Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Η Λαϊκή Συσπείρωση για την συγχώνευση των σχολείων


Στην έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε σήμερα, διαπαραταξιακή σύσκεψη, για το ζήτημα των προωθούμενων, από την κυβέρνηση, συνενώσεων σχολικών μονάδων, υπό την προεδρεία του αντιπεριφερειάρχου κ. Μπέτσιου. Κατ’ αρχήν έγινε ενημέρωση για την εξέλιξη του ζητήματος από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης, που ανέλυσε τις προθέσεις της κυβέρνησης.
Η συζήτηση, που έγινε, απόδειξε πως τις συνενώσεις τις στηρίζουν, από πεποίθηση, η κυβέρνηση και η κυβερνητική πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου. Δεν μας έπεισαν πως είναι επιστημονικοί – παιδαγωγικοί οι λόγοι που τις επιβάλλουν.
Πίσω από την επιμονή τους βρίσκεται, κατά την γνώμη μας, η πρόθεση τους να υποβαθμίσουν την εκπαίδευση και να μειώσουν τις δαπάνες για εκπαιδευτικό προσωπικό. Όλα αυτά γίνονται στα πλαίσια της προώθησης των βασικών επιλογών τους για το σχολείο της αγοράς, σύμφωνα με τα συμφέροντα της ολιγαρxίας του πλούτου και των μονοπωλίων, που ενδιαφέρονται για την διαμόρφωση των νέων ανθρώπων σε φτηνό ευέλικτο εργατικό δυναμικό.

Η συνέχεια εδω

Διαβάστε περισσότερα...

Worms, ΣΚΙΕΣ και ΝΤΠ. μαζί στην σκηνή


Hip Hop live στο ΑΝ Club. Όταν η μουσική ενώνει γειτονιές…

Την Κυριακή 10 Απριλίου, η παλιά φρουρά του ελληνικού hip hop, οι ΝΤΠ, οι WORMS και οι ΣΚΙΕΣ ενώνουν τις δυνάμεις τους και σας καλούν στο ΑΝ Club στα Εξάρχεια, σε μία βραδιά με ατελείωτες ρίμες, freestyle και hip hop αισθητική.
Αναλυτικότερα οι ΝΤΠ. (ή Νέα Τάξη Πραγμάτων) από τη Σύρο συνεχίζουν τη σειρά των επιτυχημένων συναυλιών τους και βρίσκονται σε μεγάλα κέφια, για να κάνουν για μία ακόμα φορά αυτό που ξέρουν καλά… εντύπωση!
Οι Worms από την Ελευσίνα, μετά την επιτυχημένη κυκλοφορία του videoclip “Τεμπέλης”, αποτελούν το πιο καυτό όνομα της Δυτικής Αττικής στο χώρο της ραπ και υπόσχονται να κουνήσουν το κοινό, φλερτάροντας με funky και blues τρελούς ρυθμούς.
Τέλος, οι ΣΚΙΕΣ από το Γαλάτσι, κάνουν το πολυαναμενόμενο comeback και επιστρέφουν για να παρουσιάσουν για πρώτη φορά στο Αθηναϊκό κοινό, τα νέα τους τραγούδια, τα οποία περιλαμβάνονται στο CD που μόλις κυκλοφόρησε «Έτσι την βλέπω».
Το event θα ανοίξουν τα τσακάλια από τη Μύκονο και ο μάγκας απ’τα Χανιά που ακούνε στο όνομα ©Mufa Stylz© ενώ αρκετοί guest καλλιτέχνες έκπληξη θα ανέβουν στη σκηνή. Η ατμόσφαιρα αναμένεται να είναι τουλάχιστον γιορτινή.
Σας περιμένουμε...

Διαβάστε περισσότερα...

Συνεδριάζει τη Δευτέρα η Δημοτική Κοινότητα Θήβας


Καλείσθε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Θήβας που θα διεξαχθεί στο Παλαιό Δημαρχείο (Πινδάρου και Οιδίποδος) την 4η του μηνός Απριλίου έτους 2011, ημέρα Δευτέρα και ώρα 19.30 για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 88 του Ν. 3852/10 (ΦΕΚ Α' 87).
Θέμα 1ο : Προέγκριση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος , «Αποθήκη τροφίμων – ποτών χοντρικού εμπορίου», επί του 2ου χ.λ.μ. Θηβών – Μουρικίου, μετά από αίτηση της εταιρείας με την επωνυμία «Α. & Γ. Δημητρίου Ο.Ε.»
Θέμα 2ο : Προέγκριση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος , «ΚΑΦΕ –ΜΠΑΡ», επί της οδού Πινδάρου 34, μετά από αίτηση της κ. Δελαβέκουρα Μαριάννας του Νικολάου.
Θέμα 3ο : Δημιουργία μίας θέσης στάθμευσης μπροστά από την τράπεζα Marfin Egnatia Bank στη Θήβα, για τις διάφορες ανάγκες στάθμευσης οχημάτων χρηματαποστολών.
Θέμα 4ο : Πρόταση για χώρο στάθμευσης Μοτοσυκλετών στη πόλη της Θήβας ύστερα από αίτηση της λέσχης Μοτοσικλετιστών Θήβας (ΛΕ.ΜΟ.Θ.)
Θέμα 5ο : Συζήτηση και λήψη απόφασης για την εκμίσθωση του αναψυκτηρίου « ΠΟΥΡΟΣ» του Δήμου Θηβαίων.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΧΑΡΕΜΗΣ

Διαβάστε περισσότερα...

Νέο ξενοδοχείο A' class Kanakalis chalets στη Θήβα


ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΝΕΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ A'CLASS KANAKALIS CHALETS ΣΤΗ ΘΗΒΑ ΜΕ ΤΑ ΦΙΝΛΑΝΔΙΚΑ ΣΑΛΕ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ :
* ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟ
* ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ (ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ)
* ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤV 32'
* ΔΩΡΕΑΝ ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ
* ΦΑΞ * ΨΥΓΕΙΟ
* ΣΕΣΟΥΑΡ ΜΑΛΛΙΩΝ * ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΥΠΟΓΕΙΟ ΓΚΑΡΑΖ
* ΧΩΡΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ (ΓΚΑΖΟΝ)
* 24ΩΡΗ RECEPTION * ROOM SERVICE
* ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΟΥ
* ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ DELIVERY (ΦΑΓΗΤΟ)
1,5 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΛΑΜΙΑΣ ΜΕ ΝΕΕΣ ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΣΑΣ ΠΑΡΕΧΟΥΜΕ 'ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ' (ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
3ο χιλ. ΘΗΒΩΝ - ΜΟΥΡΙΚΙΟΥ ΘΗΒΑ 322 00
e-mail : vas-kan@hotmail.com
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ - ΦΑΞ : 22620 22800.

Διαβάστε περισσότερα...

Εθελοντική αιμοδοσία ΕΛΜΕ Βοιωτίας στη Λιβαδειά



Διαβάστε περισσότερα...

Θερινό ωράριο λειτουργίας καταστημάτων από 1/4 έως 31/10/2011




ΔΕΥΤΕΡΑ 8:00 – 2:00
ΤΡΙΤΗ 8:00 – 1:30 & 5:30 – 9:00
ΤΕΤΑΡΤΗ 8:00 – 2:00
ΠΕΜΠΤΗ 8:00 – 1:30 & 5:30 – 9:00
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8:00 – 1:30 & 5:30 – 9:00
ΣΑΒΒΑΤΟ 8:00 – 2:00
Από 4 Ιουλίου έως 20 Αυγούστου το απογευματινό ωράριο θα είναι : 6:00 – 9:00
Διαβάστε περισσότερα...

Ψήφισμα ομάδας γυναικών Τανάγρας


Η Ομάδα Γυναικών Δήμου Τανάγρας της ΟΓΕ που συγκροτήθηκε στις 24/3/2011, καταγγέλλει την ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Λιβύη με τη συμμετοχή χωρών της ΕΕ, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Με πρόσχημα τα ανθρώπινα δικαιώματα, την προστασία των αμάχων και τη δημοκρατία, ξεκίνησε ένας πόλεμος καθαρά ιμπεριαλιστικός και άδικος κατά του λαού της Λιβύης.
Να μην παρασυρθεί ο ελληνικός λαός από τη λογική ότι όποιος είναι ενάντια στον πόλεμο είναι υπέρ του Καντάφι, ο οποίος τσακίζει το λαό της Λιβύης, που ήθελε να τον ανατρέψει. Είναι ένας πόλεμος που έχει στόχο τα πετρέλαια και τους αγωγούς ενέργειας. Η κυβέρνηση με τη στήριξη της ΝΔ αποφάσισε να συμμετάσχει παρέχοντας διευκολύνσεις σε αυτό τον πόλεμο.
Τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών δεν έχουν καμιά σχέση με τα εθνικά μας συμφέροντα. Απαιτούμε να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας, να κλείσουν και να μη χρησιμοποιηθούν σι Αμερικανονατοϊκές βάσεις της Σούδας, του Άκτιου και της Ανδραβίδας και καλούμε τις γυναίκες, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία να αντιδράσουν αγωνιστικά.
Οι λαοί και μόνο αυτοί πρέπει, και μπορούν, να καθορίζουν τις τύχες τους. Η Ομάδα Γυναικών Δήμου Τανάγρας της ΟΓΕ

Διαβάστε περισσότερα...

Ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Η αποδόμηση της διοικητικής μεταρρύθμισης


Του Νίκου Στουπή *

Συζητάμε έναν προϋπολογισμό, χωρίς να έχει προηγηθεί, παρά την περί αντιθέτου δέσμευση του κ. Περιφερειάρχη στο προηγούμενο Περιφερειακό Συμβούλιο, η απογραφή σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα. Συζητάμε ένα προϋπολογισμό, χωρίς να έχουμε διαβουλευθεί με ορίζοντα 10ετίας, 5ετίας, 3ετίας, πάνω στο όραμα και μοντέλο της Περιφερειακής Πολιτικής και της Ανάπτυξης, για τα οποία συγκροτήθηκε ο θεσμός της αιρετής αυτοδιοίκησης.
Συζητάμε τον προϋπολογισμό χωρίς να αποτυπώσουμε τις επείγουσες και επίκαιρες χωρικές και κοινωνικές ανάγκες των κατοίκων της Περιφέρειας, χωρίς να συζητήσουμε τις προτεραιότητες που σχετίζονται με το πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων και το Τεχνικό πρόγραμμα...
Συζητάμε έναν προϋπολογισμό, όπως παραδέχθηκε και ο Περιφερειάρχης, χωρίς την παρουσία των διευθυντών των οικονομικών υπηρεσιών από κάθε Νομαρχιακή ενότητα, μη μπορώντας να λάβουμε αναλυτικές εξηγήσεις επί μέρους στοιχείων του.
Η εισηγητική έκθεση δείχνει ένα τελείως λιτό, τυπικό και ουδέτερο συνοδευτικό κείμενο ενός αντίστοιχου πολυσέλιδου με εκατοντάδες κωδικούς.
Είναι ένας προϋπολογισμός, όπως παρουσιάστηκε από την εισήγηση «μεταβατικός–προσωρινός» εν όψει των νέων αντικειμένων που θα περιέλθουν στις αρμοδιότητες μας από 1/7/2011.

Η συνέχεια εδω
Διαβάστε περισσότερα...

Δήλωση Βασιλικής Τσόνογλου-Βυλλιώτη για τις ζημιές στο Σαράντι


Πρώτος μας στόχος είναι η αποκατάσταση των ζημιών που υπέστη η περιοχή του Σαραντίου όπως επίσης και η αποζημίωση των πληγέντων. Βρεθήκαμε εδώ την πρώτη ημέρα της καταστροφής αλλά και χθες μαζί με τον Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κο Γ. Μαγκριώτη, τον Περιφερειάρχη κο Κ. Περγαντά,τον Δήμαρχο Θηβαίων κο Σ. Νικολάου, προκειμένου να διαπιστώσουμε από κοντά το μέγεθος των ζημιών.
Ευχαριστώ τις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ,της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος ,του Δήμου Θηβαίων και τους λοιπούς φορείς καθώς επίσης και τις εθελοντικές ομάδες του Καπαρελίου και της Λιβαδειάς για την άμεση κινητοποίηση τους αλλά και όλους εκείνους που προσπαθούν για την αποκατάσταση της περιοχής.
Είμαστε στο πλευρό των κατοίκων και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν προκειμένου οι πληγές να επουλωθούν άμεσα και να αποτραπεί κάθε κίνδυνος για παρόμοια καταστροφή στο μέλλον.

Διαβάστε περισσότερα...

Η ομιλία του Γ. Ανδρέου κατά την επίσκεψη της Ντόρας Μπακογιάννη στη Βοιωτία


Στην πρώτη προσυνεδριακή συνδιάσκεψη του κόμματος της Δημοκρατικής Συμμαχίας στον Πειραιά το Σάββατο 193/2011, τις εργασίες άνοιξε ο Βοιωτός Δικηγόρος και μέλος της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής του κόμματος Γιώργος Ανδρέου, ο οποίος απευθυνόμενος στο πολυπληθές ακροατήριο ανέφερε μεταξύ των άλλων και τα εξής:
«Φίλες και Φίλοι, Σύμμαχοι και Συμμαχητές,
Το όνομά μου είναι Γιώργος Ανδρέου και έχω την διπλή τιμή: Πρώτον να έχω επιλεγεί από την πρόεδρό μας, την Ντόρα Μπακογιάννη, ως μέλος της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής της Δημοκρατικής μας Συμμαχίας Δεύτερον να Σας απευθύνω, εκ μέρους της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής του κινήματός μας, το καλωσόρισμα στην πρώτη προσυνεδριακή συνδιάσκεψή μας, στην πρώτη δηλαδή μεγάλη μας συνάντηση και εκδήλωση. Φίλες και Φίλοι Πιστεύω ακράδαντα ότι όλοι εμείς που ήρθαμε εδώ και χιλιάδες άλλοι σε όλη τη χώρα, αποφασίσαμε να βγούμε μπροστά και να στοιχιθούμε επώνυμα στις τάξεις της Δημοκρατικής Συμμαχίας, γιατί πεισθήκαμε ότι, με τη Ντόρα μπροστάρη, θα ακουστεί επιτέλους σε αυτή τη χώρα καθαρός και σύγχρονος πολιτικός λόγος, θα ακουστεί η αλήθεια για όλα και προς όλους, χωρίς προκαταλήψεις και φόβο πολιτικού κόστους και κυρίως θα εξορκίσουμε την μάστιγα της πολιτικής μας ζωής, τον άκρατο λαικισμό. Σας διαβεβαιώνω ότι είμαστε πολλοί και θα γίνουμε ακόμα περισσότεροι.
Μας βλέπουν και μας ακούνε προσεκτικά ολοένα και πιο πολλοί και οι θέσεις μας κερδίζουν έδαφος κάθε μέρα.

Διαβάστε περισσότερα...

Ανακοίνωση εκτέλεσης βολής στο Μοσχοπόδι


Ανακοινώνεται ότι τις ημερομηνίες:
Τετάρτη 13 Απριλίου 2011 από 07:00 – 21:00
Πέμπτη 14 Απριλίου 2011 από 07:00 – 21:00
Παρασκευή 15 Απριλίου 2011 από 07:00 – 19:00
Θα εκτελούνται βολές Πυροβολικού στο Πεδίο Βολής Θηβών.
Επικίνδυνη είναι η περιοχή μεταξύ των περιοχών: Μοσχοπόδι, Στρατόπεδο, Νεοχωράκι, Ύψωμα Σωρός και Νοσοκομείο Θηβών.
Μέσα στην παραπάνω περιοχή, κατά τις ώρες που θα εκτελούνται βολές, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η διέλευση ατόμων ή ζώων προς αποφυγή ατυχημάτων.
Σε περίπτωση ανευρέσεως βλήματος, παρακαλούμε όπως μη το αγγίζετε και να ειδοποιήσετε το ταχύτερο το Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού τηλ, 22620 27760 και 22620 27590 ή την Αστυνομία στο 100.

Διαβάστε περισσότερα...

O Σταυρός του Χριστού η μόνη λύσις του αδιεξόδου μας!


Διανύουμε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο. Πολλοί ανησυχούν για την οικονομική ύφεση και κρίσι. Θεωρούμε όμως ότι πιο ανησυχητική είναι η πνευματική κρίσι και η προσπάθεια κάποιων παραγόντων να αποχριστιανίσουν και αποορθοδοξοποιήσουν τον λαό μας.
Η Ευρ. Ένωσις φαίνεται ότι συμβάλλει με τις οδηγίες της προς την κατεύθυνσι αυτή. Οι δομές, που προετοιμάζουν τον ερχομό της «Νέας Εποχής», είναι επίσης επικίνδυνες, γιατί αποπροσωποποιούν τα ανθρώπινα πρόσωπα και μεταβάλλουν την κοινωνία σε μάζα.
Θεσμοί όπως το ηλεκτρονικό φακέλωμα, η κατάργησις του θρησκεύματος από τις ταυτότητες των Ελλήνων, ο σταδιακός περιορισμός της διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών στα σχολεία, η σχεδιαζόμενη επαχθής και ασφυκτική για την λειτουργία της φορολόγησις της Εκκλησίας, η ενορχηστρωμένη πολεμική των Μ.Μ.Ε. κατά της Εκκλησίας, η συστηματική προσπάθεια να διαλυθή η Ορθόδοξος ελληνική οικογένεια, συνιστούν μέτρα αποδομήσεως των ελληνορθόδοξων θεμελίων του Έθνους μας.

Η συνέχεια εδω

Διαβάστε περισσότερα...

Πρόσκληση



Διαβάστε περισσότερα...

"Μήτρα διαφθοράς η εγγυητική επιστολή που προβλέπει το Νομοσχέδιο για το Μητρώο Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων"


«Ακέφαλες Υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, εναρμονισμένες πρακτικές των επιχειρήσεων πώλησης σπόρων και αυξήσεις του ΦΠΑ και του κόστους παραγωγής συνθέτουν ένα εκρηκτικό μίγμα για τους Έλληνες παραγωγούς στην Ελληνική Περιφέρεια» σύμφωνα με την τοποθέτηση του βουλευτή Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας στην συζήτηση του σχεδίου νόμου για το Μητρώο Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων, που προωθεί η κυβέρνηση.
«Η υποχρέωση για την εγγυητική επιστολή 5.000 έως 10.000 € ενδεχομένως να αποτελέσει μήτρα διαφθοράς και συναλλαγής μεταξύ εμπόρων και υπηρεσιών του Υπουργείου» τόνισε ο Μιχάλης Γιαννάκης ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για φθηνή επικοινωνιακή στρατηγική.
«Θα μπορούσατε να επιλύσετε αυτά τα ζητήματα με μια απλή Υπουργική Απόφαση. Και κάνετε αυτή την απόφαση νομοσχέδιο προκειμένου να παρουσιάσει η κυβέρνηση το δεύτερο νομοσχέδιό της μέσα σε 18 μήνες για έναν κλάδο που χειμάζεται».
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Μιχάλης Γιαννάκης στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες παραγωγοί οι οποίοι έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με την γραφειοκρατία και τις διαδοχικές αυξήσεις των τιμών αγροτικών εφοδίων.
Απευθυνόμενος στην Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κα Μ. Αποστολάκη, αναφορικά με το πυρηνικό ατύχημα στην Ιαπωνία ο Μιχάλης Γιαννάκης κάλεσε την κυβέρνηση να «εκμεταλλευτεί με το Υπουργείο Εξωτερικών και την Πρεσβεία μας στο Τόκυο την ευκαιρία για διείσδυση αγροτικών προϊόντων στην Ιαπωνική αγορά, πριν το κάνουν οι ανταγωνιστές μας» επιχειρηματολογώντας υπέρ της πρότασης που κατέθεσε πρόσφατα για τους Γεωργικούς Ακολούθους στις πρεσβείες μας στο Εξωτερικό.

Διαβάστε περισσότερα...

Πρόγραμμα κινηματογράφου Θήβας( Μια φορά κι ένα...μωρό)


ΑΠΟ ΠΕΜΠΤΗ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ ΕΩΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011
(ΕΚΤΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ) ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 9.15 μ.μ.


O Νώντας, ένας 50άρης, άνθρωπος της νύχτας-κοινώς «λαμόγιο», σταματά με το αυτοκίνητό του κάπου στο πουθενά, για να κάνει την ανάγκη του. «Άνθρωπος από κάτω!»... ακούγεται μια φωνή και κάπως έτσι γνωρίζει τον Αλκιβιάδη, ένα συμπαθή νοικοκύρη που χρωστάει παντού, που τον απατά η γυναίκα του, που δεν απέκτησε ποτέ παιδιά και για όλους αυτούς τους λόγους έχει δεθεί στις γραμμές του τρένου για να βάλει τέλος στη ζωή του.
Ο Νώντας, που ταξιδεύει με σκοπό να βρει τη μητέρα της Περσεφόνης, του μωρού που του έχει «φορτώσει» κάποια από τις πρώην του, θα ελευθερώσει τον Αλκιβιάδη και θα τον πάρει μαζί του - θέλει δε θέλει. Έτσι, κάπου μεταξύ σέξι εσωρούχων, πρώην ερωμένων, άπιστης συζύγου και ένοχου κουμπάρου, συμβαίνουν μπερδέματα, ανατροπές αλλά και εξελίξεις που φέρνουν τα πάνω κάτω.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Νίκος Ζαπατίνας
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ : Αγγελική Παυλοπούλου (Το Μωρό), Πέτρος Φιλιππίδης (Αλκιβιάδης), Σάκης Μπουλάς (Νώντας), Μαρκέλλα Γιαννάτου (Δήμητρα), Τζόυς Ευείδη (Τασία), Ταξιάρχης Χάνος (Μπάμπης), Άννα Παναγιωτοπούλου (Θεία Νώντα), Θωμαΐς Ανδρούτσου (Νοσοκόμα), Γιώργος Σουξές (Μηχανοδηγός)

Διαβάστε περισσότερα...

Επίκαιρη Ερώτηση Γιαννάκη για τις καταστροφές στο Σαράντι


Υπόλογος για τις καταστροφές είναι ο Υπουργός Υποδομών για τις καταστροφές στον Οικισμό Σαράντι, αφού τόσο οι υπηρεσίες του Υπουργείου όσο και η εποπτευόμενη από τον Υπουργό ΕΥΔΑΠ δεν προχώρησαν στις εργασίες συντήρησης του καναλιού του Μόρνου σύμφωνα με την Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε προς το Υπουργείο Υποδομών ο βουλευτής Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μιχάλης Γιαννάκης.
«Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών ομολογεί με τις δηλώσεις του ότι υπαίτιες για την καταστροφή είναι οι διαρροές του καναλιού» τονίζει ο Μιχάλης Γιαννάκης ο οποίος καλεί την κυβέρνηση να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τον καταλογισμό ευθυνών, την αποκατάσταση των ζημιών και την αποζημίωση των πληγέντων.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης....

Η συνέχεια εδω

Διαβάστε περισσότερα...

Εκλογές για τους Μηχανικούς της Βοιωτίας


Την Κυριακή & Δευτέρα 3-4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011 θα γίνουν οι εκλογές για όλα τα αιρετά όργανα της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ σε πανελλαδικό αλλά και τοπικό επίπεδο.
Για το Νομαρχιακό Τμήμα της Βοιωτίας οι Εκλογές θα διεξαχθούν στην έδρα του τμήματος την παρακάτω διεύθυνση: ΛΙΒΑΔΕΙΑ25ης Μαρτίου αριθμός 24

Το πρόγραμμα των εκλογών είναι το παρακάτω:
ΚΥΡΙΑΚΗ 3/4/2011 και ώρα 09:00πμ έως 20:00 μμ
ΔΕΥΤΕΡΑ 4/4/2011 και ώρα 12:00πμ έως 20:00 μμ

Περισσότερες πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα...

Με επιτυχία ο χορός των Ποντίων Λιβαδειάς


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ & ΑΣΠΡΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ
«Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ» ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1981

Με μεγάλη συμμετοχή μελών και φίλων του Συλλόγου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Μαρτίου 2011, ο πρώτος μετά από 15 χρόνια, χορός του Συλλόγου στο κέντρο «ΡΟΔΟΝ ΠΑΛΛΑΣ».Η εκδήλωση κρίθηκε από το σύνολο των παρευρισκομένων απόλυτα επιτυχημένη εξαιτίας της μαζικής προσέλευσης και της άψογης οργάνωσης που έγινε από το Δ.Σ. Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Τριαντάφυλλος Υφαντίδης κάνοντας μια σύντομη αλλά περιεκτική αναφορά στις δραστηριότητες του Συλλόγου «Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ» της προηγούμενης χρονιάς έως και σήμερα. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στην συμμετοχή του Συλλόγου στο 6Ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών στην Κοζάνη τον Οκτώβριο του 2010 όπου το χορευτικό τμήμα εκπροσώπησε την Βοιωτία και απέσπασε θερμές κριτικές μέσα σε σύνολο 3000 χορευτών.
Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν τα δύο χορευτικά τμήματα του Συλλόγου που με την συνοδεία της λύρας χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς του Πόντου και ξεσήκωσαν τον κόσμο με την ζωντάνια τους. Το γλέντι κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με όλο τον κόσμο να διασκεδάζει με ποντιακούς αλλά και παραδοσιακούς χορούς απ’όλη την Ελλάδα και να ανανεώνει το ραντεβού του για την επόμενη χρονιά .Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Λιβαδειάς κ. Νίκος Παπαγγελής ο οποίος και αναφέρθηκε στον ιστορικό Σύλλογο με θερμά λόγια δηλώνοντας και την στήριξή του και ο Αντιδήμαρχος κ. Κώστας Ρούτης.
Παρόντες και ένα μεγάλο μέρος εκπροσώπων Συλλόγων της πόλης μας όπως επίσης και ο εκδότης της εφημερίδας Β. Ώρα κ. Πέτρος Χουτζούμης.
Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν θερμά τους χορηγούς και τα εμπορικά καταστήματα της πόλης που βοήθησαν με κάθε τρόπο στην πραγματοποίησή της επιτυχημένης βραδιάς, όπως και τους δημοσιογράφους του STAR Κεντρικής Ελλάδος για την παρουσία τους και την κάλυψη της εκδήλωσης.

Διαβάστε περισσότερα...

Ερώτηση Γιαννάκη για αύξηση στις τιμές των σπόρων και του κόστους παραγωγής

Την μείωση του ΦΠΑ των καλλιεργητικών σπόρων και την εξίσωσή του με εκείνη των ανθρώπινων φαρμάκων πρότεινε με ερώτησή που κατέθεσε προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σκανδαλίδη και τον Υπουργό Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου , ο βουλευτής Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας Μιχάλης Γιαννάκης.
Ο Μιχάλης Γιαννάκης τόνισε ότι: « η ηγεσία των δύο υπουργείων οφείλει να συμπλεύσει και να σταθεί στο πλευρό των αγροτών ώστε η ελληνική γεωργία και η ύπαιθρος να γίνει ανταγωνιστική και να κερδίσει το μεγάλο στοίχημα των εγχώριων και διεθνών αγορών. Συνεχίζοντας στην ερώτηση του o Μιχάλης Γιαννάκης ανέφερε ότι «είναι αδύνατο να απορροφηθούν τα αγροτικά μας προϊόντα στις αγορές υψηλής ποιότητας όταν το κόστος παραγωγής είναι υψηλότερο από άλλες ανταγωνίστριες χώρες» σημειώνοντας ότι «η εξίσωση του ΦΠΑ των καλλιεργητικών σπόρων με εκείνη των ανθρώπινων φαρμάκων θα ανακουφίσει κατά πολύ τον Έλληνα αγρότη και θα δώσει ούριο άνεμο στις εξαγωγές και την απορρόφηση ελληνικών αγροτικών προϊόντων».
Τέλος ο Μιχάλης Γιαννάκης τόνισε ότι «η μείωση του ΦΠΑ στα προαναφερθέντα αγροτικά εφόδια είναι ζωτικής σημασίας αφού ο σπόρος αποτελεί τη βάση για ασφαλή παραγόμενα προϊόντα και υπάρχει αυξημένο το ενδιαφέρον από τις αγορές για πιστοποιημένα παραγόμενα προϊόντα από πιστοποιημένο σπόρο».
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης....

Η συνέχεια εδω
Διαβάστε περισσότερα...

Κλιμάκιο του ΚΚΕ στο Σαράντι


Στο πλευρό των κατοίκων βρέθηκε χτες το πρωί πολυμελές κλιμάκιο του ΚΚΕ και εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Στερεάς Ελλάδας, με επικεφαλής τους Γιάννη Γκιόκα βουλευτή του Κόμματος και Γιώργο Γκικόπουλο. Το κλιμάκιο περιόδευσε στο χωριό, αντίκρισε τις μεγάλες καταστροφές και συνομίλησε με τους κατοίκους οι οποίοι τους μετέφεραν τα προβλήματα, αλλά και τις τραγικές ώρες που πέρασαν όταν προσπαθούσαν να προστατευτούν από το ποτάμι που δημιουργήθηκε. Ταυτόχρονα, επανέλαβαν τις καταγγελίες ότι στο κανάλι υπήρχαν ρωγμές εδώ και χρόνια και ότι ήταν κακοσυντηρημένο από την ΕΥΔΑΠ.
Σε δήλωση μετά την περιοδεία, ο Γ. Γκιόκας τόνισε: «Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι υπήρχαν ρωγμές στο συγκεκριμένο σημείο του καναλιού που κατέρρευσε και παρόμοιες υπάρχουν και σε άλλα σημεία, γιατί είναι απαρχαιωμένο και κακοσυντηρημένο. Αποδεικνύεται στην πράξη πού οδηγεί όλη αυτή η πολιτική της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ και η λειτουργία της με κριτήριο το κέρδος, μιας επιχείρησης που διαχειρίζεται το κοινωνικό αγαθό του νερού.
Εμείς ως ΚΚΕ, τόνισε, διεκδικούμε άμεσα: Να αποκατασταθεί η ύδρευση στο χωριό και να εφοδιαστούν οι κάτοικοι πόσιμο νερό. Να γίνει καταγραφή και έλεγχος ζημιών σε σπίτια και καλλιέργειες και να προχωρήσει η πλήρης αποκατάστασή τους. Να γίνει άμεσος έλεγχος του δικτύου του καναλιού και να προχωρήσει η αποκατάσταση σε όποια σημεία υπάρχει διάβρωση. Βασικό που πρέπει να διεκδικηθεί όμως είναι: Η δημιουργία Ενιαίου Δημόσιου Φορέα Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων που θα εξασφαλίσει ασφαλείς εγκαταστάσεις με αξιοποίηση όλων των μέσων που παρέχει η επιστήμη και τεχνολογία, ώστε να παρέχεται ύδρευση, αντιπλημμυρική προστασία, αποχέτευση προς όφελος των λαϊκών αναγκών.

Πηγή: Ριζοσπάστης

Διαβάστε περισσότερα...

Ομιλία Β. Τσόνογλου στη Βουλή


«Ενιαίο μητρώο εμπόρων αγροτικών προϊόντων, εφοδίων και εισροών και άλλες διατάξεις του ΥΠΑΑΤ»


Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, κύριοι Υπουργοί,
Σε μία περίοδο που η χώρα μας κλυδωνίζεται και δοκιμάζεται, μεγάλη συμφορά έχει βρει το αγροτικό εισόδημα. Η ανασφάλεια του παραγωγού, τα υψηλά κόστη καλλιέργειας, οι χαμηλές τιμές των προϊόντων, οι έμποροι οι οποίοι λυμαίνονται, έμποροι με λευκές επιταγές οι οποίες δεν έχουν αντίκρισμα, που δεν έχουν περιουσία, είναι αφερέγγυοι, τα καρτέλ που είναι οργανωμένα ώστε να παίρνουν την αυτή τιμή σε μεγάλες ομάδες παραγωγών -για παράδειγμα εκκοκκιστήρια γιατί τα έχουμε ζήσει και αυτά- δημιουργούν μία αρνητική προϋπόθεση, μία ανασφάλεια για τον Έλληνα αγρότη.
Είναι γεγονός ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει αναλάβει σε αυτή τη δύσκολη στιγμή ισχυρότατες νομοθετικές πρωτοβουλίες υψηλού κοινωνικού, πολιτικού και οικονομικού κύρους. Μετά την ανάδειξη της ανάγκης της ρύθμισης του μητρώου των αγροτών, μετά την εξέλιξη της διαβούλευσης για τον αγροτικό συνδικαλισμό και τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει επιδιώξει να βάλει στόχο την ποιότητα των ελληνικών αγροτικών προϊόντων και να αναμορφώσει το καλάθι της νοικοκυράς, όπως λέμε.
Απαίτηση χρόνων ήταν το Ενιαίο Μητρώο Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων Εφοδίων και Εισροών. Αυτή η σημερινή νομοθετική πρωτοβουλία έρχεται να λύσει πλείστα όσα προβλήματα. Στην πρώτη διάταξη του νομοσχεδίου τυποποιούνται οι όροι των αγροτικών προϊόντων των εφοδίων και εισροών και των εμπόρων, οι οποίοι παρεμβάλλονται και οι οποίοι είναι εκείνοι που διακινούν με συνέπεια το προϊόν να είναι φθηνότατο στο χωράφι και να έρχεται πανάκριβο στον καταναλωτή.

Η συνέχεια εδω

Διαβάστε περισσότερα...

Πανελλαδικό συλλαλητήριο της ΠΟΕ ΟΤΑ


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.) ανακοινώνει την απόφαση της να πραγματοποιήσει Πανελλαδικό Συλλαλητήριο το ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011 ενάντια στη συνεχιζόμενη κυβερνητική πολιτική λιτότητας με μέτρα κατάφωρης κοινωνικής αδικίας. Το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο θα γίνει στις 12.00 το μεσημέρι, στα γραφεία της Ομοσπονδίας (Καρόλου 24-Πλατεία Καραϊσκάκη-Αθήνα) και από εκεί θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Εσωτερικών.
Η Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. καλεί όλους τους εργαζομένους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να μεταβούν στην Αθήνα και να ενώσουν τις φωνές τους κατά της ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής που επιτίθεται στα δικαιώματα των μισθωτών και των συνταξιούχων. Καλεί επίσης σε συμμετοχή και όλους τους εργαζομένους του Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα. Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση κατεβαίνουν και πάλι στο δρόμο του αγώνα αντιδρώντας στην άγρια λιτότητα και στο «ξεπούλημα» της Δημόσιας περιουσίας που αποφάσισε η κυβέρνηση, στις σχεδιαζόμενες περικοπές των αποδοχών τους μέσω του ενιαίου μισθολογίου και νέας «φοροεπιδρομής» και στις απολύσεις στους Ο.Τ.Α. που επιφέρει η απαξίωση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα τους με την ταυτόχρονη επιχειρούμενη εκχώρηση αρμοδιοτήτων σε επιχειρηματικά-ιδιωτικά συμφέροντα. ΜΕ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΚΑΙ ΒΑΠΟΡΙΑ, ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΡΕΝΑ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ… ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011-ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ-12.00 μ.μ.

Διαβάστε περισσότερα...

Η ζωγράφος Θεοδώρα Μπάρμπου εκθέτει στο Art Cafe Αστραδενή


Η Αστραδενή με χαρά φιλοξενεί έργα της ζωγράφου Θεοδώρας Μπάρμπου. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 20 Απριλίου. Η έκθεσή της είναι αφιερωμένη στον Li-tai-pe (κινέζος ποιητής) και στον Kunisada (γιαπωνέζος γκουρού του 18ου αιώνα).
Για την έκθεσή της η ίδια λεει: «Καινούριο κόσμο θα ‘φτιαχνα, Το δίκιο να ‘ναι ο ήλιος, Η αγάπη ωραίο λούλουδο και Η ζωή ευτυχία...»
Λίγα λόγια για την Θεοδώρα Μπάρμπου
Γεννήθηκε στο Ιάσιο της Ρουμανίας. Το 1992 αποφοίτησε από το καλλιτεχνικό Λύκειο του Ιασίου και το 1998 τελείωσε το Πανεπιστήμιο Καλών Τεχνών Ιασίου με κατεύθυνση στο τμήμα εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών. Το διάστημα 1998-99 δουλεύει ως καθηγήτρια ζωγραφικής στο Ιάσιο. Το 1999 εγκαθίσταται στην Ελλάδα και ασχολείται με τη αγιογραφία συμμετέχοντας ως βοηθός στην αγιογράφηση του Αγ. Διονυσίου στη Ζάκυνθο και στη μητρόπολη Διδυμοτείχου. Έχει πραγματοποιήσει και έχει λάβει μέρος σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις.

Διαβάστε περισσότερα...

Εθελοντικές δυνάμεις Σχηματαρίου

"O μήνας Μάρτιος ήταν γεμάτος από δραστηριότητες για τον σύλλογό μας"

Στα πλαίσια ενημέρωσης και οργάνωσης των σχολικών μονάδων σε σχέση με την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και με γνώμονα ότι το βασικότερο όλων είναι η ετοιμότητα που προκύπτει από την κατάλληλη ενημέρωση και προετοιμασία των σχολικών μονάδων, πραγματοποιήσαμε ασκήσεις εκκένωσης στα παρακάτω σχολεία. 3/3/11 1ο Δημοτικό Σχολείο Σχηματαρίου 9/3/11 Δημοτικό Σχολείο Οινοφύτων 17/3/11 2ο Δημοτικό Σχολείο Σχηματαρίου 21/3/11 3ο Δημοτικό Σχολείο Σχηματαρίου 23/3/11 Δημοτικό Σχολείο Οινόης 28/3/11 Δημοτικό Σχολείο Δηλεσίου Σε όλα τα σχολεία οι μαθητές παρακολούθησαν με ενδιαφέρων την ενημέρωση και στη συνέχεια πραγματοποίησαν άσκηση εκκένωσης με πηθαρχεία και ωριμότητα που θα ζηλευαν πολλοί ενήλικες. Επίσης πραγματοποιήσαμε 2 δενδροφυτεύσεις: Η 1η στην περιοχή Τρέπια στις 21/3 όπου παρόλη την μικρή σε σχέση με το παρελθόν συμμετοχή φυτεύτηκαν 1200 δένδρα. Και η 2η στην περιοχή Σπηλιά στον Άγιο Θωμά οπού φυτεύτηκαν 500 δένδρα, σε συνεργασία με τον τοπικό περιβαλλοντικό σύλλογο. Τέλος στις 13/3 πραγματοποιήθηκε η ετήσια γενική συνέλευση στην οποία εξελέγη και συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο. Το νέο Δ.Σ. έχει ως εξής: 1. Καπάκας Μιχαήλ του Ευαγγέλου- Πρόεδρος 2. Παπακωνσταντίνου Ιωάννης του Ευαγγέλου - Αντιπρόεδρος 3. Βλάχου Αικατερίνη του Ιωάννη - Γεν. Γραμματέας 4. Γαρουφαλιάς Απόστολος του Δημητρίου - Ταμίας 5. Δέδες Γεώργιος του Σωτηρίου - Μέλος του Δ.Σ Το ΔΣ www.edys.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η Λαϊκή Συσπείρωση για το "Βοήθεια στο Σπίτι"


Με αφορμή τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο πρόγραμμα βοήθειας στο σπίτι, που σχετίζονται με το μέλλον του προγράμματος και το δικαίωμα τους στην δουλειά, δεν θεωρούμε επαρκή μια έκφραση τυπικής συμπαράστασης σαν αυτή που εκφράσατε στα κανάλια της τηλεόρασης. Θεωρούμε πως είναι καθήκον και υποχρέωση του Περιφερειακού Συμβουλίου να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο θέμα, μεθοδεύοντας πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις με στόχο :
1. Την καταγραφή, με κρατική ευθύνη και συμβολή των δήμων αλλά και των δημόσιων υπηρεσιών υγείας, των ηλικιωμένων και των ΑμΕΑ που έχουν ανάγκη κατ’ οίκον βοήθειας. Με ταυτόχρονη αποτύπωση των αναγκών τους.
2. Κρατική χρηματοδότηση για την συνέχιση του κοινωνικού έργου που προσφέρει το πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι, μέσα από τις κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων. Μονιμοποίηση στο δήμο των εργαζομένων, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Πρόσληψη και άλλων ειδικοτήτων εργαζομένων, που χρειάζονται. Αναβάθμιση και συμπλήρωση των αναγκαίων υποδομών.
3. Δημουργία αποκλειστικά δημόσιων και δωρεάν υπηρεσιών κατ΄οίκον νοσηλείας σε Κέντρα Υγείας, με κρατική χρηματοδότηση. Ένταξη και μονιμοποίηση των υγειονομικών του βοήθεια στο σπίτι εκεί, σύμφωνα με όσα δικαιούται κάθε εργαζόμενος.
4. Οι δύο υπηρεσίες να συνεργάζονται και να συντονίζουν την δράση τους με ευθύνη των Κέντρων Υγείας και φυσικά με την συμβολή και των Δήμων.
Επιμένουμε ταυτόχρονα να αποτραπεί οποιαδήποτε επιχειρηματική δραστηριότητα, δράση ΜΚΟ και δήθεν φιλανθρωπιών σε αυτό τον τομέα. Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ πέρα από την συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο, θεωρεί σκόπιμη και απόλυτα αναγκαία την ευαισθητοποίηση και την κινητοποίηση των εργαζομένων και ολόκληρου του λαού.
Η περικοπή κοινωνικών δαπανών και δικαιωμάτων δεν πρέπει να αφορά μόνο τους εργαζόμενους στο πρόγγραμμα βοήθεια στο σπίτι. Πρέπει να ενδιαφέρει ολόκληρο τον λαό.
Χρονάς Τάσος Γκικόπουλος Γιώργος. Ντούρου Σοφία (Ιωάννα).

Διαβάστε περισσότερα...

Στο Σαράντι βρέθηκε χθες ο Γιάννης Μαγκριώτης


Ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης μαζί με στελέχη της Διοίκησης της ΕΥΔΑΠ μετέβησαν στο σημείο όπου προκλήθηκε ζημιά στο κανάλι μεταφοράς νερού από το Μόρνο. Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν τον οικισμό Σαράντι Βοιωτίας και συζήτησαν με κατοίκους της περιοχής.
Μετά την επίσκεψη, ο Υφυπουργός τόνισε: «Η αντιμετώπιση του προβλήματος ήταν άμεση. Ήδη από χθες η ΕΥΔΑΠ διέκοψε την παροχή από τον ταμιευτήρα του Μόρνου προς το κανάλι μεταφοράς και έχει σταματήσει η κατάκλυση με νερά, των περιοχών γύρω από το κανάλι. Έχουν ήδη ξεκινήσει οι τεχνικές εργασίες από την ΕΥΔΑΠ, για την προσωρινή αποκατάσταση της ζημιάς του καναλιού.
Όπως δήλωσε η Διοίκηση της εταιρίας οι εργασίες εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν μέσα σε λίγες ημέρες. Παράλληλα, θα μελετηθούν οι τεχνικές λύσεις για τη μόνιμη αποκατάσταση της ζημιάς. Η ΕΥΔΑΠ έθεσε από χθες το μεσημέρι σε λειτουργία το σύστημα εναλλακτικής τροφοδότησης από την Υλίκη και το Μαραθώνα, για να συνεχισθεί η αδιάλειπτη παροχή νερού στο πολεοδομικό συγκρότημα της Πρωτεύουσας.
Επιπλέον, κλιμάκιο της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (ΥΑΣ) του Υπουργείου μετέβη στην περιοχή, προκειμένου να καταγράψει τις ζημιές σε σπίτια και επαγγελματικούς χώρους. Σκοπός μας, είναι η γρήγορη αποκατάσταση της ζημιάς και η αποζημίωση των πληγέντων.
Η Πολιτεία μαζί με την ΕΥΔΑΠ θα παρέχουν απόλυτη κάλυψη στους πληγέντες».

Διαβάστε περισσότερα...

Σήμερα η ημερίδα του Επιμελητηρίου και της ΑΝΔΙΑ στη Θήβα


Ο ΕΦΕΠΑΕ και η ΑΝΔΙΑ είναι φορείς διαχείρισης για την Στερεά Ελλάδα του Ειδικού Προγράμματος « ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ και ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» του ΕΣΠΑ. Στο πλαίσιο αυτό έχει προκηρυχτεί το πρόγραμμα «ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ-ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ» που αποσκοπεί στη δημιουργία των αναγκαίων προϋποθέσεων για την ενίσχυση της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας των μικρομεσαίων και υπό προϋποθέσεις των μεγάλων επιχειρήσεων, σαν βασική επιλογή για την αναβάθμιση της παραγωγικής βάσης της χώρας προς αγαθά και υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας.
Για το λόγο αυτό η Αναπτυξιακή Διαχειριστική Στερεάς Ελλάδος & Θεσσαλίας (ΑΝ.ΔΙΑ), και το Επιμελητήριο Βοιωτίας , διοργανώνουν ημερίδα ενημέρωσης που αφορά Μεμονωμένες Υφιστάμενες και Νέες Πολύ Μικρές, Μικρές, Μεσαίες και Μεγάλες επιχειρήσεις, στη Θήβα 31/3/2011 και ώρα 18.30 στο Παράρτημα του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, Δίρκης 20 Θήβα.
Καλούνται οι Επιχειρήσεις του Νομού Βοιωτίας να παραβρεθούν στην παραπάνω ημερίδα όπου θα δοθούν λεπτομέρειες και εξηγήσεις για την υλοποίηση του προγράμματος.
Ο ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΑΝΔΙΑ Καράντζαλης Λουκάς
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΒΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ Αγνιάδης Παναγιώτης

Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Τους "έπνιξε" η λάσπη


Αληθινό «τσουνάμι» χτύπησε το Σαράντι, λίγο μετά την κατάρρευση του αγωγού του Μόρνου. Δεκάδες σπίτια πλημμύρισαν, καλλιέργειες και δρόμοι πνίγηκαν στη λάσπη, ενώ το οδικό δίκτυο που οδηγεί στον οικισμό κόπηκε στα δύο. Όπως δήλωσε στο «Έθνος» ο αντιπεριφερειάρχης Στερεάς ,κ. Γιώργος Μουλκιώτης, το νερό έτρεχε με ασυγκράτητη ορμή ακόμη και τέσσερις ώρες μετά το σπάσιμο του αγωγού. «Η μεγαλύτερη ποσότητα κατέληξε στον Κορινθιακό κόλπο. Έχουν βγει βάρκες στη στεριά, έχουν διαβρωθεί δρόμοι, δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν αυτοκίνητα παρά μόνο τζιπ, έχουν σπάσει μάντρες. Δεν φαίνεται να υπάρχει απώλεια ζωικού κεφαλαίου και δεν κινδυνεύει η ασφάλεια των κατοίκων», τόνισε.
Προβληματισμός
Οι επιστήμονες πάντως εκφράζουν προβληματισμό για τα αίτια της καταστροφής, ενώ επισημαίνουν πως απαιτείται συντήρηση του δικτύου. «Δεν γίνεται να σπάσει ο αγωγός εξαιτίας των βροχοπτώσεων», δήλωσε ο καθηγητής Γεωλογίας, Ευθύμιος Λέκκας, στο «Έθνος». «Το μόνο το οποίο μπορεί να συμβεί -αν και είναι εξαιρετικά σπάνιο- είναι να έχουμε τόσο ισχυρές και ραγδαίες βροχοπτώσεις ώστε να διαβρωθεί το έδαφος κάτω από τον αγωγό και να διαρραγούν τα τοιχία. Ακόμη και αυτό, όμως, καθίσταται πολύ δύσκολο, καθώς τα συγκεκριμένα συστήματα είναι κατασκευασμένα με τέτοιες προδιαγραφές ώστε να μεταφέρουν πολύ μεγάλα φορτία».

Διαβάστε περισσότερα...

Χάος στο Σαράντι - Ευθύνες στην ΕΥΔΑΠ απο τους κατοίκους


Θα αποζημιωθούν οι κάτοικοι του Σαράντι οι οποίοι υπέστησαν ζημιές είτε από το Δημόσιο είτε από την ΕΥΔΑΠ. Το ατύχημα στο κανάλι του Μόρνου συνέβη χθες, στις δύο το μεσημέρι και όπως έγινε γνωστό, το συνολικό μήκος της ζημιάς στον αγωγό είναι γύρω στα 100 μέτρα. Αποκολλήθηκε πλήρως κομμάτι του αγωγού σε μήκος 30 μέτρων.
Σε πρώτη φάση θα υπάρξει προσωρινή αποκατάσταση με την τοποθέτηση μεταλλικού αγωγού μεγάλης διατομής και στη συνέχεια θα ξεκινήσουν οι εργασίες για τη μόνιμη αποκατάσταση της ζημιάς.
Η αιτία της καταστροφής διερευνάται. Από την ΕΥΔΑΠ αλλά και από τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εργων, Γιάννη Οικονομίδη, εκτιμάται πως η ζημιά στο κανάλι οφείλεται σε κατολίσθηση και καθίζηση του εδάφους που προκάλεσαν οι μεγάλες βροχοπτώσεις.
Πηγές, ωστόσο, του υπουργείου Υποδομών δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο να προκλήθηκε διαρροή νερού εξαιτίας κάποιας ρωγμής στο τοιχίο, με αποτέλεσμα τη διάβρωση του εδάφους.
Το ίδιο ισχυρίζονται και κάτοικοι της περιοχής λέγοντας μάλιστα πως "αν και είχαν ενημερώσει την ΕΥΔΑΠ, κανείς δεν νοιάστηκε".

Διαβάστε περισσότερα...

Πανελλαδική απεργιακή συγκέντρωση για το "Βοήθεια στο Σπίτι"


Η Εκτελεστική Επιτροπής της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. με αφορμή την απαξίωση και την προσπάθεια ουσιαστικής κατάργησης των Κοινωνικών Δομών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Βοήθεια στο Σπίτι κ.λ.π.) λόγω της έλλειψης πολιτικής βούλησης της κυβέρνησης να τα χρηματοδοτήσει αλλά και τον κίνδυνο απόλυσης των εργαζομένων, αποφάσισε να καλύψει συνδικαλιστικά την 48ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ των εργαζομένων στο πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ στο ΣΠΙΤΙ» την ΠΕΜΠΤΗ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011 και την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011. Διεκδικούμε μαζί με τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ στο ΣΠΙΤΙ»:
1. Την προώθηση ΑΜΕΣΑ νομοθετικής ρύθμισης για την κατοχύρωση όλων των θέσεων εργασίας και την μετατροπή των συμβάσεων τους σε Αορίστου Χρόνου.
2. Δημιουργία δομών «Βοήθεια στο Σπίτι» και Κοινωνικών Υπηρεσιών άμεσα στους Ο.Τ.Α. προκειμένου να υπάρξει η διασφάλιση της συνέχισης λειτουργίας τους.
3. Εξασφάλιση του κόστους μισθοδοσίας όλων των εργαζομένων στις Προνοιακές Δομές με σχετική πρόβλεψη στον κρατικό προϋπολογισμό, άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ στο ΣΠΙΤΙ» που παραμένουν απλήρωτοι για πολλούς μήνες.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011 στις 11.00 π.μ. ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ (ΠΛ. ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ – ΑΘΗΝΑ)
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.
Ο Πρόεδρος Θέμης Μπαλασόπουλος
Ο Γεν. Γραμματέας Γιώργος Καταχανάς

Διαβάστε περισσότερα...

Σχέδιο Νόμου για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς


To Σχέδιο Νόμου «Για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό» εγκρίθηκε σήμερα από το Υπουργικό Συμβούλιο.
Με το νομοσχέδιο επέρχονται οι ακόλουθες 18 ουσιώδεις νέες ρυθμίσεις σχετικά με τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς και το γενικότερο καθεστώς προστασίας των ζώων.
1. Απαγορεύεται η συμμετοχή κάθε είδους ζώου σε τσίρκο ή άλλο παρεμφερές δημόσιο θέαμα καθώς και οποιαδήποτε δημόσια έκθεση ζώου για κερδοσκοπικό σκοπό. Απαγορεύεται η συμμετοχή ακρωτηριασμένων ζώων σε εκθέσεις.
2. Δημιουργείται στο ΥπΑΑΤ, η Διαδικτυακή Ηλεκτρονική Βάση σήμανσης και καταγραφής των ζώων συντροφιάς και των ιδιοκτητών τους που θα αποτελέσει το βασικό εργαλείο διαχείρισης των ζώων συντροφιάς.
3. Καθίσταται υποχρεωτική η ηλεκτρονική σήμανση για τους προς πώληση σκύλους και γάτες. Καθίσταται επίσης υποχρεωτική η ηλεκτρονική σήμανση για όλες ανεξαίρετα τις γάτες και τους σκύλους δεσποζόμενους και αδέσποτους (που περισυλλέγονται)
4. Δεν χορηγείται άδεια για κυνήγι σε κυνηγό που δεν έχει σημάνει τον κυνηγετικό σκύλο του.
5. Απαγορεύεται η είσοδος στην Ελλάδα, ζώων συντροφιάς που δεν έχουν σημανθεί ηλεκτρονικά.

Η συνέχεια εδω

Διαβάστε περισσότερα...

Ερώτηση Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για την έλλειψη ρευστότητας στην αγορά

Προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας

Από το 2007 βιώνουμε μια παρατεταμένη περίοδο οικονομικής αστάθειας η οποία έχει ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση της ευημερίας εκατομμυρίων πολιτών ανά τον κόσμο. Αιτία στάθηκε από τη μια πλευρά η αδηφάγος διάθεση ορισμένων επενδυτών για γρήγορα κέρδη και από την άλλη η αδυναμία του πολιτικού συστήματος να θέσει όρια στην κερδοσκοπία.

Μπροστά στον κίνδυνο ενός ντόμινο τραπεζικών καταρρεύσεων οι Κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο στήριξαν με χρηματικές εγγυήσεις όσες τράπεζες εμφάνιζαν σημαντικές επισφάλειες. Στόχος ήταν να επηρεαστεί όσο το δυνατόν λιγότερο η λειτουργία της αγοράς και η πραγματική οικονομία. Στην χώρα μας παρότι οι τράπεζες δέχτηκαν την κρατική βοήθεια, δεν φρόντισαν να την διοχετεύσουν στην αγορά – τουλάχιστον στον βαθμό που θα έπρεπε – ώστε να ενισχυθούν οι δοκιμαζόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Όσο η πρόσβαση των επιχειρηματιών στον τραπεζικό δανεισμό γινόταν όλο και πιο δύσκολη, τόσο αυξάνονταν τα λουκέτα, οι ακάλυπτες επιταγές, οι απολύσεις προσωπικού ή μείωση του ωραρίου απασχόλησης. Η πρόσφατη έρευνα του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων, Ελλάδας (Ι.Μ.Ε. – Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.) δίνει το στίγμα της αγοράς. Σύμφωνα με τα ευρήματά της, 8 στις 10 επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν πρόβλημα ρευστότητας, παράλληλα με την γενικότερη επιδείνωση της οικονομικής τους κατάστασης. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την συνολική απώλεια 100.000 θέσεων εργασίας μέσα στο 2010 αφού 1 στις 4 επιχειρήσεις προχώρησε σε μείωση προσωπικού. Ελπίζουμε μάλιστα, οι προβλέψεις για το 2011 να μην επαληθευτούν. Κύριοι Υπουργοί, Η Κυβέρνηση, εδώ και ενάμισι χρόνο καταβάλει σημαντικές προσπάθειες για να αντιστρέψει το κλίμα. Ο νέος επενδυτικός νόμος, η μετεξέλιξη του ΤΕΜΠΜΕ σε ΕΤΕΑΝ, τα φορολογικά κίνητρα για νέες επενδύσεις και τα προγράμματα του ΟΑΕΔ είναι μερικές μόνο από τις δράσεις που στοχεύουν στην τόνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Παρ’ όλα αυτά, τα αποτελέσματά τους δεν φαίνεται να οδηγούν σε επαρκή ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων, κάτι το οποίο είναι ζητούμενο στην προκειμένη φάση. Κατόπιν όλων των ανωτέρω, ερωτώνται οι κύριοι Υπουργοί:

• Ποιά επιπλέον μέτρα πρόκειται να αναλάβετε το αμέσως επόμενο διάστημα για να ενισχύσετε την ρευστότητα των επιχειρήσεων;

• Ποιά συγκεκριμένα μέτρα θα λάβετε ώστε το νέο πακέτο ενίσχυσης των τραπεζών να μεταφερθεί στην πραγματική οικονομία, διευκολύνοντας την πρόσβαση των επιχειρήσεων στον τραπεζικό δανεισμό;

• Με δεδομένο ότι οι επιχειρήσεις των μεγάλων αστικών κέντρων έχουν σε μεγάλο βαθμό διαφορετικές ανάγκες από τις αντίστοιχες της περιφέρειας, προτίθεστε να λάβετε ειδική μέριμνα για την περαιτέρω ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της περιφέρειας οι οποίες δοκιμάζονται εντονότερα από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Μίχου Μαρία, Θεοχάρη Μαρία, Κουρουμπλής Παναγιώτης, Παπουτσής Δημήτρης, Παρασύρης Φραγκίσκος, Τόλκας Άγγελος, Τσιαούση Ελένη, Τσόνογλου Βασιλική.
Διαβάστε περισσότερα...

Δήλωση Μιχάλη Γιαννάκη για το Σαράντι


Ο Αναπληρωτής Γραμματέας Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Βοιωτίας, κ. Μιχάλης Γιαννάκης, με αφορμή τις καταστροφές που προκλήθηκαν από το κανάλι του Μόρνου στον οικισμό Σαράντι του νομού Βοιωτίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Την ώρα της καταστροφής, δεν είναι ο κατάλληλος χρόνος για την απόδοση ευθυνών. Αυτές, ούτως ή άλλως, είναι δεδομένες και καταλογίζονται τόσο στην διοίκηση της ΕΥΔΑΠ όσο και στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών για την ελλιπή συντήρηση του καναλιού και την πλήρη απουσία προληπτικών εργασιών και έργων, παρά τις διαπιστωμένες διαρροές που κατήγγειλαν οι κάτοικοι της περιοχής.
Αυτό που προέχει αυτή την ώρα είναι η αποκατάσταση του καναλιού, του οδικού δικτύου, των λοιπών υποδομών της περιοχής και η πλήρης αποζημίωση των πληγέντων, που μέσα σε λίγα λεπτά έχασαν τις περιουσίες τους,
Έχω ήδη έρθει σε επαφή με υπηρεσιακούς παράγοντες του ΥΥΠΟΜΕΔΙ και της ΕΥΔΑΠ και καλώ τα Υπουργεία Υποδομών, Οικονομικών και Εσωτερικών να αναλάβουν εκ μέρους της Πολιτείας τις ευθύνες που τους αναλογούν για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών και την αποζημίωση των πληγέντων.
Τέλος, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας οφείλει να δράσει άμεσα και να αναλάβει όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες τόσο για την αποκατάσταση των ζημιών όσο και για τις αποζημιώσεις.»

Διαβάστε περισσότερα...

Η Λαϊκή Συσπείρωση για την καταστροφή στο Σαράντι


Με αφορμή πλημμύρες και καταστροφές σε σπίτια και καλλιέργειες του χωριού ΣΑΡΑΝΤΗ Βοιωτίας, σαν αποτέλεσμα της κατάρρευσης τμήματος του καναλιού του Μόρνου, η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εκτιμά πως κανείς δεν πρέπει να κρύβεται πίσω από την έλλειψη αρμοδιοτήτων. Εκτιμά πως το Περιφερειακό Συμβούλιο οφείλει να τοποθετηθεί για το γεγονός, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν στο λαό.
Σε αυτή την κατεύθυνση ζητάμε :
- Να αποκατασταθούν γρήγορα οι ζημιές που έγιναν και φυσικά να αποζημιωθούν στο 100% όσοι υπέστησαν καταστροφές.
- Να ερευνηθούν άμεσα οι αιτίες που προκάλεσαν την καταστροφή και να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να μην ξαναεμφανιστεί παρόμοιο πρόβλημα.
- Να διασφαλιστεί η επάρκεια της ύδρευσης των χωριών της Βοιωτίας και της πρωτεύουσας, με ασφαλές νερό από τους εναλλακτικούς ταμιευτήρες.
Σε αυτά τα πλαίσια, η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕIΡΩΣΗ υπογραμμίζει πως η ΕΥΔΑΠ λειτουργεί με ιδιωτικοικονομικά κριτήρια και φυσικά βασικό κριτήριο των σχεδιασμών της αποτελεί το κέρδος, που, όπως συμβαίνει πάντα στον καπιταλισμό, η σημασία του ξεπερνάει την αξία της επαρκούς συντήρησης. Σημειώνουμε, επίσης την πρωτότυπη και φυσικά απαράδεκτη ιδιωτικοποίηση, που έχει εφαρμοσθεί στην ΕΥΔΑΠ, χωριζοντας τις λειτουργίες της στα δύο. Στο κομμάτι της διάθεσης και εμπορίας του νερού, που είναι ξεχωριστή εταιρεία ενταγμένη στο χρηματιστήριο και στο κομμάτι των παγίων εγκαταστάσεων , ταμιευτήρες και υδραγωγεία, που ανήκουν στο κράτος.
Σε κάθε περίπτωση η ύδρευση αποτελεί δημόσια - κρατική υποχρέωση και το φυσικό αγαθό του νερού που είναι απόλυτα αναγκαίο για τον λαό δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι εμπόρευμα.
Χρονάς Τάσος, Γκικόπουλος Γιώργος, Ντούρου Σοφία (Ιωάννα).

Διαβάστε περισσότερα...

Αποτελέσματα εκλογών σωματείου


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΩΝ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ,ΤΑΒΕΡΝΩΝ, ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΒΩΝ
ΕΚΛΟΓΕΣ 2011 ΨΗΦΗΣΑΝ 93- ΕΓΚΥΡΑ 93
ΕΛΑΒΑΝ ΓΙΑ ΤΟ Δ/Σ
1)ΧΑΡΑΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 91
2)ΤΣΑΚΑΝΙΚΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 57
3)ΑΝΔΡΕΟΥ ΗΡΑΚΛΗΣ 44
4)ΤΑΣΙΟΥΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 42
5)ΣΠΑΝΟΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ 27
6)ΒΑΡΣΑΜΗΣ ΑΛΕΞΗΣ 24
7)ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ 20
8)ΧΡΗΣΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 18
9)ΧΑΤΖΗΛΑΜΠΡΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 17
10)ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 12
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΤΟΠΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
1)ΧΑΡΑΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 73
2)ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 55
3)ΧΑΡΑΤΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 39
4)ΧΑΡΑΤΣΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 37
5)ΤΣΑΚΑΝΙΚΑΣ ΚΩΝ-ΝΟΣ 35
6)ΑΝΔΡΕΟΥ ΗΡΑΚΛΗΣ 32
7)ΚΟΤΖΙΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ 29
8)ΚΥΡΙΑΖΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ 24
9)ΚΛΕΙΣΙΑΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 24
10)ΤΑΣΙΟΥΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 21
11)ΤΑΡΩΝΗ ΑΙΜΙΛΙΑ 17
12)ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 16
13)ΚΕΛΛΗΣ ΝΙΚΟΣ 14
14)ΜΑΡΙΝΕΛΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ 13
15)ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ 10
16)ΒΑΡΣΑΜΗΣ 10
17)ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ 9
18)ΓΕΡΟΥ 8
19)ΔΑΓΔΕΛΕΝΗΣ ΛΟΥΚΑΣ 8
20)ΣΠΑΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 8
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΕΣΕ 1)ΧΑΡΑΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 88 2)ΤΣΑΚΑΝΙΚΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 54 3)ΑΝΔΡΕΟΥ ΗΡΑΚΛΗΣ 40 4)ΚΛΕΙΣΙΑΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 35 5)ΤΑΡΩΝΗ ΑΙΜΙΛΙΑ 35 6)ΧΑΤΖΗΛΑΜΠΡΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 21 7)ΣΠΑΝΟΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ 19 8)ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 15 9)ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ 12
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 1)ΤΣΕΚΕΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 66 2)ΜΑΛΑΘΟΥΝΗΣ ΝΙΚΟΣ 65 3)ΚΥΠΡΙΩΤΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 61
Διαβάστε περισσότερα...

Εορτασμός απελευθέρωσης Λιβαδειάς


Σας προσκαλούμε την Παρασκευή 1η Απριλίου 2011 και ώρα 10.00 π.μ. στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Λιβαδειάς για τον εορτασμό Απελευθέρωσης της πόλης από τους Τούρκους την 1η Απριλίου 1821.
Την εκδήλωση διοργανώνουν ο Δήμος Λεβαδέων, η Δημοτική Κοινότητα Λιβαδειάς, ο Μορφωτικός Σύλλογος Λιβαδειάς και η ενορία του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Λιβαδειάς.
Με τιμή Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΑΓΓΕΛΗΣ


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1/4/2011 – ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
ΩΡΑ 10.00 - Δοξολογία 10.15 -
Χρονικό Ομιλία από τον κύριο Κωσταγιάννη Γεώργιο Πρόεδρο Μορφωτικού Συλλόγου Λιβαδειάς 10.30
Κατάθεση Στεφάνων 10.45
Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου από την φιλαρμονική του Δήμου Λεβαδέων

Διαβάστε περισσότερα...

Πρόσκληση Γενικής Συνέλευσης Κυνηγετικού Συλλόγου Θήβας


Καλούνται τα μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Θηβών, που θεώρησαν την άδεια θήρας τους για την κυνηγετική περίοδο 2010-2011 την Κυριακή 1 Μαΐου 2011 και σε περίπτωση μη απαρτίας, την Κυριακή 8 Μαΐου 2011 στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας (Λ.Μπέλλου 1) στις 10.00π.μ. στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου με θέματα ημερήσιας διάταξης:
1. Εκθέσεις Ελεγκτικής Επιτροπής, Δ΄ Κ.Ο.Σ.Ε. και Δασαρχείου Θηβών.
2. Έγκριση Αναμορφωθέντος Προϋπολογισμού Έτους 2010, Απολογισμού Έτους 2010 και Προϋπολογισμού Έτους 2011.
3. Πώληση Αυτοκινήτου του Συλλόγου.
4. Ανακοινώσεις – Λοιπά απρόβλεπτα θέματα

Με Εντολή Διοικητικού Συμβουλίου
Ο Πρόεδρος ΚΟΚΟΝΤΙΝΗΣ Δημήτριος

Διαβάστε περισσότερα...

ΤτΕ: Να καθιερωθεί εγγυημένη επιταγή


Την καθιέρωση της εγγυημένης επιταγής προτείνει η Τράπεζα της Ελλάδος για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με τις ακάλυπτες. Πρόταση για την καθιέρωση της «εγγυημένης επιταγής» έχει διατυπώσει η Τράπεζα της Ελλάδος προκειμένου να περιοριστεί το πρόβλημα των ακάλυπτων επιταγών. Η πρόταση, μεταξύ άλλων, προβλέπει τα μπλοκ των επιταγών που εκδίδουν οι τράπεζες να έχουν συγκεκριμένο αριθμό φύλλων. Προτείνεται επίσης το αναγραφόμενο ποσό να είναι σταθερό (προσημειωμένο) και η τράπεζα που εκδίδει τα μπλοκ, να εγγυάται την πληρωμή των αναγραφόμενων ποσών.
Η Τράπεζα της Ελλάδος, με αφορμή ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή από τον βουλευτή της ΝΔ Μιχάλη Γιαννάκη, σχετικά με τις μεταχρονολογημένες επιταγές, διαβίβασε στη Βουλή έγγραφο με το οποίο ενημερώνει ότι παρακολουθεί, ανά τρίμηνο, την εξέλιξη του αριθμού των επιταγών σε κυκλοφορία και του αριθμού των ακάλυπτων επιταγών, καθώς και των υπέγγυων επιταγών ως ποσοστό των υπολοίπων χρηματοδοτήσεων σε ανοιχτό αλληλόχρεο λογαριασμό.
«Από την αξιολόγηση των στοιχείων αυτών, αλλά και από επιτόπιους ελέγχους που διενεργεί προτείνει βελτίωση των σχετικών διαδικασιών των τραπεζών και ενίσχυση της εφαρμογής αυτών, ώστε να περιοριστεί ο αριθμός των ακάλυπτων επιταγών και να ενισχυθεί η επιταγή ως μέσο πληρωμής και ως μέσο ενίσχυσης της διαφάνειας των συναλλαγών», αναφέρεται σε έγγραφο της Διεύθυνσης Εποπτείας Πιστωτικού Συστήματος που υπογράφεται από τον Ι. Γούσιο. Για την «άμβλυνση του προβλήματος των ακάλυπτων επιταγών, η Τράπεζα της Ελλάδος έχει διατυπώσει πρόταση περί εγγυημένης επιταγής», αναφέρει η Διεύθυνση Εποπτείας Πιστωτικού Συστήματος και κάνει γνωστό ότι σύμφωνα με την πρόταση «τα μπλοκ των επιταγών που εκδίδουν οι τράπεζες θα πρέπει να έχουν συγκεκριμένο αριθμό φύλλων, το αναγραφόμενο ποσό να είναι σταθερό (προσημειωμένο) και η εκδούσα τράπεζα να εγγυάται την πληρωμή των αναγραφόμενων ποσών». Το έγγραφο διαβιβάστηκε μετά από επισημάνσεις του κ. Γιαννάκη ότι σε όλη την αλυσίδα των αγροτικών προϊόντων κυκλοφορούν μεταχρονολογημένες επιταγές.
Ο βουλευτής με ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή, ανέφερε ότι «οι παραγωγοί της Βοιωτίας βρίσκονται σε απόγνωση επειδή η αποπληρωμή της παραγωγής τους γίνεται με μεταχρονολογημένες επιταγές, οι οποίες μάλιστα ενίοτε, είναι ακάλυπτες, μεταφέροντας το πρόβλημα της ύφεσης από την αγορά της Αθήνας σε ολόκληρη την ελληνική περιφέρεια».
kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε περισσότερα...

Σύσκεψη στον Εμπορικό Σύλλογο Λιβαδειάς

Μετά από πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς κα την άμεση ανταπόκριση του νεοεκλεγέντος Προέδρου και του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Λιβαδειάς πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία του Ε.Σ.Λ την Δευτέρα 28/3/2011 στις 7μ.μ.
Η συνάντηση αυτή είχε σαν σκοπό την σύσφιξη των σχέσεων των δυο Συλλόγων και στόχο την συνεργασία τους σε θέματα και προβλήματα του εμπορικού κόσμου της Πόλης μας στην δύσκολη περίοδο της οικονομικής κρίσης.
Στη συνάντηση αυτή υπήρξε ταύτιση απόψεων και κοινή διαπίστωση της αναγκαιότητας και της δημιουργίας μιας ανοιχτής γραμμής επικοινωνίας και ενημέρωσης των μελών του Ε.Σ.Λ. σε νομικά θέματα από τον Δικηγορικό Σύλλογο Λιβαδειάς. Η ενημέρωση αυτή θα έχει καθαρά προληπτικό και συμβουλευτικό χαρακτήρα.
Η οικονομική και κοινωνική κρίση αλλά και η κρίση αξιών την οποία βιώνουμε σήμερα είναι οι βασικές αιτίες της νέας συνεργασίας μεταξύ των δυο Συλλόγων για την οποία ευελπιστούμε ότι θα έχει συνέχεια και διάρκεια.


Το Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Λεβαδείας
Διαβάστε περισσότερα...

Επιστολή αναγνώστη


SOS ΑΓΡΥΠΝΕΙΤΕΕΕ

Θα ήθελα να εκφράσω την ανησυχία μου, την αγανακτησή μου και τον φόβο μου για το μέλλον της Θήβας και της Βοιωτίας όσον αφορά τα φυτοφάρμακα, Στα χωριά της Θήβας που γνωρίζω, κάθε εβδομάδα χτυπά πένθιμα η καμπάνα και κάποιος πεθαίνει από καρκίνο. Πριν χρόνια τα ποσοστά των ανθρώπουν που "προσβάλλονταν" ήταν πολύ μικρά και ο μέσος όρος ηλικίας πάνω απο τα 60έτη.
Τώρα η αρρώστια δεν κοιτά ηλικία, Κάθε μέρα πλησιάζει γύρω μας, στους συγγενείς μας στους γείτονες στην οικογενειά μας. Περιμένουμε όλοι τη σειρά μας. Η πολιτεία από την πλευρά της ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ όπως τόσα χρόνια τώρα. Οι βουλευτές μιλάνε μόνο για τις επιδοτήσεις γιατί εκεί είναι οι ψήφοι και τα υπουργεία σχολάνε νωρίς και ποτε δεν κάνουν ελέγχους. Τα εργοστάσια στα Οινόφυτα μολύνουν τον υδροφόρο ορίζοντα, οι αγρότες ραντίζουν με ΔΗΛΗΤΗΡΙΑ τα χωράφια με αποτέλεσμα να μολύνουν τόσο την τροφική αλυσίδα όσο και το νερό. Έλεγχος για τα είδη των Φυτοφαρμάκων ΚΑΝΕΝΑΣ. Στα χωρία όπου τα χωράφια είναι δίπλα στα σπίτια οι Αγρότες οι οποίοι δεν έχουν συνείδηση και είναι κοινωνικά αμόρφωτοι ραντίζουν δίπλα απο τις αυλές.
Εκεί που παίζουν τα παιδιά μας σε απόσταση 5 μέτρων, Καλά είδατε σε 5 μέτρα απο τις αυλές ραντίζουν με φυτοφάρμακα αγνώστης προέλευσης και χωρίς όρια και καμία πιστοποίηση και διατήρηση προδιαγραφών. Είναι σαν να κάνει ένας άσχετος το γιατρό και να δίνει φάρμακα μαθαίνοντας απο γείτονες και φίλους το είδος της αρρώστιας. Τα παιδιά τους που Αναπνεέουν τον αέρα που έχουν μολύνει, που πίνουν το νερό που με τη βροχή γέμισε φυτοφάρμακα, που το ταίζουν τα προιόντα που ραντίζουν δεν το σκέφτονται ? Μόνο τις επιδοτήσεις σκέφτονται ?? Έτσι κάνουν και στην Ευρώπη ? Ραντίζουν όπου θέλουν και όπως θέλουν ?
Ντροπή σας ΆΤΥΠΟΙ φονιάδες των παιδίων μας!!!! Αν νομίζεται ότι είναι θέμα αστείο και δεδομένο δείτε παρακάτω τις έρευνες απο επίσημα sites. Περιμένετε να έρθει και στα παιδιά μας ο Καρκίνος για να κλάψετε και να φωνάξετε ?
Αυτή είναι η αλήθεια. Ντρέπομαι που μένω σε αυτή την Χώρα και σε Αυτή την Περιοχή της Θήβας.
http://www.medlook.net/article.asp?item_id=1954 http://www.iatronet.gr/article.asp?art_id=5606
Με Αγανάκτηση , Οργή, Φόβο και Μίσος ,
Αναγνώστης

Διαβάστε περισσότερα...

Υπάρχει ελπίδα για τον Συνοικισμό


Η Ένωση Μικρασιατών Θήβας δημιουργήθηκε με σκοπό την ανάδειξη και προβολή τις ιστορίας και του πολιτισμού των Μικρασιατών, αναβιώνοντας ήθη και έθιμα προκειμένου να διαφυλαχτούν στο πέρασμα των χρόνων.
Τηρούμε ως Σύλλογος με συνέπεια αυτή την αρχή. Ο ρόλος όμως της Ένωσης, ως συλλογικού εκφραστή των μελών της και των Μικρασιατών της Θήβας, μας επιβάλλει την υποχρέωση να αγωνιστούμε προκειμένου να δοθεί λύση στο μεγάλο πρόβλημα του Συνοικισμού που επί 10ετίες παραμένει άλυτο.
Παράλληλα, η Ε.Μ.Θ. όλα αυτά τα χρόνια της δράσης της εκφράζει τη βούληση να είναι πρόθυμος συνεργάτης της εκάστοτε Δημοτικής αρχής αλλά και έντονος, μαχητικός και διεκδικητικός παράγοντας για την προώθηση λύσεων που θα αποτρέψουν το Συνοικισμό από την πορεία παρακμής και διάλυσης.
Με αυτή τη λογική οφείλουμε να εκφράσουμε την ικανοποίηση μας και να ευχαριστήσουμε για τη άμεση ανταπόκριση στο αίτημα μας, τον Δήμαρχο κ. Σπύρο Νικολάου, ιδιαίτερα τον Αντιδήμαρχο Ανδρέα Χατζηστάματη για την επιμονή και αποτελεσματικότητα του, και τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Θήβας Κώστα Χαρέμη, για την συνεχή κινητοποίηση φορέων και οργανισμών, και την αποφασιστικότητα τους να γκρεμίσουν τα αυθαίρετα παραπήγματα που αποτελούσαν εστία μολύνσεων για τους κατοίκους της περιοχής αλλά και της πόλης. Από την πλευρά μας οφείλουμε να καλέσουμε για άλλη μια φορά τους ιδιοκτήτες των κατοικιών στο Συνοικισμό, ώστε να συμβάλουν στην συλλογική αυτή προσπάθεια.
Πιστεύουμε ότι είναι η τελευταία μας ευκαιρία να αλλάξουμε τον τόπο μας. Ο Δήμος και η Ένωση διαθέτουμε χαρτογράφηση όλων των κατοικιών με ονόματα διευθύνσεις και τηλέφωνα ιδιοκτήτων. Από αυτοψία που έγινε με την υγειονομική υπηρεσία, έχουν καταγραφεί τα οικήματα που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις και τους όρους υγιεινής, μιας και δεν διαθέτουν νερό, τουαλέτα και αποχέτευση.
Παράλληλα από τους εκπροσώπους των αλλοδαπών θα υπάρξει ενημέρωση σε ποιους ιδιοκτήτες πληρώνουν ενοίκιο όσοι διαμένουν εκεί, με σκοπό να ενημερωθεί το Σ.Δ.Ο.Ε. Θεωρούμε λοιπόν αναγκαίο όσοι από τους ιδιοκτήτες των κατοικιών έχουν απορίες ή χρειάζονται διευκρινήσεις, να έρθουν σε επικοινωνία με την Ένωση ή το Δήμο προκειμένου να συμβάλουν ουσιαστικά στην όλη προσπάθεια εξασφαλίζοντας ότι δεν θα βρεθούν σε δυσάρεστες εξελίξεις για τους ίδιους και τις ιδιοκτησίες τους.
Το Διοικητικό Συμβούλιο

Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Σαράντι: Εικόνες καταστροφής....

Εικόνες καταστροφής στο Σαράντι - "Κανένα πρόβλημα με την ύδρευση" λέει η ΕΥΔΑΠ


Εικόνες καταστροφής στον παραλιακό οικισμό του Σαράντι εξαιτίας της σοβαρής ζημιάς που προκλήθηκε στο κανάλι του Μόρνου.
Χώματα, βράχια, δέντρα και άλλα αντικείμενα παρασύρθηκαν απο τους ορμητικούς χειμάρους που είχαν κατάληξη τον Κορινθιακό.
Σπίτια, κυρίως υπόγεια, αλλά και οι περισσότεροι δρόμοι πλημμύρισαν ενώ σαν απο θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα.
Απο νωρίς το απόγευμα συνεργεία του Δήμου Θηβαίων και της Περιφέρειας βρίσκονται στην περιοχή για την αποκατάσταση των ζημιών.
Στην μάχη και το Πυροσβεστικό Σώμα καθώς και ομάδες Εθελοντών.
Τεχνικό κλιμάκιο της ΕΥΔΑΠ με επικεφαλής τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, κ. Ν. Μπάρδη, διεπίστωσε ότι η ζημία προκλήθηκε από κατολίσθηση του εδάφους, κατά πάσα πιθανότητα λόγω των βροχοπτώσεων που σημειώθηκαν στην περιοχή. Ωστόσο μαρτυρίες των κατοίκων λένε ότι η ΕΥΔΑΠ είχε ενημερωθεί προ καιρού για σοβαρή διαρροή στο κανάλι!!!! Το τμήμα του καναλιού που αποκολλήθηκε πλήρως εκτείνεται σε μήκος περίπου 30 μέτρων, ενώ εκτεταμένες ζημιές έχουν προκληθεί σε τμήμα του καναλιού μήκους άλλων περίπου 70 μέτρων, αναφέρει η ΕΥΔΑΠ. Ακόμη, έχει διακοπεί πλήρως η παροχή νερού από τον ταμιευτήρα του Μόρνου προς το εν λόγω κανάλι μεταφοράς και έχει σταματήσει η κατάκλυση με νερά των περιοχών γύρω από το κανάλι.
ΥΔΡΕΥΣΗ

Όπως αναφέρει η ΕΥΔΑΠ δεν υπάρχει πρόβλημα στην ύδρευση των χωριών της Δημοτικής Ενότητας Θίσβης και της Θήβας, που υδροδοτούνται απο τον Μόρνο, καθώς έχουν εξασφαλιστεί οι απαιτούμενες ποσότητες μέχρι και το διάστημα της μιας εβδομάδας όπου αναμένεται η πλήρης αποκατάσταση των ζημιών.

Διαβάστε περισσότερα...

Αιτήσεις για απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων οχημάτων


Στις αρμοδιότητες των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης περιλαμβάνεται και η διαδικασία συλλογής των εγκαταλελειμμένων οχημάτων με η χωρίς πινακίδες που καταλαμβάνουν κοινόχρηστους ή ιδιωτικούς χώρους. Ήδη από τον Δήμο Θηβαίων και την Δημοτική Αστυνομία έχει ξεκινήσει αυτή η διαδικασία προκειμένου να απομακρυνθούν τα οχήματα αυτά που προκαλούν τεράστια προβλήματα στην καθημερινή ζωή των πολιτών.
Ενημερώνουμε ότι όποιος πολίτης κατέχει τέτοιο όχημα και επιθυμεί να απαλλαγεί από αυτό μπορεί να επικοινωνεί με το Τμήμα Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου μας προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία απομάκρυνσης.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε το τηλέφωνο 2262 3 50662. Σε διαφορετική περίπτωση η Δημοτική Αστυνομία θα εφαρμόσει αυτό που προβλέπουν οι Νόμοι και οι κανονισμοί.
Την σχετική φόρμα αίτησης μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου ή να την συμπληρώσετε αυτοπροσώπως στα γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας (Κύπρου 3, Δημαρχείο)
Μην ξεχνάτε: Καθαρή πόλη, σημαίνει, όμορφη πόλη!
Είναι υποχρέωση όλων μας.

Διαβάστε περισσότερα...

Στο μέλλον παραπέμπεται το «χτίζοντας το μέλλον»


«Η κυβέρνηση οφείλει να εντάξει την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην στρατηγική για την εξοικονόμηση ενέργειας» τονίζει ο Μιχάλης Γιαννάκης σε σχετική Ερώτηση που κατέθεσε προς την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής. «Πελαγοδρομούν τα μεγάλα, ώριμα και με εξασφαλισμένους πόρους προγράμματα της ΝΔ για την εξοικονόμηση ενέργειας τόσο για τους ιδιωτικούς όσο και για τους δημόσιους φορείς» τονίζει ο Μιχάλης Γιαννάκης και συνεχίζει κατηγορώντας την υπουργό ότι παρασύρει τον πρωθυπουργό σε επικοινωνιακού τύπου φιέστες και προγράμματα, που εν μέσω ύφεσης στηρίζονται στην εθελοντική μείωση τιμών.
Τέλος, ο Μιχάλης Γιαννάκης καλεί την Υπουργό να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία για την πορεία του προγράμματος «Χτίζοντας το μέλλον» και για τις μειώσεις τιμών που έχουν επιτευχθεί τους τρεις πρώτους μήνες εφαρμογής του.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης...

Η συνέχεια εδω

Διαβάστε περισσότερα...

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Θήβας για τα διόδια


Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων στη συνεδρίαση της 22ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2011, αφού προηγουμένως έκρινε ομόφωνα αυτό ως κατεπείγον, συζήτησε προ ημερησίας διατάξεως το ζήτημα σχετικά με την εγκατάσταση σταθμών διοδίων στην είσοδο της πόλης των Θηβών.
Μετά από διεξοδική συζήτηση και αφού έλαβε υπόψη του ότι:
α) η εγκατάσταση τόσο των πλευρικών διοδίων στην είσοδο/έξοδο της πόλης των Θηβών προς τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας όσο και των μετωπιαίων στην περιοχή Υλίκης χωρίς την προηγούμενη κατασκευή σύγχρονου παράπλευρου οδικού δικτύου είχε ως αποτέλεσμα, λαμβανομένου υπόψη και της συνεχούς αύξησης της τιμής των διοδίων, την κυκλοφοριακή επιβάρυνση των ούτως ή άλλως ακατάλληλων παράδρομων, αλλά και άλλων οδικών αρτηριών της πόλης, με αποτέλεσμα τη σημαντική φθορά αυτών,
β) επιβάρυνε περισσότερο το εισόδημα των κατοίκων και εργαζομένων της περιοχής μας, που μεταβαίνουν στα σπίτια και τις εργασίες τους, καθώς δεν υπάρχουν παράδρομοι και αναγκάζονται να καταβάλουν διόδια και για τοπικές διαδρομές
ΟΜΟΦΩΝΑ ΕΚΔΙΔΕΙ ΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΟ ΨΗΦΙΣΜΑ
Δηλώνει τη συμπαράσταση και συμμετοχή του στον αγώνα των κατοίκων της περιοχής, η οποία θα περιλαμβάνει και τη νομική υποστήριξή τους, για ελεύθερους δρόμους χωρίς διόδια.
Απαιτεί:
Α) Την κατάργηση των διοδίων που έχουν εγκατασταθεί στην περιοχή μας.
Β) Την άμεση κατασκευή των παράδρομων και των αναγκαίων μέτρων υποδομής για ένα σύγχρονο και ασφαλές οδικό δίκτυο.
ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ ΚΟΚΟΝΤΙΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

Διαβάστε περισσότερα...

Συγκέντρωση φορέων και κατοίκων στο Στείρι


Ανακοίνωση - Πρόσκληση προς όλους τους κατοίκους και τους φορείς του Δήμου Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας

Διαβάστε περισσότερα...