Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2011

Στο πλευρό των κτηνοτρόφων, για μια ακόμη φορά, η Β. Τσόνογλου – Βυλλιώτη

Στο πλευρό των κτηνοτρόφων της Αράχωβας και της Βοιωτίας συνολικότερα βρέθηκε σήμερα η Βουλευτής Βοιωτίας Βασιλική Τσόνογλου – Βυλλιώτη.
Συγκεκριμένα συμπαραστάθηκε στους κτηνοτρόφους και στον Δήμο Διστόμου - Αράχωβας – Αντίκυρας για την υπόθεση που συζητείται στην Επιτροπή Επίλυσης Δασικών Αμφισβητήσεων και που αφορά την εκκαθάριση της νομικής κατάστασης του χώρου ανέγερσης των δημοτικών σφαγείων.
«Ελπίζω στην θετική έκβαση της υπόθεσης ώστε τα Δημοτικά Σφαγεία της Αράχωβας να πάρουν το δρόμο τους. Είναι ένα δίκαιο αίτημα του κτηνοτροφικού κλάδου και όλων των εμπλεκόμενων επαγγελματιών και γι’ αυτό έχουμε αγωνιστεί και με ερωτήσεις και με επαφές στα αρμόδια Υπουργεία και τις υπηρεσίες» σημείωσε σε δηλώσεις της η κ. Τσόνογλου.
Επίσης παρόντες ήταν κτηνοτρόφοι της περιοχής καθώς και ο Δήμαρχος κ. Ιωάννης Πατσαντάρας.
Διαβάστε περισσότερα...

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Αλιάρτου για το έκτακτο τέλος ακινήτων

Οι Έλληνες πολίτες, βρίσκονται αντιμέτωποι με μια πρωτοφανή επίθεση στο εισόδημά τους, στην αξιοπρέπεια τους και στην ποιότητα της ζωής τους, αγαθά τα οποία με πολλές θυσίες και αγώνες κατάκτησαν.
Έχουν κληθεί να καταβάλλουν μια σειρά από εισφορές και τέλη (αυξημένους φόρους, έκτακτη εισφορά εισοδήματος κτλ.), αλλά και να υποστούν τις συνέπειες των περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, μείωση του αφορολόγητου ορίου, νέο μισθολόγιο, αύξηση του ΦΠΑ και άλλα επώδυνα μέτρα.
Ταυτόχρονα ζουν με τον τρόμο της ανεργίας ,όσοι ακόμα έχουν εργασία, αλλά και με την δραματική βεβαιότητα ότι δεν θα βρουν ποτέ ,όσοι δεν έχουν.
Ως Δημοτική αρχή, γινόμαστε καθημερινά αποδέκτες της τραγικής οικονομικής κατάστασης πολλών συμπολιτών μας, με την ανεργία, την ανέχεια και την φτώχεια να τους μαστίζουν .Τρομάζουμε με το κλίμα μαζικής απογοήτευσης και πανικού που υπάρχει λόγω της αβεβαιότητας, που πιθανόν να οδηγήσει σε φαινόμενα μαζικής κατάθλιψης. Σε όλα αυτά ήρθε να προστεθεί και το Τέλος Ακινήτων μέσω της ΔΕΗ για να ολοκληρώσει την καταστροφή.
Καταγγέλουμε το ανάλγητο κράτος που:.
Αναγκάζει τους μακροχρόνια άνεργους ,τους μικροσυνταξιούχους, τους όλο και αυξανόμενους νεόπτωχους, τις μονογονεϊκές οικογένειες να πληρώσουν το τέλος και μετά να προσφεύγουν στην αρμόδια ΔΟΥ για να τους επιστραφούν,πιθανόν, τα χρήματα, όταν την ίδια στιγμή δεν είναι σε θέση να καλύψουν βασικές ανάγκες τους.
Που θέτει σε κίνδυνο ζωές ασθενών, αναπήρων ,ηλικιωμένων και μικρών παιδιών που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν.
Που εφαρμόζει οριζόντια σε έχοντες και μη,ένα επαχθές οικονομικό μέτρο, του οποίου η νομιμότητα αμφισβητείται και εν πάσει περιπτώσει αναμένεται να κριθεί, χωρίς να έχει την ευαισθησία αναστολής του έστω για τυπικούς λόγους και ως ότου εκδοθεί η δικαστική απόφαση.
Που, χρησιμοποιώντας την ΔΕΗ ως φοροεισπρακτικό μηχανισμό, αφενός ομολογεί την διάλυση του κράτους και αφετέρου απαξιώνει τον κοινωφελή χαρακτήρα της ,για να την χαρίσει εν συνεχεία στους ιδιώτες.
Κατανοώντας το πρόβλημα, είμαστε δίπλα σε όλους και ιδιαίτερα σε κείνους τους συνδημότες μας που αδυνατούν να πληρώσουν και σε συνεργασία με τα θεσμικά όργανα της τοπικής αυτοδιοίκησης (ΚΕΔΕ,ΠΕΔ),εργαζόμαστε μεθοδικά για να βρεθεί μία ουσιαστική λύση. Καταλυτικής σημασίας και για το Δήμο μας, όπως και για όλους τους άλλους Δήμους, θα είναι η απόφαση της ολομέλειας του Συμβουλίου Επικρατείας ,που θα κρίνει τη συνταγματικότητα η μη του έκτακτου τέλους ακινήτων μέσω ΔΕΗ.
Έχοντας σχέση εμπιστοσύνης και ειλικρίνειας με τους δημότες μας και πιστοί στην νομική αλλά κυρίως ηθική υποχρέωσή μας να τους λέμε πάντα την αλήθεια τονίζουμε πως η προτροπή στη μη πληρωμή, δεν είναι υπεύθυνη επιλογή από το Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς οι πολίτες δεν καλύπτονται νομικά, κάλυψη που κανένας Δήμος δεν μπορεί να παράσχει στους Δημότες του. Στηρίζουμε ηθικά όλες τις προσφυγές που έχουν κατατεθεί και δηλώνουμε αλληλέγγυοι με τον χειμαζόμενο λαό, μέρος του οποίου και εμείς είμαστε.
Kατόπιν αυτών
προειδοποιούμε ότι όλα τα μέλη της διοίκησης και στελέχη της ΔΕΗ θα ευθύνονται αστικά και ποινικά για κάθε πιθανή βλάβη στην υγεία και τη σωματική ακεραιότητα όσων μείνουν χωρίς ρεύμα και οι ευθύνες είναι βέβαιο ότι θα αναζητηθούν.
Καλούμε την κυβέρνηση να αναστείλει την εφαρμογή του μέτρου και ταυτόχρονα να επανεξετάσει, με αντικειμενικά κριτήρια την ανάγκη επιβολής του και σίγουρα τις κατηγορίες των πολιτών που πρέπει να απαλλάξει. Σε κάθε περίπτωση δε, να μην χρησιμοποιεί την ΔΕΗ, ως εκβιαστικό φοροεισπρακτικό μηχανισμό. Τα όρια αντοχής των πολιτών έχουν εξαντληθεί και φέρει ακεραία την ευθύνη για ότι ακολουθήσει.
Τέλος ο Δήμος Αλιάρτου ως ηθική υποχρέωση έναντι των Δημοτών του, θα προβεί στην αποστολή εξώδικής διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ.
Το παρόν ψήφισμα εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Αλιάρτου και θα αποσταλεί
Στον πρωθυπουργό
Στην Βουλή των Ελλήνων
Στα πολιτικά κόμματα
ΔΕΗ
Στα ΜΜΕ
Διαβάστε περισσότερα...

Αφιέρωμα στον Έντγκαρ Άλαν Πόε με αφορμή την έκδοση της ανθολογίας "21 ιστορίες και Το κοράκι"

Το βιβλιοπωλείο ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ με αφορμή την έκδοση της ανθολογίας 21 ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΚΑΙ «ΤΟ ΚΟΡΑΚΙ» (ανθολόγηση – μετάφραση – σημειώσεις: Κατερίνα Σχινά) σας προσκαλούν σε μια βραδιά αφιερωμένη στον ΕΝΤΓΚΑΡ ΑΛΑΝ ΠΟΕ, τον μεγάλο παρεξηγημένο των αμερικανικών γραμμάτων, την Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2011, στις 8 μ.μ., στο βιβλιοπωλείο ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ (Δημάρχου Ι. Ανδρεαδάκη 49, πρώην Πεσ. Μαχητών, Λιβαδειά).
Για το έργο και την επιρροή του στην παγκόσμια λογοτεχνία θα μιλήσει η Κατερίνα Σχινά, μεταφράστρια-κριτικός λογοτεχνίας.
Θα διαβάσει από το έργο του Πόε ο Γιώργος Αγραφιώτης ηθοποιός του Δημοτικού Θεάτρου Λιβαδειάς.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Μια όσο γίνεται πληρέστερη εικόνα του πολυσύνθετου και πολυώνυμου πεζογραφικού έργου του Έντγκαρ Άλαν Πόε, του μεγάλου παρεξηγημένου των αμερικανικών γραμμάτων, παρέχει η παρούσα έκδοση. Πεζογραφήματα που εντάσσονται στις ενότητες: Τρόμος / Φανταστικό / Μυστήριο / Περιπέτεια / Επιστημονική φαντασία / Σάτιρα καθώς και το διάσημο ποίημα «Το κοράκι» συνθέτουν αυτή την ανθολογία, που συμπληρώνεται με κατατοπιστικές εισαγωγές στα περιεχόμενα έργα και εκτενείς σημειώσεις.
ΤΙ ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ
Η ποίηση του Έντγκαρ Άλαν Πόε είναι βαθιά και στιλπνή σαν όνειρο, μυστηριακή και τέλεια σαν κρύσταλλο.
ΣΑΡΛ ΜΠΟΝΤΛΕΡ
Ο Πόε είναι ο μόνος συγγραφέας χωρίς ψεγάδι. Ποτέ δεν έκανε λάθος.
ΠΟΛ ΒΑΛΕΡΙ
Αυτό που είναι εκπληκτικό στον Πόε είναι η ρώμη της φαντασίας του, η ακρίβεια της εύγλωττης λεπτομέρειας. Έτσι, επιτυγχάνει ένα αποτέλεσμα παραδόξως αληθοφανές και πειστικό.
ΦΙΟΝΤΟΡ ΝΤΟΣΤΟΓΙΕΦΣΚΙ
Οι ιστορίες μυστηρίου του Έντγκαρ Άλαν Πόε είναι η ρίζα από την οποία βλάστησε μια ολόκληρη λογοτεχνία. Πού ήταν το αστυνομικό μυθιστόρημα πριν ο Πόε τού εμφυσήσει την πνοή της ζωής;
ΑΡΘΟΥΡ ΚΟΝΑΝ ΝΤΟΪΛ
Ο Πόε είναι ένας τυχοδιώκτης, όχι όμως με την κοινότοπη έννοια της λέξης: εξερευνά τις δυνατότητες του πνεύματος, τα μυστήρια της καλλιτεχνικής δημιουργίας, τα απόκρυφα της λευκής σελίδας. Δεν είναι ένας «ζωγράφος της ζωής», αλλά ένας χτίστης, ένας εφευρέτης των μορφών, ένας εξερευνητής των πιο διαφορετικών ειδών.
ΤΣΒΕΤΑΝ ΤΟΝΤΟΡΟΦ

Λαμπρόπουλος Νίκος
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ
Πεσόντων Μαχητών 47 Λιβαδειά 32100
τηλ: 2261023136
fax: 2261021481
n-lamp@otenet.gr
http://sigxroniekfrasi.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα...

ΙΚΑ Οινοφύτων: Πολλά έγιναν... και πολλά ακόμα μένει να γίνουν

Από το τελευταίο ρεπορτάζ του “Α.Π.” με τίτλο “ΙΚΑ Οινοφύτων: Πάει για κλείσιμο” και την αγωνιώδη συνέντευξη του πρώην Δντου κ. Φωτή Ευστράτιου για την τέλεια απαξίωση του, μπορούμε να πούμε ότι πολλά έγιναν για την αναβάθμισή του, αλλά και πολλά ακόμα μένουν, που χρήζουν της άμεσης προσοχής των αρμοδίων οργάνων της πολιτείας για την στελέχωση του ιδρύματος για την εύρυθμη λειτουργία του.

Βρήκαμε τον από διμήνου περίπου νέο διευθυντή του ιδρύματος γιατρό Ορθοπεδικό κ. Κωνσταντίνο Βαβάτσικο την ώρα της δουλειάς, όχι του διευθυντού, αλλά αυτή του ορθοπεδικού εξετάζοντας ασθενή, ενώ άλλοι τον περίμεναν υπομονετικά στην ουρά, για τα καθήκοντα του διευθυντού, δηλαδή εγκρίσεις με υπογραφές και σφραγίδες.

Μόλις τελείωσε με δέχτηκε και με προθυμία απάντησε στις ερωτήσεις που του θέσαμε.

Της συνέντευξης προηγήθηκε η επιτυχημένη εκδήλωση στο Κέντρο Εκκλησιαστικής Διακονίας, όπου γιατροί του ιδρύματος ενημέρωσαν δημότες για γνωστές και συνήθεις ασθένειες, όπου ο κ. Βαβάτσικος ευχαρίστησε και δημόσια τον Αρχιεπισκόπο κ. κ. Ιερώνυμο για το ενδιαφέρον του για την αναβάθμιση του ιδρύματος, πράγμα που επανέλαβε και πάλι στην συνάντησή μας.

Το ΙΚΑ τώρα ονομάζεται Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) και εξυπηρετεί μεγαλύτερο φάσμα ασφαλισμένων και εκτός αυτών του ΙΚΑ, δέχεται και ασφαλισμένους από ΟΓΑ, ΟΠΑΔ (πρώην Δημόσιο), ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ) και σύμφωνα με πληροφορίες σύντομα και ΕΤΑΑ (δικηγόροι, γιατροί κ.λπ.). “Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς..;”, ή έγινε κάποια πραγματική αλλαγή; Ο κ. Βαβάτσικος είναι σίγουρος ότι έγινε πραγματική αλλαγή! “Και με την προσωπική παρέμβαση του Μακαριωτάτου κ. Ιερώνυμου, τον οποίο ευχαριστούμε, αυτή τη στιγμή έχουμε γιατρούς σε βασικές ειδικότητες και μπορεί το ίδρυμα να καλύπτει τους ασθενείς”.

Γραμματειακή υποστήριξη

Το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο διευθυντής του ΙΚΑ αυτή τη στιγμή είναι διοικητικό και δευτερευόντως ιατρικό. Η μία γραμματέας – η οποία σύμφωνα με τον κ. Βαβάτσικο – είναι περισσότερο από φιλότιμη, τρέχοντας συνεχώς να προλάβει τις πολυσχιδείς εργασίες της, δεν αρκεί. “Είναι αδιανόητο αυτή η μεγάλη μονάδα να έχει μόνο μία κοπέλα για γραμματειακή υποστήριξη. Οι εργασίες που πρέπει να διεκπεραιώσει είναι πάρα πολλές, από καταχωρήσεις, να σηκώνει τα τηλέφωνα, αφού δεν υπάρχει τηλεφωνήτρια, μέχρι και τις άδειες στων γιατρών. Όλοι οι γιατροί, αλλά και το κοινό, σ΄αυτήν απευθύνονται”.

Πράγματι, ένας οργανισμός όπως είναι το ΙΚΑ Οινοφύτων με τους χιλιάδες εργαζόμενους στα εργοστάσια και τους κατοίκους του μεγάλου Καλικρατικού Δήμου Τανάγρας, έχει να διεκπεραιώσει πολλές υποθέσεις. Σημειώνεται ότι, στα καθήκοντα της γραμματέως εκτός των άλλων είναι και η αποθήκη υλικού του ιδρύματος.

Ο νεοφερμένος ασθενής όταν μπαίνει στο χώρο υποδοχής στο ισόγειο συναντάει ένα όμορφο κατά τα άλλα γκισέ, που γράφει με μεγάλα γράμματα ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, μόνο το συγκεκριμένο γραφείο είναι άδειο. Δεν υπάρχει κανείς να ενημερώσει τους ασθενείς που θα πάνε για συγκεκριμένο γιατρό ή υπηρεσία. Τηλεφωνητής στο τηλεφωνικό κέντρο δεν υπάρχει. Τηλέφωνα, πληροφορίες, μέχρι και τις “κατσάδες” και τα παράπονα τα ακούει η... δύσμοιρη μία και μοναδική γραμματέας!

Καθήκοντα συντηρητή
ο... Διευθυντής

Άλλη μεγάλη έλλειψη σ΄αυτή την μεγάλη και σύγχρονη μονάδα είναι ο συντηρητής. Χαλάει ένα πόμολο πόρτας, το καζανάκι της τουαλέτας, μια λάμπα, ο διευθυντής θα κληθεί να τα φτιάξει ελλείψει υπεύθυνου τεχνίτη. Αν υπάρξει μία μεγαλύτερη ζημιά και δεν μπορεί ο ίδιος να το φτιάξει θα απευθυνθεί και θα προσλάβει τον ειδικευμένο τεχνίτη πληρώνοντας το ίδρυμα πολύ περισσότερα από το να είχε έναν μόνιμο που να “πιάνουν τα χέρια του” ο οποίος θα προλαμβάνει τις ζημιές.

Άλλες ανάγκες που χρειάζεται άμεσα η μονάδα για να λειτουργεί απρόσκοπτα, είναι ακόμα μία νοσηλεύτρια που θα ενισχύσει την ήδη υπάρχουσα, καθώς και ένας φύλακας της μονάδας τις πρωϊνές ώρες.

Και τα καλά...

Το καλό της υπόθεσης είναι ότι από εκεί που πριν 3-4 μήνες περίπου πήγαινε για κλείσιμο το ΙΚΑ ελλείψει προσωπικού, ο κ. Βαβάτσικος μας πληροφόρησε ότι αυτή τη στιγμή στο κατάστημα του ΕΟΠΥΥ δέχονται σε καθημερινή βάση ασθενείς βασικές ειδικότητες όπως: 2 Ορθοπεδικοί, γυναικολόγος, 2 Οφθαλμίατροι, Ουρολόγος, Δερματολόγος, Ωτορινολαρυγγολόγος, 2 Καρδιολόγοι, 2 Παθολόγοι (απόγευμα), 2 Οδοντιάτροι και Ενδοκρινολόγος. Εκτός των Παθολόγων που είναι και οι δύο το απόγευμα, οι άλλοι που είναι από δύο, ο ένας είναι πρωί και ο άλλος απόγευμα.

“Εάν είχαμε και ένα Νευρολόγο, Ψυχίατρο και Γενικό Χειρουργό τότε νομίζω ότι θα είμασταν πλήρης από ιατρικό προσωπικό, αλλά όλοι αυτοί με μία και μόνο γραμματέα...” τονίζοντας και πάλι την ανάγκη τουλάχιστον μιας ακόμη γραμματέως για την εύρυθμο λειτουργία της μονάδας.

Το μόνιμο πρόβλημα της... παρασκευάστριας

Σε προηγούμενο ρεπορτάζ με τα προβλήματα του ΙΚΑ, είχε τονιστεί ιδιαίτερα το πρόβλημα με την παρασκευάστρια που έπρεπε να έρχεται από τη Λιβαδειά. Τώρα, υπάρχει μία παρασκευάστρια η οποία μένει στο Κάστρο και δουλεύει στο ΙΚΑ Περιστερίου!!! Η κυρία αυτή θέλει να έλθει στα Οινόφυτα, αφού θα είναι τουλάχιστον 100 χιλ. πιο κοντά στο σπίτι της. Ε, ας την μεταθέσουν τόσο δύσκολο είναι;

Δεκτά και άλλα ταμεία

Με το νόμο 3918/2011 συστάθηκε το ΕΟΠΥΥ και μπήκε σε ισχύ από 12 Σεπτεμβρίου. Η λειτουργία του ωστόσο θα οριστικοποιηθεί από την 1η Ιανουαρίου που θα τεθεί σε ισχύ ο προϋπολογισμός. Μέχρι τότε, τις υγειονομικές δαπάνες θα τις καλύπτει ο κάθε ασφαλιστικός φορέας ξεχωριστά. Τώρα σε ότι αφορά τον αριθμό των ασφαλισμένων υπολογίζονται στα 9,5 εκατ. αριθμός που τελικά θα είναι σαφώς μεγαλύτερος αφού σύμφωνα με πρόσφατες αποφάσεις αναμένεται να ενταχθούν και οι ασφαλισμένοι ταμείων όπως τα ΕΤΑΑ (δικηγόροι, γιατροί κ.λπ.) και τα ταμεία δημοτικών υπαλλήλων.

Πηγή: Anparatiritis.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Xeblogarουν τις γυναικείες φυλακές Ελεώνα

Ένα μπαζάρ που σκοπεύει να βοηθήσει τις περίπου 20 μητέρες και τις περίπου 90 άπορες γυναίκες που κρατούνται στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα στη Θήβα, φιλοξενείται αυτό το Σαββατοκύριακο στο Μεταξουργείο. Οργανωτής μια ομάδα νυν και πρώην μπλόγκερ με την επωνυμία xeblogarisma.

Όλα ξεκίνησαν πριν από τρεισήμισι χρόνια, όταν ο κ. Απόστολος Καρυδόγιαννης, ελεύθερος επαγγελματίας, ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με τον χώρο των φυλακών σε μια επίσκεψη του στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού. Είχε βρεθεί εκεί για να παρακολουθήσει μια θεατρική παράσταση που συμμετείχε μια φίλη του. «Σοκαρίστηκα πραγματικά από την εικόνα των παιδιών (ηλικίας έως 3 ετών) που μεγαλώνουν μαζί με τις μητέρες τους μέσα στις φυλακές. Έγραψα κάτι στο μπλογκ μου, ανάρτησα κάποια κείμενα για το θέμα, στην πορεία προστέθηκαν και άλλοι φίλοι και έτσι δημιουργήθηκε το http://xeblogarisma.blogspot.com, το οποίο λειτουργεί ακριβώς για να υποστηρίξει αυτές τις γυναίκες».

Έτσι λοιπόν το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, το 4ο χριστουγεννιάτικου μπαζάρ του… Ξεμπλοκαρίσματος είναι γεγονός. Όσοι βρεθούν εκεί, θα μπορέσουν να αγοράσουν χριστουγεννιάτικα χειροποίητα είδη δώρων, παραδοσιακά προϊόντα, ρούχα, βιβλία και πολλά άλλα, σε συμβολικές τιμές Όσοι δεν θέλουν ή δεν μπορούν να αγοράσουν, μπορούν να συνεισφέρουν σε είδος. «Πάνω από όλα οι κρατούμενες-μητέρες χρειάζονται είδη όπως αφρόλουτρα, πάνες, οδοντόβουρτσες, χαρτί υγείας (το σωφρονιστικό κατάστημα δίνει δωρεάν…δύο ρολά το μήνα) και βέβαια τηλεκάρτες, απολύτως απαραίτητες για τη ζωή στη φυλακή» λέει η Μελίνα Κ. 43 ετών ένα άλλο μέλος της ομάδας. «Eπίσης άλλα είδη όπως βιβλία ή ακόμα και είδη καθαρισμού είναι απολύτως ευπρόσδεκτα» σχολιάζει η Μελίνα. «Μόνο μια παράκληση. Όχι ρούχα. Αφενός οι άνθρωποι έχουν την τάση να ξεφορτώνονται ρούχα και παπούτσια που για όσους ζουν στη φυλακή δεν είναι χρήσιμα, όπως π.χ. γόβες. Αφετέρου, τα ρούχα αν δεν είναι καλά πλυμένα μπορεί να είναι εστίες μικροβίων».

Τα μέλη της παρέας του xeblogarisma έχουν επισκεφθεί επανειλημμένως τις γυναικείες φυλακές του Ελαιώνα. «Ο συνήθης αριθμός των μητέρων-κρατουμένων είναι περίπου 20. Στην πλειοψηφία τους πρόκειται για γυναίκες που έχουν καταδικαστεί για παραβάσεις σχετικές με την νομοθεσία περί ναρκωτικών» λέει η Μελίνα. «Πάντως έχει σημασία να ειπωθεί ότι χάρη στις προσπάθειες της διεύθυνσης και ειδικά των κοινωνικών λειτουργών το συγκεκριμένο μέρος δεν μοιάζει με αυτό που έχει ο καθένας στο μυαλό του σαν φυλακή. Είναι πολύ συνεργάσιμοι όταν κάποιος θέλει να βοηθήσει».

Η κακή οικονομική συγκυρία όπως είναι λογικό επηρεάζει και την ζωή των φυλακών. «Οι φυλακές του Ελαιώνα, είναι σε ένα ιδιαιτέρως απομονωμένο σημείο το οποίο δεν προσεγγίζεται αν δεν έχεις δικό σου αυτοκίνητο. Επομένως για πάρα πολύ κόσμο το επισκεπτήριο δεν είναι καθόλου εύκολο» λέει η Μελίνα.

«Το βλέπω και από την συμμετοχή στις δικές μας επισκέψεις» σχολιάζει ο κ. Καρυδόγιαννης. «Το οικονομικό όμως δεν είναι το κύριο ζήτημα. Κακά τα ψέματα, το θέμα της φυλακής παραμένει ταμπού. Ακόμα στην περίπτωση των γυναικείων φυλακών όπου π.χ,. το 80% των καταδικασθέντων για ναρκωτικά λειτουργούσαν ως βαποράκι του συζύγου ή του συντρόφου τους, η προκατάληψη παραμένει», σχολιάζει ο κ. Καρυδόγιαννης ενώ από την πλευρά της η Μελίνα θεωρεί πως «μια επίσκεψη στη φυλακή, είναι μια γροθιά στο στομάχι. Στο παρελθόν, είχα δει μια γυναίκα από το Κουρδιστάν, που κρατούνταν μαζί με τα τρία παιδιά της, επειδή δεν είχε χρήματα να πληρώσει το πρόστιμο. Ακόμα και εμείς που επισκεπτόμαστε συχνά τις φυλακές Ελαιώνα, κάνουμε μέρες να ξεχάσουμε αυτό που είδαμε. Σε αυτή τη συγκυρία λοιπόν γίνεται όλο και πιο δύσκολο να πείσουμε κάποιον να βοηθήσει».

Στόχος της φετινής εκδήλωσης είναι «να μαζευτούν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα και υλικά γίνεται» λέει ο κ. Καρυδόγιαννης. «Ο απώτερος στόχος μας είναι να δημιουργηθεί ένας στεγαζόμενος χώρος για παιχνίδι μέσα στη φυλακή».

Το μπαζάρ θα πραγματοποιηθεί στο Cabaret Voltaire, Μαραθώνος 30, Μεταξουργείο *Ωρες λειτουργίας: Το Σάββατο από τις 11.30 το πρωί ως τις 8 το βράδυ και την Κυριακή από τις 11 το πρωί ως τις 5 το απόγευμα
Διαβάστε περισσότερα...

Ανακοίνωση Συλλόγου "Η Άμπελος"

Ο υπό ίδρυση Πολιτιστικός και Εξωραίστικός Σύλλογος Οινοφύτων "Η ΑΜΠΕΛΟΣ" καλεί τα μέλη του καθώς και καινούργια άτομα που επιθυμούν να συμμετέχουν στις ερχόμενες εκδηλώσεις του Συλλόγου να παραστούν την Τετάρτη 14/12/11 και ώρα 19:00 στό Μέγαρο Δημοσθένη Λιάπη στα Οινόφυτα για να ενημερωθούν για τις εξελίξεις σε ότι αφορά την Άμπελο καθως και να εκφράσουν τις απόψεις και τις ιδέες τους για νέα δρόμενα.

To προσωρινό Δ.Σ
Τηλ επικοινωνίας 6948572284-6980653903
Διαβάστε περισσότερα...

1Η ΔΕΚΕΜΒΡΗ, πανελλαδική απεργία

Η κυβέρνηση που επιβλήθηκε στον ελληνικό λαό για να εξυπηρετήσει τους δανειστές και τους τραπεζίτες, προχωρά σε νέα σκληρά μέτρα φορολογικής αφαίμαξης, μείωσης εισοδημάτων, περικοπής κάθε κοινωνικής παροχής. Προχωρά σε ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και σε παράδοση όλων των κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών στο μεγάλο ιδιωτικό κεφάλαιο. Όλα αυτά περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό του 2012, όπως απαιτεί το μνημόνιο.

Αυτή η πολιτική οδηγεί σε ολοκληρωτική καταστροφή και ισοπέδωση την ελληνική κοινωνία. Αυξάνει δραματικά την ανεργία, το χρέος, τα ελλείμματα, τις κοινωνικές ανισότητες και τη φτώχεια.

Ας ενωθούμε όλοι: άνεργοι, υπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα, οι συνταξιούχοι, μαθητές και γονείς, επαγγελματίες, φαρμακοποιοί, ταξιτζήδες, φορτηγατζήδες, υπάλληλοι του δημοσίου, αγρότες, για να ανατρέψουμε όσα μας επιβάλλουν.
Διαβάστε περισσότερα...

Εκδήλωση ειδικού σχολείου Θήβας

Mε την ευκαιρία του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας Ατόμων με Αναπηρία σας προσκαλούμε στην εκδήλωση του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Ειδικού Νηπιαγωγείου Θήβας στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 6 μ.μ.
Στο πλαίσιο της πολιτιστικής εκδήλωσης με θέμα: «Μέσα από την Τέχνη ας κάνουμε ΤΕΧΝΗ την ίδια τη ζωή» θα ερμηνευτούν ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια από τους μαθητές των δύο σχολείων και τη χορωδία του Δήμου Λεβαδέων, όπως επίσης θα πραγματοποιηθούν ομιλίες του τυφλού γλύπτη κ. Ρουκουτάκη Πέτρου και της ζωγράφου κ. Μακρή Μανάνας , μητέρας μαθητή του Ειδικού Δημ. Σχολείου.

Συνδιοργανωτής της εκδήλωσης είναι το ΚΕΔΔΥ του Ν. Βοιωτίας.

Με τιμή
οι μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό
του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Ειδικού Νηπιαγωγείου Θήβας


ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Χορηγοί εκδήλωσης: ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ Α.Ε

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΒΟΙΩΤΙAΣ
Διαβάστε περισσότερα...

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ: Οι περιφερειάρχες στις Βρυξέλλες

Μάθαμε από τα Μ.Μ.Ε πως οι περιφερειάρχες επισκέφθηκαν την έδρα της Ε.Ε και πως συζητούν σημαντικά θέματα για τον τόπο.

Προκειμένου να αξιολογήσουμε αυτή την διαδικασία είναι αναγκαίο να σκεφτούμε τον ρόλο της Ε.Ε σαν υπερασπιστή των συμφερόντων των μονοπωλίων και της ολιγαρχίας του πλούτου. Να σκεφτούμε πως στάθηκε και στέκεται στην οικονομική κρίση που δημιούργησε η πλουτοκρατία. Με πόση επιμονή και πίεση φροντίζει να φορτώσει τα βάρη της στους εργαζόμενους. Πως συνεργάζεται με το Δ.Ν.Τ και συντονίζεται σε πολιτικές πρακτικές που θέλουν να τρομοκρατήσουν και να πειθαναγκάσουν τον λαό. Που επιδιώκουν την υποταγή του στην εξουσία του μεγάλου κεφαλαίου.

Περισσότερο εύκολα από ποτέ κάθε νοήμων άνθρωπος αντιλαμβάνεται, πως, τα όποια χαμόγελα και οι υποσχέσεις της Ε.Ε δεν μπορούν να κρύψουν την λογική του τοκογλύφου, που χάριν του κέρδους ξεζουμίζει λαούς.

Αυτά, που εύκολα καταλαβαίνει ο λαός και δυναμώνει την αντιμπεριαλιστική – αντιμονοπωλιακή του αντίληψη, δεν βρίσκουν απήχηση, δεν μετράνε για τους υποστηρικτές του εκμεταλλευτικού μας συστήματος και τους υποταγμένους υπερασπιστές της Ε.Ε. Δεν βρίσκουν σύμφωνους το ΠΑΣΟΚ, την Ν.Δ, το ΛΑΟΣ, τον ΣΥΡΙΖΑ, του Οικολόγους.

Δεν βρίσκουν σύμφωνους αυτούς που ακόμα και τώρα προσπαθούν να πείσουν τον λαό πως η Ε.Ε λειτουργεί σε όφελος των λαών. Πως πρέπει να ελπίζουν οι εργαζόμενοι. Να έχουν αυταπάτες. Να υποταχθούν περιμένοντας.

Σε αυτή την γραμμή λειτούργησαν και λειτουργούν οι περιφερειάρχες και η Ένωση Περιφερειών που επισκέπτονται αυτές τις ημέρες την έδρα της Ε.Ε για να κουβεντιάσουν με παράγοντες της μονοπωλιακής ένωσης και να εξασφαλίσουν, δήθεν, κονδύλια για την πραγματοποίηση έργων στον τόπο μας. Για να ζητήσουν βοήθεια και στήριξη.

Δεν περιμέναμε ποτέ πως αυτοί οι περιφερειάρχες - όλοι τους στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ – θα έκαναν κάτι διαφορετικό. Σαν συνεπείς υπερασπιστές των συμφερόντων της πλουτοκρατίας στήριζαν και στηρίζουν τις επιλογές της.

Σήμερα όμως πρέπει να γίνει ξεκάθαρο. Βάζουν πλάτη για να φτιασιδώσουν την εικόνα της Ε.Ε που αποκαλύπτει πιο καθαρά το αντιλαϊκό της περιεχόμενο. Προσπαθούν να κάνουν τον λαό να μην τη δει σαν πηγή δεινών και αφετηρία αντεργατικών επιλογών, που στην πραγματικότητα είναι, αλλά σαν ελπίδα για το μέλλον.

Γι’ αυτό τον λόγο η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, για μια ακόμη φορά, τους καταγγέλλει σαν παράγοντες αποπροσανατολισμού του λαού. Σαν δεκανίκια της πολιτικής της Ε.Ε.

Όσο και αν προπαγανδίζουν την σημασία των Ευρωπαϊκών Πολιτικών και Προγραμμάτων αλλά και των Κοινοτικών Πλαισίων Στήριξης, κανείς δεν μπορεί να κρύψει από τον λαό πως και αυτά συνέβαλαν στην σημερινή κατάσταση της οικονομίας της Χώρας μας. Πως με τίποτε δεν μπορούν να αναπληρώσουν όσα πήραν από τον λαό, με την συστηματική και συνεχιζόμενη εκμετάλλευση τους.

ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΧΡΟΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ, ΝΤΟΥΡΟΥ ΣΟΦΙΑ (ΙΩΑΝΝΑ), ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ.
Διαβάστε περισσότερα...

Ερυθρός Σταυρός Λιβαδειάς: Συγκέντρωση ειδών για άπορους

Η σκληρότητα και οι αντιξοότητες της ζωής δίνουν το καθημερινό παρόν. Υπάρχουν άνθρωποι που υποφέρουν, ψυχές που με υπερηφάνεια προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τα πενιχρά αισθήματα της κοινωνίας. Ας δείξουμε την ευαισθησία και την καλοσύνη που έχουμε μέσα μας και ας κάνουμε και εμείς την δική μας καλή πράξη για αυτές τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων. Λίγα τρόφιμα είναι πολύ μεγάλο δώρο για άπορες οικογένειες που το γιορτινό τους τραπέζι θα στερείται τα βασικά.

Όποιος από εσάς και τους γνωστούς σας μπορεί και θέλει να προσφέρει τρόφιμα, ιματισμό, παιχνίδια για παιδία για άπορες οικογένειες, το γραφείο του περιφερειακού τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Λιβαδειάς, που βρίσκεται πλέον επί της οδού Δ. Ανδρεαδάκη 45Α, θα είναι ανοικτό καθημερινά από τις 9:00 π.μ. – 2:00 μ.μ.

Σας ευχαριστούμε που δεν ξεχνάτε να δείχνετε την ανθρωπιά σας.

Για το Δ.Σ.
Μετά Τιμής
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΤΖΑΣ
Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΠΙΝΙΟΥ
Διαβάστε περισσότερα...

Εξιχνιάσθηκε η υπόθεση πυροβολισμών στην 114 πτέρυγα μάχης

Αναζητείται αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, καθώς και ένας αγνώστων στοιχείων ταυτότητας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή οχήματος και παράβαση του Νόμου περί όπλων

Σε συνέχεια του από 22-06-2011 Δελτίο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, εξιχνιάσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, η υπόθεση πυροβολισμών στην 114 πτέρυγα μάχης την 21-06-2011 στην Τανάγρα Βοιωτίας, καθώς και η κλοπή ΙΧ Επιβατηγού αυτοκινήτου από την περιοχή της Ραφήνας Αττικής, που εγκατέλειψαν οι δράστες έξω από την προαναφερόμενη αεροπορική βάση.

Μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα προέκυψε η ταυτοποίηση των στοιχείων ενός εκ των δραστών, καθώς και ένα άτομο, οι οποίοι και αναζητούνται. Πρόκειται για έναν 27χρονο αλλοδαπό υπήκοο Αλβανίας, ενώ ενεργούνται αναζητήσεις για την εξακρίβωση των στοιχείων ταυτότητας του έτερου δράστη.

Η σχηματισθείσα δικογραφία απεστάλη στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.
Διαβάστε περισσότερα...

Οι δράσεις του συλλόγου γυναικών Θήβας, τον Δεκέμβριο

Στα πλαίσια του Συμβουλευτικού σταθμού, που λειτουργεί ο σύλλογος μας, την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου και ώρα 10 π.μ, θα βρίσκεται στα γραφεία μας ο ειδικός Ενδοκρινολόγος κ. Μυτακίδης προκειμένου να μας ενημερώσει πάνω σε θέματα της ειδικότητας του.

Στις 13 Δεκεμβρίου θα επισκεφθούμε τις τρόφιμες των φυλακών του Ελεώνα όπου ζουν μαζί με τα παιδιά τους. Θα τους προσφέρουμε είδη πρώτης ανάγκης , είδη ένδυσης και υπόδησης, είδη ατομικής υγιεινής, παιχνίδια και λιχουδιές σε συνεργασία με τον Δήμο, την προσφορά των μελών μας και των καταστημάτων της πόλης μας.

Στις 14 Δεκεμβρίου, ημέρα Τετάρτη και ώρα 7 μ.μ. στα γραφεία μας θα πραγματοποιηθεί η μηνιαία συνάντηση μας με την Ψυχολόγο κ. Βίκυ Νικολάου.

Στις 16 Δεκεμβρίου, ημέρα Παρασκευή, ο σύλλογος μας θα συμμετέχει ενεργά με μπουφέ, που θα προσφέρουν τα Μέλη μας χειροποίητα εδέσματα, στην εκδήλωση του Δήμου μας για το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, στην Κεντρική πλατεία.

Στις 19 Δεκεμβρίου, ημέρα Δευτέρα και ώρα 10 π.μ θα πραγματοποιήσουμε Χριστουγεννιάτικη εορτή στο Κέντρο Ημέρας του Συλλόγου Γονέων-Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ Θήβας «Άγιοι Ανάργυροι» ενόψει των Άγιων ημερών που περιμένουμε και σαν εθελοντές συνοδοί που είμαστε.


Στο μεταξύ ο Σύλλογος μας, σας προσκαλεί στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του, την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 8 μ.μ. στο PISINA CAFÉ (επαρχιακή οδός Θηβών – Μουρικίου).

Τιμή πρόσκλησης 10 ευρώ. (ποτό και διασκέδαση).


ΕΚΚΛΗΣΗ

‘Όσοι έχετε σκελετούς μυωπίας που δεν χρησιμοποιείτε, μπορείτε να τους φέρνετε στα γραφεία μας, διότι έγινε έκκληση από τον Ανθρωπιστική Οργάνωση Lions και τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, για τον λαό της Αφρικής όπου καθημερινά τυφλώνονται χιλιάδες άτομα.

Πληροφορίες: Επαμεινώνδα 112.

Τηλέφωνα επικοινωνίας (καθημερινά 10:00 π.μ – 13:00 μ.μ.) 2262 0 29013 και 6986280294.

Σύλλογος γυναικών Θήβας "Η Ισμήνη"

Με εκτίμηση για το Δ.Σ
Η Πρόεδρος Θαλασσινού Μαίρη
Η Γραμματέας Λύγγου Φιλιώ

Διαβάστε περισσότερα...

Η Έλλη Πασπαλά σε ένα αφιέρωμα στο αγγλόφωνο τραγούδι στην Αστραδενή

Μια απρόβλεπτη μουσική έκπληξη μας περιμένει στην Αστραδενή το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου από την Έλλη Πασπαλά και τον Τάκη Φαραζή για να μας ταξιδέψουν σ έναν κόσμο που γνωρίζουν κι αγαπούν πολύ. Τον κόσμο του αγγλόφωνου ερωτικού (και όχι μόνο) τραγουδιού αναβιώνοντας τη γοητεία μιας άλλης εποχής ταγμένης στο όνειρο του σήμερα!

Άλλοτε τρυφερή κι άλλοτε εκρηκτική, η μοναδική Έλλη μάς ξυπνάει αναμνήσεις από έρωτες που ζήσαμε και ζούμε και μαζί με τον δεξιοτέχνη της τζαζ Τάκη Φαραζή στο πιάνο, μας προκαλούν συνεχώς να θέλουμε να λικνιστούμε στους ρυθμούς των τραγουδιών τους.

“Rainbows, Moons and Broken Bicycles”

Με όχημα ένα σπασμένο ποδήλατο (“Broken Bicycles” Tom Waits) πετάμε ως το ουράνιο τόξο του Μάγου του Οζ (“Somewhere Over The Rainbow”) και στο τέλος απολαμβάνουμε το γεμάτο φεγγάρι που φωτίζει το απέραντο ποτάμι ( “Moonriver” Breakfast at Tiffany’s),

“The man I love” του George Gershwin, το παραμυθένιο “Νature Boy”, τραγούδια των Cole Porter, Leonard Cohen, Van Morrison, τραγούδια που μας έχουν σημαδέψει και συγκινήσει, συναπάρχουν με αυτά μιας νεότερης γενιάς τραγουδοποιών, όπως του Rufus Wainwright και του Jamie Cullum, αλλά και της δικής μας Monika. Φυσικά απ αυτήν την εκλεκτή παρέα δε θα μπορούσε να λείψει το “Summertime in Prague” του Παναγιώτη Καλαντζόπουλου.

Το χθες και το σήμερα του αγγλόφωνου τραγουδιού από δύο σπουδαίους Έλληνες καλλιτέχνες.

Σάββατο στις 3 Δεκεμβρίου στις 10 το βράδυ.

Είσοδος 15€ με ποτό
Διαβάστε περισσότερα...

Έρχεται πρόγραμμα για 5.000 ανέργους σε επιχειρήσεις των ΟΤΑ!!

Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού (Δήμων και Περιφερειών) για την απασχόληση 5.000 ανέργων ηλικίας 55−64 ετών, ενέκριναν τα συναρμόδια υπουργεία.

Η συνολική διάρκεια του προγράμματος θα είναι 27 μήνες (24 μήνες επιχορήγηση και 3 μήνες δέσμευση).

Σύμφωνα με την απόφαση, το πρόγραμμα θα υλοποιήσει ο ΟΑΕΔ και σε αυτό θα μπορούν να απασχοληθούν πρώην εργαζόμενοι ηλικίας 55 – 64 ετών, της παρ. 4 του άρθρου 74 του ν. 3863/2010, όπως τροποποιήθηκε με τις διατάξεις του Ν. 3996/2011 (Α΄ 170) (να έχουν συμπληρώσει δηλαδή το 55ο έτος και το 64ο έτος της ηλικίας τους αντίστοιχα κατά την υπόδειξη τους από την Υπηρεσία) που έχει καταγγελθεί η σύμβασή τους από την 15η Ιουλίου 2010 και μετά (ημερομηνία δημοσίευσης του ν.3863/2010 «Νέο Ασφαλιστικό Σύστημα και συναφείς διατάξεις, ρυθμίσεις στις εργασιακές σχέσεις») και οι μακροχρόνια άνεργοι ηλικίας 55 – 64 ετών (να έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος και το 64ο έτος της ηλικίας τους αντίστοιχα).

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν την ιδιότητα του άνεργου και να διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ, να είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους μέλους της Ε.Ε. ή να είναι ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας, να έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης προσέγγισης και να έχουν συμφωνήσει σε ατομικό σχέδιο δράσης.
Διαβάστε περισσότερα...

Ημερίδα διαβούλευσης για τη διαχείριση των υδάτων

Η Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, διοργανώνουν τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου στις 9.00 π.μ., ημερίδα Ενημέρωσης με θέμα:

«Διαβούλευση επί των ληπτέων μέτρων διαβούλευσης και επί των κρίσιμων ζητημάτων διαχείρισης νερού».

Η διαβούλευση αφορά τα προσχέδια διαχείρισης των υδατικών πόρων του Υ.Δ. της Θεσσαλίας και αποτελεί μέρος για την ολοκλήρωση της Οδηγίας 2000/60/ΕΚ για τη θέσπιση πλαισίου κοινοτικής δράσης στον τομέα της πολιτικής των υδάτων, όπως εναρμονίστηκε μς το Ν. 3199/2003 και το Π.Δ.51/2007.

Τα σχέδια διαχείρισης αποτελούν μελέτες ζωτικής σημασίας για την ποιότητα και την ποσότητα των υδατικών πόρων στο Υ.Δ. της Θεσσαλίας και συμβάλουν στον προγραμματισμό των χρήσεων νερού και την αειφόρο ανάπτυξη της περιοχής.

Κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης οι ενδιαφερόμενοι φορείς αλλά και οι ενεργοί πολίτες, με πολλαπλές δράσεις ενημέρωσης καθώς και με πλήρη διαύγεια στο διαδίκτυο καλούνται στη συζήτηση με θέματα όπως:

Η ποιότητα και η ποσότητα των υδατικών πόρων στο παρόν και το μέλλον, καθώς και οι πιέσεις που ασκούνται σε αυτούς.
Τα οικοσυστήματα και οι ανάγκες σε νερό,.
Η διαθεσιμότητα των υδατικών πόρων, η ξηρασία και η λειψυδρία στο πλαίσιο της κλιματικής αλλαγής.
Ο προγραμματισμός των καταναλώσεων και χρήσεων νερού και τα προγράμματα μέτρων για την προστασία των υδατικών πόρων.
Η υδατική πολιτική και η οικονομική ανάλυση των χρήσεων ύδατος.
Στην διαβούλευση για το Υ.Δ. Θεσσαλίας έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν οι βουλευτές Θεσσαλίας, ο Περιφερειάρχης και το Περιφερειακό Συμβούλιο, οι Δήμαρχοι, εκπρόσωποι των ΔΕΥΑ και ΤΟΕΒ, τα Επιμελητήρια, οι Αγροτικές Ενώσεις και Συνεταιρισμοί, οι Μ.Κ.Ο., οι αρμόδιες Υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ( Δασαρχεία, Διεύθυνση Υδάτων, Γενική Διεύθυνση Χωροταξικής και Περιβαλλοντικής πολιτικής) κ.α.

Τα κείμενα της διαβούλευσης βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα htpp:/wfd.ypeka.gr

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συσκέψεων, στο ισόγειο του κτιρίου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, Σωκράτους 111, Λάρισα.
Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2011

Βολές στην Θήβα για την Διαχείριση των απορριμμάτων!!!

Την πρόθεση της κυβέρνησης και των πρόθυμων δημάρχων να διευκολύνουν τους ιδιώτες επενδυτές στην διαχείριση των απορριμμάτων με άμεσο στόχο και σκοπό να επέμβουν στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, προκειμένου να επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο το περιβάλλον και τους πολίτες , καυτηριάζει με δηλώσεις του ο πρ. Δήμαρχος και νυν Δημοτικός Σύμβουλος Α. Σκούμας, ορμώμενος από την συνάντηση εργασίας, που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, μετά από πρόσκληση του Περιφερειάρχη στην Λαμία.

Ο κ. Σκούμας αναφέρεται στην πρόταση της ΔΕΠΟΔΑΘ, «έτσι όπως εκφράστηκε πρόσφατα στην Λαμία από τον Δ/ντή της Διαδημοτικής Επιχείρησης, η οποία περιλαμβάνει τρία σενάρια, , με τα οποία κρίνεται ότι είναι απαραίτητη η συμμετοχή των ιδιωτών, καθώς δεν επαρκούν τα χρήματα», πρόταση την οποία συνδέει «άμεσα με την κυβερνητική πρόταση Κουκουλόπουλου, ο οποίος σε πρόσφατη τοποθέτηση του σε επενδυτές δήλωσε ότι τα χρήματα δεν επαρκούν για καθολική δημόσια χρηματοδότηση, άρα διαφαίνεται η επιτακτική ανάγκη να δημιουργηθεί ΣΔΙΤ.»

«Πρόκειται για έναν μύθο παραίτησης ουσιαστικά και παράδοσης της διαχείρισης των απορριμμάτων στους ιδιώτες επενδυτές, οι οποίοι στο άμεσο επόμενο διάστημα πρόκειται να παράγουν ηλεκτρική ενέργεια, γεγονός που συνδέεται με την αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ από 1/1/2012. Άρα δεν πρόκειται για έλλειψη χρημάτων, αλλά την διασύνδεση της πολιτικής ηγεσίας του Υπ. Εσωτερικών και Περιβάλλοντος, αλλά και διάφορων πρόθυμων δημάρχων, που επιθυμούν να συνδράμουν προς αυτή την κατεύθυνση, προκειμένου να βελτιώσουν τις δικές τους θέσεις» δηλώνει ο πρ. Δήμαρχος, τονίζοντας κατηγορηματικά πως «το όλο ζήτημα είναι σε βάρος του λαού και του περιβάλλοντος».

Ο κ. Σκούμας αναφέρεται για τα τρία σενάρια που περιλαμβάνει η πρόταση της ΔΕΠΟΔΑΘ, καθώς το ένα περιλαμβάνει εργοστάσια μηχανικής επεξεργασίας σε Λαμία, Θήβα και Χαλκίδα, με την ιδιωτική συμμετοχή στα 110.000.000 ευρώ και στα 35.000.000 την δημόσια, το δεύτερο περιλαμβάνει δυο σε Θήβα - Λαμία και Εύβοια με 35.000.000 δημόσια συμμετοχή και 95.000.000 των ιδιωτών, και το τρίτο σενάριο περιλαμβάνει την διαχείριση των απορριμμάτων με μηχανική επεξεργασία στην Θήβα, με ακόμη μικρότερο κόστος στην ιδιωτική συμμετοχή 85. 000.000 ευρώ και 35.000 την δημόσια.

«Είναι εμφανής η επιταγή των επενδυτών προς την κυβέρνηση και τους πρόθυμους δημάρχους και λοιπούς να κάνουν άμεσα αυτά τα εργοστάσια, για να διευκολύνουν τις επενδύσεις τους με άμεσο στόχο και σκοπό να επέμβουν στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, προκειμένου να επιβαρυνθούν ακόμη περισσότερο οι πολίτες» επισημαίνει, υπογραμμίζοντας, ότι «με αυτήν την πρόταση παραιτείται η Αυτοδιοίκηση».

Χαρακτηρίζει «πρωτοφανή» τον τρόπο που έγινε η πρόταση, δηλαδή, «όχι από το Δ.Σ μιας διαδημοτικής επιχείρησης , την οποία δεν υπέβαλε ούτε η ΠΕΔ ούτε ο Περιφερειάρχης , αλλά ο Δ/ντής της ΔΕΠΟΔΑΘ χωρίς να έχει καμία έγκριση και χωρίς να έχει ερωτηθεί ούτε η κοινωνία, ούτε το δημοτικό συμβούλιο, παρά την πρόσφατη παλλαϊκή κινητοποίηση στην Θήβα ενάντια στην εγκατάσταση εργοστασίου διαχείρισης απορριμμάτων»και υπενθυμίζει την βούληση πολιτών και φορέων για ανακύκλωση των απορριμμάτων, ανάκτηση και διαλογή στην πηγή με φιλικό τρόπο στο περιβάλλον και πάντα με δημόσια διαχείριση για να μπορεί να ελέγχεται από την κοινωνία και από τα θεσμοθετημένα όργανα».

Έντονα αντιδρά στις δηλώσεις του Α. Σκούμα ο Δ/ντής της ΔΕΠΟΔΑΘ Χ. Τσοκανής, ο οποίος δηλώνει πως «πως όποιος ήταν παρών στην συνάντηση εργασίας, θα γνώριζε πως η μια εκ των τριών προτάσεων, που υποστηρίχθηκε και υιοθετήθηκε από το σύνολο σχεδόν των Δημάρχων είχε να κάνει ακριβώς με όσα υποστηρίζει ο κ. Σκούμας».

Ο κ. Τσοκανής επισημαίνει πως πριν την συνάντηση εργασίας και με βάση την πρόσκληση του Περιφερειάρχη, το Δ.Σ της ΔΕΠΟΔΑΘ συζήτησε και αποφάσισε, η επιχείρηση να κατεβάσει συγκεκριμένη πρόταση, που παρουσιάστηκε υπηρεσιακά.

«Παρουσιάσαμε τρία σενάρια, με δεδομένη την θέση του υφ. Εσωτερικών ότι δεν υπάρχουν χρήματα για να ολοκληρωθούν τα έργα, παρά με συμπράξεις με ιδιώτες. Οφείλαμε, δηλαδή, τεχνοκρατικά να παρουσιάσουμε αυτή την εκδοχή όπου με βάση την διαθέσιμη χρηματοδότηση αυτό που υπολείπεται από τον ιδιώτη να ήταν το συγκεκριμένο ποσό, αλλά παρουσιάσαμε όμως και μια άλλη κάρτα την οποία προκρίναμε και υποστηρίξαμε και την οποία υιοθέτησε το σύνολο σχεδόν των δημάρχων: Να ζητήσουμε δημόσια χρηματοδότηση, άλλες πηγές χρηματοδότησης, όπως είναι η Ευρωπαϊκή τράπεζα επενδύσεων, τυχόν το πρόγραμμα ΤΖΕΣΙΚΑ και δάνειο. Αυτή η κάρτα, που είναι και η ουσία, παρουσιάστηκε από την ΔΕΠΟΔΑΘ. Οφείλαμε, επαναλαμβάνω, τεχνοκρατικά να πούμε ότι αν δεν αναζητηθούν άλλες πηγές και δεν αυξηθεί η δημόσια χρηματοδότηση , η μόνη εναλλακτική ήταν αυτή, την οποία και δεν προκρίναμε» υπογραμμίζει ο κ. Τσοκανής, τονίζοντας πως «Η ιδιωτικοποίηση των απορριμμάτων είναι θέμα που έχει πραγματική βάση, αλλά έχει πεδίο εφαρμογής σε αυτούς που δεν μπορούν να διαχειριστούν μόνοι τους τα προβλήματα».

«Θέλω να είμαι σαφής, γιατί πολλές φορές εγκαλείται η επιχείρηση για κάτι που δεν ισχύει, καθώς είμαστε ο μόνος φορέας στην περιφέρεια, που δουλεύουμε το έργο του ΧΥΤΑ και τις παραπλήσιες δράσεις με δικό μας προσωπικό, δεν έχουμε βάλει ιδιώτη αντίθετα με άλλους φορείς στην περιφέρεια, επομένως η πράξη αποδεικνύει ακριβώς το αντίθετο από αυτό που λέγεται. Προφανώς και δεν θέλουμε την συμμετοχή του ιδιώτη, προφανώς θέλουμε να δουλέψουμε μόνοι μας το έργο και το αποδεικνύουμε καθημερινά» υπογραμμίζει, απαντώντας παράλληλα και στους υπαινιγμούς του κ. Σκούμα για το πρόσωπό του: «Διάβασα με λύπη παράγραφο, όπου εγκαλεί τους δήθεν ειδικούς , φωτογραφίζοντας τους υπηρεσιακούς της ΔΕΠΟΔΑΘ, ότι εμπλέκονται με τους κερδοσκόπους, με ιδιώτες στην διαχείριση των απορριμμάτων. Λυπάμαι βαθύτατα γι αυτήν την δήλωση, προφανώς και δεν αφορά κανέναν από εμάς και την επιστρέφω ως απαράδεκτη».
Διαβάστε περισσότερα...

Εμμένει σε οριζόντια εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας στην ΕΑΒ ο Σαχινίδης

Αμετακίνητος στην απόφαση του για την εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας είναι ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Φίλιππος Σαχινίδης και μάλιστα εφαρμόζοντα την «επί δικαίων και αδίκων» όπως απροκάλυπτα δήλωσε στην απάντηση του, στην Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή Βοιωτίας κ. Μιχάλη Γιαννάκη για την εφαρμογή του μέτρου της Εργασιακής Εφεδρείας στην ΕΑΒ.
«Είναι αδύνατον η εταιρία να εκτελέσει το έργο της με το μισό προσωπικό, αφού η οικονομική πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης έδειξε την πόρτα της εξόδου σε εκατοντάδες εργαζόμενους, πρόβλημα που θα ενταθεί μετά την εφαρμογή της εφεδρείας» τόνισε ο Μιχάλης Γιαννάκης, ενώ έθεσε το ζήτημα της ανάθεσης μέρους του τεχνικού έργου σε υπεργολάβους που κοστίζει πολλαπλάσια από το όφελος του εξορθολογισμού που επιδιώκεται από το Υπουργείο.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός, παρότι συμφώνησε με τον κ. Γιαννάκη για το εξειδικευμένο αντικείμενο που παρέχει η ΕΑΒ και τη δυνατότητα της να συνεργάζεται με μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού, σημείωσε ότι η εταιρία στρέφεται σε υπεργολάβους γιατί υπάρχει αναντιστοιχία μεταξύ του ανειλημμένου έργου της εταιρίας και του εξειδικευμένου προσωπικού, προκαλώντας την αντίδραση του Μιχάλη Γιαννάκη ο οποίος τόνισε ότι τα οριζόντια και «τυφλά» μέτρα του Υπουργού θα συντελέσουν στην απαξίωση της ΕΑΒ και θα επιτρέψουν τη δημιουργία ισχυρών ανταγωνιστών της Αεροπορικής Βιομηχανίας, με δυσμενείς συνέπειες στην εθνική ασφάλεια και στην οικονομική ζωή της χώρας.
Διαβάστε περισσότερα...

Άμεση λύση στα Φωτοβολταϊκά (Φ/Β) σε γη υψηλής παραγωγικότητας

Από τον Πολιτικό Μηχανικό
Θεόδωρο Κ. Παπαϊωάννου.

Όλοι αναγνωρίζουμε ότι βρισκόμαστε για μείνουμε στην εγχώρια οικονομία, σε μια κρίσιμη καμπή με πολλά προβλήματα που δεν είναι ώρα η αναφορά σε αυτά. Σε αυτή όμως την χρονική στιγμή (το timing είναι καθοριστικός παράγοντας στη λήψη των αποφάσεων διδάσκουν τα εγχειρίδια Διοίκησης Επιχειρήσεων), τα συναρμόδια υπουργεία, Αγροτικής Ανάπτυξης-Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) επέλεξαν να προσθέσουν άλλο ένα. Με το άρθρο 21 του ν.4015/2011 δημιούργησαν πρόβλημα ανασφάλειας αβεβαιότητας και οικονομική ζημιά στους υποψήφιους επενδυτές. Έτσι λοιπόν αυτό χρειάζεται άμεση επίλυση γιατί είναι ζήτημα -που μακράν των άλλων- άπτεται ευθέως της αξιοπιστίας του κράτους.

Συγκεκριμένα το άρθρο 21 του ν.4015/2011 αναφέρει ότι: « ….οι διατάξεις της παραγράφου 6 του άρθρου 56 του ν.2637/1998, όπως αυτές αντικαταστάθηκαν με την παράγραφο 37 του άρθρου 24 του ν.2945/2001 και τροποποιήθηκαν με την παράγραφο 7 του άρθρου 9 του ν.3851/2010 (Α’ 85), αρχίζουν να ισχύουν δέκα ημέρες μετά τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της Κοινής Απόφασης των Υπουργών Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (ΚΥΑ) που εκδίδεται κατά τις διατάξεις της παραγράφου 2 του άρθρου 56» .
Μέχρι όμως σήμερα δεν έχει εκδοθεί η – κατ΄ αυτό το άρθρο -Κ.Υ.Α. και παρακωλύεται η διαδικασία αδειοδότησης έργων Α.Π.Ε. σε αγροτεμάχια χαρακτηρισμένα, από τις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής, ως Γεωργική Γη Υψηλής παραγωγικότητας (Γ.Γ.Υ.Π.). Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 9 του ν.3851/2010, περί επιτάχυνσης της ανάπτυξης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, στα έτσι χαρακτηριζόμενα αγροτεμάχια , επιτρέπονται οι δραστηριότητες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από Α.Π.Ε., πλην της περιοχής Αττικής και της υπόλοιπης Επικράτειας μόνο αν καθορίζονται ως Γ.Γ.Υ.Π. από Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια (Γ.Π.Σ.) ή Σχέδια Χωρικής Οικιστικής Οργάνωσης Ανοιχτής Πόλης (Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π.), καθώς και σε Ζώνες Οικιστικού Ελέγχου (Ζ.Ο.Ε.), εκτός αν προβλέπεται διαφορετικά στα εγκεκριμένα αυτά σχέδια.
Για την εφαρμογή του ν.3851/2010 είχε εκδοθεί από το Υ.Π.Ε.Κ.Α. η υπ’ αριθ. πρωτ. Υ.Α.Π.Ε./Φ1/οικ.26928/16.12.2010 Εγκύκλιος, με την οποία, μεταξύ άλλων, ορίζεται η διαδικασία έκδοσης, από τις Διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης, της άδειας επιτρεπτού της εγκατάστασης Φ/Β σταθμών σε Γ.Γ.Υ.Π. και διευκρινίζεται ότι για τις λοιπές τεχνολογίες Α.Π.Ε. επιτρέπεται η εγκατάστασή τους σε Γ.Γ.Υ.Π. χωρίς τη χορήγηση της ανωτέρω άδειας. Από την ημερομηνία δημοσίευσης του ν.3851/2010 και μετά , πολλοί υποψήφιοι επενδυτές για έργα Α.Π.Ε., αγόρασαν αγροτεμάχια με υπεραυξημένες τιμές και ζήτησαν την αδειοδότηση , χωρίς τον χαρακτηρισμό του αγροτεμαχίου σύμφωνα με τα παραπάνω.
Με τη δημοσίευση όμως του ν.4015/2011, οι Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας σταμάτησαν την έκδοση χορήγησης του επιτρεπτού της εγκατάστασης φωτοβολταϊκών σταθμών σε Γ.Γ.Υ.Π., αναμένοντας την από το άρθρο 21 προβλεπόμενη Κ.Υ.Α. Ύστερα από αυτά οι αρμόδιες Υπηρεσίες Περιβάλλοντος με τη σειρά τους δεν εκδίδουν Αποφάσεις Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων για φωτοβολταϊκούς σταθμούς, όπου δεν τους έχει χορηγηθεί, από τις Διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης, η άδεια του επιτρεπτού της εγκατάστασης σε Γ.Γ.Υ.Π., καθώς, σύμφωνα με το άρθρο 21 του ν.4015/2011, οι διατάξεις περί της εγκατάστασης ή μη έργων ΑΠΕ σε Γ.Γ.Υ.Π. αρχίζουν να έχουν ισχύ δέκα ημέρες μετά τη δημοσίευση της προβλεπόμενης Κ.Υ.Α., που προαναφέραμε. Γίνεται λοιπόν σαφές ότι πολλοί υποψήφιοι επενδυτές βρίσκονται σε δεινή κατάσταση, καθώς ήδη έχουν αγοράσει αγροτεμάχια που είναι χαρακτηρισμένα ως Γ.Γ.Υ.Π. προχώρησαν ύστερα σε ανάθεση εκπόνησης μελετών και επιπλέον το χειρότερο λήγουν οι προθεσμίες των όρων σύνδεσης της Δ.Ε.Η. Α.Ε., γιατί οι ίδιοι αδυνατούν να προσκομίσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, για να εκδοθεί τελικά η λεγόμενη « άδεια μικρής κλίμακας» από τα κατά τόπους Πολεοδομικά Γραφεία των Δήμων. Καθίσταται λοιπόν σαφές ότι η μη χορήγηση της αδείας εξ αιτίας του άρθρου 21 του ν.4015/2011 είναι ανασταλτικός λόγος της όλης διαδικασίας περαίωσης.
Είναι πασιφανές ότι η αλλοπρόσαλλη αυτή πολιτική , δημιουργεί στους υποψήφιους επενδυτές χωρίς δική τους υπαιτιότητα ,ανασφάλεια, επιφυλάξεις, υπαναχωρήσεις, αβεβαιότητα, ρευστότητα, αλλά και ευρύτερα ένα ασταθές πλαίσιο ανάπτυξης, την ίδια ώρα πού από στόματος κορυφαίων παραγόντων πολιτικών και επιχειρηματικών η ‘’’πράσινη’’ ανάπτυξη.

Ρωτώ τους συναρμόδιους υπουργούς: 1ο Γιατί καθυστερεί η έκδοση της προβλεπόμενης από το άρθρο 21 Κ.Υ.Α.; 2ο Πώς σκοπεύουν να αντιμετωπίσουν το όλο ζήτημα που δημιουργήθηκε, με δική της αποκλειστικά ευθύνη; 3ο Ποιοι λόγοι οδήγησαν στην εκ των υστέρων άκριτη και αναπάντεχη αυτή επιλογή που θα μπορούσε εξ αρχής να υπάρξει ;

Κλείνοντας επιθυμώ να αποσαφηνίσω , ότι τα παραπάνω δεν συνιστούν μορφή πίεσης για την ικανοποίηση επαγγελματικών εκκρεμοτήτων αφού το γραφείο μου εμπρόθεσμα έχει διεκπεραιώσει μεγάλο αριθμό αναθέσεων Φ/Β μελετών. Θέλω μόνο να υπογραμμίσω ότι σε μια τόσο κρίσιμη χρονική περίοδο, πού από τους ίδιους λέγεται ότι διακυβεύεται το μέλλον του τόπου, μόνο αλλοπρόσαλλες αποφάσεις δεν πρέπει οι ίδιοι ταυτόχρονα να παίρνουν.
Διαβάστε περισσότερα...

Έρχεται ο ποδηλάτης του κόσμου!!!

Στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής δράσης «ο ποδηλάτης του Κόσμου- Action for life» με έδρα τις Βρυξέλλες θα επισκεφτεί 22 χώρες, 368 Δήμους, 142 περιφέρειες, 920 σημεία επαφής και θα συναντηθεί με 2.760 Οργανισμούς και ενώσεις πολιτών, μεταφέροντας ένα μήνυμα ζωής και αισιοδοξίας πως... “όλοι μαζί μπορούμε τα πάντα και πως τίποτα δεν έχει τελειώσει όταν είμαστε ενωμένοι”.

Η κίνηση του ποδηλάτη γίνεται προκειμένου να αναπτυχθούν κοινές δράσεις που σχετίζονται με νέες μορφές συνεργασίας, ανάπτυξης, εργασίας και επιχειρηματικότητας, όπως ο θεματικός τουρισμός, η αξιοποίηση εναλλακτικών πηγών ενέργειας, η τηλεϊατρική, η διαδικτυακή εκπαίδευση και ό,τι άλλο αναδειχτεί μέσα από τον ανοικτό διάλογο.

Το ταξίδι του ποδηλάτη ξεκίνησε από την Ελλάδα στις 28/10/2011 από την Θεσσαλονίκη και μέχρι στιγμής έχει επισκεφτεί την πόλη της Βέροιας, της Κοζάνης, Γρεβενών, Μέτσοβο, Καλαμπάκα , Τρίκαλα, Λάρισα , Βόλο και Λαμία .

Η ανταπόκριση -στην προσπάθεια του ποδηλάτη- του κόσμου αλλά και των φορέων, που ήδη συναντήσαμε είναι συγκινητική και ήδη έχει οριστεί από τον Δήμο Θεσσαλονίκης και από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας και Εθελοντισμού πρεσβευτής της πόλης και εκπρόσωπος της Θεσσαλονικης - European Youth Capital 2014, ενώ μεταφέρει μήνυμα υποστήριξης & φιλίας των Δήμων Γρεβενών, Καλαμπάκας, Τρικκαίων, Λάρισας ,Βόλου, Λαμίας και Καμένων Βούρλων που ήδη έχει επισκεφθεί.

Το ταξίδι συνεχίζεται και ο ποδηλάτης ήδη έχει μαζί του τις Ποδηλατικές ομάδες πολιτών, φοιτητές και μαθητές από τα Γρεβενά, την Καλαμπάκα, τα Τρίκαλα, την Καρδίτσα, την Λάρισα, Βόλο, τη Λαμία , τα Καμένα Βούρλα και όλα είναι δρόμος …

Το ταξίδι συνεχίζεται και ο Ποδηλάτης πόλη την πόλη ολοένα και περισσότερο πλησιάζει στην έξοδο του από την Ελλάδα για τις γειτονιές της Ευρώπης όπου και θα μεταφέρει τα μηνύματα φιλίας και συνεργασίας όλων των ανθρώπων που τον υποδέχτηκαν με αγάπη ,τον φιλοξένησαν και τον ξενάγησαν στις πόλεις που πέρασε .

Επόμενοι σταθμοί είναι Λαμία, Καμένα Βούρλα, Χαλκίδα, Θήβα, Δήλεσι ,Αθήνα Μέγαρα Κόρινθος Άργος και Πάτρα…στους σταθμούς μπορεί να προστεθούν και κάποιες άλλες πόλεις γιατί υπάρχουν προσκλήσεις ποδηλατών από περιοχές που δεν είχαν συμπεριληφθεί στην πορεία που είχαμε χαράξει.

Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση μας μπορείτε να βρείτε στο blog μας

Στη σελίδα μας : https://www.facebook.com/opodilatis

Στην ομάδα μας : https://www.facebook.com/groups/249783038392454/


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Γρηγόρης Βερροιώτης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, στις γειτονιές της Τούμπας .

Η συνοικία της Τούμπας ήταν μια περιοχή της Θεσσαλονίκης με πολλές μονοκατοικίες και μικρές αυλές .

Η γειτονιά του χάθηκε, οι αναμνήσεις όμως όχι.

Τα πολύχρωμα λουλούδια στις αυλές αντικαταστάθηκαν από την κόρη του που λατρεύει, ενώ το παιχνίδι και οι σκανδαλιές στα σοκάκια της γειτονιάς του, πήραν μορφή και όνομα με την γέννηση του γιου του, που μαζί του μοιράσθηκε στιγμές ατέλειωτου παιχνιδιού...

Σε ότι αφορά τις σπουδές και την εργασία ...

...από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 ο Γρηγόρης, ολοκληρώνοντας τις σπουδές του και μέσα από ερευνητικές εργασίες λαογραφικού περιεχομένου, συνειδητοποιεί ότι η επαρχία ερημώνει και έτσι ξεκινά να καταγράφει μαρτυρίες και έθιμα από όλη την Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα εργάζεται σε εφημερίδες, ραδιόφωνα, και τηλεοράσεις με εξειδίκευση στις οπτικοακουστικές παραγωγές – ντοκιμαντέρ- λαογραφικού και πολιτικοκοινωνικού περιεχομένου .

Η δεκαετία του 1990 ήταν μια περίοδος που ο Γρηγόρης Βερροιώτης ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην δράση που αφορά την έρευνα και οπτικοακουστική καταγραφή ιστορικών και λαογραφικών δεδομένων στο χώρο της Β. Ελλάδας.

Εργάζεται και παράγει Ντοκιμαντέρ και εκπομπές για την κρατική τηλεόραση και ραδιοφωνία, το Ράδιο Θεσσαλονίκη, την εφημερίδα το Ποντίκι, συμβάλλοντας μέσα από την δουλειά του στην αναζωογόνηση της υπαίθρου, αναδεικνύοντας την πολιτιστική κληρονομιά, εμψυχώνοντας τους κατοίκους των μικρών χωριών να συνεχίσουν να τελούν τα έθιμα τους, να αξιοποιούν κάθε θετικό στοιχείο του χωριού τους και να επενδύουν στην υπαίθρια ζωή.

Από το 2000 και μετά ο Γρηγόρης βρίσκεται στην Ευρώπη και στον Οργανισμό Multimedia ΑSBL Enterbrussels, όπου μελετά και καταγράφει οπτικοακουστικά την πολιτιστική κληρονομιά των χωρών της Ευρώπης, των Βαλκανίων και την εφαρμογή των Περιφερειακών διασυνοριακών προγραμμάτων κινητικότητας και εθελοντισμού σε επίπεδο Πολιτών αλλά και κυβερνητικών και μη κυβερνητικών Οργανισμών, Ινστιτούτων και Πανεπιστημίων , στον Πολιτισμό, τον Εθελοντισμό και την Νεολαία, την Παιδεία, το Περιβάλλον, τον Τουρισμό και τις εναλλακτικές μορφές επιχειρηματικότητας .

Κατά την διάρκεια των καταγραφών ο Γρηγόρης συνεργάζεται με εκατοντάδες Οργανισμούς, Ενώσεις πολιτών, Δήμους και Υπηρεσίες δημιουργώντας και μετέχοντας σε δίκτυα πολιτών όλων των ηλικιών με κοινό γνώρισμα τον Πολιτισμό, το Περιβάλλον, την Παιδεία, τον Θεματικό Τουρισμό και τα Ευρωπαϊκά προγράμματα

Ο Γρηγόρης μέσα από τα δίκτυα των φορέων γίνεται υποστηρικτής της εναλλακτικής διαδραστικής κοινωνικής δημοσιογραφίας και ενημέρωσης, βασίζεται στις δυνατότητες της νέας τεχνολογίας και του internet, στα μέσα αμφίδρομης επικοινωνίας και συνεργασιών, όχι μόνο για εφήμερες πληροφορίες ενημέρωσης , αλλά και για ειδικές δράσεις κοινές με κίνητρο την συμμετοχή σε ολοκληρωμένα έργα κινητικότητας, εναλλακτικής επιχειρηματικότητας στην ΕΕ.

Από τότε φτάνουμε στο σήμερα και στη δράση του “Ποδηλάτη”, ένα έργο που δημιουργήθηκε σαν φυσική απόληξη και πρόταση συνεργαζόμενων πολιτών, φορέων και δικτύων μέσα από την ανάγκη επαφής και ουσιαστικής διασύνδεσης σε μέρες παγκόσμιας κρίσης.

Ο Ποδηλάτης είναι για όλους εμάς ένα εφαλτήριο ανάπτυξης σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο και λειτουργεί σαν γέφυρα επικοινωνίας ...γιατί για τον Γρηγόρη και όλους εμάς...η ζωή είναι ωραία και όταν είμαστε ενωμένοι γίνεται ακόμα καλύτερη ...!!! αυτός είναι ο ποδηλάτης μας ...εμείς ξεκινάμε ...και όλα είναι δρόμος
Διαβάστε περισσότερα...

Αφιερωμένη στα Παιδιά η Παρασκευή!! Στο Κοντίτο λειτούργησε ο Μητροπολίτης Θηβών & Λεβαδείας…

Στα παιδιά αφιέρωσε την ημέρα του ο Μητροπολίτης Θηβών & Λεβαδείας Γεώργιος την Παρασκευή, λειτουργώντας στην ενορία του Κοντίτου Θήβας για τα παιδιά του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας για τα κακοποιημένα παιδιά….

Τα παιδιά για να ανταμείψουν τον αγαπημένο τους Μητροπολίτη, του τραγούδησαν και τον προσκάλεσαν στην γιορτή των επόμενων ημερών, που ετοιμάζουν για τις γιορτές που κοντεύουν…

«Κάθε παιδί ιδιαίτερα δεν είναι απλά μια παρουσία ξεχωριστή στην ζωή μας , αλλά είναι κάτι που πρέπει να σεβόμαστε , να το αγαπάμε, να το προστατεύουμε . Είναι φοβερό να ακούμε για τόσες κακοποιήσεις παιδιών. Να θυμόμαστε ότι ο Χριστός μας καλεί σε αυτήν ακριβώς την πορεία, να γίνουμε όλοι παιδιά στην ψυχή, για να μπούμε στην βασιλεία Του, γιατί τα παιδιά εύκολα συγχωρούν και εύκολα αλλάζουν διάθεση, έχοντας τον πλούσιο κόσμο χωρίς κακίες και δόλο και αν τα ακολουθήσουμε κάτι θα αλλάξει και στην ζωή μας» υπογράμμισε ο Μητροπολίτης Θηβών & Λεβαδείας, στέλνοντας το μήνυμα της ημέρας… .

Λίγο αργότερα ο κ.κ. Γεώργιος επισκέφθηκε την έκθεση εργών τέχνης των κρατουμένων γυναικών στο σωφρονιστικό κατάστημα του Ελεώνα, συναντώντας εκεί και μαθητές.. «Είναι πολύ σημαντικό που υπάρχουν άνθρωποι που θυμούνται τους πάντες, γεγονός που πρέπει να το αξιολογήσουμε και να το αξιοποιήσουμε, καθώς δεν περισσεύει κανένας» επεσήμανε, συγχαίροντας τον Δήμο Θηβαίων για την στήριξη της προσπάθειας, την ΧΕΝ Θήβας και όλους εκείνους που την στηρίζουν επίσης.

Υπενθύμισε και την παρουσία της Μητρόπολης στο Σωφρονιστικό Κατάστημα, στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, στο Κέντρο Απεξάρτησης Τοξικομανών Κρατουμένων, μιλώντας για την προσπάθεια της Εκκλησίας «να απαλύνει τον πόνο και τις διαστάσεις που παίρνει για την ζωή αυτών συνανθρώπων μας η απουσία τους από το σπιτι και την οικογένειά τους.

«Πρέπει να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια με κάθε τρόπο, αλλά κι εκείνη που γίνεται από τις ενορίες, τους συλλόγους και τους φορείς, που αγκάλιασαν και στήριξαν τους ανθρώπους των γυναικείων φυλακών Ελεώνα και του ΚΑΤΚΕ» είπε, δίνοντας μας την ευκαιρία να του αποσπάσουμε πληροφορίες για μια ακόμη προσφορά της Βοιωτικής Εκκλησίας, που σχετίζεται με τους άπορους συνανθρώπους μας, που ολοένα και αυξάνουν καθημερινά λόγω της οικονομικής κρίσης….

«Δεν είναι ώρα για μεγάλα λόγια , είναι ώρα για ανασκούμπωμα και περισσότερη οργάνωση και αξιοποίηση του δυναμικού των συνανθρώπων μας και του πληρώματος της εκκλησίας» είπε, μιλώντας για την προσπάθεια οργάνωσης που γίνεται από την πλευρά των εθελοντών στην τράπεζα της Αγάπης και στην ΑΡΩΓΗ!!!

«Συνεργαζόμαστε με τους άλλους φορείς της Βοιωτίας και της Αυλίδος και ήδη έχουμε ξεκινήσει, στην Λιβαδειά, τώρα θα συνεχίσουμε και στην Θήβα, καθώς υπάρχει υποδομή , με δυναμικό 120 γυναικών εθελοντριών, που στηρίζουν όλο τον χρόνο την Τράπεζα Αγάπης, προσφέροντας νόστιμο φαγητό, φτιαγμένο με αγάπη» επεσήμανε, επαινώντας ιερείς και επιτρόπους , οι οποίοι το μεταφέρουν στα σπίτια των κατάκοιτων γερόντων ή αρρώστων.

Φαίνεται όμως, πως ο Μητροπολίτης Θηβών & Λεβαδείας είναι γνώστης μιας άλλης κατάστασης, την οποία προσπαθεί να χειριστεί με πολύ διακριτικό τρόπο…

Μιλά για συνανθρώπους μας , οι οποίοι για πολλούς λόγους, κρύβουν τα προβλήματα τους….

«Πρέπει εμείς οι διπλανοί να βοηθήσουμε και να ενημερώνουμε τους ιερείς των ενοριών, τα γραφεία της Μητροπόλεώς μας στην Θήβα και την Λιβαδειά» είπε, απευθύνοντας έκκληση εμπιστοσύνης σε όλους, να απευθύνονται στους κοινωνικούς λειτουργούς, τους ανθρώπους των επιτροπών και στους τομείς εργασίας της Αρωγής, της εθελοντικής μεγάλης προσπάθειας της Μητρόπολης, προκειμένου «να μην υπάρξει κανένας πεινασμένος και προπάντων κανένας που να αισθάνεται μόνος, γιατί οι περισσότεροι χρειάζονται και την στήριξη και την αίσθηση ότι δεν είναι μόνοι».
Διαβάστε περισσότερα...

Στη Λιβαδειά η Αλέκα Παπαρήγα

Η Κ.Ο. Λιβαδειάς σας προσκαλεί στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιήσει, την ΔΕΥΤΕΡΑ, 5 του Δεκέμβρη, στις 6.30 το απόγευμα, στην αίθουσα του Διοικητικού Μεγάρου Λιβαδειάς (Διοικητήριο, στην οδό Φίλωνος).

Θα μιλήσει η Γ. Γραμματέας της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. Αλέκα Παπαρήγα με θέμα: «Πολιτικές Εξελίξεις –Πρόταση του Κ.Κ.Ε. για την Λαϊκή Εξουσία»Κ.Ο. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε
Διαβάστε περισσότερα...

Το Ε.Κ Λιβαδειάς συμμετέχει στην 24ωρη απεργία

Το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς συμμετέχει στην 24ωρη Γενική Απεργία, που κήρυξε η Γ.Σ.Ε.Ε. για 1 Δεκέμβρη 2011, ημέρα Πέμπτη.
Καλούμε όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα που ανήκει ο καθένας να πάρουν μέρος στην Κινητοποίηση της 1ης Δεκέμβρη, γιατί είναι η πιο σημαντική Απεργία των τελευταίων ετών.
Πρέπει να διατρανώσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ την αντίθεσή μας στα αντιδημοκρατικά, αντισυνταγματικά, αντικοινωνικά μέτρα, τα οποία θα παρθούν από μία αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική κυβέρνηση, που δεν έχει προέλθει με τη θέληση του ελληνικού λαού, αλλά με την επιβολή των τοκογλύφων – κλεφτών και των τραπεζιτών.
Είναι ιστορική υποχρέωση όλων μας να δώσουμε ένα βροντερό παρόν, διότι αυτό είναι και ιστορική μας ευθύνη απέναντι στους προγόνους μας, που έδωσαν το αίμα τους για την κατάκτηση όλων αυτών των δικαιωμάτων που σήμερα καταργούνται με τον πλέον αντιδημοκρατικό τρόπο.
Καλούμε όλους τους Εργαζόμενους, τους Άνεργους, τους Αγρότες, τους Συνταξιούχους, τους Μικρομεσαίους, να πάρουν μέρος στην Απεργιακή Κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς, που θα πραγματοποιηθεί την 1η Δεκέμβρη 2011 στον πεζόδρομο της Μπουφίδου ( κάτω από το ΙΚΑ), στη Λιβαδειά , ώρα 10.00΄το πρωί.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2011 ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΜΠΟΥΦΙΔΟΥ ΩΡΑ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΑΘΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Διαβάστε περισσότερα...

Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή

Καλείστε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα την 2η Δεκεμβρίου 2011, ημέρα Παρασκευή και ώρα 13.00 για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ Α' 87).

Θέμα 1ο : Διενέργεια επαναληπτικής δημοπρασίας για την εκμίσθωση του υπ’αρ. 41 καταστήματος της Δημοτικής Αγοράς
Εισηγητής: Γραφείο Προμηθειών Γ. Καλατζή

Θέμα 2ο : Διάθεση πίστωσης ποσού 610,20 € για τη προμήθεια τριών (3) ελάτων για τον στολισμό του Δήμου τα φετινά Χριστούγεννα
Εισηγητής: Οικονομική Υπηρεσία, Φρόσω Παπαδημητρίου

Θέμα 3ο : Λήψη απόφασης για την επιβολή τέλους τέλεσης πολιτικών γάμων σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 72 του Ν.3852/2010.
Εισηγητής: Οικονομική Υπηρεσία, Ευγενία Θεοδώρου
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΕΕΕΚ Θήβας

Την Παρασκευή 2-12-2011 και στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας ημέρας ατόμων με αναπηρία, οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ Θήβας που ειδικεύονται στο εργαστήριο κηπουρικής θα επισκεφθούν το 7ο και 8ο Δημοτικό Σχολείο Θήβας όπου και θα αναλάβουν εθελοντικά τη διαμόρφωση των παρτεριών που βρίσκονται στον περιβάλλοντα χώρο των σχολείων.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
Διαβάστε περισσότερα...

48ωρη απεργία εργαζομένων στο "Βοήθεια στο σπίτι"

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με αφορμή το ότι η κυβέρνηση μέχρι σήμερα και καθώς απομένουν λιγότερο από δυο (2) μήνες για την λήξη των Προγραμμάτων δεν έχει αναλάβει καμία δέσμευση σχετικά με το μέλλον των Προνοιακών Δομών αλλά και με το εργασιακό μέλλον των εργαζομένων σε αυτές, αποφάσισε να καλύψει συνδικαλιστικά την 48ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ των εργαζομένων στο πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» που θα πραγματοποιηθεί την ΠΕΜΠΤΗ 1 και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011.

Διεκδικούμε μαζί με τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»:

1. Την προώθηση ΑΜΕΣΑ νομοθετικής ρύθμισης για την κατοχύρωση όλων των θέσεων εργασίας και την μετατροπή των συμβάσεων τους σε Αορίστου Χρόνου, καθώς παρέχουν έργο μόνιμο και αναγκαίο για την κοινωνία.

2. Δημιουργία μόνιμων δομών «Βοήθεια στο Σπίτι» και Κοινωνικών Υπηρεσιών στους Ο.Τ.Α. με την στελέχωση των υπηρεσιών αυτών από το έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό που υπηρετεί πάνω από οκτώ (8) χρόνια προκειμένου να υπάρξει η διασφάλιση της συνέχισης λειτουργίας τους.

3. Εξασφάλιση του κόστους μισθοδοσίας όλων των εργαζομένων στις Προνοιακές Δομές με σχετική πρόβλεψη στον κρατικό προϋπολογισμό και άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζομένους στο πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» που παραμένουν απλήρωτοι για περισσότερο από τέσσερις (4) μήνες.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
Ο Πρόεδρος Θέμης Μπαλασόπουλος
Ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας Ιωάννης Τσούνης
Διαβάστε περισσότερα...

Εκδήλωση – συλλόγου γονέων, κηδεμόνων & φίλων ατόμων με ειδικές ανάγκες (ΑμΕΑ) Θήβας

«ΝΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΖΩΗ ... ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ..."
“Βοήθησε και εσύ τα άτομα με Νοητική Υστέρηση και πρόσθετες αναπηρίες να κάνουν το όνειρό τους Πραγματικότητα, χτίζοντας ένα σπίτι για να τα περιμένει όταν θα είναι πια μόνα τους...”

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Θα είναι τιμή μας να είστε κοντά μας στο πολύπτυχο εκδηλώσεων που πραγματοποιούμε την ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011 και ώρα 6:00 μμ.στο ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ - Αίθουσα “Αλέξανδρος Κοφίνης”.

Με τιμή:
- Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, “Άγιοι Ανάργυροι” Θήβας
- Νόνα Βουδούρη
- Λέσχη Lions “Αντιγόνη” Θήβας
- Σύλλογος Φωτογραφίας και Καλλιτεχνικής Έκφρασης Θήβας, «Ελείτροχος»

Συνδιοργανωτής της εκδήλωσης:
Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Θήβας (ΔΗΚΕΘ)

Πρόγραμμα
• 6:00μμ. Έναρξη
• Καλωσόρισμα
• Χαιρετισμός από τον δήμαρχο του Καλλικρατικού Δήμου Θηβαίων κ. Σ. Νικολάου
• Ομιλία της οικογενειακής συμβούλου και συγγραφέα κας Τένιας Μακρή με θέμα: «Οι κοινές ανθρώπινες ανάγκες που μας κάνουν ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ»
• Τραγούδια και χορός από τα παιδιά
• Συναυλία από τη Νόνα Βουδούρη

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ:
• Έκθεση φωτογραφίας των παιδιών – Επιμέλεια: «Ελείτροχος»
• Bazaar με κατασκευές και Χριστουγεννιάτικα Δώρα από τα παιδιά.

Γενική είσοδος: 5€
Είσοδος ελεύθερη για άτομα έως 12 ετών
Διαβάστε περισσότερα...

Πρόσκληση από τον ΑΚΟΛ

Διαβάστε περισσότερα...

«Μη νόμιμες οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην ΕΑΒ»!!!

Δεν ήταν νόμιμες οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην ΕΑΒ, λόγω μη απαρτίας στην Γενική Συνέλευση, προκειμένου να παρθούν οι σχετικές αποφάσεις, αποφάνθηκε η διοίκηση της Αεροπορικής βιομηχανίας στην προχθεσινή δίκη, προκαλώντας την άμεση αντίδραση των εργαζομένων αλλά και του Εργατικού Κέντρου της Θήβας !
«Απαράδεκτη» χαρακτηρίζει την ενέργεια της εργοδοσίας, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θήβας Δ. Δημητρίου, δηλώνοντας κατηγορηματικά πως «επιχειρείται με διάφορους τρόπους η αποτροπή του σημαντικότερου όπλου των εργαζομένων, που είναι η απεργία για τα συμφέροντα και την ασφάλειά τους».
«Αντί να ασχοληθούν, πιέζοντας την κυβέρνηση για την μη εφαρμογή των μέτρων της εργασιακής εφεδρείας στην εταιρία λόγω έλλειψης προσωπικού, ασχολούνται με τις νόμιμες καταστατικές διαδικασίες του σωματείου» υπογραμμίζει καλώντας την διοίκηση να «ασκήσουν πιέσεις, σε συνεργασία με το σωματείο και τα μέλη του, στο αρμόδιο υπουργείο, προκειμένου να αποτραπούν οι εργολαβικές σχέσεις, αλλά και να ενδυναμωθεί η ΕΑΒ με μόνιμο προσωπικό , προς όφελος της εταιρίας και των εργαζομένων».
Μέλη του Σωματείου των εργαζομένων ωστόσο, δηλώνουν πως η εταιρία έκρινε την απαρτία της γενικής συνέλευσης από τα χτυπήματα της κάρτας των εργαζομένων, γεγονός που δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα, καθώς οι περισσότεροι που μπήκαν συμμετείχαν χωρίς να χτυπήσουν κάρτες…
Την ώρα που γραφόταν η είδηση το Δ.Σ του Σωματείου συνεδρίαζε για το θέμα, αλλά και για τις περαιτέρω ενέργειες στις οποίες πρόκειται να προβεί άμεσα.
Διαβάστε περισσότερα...

Γ. ΜΟΥΛΚΙΩΤΗΣ: «Ετοιμότητα της Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων του χειμώνα»

Πραγματοποιήθηκε στις 24-11-2011 στην αίθουσα Συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, η Συνεδρίαση του Συντονιστικού Περιφερειακού Οργάνου της Πολιτικής Προστασίας Βοιωτίας, υπό την Προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Γεωργίου Μουλκιώτη.
Θέμα της Συνεδρίασης, στην οποία συμμετείχαν: Πυροσβεστική Υπηρεσία, Ένοπλες Δυνάμεις, Αστυνομία, Δασαρχεία, οι Δήμοι Λιβαδειάς, Θηβών, Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας, Ορχομενού, Αλιάρτου, Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, Νοσοκομείο Λιβαδειάς, Υπηρεσιακοί Παράγοντες της Π.Ε. Βοιωτίας, ΔΕΗ, ΟΤΕ, Εθελοντικές Ομάδες, ήταν ο σχεδιασμός και οι δράσεις της πολιτικής προστασίας, για την αντιμετώπιση των κινδύνων από φαινόμενα πλημμυρών, χιονοπτώσεων και παγετού την περίοδο 2011-2012.

Στόχος της συνεδρίασης ήταν ο καλύτερος συντονισμός των εμπλεκόμενων φορέων, ώστε σε περίπτωση εκδήλωσης των φαινομένων, να δράσουν άμεσα και αποτελεσματικά στο πεδίο ευθύνης τους, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι συνέπειες του γεγονότος.

Κατά τη συζήτηση αναδείχθηκε η ανάγκη της εκ των προτέρων οργάνωσης των φορέων (εξοπλισμός, ανθρώπινο δυναμικό), ώστε να βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα παρέμβασης και καθορίστηκαν οι φορείς και ο χρόνος υλοποίησης έργων πρόληψης και ετοιμότητας σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας.

Κατά την συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου αποφασίστηκαν ομόφωνα τα εξής:
• Σύνταξη μνημονίου ενεργειών των Δήμων σε περιπτώσεις εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων
• Έλεγχος της καλής λειτουργίας μηχανημάτων και οχημάτων του Δήμου και προληπτική συντήρηση τους όπου αυτό απαιτείται
• Τήρηση ενημερωμένων καταστάσεων σε ονόματα διευθύνσεις και τηλέφωνα επιχειρησιακά έτοιμου προσωπικού και μηχανημάτων.
• Συγκρότηση ομάδων επιφυλακής σε βάρδιες με χειριστές μηχανημάτων και οχημάτων ανά Δήμο σε περιπτώσεις που έχουμε προειδοποίηση για την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων.
• Καταγραφή όλων των ιδιωτικών μηχανημάτων στα όρια ευθύνης του κάθε Δήμου και των τηλεφώνων επικοινωνίας με τους κατόχους τους.
Επίσης καταγραφή όλων των εγκατεστημένων εργολαβιών στα όρια ευθύνης του Δήμου έτσι ώστε να επιτευχθεί άμεσα η κινητοποίηση των μηχανημάτων τους.
• Ολοκλήρωση, με την έκδοση σχετικής απόφασης, των διαδικασιών προγραμματισμένης μίσθωσης ιδιωτικών μέσων, όπου αυτό απαιτείται.
• Χαρτογράφηση των περιοχών και των οδικών αξόνων υψηλού κινδύνου του Δήμου ώστε να ληφθούν περαιτέρω προληπτικά μέτρα προστασίας.
• Προτεραιοποίηση των οδικών αξόνων ως προς την επέμβαση σε περιπτώσεις αδυναμίας συνολικής αντιμετώπισης προβλημάτων λόγω εκτεταμένων πλημμυρών κατολισθήσεων και χιονοπτώσεων.
Πρέπει να δίνεται προτεραιότητα σε ζητήματα που αφορούν την αποκατάσταση της κυκλοφορίας των δρόμων που οδηγούν σε Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Λιμάνια, Σχολικά Συγκροτήματα, καθώς και κτίρια υπηρεσιών ζωτικής σημασίας για την αποκατάσταση της ομαλής ζωής των κατοίκων.
• Το ΕΚΑΒ να είναι σε πλήρη ετοιμότητα , προσωπικό και οχήματα.
• Σχολαστικός έλεγχος όλων των αντιπλημμυρικών έργων αρμοδιότητας του Δήμου και συντήρησή τους, έτσι ώστε να εξασφαλισθεί η απρόσκοπτη λειτουργία τους.
• Έλεγχος και προληπτικός καθαρισμός των κοιτών των ρεμάτων αρμοδιότητας του Δήμου με σκοπό την αποκατάσταση της φυσικής τους ροής.
• Λήψη προληπτικών μέτρων προστασίας των υδραγωγείων και των αντλιοστασίων ύδρευσης.
• Εντός του αστικού χώρου απομάκρυνση όλων των απορριμμάτων, φερτών υλικών, φυλλώματος δένδρων, κ.λπ., τα οποία βρίσκονται σε δρόμους και κοινόχρηστους χώρους και μπορεί να προκαλέσουν εμφράξεις σε παρακείμενα φρεάτια απορροής όμβριων υδάτων.
• Έλεγχος και εφαρμογή της νομοθεσίας σε συνεργασία με τις κατά τόπους Αστυνομικές
Υπηρεσίες σε νεοαναγειρόμενες οικοδομές, σχετικά με την εναπόθεση μπαζών και οικοδομικών υλικών σε χώρους πρασιάς ή και πεζοδρομίων, δεδομένου ότι τα υλικά αυτά εάν δεν έχουν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα μπορεί εύκολα να παρασυρθούν σε βροχόπτωση και να προκαλέσουν εμφράξεις σε φρεάτια και αγωγούς.
• Άμεσος έλεγχος και συντήρηση του δικτύου ομβρίων υδάτων των οδών αρμοδιότητάς τους.
• Έγκαιρη προμήθεια και αποθήκευση αλατιού με δαπάνη του κάθε Δήμου.
• 24ωρη επικοινωνία με τα τμήματα της Τροχαίας προκειμένου να γνωρίζουν την κατάσταση του οδικού δικτύου με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών.
• Καταγραφή ευπαθών ομάδων πληθυσμού όπως νεφροπαθείς και πάσχοντες από χρόνια νοσήματα ανά Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες με σκοπό την έγκαιρή ενημέρωσή τους.
• Σύγκληση του Σ.Τ.Ο. (Συντονιστικό Τοπικό Όργανο) κάθε Δήμου.
• Εξεύρεση, οργάνωση και λειτουργία κατάλληλων χώρων (γηπέδων, πλατειών κ.λπ.) για την δημιουργία των αναγκαίων καταυλισμών και χώρων υποδοχής των πληγέντων πολιτών που χρήζουν ανάγκη στέγασης.
• Ενημέρωση των πολιτών για την αντιμετώπιση και την αυτοάμυνά τους από τους κινδύνους επικίνδυνων φαινομένων
• Οι πολίτες της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας σε περιόδους εκτάκτων αναγκών για την έγκυρη ενημέρωσή τους να απευθύνονται στους αρμόδιους φορείς (Πολιτική Προστασία, Τροχαία, Δήμους κ.λπ.)

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γεώργιος Μουλκιώτης, μετά τη λήξη των εργασιών, δήλωσε:
«Λάβαμε ομόφωνες αποφάσεις. Δίνουμε άμεση προτεραιότητα στην καλύτερη δυνατή προετοιμασία για τον συντονισμό και την συνεργασία όλων των δυνάμεων και φορέων.
Απ’ όλους εκφράσθηκε η ομόθυμη βούληση για την καλύτερη οργάνωση, προγραμματισμό και συντονισμό των δυνάμεών τους, για την ελαχιστοποίηση των κινδύνων κατά την χειμερινή περίοδο από τα φαινόμενα πλημμύρων, χιονοπτώσεων και παγετού. Για τον σκοπό αυτό, απευθύνουμε πρόσκληση, για εγρήγορση και συνεργασία στους συμπολίτες μας»
Διαβάστε περισσότερα...

Ι.Ν ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΟΥ ΝΕΟΥ: Τέσσερις επισκέψεις Αγάπης

Όταν προγραμματίσαμε την μεσημεριανή μας εξόρμηση την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011 δεν περιμέναμε ότι η προθυμία και η ευαισθητοποίηση των Ενοριτών μας αλλά και φίλων της Ενορίας μας θα έφθαναν στον μέγιστο βαθμό με την συμμετοχή 106 !! προσώπων όλων των ηλικιών οι οποίοι πριν ακόμη γευματίσουν στο Κυριακάτικο Τραπέζι πλαισίωσαν την ΙστορικοΦιλανθρωπικοΛατρευτική μας εκδρομή.
Πρώτος σταθμός το Ιστορικό Εύδρομο Καταδρομικό «ΑΒΕΡΩΦ» το οποίο βρίσκεται αγκυροβολημένο στην Μαρίνα Φλοίσβου στον Πειραιά και συνέβαλε με τους αγώνες και τις νίκες του στην Εθνική μας Ανεξαρτησία. Ξεναγηθήκαμε από τους Αξιωματικούς σε όλους τους χώρους που χρησιμοποιούσαν ο Ναύαρχος Κουντουριώτης και το πλήρωμα του Ιστορικού Πλοίου, προσκυνήσαμε στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου και αναβαπτισθήκαμε στα νάματα του Ελληνισμού, του Πατριωτισμού, των Αξιών και των Μεγάλων Ιδανικών του Γένους μας.

Κατόπιν μεταβήκαμε στο ΠΙΚΠΑ Βούλας (Καραμανλή 2)όπου μόνον μέλη του Δ.Σ του «Ενοριακού Ταμείου Αλληλεγγύης» και αυτό για τους ευνόητους λόγους, επισκεφθήκαμε τα βρέφη, τα νήπια και τους νέους που φιλοξενούνται εκεί οι οποίοι σηκώνουν τον βαρύ σταυρό της νοητικής και σωματικής αναπηρίας.
Με πολλή αγάπη και σεμνότητα η Νοσηλεύτρια κ. Δήμητρα Δούτση μας οδήγησε σε όλους τους χώρους διαμονής των παιδιών και εκεί διαπιστώσαμε τα αποθέματα αγάπης που πρέπει να διαθέτουν όλοι όσοι διακονούν τους συνανθρώπους μας αυτούς οι οποίοι έχουν ανάγκη την φροντίδα και την ανυπόκριτη καθημερινή στοργή τους. Προσφέρθηκαν είδη ενδύσεως και υποδήσεως καθώς και γλυκίσματα.
Αργότερα βρεθήκαμε στην Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων «Ο Καλός Ποιμήν» στον Πειραιά (Μαυρογένους 12) και αφού τα παιδιά της Νεανικής μας Σύναξης που συμμετείχαν (πάνω από 20) τραγούδησαν τραγούδια έψαλαν ύμνους και τα κάλαντα δημιουργώντας όμορφη και ζεστή ατμόσφαιρα προσφέρθηκαν είδη ενδύσεως και υποδήσεως, γλυκίσματα, χειροποίητα κοσμήματα, κούπες για το πρωινό τους και ένα χρηματικό ποσό για τις ανάγκες των παιδιών. Εκεί τύχαμε θερμής υποδοχής από την Δ/α κ. Στ.
Χαραμή και τους στενούς συνεργάτες της οι οποίοι με αγάπη και στοργή φροντίζουν τα παιδιά.
Αργά το απόγευμα είχαμε την χαρά και την Ευλογία να προσκυνήσουμε στον Ι.Ν Αγίου Νικολάου Πειραιώς το Σεπτό Λείψανο του Αγίου Πατρός και να πάρουμε την ευχή του πολυαγαπημένου Γέροντος και Καθηγουμένου της Ι.Μ Αγ. Νικολάου Άνδρου Αρχιμανδρίτου Δωροθέου.
Καθηκόντως εδώ οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τους Καταστηματάρχες της πόλης μας οι οποίοι με αγάπη και ενδιαφέρον πλαισίωσαν και αυτή μας την προσπάθεια. Τους αναφέρουμε με αγάπη και τους ευχόμαστε κάθε οικογενειακό και επαγγελματικό καλό.
«Σεραία» (Επαμεινώνδα 11), «Meli Melo»(Εμπορικό Κέντρο), «www.kahgol.com», «Μαρυκό» (Εμπορικό Κέντρο), «Miky» (Επαμεινώνδα 7), «Ράνια» (Δίρκης 36), «Prodigy.gr»(Πινδάρου 9), «Porto kaza»(Πινδάρου 23 και Δίρκης), «Ερμιόνη»(Δράκου 15) ,«Modelino» (Πινδάρου 9),«Dimopoulos»(Πινδάρου 4 και Δράκου 11), «SHERPA» (Πινδάρου 47), «Elysee» (Επαμεινώνδα 8), «Startime» (Εμπορικό κέντρο) 2, «Babino» (Επαμεινώνδα 34) , Δαγδελένης Παναγιώτης (Πινδάρου 52),«biz» (Eπαμεινώνδα 59) «Ιωάννου»(Επαμεινώνδα 71), BERTO LUCCI(Δίρκης 37), Γαρυφαλλιά Τσιριγώτη (Εργ.Κατοικίες 35), Ιωάννα Χατζηπαναγιώτου-Δρόσου (Aντ.Βασιλείου 11), Αξάς Aντώνιος (Επαμεινώνδα 96), Κοιλαράκη Γιαννούλα (Δίρκης), Ευαγγελία Βασιλειάδου, Τζουβελέκης (Πινδάρου 46), Αφοι Τζελάκη (Πινδάρου 32), Βασιλική Μήτση (Λοξής Φάλαγγος και Ετεοκλέους), «FREDY»(Επαμεινώνδα), «Πινόκιο»(Πινδάρου).
Ήταν μια ξεχωριστή Κυριακή με τέσσερις επισκέψεις αγάπης.
Διαβάστε περισσότερα...

"Βάρβαρα 2011" στον Συνοικισμό

Το ΔΣ της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας σας προσκαλεί στην αναβίωση για έβδομη συνεχή χρονιά του Μικρασιάτικου Εθίμου «ΒΑΡΒΑΡΑ» το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011 (παραμονή της Αγίας Βαρβάρας) ώρα 18:00 στην πλατεία του Συνοικισμού Θήβας.
Ένα έθιμο 2500 χρόνων, προς τιμήν της Εκάτης και της Δήμητρας που στην Ιωνική γη γιόρταζαν τα «πολυσπόρια» όπως ονομάζονταν στην αρχαιότητα, ξορκίζοντας τις αρρώστιες. Αργότερα οι Μικρασιάτες συνέχισαν αυτό το έθιμο στα τρίστρατα των χωριών και πόλεων της Μ. Ασίας και σχετίστηκε με την γιορτή της Αγίας Βαρβάρας και την βοήθεια της να γλιτώσουν από της μολυσματικές ασθένειες της εποχής.
Η φωτιά θα ανάψει από νωρίς, με Μικρασιατικά τραγούδια και οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα «Βάρβαρα», λουκουμάδες. καθώς και παραδοσιακά γλυκά και εδέσματα που παρασκευάζουν οι γυναίκες του Συλλόγου μας.
Θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι με χορό και τραγούδια της Μ.Ασίας.

ΜΕΛΙ & ΓΑΛΑ ΣΤΗ ΣΤΡΑΤΑ ΟΛΩΝ ΣΑΣ
ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΜΘ
Διαβάστε περισσότερα...

ΠΟΕ ΟΤΑ: "Όλοι στην 24ωρη απεργία της 1ης Δεκέμβρη"

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ – ΛΕΜΕ ΟΧΙ:
- Στις απολύσεις, στη λιτότητα, στην κατακρεούργηση μισθών και συντάξεων, στα χαράτσια.
- Στη διάλυση των Δημοσίων Υπηρεσιών.
- στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Συνάδελφοι,
Οι μαζικές και πρωτόγνωρες κινητοποιήσεις του Οκτωβρίου 2011 ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα και τη μνημονιακή πολιτική αποτελούν παρακαταθήκη και εφαλτήριο για τους νέους αγώνες µας.
Οι εμπνευστές της αδιέξοδης μνημονιακής πολιτικής, προκειμένου να κερδίσουν πολιτικό χρόνο και να εκτονώσουν τη λαϊκή οργή, κατέφυγαν, ερήμην του λαού, σε πολιτικές επιλογές που θεωρούν ότι τους επιτρέπουν να υλοποιούν σήμερα, αλλά και να συνεχίσουν αύριο την ίδια μνημονιακή αντιλαϊκή πολιτική.
Οι «μνημονιακές» πολιτικές δυνάμεις της χώρας, σε µια απεγνωσμένη προσπάθεια να επιβιώσουν, συσπειρώθηκαν σε ένα ενιαίο κυβερνητικό σχήμα, κατ’ εντολή της Τρόικα, προκειμένου να συνεχίσουν το καταστροφικό, για την Κοινωνία, έργο τους.
Οι εργαζόμενοι, η Ελληνική κοινωνία, δεν πρέπει να παγιδευτούν, να αποπροσανατολιστούν και να εφησυχάσουν.
Οι τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα, καθώς και στην Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, αλλά ακόμη και στη Γαλλία, επιβεβαιώνουν την εκτίμησή µας ότι το πρόβλημα του χρέους αξιοποιείται από τους οικονομικά ισχυρούς, ως πρόσχημα για την κατάργηση των κατακτήσεων και των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των λαών.
Η Ελλάδα, οι εργαζόμενοι στη χώρα µας, χρησιμοποιούνται ως μέρος ενός «πειράματος» που ήδη επεκτείνεται και στις άλλες χώρες της Ευρώπης.
Συνάδελφοι,
Ο κρατικός προϋπολογισμός, που κατέθεσε στη Βουλή για ψήφιση η μνημονιακή συγκυβέρνηση, συνεχίζει και εντείνει τη βάρβαρη πολιτική σε βάρος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων της Κοινωνίας.
Υλοποιεί -και μάλιστα µε αυταρχικό τρόπο- όλες τις αντιλαϊκές επιλογές του τελευταίου μνημονιακού Νόμου.
Στο πλαίσιο αυτό, καταργείται η μονιμότητα και απολύονται δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι από το Δημόσιο, µέσω της εργασιακής εφεδρείας και της προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας.
Νέες, επίσης, απολύσεις προετοιμάζονται και λόγω της κατάργησης των Οργανικών Μονάδων και της -κατ’ επίφαση- αναδιάρθρωσης των Υπηρεσιών.
Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι οδηγούνται στην ανεργία, στη φτώχεια και την εξαθλίωση.
Εκδίδονται καθημερινά αμφίβολης νομιμότητας εγκύκλιοι, ενώ ο αυταρχισμός και η αυθαιρεσία αποτελούν το νέο τρόπο άσκησης της Διοίκησης.
Οι επιπτώσεις αυτών των πολιτικών είναι δραματικές τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία. Δημόσιες Υπηρεσίες διαλύονται, Δηµόσια-Κοινωνικά Αγαθά υποβαθμίζονται και καταργούνται.
Αφαιρούνται δικαιώµατα από τους εργαζόμενους μέσα από τον περιορισμό της λίστας των Β.Α.Ε., ενώ για ακόµη µία φορά δεν αντιμετωπίζονται στο σύνολό τους τα προβλήματα των εργαζομένων στο Δημόσιο.
Με το νέο μισθολόγιο - φτωχολόγιο κατακρεουργούνται, για µια ακόµη φορά, τα εισοδήματά µας. Οι μειώσεις κυμαίνονται από 7% έως 55%. Καταργούνται τα γενικά και κλαδικά επιδόματα, ακόµη και το οικογενειακό, ενώ ταυτόχρονα μειώνονται οι βασικές αποδοχές µας. Συνδέεται ο μισθός µε το βαθμό και την αξιολόγηση µε συνέπεια η πλειοψηφία των υπαλλήλων να καταδικάζεται σε μισθολογική καθήλωση. Περιορίζονται οι συντάξιμες αποδοχές.
Επιπλέον, η μείωση του αφορολόγητου, η κατάργηση των φοροαπαλλαγών και τα νέα φορολογικά χαράτσια θα οδηγήσουν στην παραπέρα συρρίκνωση των λεηλατημένων εισοδημάτων µας.
Ο αγώνας των εργαζομένων στη ΔΕΗ, για να µην περάσει το βάρβαρο και απάνθρωπο μέτρο διακοπής του ρεύματος, αντιμετωπίστηκε µε συλλήψεις συνδικαλιστών και ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, αποκαλύπτοντας το αυταρχικό πρόσωπο της συγκυβέρνησης. Ο αγώνας ενάντια στα νέα χαράτσια πρέπει να συνεχιστεί.
Δεν έχουμε, δεν μπορούμε να πληρώσουμε !!!
Ταυτόχρονα, οι νέες περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις και στο εφάπαξ οδηγούν τους συνταξιούχους στη φτώχεια και την εξαθλίωση.
Οι μειώσεις, όμως, δεν θα σταματήσουν εδώ. Η διάλυση των Ασφαλιστικών Ταμείων, που επιχειρείται µε τη μνημονιακή πολιτική, θα έχει ως αποτέλεσμα νέες αρνητικές επιπτώσεις στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά µας δικαιώµατα, στις επικουρικές συντάξεις στην κύρια σύνταξη.
Οι Δηµόσιες Υπηρεσίες και η Δημόσια Περιουσία ξεπουλιούνται έναντι πινακίου φακής, µε καταστροφικές επιπτώσεις στην Κοινωνία, βάζοντας ταυτόχρονα φραγμό σε κάθε αναπτυξιακή πορεία της χώρας µας.
Οι δανειστές, οι τράπεζες και οι επιχειρήσεις απαιτούν την υποτίμηση, μέχρι ευτελισμού, της αξίας της εργασίας µας, της περιουσίας και κάθε παραγωγικής μονάδας της χώρας µας, προκειμένου να αυξηθούν τα υπερκέρδη τους.
Αυτή η μνημονιακή πολιτική είναι καταστροφική για τους εργαζόμενους, το λαό και τη χώρα µας και πρέπει να ανατραπεί.
Ο αγώνας µας, ο αγώνας όλης της ελληνικής κοινωνίας, που οδήγησε στην «πτώση» της προηγούμενης κυβέρνησης, θα είναι διαρκής και έντονος ενάντια σε κάθε εκδοχή μνημονιακής πολιτικής.
Οι εργαζόμενοι της χώρας µας θα συνεχίσουμε και θα κλιμακώσουμε τον αγώνα µας για την ανατροπή αυτών των αντιλαϊκών μνημονιακών πολιτικών, που ανεξάρτητα από το μονοκομματικό ή διακομματικό μανδύα διακυβέρνησης, καταστρέφουν τους εργαζόμενους, το λαό και τη χώρα.
Τα δικαιώµατα των εργαζομένων και της Κοινωνίας, η ζωή η δική µας και των παιδιών µας δεν μπορούν να γίνονται θυσία στα συμφέροντα των δανειστών, των τραπεζιτών και των κερδοσκόπων.

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ των Ο.Τ.Α. στις 10.30 Π.Μ.
ΚΑΡΟΛΟΥ 24-ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ-ΑΘΗΝΑ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΑΘΗΝΑ-ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ - 11.00 Π.Μ.
Διαβάστε περισσότερα...