Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Ενημέρωση από τον Δήμο Λεβαδέων για την έκδοση άδειας μουσικής 2012

Σας γνωρίζουμε ότι δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 2496/04.11.2011 τεύχος Β’ η Κοινή Υπουργική Απόφαση υπ’ αριθμό ΔΙΑΔΠ/ Φ.Α.3.1 /21220/ 01.11.2011.
Με την ανωτέρω ΚΥΑ απλουστεύονται οι διαδικασίες και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τη χορήγηση αδειών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, Θεάτρου & Κινηματογράφου.

Ειδικά στο άρθρο 5 που σας επισυνάπτουμε ολόκληρο, περιγράφεται η διαδικασία και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την απόκτηση άδειας χρήσης μουσικής , μουσικών οργάνων και αντικατάστασης της άδειας μουσικής . Παρακαλούμε να μεριμνήσετε για την έγκαιρη έκδοση της άδειας μουσικής για το 2012 λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα νέα δεδομένα . Μπορείτε να επικοινωνείτε με το γραφείο Καταστημάτων για κάθε απορία ή διευκρίνιση καθημερινά από τις 8.30 – 15.30 στο τηλέφωνο του Γραφείου και να παραλαμβάνετε ,αν το επιθυμείτε, την αίτηση – δήλωση με τα ζητούμενα δικαιολογητικά με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail).

Γραφείο Καταστημάτων Υ.Ε. Δημήτρης Λεβέντης
Η Προϊσταμένη Α.Τ.Γ.Π.Ο.&Ε. Μαρία Παπαγεωργίου


Άρθρο 5

Δικαιολογητικά για τη χορήγηση άδειας χρήσης μουσικών οργάνων - Αντικατάσταση άδειας

1. Για την άδεια χρήσης μουσικών οργάνων απαιτείται αίτηση - υπεύθυνη δήλωση του ενδιαφερομένου κατά το επισυναπτόμενο υπόδειγμα του παραρτήματος, στην οποία θα επισυνάπτεται και δήλωση υπογεγραμμένη από μηχανικό, για την σχεδιαζόμενη ηχομόνωση, τη θέση και την ισχύ των ηχείων και εφόσον γίνεται χρήση μουσικής στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος θα συνοδεύεται με κάτοψη με τη θέση και την κατεύθυνση των ηχείων. Η άδεια εκδίδεται για αόριστο χρονικό διάστημα, εκτός αν ο ενδιαφερόμενος δηλώσει ότι επιθυμεί την έκδοσή της για διάστημα ορισμένο. Ανανέωση της άδειας μουσικών οργάνων, σε περίπτωση που αυτή εκδόθηκε για περιορισμένη χρονική διάρκεια, ζητείται από τον οικείο δήμο ένα μήνα πριν από την λήξη της. Μέχρι την έκδοση ή μη της πράξης ανανέωσης η χρήση των μουσικών οργάνων τεκμαίρεται ότι είναι νόμιμη.

2. Για την έκδοση της άδειας ο ενδιαφερόμενος υποβάλλει τα κάτωθι δικαιολογητικά:

α) Αίτηση - Υπεύθυνη Δήλωση του άρθρου 8 του Ν. 1599/1986 του ενδιαφερομένου φυσικού ή νομικού προσώπου, σύμφωνα με το επισυναπτόμενο πρότυπο αίτησης του παραρτήματος το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσας.

β) Το παράβολο που προβλέπεται από την υπ' αριθ. 61167/17.12.2007 απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομίας και Οικονομικών.

γ) Φωτοαντίγραφο της άδειας λειτουργίας του καταστήματος ή της προέγκρισης.

δ) Άδεια δημόσιας εκτέλεσης μουσικών συνθέσεων η οποία χορηγείται από αντίστοιχο Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης.

3.Η άδεια μουσικών οργάνων κοινοποιείται από το δήμο που την εξέδωσε στον Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας.

4.Για την έκδοση της άδειας μουσικών οργάνων απαιτείται προηγούμενη γνωμοδότηση της Υγειονομικής Υπηρεσίας. Γνωμοδότηση δεν απαιτείται για την ανανέωση της άδειας.

5.Σε περίπτωση αντικατάστασης της άδειας ίδρυσης και λειτουργίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: