Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2010

Επαφές Περγαντά με φορείς της Στερεάς


Τη Στυλίδα επισκέφθηκε χθες Κυριακή ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Κλέαρχος Περγαντάς ο οποίος παραβρέθηκε στην εκδήλωση τιμής και μνήμης του Συλλόγου Μικρασιατών η οποία ήταν αφιερωμένη στη Μικαρασιατική καταστροφή.
Ακολούθως ο κ. Περγαντάς παραβρέθηκε στη Γιορτή Ελληνικών Παραδοσιακών Γεύσεων που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Λαμίας και το Λαογραφικό Μουσείο Φθιώτιδας στις εγκαταστάσεις της Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας.
Ο κ. Περγαντάς έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από τους εκπροσώπους των λαογραφικών και πολιτιστικών συλλόγων της Φθιώτιδας που με την συμμετοχή τους έχουν καθιερώσει αυτό το θεσμό γευσιγνωσίας, αλληλεγγύης και προσέγγισης.
Παράλληλα επισκέφθηκε και την αγορά του Αυλωναρίου Εύβοιας συνοδευόμενος από πλειάδα στελεχών που συμμετέχουν στο Περιφερειακό ψηφοδέλτιο.
Ο κ. Περγαντάς είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με κατοίκους της περιοχής, εμπόρους και εκπροσώπους συλλόγων της περιοχής. Επίσης συναντήθηκε και με την κα. Ελένη Αϊδίνη αντιπρόεδρο του συνεταιρισμού γυναικών «Αβαλώνα».
Ο κ. Κλέαρχος Περγαντάς δεσμεύτηκε ότι όπως έπραξε ως νομάρχης για 8 χρόνια έτσι και ως Περιφερειάρχης θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των πολιτών, των φορέων, και των συλλόγων, να τους βλέπει, να ακούει τα προβλήματά τους και να αγωνίζεται για την επίλυσή τους.
Στο μεταξύ σήμερα ο κ. Περγαντάς βρέθηκε στην Άμφισσα όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Άμφισσας , τον Νομάρχη και το Νομαρχιακό Συμβούλιο Φωκίδας, με τον Διοικητή και το Δ.Σ. του Νοσοκομείου Άμφισσας, με τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Φωκίδας καθώς και με τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Άμφισσας.

Διαβάστε περισσότερα...

Νέες εντάξεις έργων απο την Περιφέρεια Στερεάς


Με απόφαση της Γενικής Γραμματέως της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Κατερίνας Διαμαντοπούλου εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ – ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΗΠΕΙΡΟΥ 2007-2013» και συγκεκριμένα στον ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 02 – «Υποδομές και Υπηρεσίες προσπελασιμότητας Στερεάς Ελλάδας», στον ΚΩΔΙΚΟ ΘΕΜΑΤΟΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 22 – ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΔΟΙ 1 έργο προϋπολογισμού 7.880.000,00 Ευρώ :
ΘΗΒΑ - ΛΙΒΑΔΕΙΑ ΑΠΟ Χ.Θ. 9 + 900 ΕΩΣ Χ.Θ. 11 + 600 με προυπολογισμό 7.880.000,00
Το έργο αφορά στην βελτίωση τμήματος της Εθνικής οδού Θήβα-Λιβαδειά και συγκεκριμένα του τμήματος από χ.θ.9+000 έως χ.θ.11+600. Στο τμήμα αυτό περιλαμβάνεται και η κατασκευή ανισόπεδου κόμβου στη διασταύρωση προς Βάγια. Θα εκτελεστούν εργασίες χωματουργικών, τεχνικών, οδοστρωσίας, ασφαλτικών, σήμανσης, φυτεύσεων και ηλεκτροφωτισμού του ανισόπεδου κόμβου. Πέραν των δαπανών για την κατασκευή του έργου, περιλαμβάνονται επίσης οι δαπάνες που είναι απαραίτητες για απαλλοτριώσεις, μετατοπίσεις δικτύων ΟΤΕ και ΔΕΗ καθώς και οι δαπάνες για την ηλεκτροδότηση από την ΔΕΗ.
Επιπρόσθετα, στον ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 05 – «Αειφόρος Ανάπτυξη και ποιότητα ζωής Στερεάς Ελλάδας», και στον ΚΩΔΙΚΟ ΘΕΜΑΤΟΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 58 – ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ εντάχθηκαν 2 έργα προϋπολογισμού 1.300.000,00 Ευρώ :
ΣΤΕΡΕΩΣΗ – ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΥΡΓΟΥ ΣΑΙΝΤ ΟΜΕΡ ΣΤΗ ΘΗΒΑ με προϋπολογισμό 300.000,00
Στο πλαίσιο του έργου: «Στερέωση – Αποκατάσταση Πύργου Σαιντ Ομέρ στη Θήβα» θα πραγματοποιηθούν οι εξής εργασίες:
-Κατασκευή περιμετρικής αποστραγγιστικής τάφρου
-Απομάκρυνση νεωτερικών κατασκευών στο εσωτερικό του ισογείου χώρου και αποχωμάτωση ισογείου.
-Στερέωση τοιχοποιιών
-Στερέωση- αποκατάσταση τόξων και σωζόμενων θόλων
-Κατασκευή νέου δαπέδου στο ισόγειο και εργασίες αντιμετώπισης ανερχόμενης υγρασίας, κατασκευή νέας πρόσβασης (με πρόβλεψη και για ΑΜΕΑ)
-Αντικατάσταση δαπέδου στον όροφο
-Κατασκευή υδρορροής για την απορροή των ομβρίων από τον όροφο
-Κατασκευή- τοποθέτηση κουφωμάτων
-Η/Μ εγκατάσταση
-Επιστημονική τεκμηρίωση – δημοσίευση υλικού
Τα έργα συγχρηματοδοτούνται από την Ελλάδα και από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Διαβάστε περισσότερα...

Ψηφοδέλτιο ΠΑΣΚ για τις εκλογές αιρετών ΠΥΣΔΕ Βοιωτίας


Εκλογές Αιρετών για το Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΔΕ) Ν. Βοιωτίας
Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010
Ψηφίζουμε - Στηρίζουμε το Ψηφοδέλτιο
ΠΑΣΚ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΔΕ
Δύναμη Ευθύνης
Βαζούρας Σπύριδων του Αποστόλου
Γκιζίλη Σταυρούλα του Μιχαήλ
Δαμιανίδης Χρήστος του Κυριάκου
Δημητρίου Λουκάς του Γεωργίου
Δήμου Χρήστος του Παναγιώτη
Ευαγγελίου Παναγιώτης του Ιωάννη
Ζάνταλης Ξενοφών του Νικολάου
Καλαμπαλίκης Παναγιώτης του Αριστείδη
Καλατζής Χαράλαμπος του Αντωνίου
Κολέσιας Ιωάννης του Νικολάου
Κυριτσόπουλος Δημήτριος του Κλεομένη
Κωτσαλάς Ιωάννης του Βασιλείου
Ντινίδης Δημήτριος του Χρήστου
Παπαδοπούλου Ελένη του Χαραλάμπους
Παπαναγιώτου Κων/νος του Χρήστου
Τσάδαρης ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ
Διαβάστε περισσότερα...

Πραγματοποιήθηκε ο ποδηλατικός γύρος


Με μεγάλη επιτυχία και την συμμετοχή περισσότερων από 150 παιδιών πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής ο Ποδηλατικός Γύρος της Θήβας.
Ποδηλάτες κάθε ηλικίας τίμησαν και φέτος την αθλητική εκδήλωση του Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού Θήβας εδραιώνοντας την βεβαιότητα για την συνέχιση του θεσμού.
Η εκκίνηση δόθηκε από την οδό Μακαρίου (πρώην S.M Βασιλόπουλος) και ο τερματισμός έγινε σε διάφορα σημεία, ανάλογα με την κατηγορία.
Αμέσως μετά τον τερματισμό όλων των ποδηλατών ακολούθησε η γιορτή βράβευσης στην κεντρική πλατεία της πόλης.
Μάλιστα ο ΔΑΟΘ μετά από τις ευγενικές προσφορές καταστημάτων της πόλης μας κλήρωσε μια αθλητική φόρμα, ένα πατίνι και δυο ποδήλατα που δόθηκαν στα παιδιά.

Τα αποτελέσματα καθώς και περισσότερες φωτό

Διαβάστε περισσότερα...

Η Δημοσιογράφος Μαρία Αβορίτη, υποψήφια στον συνδυασμό της Γιώτας ΠούλουΑγαπητές συμπολίτισσες και αγαπητοί συμπολίτες
Η ενεργή παρουσία μου, μέσα από την επαγγελματική μου ιδιότητα ως δημοσιογράφος, στα δρώμενα και τις εξελίξεις της περιοχής που περιλαμβάνει ο διευρυμένος Δήμος Λιβαδειάς και όχι μόνο, σας είναι ήδη γνωστή. Η σφαιρική και αντικειμενική ενημέρωση, η επισήμανση των προβλημάτων, η εποικοδομητική κριτική, η προβολή όχι μονο των αρνητικών αλλά και των θετικών που συνθέτουν τη ζωή και την καθημερινότητα των πολιτών, ήταν πάντα κύριο μέλημα μου.
Ώστοσο ζώντας και βιώνοντας την καθημερινότητα και τα προβλήματά της, ζώντας και βιώνοντας την κρίση, τις δυσκολίες, τις αδικίες, την αναλγησία πολλες φορές και σε πολλά επίπεδα, αρνούμαι να είμαι παθητική και αμέτοχη.
Η δημιουργικότητα, η έμπνευση, ο δυναμισμός και η ενεργητικότητα μαζί με την γνώση, την εμπειρία, τη θέληση, την συνεργασία, πρέπει είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά που θα αποτελέσουν, για τους πολίτες, κριτήρια επιλογής εκείνων που θα διαχειριστούν τα όνειρα όλων μας για τα επόμενα χρόνια.
Ο «Καλλικράτης» είναι εδώ και οι αλλαγές που θα γίνουν τα επόμενα χρόνια στον τρόπο ζωής όλων μας θα είναι αρκετές. Ας μην ξεχνάμε ότι το μέλλον για την τοπική αυτοδιοίκηση δεν θα είναι εύκολο.
Χρειάζεται να σκεφτόμαστε με την καρδιά και να αισθανόμαστε με το μυαλό.
Να κρατήσουμε όλα αυτά που ομορφαίνουν τον τόπο μας και τις ζωές μας για να τα βρουν τα παιδιά μας και να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε όσα χάθηκαν από λάθη του παρελθόντος.
Εκφραζοντας αυτές τις απλές σκέψεις θα ήθελα να σας κάνω κοινωνούς και υποστηρικτές της αποφασής μου να θέσω υποψηφιότητα
για το Δήμο Λιβαδειάς, στο κέντρικο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού
ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ με υποψήφια Δήμαρχο την κ. ΓΙΩΤΑ ΠΟΥΛΟΥ.
Με τιμή και σεβασμό στην ψήφο σας
Μαρία Αβορίτη – Ξηρογιάννη

Διαβάστε περισσότερα...

Δραστηριότητες Συλλόγου Γυναικών Θήβας


Ο Σύλλογος Γυναικών Θήβας «ΙΣΜΗΝΗ» με αφορμή την έναρξη των δραστηριοτήτων της νέας χρονιάς προσκαλεί όλους τους πολίτες καθώς και όλους τους φορείς της πόλης να συμμετάσχουν στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Οκτωβρίου.
Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει:
1) Εκκλησιασμός το πρωί με αγιασμό και αρτοκλασία στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Καλοκτένη,
2) Την ίδια ημέρα στις 8:00 μ.μ. θα γίνει συνεστίαση στο κοσμικό κέντρο «Τζάκι» (Σιδ. Σταθμός) όπου θα ανακοινωθούν τα προγράμματα του Συλλόγου που αφορούν κοινωνικά θέματα, την προαγωγή υγείας των γυναικών και των οικογενειών τους, ενημέρωση για τα δικαιώματα τους και την συμμετοχή τους στις εθελοντικές δραστηριότητες του συλλόγου μας.
Πληροφορίες στα γραφεία του συλλόγου
Επαμεινώνδα 112 καθημερινά 10π.μ - 1 μ.μ./
Τηλ. 22620 29013 και 6986 280294

Μετά τιμής
Το Δ.Σ
Η πρόεδρος Μαίρη Θαλασσινού
Η Γραμματέας Νίκη Γαβριηλίδη
Η αντιπρόεδρος Βάσω Αλμπάνη

Διαβάστε περισσότερα...

Γ. ΨΥΧΟΓΙΟΣ: "Σε αυτή την μάχη σας θέλω όλους παρόντες"


Φίλες και Φίλοι της Βοιωτίας,
Με αίσθημα ευθύνης και αποφασιστικότητας θα στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις μια βασική συνιστώσα της Δημοκρατίας που είναι ο νεοσύστατος θεσμός του αιρετού περιφερειάρχη στις επικείμενες εκλογές της 7ης Νοέμβρη 2010.Τολμάμε με τον νικηφόρο συνδυασμό του Κλέαρχου Περγαντά, στον οποίο συμμετέχω, να πραγματώσουμε αυτό που χρόνια η αυτοδιοίκηση πάλευε-τίποτε να μην είναι «διορισμένο» και προπαντός αποκέντρωση και οικονομική αυτοτέλεια.
Με άλλα λόγια εσείς και εμείς μαζί να επιλύουμε ειρηνικά τα προβλήματα του τόπου μας, της ευρύτερης περιφέρειας μας αφού η πρόκληση των αντίξοων εποχών που ζούμε το επιβάλλει.
Σ’ αυτή τη μάχη που είναι δύσκολη, σ΄αυτή τη μάχη που ορθώνονται εμπόδια όλοι θα είμαστε ενωμένοι για να μπορέσουμε να ξεφύγουμε από τα γρανάζια της μιζέριας και με στόχο καλύτερες συνθήκες ζωής μέσα σε ένα καθαρό και ανθρώπινο περιβάλλον.
Σ΄αυτή τη μάχη σας θέλω όλους παρόντες.
Μη διστάζετε να με εμπιστευτείτε. Δεν θα σας προδώσω. Θα τα καταφέρουμε και θα ανέβουμε όλοι μαζί όσο μπορούμε ψηλότερα.

Φιλικώτατα
Γιώργος Ψυχογιός
Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος

Διαβάστε περισσότερα...

Βοτανικός κήπος μέσα στις... φυλακές Ελεώνα


Ενας μικρός «παράδεισος» με βιοκαλλιέργεια λαχανικών, κήπο λουλουδιών, ελαφάκια να βόσκουν αμέριμνα αλλά και νεοσσούς φασιανών που μόλις... έσκασαν από τα αβγά ενός οργανωμένου εκκολαπτηρίου βρίσκεται εντός των «τειχών» των γυναικείων φυλακών στον Ελεώνα Θηβών.
Το όλο εγχείρημα έχει αναπτύξει το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ), το οποίο λειτουργεί μέσα στο συγκεκριμένο κατάστημα κράτησης, με διευθυντή τον θεολόγο καθηγητή κ. Κλήμη Πυρουνάκη. Το πρόγραμμα ξεκίνησε να παίρνει σάρκα και οστά τον Σεπτέμβριο του 2008 (αρχικά από τη δημιουργία κήπου και περιβολιού) από τους καθηγητές του σχολείου. Υπήρχε η σύμφωνη γνώμη του υπουργείου Δικαιοσύνης, της διεύθυνσης της φυλακής αλλά και η υποστήριξη της τεχνικής αρμόδιας υπηρεσίας.
Στόχος της διεύθυνσης του σχολείου είναι οι φασιανοί, οι κυκνόχηνες κ.ά. -που εκκολάπτονται και εκτρέφονται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του σωφρονιστικού καταστήματος- να παραμένουν εκεί για έναν χρόνο την κάθε φορά. Στη συνέχεια θα απελευθερώνονται από μαθητές των γειτονικών σχολείων σε χώρους που θα υποδεικνύει το Δασαρχείο Θηβών μετά το τέλος της κυνηγετικής περιόδου (και στη συνέχεια θα αντικαθίστανται).

Η συνέχεια εδω

Διαβάστε περισσότερα...

Στην αγορά του Σχηματαρίου περιόδευσε η Λαϊκή Συσπείρωση


Οι υποψήφιοι σύμβουλοι του Σχηματαρίου της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΤΑΝΑΓΡΑΣ μαζί με τον υποψήφιο Δήμαρχο Ξένο Βαγγέλη έκαναν περιοδεία στην αγορά του Σχηματαρίου.
Μαγαζιά σχεδόν άδεια, με ελάχιστη πελατεία. Η κατάσταση που συνάντησαν και συζήτησαν οι υποψήφιοι της Λαϊκή Συσπείρωσης με τους καταστηματάρχες, κατέδειξε ανάγλυφα το ΕΡΓΑΤΙΑ ΧΩΡΙΣ ΛΕΦΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ. Επίσης ανέδειξε την αναγκαιότητα της συσπείρωσης των αυτοαπασχολουμένων σε κοινό μέτωπο και σε αγώνα με τους εργάτες για μια πολιτική, που να καλύπτει τις ανάγκες των εργαζομένων. Για μια οικονομία κοινωνική και πανεθνικά σχεδιασμένη. Στην σημερινή καπιταλιστική (ιδιωτική) οικονομία το μόνο που επιδιώκεται είναι η αύξηση του κέρδους, αδιαφορώντας αν θα καταστραφούν εργαζόμενοι (εργάτες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι), περιβάλλον, ζωές. ΝΑ ΤΗΝ ΑΛΛΆΞΟΥΜΕ.
Ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα ξεπρόβαλε από την περιοδεία ήταν έλλειψη δυνατότητας του Παιδικού Σταθμού Σχηματαρίου να καλύψει όλες τις ανάγκες . Γεγονός που αναγκάζει , όπως αναφέρθηκαν από μητέρες στους υποψηφίους της Λαϊκής Συσπείρωσης, να καταφεύγουν σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό στα Οινόφυτα πληρώνοντας 180 Ε το μήνα. Ο υποψήφιος Δήμαρχος Βαγγέλης Ξένος επαναβεβαίωσε στους γονείς, ότι όπως έκαναν πάντα , έτσι και τώρα θα αγωνίζονται για επάρκεια παιδικών σταθμών, με πληρότητα μόνιμου ειδικευμένου προσωπικού, και με δωρεάν παρεχόμενες υπηρεσίες . Εν αντιθέσει με τις πολιτικές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που σταμάτησαν να χρηματοδοτούν τους παιδικούς σταθμούς περνώντας τους στην δικαιοδοσία των Δήμων, οι οποίοι με την σειρά τους επιβάλουν υπέρογκα τροφεία στους γονείς και με σημαντικές ελλείψεις στο προσωπικό. Τους κάλεσαν δε να υπερψηφίσουν την ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, για να τους δώσουν την δυνατότητα από καλύτερες θέσεις να αγωνιστούν και για αυτό το θέμα.

Διαβάστε περισσότερα...

"Στερεά Ελλάδα": Το ψηφοδέλτιο του Κλ. Περγαντά στη Βοιωτία


ΜΟΥΛΚΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Δικηγόρος, Πρόεδρος Νομαρχιακού Συμβουλίου
Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης

ΓΚΙΖΙΛΗ- ΜΠΟΥΛΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ (ΡΟΥΛΑ) –Εκπαιδευτικός, Πρόεδρος Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Θήβας
ΓΚΩΝΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ –Δημοσιογράφος, Δικηγόρος
ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (ΧΟΝΤΖΙΑΣ) ΗΛΙΑΣ - Επιχειρηματίας ,Δήμαρχος Σχηματαρίου
ΖΙΩΓΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – Τεχνολόγος – Γεωπόνος, Εκπαιδευτής , πρώην Αντινομάρχης, Πρόεδρος ΟΚΕ Βοιωτίας
ΚΑΛΜΠΕΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – Δημόσιος Υπάλληλος Γεν. Νοσοκομείου Θήβας, Δημοτικός Σύμβουλος, πρώην αντιδήμαρχος Δερβενοχωρίων
ΚΑΜΟΥΤΣΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ - Ιατρός (Γενική Ιατρική – Εργασίας) πρώην Νομαρχιακός Σύμβουλος
ΚΑΡΑΝΤΖΑΛΗΣ ΛΟΥΚΑΣ - Οικονομολόγος, Δ/ντής Τ.Ε.Δ.Κ. Βοιωτίας, Πρόεδρος της ΑΝΔΙΑ Στερεάς Ελλάδας, πρώην Αντινομάρχης,
ΚΟΛΛΙΑ -ΚΟΡΟΓΙΑΝΝΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ –Δικηγόρος
ΛΑΣΠΗ – ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ - Α΄ Αντιπρόεδρος Πανελλήνιας ομοσπονδίας ΑΜΕΑ ,Μέλος Δ.Σ. Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑΕΑ), Αντινομάρχης
ΜΠΑΚΟΜΗΤΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ - Χειριστής Ακτινολογικών Μηχανημάτων Νοσοκομείου Θήβας, πρώην Αντινομάρχης, πρώην Γενικός Γραμματέας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Βοιωτίας
ΠΑΠΑΘΩΜΑ - ΓΙΑΝΝΙΟΥ ΦΑΝΗ - Εκπαιδευτικός, Προισταμένη ΚΔΑΥ Νομού Βοιωτίας, Πρόεδρος Κ.Ε.Κ. Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, πρώην Αναπληρωτής Νομάρχη –Αντινομάρχης
ΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ - Συνταξιούχος Ιδιωτικός Υπάλληλος, πρώην Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς, πρώην Αντινομάρχης
ΠΑΠΑΡΓΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ– Αντιστράτηγος ε.α. , Αντινομάρχης
ΣΚΛΑΒΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ –Οικονομολόγος
ΤΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ - Αντιστράτηγος ε.α. Ελληνικής Αστυνομίας, Πτυχιούχος Νομικής , Υποψήφιος Διδάκτωρ Ψυχολογίας
ΧΡΗΣΤΑΚΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ – Οικονομολόγος – Στέλεχος Επιχειρήσεων
ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - Δικηγόρος, πρώην Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, πρώην Νομαρχιακός Σύμβουλος, πρώην Υποψήφιος Βουλευτής
Στο μετάξύ ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Περγαντάς δήλωσε: "Το ψηφοδέλτιο για το Νομό Βοιωτίας ολοκληρώθηκε . Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα ότι δεκαεφτά αξιόλογοι άνθρωποι δήλωσαν με ενθουσιασμό συμμετοχή. Τους καλωσορίζω στη μάχη για τη μεγάλη Διοικητική Μεταρρύθμιση. Ο αγώνας μας είναι πολιτικός πολιτισμένος και νικηφόρος".

Διαβάστε περισσότερα...

Κυριακή, 10 Οκτωβρίου 2010

Εγκαίνια Πνευματικού Κέντρου στο Λεοντάρι


ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΗΛΙΑ ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ ΘΗΒΩΝ

Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τα ΕΓΚΑΙΝΙΑ του νέου ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ της Ενορίας μας τα οποία θα τελεσθούν υπό του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Θηβών & Λεβαδείας κ.κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010 συμφώνως με το συνημμένο πρόγραμμα.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ
Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010
Ώρα 7:30 π.μ. Ορθος & Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ
Ώρα 10:30 π.μ. Τελέσις Αγιασμού στο νέο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας μας
‘Ωρα 11:00 π.μ. Προσφώνηση από τον εφημέριο του Ιερού Ναού, π.Ιωάννη Αθανασίου
Αντιφώνηση Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ
Χαιρετισμός Δημάρχου Θεσπιέων, κ. Χρίστου Πελώνη
Απονομή τιμητικών πλακετών και αναμνηστικών μεταλλίων από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας προς τους ΔΩΡΗΤΕΣ & ΕΥΡΓΕΤΕΣ του Πνευματικού Κέντρου
Στην συνέχεια θα ακολουθήσει περιήγηση στους χώρους του ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ & μικρή δεξίωση.

Διαβάστε περισσότερα...

Ενημερωτική ημερίδα για το κάπνισμα στην ΝΑΒ


Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Βοιωτίας σας προσκαλεί σε ενημερωτική ημερίδα με θέμα "Μέτρα για την καθολική απαγόρευση του καπνίσματος στους Δημόσιους χώρους - Εφαρμογή του νέου αντικαπνιστικού Νόμου'.
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου ώρα 12:30 στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου.

Διαβάστε περισσότερα...

Σάββατο, 9 Οκτωβρίου 2010

Οι προτεραιότητες του Υπ. Δημάρχου Θηβαίων Νίκου Τούτουζα


1) ανασκαφη της πυραμιδας-συνεργασια με το κ.Σπυροπουλο και μεταφορα ΤΕΙ αρχαιολογιας στην θηβα.
2) αμεσα λυση με τα ναρκωτικα στην πολη μας.
3) αμεσα λυση με λαθρομεταναστες.
4)νοσοκομειο ανοικτο-οχι στην υποβαθμιση.
5)Μακαριου-να περνουν εξω απο την πολη τα φορτηγα .
6)ορκωτοι λογιστες στο δημο για ελεγχο σε βαθος 20ετιας.
7)αμεσα επαναλειτουργια του σφαγειων .
8)αμεσα λυση στο παρεμποριο τα μαγαζια δεν αντεχουν αλλο .
9)επιτελους δημοτικα parkin στην πολη .
10)τοσα χρονια ακουμε για κολυμβητηριο επιτελους να γινει.
11)θελουμε τοπικο δημοψηφισμα για τους λαθρομεταναστες .
12)αμεσα κατασκευη αερογεφυρας στα Βαγια-πολλα θανασημα ατυχηματα
13)ενισχυση με καθε τροπο της αστυνομιας και της αγροφυλακης .
14)καθαρισμος στον ασωπο(αντιπλημμυρικα)
15)δρομοι αναδασμου .
16) αποπερατωση της ασφαλτου στο καλαμακι
17)υδρευση αλυκης και αξιοποιηση της .
18)υδρευση ελεωνα.
19 φωτισμος παραλιας σαραντι .
20)αποπερατωση του δρομου καναβαρι-δομβραινα .
21)μειωση της τιμης του νερου (εχουμε το ακριβοτερο στην ελλαδα)
22) λεμε οχι σε εργοστασιο καυσης σκουπιδιων (πηραν χρηματα ολα τα εργοστασια να φτιαξουν βιολογικο καθαριμο.οπως λενε και στις αδειες τους)

"Η Θήβα στην κορυφη της πυραμιδας"
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥΤΟΥΖΑΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα...

Συνέντευξη υποψηφίου περιφερειάρχη Κλ.Περγαντά


Κλέαρχος Περγαντάς: Στοχεύοντας στην νίκη
Δεσμευόμαστε να κάνουμε την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, Αυτοδιοίκηση - πρότυπο

Στην συστράτευση των δημοκρατικών δυνάμεων ενόψει των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών για την υπεράσπιση της μεταρρύθμισης του Καλλικράτη εστιάζει ο υποψήφιος Περιφερειάρχης του ΠΑΣΟΚ για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς.
Με σύνθημα την εμπειρία, την συνέπεια και την εργατικότητα και με συνεργάτες ικανούς να ανταποκριθούν στη νέα πρόκληση με πολιτική τόλμη ο νυν Νομάρχης Βοιωτίας καλεί με αυτοδιοικητική φωνή τα στελέχη του να αναλογιστούν το μέγεθος της μεταρρύθμισης και να λειτουργήσουν στις τοπικές κοινωνίες με γνώμονα την ανάπτυξη και στόχο την νίκη σε όλα τα επίπεδα…
Ο Κλέαρχος Περγαντάς, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λιβαδειά. Μετά την αποφοίτησή του από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Σορβόνης, όπου ειδικεύτηκε στο Διοικητικό, στο Συνταγματικό και Κοινοβουλευτικό Δίκαιο. Το 1992 ανακηρύχθηκε αριστούχος διδάκτωρ του Διοικητικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας.

Η συνέχεια εδω

Διαβάστε περισσότερα...

Ποιους στηρίζει η Δημοκρατική Αριστερά σε Δήμους της Στερεάς


Στ. Χαλβατζής (Θήβα)
Κ. Ξηρογιάννης (Ορχομενός),
Γ. Πούλου (Λιβαδειά),
Γ. Φραντζής (Χαλκίδα),
Π. Στασινός (Λαμία)

Διαβάστε περισσότερα...

Οι εκδηλώσεις της Κυριακής


Ο Δημοτικός Αθλητικός Οργανισμός Θήβας (Δ.Α.Ο.Θ.),στα πλαίσια των ετήσιων αθλητικών εκδηλώσεών του, διοργανώνει τον ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ ΓΥΡΟ ΘΗΒΑΣ την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010. Στην εκδήλωση αυτή μπορούν να λάβουν μέρος με δική τους ιατρική ευθύνη όλοι όσοι αγαπούν το ποδήλατο και έρθουν να δηλώσουν συμμετοχή την ημέρα του αγώνα στην αφετηρία(πρώην S.M. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ) στο Πυρί και από ΏΡΑ: 09:00 έως 10:45 με τον ανάλογο αθλητικό εξοπλισμό.
Οι απονομές θα γίνουν στην Κεντρική Πλατεία της Θήβας και ώρα 12:15. Στον πρώτο νικητή θα απονεμηθεί κύπελλο και στους τρεις πρώτους νικητές μετάλλιο. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα απονεμηθούν αναμνηστικά διπλώματα.
Επίσης θα γίνουν κληρώσεις σε όλες τις κατηγορίες με πλούσια δώρα.
Για τον Δ.Α.Ο.Θ.
Ο Πρόεδρος & Δήμαρχος Θηβαίων
Σβίγγος Νικόλαος


Εγκαινια Γραφειων Παλαιμαχων ΙΩΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ


Διαβάστε περισσότερα...

Περιοδεία Κλέαρχου Περγαντά στην Άμφισσα


Πρόγραμμα περιοδείας του υποψήφιου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχου Περγαντά στην Άμφισσα τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου.
Στις 10:30 το πρωί ο κ. Περγαντάς θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Άμφισσας
Στις 11 θα συναντηθεί με το Νομάρχη και το Νομαρχιακό Συμβούλιο Φωκίδας
Στις 11:30 θα συναντηθεί με τον Διοικητή και το Δ.Σ. του Νοσοκομείου Άμφισσας
Στις 12:30 θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Φωκίδας
Στη 1:30 μετά το μεσημέρι θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Άμφισσας.

Διαβάστε περισσότερα...

ΝΙΚΟΣ ΧΟΥΝΤΗΣ: «Έγκλημα διαρκείας στον Ασωπό»


Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής με τους υποψήφιους Νίκο Στουπή, Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας και Ελίζα Γεωργαντά αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας συναντήθηκαν με τους δημάρχους Τανάγρας, Οινοφύτων και Σχηματαρίου όπου ενημερώθηκαν για τα προβλήματα από τη ρύπανση του Ασωπού. Κατά την επίσκεψή τους σε έναν αγωγό εκροής βιομηχανικών λυμάτων ο Νίκος Χουντής διαπιστώνοντας το μέγεθος του προβλήματος, δήλωσε τα εξής:
«Η ρύπανση του Ασωπού αποτελεί ένα διαρκές έγκλημα σε βάρος της υγείας των κατοίκων και του περιβάλλοντος, για το οποίο οι πολιτικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων είναι μεγάλες και συνεχιζόμενες.» Δεσμεύτηκε δε, ότι θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις του για το τεράστιο αυτό πρόβλημα, θέτοντάς το σε όλα τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ώστε να δοθεί οριστική λύση. Τέλος κάλεσε την κυβέρνηση της «πράσινης ανάπτυξης» να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα και να πάψει να αναλώνεται σε επικοινωνιακά κόλπα.
Στη συνέχεια επισκέφθηκαν εργασιακούς χώρους όπου μίλησε σε εργαζόμενους, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η πολιτική του μνημονίου φέρνει σε αδιέξοδα τους εργαζόμενους και τις τοπικές κοινωνίες και τους κάλεσε στις επερχόμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές, να δηλώσουν με την ψήφο τους την αντίθεσή τους σε αυτήν την πολιτική.
Τέλος επισκέφθηκε το Εργατικό Κέντρο Θήβας και αφού συνομίλησε με τη Διοίκηση και τους εργαζόμενους, έδωσε Συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Διαβάστε περισσότερα...

17 συλλήψεις και 52 προσαγωγές στη Θήβα


Στα πλαίσια της πρόληψης και της καταστολής της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε την 01-10-2010 κα κατά τις ώρες 23.00-04.00 στην ευρύτερη περιοχή της πόλης των Θηβών, Αστυνομική επιχείρηση με δυνάμεις της Α.Δ Βοιωτίας, με τα παρακάτω αποτελέσματα:
• Προσήχθησαν πενήντα δύο (52) άτομα.
• Συνελήφθησαν εννέα (9) άτομα (1 αλλοδαπός πολίτης Πακιστάν για καταδικαστική απόφαση και 8 αλλοδαποί πολίτες Αφγανιστάν για παράβαση του Ν. περί Αλλοδαπών).
• Βεβαιώθηκαν δέκα (10) τροχονομικές παραβάσεις.
Οι ειδικοί αυτοί έλεγχοι υπακούον σε συγκεκριμένο Σχέδιο Δράσης, είναι στοχευμένοι και επαναλαμβανόμενοι, σε διαφορετικό τόπο και χρόνο κάθε φορά.

Διαβάστε περισσότερα...

Η άποψη της ΔΕΠΟΔΑΘ για την κατασκευή ΧΥΤΕΑ


Με αφορμή την πρόσφατη πρόσκληση ενδιαφέροντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ), για την κατασκευή Χώρου Υγειονομικής Ταφής Επικινδύνων Αποβλήτων (ΧΥΤΕΑ) αλλά και σχετικά δημοσιεύματα που ακολούθησαν, για τον ρόλο της Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ Α.Ε, θα θέλαμε να σημειώσουμε τα παρακάτω:
- Η Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ Α.Ε είναι μια διαδημοτική επιχείρηση των 11 Δήμων της πρώην επαρχίας Θήβας.
- Η επιχείρηση διοικείται από 11μελές Διοικητικό Συμβούλιο, στο οποίο συμμετέχουν 9 Δήμαρχοι, 1 Αντιδήμαρχος (από 10 Δήμους) και ο εκπρόσωπος του Τεχνικού Επιμελητηρίου (ΤΕΕ).
- Η λειτουργία της επιχείρησης στηρίζεται στις αποφάσεις του Δ.Σ, τις οποίες υλοποιεί ο Πρόεδρος της. Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα όλες οι αποφάσεις του Δ.Σ είναι ομόφωνες.
- Ο ρόλος της επιχείρησης είναι η διαχείριση των στερεών αποβλήτων, σύμφωνα με τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ), ο οποίος εγκρίθηκε στις 12/12/2005.
- Η Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ Α.Ε από την 1η Απριλίου 2009 λειτουργεί τον ΧΥΤΑ και δέχεται μόνο Αστικά Απόβλητα.
- Η διαχείριση των Αστικών στερεών αποβλήτων....

Η συνέχεια εδω

Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου 2010

Συνάντηση Νίκου Παπαγγελή με τον σύλλογο γυναικών Αγ. Νικολάου


Ο υποψήφιος Δήμαρχος Λιβαδειάς Νίκος Παπαγγελής στο πλαίσιο των επαφών του με τις δημιουργικές ομάδες της πόλης, συναντήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα με τις γυναίκες του συλλόγου γυναικών Αγ. Νικολάου.
Πεποίθηση του κου Παπαγγελή είναι, ότι η υλοποίηση του φιλόδοξου σχεδίου Καλλικράτης στην αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού, περνά μέσα από την ενίσχυση του εθελοντισμού, θέση που αποτυπώνεται και στις προγραμματικές δηλώσεις του συνδυασμού "Νέα Λιβαδειά-Νέοι Ορίζοντες".
Στη συνάντηση αφού ενημερώθηκε για τις δράσεις του συλλόγου αλλά και για τα προβλήματα στέγασης των δραστηριοτήτων του, δεσμεύτηκε για την επίλυση των προβλημάτων του αλλά και την υποστήριξη της μεγάλης προσπάθειας που καταβάλλουν όλο αυτό το διάστημα.
Η προσφορά του συλλόγου γυναικών Αγίου Νικολάου στον πολιτισμό και την παράδοση του τόπου μας δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τις πρώτες προτεραιότητες του Νίκου Παπαγγελή.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος ζήτησε από τα μέλη του δραστήριου συλλόγου της Λιβαδειάς, την συμπαράσταση και την αρωγή τους στην εκστρατεία που ξεκινά ο συνδυασμός ΄΄ Νέα Λιβαδειά-Νέοι Ορίζοντες΄΄ για την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε κοινωνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα.
Ο σεβασμός στον συμπολίτη γεννά το σεβασμό στην πόλη και η ενεργοποίηση όλων των δυνάμεων της Λιβαδειάς θα ενισχύσει την κοινωνική συνοχή που αποτελεί ζητούμενο στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε.

Διαβάστε περισσότερα...

Λαϊκή Συσπείρωση: Σύσκεψη και ομιλία σε εργαζομένους στη ΛιβαδειάΔιαβάστε περισσότερα...

Έκθεση για τα τροχαία ατυχήματα απο την Αστυνομική Δ/νση Βοιωτίας


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας Αστυνομικός Διευθυντής Τουρκοχωρίτης Κωνσταντίνος σας προσκαλεί στα εγκαίνια της Έκθεσης Τροχαίας, με θέμα ‘’ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ & ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ’’ που θα πραγματοποιηθεί τη Δεύτερα 11 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 11.00π.μ. στον ισόγειο εκθεσιακό χώρο του Νερόμυλου Λιβαδειάς.
Διάρκεια έκθεσης: 11-17 Οκτωβρίου
Ώρες λειτουργίας: 9π.μ. - 2μ.μ. & 6μ.μ.-9μ.μ.

Διαβάστε περισσότερα...

Προηγείται του Θανάση Χειμάρα με 4% ο Κλέαρχος Περγαντάς


Προβάδισμα 4 ποσοστιαίων μονάδων στον Κλέαρχο Περγαντά έναντι του Θανάση Χειμάρα, δίνει γκάλοπ σύμφωνα με την εφημερίδα ΗΜΕΡΑ.
Ωστόσο όπως φαίνεται απο το γκάλοπ μεγάλα θα είναι τα ποσοστά αποχής.
"Εμείς επιδιώκουμε και δεσμευόμαστε να κάνουμε την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, Αυτοδιοίκηση – πρότυπο. Να της δώσουμε τη δυναμική να λειτουργήσει αποτελεσματικά και να αποδώσει έργο. Να παρέχει σύγχρονες, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και να είναι κοντά στον πολίτη. Να αξιοποιεί όλες τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες, με συγκροτημένο αναπτυξιακό σχέδιο. Να συνδυάζει τις ανάγκες της κοινωνίας, με την αποτελεσματική δράση, την ανάπτυξη και την εξέλιξη. Να διαμορφώσουμε συμμετοχική τοπική δημοκρατία και μια Περιφέρεια ανοιχτή σε όλους. Με ανοιχτές συνεργασίες, καθαρό λόγο, διαφάνεια, αξιοκρατία, συγκεκριμένους στόχους και επενδύοντας στους ανθρώπους του τόπου μας, θα προχωρήσουμε με στέρεα βήματα, για να γίνει η Στερεά Ελλάδα πρότυπο δημιουργίας και ανάπτυξης" δηλώνει ο κ. Περγαντάς.

Διαβάστε περισσότερα...

Εικαστικό εργαστήρι στο Ελληνικό Ίδρυμα Τεχνών στη Θήβα


Τα παιδιά είναι σαν το τσιμέντο που δεν έχει στεγνώσει ακόμα. Ό, τι ακουμπήσει επάνω του αφήνει το σημάδι του.
Ηaim Ginnot

ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ
Με σεβασμό στην προσωπικότητα και στις ανάγκες των παιδιών επιθυμία μας να διαμορφώσουμε ελεύθερους και συγκροτημένους χαρακτήρες ανοίγοντας το παράθυρο της
δημιουργικότητας
Δημιουργική απασχόληση για παιδιά
1.30΄ώρα διάρκεια για ηλικίες 3 – 9 ετών, τμήματα που θα διαμορφωθούν με βάση την προσέλευση και την ηλικία των μικρών μας φίλων
Κόλλες, Χαρτιά, Χρώματα, Πινέλα, Ύφασμα, Κορδέλες, Χάντρες, Νήμα, Δώρα της φύσης κ.α.
Σε αυτό το καλλιτεχνικό εργαστήρι τα παιδιά δημιουργούν έργα μοναδικά.
Η συνάντηση της παιδικής φαντασίας με τεχνικές, υλικά και διάθεση δίνει το σύνθημα έναρξης των εικαστικών πειραματισμών και αναζητήσεων.
Οι δημιουργίες των παιδιών πρωταγωνιστούν και συνθέτουν ένα σκηνικό τέχνης και προσωπικής έκφρασης.
Ενδεικτικό περιεχόμενο εργαστηρίων
Δημιουργία κούκλας με ρόλους που ξεπηδούν από παραμύθια, αφήγηση παραμυθιού από τα παιδιά προς τους γονείς μέσω κουκλοθέατρου.
Κορνίζες, κολλάζ, album, χρηστικές και διακοσμητικές εικαστικές κατασκευές με βάση την εικόνα (ζωγραφιά, φωτογραφία) μέσω φαντασίας και αυτοσχεδιασμού των παιδιών.
Αυτοσχέδια μουσικά όργανα από φυσικά ανακυκλώσιμα υλικά.
Ζαχαροπλαστικές δημιουργίες από τα παιδιά.
Εποχιακές κατασκευές όπως αποκριάτικες μάσκες, χριστουγεννιάτικα δώρα και κάρτες, χαρταετό κ.α.
Προβολές έργων διάσημων ζωγράφων και άλλων εικαστικών με στόχο την δημιουργία ερεθισμάτων στα παιδιά με μέλημα η τέχνη να προκαλέσει τέχνη.

Υπεύθυνη επικοινωνίας Σοφία Καλαμπάκα, 6938501555
Σας περιμένουμε...
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΧΝΩΝ
Κάδμου 29,Θήβα
Τηλ. 22620 22069,
Κιν:6932 605 919, 6936 950 738
email: info@eite.gr
url: http://www.eite.gr/

Διαβάστε περισσότερα...

Εκδήλωση στη μνήμη του Γιώργου Θωμαϊδη


Ο Δήμος Θηβαίων και η Ένωση Ποντίων «Εύξεινος Λέσχη Θήβας» συνδιοργανώνουν εκδήλωση στη μνήμη του Γιώργου Θωμαϊδη, τέως Αντιδημάρχου Θηβαίων, τέως Προέδρου της Ένωσης.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010, ώρα 7 μ.μ, στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας όπου θα ψαλλεί τρισάγιο και θα ακολουθήσουν μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις.
Στην ίδια εκδήλωση αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου θα μετονομαστεί σε αίθουσα «Γιώργος Θωμαϊδης»
Είσοδος ελεύθερη.

Διαβάστε περισσότερα...

Η ταυτότητα του Παναυπλιακού


Γράφει ο Δημήτρης Σοβατζής
Τήν Κυριακή 10 Οκτωβρίου καί ώρα 16.00 στό Δημοτικό Στάδιο Θήβας ο ΑΟ ΘΗΒΑ πού μέ 7 βαθμούς βρίσκεται στήν δεύτερη θέση τής βαθμολογίας υποδέχεται τόν ΠΑΝΑΥΠΛΙΑΚΟ σύμφωνα μέ τό πρόγραμμα τής 4ης Αγωνιστικής τού 7ου Ομίλου τής Δ΄Εθνικής Κατηγορίας Ποδοσφαίρου .
Ο ΠΑΝΑΥΠΛΙΑΚΟΣ βρίσκεται στήν ουρά τής Βαθμολογίας μέ 0 βαθμούς αφού στούς 3 πρώτους αγώνες εχει 3 διαδοχικές ήτες έχοντας πετύχει 1 τέρμα ενώ εχει δεχθεί 7 .
Ο ΠΑΝΑΥΠΛΙΑΚΟΣ εχει ιδρυθεί τό 1955 καί τά χρώματα του είναι τό Κόκκινο καί τό Ασπρο . Προπονητής του είναι ο 44χρονος Στέλιος Κούτρης ο οποίος βρίσκεται στόν πάγκο του γιά 4η συνεχόμενη ποδοσφαιρική περίοδο .
Ο Μεγαλύτερος σέ ηλικία ποδοσφαιριστής του είναι ο 32χρονος Αμυντικός Δημήτρης Γκιαούρης πολύπειρος μέ θητεία καί στό χώρο τού Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου .
Ο Μικρότερος σέ ηλικία ποδοσφαιριστής του είναι ο 15χρονος Επιθετικός Ραφαήλ Δριμούρας . Ο Μέσος Ορος τής ηλικίας τών ποδοσφαιοριστών του είναι : 21,5 έτη .
Υπάρχει προ'ι'στορία καί μάλιστα πρόσφατη μεταξύ τών δύο ομάδων :
Πέρσι τήν Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009 βρέθηκαν αντιμέτωπες στό Δημοτικό Στάδιο Θήβας στό ίδιο Πρωτάθλημα καί τόν ίδιο Ομιλο τήν 13η Αγωνιστική καί ο ΑΟ ΘΗΒΑ σάρωσε τόν ΠΑΝΑΥΠΛΙΑΚΟ μέ 4-0 .
Τά Γκόλ πέτυχαν οί Φαρούκ 17΄καί 49΄ , Τριανταφυλάκης 38΄ , Σαουλίδης 65΄.
Είναι χαρακτηριστικό ότι καί οί τρείς Σκόρερς τού περσινού Αγώνα δέν ανήκουν πλέον στό εμψυχο δυναμικό τού ΑΟ ΘΗΒΑ .
Από τό φετινό έμψυχο δυναμικό τού ΑΟ ΘΗΒΑ στόν περσινό αγώνα αγωνίστηκαν οί : Καραμπετιάν , Τσέλος , Καρύδης , Μπινιάκος , Πέρρος , Περγιάλης .
Στόν δεύτερο γύρο στό Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Ναυπλίου γιά τήν 28η Αγωνιστική τήν Κυριακή 2 Μα'ι'ου 2010 ο ΑΟ ΘΗΒΑ ητήθηκε από τόν ΠΑΝΑΥΠΛΙΑΚΟ μέ 2-1 ( είχε προηγηθεί στό 17΄0-1 μέ τόν Καραμπετιάν ) .
Τό Διαιτητικό τρίο τού Αγώνα τής Κυριακής απαρτίζουν οι : Δ. Ψυχούλας , Ε. Αθηναίος , Α. Παμφίλης όλοι τού Συνδέσμου Ε.Π.Σ. Ευβοίας .
Θεωρείται δεδομένο ότι λόγω τής Εντυπωσιακής φετινής πορείας τού ΑΟ ΘΗΒΑ ο οποίος μάλιστα προέρχεται από Σαρωτική εκτός έδρας νίκη στήν Αρκαδία επί τού ΑΣΤΕΡΑ ΔΡΕΠΑΝΟΥ μέ 0-3 τό Δημοτικό Στάδιο Θήβας θά είναι κατάμεστο.

Διαβάστε περισσότερα...

Ανοιχτή επιστολή της Αντιδημάρχου Θηβαίων Ελένης Πέτικα


Φίλες και φίλοι,
Την τετραετία που ολοκληρώνεται σε λίγο καιρό μου δώσατε την ευκαιρία να παλέψω και να αγωνιστώ για το συμφέρον του Δήμου μας.
Ιδιαίτερη ήταν και η τιμή που μου έκανε ο Δήμαρχος Θηβαίων Νίκος Σβίγγος να μου αναθέσει καθήκοντα Προέδρου του Πνευματικού Κέντρου και Αντιδημάρχου Διοικητικών και Πρόνοιας δίνοντας μου την ευκαιρία να ασχοληθώ με την ανάπτυξη του πολιτισμού αλλά και την επίλυση σημαντικών προβλημάτων που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε.
Υψίστης σημασίας θέματα για εμένα είναι η εξυπηρέτηση του πολίτη, η ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς καθώς και οι προοπτικές που πρέπει να δώσουμε στα παιδιά μας για ένα καλύτερο μέλλον.
Θεωρώ, ότι η νέα πρόκληση του Καλλικράτη απαιτεί σοβαρότητα, υπευθυνότητα και προπαντός αγάπη για τον τόπο.
Είμαι έτοιμη να ανταποκριθώ για μια ακόμη φορά στις νέες προκλήσεις και απαιτήσεις.
Σας καλώ, λοιπόν, να στηρίξετε τον Νίκο Σβίγγο και τον συνδυασμό «Σύγχρονη Θήβα».

Ελένη Πέτικα
Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Πρόνοιας
Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Θηβαίων με τον συνδυασμό «Σύγχρονη Θήβα»

Διαβάστε περισσότερα...

Ερώτηση Τσόνογλου στην Τίνα Μπιρμπίλη


"Φωτοβολταικά σε αγροτικές περιοχές υψηλής παραγωγικότητας του Ν. Βοιωτίας"

Κυρία Υπουργέ,
Οι αγρότες, ίσως περισσότερο από τις λοιπές κοινωνικές τάξεις, βιώνουν εντονότερα την σημερινή οικονομική κρίση, δεδομένης της ανασφάλειας στις παραγωγές και στην τιμή των προϊόντων τους, όσο και στις καθυστερήσεις στην καταβολή των κοινoτικών επιδοτήσεων. Σοβαρή λύση διεξόδου από την κρίση τους παρέχει η πολιτική βούληση της σημερινής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και το κυβερνητικό σχέδιο για την συμμετοχή τους στην φάση ανάπτυξης ώστε να συμμετέχουν οι αγρότες και στη διαδικασία παραγωγής ρεύματος από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και με τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν ακόμη και γή υψηλής παραγωγικότητας για την εγκατάσταση φωτοβολταικών.
Με την σοβαρή αυτή επιλογή είναι βέβαιο ότι θα βοηθηθούν αρκετές αγροτικές οικογένειες στο ν’ αποκτήσουν ένα συμπληρωματικό εισόδημα, σε μία περίοδο κρίσεως και οικονομικής ανέχειας.
Ήδη προς αυτήν την κατεύθυνση έχουν στραφεί αρκετοί αγρότες και από την Βοιωτία και θα πρέπει να ικανοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι. Επειδή κατά πληροφορίες οι κατατεθείσες αιτήσεις ξεπερνούν τις 5000 πανελληνίως, ενώ είναι γνωστό ότι η εγκατάσταση φωτοβολταικών κοστίζει ακριβά.
Εν όψει των ανωτέρω χρήσιμο είναι να υπάρξει συγκεκριμένη πληροφόρηση των αγροτών και για τον αριθμό των αιτήσεων που θα εγκριθούν για την Βοιωτία, ως και για το εάν υπάρχει πρόθεση αύξησης του πλαφόν των 100kw, έστω και στο μέλλον ώστε να ικανοποιηθεί ο μεγαλύτερος δυνατός αριθμός αιτήσεων.
Ερωτάται η κα Υπουργός:
Ποιος είναι ο αριθμός των αιτήσεων παροχής άδειας εγκατάστασης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας των κατ’ επάγγελμα αγροτών για το Νομό Βοιωτίας?
Πώς θα αντιμετωπιστεί το θέμα των, τυχόν, υπεράριθμων πανελλαδικά αιτήσεων?
Υπάρχει πρόθεση αναπροσαρμογής του πλαφόν των 100kw για το μέλλον?

Η Ερωτώσα Βουλευτής
Βασιλική Τσόνογλου – Βυλλιώτη

Διαβάστε περισσότερα...

Ανοιχτή επιστολή Αντιδημάρχου Θηβαίων Κώστα Βενιζέλου


Φίλες και φίλοι,
Σε λίγο καιρό θα κληθούμε να αναδείξουμε την νέα Δημοτική αρχή του τόπου μας. Καλωσορίζουμε με τον «Καλλικράτη» τους Δημότες των Βαγίων, της Θίσβης και των Πλαταιών. Δήμοι με δυνατότητες ανάπτυξης στον πρωτογενή, το δευτερογενή και τον τριτογενή τομέα. Δήμοι με δυνατότητες τουριστικής αξιοποίησης. Θάλασσες, ορεινοί όγκοι, θρησκευτικά μνημεία αλλά κυρίως με σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους που σηματοδότησαν την παγκόσμια ιστορία. Μια ιστορία που διδάσκεται σε όλο τον κόσμο.
Είναι ολοφάνερο ότι αυτές οι εκλογές δεν είναι σαν τις προηγούμενες. Η νέα Δημοτική αρχή θα κληθεί να αντιμετωπίσει περισσότερες και νέες προκλήσεις. Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο, ούτε όμως οι εποχές μας ενδείκνυνται για πειραματισμούς. Οι καιροί απαιτούν ανθρώπους έμπειρους, ικανούς, αποτελεσματικούς. Ανθρώπους με όρεξη, μεράκι και αγάπη για την Αυτοδιοίκηση και τον τόπο τους!
Ολοκληρώνοντας σε λίγο καιρό την δημοτική μας θητεία έχουμε να καμαρώνουμε για πολλά. Δεν αφήσαμε τίποτα στην τύχη. Δεν επιτρέψαμε καμία ευκαιρία να πάει χαμένη. Προσπαθήσαμε να πετύχουμε το καλύτερο και καταφέραμε πολλά όμως απομένουν να κάνουμε ακόμη περισσότερα.
Με αυτά τα λόγια σας καλώ να ανανεώσετε την εμπιστοσύνη σας στο πρόσωπο του Δημάρχου Θηβαίων Νίκου Σβίγγου και τον συνδυασμό «Σύγχρονη Θήβα» προκειμένου όχι μόνο να συνεχίσουμε αυτά που ξεκινήσαμε αλλά να διεκδικήσουμε και να παλέψουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για έναν Δήμο καλύτερο, για έναν Δήμο που να μας αξίζει.
Με Δήμαρχο τον Νίκο Σβίγγο κάνουμε τον νέο Δήμο Θηβαίων Σύγχρονο!

Κωνσταντίνος Βενιζέλος, Αντιδήμαρχος
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος του συνδυασμού «ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΘΗΒΑ»

Διαβάστε περισσότερα...

Περιοδείες υπ. Δημάρχου Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας Λουκά Ζάκκα


Ο υποψήφιος Δήμαρχος με την Λαϊκή Συσπείρωση Λουκάς Ζάκκας έκανε περιοδεία στα Άσπρα Σπίτια και την Αντίκυρα και επισκέφθηκε το Στείρι. Στη συζήτηση με τους κατοίκους τόνισε ότι ο λαός πρέπει να τιμωρήσει και με την ψήφο του αυτούς που ευθύνονται για την κρίση και τους εκπροσώπους τους, έστω κι αν κάποιοι απ' αυτούς φοράνε την μάσκα του "ανεξάρτητου".
Η ανεργία, η ακρίβεια στα είδη πρώτης ανάγκης, η αύξηση του Φ.Π.Α., η δρομολογημένη αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, το πετσόκομμα μισθών και συντάξεων , η αβεβαιότητα για το μέλλον των παιδιών μας πρέπει να είναι τα κριτήρια που ο καθένας θα πάει στην κάλπη στις 7 του Νοέμβρη.
Οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης δεν διεκδικούν την ψήφο για να την "ακουμπήσουν' στα ταμεία διαφόρων συμφερόντων που αύριο θα τα ερμηνεύσουν ως συναίνεση και θα πάρουν ακόμα χειρότερα μέτρα για τη ζωή μας.
Αντίθετα την διεκδικούν ώστε από καλύτερες θέσεις να πρωτοστατήσουν σε πρωτοβουλίες και αγώνες που θα αμφισβητούν τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς και τα συμφέροντα που τους επιβάλλουν, με στόχο να αποσπάσουν κατακτήσεις υπέρ των πραγματικών λαϊκών αναγκών. Είναι στο χέρι του λαού , σχολίασε ο Λουκάς Ζάκκας οι εκλογές αυτές να σηματοδοτήσουν την αλλαγή του συσχετισμού δύναμης με την "μαύρισμα¨ των συνδυασμών ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και των παραφυάδων τους, με την ταυτόχρονη κατακόρυφη άνοδο των συνδυασμών της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΩΝ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΥ
Στο μεταξύ ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιώργος Γκικόπουλος (φωτο) θα επισκεφθεί και θα μιλήσει την Παρασκευή 8 Οκτώβρη στις 6.30 το απόγευμα στο Ρωμεϊκο και στις 7.30 το απόγευμα στο Σωληνάρι και στον Υψηλάντη.
και το Σάββατο 9 Οκτώβρη στις 10.00 το πρωί στον Αγ. Βλάση- Προφ. Ηλία- Βασιλικά Ακόντιο

Διαβάστε περισσότερα...

Η μάστιγα των αναβολικών - ανοιχτή πρόσκληση απο τον Γ. Κατσιμπάρδη


Με πρωτοβουλία της μη κερδοσκοπικής εταιρείας που εδρεύει στην Αθήνα, με την επωνυμία «ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ», και σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Οκτωβρίου και ώρα 10.30, στην αίθουσα του «Ολυμπιακού Μουσείου» Θεσσαλονίκης (οδός Αγ. Δημητρίου & Γ΄ Σεπτεμβρίου), ¨ΗΜΕΡΙΔΑ¨ που έχει στόχο την ενημέρωση για τον αγώνα που αποβλέπει στο χτύπημα τής μάστιγας των αναβολικών.
Στην ΗΜΕΡΙΔΑ η οποία τιτλοφορείται «Οι επιπτώσεις στην υγεία και την ζωή των αθλούμενων από τη χρήση απαγορευμένων φαρμακευτικών ουσιών», θα καλωσορίσει τους καλεσμένους ο πρόεδρος της εταιρείας , κ. Γιώργος Κατσιμπάρδης πρώην υφυπουργός Εσωτερικών, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Βοιωτίας και επίτιμος πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, και θα απευθύνουν χαιρετισμούς ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρ. υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Ευάγγελος Βενιζέλος, ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέας Λοβέρδος, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, πρωταθλητής Ευρώπης στα 60 μ. Κλειστού Στίβου Βασίλειος Παπαγεωργόπουλος, ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Ιωάννης Μυλόπουλος και ο πρόεδρος των ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης Γιώργος Δογάνης.
Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί, με ομιλητές και παρεμβαίνοντες έχει χωριστεί σε δύο (2) ενότητες, ως εξής :
1η Θεματική Ενότητα: «Οι επιπτώσεις του ντόπινγκ στην υγεία και την ζωή των αθλητών/τριών»
Εισηγητής: Δημήτρης Γάκης, γενικός γραμματέας του Α.ΧΩ.Α., χειρουργός, πρ. πρόεδρος και διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ.
Παρεμβάσεις γύρω από το θέμα της εισήγησης:
- Αστέριος Δεληγιάννης, καθηγητής Αθλητιατρικής στο Α.Π.Θ.
- Ευαγγελία Κουϊδή, αναπληρώτρια καθηγήτρια Αθλητιατρικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης .
- Dr. Νίκος Μαλλιαρόπουλος, Αθλητίατρος F.FSEM-UK, δ/ντης Αθλητιατρικού Κέντρου Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Θεσσαλονίκης, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κολλεγίου Αθλητριάτρων.
2η Θεματική Ενότητα: «Τρόποι αντιμετώπισης του ντόπινγκ»
Εισηγητής: Ο δικηγόρος, Αριστείδης Καμάρας, διεθνής ποδοσφαιριστής, μέλος του Α.ΧΩ.Α.
Παρεμβάσεις γύρω από το θέμα της εισήγησης:
- Ιωάννης Σταματόπουλος, χημικός μηχανικός, αντιπρόεδρος του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.
- Βούλα Πατουλίδου, ολυμπιονίκης στα 100 μ., Tομεάρχης Προαγωγής Εθελοντισμού στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.
- Γιώργος Παπαλιός, μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας, πρόεδρος του ¨Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου¨.
Στην εκδήλωση – που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον - έχουν κλιθεί: ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κύριος Άνθιμος, οι βουλευτές Θεσσαλονίκης, ο νομάρχης κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, δήμαρχοι, αντινομάρχες, αντιδήμαρχοι, νομαρχιακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, καθηγητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και των ΤΕΦΑΑ, φοιτητές, αθλητές και αθλητικοί παράγοντες, πολλοί άνθρωποι του Αθλητισμού και του Πολιτισμού, και όλα τα Μ.ΜΕ.

Διαβάστε περισσότερα...

Ενισχύστε και εσείς το κοινωνικό έργο του Ιερού Ναού Αγ. Νικολάου του Νέου


Την Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010 στις 4.00 μ.μ το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΝΟΡΙΑΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ (Ε.Τ.Α) του Ι.Ν Αγίου Νικολάου του Νέου Θηβών με την συμμετοχή και άλλων Ενοριτών θα πραγματοποιήσει επίσκεψη αγάπης και στοργής στην Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Πειραιά (Μαυρογένους 12 Πειραιάς Τηλ.2104204403) όπου φιλοξενούνται πολλά παραμελημένα, κακοποιημένα παιδιά ή που έχουν συμπτώματα παραβατικότητας.
Παιδιά που έχουν δικαιώματα, αλλά δεν τα έχουν δει μέχρι στιγμής να εφαρμόζονται.
Στα παιδιά αυτά θα προσφέρουμε διάφορα είδη ενδύσεως, υποδύσεως, ατομικής καθαριότητος, κ.α.
Παρακαλούμε και προσκαλούμε όσους έχουν ευαισθησίες να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή και να την ενισχύσουν.
Πληροφορίες στο 22620 24284 π. Ευάγγελος
Ενοριακό Ταμείο Αλληλεγγύης

Διαβάστε περισσότερα...

Απάντηση Περγαντά για την εναπόθεση της κόκκινης λάσπηςΜε αφορμή τα όσα υποστηρίζει σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε το «Αυτοδιοικητικό κίνημα περιφέρειας Στερεάς» σχετικά με την εναπόθεση της ερυθράς ιλύος στο βυθό του Κορινθιακού από την «Αλουμίνιον της Ελλάδος» ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς δήλωσε:
«Με ομόφωνη απόφαση του, το Νομαρχιακό Συμβούλιο Βοιωτίας το 2006 έθεσε το θέμα της κόκκινης λάσπης έτσι ώστε να βρεθούν οι τρόποι και οι τεχνολογίες, για να μην απορρίπτεται στο βυθό, παρά το γεγονός οτι είναι επεξεργασμένη και δεν είναι τοξική.
Μετά την πρωτοβουλία και τις πιέσεις που άσκησε το Νομαρχιακό Συμβούλιο Βοιωτίας η «Αλουμίνιον της Ελλάδος» έχει εκπονήσει πρόγραμμα διαχείρισης της κόκκινης λάσπης έτσι ώστε από το 2011 να συγκεντρώνεται και να επεξεργάζεται επί εδάφους σε ειδικές εγκαταστάσεις και στη συνέχεια να διοχετεύεται σε άλλες χρήσεις όπως για παράδειγμα στην κεραμοποιεία
».

Διαβάστε περισσότερα...

Εξηγήσεις ζητά απο τον Νομάρχη Βοιωτίας το Αυτοδιοικητικό Κίνημα Περιφέρειας Στερεάς


Γιατί ο νομάρχης και υποψήφιος περιφερειάρχης κ. Περγαντάς σιωπά και δεν αντιδρά για την τοξική λάσπη; Να εξηγήσει στους πολίτες της Στερεάς γιατί υπέγραψε τη συνέχιση της απόρριψής της στον Κορινθιακό;

Στην Ουγγαρία…
Αυτή είναι μια πρώτη αποτίμηση των συνεπειών της διαρροής δύο μόλις ημερών ερυθράς ιλύος ως τοξικό απόβλητο της χημικής διάσπαση βωξίτη για την παραγωγή αλουμίνας. Τουλάχιστον ένας χρόνος και δεκάδες εκατομμύρια ευρώ θα χρειαστούν για τον καθαρισμό της τοξικής λάσπης που απειλεί και τον υδροφόρο ορίζοντα του Δούναβη, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, 120 έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο και άλλοι τρεις αγνοούνται. Ο υπουργός Περιβάλλοντος της χώρας αναφέρεται στη διαρροή ως το χειρότερο χημικό ατύχημα στην ιστορία της χώρας. Συνεργεία εκτάκτων αναγκών προσπαθούν να αποτρέψουν τη μόλυνση τεσσάρων ποταμών, ανάμεσά τους και του Δούναβη. Στις Βρυξέλλες εκφράζονται φόβοι για οικολογική καταστροφή ακόμη και σε άλλες έξι από τις χώρες που βρέχει ο δεύτερος μεγαλύτερος ποταμός της Ευρώπης. «Ανησυχούμε όχι μόνο για το περιβάλλον στην Ουγγαρία, αλλά και για την πιθανότητα (η λάσπη) να περάσει τα σύνορα», δήλωσε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην Ελλάδα…….
Το ίδιο ακριβώς έγκλημα συντελείται κατ΄ εξακολούθηση στον Κορινθιακό κόλπο καθώς επί 45 χρόνια απορρίπτονται 800.000 τόνοι ερυθράς ιλύος κάθε. 800.000 τον χ 45 χρόνια = ………τόνοι κόκκινης λάσπης. Ο νομάρχης κ. Περγαντάς το γνωρίζει αλλά επί χρόνια σιωπά. Οι πολίτες με την συνεργασία επιστημόνων και με πλήθος επιστημονικών μελετών αποδεικνύουν την τοξικότητα και την επικινδυνότητα της ερυθράς ιλύος. Η κόκκινη λάσπη από το εργοστάσιο του Μυτιληναίου στον κόλπο της Αντίκυρας έχει φτάσει στις ακτές της Πελοποννήσου. Οι επιπτώσεις είναι ήδη ορατές αφού τεράστιες εκτάσεις του Κορινθιακού έχουν ήδη νεκρωθεί. Ο νομάρχης κ. Περγαντάς το γνωρίζει αλλά δεν αντιδρά.
Το Αυτοδιοικητικό Κίνημα Περιφέρειας Στερεάς ρωτά τον νομάρχη και υποψήφιο ιπεριφερειάρχη: Τι έκανε στις συνεχόμενες θητείες του στον νομαρχιακό θώκο της Βοιωτίας για να προστατέψει τους πολίτες και τις μελλοντικές γενιές ως όφειλε; Γιατί με την με αριθμό 433/13-07-2009 απόφασή του επέτρεψε την συνέχιση την απόρριψη της ερυθράς ιλύος στον Κορινθιακό μέχρι και το 2011;

Διαβάστε περισσότερα...

Ανακοίνωση Ομοσπονδίας συλλόγων Κορινθιακού "Αλκυών"Διαβάστε περισσότερα...

Την Λαμία επισκέφθηκε χθες ο Κλέαρχος Περγαντάς


Τη Λαμία επισκέφθηκε χθες Πέμπτη 7 Οκτωβρίου ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχος Περγαντάς ο οποίος αρχικά στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας συναντήθηκε το πρωί με τους Προέδρους και τα Διοικητικά Συμβούλια: του Συλλόγου Νεφροπαθών, του Συλλόγου Αναπήρων και του Συλλόγου Παραπληγικών. Ακολούθως το μεσημέρι ο κ. Περγαντάς επισκέφθηκε την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών όπου είχε συνάντηση με τον πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τους Συλλόγους Νεφροπαθών, Αναπήρων και Παραπληγικών ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο πρόβλημα της προσβασιμότητας.
«Πρέπει όλοι συντονισμένα να κινηθούμε προς την κατεύθυνση υλοποίησης μιας πολιτικής που θα διασφαλίζει όχι μόνο την εύκολη πρόσβαση αλλά γενικότερα ένα ασφαλές και φιλικό περιβάλλον», επεσήμανε ο κ. Περγαντάς.
Παράλληλα τέθηκε το θέμα της αναβάθμισης του πέτρινου κτηρίου του Νοσοκομείου της Λαμίας που μπορεί να συμβάλει στην λειτουργία του αλλά και στη λειτουργία της μονάδας τεχνητού νεφρού.
Επίσης συζητήθηκε και το γενικότερο ζήτημα που αφορά στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας.
Ακολούθως κατά την συνάντηση του κ. Περγαντά με το Δ.Σ. της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λαμίας κυριάρχησαν τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τα έργα υποδομής τα οποία θα συμβάλουν στην μείωση του κόστους παραγωγής σε μια κρίσιμη περίοδο για την ελληνική οικονομία και την ελληνική γεωργία. Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Κλέαρχος Περγαντάς έκανε λόγο για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του Προγράμματος Αλέξανδρος Μπαλτατζής μέσω του οποίου θα καλυφθούν ανάγκες της αγροτικής οικονομίας.
Συζητήθηκαν επίσης τα θέματα μείωσης του κόστους στις άδειες χρήσης νερού, η απλοποίηση των διαδικασιών που απαιτούνται για την χορήγηση άδειας για ποιμνιοστάσια ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι κτηνοτρόφοι καθώς επίσης και το μείζων ζήτημα της παράνομης ελληνοποίησης προϊόντων η οποία όπως τόνισε ο κ. Περγαντάς μπορεί να αντιμετωπιστεί με συχνούς και αυστηρούς ελέγχους.
Όσον αφορά στις εγκαταστάσεις από αγρότες φωτοβολταϊκών συστημάτων τα μέλη της ΕΑΣ τόνισαν την ανάγκη δίκαιης φορολογικής μεταχείρισης χαρακτηρίζοντας απαγορευτική για τις επενδύσεις την υψηλή φορολόγηση με 40% .
Τέλος το Δ.Σ. της ΕΑΣ επεσήμανε την ανάγκη ένταξης της κεντρικής Φθιώτιδας στο πρόγραμμα απονιτροποίησης για την προστασία των ευαίσθητων στα νιτρικά περιοχών.

Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου 2010

Φωνές νερού μυριάδες Ασωπός: Μύθος και Πραγματικότητα


Στους στόχους μας είναι:
Να επιστρέψουμε στον Ασωπό, όπως του αρμόζει, το σκήπτρο του θεού των ποταμών και του καθαρού νερού.
Να κάνουμε πράξη την απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το οποίο αποχαρακτήρισε τον Ασωπό από Αγωγό Βιομηχανικών Λημμάτων, κλείνοντας στη πηγή, τους παράνομους αγωγούς.
Αναλυτικά το πρόγραμμα:
Τα μουσεία Σχηματαρίου και Χαιρώνειας θα είναι επισκέψιμα όλη τη διάρκεια του τετραημέρου, το Μουσείο των Θηβών είναι κλειστό για εργασίες και θα παραμείνει για αρκετά χρόνια ακόμα, θύμα της κρίσης.
Παρασκευή 8 Οκτωβρίου
Ώρα 10:00 Προαύλιο Λυκείου Οινοφύτων
Προβολή του Θεατρικού έργου «ΑΣΩΠΟΣ».
Βιντεοσκοπημένη, από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, θεατρική παράσταση του 2ου Δημοτικού Σχολείου Θηβών.
Ώρα 12:00 Εικαστική παρέμβαση στις όχθες του Ασωπού με την Πλωτή Τέχνη και το κλείσιμο παράνομου αγωγού.
Ώρα 19:30 Μουσείο Σχηματαρίου
Παρουσίαση, από τον Γιώργο Κωστούρο, του θέματος: Ασωπός – Μύθος και Πραγματικότητα.

Διαβάστε περισσότερα...

Εκδήλωση με τον Στέλιο Κούλογλου


H ΕΛΜΕ Ν. Βοιωτίας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α΄/βάθμιας Εκπ/σης Περ. Λιβαδειάς
και το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς συνδιοργανώνουν την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 6.00μμ στο Κινηματογράφο «ΦΙΛΙΠΠΟΣ» στη Λιβαδειά στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους 2010 κατά της Φτώχειας και του Κοινωνικού Αποκλεισμού
Εκδήλωση με προβολή της ταινίας του Στ. Κούλογλου
«ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΕΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ»
ΟΛΑ ΟΣΑ ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ «ΧΡΕΟΣ» ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ
Θα προλογίσει ο Φιλόλογος-Συγγραφέας κ. Δημ. Πάνου.
Μετά την προβολή της ταινίας θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη κ. Στ. Κούλογλου.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΑΖΟΥΡΑΣ ΣΠΥΡΟΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΧΑΡΕΜΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

Διαβάστε περισσότερα...

Ομιλίας Β. Τσόνογλου στη Βουλή για το νομοσχέδιο...


...ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ, ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ, ΚΥΡΩΣΗ ΔΑΣΙΚΩΝ ΧΑΡΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

Παρά την κρίση που μαστίζει την χώρα μας, το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου υλοποιώντας την προεκλογική του δέσμευση συνέστησε άμεσα με την ανάληψη της εξουσίας ένα εξατομικευμένο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, υπακούοντας στις σύγχρονες ανάγκες του πλανήτη μας και τις επιταγές της σύγχρονης εποχής μας, όπως και στην ανάγκη ν’ ακολουθήσει η χώρα μας κοινό ευρωπαϊκό βηματισμό και στον τομέα περιβάλλον και πράσινη ανάπτυξη.
Οι προς ψήφιση νομοθετικές ρυθμίσεις έχουν στόχευση την προστασία, αναβάθμιση και αποκατάσταση του περιβάλλοντος με την εφαρμογή μέτρων, δράσεων και προγραμμάτων εθνικού ή μη χαρακτήρα μέσα από όργανα και διαδικασίες που θα εξασφαλίσουν τον ορθολογικό, διαφανή και συστηματικό τρόπο χρηματοδότησης, μέσα από την σύσταση ενός νέου ΝΠΔΔ του λεγόμενου ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ, ενός οργανωμένου και δομημένου εργαλείου που θα εισάγει συστηματικά μηχανισμούς αξιολόγησης, διαφάνειας, ώστε οι επιλεγόμενες δράσεις να είναι αποτελεσματικές, σε όλα τα επίπεδα περιβαλλοντικής, δασικής, πολεοδομικής και ενεργειακής πολιτικής (ΑΠΕ, δασικές εκτάσεις, προστασία υδάτων, εδάφους, εξοικονόμηση ενέργειας κοκ). Το ταμείο αυτό προέρχεται από την μετεξέλιξη του σημερινού Ειδικού Ταμείου Εφαρμογής Ρυθμίσεων και Πολεοδομικών Σχεδίων (ΕΤΕΡΠΣ), ένα ταμείο που κρίθηκε αδύναμο να υλοποιήσει τους σκοπούς του ελλείψει αποτελεσματικού σύγχρονου μηχανισμού συντονισμού παρακολούθησης και διαχείρισης της λειτουργίας του.

Η συνέχεια εδω

Διαβάστε περισσότερα...

Ενημερωτική εκδήλωση για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου και ώρα 8μ.μ στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Βοιωτίας στη Θήβα, η ενημερωτική συνάντηση των μελών του σωματείου Εστιατορίων – Καφετεριών – Ταβερνών και συναφών επαγγελμάτων.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αυτής τα μέλη του σωματείου εξέφρασαν το βαθύ προβληματισμό τους για τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που διέρχεται ο κλάδος μας, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί από πάσης φύσεως μεταβολές προς το χειρότερο λόγω των εκτάκτων οικονομικών μέτρων που λαμβάνονται αλλά και το γενικότερο δυσμενές οικονομικό περιβάλλον.
Συγκεκριμένα συζητήθηκαν τα ζητήματα που αφορούν:
- την πτώση του τζίρου
- την έλλειψη ρευστότητας
- την αποπληρωμή των οφειλών (ασφαλιστικές εισφορές, φόροι, νέες ρυθμίσεις κλπ)
- έλλειψη Διοίκησης στον Ο.Α.Ε.Ε
- περαίωση
- Α.Ε.Π.Ι
- Νόμος περί καπνίσματος και επιπτώσεις στον κλάδο μας.
Στη συνάντηση αυτή, παρευρέθη και ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Νικόλαος Σβίγγος, ο οποίος αποδέχθηκε την πρόσκληση του σωματείου μας.
Ο Πρόεδρος του σωματείου μας, κ. Χρήστος Χαρατσής, αναφερόμενος στο νέο νόμο για την απαγόρευση του καπνίσματος, επεσήμανε ότι έχει προκαλέσει μεγάλη σύγχυση και αναστάτωση στους επαγγελματίες αλλά και τους πελάτες, καθ’ όσον ο ίδιος ο νόμος παρουσιάζει κενά, καθώς εφαρμόσθηκε εντελώς πρόχειρα και βιαστικά, με αποτέλεσμα να αποδεικνύεται στην πράξη ανεφάρμοστος.
Εισηγήθηκε στη συνέχεια την ελαστικότητα της εφαρμογής, με την παροχή συστάσεων και όχι μηνύσεων για το άμεσο μέλλον.
Τις ανησυχίες και τους προβληματισμού των μελών του σωματείου ενστερνίσθηκε και ο Δήμαρχος, ο οποίος στη συνέχεια δεσμεύθηκε να συμπαρασταθεί στο πρόβλημα των επαγγελματιών της πόλης, αναλαμβάνοντας ο Δήμος τη δημιουργία ομοιόμορφων προθηκών έμπροσθεν των καταστημάτων για την εξυπηρέτηση των καπνιζόντων, προκειμένου το ζήτημα της απομάκρυνσης των καπνιζόντων πελατών και της συνακόλουθης πτώσης του τζίρου των επαγγελματιών, με όλα όσα αυτό συνεπάγεται, να αποδυναμωθεί.
Μετά τις διαβεβαιώσεις του Δημάρχου το σωματείο θεωρεί πως τα συγκεκριμένα, έστω προσωρινά μέτρα, θα συμβάλλουν στον περιορισμό της απώλειας σημαντικού μέρους της πελατείας μας, την επακόλουθη οικονομική μας εξαθλίωση και το μαρασμό της πόλης από το κλείσιμο των επιχειρήσεων μας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΡΑΤΣΗΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΟΤΖΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα...

"Εκτός ορίων": Ανοιχτή επιστολή του κ. Ευάγγελου Ζωγράφου*


Στις σχέσεις των ανθρώπων όλα έχουν τα όρια τους και τίποτε δεν είναι τυχαίο. Η φύση έχει προβλέψει για τα απόλυτα όρια της. Στη ζωή, την κοινωνία, τις συναναστροφές μας υπάρχει κάποια οριοθέτηση.
Οι κανόνες των ορίων δεν μπήκαν αυθαίρετα, αλλά τους προσδιόρισε ο ίδιος ο άνθρωπος βγάζοντας τα συμπεράσματά του από την ίδια τη ζωή. Είναι εύκολο να βάζει κανείς τον εαυτό του συνειδητά ή άθελά του εκτός «ορίων» χωρίς να μπορεί να προσδιορίσει το μέγεθος και την εκτίμηση των συνεπειών του.
Αν κάνεις κάποια υπέρβαση και θέσεις τον εαυτό σου έξω από τα νοητά σου όρια, δεν πρέπει να γίνεσαι ενοχλητικός στον άλλον ή να καταντάς γραφικός.
Οριοθετείς , στοχεύεις σε κάτι και μετά αποφασίζεις για τις πράξεις σου χωρίς να εμποδίζεις τους άλλους.
Βάζοντας τον εαυτό σου «εκτός ορίων», διεκδικείς να επιτύχεις κάτι διαβάλοντας αυτόν που έμεινε στα «όρια του» και δεν προβάλλει τις δικές σου δυνατότητες και οράματα για την πρόοδο και αναβάθμιση του διευρυμένου Δήμου της Θήβας.
Προσωπικά ανήκω σε ένα επαγγελματικό χώρο, που η ενασχόλησή μου με την πολιτική μοιάζει με ελαφρά υπέρβαση.
Δέχτηκα να είμαι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο συνδυασμό «Σύγχρονη Θήβα» με σκοπό να προσφέρω σε κάτι το διαφορετικό από πριν και για να επιβραβεύσω την αξιοπρεπή παρουσία του υποψηφίου Δημάρχου μας.
Όραμά μου είναι να προσφέρω τις γνώσεις μου και την εμπειρία μου από την πολύχρονη κοινωνική μου προσφορά, ώστε να γίνει ο Δήμος της Θήβας, παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους άλλους τους Δήμους.
Μένουμε στα όριά μας χωρίς να κάνουμε «ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ», εκεί που μας επιτρέπουν και φθάνουν οι δυνατότητες και η προσπάθειά μας. Το να φθάσουμε στο σημείο να επιτύχουμε αυτό, βασιζόμαστε στις προσωπικές μας δυνάμεις, στις τίμιες και αξιοπρεπείς σχέσεις με τους άλλους και προπαντός στη σωστή οργάνωση και τίμια συναλλαγή.
Φρονώ ότι, ορισμένοι παράγοντες υπερβαίνουν τα όριά τους, επιβάλλουν μία άναρχη θέση στις αντιλήψεις τους, χωρίς να προσφέρουν κάτι το διαφορετικό.
ΕΜΕΙΣ θα κάνουμε την υπέρβαση, θα βάλουμε τον εαυτό μας «ΕΚΤΟΣ ΟΡΙΩΝ» μόνο για το καλό του τόπου μας με γνώμονα πάντα την γενική ισορροπία στο Δήμο μας, έτσι ώστε να έχουμε, αργότερα, το θάρρος να κοιτάξουμε όλους με ειλικρίνεια στα μάτια.
Η ευαισθησία , η γνώση, η τιμιότητα και η παρρησία των πράξεων είναι έμφυτες ικανότητες και δεν μπορούν να αποκτηθούν με κανένα επίγειο μέσο.
Ευελπιστώ ότι έστω και αργά, θα γίνει από όλους τους Δημότες κατανοητό, ότι ο συνδυασμός «Σύγχρονη Θήβα» βρίσκεται στα «ΟΡΙΑ ΤΟΥ» και οποιαδήποτε ενέργεια που θα μας θέσει «ΕΚΤΟΣ ΟΡΙΩΝ» θα είναι αποτέλεσμα υποτονικών, σπασμωδικών και αφελών κινήσεων ορισμένων «ΦΙΛΩΝ» μας.

*Παιδίατρος -Παιδονευρολόγος, Δρ. Πανεπιστημίου Κολωνίας,
Διευθυντής Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού»
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος (στο τ. Δήμο Πλαταιών)
Με το συνδυασμό του νυν Δημάρχου Νίκου Σβίγγου «Σύγχρονη Θήβα»

Διαβάστε περισσότερα...

Ψηφίζουν για νέο Πρόεδρο στο Δ.Σ Λιβαδειάς


Με την παρούσα, σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την 11η Οκτωβρίου 2010 ημέρα Δευτέρα και ώρα 7.30 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων στο Παλαιό Δημαρχείο.
Το θέμα της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:
Λήψη απόφασης του Δ.Σ. περί αποδοχής της παραίτησης του Προέδρου του Δ.Σ. Λεβαδέων και διεξαγωγή εκλογών ανάδειξης νέου Προέδρου για το διάστημα 11-10-2010 έως και 31-12-2010.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.
ΚΑΛΛΙΑΝΤΑΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα...

Νεαρό Ρουμάνο αναζητούν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Θήβας...


...για κλοπή σε κατάστημα οπτικών ειδών

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, κλοπή σε κατάστημα εμπορίας οπτικών ειδών στην Θήβα Βοιωτίας, η οποία έλαβε χώρα πρώτες πρωινές ώρες της 29-05-2010.
Ειδικότερα, από την διενεργηθείσα προανάκριση προέκυψε ότι δράστης της εν λόγω κλοπής είναι ένας (1) αλλοδαπός πολίτης Ρουμανίας, ηλικίας 21 ετών.
Ο ανωτέρω δράστης είχε παραβιάσει την κεντρική είσοδο του καταστήματος και αφαίρεσε από το εσωτερικό του, γυαλιά ηλίου συνολικής αξίας εξήντα πέντε χιλιάδων (65.000) ευρώ καθώς και το χρηματικό ποσό των εβδομήντα (70) ευρώ από την ταμειακή μηχανή.
Ενεργούνται αναζητήσεις προς εντοπισμό του δράστη και ερευνάται η συμμετοχή τυχόν συνεργών του.

Διαβάστε περισσότερα...

Ακριβότερο έως 40% σε σχέση με πέρσι το πετρέλαιο θέρμανσης‎


Τον κίνδυνο να μείνουν χωρίς σταγόνα πετρελαίου θέρμανσης, ακόμη και αν μπορούν να το πληρώσουν έως και 40% ακριβότερα από πέρσι, αντιμετωπίζουν χιλιάδες νοικοκυριά.
Δέκα μέρες πριν από την επίσημη έναρξη της χειμερινής περιόδου, η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης με το μειωμένο (τουλάχιστον προς το παρόν) ειδικό φόρο κατανάλωσης βρίσκεται «στον αέρα» λόγω της πρόθεσης των πρατηριούχων και μεταπωλητών όλης της χώρας να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.
Αιτία αποτελεί η τακτική του υπουργείου Οικονομικών να μην επιστρέφει άμεσα τη διαφορά του φόρου στους πρατηριούχους, αλλά με σημαντική καθυστέρηση 5 - 10 ημερών, ακόμη και μηνών. Επιπλέον, φέτος, που η τιμή του πετρελαίου θα είναι κατά μέσο όρο από 20% έως 40% υψηλότερη από πέρσι, απαιτείται η δέσμευση σημαντικών κεφαλαίων, τα οποία πολλοί επαγγελματίες αδυνατούν να συγκεντρώσουν.
Την ίδια ώρα, οι κάτοικοι των περισσότερων νομών της Βόρειας Ελλάδας, όπου το κρύο έχει αρχίσει να γίνεται αισθητό ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες, προσπαθούν να μην ανάψουν τα καλοριφέρ, χρησιμοποιώντας ξυλόσομπες, τζάκια ή και μπουφάν και κουβέρτες για να ζεσταθούν.
Χιλιάδες Ελληνες που ζουν σε συνθήκες εργασιακής και οικονομικής ανασφάλειας κάνουν υπολογισμούς για να περιορίσουν όσο μπορούν τις δαπάνες για θέρμανση.
Με τα σημερινά δεδομένα και εφόσον δε μεταβληθούν θεαματικά οι διεθνείς και εγχώριες τιμές, το πετρέλαιο θέρμανσης θα πωλείται φέτος κατά μέσο όρο από 28% έως και 40% ακριβότερα από την ίδια περίοδο πέρσι και περίπου 5% - 10% ακριβότερα από τις τιμές του περασμένου Απριλίου.

Περισσότερα εδω

Διαβάστε περισσότερα...

Νέα πτώση της θερμοκρασίας απο αύριο - Έρχονται τα πρώτα χιόνια


Παροδική βροχή στην Αττική, με σταδιακή βελτίωση. Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί μέχρι 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
Υπόλοιπη Ελλάδα
Βροχή στην Μακεδονία και τη Θράκη, με λίγα χιόνια στα βουνά. Καταιγίδα στα νησιά του Ιονίου, Ήπειρο, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησο, με σταδιακή εξασθένηση. Βροχή με πιθανή καταιγίδα σε Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησο, αλλά και λίγα χιόνια στις κορυφές των βουνών της Θεσσαλίας και της Στερεάς. Σποραδικές βροχές μικρής διάρκειας σε Κυκλάδες, Κρήτη, νησιά Ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα κυμανθεί : Στη Βόρεια Ελλάδα από 11 έως 17 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 13 έως 23 και στα νησιά από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί 8 Μποφόρ στο Αιγαίο.
Πρόγνωση καιρού Παρασκευής, 8 Οκτωβρίου 2010
Λιγοστεύουν οι βροχές, υποχωρεί κι άλλο ο υδράργυρος! Τοπικές βροχές προβλέπονται γι’ αύριο Παρασκευή, στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Ανατολική Πελοπόννησο και την Κρήτη. Πιθανές καταιγίδες στις νοτιότερες περιοχές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βουνά της Θεσσαλίας και της Στερεάς, με εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ. Λίγα σύννεφα στη Δυτική Πελοπόννησο και στις Κυκλάδες. Οι άνεμοι βόρειοι - βορειοανατολικοί 6 με 7 και πρόσκαιρα το πρωί στο Αιγαίο 8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει και νέα πτώση, κυρίως στα Ανατολικά και Βόρεια.

Διαβάστε περισσότερα...

Δήλωση Γιαννάκη-Χατζηδάκη για το ενεργειακό πιστοποιητικό


Ο Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της Ν.Δ., βουλευτής Β’ Αθηνών, Κωστής Χατζηδάκης και ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας & Φυσικών Πόρων της ΝΔ, βουλευτής Βοιωτίας, Μιχάλης Γιαννάκης, έκαναν την ακόλουθη δήλωση για το ενεργειακό πιστοποιητικό:
«Η κυβέρνηση, για ανεξήγητους λόγους, αποφάσισε σε περίοδο κρίσης να αυξήσει το κόστος του ενεργειακού πιστοποιητικού για τους ιδιοκτήτες. Από τον Ιανουάριο του 2011, οι ιδιοκτήτες που θα πωλούν ή θα ενοικιάζουν το σπίτι τους ή το διαμέρισμά τους – και είναι υποχρεωμένοι με βάση την κοινοτική νομοθεσία να έχουν ενεργειακή πιστοποίηση – θα αποκτούν το σχετικό ενεργειακό πιστοποιητικό με κόστος διπλάσιο από αυτό που προέβλεπε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων, προβλέπεται ότι για πολυκατοικίες, όταν η επιθεώρηση αφορά σε τμήμα κτιρίου (ξεχωριστή ιδιοκτησία), η αμοιβή θα είναι 2 ευρώ ανά τ.μ. με ελάχιστη τα 150 ευρώ. Όταν η επιθεώρηση αφορά στο σύνολο του κτιρίου η αμοιβή καθορίζεται σε 1 ευρώ ανά τ.μ. με ελάχιστη τα 200 ευρώ. Για μονοκατοικίες η αμοιβή καθορίζεται στα 1,5 ευρώ ανά τ.μ. με ελάχιστη τα 200 ευρώ. Με άλλα λόγια για ένα διαμέρισμα 100 τ.μ. το ελάχιστο κόστος της ενεργειακής επιθεώρησης διαμορφώνεται σε 200 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι η Νέα Δημοκρατία πέρυσι, σε εποχές προ Μνημονίου, είχε ορίσει ότι η ανώτατη αμοιβή θα ήταν 1 ευρώ ανά τ.μ.
Είμαστε όλοι υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος και της εξοικονόμησης ενέργειας. Αλλά είμαστε εναντίον της πολιτικής που πολλαπλασιάζει αδικαιολόγητα τα βάρη για τους πολλούς, προς όφελος μόνο όσων κάνουν τις ενεργειακές επιθεωρήσεις. Την ώρα της μεγαλύτερης μεταπολιτευτικής κρίσης είναι διπλή υποχρέωση της κυβέρνησης να υπηρετεί το συμφέρον των πολλών και ανυπεράσπιστων Ελλήνων πολιτών
».

Διαβάστε περισσότερα...

Στη Λαμία σήμερα ο Κλέαρχος Περγαντάς


Τη Λαμία θα επισκεφθεί σήμερα Πέμπτη 7 Οκτωβρίου ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Κλέαρχος Περγαντάς.
Στις 11 το πρωί ο κ. Περγαντάς στο Εργατικό Κέντρο θα συναντηθεί με τον πρόεδρο και το Δ.Σ. του Συλλόγου Νεφροπαθών, τον πρόεδρο και το Δ.Σ. του Συλλόγου Αναπήρων και με τον πρόεδρο και Δ.Σ. του Συλλόγου Παραπληγικών.
Στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών θα συναντηθεί με τον πρόεδρο και το Δ.Σ.

Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου 2010

Ανοιχτή επιστολή υποψήφιου Περιφερειάρχη Γιώργου Μαρίνου


Προς όλες τις εργατικές – λαϊκές οικογένειες της Στερεάς Ελλάδας

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, ο συνδυασμός που στηρίζεται από το ΚΚΕ και άλλους αγωνιστές και αγωνίστριες που συναντιούνται καθημερινά στην πάλη για τα λαϊκά προβλήματα, διεκδικεί ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ.
Αυτή η θέση που αντιστοιχεί στα λαϊκά συμφέροντα δεν καταγράφεται απλά ως ένα αίτημα αλλά έχει γίνει στην πράξη στόχος πάλης της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ που οι δυνάμεις της συμμετείχαν μαζί με το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ στις κινητοποιήσεις ανοίγοντας τα διόδια για να μην πληρώσει ο λαός, απαιτώντας να καταργηθούν.
Η στάση της κάθε πολιτικής δύναμης, η στάση του κάθε συνδυασμού στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές είναι κριτήριο που επιβάλλεται να υπολογίσει ο κάθε εργαζόμενος παίρνοντας υπόψη ότι με ευθύνη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, των δημάρχων έχει γίνει και γίνεται συνεχώς και πιο ακριβό, είδος πολυτελείας και το πιο μικρό ταξίδι.
Το παράδειγμα της διαδρομής Αθήνα – Λαμία είναι χαρακτηριστικό.
Για μια διαδρομή 215 χιλιόμετρα πληρώνουν οι εργαζόμενοι τρεις φορές, στις Αφίδνες, στη Θήβα και στην Τραγάνα σύνολο 6,50 Ευρώ για Ι.Χ. και η κυβέρνηση ετοιμάζει ακόμα ένα σταθμό διοδίων στις Θερμοπύλες (περίπου 2 Ευρώ), ενώ σκοπεύει να επιβάλλει νέο χαράτσι στο δρόμο Σχηματάρι – Χαλκίδα, με την ολοκλήρωση των έργων.
Οι εργαζόμενοι, οι μικροί επαγγελματίες, οι εργατικές – λαϊκές οικογένειες πληρώνουν εκατομμύρια Ευρώ γιατί το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, με τη συνένοχη στάση των δημάρχων και νομαρχών, με τη συνευθύνη των συνδυασμών τους αποφάσισαν μαζί την παράδοση των οδικών αξόνων στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, στους μεγαλοεργαλάβους στους οποίους παραχωρείται το δικαίωμα της εκμετάλλευσης των δρόμων για δεκαετίες αν και συμμετέχουν μόλις με 10% στα έργα τα οποία στην ουσία χρηματοδοτεί το δημόσιο.
Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ καλεί το λαό να καταδικάσει στις εκλογές του Νοέμβρη τους συνδυασμούς που στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ αλλά και τους συνδυασμούς που απείχαν από τις κινητοποιήσεις για την κατάργηση των διοδίων και έμειναν μόνο στα λόγια.
Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ απευθύνεται και στον πιο διστακτικό εργαζόμενο και τον καλεί να πάρει την απόφαση, να της δώσει τη δύναμη για να παλέψουμε ακόμα πιο αποφασιστικά για να καταργηθούν τα διόδια, για δωρεάν σύγχρονους και ασφαλείς αυτοκινητόδρομους που ο λαός έχει πληρώσει και πληρώνει με υψηλά τέλη κυκλοφορίας, με τους μεγάλους φόρους στα καύσιμα και τη γενικότερη φορολογία.

Διαβάστε περισσότερα...