Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Με τους οικιστές της Αλυκής συναντήθηκε η Βάσω Τσόνογλου

Στην Αλυκή (Δημοτική Ενότητα Θίσβης Δήμου Θηβαίων) βρέθηκε το Σάββατο 17/12/11 η Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας Βασιλική Τσόνογλου-Βυλλιώτη προσκεκλημένη από το Δ.Σ. του Τοπικού Συμβουλίου οικιστών Αλυκής.

Η Βουλευτής, παρουσία αρκετών οικιστών ,του Προέδρου και του Δ.Σ. του Συλλόγου αναφέρθηκε σε προβλήματα που αφορούν την περιοχή και τους οικιστές και ειδικότερα:

Α) Στην ύδρευση του παραλιακού οικισμού

Β) Στα αυθαίρετα κτίσματα, όπου τους ενημέρωσε για τις παρεμβάσεις - ενέργειες της στη Βουλή και τα αρμόδια Υπουργεία, με πιο πρόσφατη την συνάντηση στις 16/12 με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής κ. Νίκο Σηφουνάκη, και

Γ) Την σύσταση των Δασικών χαρτών από το Υ.ΠΕ.Κ.Α

Σε ότι αφορά τα παραπάνω θέματα έγινε διεξοδική συζήτηση της κας Τσόνογλου και των οικιστών όπου κατατέθηκαν προτάσεις και ακούστηκαν απόψεις με στόχο να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα γι’ αυτούς και τις οικογένειες τους.

Η κ. Τσόνογλου τόνισε ότι έχει ταχθεί στο πλευρό των μικροϊδιοκτητών οικιστών, που έχουν αυθαίρετα κτίσματα, καθώς δεν πρέπει να αντιμετωπιστούν από την πολιτεία ως ιδιοκτήτες πολυτελών κτισμάτων μιας και τα σπίτια της Αλυκής έγιναν με προσωπική δουλειά των ιδιοκτητών και στις περισσότερες των περιπτώσεων για να καλύψουν βασικές ανάγκες στέγασης τους .

Παράλληλα ενημέρωσε τους οικιστές ότι υπόψη του κ. Υπουργού έθεσε τρία βασικά αιτήματα που αφορούν στην παράταση της προθεσμίας ρύθμισης αυθαιρέτων που λήγει 31/12/2011, την μείωση της τιμής ζώνης, καθώς πρόκειται για μη άρτια και μη οικοδομήσιμα αγροτεμάχια και επομένως οι τιμές τους θα πρέπει να είναι μικρότερες της κατώτερης τιμής ζώνης της Περιφερειακής Ενότητας του Ν. Βοιωτίας ,που αφορά άρτια και οικοδομήσιμα ακίνητα αλλά και στην αύξηση των δόσεων για την εξόφληση των προστίμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: