σε όλες τις κατηγορίες με πλούσια δώρα.

Για τον Δ.Α.Ο.Θ.
Ο Πρόεδρος & Δήμαρχος Θηβαίων
Σβίγγος Νικόλαος

Διαβάστε περισσότερα...

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Επιθέσεις αλλοδαπών κατά ιερέων!!!!


Επιβεβαιωμένες πληροφορίες που έφτασαν στο Θήβα press αναφέρουν ότι ομάδες αλλοδαπών επιτίθενται σε ιερείς έξω απο τις εκκλησίες!
Τι συμβαίνει; Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν το πρώτο περιστατικό να συμβαίνει στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου και μάλιστα χθες το απόγευμα.
Την στιγμή λοιπόν που ο ιερέας και ένας λαϊκός έβγαιναν απο τον ναό, ομάδα πιθανόν Πακιστανών τους περικύκλωσε απειλητικά και άρχισε να φτύνει αυτούς και την εκκλησία.
Το δεύτερο περιστατικό σημειώθηκε, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, στον Ιερό Ναό του Ευαγγελιστή Λουκά το απόγευμα του Σαββάτου.
Σύμφωνα με την μαρτυρία που έχουμε, την στιγμή που χτυπούσαν οι καμπάνες για τον Εσπερινό, μια ομάδα αλλοδαπών, συμπεριφέρθηκε με τον ίδιο τρόπο, όπως δηλαδή και στο προηγούμενο περιστατικό.
"Νιώθουμε ότι κινδυνεύουμε! Η κατάσταση είναι απερίγραπτη. Η πλατεία του Αγίου Γεωργίου έχει μετατραπεί σε χώρος φιλοξενίας αλλοδαπών που ενοχλούν τους περαστικούς, πίνουν και ασεβούν σε έναν Ιερό χώρο" μας ανέφερε πριν απο λίγο τηλεφωνικά κάτοικος της πειοχής και διερώτηθηκε: "Δεν σας κάνει εντύπωση που τα παιδιά στο παρελθόν έπαιζαν στην πλατεία του Αϊ Γιώργη και σήμερα έχουν κλειστεί στα σπίτια τους;"


Πραγματικά είναι δυο περιστατικά που θα πρέπει να μας προβληματίσουν αλλά και να κάνουν όσους "κυβερνούν" αυτόν τον τόπο να πάρουν δραστικά μέτρα, εναντίον όσων διαταρράσουν την ησυχία μας και εκμεταλεύονται το γεγονός ότι "οι Έλληνες είναι καλός λαός". Ή κάποιος φίλος αναγνώστης μας έίπε ότι "κάποιοι αλλοδαποί θέλουν να φύγουμε εμείς απο την χώρα μας"
Η Ελλάδα είναι φιλόξενος τόπος αλλά δεν έχει δεχθεί ποτέ στην ιστορία να καταπατηθούν τα ιδανικά της! Αυτό ας το έχουν στο νου τους όσοι προκαλούν!

Διαβάστε περισσότερα...

Στάση εργασίας και αύριο σε ΜΜΜ και ΟΣΕ


Ταλαιπωρία αναμένει και αύριο, Τετάρτη, το επιβατικό κοινό, καθώς ακινητοποιημένα για αρκετές ώρες θα παραμείνουν όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά και οι συρμοί του ΟΣΕ, λόγω της στάσης εργασίας που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι σε ένδειξη συμπαράστασης στους σιδηροδρομικούς.
Συγκεκριμένα:
- Οι συρμοί του Μετρό, του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου (ΗΣΑΠ) και του τραμ θα μείνουν ακινητοποιημένοι από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 16:00 το απόγευμα.
- Τα μπλε λεωφορεία (ΕΘΕΛ) και τα τρόλεϊ δεν θα πραγματοποιούν δρομολόγια από τις 11:00 το πρωί έως τις 16:00 το απόγευμα.
- Οι συρμοί του Προαστιακού Σιδηροδρόμου δεν θα κινηθούν από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 17:00 το απόγευμα.
- Πεντάωρη στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί και στον ΟΣΕ από τις 12:00 έως τις 17:00.

Διαβάστε περισσότερα...

Ανακοίνωση φιλάθλων ΑΟ Χαλκίς για την σύλληψη των δύο ατόμων


Λευτεριά στης Χαλκίδας τα παιδιά. Δυστυχώς για 2η συνεχόμενη αγωνιστική ΑΝΑΓΚΑΖΟΜΑΣΤΕ, να ασχολούμαστε με εξωαγωνιστικά θέματα. Πριν από την έναρξη της αναμέτρησης κατά την είσοδο των φιλάθλων της ομάδας μας, η Αστυνομική Υποδιεύθυνση της Θήβας προέβει σε επιλεκτικό σωματικό έλεγχο, στον οποίο βρέθηκαν μερικοί πυρσοί και μερικά δυναμιτάκια.
Ύστερα από αυτό οι αστυνομικοί προέβησαν σε δυο συλλήψεις οπαδών μας οι οποίοι οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα πριν από την έναρξη του αγώνα και οι οποίοι θα περάσουν από την διαδικασία του αυτόφωρου.
Φυσικά αυτός ο εξωνυχιστικός έλεγχος έγινε μόνο στην πλευρά των οπαδών του ΑΟΧ αφού οι γηπεδούχοι "μάλλον" δραπέτευσαν από αυτόν και μπόρεσαν να εισάγουν στην κερκίδα τους δυο πυρσούς τους οποίους και άναψαν κατα τους πανηγυρισμούς του πρώτου τέρματος. Ελπίζουμε οι αρμόδιοι να νιώθουν υπερήφανοι που ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ξεβρώμισαν τον τόπο από 2 εγκληματικές φυσιογνωμίες που δρούσαν στα γήπεδα της Δ΄Εθνικής εδώ και δεκαετίες....!!! Είναι ντροπή 2 παιδιά να περάσουν τη νύχτα στο κρατητήριο επειδή παράτησαν οικογένειες και κοπέλες για να παρακολουθήσουν την αγαπημένη τους ομάδα!
Κύριοι ελπίζουμε να κοιμηθείτε ήσυχοι σήμερα το βράδυ καθώς συλλάβατε 2 οπαδούς με ονοματεπώνυμο και αφήνετε στα γήπεδα "γνωστούς-αγνώστους" και κουκουλοφόρους.....
Υ.Γ. Τα αγωνιστικά για εμάς που πήγαμε στο γήπεδο και γυρίσαμε λιγότεροι περνούν σε δεύτερη μοίρα

Διαβάστε περισσότερα...

Γιάννης Κτιστάκις: Ο Ασωπός να ξαναγίνει ποτάµι


Τα Οινόφυτα, η βιοµηχανική ζώνη, η ανάπτυξη και η µόλυνση


Με το σύνθηµα «ο Ασωπός να ξαναγίνει ποτάµι», οι περιβαλλοντικές οργανώσεις της ευρύτερης περιοχής των Οινοφύτων Βοιωτίας αρχίζουν µια νέα φάση δράσης. Η νέα αυτή φάση έχει τρεις συνιστώσες: την προστασία της υγείας των κατοίκων και των εργαζοµένων, την αποκατάσταση του µολυσµένου περιβάλλοντος και την υπεύθυνη βιοµηχανική ανάπτυξη. Οσο και να φαίνεται παράξενο, το τελευταίο ζήτηµα, εκείνο της ανάπτυξης, περιλαµβάνεται στις προτεραιότητες των οργανώσεων και γι' αυτό αξίζει να σταθεί κάποιος σε αυτό.
Επί της αρχής, κανείς βεβαίως δεν θέλει (ιδιαίτερα σήµερα) να περιορίσει τη βιοµηχανική ανάπτυξη της χώρας και, ειδικότερα, των Οινοφύτων.
Εντούτοις, η ουσία κρύβεται στις λεπτοµέρειες.
Πρώτη λεπτοµέρεια: οι βιοµηχανίες εγκαταστάθηκαν στα Οινόφυτα επί χούντας χωρίς προγραµµατισµό, στο πλαίσιο µιας δήθεν βιοµηχανικής αποκέντρωσης της Αττικής. Μέχρι σήµερα η περιοχή δεν έχει οργανωθεί στοιχειωδώς για να φιλοξενεί οιασδήποτε µορφής βιοµηχανική δραστηριότητα (π.χ. δεν είναι ΒΙΠΕ). Με άλλα λόγια, πρόκειται για µια «αυθαίρετη» βιοµηχανική περιοχή. Δεύτερη λεπτοµέρεια: επειδή η βιοµηχανική περιοχή είναι αυθαίρετη, δεν υφίσταται µέχρι σήµερα καµία υποδοµή για την ορθή συγκέντρωση, µεταξύ των άλλων, των υγρών τοξικών βιοµηχανικών αποβλήτων. Πάλι η χούντα «έλυσε» το πρόβληµα εκδίδοντας µια υπουργική απόφαση µε την οποία βάπτιζε τον Ασωπό ως αγωγό για τη διάθεση των βιοµηχανικών αποβλήτων. Τελικός αποδέκτης αυτών είναι ο Ευβοϊκός. Ολες λοιπόν οι βιοµηχανίες µέχρι και σήµερα στέλνουν τα βιοµηχανικά απόβλητά τους, διά του Ασωπού, στον Ευβοϊκό. Μάλιστα έχουν αδειοδοτηθεί ειδικώς για τη χρήση του Ασωπού από τη Νοµαρχιακή Αυτοδιοίκηση Βοιωτίας.

Η συνέχεια εδω

Διαβάστε περισσότερα...

Tήν Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου ολοκληρώνεται η Β' φάση τού Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Βοιωτίας


Απο τον Δημήτρη Σοβατζή

Ωρα Εναρξης Αγώνων : 16.00
ΑΟ ΘΗΒΑ - ΠΕΛΟΠΙΔΑΣ ΘΗΒΩΝ Δημοτικό Στάδιο Θηβών
ΑΕ ΔΗΛΕΣΙΟΥ - ΑΟ ΠΛΑΤΑΙΩΝ Δημοτικό Στάδιο Σχηματαρίου
ΔΑΦΝΗ ΕΡΥΘΡΩΝ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ Δημοτικό Στάδιο Ερυθρών

Τά Αποτελέσματα τών Αγώνων πού έχουν προηγηθεί γιά τήν Β' φάση τού θεσμού είναι :
IΩΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΘΗΒΩΝ - ΚΙΘΑΙΡΩΝΑΣ ΚΑΠΑΡΕΛΙΟΥ : 0-2
ΑΕ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ : 4-0
ΕΝΩΣΗ ΑΣΠΡΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ - ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΟΙΝΟΗΣ : 8-0
ΠΑΝΓΕΩΡΓΙΚΟΣ - ΛΑΦΥΣΤΙΟ : 2-0

Διαβάστε περισσότερα...

Συνελήφθησαν δύο άτομα, για παράβαση της νομοθεσίας περί αθλητισμού


Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 28 και 25 ετών αντίστοιχα, κάτοικοι Χαλκίδας Ευβοίας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί αθλητισμού.
Η σύλληψή τους επετεύχθη, στα πλαίσια στοχευμένης δράσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, για την πρόληψη και την καταστολή της βίας στις αθλητικές εκδηλώσεις.
Ειδικότερα, απογευματινές ώρες της 26-09-2010, αστυνομικοί της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Θηβών, ενεργώντας ελέγχους κατά την είσοδο των φιλάθλων στο Δημοτικό Στάδιο Θηβών, ενόψει του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ομάδων «Α.Ο. Θήβα – Α.Ο. Χαλκίς», κατέλαβαν τους ανωτέρω δράστες να φέρουν μαζί τους πέντε (5) βεγγαλικά και είκοσι πέντε (25) κροτίδες.
Τα ανευρεθέντα βεγγαλικά και κροτίδες κατασχέθηκαν ενώ οι ανωτέρω συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θηβών.

Διαβάστε περισσότερα...

Ομάδα αιμοδοτών Θήβας «ο Άγιος Νικόλαος»


Την Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010 , από τις 9.30 το πρωί μέχρι τις 1.00 το μεσημέρι , οργανώνεται αιμοδοσία στην αίθουσα τελετών του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου Θήβας (πίσω από το ΣΦΕ).
Κάθε υγιής άνθρωπος από 18 μέχρι 60 ετών μπορεί να δώσει αίμα. Γίνεται λήψη από ειδικούς μικροβιολόγους γιατρούς , ελέγχεται η πίεση και ο αιματοκρίτης. Το αίμα εξετάζεται σχολαστικά για μεταδοτικές ασθένειες ( AIDS ,Ηπατίτιδα, Σύφιλη).
Η διάρκεια της αιμοληψίας είναι 5 λεπτά και γίνεται , πάντα , από συσκευές μίας χρήσεως.
Ο αιμοδότης δεν πρέπει:
Να έχει πάρει κανένα φάρμακο τις τελευταίες ημέρες.
Να έχει κάνει κατανάλωση οινοπνεύματος.
Να έχει υποβληθεί σε μεγάλη εγχείρηση.
Να έχει προσβληθεί από βαριά νόσο το τελευταίο έτος.
( για τις γυναίκες) Να είναι σε εγκυμοσύνη. Δεν πρέπει να γίνεται αιμοληψία 6-12 μήνες μετά τον τοκετό.
ΜΗ ΦΟΒΑΣΤΕ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΑΙΜΑ
Δίνοντας αίμα:
Σώζεις ζωές συνανθρώπων σου.
Διασφαλίζεις τον εαυτό σου και την οικογένειά σου από οποιαδήποτε ανάγκη σας ,σε αίμα.
Κάνεις δωρεάν ιατρικό έλεγχο για πλήθος νοσημάτων.
Αισθάνεσαι την ηθική ικανοποίηση της ανθρώπινης αλληλεγγύης.
Εσύ έχεις ξαναδώσει αίμα και ξέρεις τη χρησιμότητά του. Έλα και δώσε πάλι το παρόν σου.
Πείσε τους φίλους και τους συγγενείς σου.
ΔΩΣΕ ΚΑΙ ΣΩΣΕ

Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2010

Ανάπτυξη των ΑΕΙ και ΤΕΙ της Περιφέρειας Στερεάς: Πανεπιστήμιο δημόσιο και ανοικτό στις ανάγκες της περιφέρειας


Οι πολίτες της περιφέρειας της Στερεάς έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν από τις χθεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τον «Καλλικράτη της Εκπαίδευσης». Οι προτεινόμενες αλλαγές θα πλήξουν αποφασιστικά την αυτοτέλεια του δημόσιου πανεπιστημίου, καθώς στοχεύουν στην αντικατάσταση αιρετών οργάνων από μάνατζερ. Αντί για την αναβάθμιση των ΤΕΙ, επιχειρείται η περαιτέρω υποβάθμισή τους και η επίσημη υπαγωγή τους σε κατώτερη βαθμίδα εκπαίδευσης.
Χωρίς να παραγνωρίζουμε το γεγονός ότι μια σειρά περιφερειακών ιδρυμάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης δημιουργήθηκαν με εξωακαδημαϊκά και ψηφοθηρικά κριτήρια, επισημαίνουμε ότι οι δηλώσεις αυτές προέρχονται από μια από τις πολιτικές δυνάμεις που έχουν καθηλώσει το Πανεπιστήμιο και τα ΤΕΙ της Στερεάς, και όχι μόνο, σε μια στάσιμη κατάσταση. Με τη μεγάλη πλειοψηφία των διδασκόντων να είναι συμβασιούχοι και να μη μπορούν να λειτουργήσουν ως ανεξάρτητοι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, που αναλαμβάνουν να σχεδιάσουν την ανάπτυξη του πανεπιστημίου και τη σύνδεσή του με την τοπική κοινωνία. Πρόκειται για τις ίδιες δυνάμεις που απαξιώνουν, εδώ και καιρό, συστηματικά τα περιφερειακά ΑΕΙ και ΤΕΙ, για να εμφανιστούν τώρα αποφασισμένες να τα καταργήσουν, στο πλαίσιο μιας γενικότερης επίθεσης στο δημόσιο πανεπιστήμιο.
Η Δέσποινα Σπανούδη, υποψήφια περιφερειάρχισσα του Αυτοδιοικητικού Κινήματος Περιφέρειας Στερεάς, καλεί με δήλωσή της τους πολίτες της Στερεάς σε εγρήγορση για το μέλλον των ΑΕΙ και των ΤΕΙ της περιφέρειάς μας. Παράλληλα, δεσμεύεται ότι τα μέλη του Αυτοδιοικητικού Κινήματος Περιφέρειας Στερεάς θα υποστηρίξουν με κάθε μέσο την ανάπτυξη της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Περιφέρεια της Στερεάς, η οποία με τη σειρά της θα υποστηρίξει την προοπτική μιας περιφέρειας που αναπτύσσεται ευημερώντας κοινωνικά και οικολογικά.
Δηλώνει χαρακτηριστικά: “Έχουμε στην περιφέρειά μας πανεπιστημιακά τμήματα που εξειδικεύονται στην περιφερειακή ανάπτυξη (Λειβαδιά) και στην εφαρμογή της πληροφορικής στη βιοϊατρική (Λαμία) και την ίδια στιγμή υποφέρουμε από την έλλειψη δημόσιου περιφερειακού σχεδιασμού για την οικονομία της περιοχής, από την πλήρη απουσία επιδημιολογικών στατιστικών για τις επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών της περιφέρειας από φαινόμενα βιομηχανικής ρύπανσης, τύπου Ασωπού. Πρόκειται για τραγική ειρωνεία. Το Αυτοδιοικητικό Κίνημα Περιφέρειας Στερεάς δε θα εναντιωθεί απλά αποφασιστικά στο να στερηθεί η περιφέρεια το πανεπιστήμιο. Θα δώσει προτεραιότητα στην αναβάθμιση του δημόσιου ρόλου του, με πρωτοβουλίες για την υποστήριξη υψηλής ποιότητας έρευνας για την παραγωγής γνώσης για τις ανάγκες της περιφέρειας”.

Διαβάστε περισσότερα...

Εκδηλώσεις ΚΑΠΗ


Το ΚΑΠΗ του Δήμου Θηβαίων στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας ημέρας για την Τρίτη ηλικία θα πραγματοποιήσει την 1η Οκτωβρίου το πρωί, Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη του Καλοκτένη.
Επίσης το βράδυ της 1ης Οκτωβρίου στο κέντρο «Τζάκι» στον Σιδηροδρομικό Σταθμό το ΚΑΠΗ διοργανώνει εκδήλωση για τα μέλη του με φαγητό και χορό.

Παράλληλα, το ΚΑΠΗ θα πραγματοποιήσει 3ημερη προσκυνηματική εκδρομή στην Παναγία της Τήνου.
Το πρώτο γκρουπ στις 5,6 και 7 του Οκτώβρη και
Το δεύτερο γκρουπ στις 7,8 και 9 του ίδιου μήνα.
Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 2262 0 89520 και 2262 0 24224.

Ο Πρόεδρος του ΚΑΠΗ
Θεόκριτος Σβίγγος

Διαβάστε περισσότερα...

Αύριο συνάντηση της Γ.Γ Περ. Στερεάς με τον Κλ. Περγαντά


Τη Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Κατερίνα Διαμαντοπούλου θα επισκεφθεί αύριο Τρίτη 28-9-2010 στη 1,00 το μεσημέρι ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Κλέαρχος Περγαντάς προκειμένου να ενημερωθεί για τα τρέχοντα θέματα που απασχολούν την Περιφέρεια.

Διαβάστε περισσότερα...

Εθελοντική αιμοδοσία στο ΣχηματάριΉρθε η ώρα να δώσουμε περισσότεροι αίμα και να δείξουμε λίγη από τη χαμένη μας αλληλεγγύη.
Ο Δημος Σχηματαρίου, ο Σύλλογος Απανταχού Πετριλιωτών και ο Σύλλογος Νέων Κυψέλη διοργανώνου αιμοδοσία την Κυριακή 10/10 και ώρα 9 έως 13.30, στο Κέντρο Υγείας Σχηματαρίου.
Τα νούμερα είναι απογοητευτικά. Η προσέλευση των αιμοδοτών είναι υπερβολικά χαμηλή, τόσο σε σχέση με το μέγεθος του Δήμου, αλλά περισσότερο σε σχέση με τις ανάγκες που υπάρχουν. Από τον Μάρτιο του 2007 μέχρι και σήμερα δίνουν κατά μέσο όρο 30 άτομα, ενώ οι ανάγκες για αίμα είναι τέσσερις φορές περισσότερες.
Είναι οι δικοί μας άνθρωποι αυτοί που έχουν ανάγκη το αίμα. Οι διπλανοί μας, οι φίλοι μας, οι συγγενείς μας. Ίσως είμαστε εμείς οι ίδιοι κάποια στιγμή. Δυστυχώς φαίνεται ότι δεν έχουμε συνειδητοποιήσει πόσο σημαντική είναι αυτή η απλή πράξη. Πρέπει να αλλάξουμε συνήθειες, να δούμε την κοινωνία μας να βασίζεται στην ανθρωπιά, το ενδιαφέρον για τον διπλανό, την εθελοντική συνεισφορά. Σας περιμένουμε να το δείξουμε έμπρακτα.
Πληροφοριακό υλικό για τους αιμοδότες στην διεύθυνση http://www.aima.gr/faq.php
ΥΓ. Είναι ντροπή για τη χώρα μας να εισάγει αίμα από το εξωτερικό για να συμπληρώσει τις ανάγκες της.
Σύλλογος Απανταχού Πετριλιωτών
Κυψέλη, Σύλλογος Νέων, Προβληματισμού και Δράσης

Διαβάστε περισσότερα...

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»: Υποψήφιος Δήμαρχος Τανάγρας ο Βαγγέλης Ξένος


Φίλη και φίλε,
Ο Συνδυασμός του νέου Δήμου Τανάγρας «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» απευθύνεται προς εσένα εργάτη που δουλεύεις στο εργοστάσιο, στον Δήμο, στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αυτοαπασχολούμενε ελεύθερε επαγγελματία, αγρότη, νέε, γυναίκα, συνταξιούχε, άνεργε, και σε καλεί να συστρατευθείς, να συμπορευτείς μαζί του στις επερχόμενες τοπικές εκλογές που θα γίνουν στις 7 Νοέμβρη.
Αυτές οι εκλογές γίνονται εν μέσω μεγάλης φτώχειας, ανεργίας , ανασφάλειας που προκάλεσε η μεγάλη επίθεση του «Μαύρου Μετώπου» ( μεγαλοεργοδότες, ΔΝΤ, ΕΕ, κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ) στα δικαιώματα όλου του λαού. Το σχέδιο Καλλικράτης, προαποφασισμένο από 10ετίας, είναι κομμάτι της επίθεσης αυτής.
ΤΙ ΦΕΡΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΠΟΙΟΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ.
Καταρχήν θα γίνουν χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων. Νέες αντεργατικές αλλαγές στα εργασιακά δικαιώματα. Γενίκευση των ελαστικών μορφών εργασίας (συμβάσεις ορισμένου χρόνου, μερική απασχόληση, συμβάσεις έργου).
Μεταφορά στις Περιφέρειες και στους Δήμους αρμοδιοτήτων του κράτους στην εκπαίδευση, υγεία, πρόνοια, και άλλων πολλών υπηρεσιών. Κατακερματίζεται έτσι ο ενιαίος χαρακτήρας τους , υποβαθμίζονται περισσότερο και θα δοθούν βορά στους ιδιώτες. Το κόστος λειτουργίας τους μετακυλύετε στο λαό, που για την κάλυψή τους θα επιβάλουν νέους αυξημένους φόρους εκτός από το κράτος και οι Δήμοι.
Πολλές υπηρεσίες θα δοθούν στους....

Η συνέχεια εδω

Διαβάστε περισσότερα...

ΑΟ ΘΗΒΑ - ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ: 2-0


Παρουσία 1000 φιλάθλων Ανώτερος ο ΑΟ ΘΗΒΑ κέρδισε τόν ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ στό Μεγάλο Ντέρμπυ τού 7ου Ομίλου τής Δ΄Εθνικής Κατηγορίας Ποδοσφαίρου Ελλάδος μέ 2-0 γιά τήν 2η Αγωνιστική . Στό 22' ο Μπούνας τού ΑΟ ΘΗΒΑ μέσα από τήν περιοχή πλάσαρε καί απέκρουσε επί τής γραμής τού τέρματος ο Γκάβαλης . Στό 25' ο Μπούνας πάλι έχασε καλή ευκαιρία αφού τό πλασέ του από κοντά απέκρουσε ο γκολκήπερ Μόνος .
Στό 33' ο Βερζιτζόγλου εχασε τήν Ευκαιρία τού Αγώνα γιά τόν ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ όταν από 2 μέτρα επιασε εντυπωσιακή δυνατή κεφαλιά καί ο γκολκήπερ Γενιτσαρίδης τού ΑΟ ΘΗΒΑ έκανε εξ' επαφής τήν Απόκρουση τού Αγώνα . Στό 44' ο Μπούνας τού ΑΟ ΘΗΒΑ εκμεταλεύθηκε σύγχιση στήν άμυνα τού ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ βγήκε απέναντι από τόν γκολκήπερ Μόνο πλάσαρε καί έκανε τό 1-0 μέσα σέ Αποθέωση από τόν φίλαθλο κόσμο τού ΑΟ ΘΗΒΑ .
Β' ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Στό 46' ο Κωτσαλάς τού ΑΟ ΘΗΒΑ εκτέλεσε υπέροχα φάουλ αλλά ο Μόνος σωστά τοποθετημένος μπλόκαρε τήν μπάλα .
Στό 50' ο Κωτσαλάς εκτέλεσε νέο φάουλ ο Καρύδης πήρε τήν κεφαλιά αλλά ο γκολκήπερ Μόνος απέκρουσε εντυπωσιακά γλυτώνοντας τόν ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ από τό δεύτερο γκόλ .
Στό 57' ο Μπούνας μπήκε στήν περιοχή καί από καλή θέση πλάσαρε ελάχιστα άουτ χάνοντας νέα καλή ευκαιρία γιά τόν ΑΟ ΘΗΒΑ .
Στό 65' ο Περιάλης πέρασε μέ εντυπωσιακό τρόπο σάν σταματημένους δύο αντίπαλους αμυντικούς τού ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ καί μέσα σέ νέα Αποθέωση πλάσαρε από κοντά κάνοντας τό 2-0 .
Στήν συνέχεια ο ρυθμός τού Αγώνα ατόνισε δέν έγινε κάποια αξιόλογη φάση καί ο ΑΟ ΘΗΒΑ πανηγύρισε μία Μεγάλη Νίκη απέναντι σέ έναν ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ πού έδειξε καλά στοιχεία καί σίγουρα τό μέλλον τού ανήκει .
Διακρίθηκαν από τον ΑΟ ΘΗΒΑ οί Μπούνας , Κατσογιάννης , Καρύδης , Κωτσαλάς
καί από τόν ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ οί Μόνος , Βερζιτζόγλου , Μπόκαρης
ΑΟ ΘΗΒΑ :1. Γενιτσαρίδης 2. Καραμπετιάν 3. Πέρος 4. Καρύδης 5. Χρήστου 6. Τσέλλος 7. Μπούνας 8. Κατσογιάννης ( 59' Μπιτίλης ) 9. Περιάλής 10. Παπαδόπουλος ( 70' λόγω τραυματισμού Ευθυμίου ) 11. Κωτσαλάς ( 65' Γκαράνης )
ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ : 1.Mόνος 2. Αναστασίου Β.( 46' Σταματάκος ) 3. Γκάβαλης 4. Τσούτης 5. Μπόκαρης
6. Κουμπούλης 7. Μαστρογιάννης 8. Κυρίκος 9. Βερζιτζόγλου ( 70' Κοτρόζος ) 10.Δασκαλάκης
(75' Καραχάλιος ) 11. Παπα'ι'ωάνου
Καλή η Διαιτησία τού κ. Μπακογιάννη Α. καί τών Βοηθών του κ. Σαμου'ι'λίδη Δ. καί κ. Φωτόπουλου Α. ( Συνδέσμου Αθηνών )

Πηγή : ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ - Δημήτρης Σοβατζής - Email:sovdim@hotmail.com

Διαβάστε περισσότερα...

Αφιέρωμα στη Γ’ ηλικία για την παγκόσμια ημέρα ηλικιωμένων 1η Οκτωβρίου


ΑΠΟ 20 ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΕΛΛΑΔΑΣ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»

Η ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ.
-ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΝΗΜΠΟΡΟΣ. ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΒΑΣΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ.
- ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ. ΠΙΕΣΗ, ΣΑΚΧΑΡΟ, ΦΟΒΟΣ.
- ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΟΝΑΞΙΑ. ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΣΕ ΔΕΙ ΣΑΝ ΕΙΣΑΙ ΠΑΠΠΟΥΣ…ΓΙΑΓΙΑ… ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ. ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ…ΣΧΕΔΟΝ…
ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΥΣ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ. ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΙΔΙΑ. ΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΝΟΙΑΣ; ΑΚΟΜΑ ΤΙΠΟΤΑ. ΚΑΜΙΑ ΜΕΡΙΜΝΑ. ΚΑΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ. ΚΑΙ ΑΣ ΕΧΕΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ. ΚΑΙ ΑΣ ΑΥΞΑΝΕΙ Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΝΕΧΕΙΑ. ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΑ.
Η «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΓΙΑ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ….ΧΡΟΝΙΑ ! …ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΘΕΙ…ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ ΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ…ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ….ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΠΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ…ΕΧΕΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ ΤΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2010!
ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΣΙΩΠΗ, ΑΚΟΜΑ ΤΙΠΟΤΑ. ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ. ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.
ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ....

Η συνέχεια εδω

Διαβάστε περισσότερα...

Ο Φίλαθλος Επιμορφωτικός Ομιλος Θήβας συνεχίζει τα μεγάλα άλματα στο χώρο του αθλητισμού


Το τμήμα badminton του ΦΕΟΘ μετά από αγωνιστικές κατατάξεις το 2010 κέρδισε την άνοδό του στην A2’ Εθνική Κατηγορία και συνεχίζει φέτος να συμμετέχει και να αγωνίζεται σε διάφορα Περιφερειακά πρωταθλήματα , Ομαδικά πρωταθλήματα της Α2 ΕΘΝΙΚΗΣ και σε προκριματικούς πανελληνίων αγώνων.
Στον συλλογό μας λειτουργούν αθλητικά τμήματα για όλες τις ηλικίες και σας προσκαλεί να συμμετέχετε στα τμήματα αυτά.
Οι προπονήσεις θα γίνονται στο κλειστό Γυμναστήριο (αίθουσα Χρήστου Βουδούρη) για τα τμήματα Ανδρών- γυναικών ,νέων ανδρών -νέων γυναικών ,εφήβων και νεανίδων κάθε Δευτέρα 8-10μμ και Τετάρτη 7-9μμ. Για τα τμήματα παίδων –κορασίδων ,παμπαίδων –παγκορασίδων και κάτω των 11 ετών κάθε Πέμπτη 8-10μμ., Σάββατο και Κυριακή 4- 7 μ.μ..
Το διοικητικό συμβούλιο του ΦΕΟ Θήβας εύχεται στα παιδιά καλή πρόοδο στη νέα σχολική χρονιά και σε όλους τους αθλητές του υγεία και μια αθλητική χρονιά γεμάτη επιτυχίες .
Επίσης σας προσκαλεί να γνωρίσετε από κοντά το τόσο ενδιαφέρων Ολυμπιακό άθλημα της Αντιπτέρισης ( BADMINTON ), που είναι για όλες τις ηλικίες ..
Πληροφορίες στην κ. Γκιζίλη Ρούλα και κ. Ζαχόπουλο Χαράλαμπο
Στα τηλ. 6932769488 και 6972320295

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΚΙΖΙΛΗ ΡΟΥΛΑ
Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗ ΕΛΕΝΗ

Διαβάστε περισσότερα...

Συνέλευση Βοιωτίας για τις Περιφερειακές εκλογές


Καλούμε όλους τους φίλους του Αυτοδιοικητικού Κινήματος Στερεάς Ελλάδας στη Βοιωτία, να ενισχύσουν με την παρουσία και τις απόψεις τους τη νομαρχιακή συνέλευση που θα γίνει την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου, στις 7.00 στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας και στην οποία θα συζητήσουμε :
-για τα κρίσιμα κοινωνικά, οικολογικά και οικονομικά θέματα, τις αιτίες και τις προτάσεις
-για την περιοχή μας και την Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας
-για τα ψηφοδέλτια και τους υποψήφιοι/ες αντιπεριφερειάρχες.
Το Αυτοδιοικητικό Κίνημα, συγκροτήθηκε από πολίτες που δίνουν καθημερινά το παρόν στις μικρές και μεγάλες μάχες για τα προβλήματα των περιοχών τους σε κάθε άκρη της Στερεάς. Πολίτες, που και την επόμενη των εκλογών θα σηκώσουν το βάρος της αντίστασης και της αντιπαράθεσης με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, που εξακολουθούν να δρουν ανεξέλεγκτα στην περιοχή μας, αλλά και με τις γενικότερες αντιλαϊκές πολιτικές υλοποίησης του μνημονίου που συσσωρεύονται στις πλάτες των εργαζομένων.
Παρεμβαίνουμε στις εκλογές μέσα από ανοιχτές, οριζόντιες διαδικασίες ισότιμης συμμετοχής όλων. Μέσα από γενική συνέλευση επιλέχθηκε ως υποψήφια περιφερειάρχης η Δέσποινα Σπανούδη, με συνεπή και έντονη παρουσία σε κοινωνικούς αγώνες, που εκφράζει το αγωνιστικό φρόνημα και την ανιδιοτέλεια των πολιτών που συγκροτούν το “Αυτοδιοικητικό κίνημα περιφέρειας Στερεάς”.
Ελάτε να αγωνιστούμε μαζί. Να αλλάξουμε τα δεδομένα. Να πάρουμε το μέλλον στα χέρια μας.

Διαβάστε περισσότερα...

Κάποιες σκέψεις για το ‘Αυτοδιοικητικό Κίνημα Στερεάς Ελλάδας’ και τις τελευταίες εξελίξεις με τον ΣΥΝ


Γράφει ο Κώστας Χαϊνάς

Εδώ και περίπου εννέα μήνες πολίτες από όλη τη Στερεά Ελλάδα έχουν συγκροτήσει μια κίνηση πολιτών, το ‘Αυτοδιοικητικό Κίνημα Περιφέρειας Στερεάς’, στην αρχή με αφορμή την οργάνωση μιας παρέμβασης για τον ‘ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ’ την οποία έκανε με συζητήσεις, εκδηλώσεις και με δημοσιοποίηση και με κατάθεση και στη δημόσια διαβούλευση συγκεκριμένης κριτικής και προτάσεων. Οι πολίτες αυτοί βέβαια που συγκρότησαν το αυτοδιοικητικό κίνημα δεν γνωρίστηκαν για πρώτη φορά.
Εδώ και πάνω από τέσσερα χρόνια έχουν συναντηθεί σε μικρούς και μεγάλους αγώνες για τον Ασωπό, την Μεσσαπία, τον Κορινθιακό και τον Ευβοϊκό Κόλπο, την Γκιώνα, στον αγώνα κατά του λιθάνθρακα και σε πολλούς άλλους μικρούς και μεγάλους κοινωνικούς αγώνες στην περιφέρεια της Στερεάς. Αυτή η κοινή πορεία δημιούργησε σχέσεις εκτίμησης και εμπιστοσύνης.
Γνωρίζαμε από την αρχή ότι είμαστε άνθρωποι με διαφορετικές προσεγγίσεις σε πολλά θέματα της κοινωνικής και οικονομικής πολιτικής και στην πορεία δοκιμαστήκαμε σε πολλά προβλήματα που έπρεπε να αντιμετωπίσουμε και είχαμε διαφορετικές προσεγγίσεις.
Η συνέχεια εδω

Διαβάστε περισσότερα...

Ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ Θήβας


Η Τοπική Οργάνωση ΠΑΣΟΚ Θήβας και το Τοπικό Δίκτυο Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Θήβας στηρίζουν από κοινού τις επιλογές του κινήματος για τους υποψήφιους συνδυασμούς στις προσεχείς Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές.

Γραμματέας Τοπική Θήβας: Γαβαλάς Γιώργος
Γραμματέας Τοπικού Δικτύου Νεολαίας: Βυλλιώτης Γιάννης

Διαβάστε περισσότερα...

Στους Δελφούς ο Κλέαρχος Περγαντάς για την ομιλία ΠαπανδρέουΤους Δελφούς επισκέφθηκε το πρωί της Κυριακής ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς όπου παραβρέθηκε στην Συνάντηση Διαλόγου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση τις εργασίες της οποίας άνοιξε με την ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.
Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, Ακαδημαϊκοί, Πρυτάνεις των ΑΕΙ, πρόεδροι των ΤΕΙ, εκπρόσωποι φορέων, ο υπουργός Έρευνας της Πορτογαλίας Χοσέ Μαριάνο Γκάκο και ο υπουργός Παιδείας της Κύπρου Ανδρέας Δημητρίου.
Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες στους οποίους θα κινηθεί ο νέος νόμος για την τριτοβάθμια εκπαίδευση ενώ προανήγγειλε και νέο εξεταστικό σύστημα για την εισαγωγή στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.
Η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου παρουσίασε το νέο μοντέλο και τόνισε τις τομές που θα πραγματοποιηθούν στην εκπαίδευση.
Με αφορμή τις αλλαγές που αφορούν στη λειτουργία των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς επεσήμανε: «Πρέπει να υπάρξει ένας ουσιαστικός διάλογος πανεπιστημιακής κοινότητας και κοινωνικών φορέων έτσι ώστε ο νέος χάρτης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα μας να παράγει γνώση η οποία θα έχει σχέση με την κοινωνία και την αγορά εργασίας».

Διαβάστε περισσότερα...