Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Κρύο, βοριάδες και τοπικές βροχές

Τα πρώτα χιόνια κάλυψαν τα χιονοδρομικά κέντρα Παρνασσού, (φωτό από τα Κελλάρια ώρα 10:20 σήμερα το πρωί) ενώ ταυτόχρονα έκαναν την εμφάνισή τους και στα βουνά πάνω από την Άμφισσα.
Στο μεταξύ νεφώσεις με τοπικές βροχές προβλέπονται για σήμερα Δευτέρα, οι ισχυρές βροχές όμως θα περιοριστούν σταδιακά στα ανατολικά και νότια της χώρας. Η θερμοκρασία θα πέσει σημαντικά, καθώς βαθμιαία επικρατούν βοριάδες.

Αττική:Νεφώσεις με τοπικές βροχές προβλέπονται και στα νότια πιθανόν καταιγίδες.Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και σταδιακά τοπικά θα φτάνουν τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη:Νεφώσεις με βροχές προβλέπονται, οι οποίες στα ανατολικά του νομού θα είναι κατά περιόδους ισχυρές. Από τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται, που κατά τόπους θα είναι έντονες. Στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς θα πέσουν λίγα χιόνια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ και πρόσκαιρα στα νότια θα στραφούν σε δυτικούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Θεσσαλία η μέγιστη θα είναι 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Μακεδονία, Θράκη:Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες προβλέπονται, που κατά τόπους στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, θα είναι ισχυρές. Στη δυτική Μακεδονία πάντως γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και στα ανατολικά θαλάσσια τμήματα θα φτάνουν τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου, αλλά στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες προβλέπονται στην Ήπειρο και το βόρειο Ιόνιο, με σποραδικές βροχές και στις θαλάσσιες περιοχές πιθανόν καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους έντονες.
Από το βράδυ όμως τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα το πρωί στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου, στην Ήπειρο όμως θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους έντονες, προβλέπονται. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι νοτιοδυτικοί 7 με 8 μποφόρ και από τα δυτικά το βράδυ βόρειοι βορειοδυτικοί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 21 βαθμούς Κελσίου και τοπικά στη βόρεια Κρήτη έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες προβλέπονται, που κατά τόπους θα είναι έντονες. Οι άνεμοι στα βόρεια θα είναι βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ και στα νότια νότιοι νοτιοδυτικοί. Η θερμοκρασία στα νότια θα κυμανθεί από 18 έως 24 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια από 15 έως 17.

Δεν υπάρχουν σχόλια: