Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2011

Τα χριστούγεννα του φτωχούλη κόντρα στο κλίμα της μιζέριας

Η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του βιβλιοπωλείου ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ με θεματική τα «ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΟΥ ΦΤΩΧΟΥΛΗ» πιο φιλόδοξη από κάθε άλλη φορά αντιπαρατέθηκε με επιτυχία στο κλίμα της μιζέριας και της απογοήτευσης των ημερών.

Βραδιά μυσταγωγίας αυτή του Σαββάτου 17/12/11 που χρωματίστηκε από τις ολοζώντανες περιγραφές των κειμένων που είχαν επιλέξει και άψογα διάβασαν όλοι οι φίλοι που συμμετείχαν, ενώ η λυρική και εκφραστική φωνή της Dilek Koc και των μουσικών που τη συνόδευσαν απογείωσε την εκδήλωση.

Διαβάστηκαν κείμενα των Γουσταύου Ριβέ,(Γ. Θεοχάρης) Δημ.Βουτυρά, (Βάσω Βασιλού – Παπαγεωργίου) Αλ. Παπαδιαμάντη, (σεβ μητροπ.Αθηναγόρας) Οδ. Ελύτη, (Γιάννης Καλπούζος) Κώστα Βάρναλη, (Νώντας Παπαγεωργίου) ποίημα του Κων/νου Κρυστάλη, (Γ. Θεοχάρης) ένα διήγημα που γράφτηκε ειδικά για την εκδήλωσή μας από το συγγραφέα Κώστα Ακρίβο και ένα ακόμα που ακούστηκε για πρώτη φορά από τη συγγραφέα Μαρία Σκιαδαρέση, τα οποία θα αναρτήσουμε τις προσεχείς ημέρες μαζί με άλλο πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό της εκδήλωσης.

Πηγή:sigxroniekfrasi.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα...

Ψήφισμα φορέων και συλλόγων της Λιβαδειάς για το χαράτσι της ΔΕΗ

Εμείς οι παρακάτω Φορείς και Σύλλογοι , με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς να μην πληρώσει κανένας πολίτης το απάνθρωπο χαράτσι της ΔΕΗ,
αποφασίσαμε ομόφωνα και καλούμε :
όλους τους πολίτες της Επαρχίας Λιβαδειάς να μην πληρώσουν το απάνθρωπο και παράνομο χαράτσι της ΔΕΗ, το οποίο είναι απόρροια του Μνημονίου και μόνο στόχο έχει την εξαθλίωση του λαού και το σώσιμο των Τραπεζιτών.
Η Κυβέρνηση και η Τρόϊκα βάζουν πάνω από τις ανθρώπινες ζωές τους ΚΛΕΦΤΕΣ και τις ΑΓΟΡΕΣ. Με τις πολιτικές τους οδηγούν τους εργαζόμενους στην ανεργία και σε μισθούς εξαθλίωσης, με αποκορύφωμα να απειλούν να κόψουν το ρεύμα από τα ήδη εξαθλιωμένα λαϊκά νοικοκυριά . Ένα κοινωνικό αγαθό, του οποίου η διακοπή σε ορισμένες περιπτώσεις θα στοιχίσει και την ίδια τη ζωή συνανθρώπων μας με σοβαρά προβλήματα υγείας.
Το Κεφάλαιο δείχνει με τον πιο βάρβαρο τρόπο τις προθέσεις του για να σώσει τα κέρδη του.
Εμείς το μόνο όπλο που έχουμε είναι η αλληλεγγύη, η μαζική αντίσταση απέναντι σε όλα αυτά τα αντικοινωνικά – αντιδημοκρατικά – αντισυνταγματικά - απάνθρωπα μέτρα.
Μόνο με την αντίσταση θα γίνει ανατροπή όλων αυτών των μέτρων, καθώς και της Κυβέρνησης των Τραπεζιτών.
Είναι υποχρέωσή μας να αντισταθούμε και να ανατρέψουμε αυτή την Κυβέρνηση. Για το αίμα που έχουν χύσει οι πρόγονοί μας, για μας και τα παιδιά μας, για τις μελλοντικές γενιές.

ΑΥΤΗ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ - ΔΕΝ ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ!

ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ
Δικηγορικός Σύλλογος Λιβαδειάς
Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς
ΕΛΜΕ Ν. Βοιωτίας
Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/βάθμιας Εκπ/σης ΠερΙΦ/ας Λιβαδειάς
Σύλλογος Ελικωνίων
Σύλλογος Κρητών
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΤΖΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕρυθρόΥ ΣταυρόΥ
Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων ,
Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφ/ής Ενότητας Βοιωτίας
ΑΚΟΛ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
εκπρόσωποι του ΕΠΑΜ,
εκπρόσωποι του Αυτοδιοικητικού Κινήματος ,
μέλη της Επιτροπής Αγώνα για την μη πληρωμή των χαρατσιών
Διαβάστε περισσότερα...

Νέοτερα από την ένοπλη ληστεία στο Carefour Μαρινόπουλος

Ευτυχώς ελαφρά τραυματισμένος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Θήβας, ο συμπολίτης μας που χτυπήθηκε στο κεφάλι από τους αδίστακτους κακοποιούς που πριν απο λίγη ώρα εισέβαλλαν στο Carefour Μαρινόπουλος στους Αγίους Θεοδώρους.

Οι πηγές του Θήβα press αναφέρουν ότι οι δράστες ήταν δύο και τραυμάτισαν τον πελάτη του καταστήματος με την λαβή του πιστολιού προκειμένου να.... τους ανοίξει τον δρόμο για να διαφύγουν, αφού πρώτα άρπαξαν 1000 ευρώ από τα ταμεία του Σούπερ Μάρκετ.

Η Ασφάλεια της Θήβας διεξάγει έρευνες ενώ όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες οι δυο δράστες διέφυγαν πεζοί.


Στο μεταξύ, τα.... χέρια ψηλά έχουν σηκώσει οι πολίτες απέναντι στην ανικανότητα της πολιτείας να τους προστατεύσει από κάθε λογής "ντόπιο" και "εισαγόμενο"¨κακοποιό στοιχείο.
Τα κρούσματα εγκληματικότητας έχουν αυξηθεί και έχουν γίνει πέλον ρουτίνα και στην περιοχή μας.
Κλοπές, διαρρήξεις και ληστείες είναι τα πρώτα θέματα στα βιβλία συμβάντων των αστυνομικών υπηρεσιών της Βοιωτίας με τους αστυνομικούς να αδυνατούν να ανταπεξέλθουν και τους πολίτες να αγανακτούν....
Διαβάστε περισσότερα...

Η Λαϊκή Συσπείρωση για τον δρόμο Νεοχωράκι - Τανάγρα

Αναφορικά με την συζήτηση που γίνεται γύρω από τον τρόπο της κατασκευής του δρόμου ΝΕΟΧΩΡΑΚΙ - ΤΑΝΑΓΡΑ και πέρα από την όποια γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας, η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ θεωρεί πως η διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος απαιτεί την διενέργεια δημόσιου μειοδοτικού διαγωνισμού, στον οποίο θα μπορεί να συμμετέχει οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος συμπληρώνει τις προϋποθέσεις.
Πέρα από οποιαδήποτε ερμηνεία,
α) το γεγονός ότι σε δύο διαδοχικές προκηρύξεις διαγωνισμών για την ανάληψη ενός έργου 6,4 εκατομμυρίων ευρώ δεν προσήλθε κανένας ενδιαφερόμενος και
β) η απαράδεκτη δυνατότητα που δίνει ο νόμος στην υπηρεσία να απευθύνεται μόνο σε 5 μεγαλοεργολάβους….
Επιβεβαιώνουν την άποψη της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ πως χρήσιμος και απόλυτα αναγκαίος είναι ο ενιαίος δημόσιος φορέας κατασκευών που θα εξασφαλίζει οικονομία και προφανώς καλύτερη ποιότητα των έργων.

ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΧΡΟΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ, ΝΤΟΥΡΟΥ ΣΟΦΙΑ (ΙΩΑΝΝΑ), ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Διαβάστε περισσότερα...

Ευχές από τα συνεργεία επισκευής αυτοκινήτων Θήβας

Διαβάστε περισσότερα...

Σε καλό δρόμο ο.... οδικός άξονας Ελευσίνα - Θήβα - Υλίκη

Μάχη με το χρόνο, αλλά και τις δυσκολίες ρευστότητας δίνει η κυβέρνηση, προκειμένου να εκκινήσει τη μηχανή της ανάπτυξης μέσα από έργα υποδομής. Βασικός στόχος κυβέρνησης και Ε.Ε., η επίλυση των προβλημάτων και η επανεκκίνηση των πέντε μεγάλων οδικών έργων παραχώρησης που θα τονώσουν άμεσα την οικονομία και θα ανοίξουν το δρόμο προκειμένου να υλοποιηθεί το ΕΣΠΑ και νέα έργα, άλλα και να γίνουν επενδύσεις στη χώρα.

«Κλειδί» φαίνεται ότι αποτελούν τα πέντε μεγάλα οδικά έργα παραχώρησης αφού από την «επιβίωσή» τους θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό η επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας και η πολυπόθητη ανάπτυξη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η κατασκευή και λειτουργία των πέντε μεγάλων έργων, που παραμένουν «παγωμένα» εδώ και δύο χρόνια σχεδόν, υπολογίζεται ότι θα συνεισφέρουν πάνω από 2% στο ΑΕΠ ανά έτος και θα δώσουν άμεσα -στον τεχνικό κλάδο μόνο- δουλειά σε τουλάχιστον 16.000 εργαζομένους, άλλα και πολλές χιλιάδες θέσεις εργασίας σε παράλληλες δραστηριότητες.

Θέσεις εργασίας
Πάνω από 70.000 υπολογίζονται οι θέσεις εργασίας που θα αναπτυχθούν κατά τη διάρκεια της λειτουργίας τους σε πολλούς παραγωγικούς κλάδους που θα λάβουν το «φιλί της ζωής» με την επίλυση των προβλημάτων και την υλοποίηση των έργων που αποτελούν και τις μόνες μεγάλες αναπτυξιακές επενδύσεις με τη συμμετοχή ιδιωτικών κεφαλαίων που υφίστανται αυτή τη στιγμή στην ταλαιπωρημένη από τη βαθιά ύφεση χώρα.

Κάθε ημέρα καθυστέρησης εντείνει τον προβληματισμό των ξένων επενδυτών και τραπεζών για την ελληνική ανάπτυξη και η μη επίλυση των προβλημάτων ουσιαστικά θα στρέψει το επενδυτικό και τραπεζικό ενδιαφέρον οπουδήποτε αλλού πλην της χώρας μας, που θα αποτελεί πλέον «επενδυτική έρημο».

Αποκατάσταση της εμπιστοσύνης
Ακριβώς γι' αυτόν το λόγο, η επανεκκίνηση των έργων έχει ζωτική αξία για την ελληνική οικονομία, αφού σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση «δεν πρόκειται η χώρα μας να αποκτήσει επενδυτική ελκυστικότητα, άλλα ούτε και να υλοποιηθεί και το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ», όπως αναφέρει καλά πληροφορημένη πηγή, η οποία μάλιστα χαρακτηρίζει τα πέντε μεγάλα έργα παραχώρησης ως «μανιβέλα της ανάπτυξης. Αν δεν γίνουν αυτά τα έργα ξεχάστε και τις αποκρατικοποιήσεις και το ΕΣΠΑ και την ανάπτυξη» αναφέρει η ίδια πηγή, χαρακτηριστικά.

Από την επανεκκίνηση των μεγάλων οδικών έργων εξαρτάται και η συνέχιση της παραγωγής έργων στη χώρα. Αν επιλυθούν τα προβλήματα και ξανανοίξουν οι κρουνοί της χρηματοδότησης για τα οδικά έργα με συμβάσεις παραχώρησης θα δοθεί η αίσθηση της ασφάλειας ώστε να γίνουν ελκυστικά για επενδύσεις και νέα έργα παραχώρησης στην Ελλάδα.

Ολα αυτά, έχουν γίνει πλέον απόλυτα κατανοητά και στην ευρωπαϊκή πλευρά γι' αυτό και πλέον το θέμα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της ατζέντας της τρόικας και της «Ομάδας Δράσης» της Ε.Ε. Ο ίδιος ο επικεφαλής του task force Χ. Ράιχενμπαχ και ο επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής της Ε.Ε. Γ. Χαν που βρέθηκε αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα, έχουν «πάρει το θέμα πάνω τους» σε ευρωπαϊκό επίπεδο, προκειμένου να κινητοποιήσουν τους θεσμικούς μηχανισμούς της Ε.Ε. και να δοθεί η δυνατότητα εμπλοκής της ΕΤΕπ στη χρηματοδότηση των έργων ή των τραπεζών, κυρίως των ελληνικών, (μέσω μόχλευσης) που δανειοδοτούν τα έργα.

Εκλογές
Κρίσιμο ζήτημα θεωρούν οι Βρυξέλλες και την επικείμενη προεκλογική περίοδο. Το θέμα αυτό τέθηκε με απόλυτη σαφήνεια και από τον Γιοχάνες Χαν, ο οποίος τόνισε στις συζητήσεις με το Χ. Ράιχενμπαχ και τους Ελληνες κυβερνητικούς αξιωματούχους πως «ό,τι γίνει θα πρέπει να γίνει πριν ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος» και τόνισε τη σημασία της πολιτικής σταθερότητας.

Οι διαπραγματεύσεις πάντως έχουν ξαναρχίσει ύστερα από μακρό διάστημα στασιμότητας κι αν και παραμένουν δύσκολες, κινούνται σύμφωνα με όλες τις πλευρές, σε θετική κατεύθυνση. Το σχέδιο που βρίσκεται στο τραπέζι αυτή τη στιγμή είναι η παροχή εγγυήσεων ύψους 1,5 δισ. ευρώ από τα «αδιάθετα» του ΕΣΠΑ, ώστε να εξασφαλιστεί η εμπλοκή της ΕΤΕπ με τρόπο που άμεσα ή έμεσα (μέσω μόχλευσης) να διατεθούν 6,5 δισ. ευρώ για την υλοποίηση των έργων. Για να υπάρξει άμεση εμπλοκή της ΕΤΕπ θα χρειαστούν ορισμένες θεσμικές αλλαγές στο καταστατικό της Ε.Ε. κάτι για το οποίο συμφώνησε και ο επίτροπος Γ. Χαν και ανέλαβε σχετική πρωτοβουλία προκειμένου να ενημερώσει τα κοινοτικά όργανα.

Στο υπό διαπραγμάτευση σχέδιο φαίνεται ότι συμπεριλαμβάνεται και η αφαίρεση τεχνικού αντικειμένου από τα έργα, όπως αυτά είχαν καθοριστεί εξ αρχής. Θα πρέπει να θεωρείται σίγουρο ότι θα βγει εκτός σύμβασης το τμήμα Πύργος-Τσακώνα της Ολυμπίας Οδού που ούτως ή άλλως εμφανίζει εμπλοκή λόγω Καϊάφα μετά τις αποφάσεις του ΣτΕ, ενώ δεν αποκλείεται το τμήμα Πάτρα-Πύργος να μετατεθεί χρονικά, με τρόπο που να εξασφαλιστεί σε πρώτο στάδιο, η χρηματοδότηση για την υλοποίηση του άξονα έως την αχαϊκή πρωτεύουσα.

Επίσης, φαίνεται ότι θα «κοπεί» και ένα μεγάλο τμήμα από τον Ε-65 (Καλαμπάκα-Εγνατία), ενώ θα υπάρξουν και μικρού εύρους αλλαγές στην Ιόνια Οδό.

Τα νέα έργα
Αν επιλυθούν τα προβλήματα και ξανανοίξουν οι κρουνοί της χρηματοδότησης για τα οδικά έργα παραχώρησης θα δοθεί η δυνατότητα να γίνουν ελκυστικά για επενδύσεις και άλλα έργα παραχώρησης στην Ελλάδα, αρχής γενομένης από τις επεκτάσεις της Αττικής Οδού που θεωρείται το πλέον ώριμο έργο. Το υπουργείο Υποδομών είναι έτοιμο να προκηρύξει το έργο παραχώρησης που πλέον εντάσσεται ενισχυμένο και στο νέο, επικαιροποιημένο, ρυθμιστικό σχέδιο της Αθήνας.

Εκτός της επέκτασης της Περιφερειακής Υμηττού που είχε προβλεφθεί στο προκαταρκτικό ρυθμιστικό σχέδιο, εντάσσεται όπως φαίνεται πλέον και η σήραγγα της Αργυρούπολης που θα ενώσει τα νότια προάστια με τα Μεσόγεια και το αεροδρόμιο, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να ενταχθεί στη σύμβαση παραχώρησης και η επέκταση της λεωφόρου Κύμης, που θα ενώσει την Αττική Οδό με τον ΠΑΘΕ στο ύψος της Κάτω Κηφισιάς.

Επιπλέον, άμεσα το υπουργείο θα μπορέσει να τρέξει τουλάχιστον ένα ακόμη έργο παραχώρησης. Πρόκειται για τον άξονα Ελευσίνα-Θήβα-Υλίκη, που θα λειτουργήσει σαν ευρεία παράκαμψη της Αττικής. Ηδη το υπουργείο έχει προχωρήσει σε βάθος τις μελέτες και το έργο θεωρείται ικανοποιητικό σε βαθμό ωριμότητας. Δεν αποκλείεται ακόμη να ενταχθεί στην ίδια σύμβαση παραχώρησης και η υποθαλάσσια ζεύξη Σαλαμίνας καθώς και η αντίστοιχη ζεύξη Λευκάδας. Το κόστος αυτών των έργων υπολογίζεται σε τουλάχιστον 800 εκατ. ευρώ.

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και το αεροδρόμιο Καστελλίου, ο διαγωνισμός για την παραχώρηση του οποίου είναι «παγωμένος», λόγω κυρίως της ύφεσης και της έλλειψης χρηματοδότησης και κυρίως της επενδυτικής εμπιστοσύνης προς τα ελληνικά έργα. Το κόστος του έργου είναι περίπου 1 δισ. ευρώ.

ΕΣΠΑ
Η επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν τις πέντε συμβάσεις παραχώρησης, ουσιαστικά θα «σώσει» και την υλοποίηση ενός ακόμη εργαλείου που έχει στα χέρια της η ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να διαμορφώσει συνθήκες ανάπτυξης, το ΕΣΠΑ. Αν ξεκινήσει και πάλι η χρηματοδότηση των πέντε έργων, εκτιμάται ότι άμεσα το υπουργείο θα μπορέσει να προχωρήσει στη συμβασιοποίηση έργων αξίας 500 εκατ. ευρώ, ενώ υπολογίζεται ότι μέσα στο 2012 θα μπορέσουν να δημοπρατηθούν μελέτες για έργα αξίας 4 δισ. ευρώ.

Στην «αιθουσα αναμονής» είναι κι άλλα έργα για τα οποία η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι θα μπορέσει να εξασφαλίσει χρηματοδοτήσεις, όπως η γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας, άλλα και η κατασκευή της Εξωτερικής Περιφερειακής Θεσσαλονίκης και της γέφυρας του Θερμαϊκού.

Στους στόχους του υπουργείου Υποδομών είναι και η παραχώρηση της λειτουργίας και συντήρησης της Εγνατίας Οδού καθώς και του Βόρειου Οδικού Αξονα Κρήτης.
Διαβάστε περισσότερα...

Ληστεία πριν απο λίγο στο Carefour - Ένας τραυματίας απο πυροβολισμό

Αιματηρή ένοπλη ληστεία σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στο Carefour Μαρινόπουλος στους Αγίους Θεοδώρους.
Σύμφωνα με τις πρώτες και αποκλειστικές πληροφορίες του Θήβα press άγνωστοι κρατώντας μαχαίρι και όπλο μπήκαν στο κατάστημα και πυροβόλησαν με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας συμπολίτης μας.
Δεν γνωρίζουμε μέχρι στιγμής την κατάσταση της υγείας του.
Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη των δραστών
Διαβάστε περισσότερα...

Σε ετοιμότητα η ΝΟΔΕ Βοιωτίας για τις εκλογές

Έτοιμα σε μεγάλο βαθμό είναι τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. για τις εθνικές εκλογές οι οποίες σύμφωνα με τον Αντώνη Σαμαρά θα διεξαχθούν σε περίπου δύο μήνες. Αυτό έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της διευρυμένης ΝΟΔΕ Βοιωτίας που συνεδρίασε στη Λιβαδειά με την συμμετοχή του Αναπληρωτή Γραμματέα Οργανωτικού Θεσσαλίας– Στερεάς Ελλάδας Γιώργου Λουλουδάκη, του Περιφερειάρχη Στερ. Ελλάδας της Γραμ. Οργανωτικού Τάκη Σινάπη. Στη συνεδρίαση που έγινε υπο τον συντονισμό του προέδρου του Οργάνου Δημήτρη Καραμάνη παραβρέθηκαν επίσης οι θεματικοί Τομεάρχες της Γραμματείας Οργανωτικού Ευθ. Καγιάρας, Βαγ. Κολώνιας και κ. Γιωρ. Λιανός.
Όπως σημείωσε σε δηλώσεις του ο κ. Καραμάνης έγινε μια ενημέρωση των στελεχών για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις αλλά και για τον προγραμματισμό της δράσης για την επόμενη περίδο και μέχρι την διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών.
«Πραγματοποιήθηκε αυτή η συνεδρίαση στο πλαίσιο της ενημέρωσης για τις πολιτικές εξελίξεις και για τα οργανωτικά ζητήματα δεδομένου ότι σε περίπου 70 μέρες θα έχουμε εκλογές όπως είπε και ο πρόεδρός μας Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του για τον προϋπολογισμό», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Λουλουδάκης και πρόσθεσε: «Επομένως το κόμμα έχει μπει στη τελική ευθεία και στόχος των οι 72 νομαρχιακών είναι να φτάσουμε στο μάξιμουμ της απόδοσης την ώρα που πρέπει».
Συνεχίζοντας είπε ότι «όλος ο κομματικός μηχανισμός θα δώσει μια μεγάλη μάχη για το έθνος, μια μάχη που θα την κερδίσει ο ελληνικός λαός».
Ακολούθως τόνισε ότι «η σημερινή κυβέρνηση είναι μεταβατική και θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει την αποστολή της μέχρι τέλος Φεβρουαρίου, σε διαφορετική περίπτωση η Ν.Δ. θα αποχωρήσει».
Στο σκοπό της συνεδρίασης αναφέρθηκε και ο κ. Σινάπης επισημαίνοντας ότι όλος ο κομματικός μηχανισμός της Ν.Δ. στην Περιφέρεια Στερεάς αλλά και σε όλη την Ελλάδα «είναι σε ετοιμότητα, σε επαγρύπνηση και σε διαρκή αγώνα ενόψει των εκλογών».

Τέλος ο Αναπληρωτής Γραμματέας Οργανωτικούς Θεσσαλίας– Στερεάς Ελλάδας Γιώργος Λουλουδάκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την επιλογή των υποψήφιων βουλευτών των υπογράμμισε ότι «τα ψηφοδέλτια σε ένα μεγάλο μέρος είναι έτοιμα και γίνεται ένα πάντρεμα του παλιού με το καινούργιο».
Απάντηση που έρχεται να επιβεβαιώσει τα κατά καιρούς δημοσιεύματα του Αθηναϊκού τύπου που «βλέπουν» το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στη Βοιωτία να ξεκινάει με τον νυν βουλευτή Μιχάλη Γιαννάκη και στη συνέχεια τον περιφερειακό σύμβουλο Στερεάς Ελλάδας Γιάννη Καράμπελα.

Πηγή: Tabloid.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Φθηνότερο φέτος το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, σύμφωνα με την ΕΣΕΕ

Φθηνότερο σε σχέση με πέρυσι κατά 5,3% θα είναι φέτος το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, σύμφωνα με δειγματοληπτικό έλεγχο που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών (ΙΝ.ΕΜ.Υ.) της Ε.Σ.Ε.Ε. την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011.

Πιο συγκεκριμένα, το χριστουγεννιάτικο τραπέζι για μια εξαμελή μέση ελληνική οικογένεια θα κοστίσει 158 ευρώ έναντι 167 ευρώ που κόστιζε πέρυσι την ίδια ακριβώς περίοδο, περιλαμβάνοντας τα ίδια ακριβώς προϊόντα. Η διαφορά αυτή των 9 ευρώ (που μεταφράζεται σε μείωση 5,27%) σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2010 οφείλεται κατά κύριο λόγο στη μείωση της τιμής των κρεατικών και ιδιαιτέρως του χοιρινού, η τιμή του οποίου κατά μέσο όρο εκτιμάται στα 5,0 ευρώ το κιλό και εμφανίζει μία μείωση 30,16% σε σχέση με πέρυσι, ενώ μείωση παρατηρείται και στην τιμή του αρνιού, η οποία κυμαίνεται περίπου σε 8%. Η γενική εικόνα που διαμορφώνεται αναφορικά με την τιμή των κρεάτων τη φετινή περίοδο σε σχέση με την αντίστοιχη του 2010, ισοδυναμεί με μία κατά μέσο όρο μείωση των τιμών κατά περίπου 12,7%.

Αναφορικά με τις τιμές των οπωροκηπευτικών, οι ντομάτες εμφανίζουν κατακόρυφη αύξηση κατά 81,8%, το λάχανο κατά 30,2% και μόνο οι πατάτες εμφανίζουν μείωση κατά 8,5%. Όσον αφορά τα γλυκά, τα μελομακάρονα εμφανίζουν μία αύξηση που ανέρχεται στο 6,2%, ενώ μεγαλύτερη είναι η άνοδος στους κουραμπιέδες καθώς αυτή υπολογίζεται περίπου στο 11%.
Διαβάστε περισσότερα...

Πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων σε Δήμους και Περιφέρειες

Ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011 η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού για την επιχορήγηση «επιχειρήσεων της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού (Δήμων και Περιφερειών) για την απασχόληση ανέργων ηλικίας 55 έως 64 ετών».
Το πρόγραμμα στοχεύει στην απασχόληση σε θέσεις εργασίας, πλήρους απασχόλησης 5.000 ανέργων που έχουν απολυθεί από ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα και μακροχρόνια ανέργων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν πρόσθετες δυσκολίες επανένταξης στην αγορά εργασίας λόγω της ηλικίας τους. Οι επιχειρήσεις που προσλαμβάνουν τους ανέργους, δεσμεύονται να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους για 27 μήνες, ενώ η επιχορήγηση διαρκεί για 24 μήνες. Η επιχορήγηση ανέρχεται στο ποσό των 25 ευρώ για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης.

Ειδικότερα από το πρόγραμμα μπορούν να ωφεληθούν μακροχρόνια άνεργοι (πάνω από 12 μήνες), ηλικίας 55 έως και 64 ετών, καθώς και άνεργοι πρώην εργαζόμενοι, ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ ΕΤΑΜ, των οποίων η σύμβαση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου πλήρους ή μερικής απασχόλησης καταγγέλθηκε από τις 15 Ιουλίου του 2010 και μετά αλλά και όσων η σύμβαση καταγγελθεί μέχρι τη λήξη του προγράμματος, επίσης ηλικίας 55 έως και 64 ετών.

Οι ωφελούμενοι που θα απασχοληθούν στο πλαίσιο του προγράμματος, πρέπει να διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ, να έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης προσέγγισης και να έχουν συμφωνήσει σε ατομικό σχέδιο δράσης. Δεν εντάσσονται στο πρόγραμμα άτομα που τοποθετούνται αναγκαστικά με τις διατάξεις του Ν.2643/98, όπως και άτομα που αναφέρονται αναλυτικά στην Πρόσκληση που έχει αναρτηθεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΟΑΕΔ, www.oaed.gr. Tα άτομα για τα οποία δικαιούται να επιχορηγηθεί η επιχείρηση υποδεικνύονται από την Υπηρεσία του ΟΑΕΔ.

Στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν, επιχειρήσεις Δήμων και Περιφερειών οι οποίες ασκούν οικονομική δραστηριότητα. Δεν είναι δυνατή η ένταξη στο πρόγραμμα για απασχόληση ανέργων τις βραδινές ώρες. Οι επιχειρήσεις που εξαιρούνται αναφέρονται αναλυτικά στο πληροφοριακό έντυπο που έχει αναρτηθεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΟΑΕΔ, www.oaed.gr.

Η ενίσχυση που θα λάβει μια επιχείρηση χορηγείται βάσει του Κανονισμού της Επιτροπής για τις ενισχύσεις ήσσονος σημασίας (de minimis) και δεν πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των 200.000 ευρώ σε οποιαδήποτε περίοδο τριών οικονομικών ετών. Σημειώνεται ότι στον έλεγχο της σώρευσης αθροίζονται και οι ενισχύσεις ήσσονος σημασίας που έχουν λάβει οι συνδεδεμένες με την αιτούσα επιχειρήσεις. Η μέγιστη δαπάνη για την υλοποίηση του προγράμματος ανέρχεται στα 75 εκατ. Ευρώ, και θα συγχρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη του Ανθρώπινου Δυναμικού».

Οι αιτήσεις υποβάλλονται στο ειδικό πεδίο του διαδικτυακού τόπου του ΟΑΕΔ στην διεύθυνση www.oaed.gr όπου επίσης περιγράφονται αναλυτικά τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.
Διαβάστε περισσότερα...

Προσοχή σε σπίτια – τσάντες αυτοκίνητα!!! Οι συμβουλές της ΕΛ.ΑΣ στους πολίτες…

Πονηρές οι ημέρες που ακολουθούν, παμπόνηροι και οι διάφοροι επιτήδειοι, που τις περισσότερες φορές γίνονται επικίνδυνοι, γι’ αυτό καλά θα κάνουμε, να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στις συμβουλές της ΕΛ.ΑΣ.

Τοποθετήστε στην κύρια είσοδο της πολυκατοικίας µηχανισµό αυτόματου κλεισίματος πόρτας, κλειδώνετε την κύρια πόρτα / τις κύριες πόρτες του διαµερίσµατος µε κλειδαριά ασφαλείας, κλειδώνετε πάντα όταν φεύγετε, ακόμα κι αν πρόκειται να απουσιάσετε για µικρό χρονικό διάστηµα, μην αφήνετε ποτέ την κύρια είσοδο ανοιχτή µε στηρίγµατα και προσέχετε ιδιαίτερα αν σας ακολουθήσει κάποιος µέσα στο κτίριο.

Τα συστήµατα ασφαλείας της κυρίας εισόδου (θυροτηλέφωνο µε οπτική εικόνα), θα πρέπει να σας επιτρέπουν να αναγνωρίζετε και να ελέγχετε τους επισκέπτες σας, μην ανοίγετε ποτέ την πόρτα, χωρίς να βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τον επισκέπτη, μην αφήνετε ποτέ τις πόρτες των εξόδων κινδύνου ανοιχτές µε στηρίγµατα., μην αφήνετε ποτέ ξεκλείδωτες ή ανοιχτές τις πόρτες και τα παράθυρα των µπαλκονιών, αποφεύγετε να δίνετε τα κλειδιά του σπιτιού σας σε τρίτους, όταν µετακοµίζετε να αλλάζετε τις κλειδαριές και τα κλειδιά, μην αφήνετε δεύτερα κλειδιά του σπιτιού, κάτω από γλάστρες ή χαλάκια, ποτέ μην αφήνετε µεγάλα χρηµατικά ποσά ή αντικείµενα αξίας στο σπίτι σας και µην γνωστοποιείτε στον κοινωνικό και επαγγελµατικό σας περίγυρο τα περιουσιακά στοιχεία που φυλάσσεται στην οικία σας.

Από τα σπίτια στις τσάντες, όπου γίνονται επίσης επιθέσεις, οπότε καλά θα κάνετε να μην μεταφέρετε μεγάλα χρηματικά ποσά στο πορτοφόλι σας, την τσάντα ή τη τσέπη σας.

Μη βάζετε το πορτοφόλι σας σε πίσω τσέπη, μην μεταφέρετε πιστωτικές κάρτες και µπλοκ επιταγών στην ίδια τσέπη ή τσάντα, μην παίρνετε τσάντα όταν πηγαίνετε για ψώνια σε καταστήματα και ιδιαιτέρως σε σημεία που συχνάζει πολύς κόσμος (λαϊκή αγορά, πολυκαταστήματα κ.λ.π.) και ειδικά σε περιόδους εορτών και για κανένα λόγο μην αφήνετε ανοιχτές τις τσάντες και έξω από δοκιμαστήρια καταστημάτων ρούχων.

Όταν βρίσκεστε σε υπαίθριους χώρους ή χώρους αναψυχής μην τοποθετείτε την τσάντα σας σε διπλανά καθίσματα ή στα πόδια σας, όταν περπατάτε φροντίστε να βαδίζετε στην εσωτερική πλευρά του πεζοδροµίου και σε κατεύθυνση αντίθετη της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων. κρατάτε την γερά και πηγαίνετε στην μέσα πλευρά του πεζοδρομίου, έχοντας την προς την πλευρά των κτιρίων και όχι του δρόμου, μην την τοποθετείτε σε εμφανές σημείο στο εσωτερικό (καµπίνα) του αυτοκινήτου και μάλιστα στο κάθισμα του συνοδηγού, αλλά κάτω από αυτό, αν κάποιος οδηγός οχήματος (αυτοκινήτου ή δικύκλου) σας πλησιάσει για να ζητήσει πληροφορία, αποφύγετε να πλησιάσετε το όχημα του, μην επιλέγετε να βαδίζετε σε σκοτεινούς και απόμερους δρόμους, ειδικά όταν είστε µόνοι, πάντα να είστε σε ετοιμότητα για ύποπτα πρόσωπα και ύποπτες κινήσεις, άν πέσετε θύμα "τσαντάκηδων" ή "πορτοφολάδων'" ή είσθε μάρτυρας επίθεσης, αρχίστε να φωνάζετε βοήθεια µε όλη σας την δύναμη, αν δεν μπορείτε να αντισταθείτε και να συγκρατήσετε την τσάντα, σκεφτείτε ότι η υγεία σας και η σωματική σας ακεραιότητα είναι πιο πολύτιμα αγαθά, προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά του επιτιθέμενου και του μεταφορικού μέσου, αν χρησιμοποίησε τέτοιο και αν δεχθείτε επίθεση να καταγγείλετε αμέσως το γεγονός στην Αστυνομία, ενημερώνοντας την αν η τσάντα ή το πορτοφόλι σας περιείχε την ταυτότητά σας ή άλλα σημαντικά έγγραφα.

Θυμηθείτε όμως και τα οχήματα σας, που κινδυνεύουν το ίδιο από τους επιτήδειους.

Γι’ αυτό να έχετε πάντα τις πόρτες και το πορτπαγκάζ του αυτοκινήτου σας, κλειδωµένα όταν οδηγείτε στην πόλη, μην το αφήνετε ποτέ µε αναµµένη την µηχανή και το κλειδί στην υποδοχή του, ακόµα και αν βγαίνετε για µερικά δευτερόλεπτα από αυτό, να κλειδώνετε πάντα τις πόρτες, να κλείνετε τα παράθυρα και να ενεργοποιείτε το συναγερµό όταν σταθµεύετε το αυτοκίνητο κάπου, μην αφήνετε κανενός είδους αντικείµενα, χρήµατα, πορτοφόλι, κινητά τηλέφωνα, γυαλιά ηλίου, τσάντες και τιµαλφή µέσα στο αυτοκίνητο, αφαιρείτε την πρόσοψη του ραδιοφώνου και κάθε τι πολύτιµο όταν βγαίνετε από το αυτοκίνητό σας, μη φυλάσσετε τα εφεδρικά κλειδιά µέσα σ’ αυτό, αλλά σε άλλο, ασφαλέστερο µέρος, αν το παρκάρετε σας σε χώρο στάθµευσης (parking), να παίρνετε µαζί σας τα κλειδιά του και πάρτε μαζί σας στοιχεία δηλωτικά της ταυτότητάς σας.

Ακόμη αποφεύγετε να σταθµεύετε το όχηµά σας σε ερηµικά µέρη και σε περίπτωση που αντιληφθείτε, ότι σας παρακολουθούν ή σας παρενοχλούν άλλα οχήµατα, όταν οδηγείτε µόνοι, καλέστε το 100 µε το κινητό σας ή κατευθυνθείτε στο πλησιέστερο Αστυνοµικό Τµήµα.
Διαβάστε περισσότερα...

"Το έκτο πάτωμα" για το 2012 στην θεατροφρένεια

Μια από τις παραγωγές της Θεατροφρένειας (Θεατρική ομάδα Διστόμου) το 2012 θα είναι η κωμωδία μιούζικαλ (μουσική-στίχοι: Σταμάτης Κραουνάκης-Λίνα Νικολακοπούλου αντιστοίχως)
"το έκτο πάτωμα"
σκηνοθεσία-κινησιολογία-χορογραφίες
Έφη μεραβογλου

Παρακολουθείστε ένα απόσπασμα από τις πρώτες πρόβες της Άννας Σταθά και Κωνσταντίνας Βάρδα...

Διαβάστε περισσότερα...

Το ταξίδι συνεχίζεται για τον ποδηλάτη του κόσμου (Δίστομο, Ιτέα, Γαλαξίδι)

Ο ποδηλάτης του κόσμου μετά την ιστορική Θήβα, όπου συναντήθηκε με τους ποδηλάτες της πόλης, αλλά και την Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου Μικρασιατών Θήβας έφτασε στην Αθήνα. Η υποδοχή που επεφύλαξαν οι φίλοι αστικοί ποδηλάτες των Αθηνών ήταν συγκινητική με τον Γρηγόρη να παρευρίσκεται σε όλες τις βόλτες με ποδήλατο που έχουν προγραμματιστεί στις γειτονιές τις Αττικής.

Η πρώτη βόλτα του Ποδηλάτη στην πρωτεύουσα σηματοδοτήθηκε με την ομάδα των Freeday και χιλιάδες κόσμο να έχει κατακλύσει τους δρόμους και τις κόρνες να ηχούν παντού. Το σημείο εκκίνησης η πλατεία Ασωμάτων στο Θησείο με κατεύθυνση τους Θρακομακεδόνες και πάλι πίσω στο κέντρο της Αθήνας.

Πιο συγκεκριμένα το τετραήμερο του Γρηγόρη ήταν γεμάτο βόλτες με κοινωνικό χαρακτήρα που είχαν οργανώσει οι φίλοι ποδηλάτες των Αθηνών .

Ειδικότερα ποδηλάτησε για την συγκέντρωση τροφίμων & ρούχων και παιχνιδιών για τα παιδάκια του χωριού ΣΟΣ ,παρέα με τους ΠΟΔΗΛΑΤΙΝ, τους Εθελοντές ποδηλάτες, τους Π.Α.Σ Αργυρούπολης και τις ΠΕΤΑΛΕΡΕΣ.

Επίσης συμμετείχε και στην Ποδηλατοδρομία « ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον Διαβήτη», που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Διαβήτη με τον Δήμο Γλυφάδας, παρέα με εκατοντάδες ανθρώπους στις γειτονιές των Νοτίων προαστίων.

Η παραμονή μας στην Αθήνα συνεχίστηκε με επισκέψεις που προσέφεραν χαρά υπενθυμίζοντας σε όλους μας ότι υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ανάγκη έστω για μια αγκαλιά. Η δύναμη που εισέπραξε ο Ποδηλάτης στο νοσοκομείο Ελπίδα και στο ειδικό Πειραματικό Μαράσλειο Διδασκαλείο ήταν μεγάλη με τα παιδιά να ανεβαίνουν στο υβριδικό ποδήλατο έχοντας σχηματιστεί στο πρόσωπο τους ένα μεγάλο χαμόγελο. Αργότερα ακολούθησε βόλτα με τα ποδήλατα στην αυλή του σχολείου τους παρέα με τον ποδηλάτη μας.

Οι επισκέψεις που ακολούθησαν ήταν σε εκπαιδευτικά ιδρύματα όπως το ιδιωτικό δημοτικό σχολείο Λαιμού και το Ενιαίο Πειραματικό λύκειο Αναβρύτων, όπου και έγινε παρουσίαση της δράσης και του ταξιδιού στους μαθητές με τον χρόνο να κυλάει ευχάριστα μέσα από εποικοδομητικό διάλογο.

Οι μέρες πέρασαν γρήγορα και το ταξίδι συνεχίζεται με κατεύθυνση την πόλη του Διστόμου, την Ιτέα και το Γαλαξίδι. Οι μέχρι τώρα σταθμοί ολοκληρώθηκαν με το ανθρώπινο δίκτυο να επεκτείνεται, αποδεικνύοντας πως οι αρχικοί στόχοι του ποδηλάτη και της ομάδας σιγά σιγά παίρνουν σάρκα και οστά γιατί όταν οι άνθρωποι συνεργάζονται τότε η ζωή τους ανήκει πραγματικά.

Η γνωστή σε όλους «μαρτυρική» πόλη του Διστόμου υποδέχτηκε την δράση μας θερμά και η παραμονή του ποδηλάτη συνοδεύτηκε όπως και στους μέχρι τώρα σταθμούς με πολλές επισκέψεις σε επίσημους φορείς και πολιτιστικούς συλλόγους, αλλά και την θεατρική ομάδα Διστόμου «Θεατροφρένεια».

Φτάσαμε στο Γαλαξίδι με το πρώτο χιονόνερο να κάνει την εμφάνιση του και τον χειμώνα να κάνει πλέον αισθητή την παρουσία και παρά το κρύο ο σύλλογος γυναικών Γαλαξιδιού και φίλοι μικροί και μεγάλοι προϋπάντησαν τον Γρηγόρη ο οποίος θα μείνει σ την πόλη των καραβοκύρηδων της Μεσογείου για τρεις ημέρες.
Διαβάστε περισσότερα...

Μέτρα τροχαίας για την μετακίνηση των εκδρομέων

Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης της κυκλοφορίας που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως κατωτέρω:

Την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011, την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011 και την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012 για το ρεύμα εξόδου και από 16:00 έως 21:00 ώρας θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις:
α) Στη Νέα Εθνική Οδό (Ν.Ε.Ο.) και στην Παλιά Εθνική Οδό (Π.Ε.Ο.) Αθηνών – Κορίνθου – Πατρών, από τα Διόδια Ελευσίνας μέχρι τα Διόδια Ρίου, εξαιρούμενου του τμήματος από τη Χ/Θ 145 έως τη Χ/Θ 205+800 (κόμβος Ρίου).

β) Στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη Λάρισα (χ.θ. 365+400) μέχρι την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (χ.θ. 410).

γ) Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χλμ.

δ) Στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου – Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300).


Την Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011 την Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012 και την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012 για το ρεύμα εισόδου και από 15:00 έως 22:00 ώρας θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις :

α) Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών – Κορίνθου – Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας, εξαιρούμενου του τμήματος από τη Χ/Θ 145 έως τη Χ/Θ 205+800 (κόμβος Ρίου)

β) Στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (Χ.Θ. 410) μέχρι τη Λάρισα (Χ.Θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι).

γ) Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών – Θεσσαλονίκης, από το 34ο χλμ. μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.

δ) Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας – Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

3. Εξαιρούνται της απαγόρευσης κυκλοφορίας :

α) Τα οχήματα που προσφέρουν οδική βοήθεια (ιδιωτικής και δημοσίας χρήσης), τα φορτηγά αυτοκίνητα των ΕΛ.ΤΑ, τα φορτηγά αυτοκίνητα των εταιρειών διανομής Τύπου, τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν ζώντα ζώα, παστεριωμένο γάλα, νωπά ψάρια, κρέας και ευπαθή προϊόντα, εφόσον το ποσοστό του φορτίου των παραπάνω προϊόντων που μεταφέρονται είναι τουλάχιστον το 10% του ωφέλιμου φορτίου.

β) Τα φορτηγά αυτοκίνητα μεταφοράς νερού (υδροφόρα) όταν αυτά κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.

γ) Τα φορτηγά αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) και Φ.Ι.Χ. ψυγεία που μεταφέρουν νωπά οπωροκηπευτικά προϊόντα.

δ) Τα φορτηγά που μεταφέρουν υποπροϊόντα ζωικής προέλευσης για αδρανοποίηση, εφόσον διαθέτουν σχετική άδεια από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της οικείας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και συνοδεύονται από το προβλεπόμενο εμπορικό έγγραφο.

ε) Τα φορτηγά σιλοφόρα αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) που μεταφέρουν έτοιμο σκυρόδεμα, στο τμήμα της Π.Ε.Ο. Αθηνών – Πατρών από τα Διόδια του Ρίου έως το Δρέπανο, στο ρεύμα προς Αθήνα.

στ) Τα φορτηγά οχήματα των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (Δ.Ε.Η., Ο.Τ.Ε, Φυσικό Αέριο κ.λ.π.) όταν κινούνται για αποκαταστάσεις εκτάκτων βλαβών των δικτύων τους και μόνο εφόσον συνοδεύονται από έγγραφη εντολή του οικείου οργανισμού.

Επισημαίνεται ότι η Ελληνική Αστυνομία, με αφορμή την επικειμένη εορταστική περίοδο, κατά την οποία αναμένεται αυξημένη κυκλοφορία οχημάτων σε όλη τη χώρα, υπενθυμίζει και πάλι σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι, η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Στο πλαίσιο αυτό συνιστά στους πολίτες :

Πριν ταξιδέψουν να κάνουν τεχνικό έλεγχο στο όχημα τους και να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου και τις καιρικές συνθήκες.
Να είναι ιδιαιτέρα προσεκτικοί κατά την οδήγηση και να τηρούν τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Να σέβονται τις οδικές σημάνσεις και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των τροχονόμων.
Να μη χρησιμοποιούν κατά την οδήγηση κινητά τηλέφωνα ή άλλες συσκευές που αποσπούν την προσοχή τους.
Να μην καταναλώνουν οινοπνευματώδη ποτά, εφόσον πρόκειται να οδηγήσουν.
Να προστατεύουν τα παιδιά που επιβαίνουν στο όχημα, κάνοντας χρήση των παιδικών καθισμάτων.
Να «φορούν» απαραίτητα τις ζώνες ασφαλείας, όπως και τα κράνη στις μοτοσικλέτες.
Να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες, όπου υπάρχουν ειδικές συνθήκες κυκλοφορίας (παγετός κ.λπ.).
Να μην υπερεκτιμούν τις οδηγικές τους ικανότητες και τις τεχνικές δυνατότητες των οχημάτων τους.
Να σέβονται και να προστατεύουν τους συνεπιβάτες και τους συνανθρώπους τους που χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο, οδηγώντας το όχημά τους με υπευθυνότητα και περίσκεψη.
Διαβάστε περισσότερα...

Ενημέρωση από τον Δήμο Λεβαδέων για την έκδοση άδειας μουσικής 2012

Σας γνωρίζουμε ότι δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 2496/04.11.2011 τεύχος Β’ η Κοινή Υπουργική Απόφαση υπ’ αριθμό ΔΙΑΔΠ/ Φ.Α.3.1 /21220/ 01.11.2011.
Με την ανωτέρω ΚΥΑ απλουστεύονται οι διαδικασίες και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τη χορήγηση αδειών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, Θεάτρου & Κινηματογράφου.

Ειδικά στο άρθρο 5 που σας επισυνάπτουμε ολόκληρο, περιγράφεται η διαδικασία και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την απόκτηση άδειας χρήσης μουσικής , μουσικών οργάνων και αντικατάστασης της άδειας μουσικής . Παρακαλούμε να μεριμνήσετε για την έγκαιρη έκδοση της άδειας μουσικής για το 2012 λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα νέα δεδομένα . Μπορείτε να επικοινωνείτε με το γραφείο Καταστημάτων για κάθε απορία ή διευκρίνιση καθημερινά από τις 8.30 – 15.30 στο τηλέφωνο του Γραφείου και να παραλαμβάνετε ,αν το επιθυμείτε, την αίτηση – δήλωση με τα ζητούμενα δικαιολογητικά με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail).

Γραφείο Καταστημάτων Υ.Ε. Δημήτρης Λεβέντης
Η Προϊσταμένη Α.Τ.Γ.Π.Ο.&Ε. Μαρία Παπαγεωργίου


Άρθρο 5

Δικαιολογητικά για τη χορήγηση άδειας χρήσης μουσικών οργάνων - Αντικατάσταση άδειας

1. Για την άδεια χρήσης μουσικών οργάνων απαιτείται αίτηση - υπεύθυνη δήλωση του ενδιαφερομένου κατά το επισυναπτόμενο υπόδειγμα του παραρτήματος, στην οποία θα επισυνάπτεται και δήλωση υπογεγραμμένη από μηχανικό, για την σχεδιαζόμενη ηχομόνωση, τη θέση και την ισχύ των ηχείων και εφόσον γίνεται χρήση μουσικής στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος θα συνοδεύεται με κάτοψη με τη θέση και την κατεύθυνση των ηχείων. Η άδεια εκδίδεται για αόριστο χρονικό διάστημα, εκτός αν ο ενδιαφερόμενος δηλώσει ότι επιθυμεί την έκδοσή της για διάστημα ορισμένο. Ανανέωση της άδειας μουσικών οργάνων, σε περίπτωση που αυτή εκδόθηκε για περιορισμένη χρονική διάρκεια, ζητείται από τον οικείο δήμο ένα μήνα πριν από την λήξη της. Μέχρι την έκδοση ή μη της πράξης ανανέωσης η χρήση των μουσικών οργάνων τεκμαίρεται ότι είναι νόμιμη.

2. Για την έκδοση της άδειας ο ενδιαφερόμενος υποβάλλει τα κάτωθι δικαιολογητικά:

α) Αίτηση - Υπεύθυνη Δήλωση του άρθρου 8 του Ν. 1599/1986 του ενδιαφερομένου φυσικού ή νομικού προσώπου, σύμφωνα με το επισυναπτόμενο πρότυπο αίτησης του παραρτήματος το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσας.

β) Το παράβολο που προβλέπεται από την υπ' αριθ. 61167/17.12.2007 απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομίας και Οικονομικών.

γ) Φωτοαντίγραφο της άδειας λειτουργίας του καταστήματος ή της προέγκρισης.

δ) Άδεια δημόσιας εκτέλεσης μουσικών συνθέσεων η οποία χορηγείται από αντίστοιχο Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης.

3.Η άδεια μουσικών οργάνων κοινοποιείται από το δήμο που την εξέδωσε στον Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας.

4.Για την έκδοση της άδειας μουσικών οργάνων απαιτείται προηγούμενη γνωμοδότηση της Υγειονομικής Υπηρεσίας. Γνωμοδότηση δεν απαιτείται για την ανανέωση της άδειας.

5.Σε περίπτωση αντικατάστασης της άδειας ίδρυσης και λειτουργίας
Διαβάστε περισσότερα...

Ευχές από το Γαϊτανάκι Λιβαδειάς

Διαβάστε περισσότερα...

Στην Πυραμίδα ο Θ. Σπυρόπουλος και δεκάδες Θηβαίοι!


Πολύς ήταν ο κόσμος που βρέθηκε χθες Κυριακή στόν ιστορικό λόφο τού Αμφείου τής Θήβας όπου παρευρέθηκε ο καταξιωμένος Αρχαιολόγος κ. Θεόδωρος Σπυρόπουλος (πρώην έφορος Αρχαιοτήτων τής Θήβας) που ενημέρωσε τούς Δημότες τής Θήβας σχετικά μέ τόν Αρχαιολογικό Θησαυρό πού κρύβει στά έγκατα του ο λόφος τού Αμφείου καί είναι η Πυραμίδα τήν οποία ανακάλυψε ο ίδιος πρίν 38 χρόνια καί η πολιτεία αντί νά στηρίξει τό έργο του πού θά άλλαζε τόν Αρχαιολογικό καί ταυτόχρονα Τουριστικό χάρτη τής Θήβας μέ μεγάλα Πολιτιστικά αλλά καί Οικονομικά οφέλη γιά τήν ιστορική πόλη τής Βοιωτίας , φρόντισε νά τόν μεταθέσει μακριά από τήν Θήβα έτσι ώστε η μεγάλη ανακάλυψη νά βρίσκεται όλα αυτά τά χρόνια θαμμένη στά έγκατα τού λόφου τού Αμφείου .
Ο κ. Σπυρόπουλος εξήγησε αναλυτικά στόν κόσμο πού διψούσε γιά γνώση όλα όσα είχε δεί ο ίδιος κατά τήν διάρκεια τής Αρχαιολογικής του εξερεύνησης μέσα στήν Πυραμίδα .
Τόνισε ότι είναι η Αρχαιότερη Πυραμίδα στό κόσμο , καί τόν χαροποίησε ιδιαίτερα η παρουσία τού κόσμου συγκινήθηκε δέ από τήν παρουσία πολλών μαθητών , αλλά καί ηλικιωμένων , τόν απογοήτευσε γιά άλλη μία φορά η απουσία τών Πολιτικών προσώπων αν καί είχαν προσκληθεί , βλέποντας όμως τόν Αντιδήμαρχο τού Καλλικρατικού Δήμου Θηβαίων κ. Ανδρέα Χατζησταμάτη νά παρευρίσκεται ανάμεσα στό πλήθος δήλωσε ότι αισθάνεται νά δικαιώνονται οί προσπάθειες πού κάνει ολα αυτά τά χρόνια αφού η παρουσία τού Αντιδημάρχου σηματοδοτεί κάτι θετικό γιά τήν υπόθεση .
Ο κ. Σπυρόπουλος αναφέρθηκε στίς μελέτες του όλα αυτά τά χρόνια πού έχουν αναγνωριστεί σέ διεθνές επίπεδο σχετικά μέ τήν ανακάλυψη τής Πυραμίδας τής Θήβας πού αν αναδειχθεί θά μεταμορφώσει τήν Θήβα σέ πολλά επίπεδα μέ μεγάλα οφέλη .
Μάγεψε κυριολεκτικά μικρούς καί μεγάλους ο κ. Σπυρόπουλος καί βέβαια μιά σημαντική απόφαση πού έλαβαν οι παρευρισκόμενοι Δημότες χαροποίησε τόν κ. Σπυρόπουλο αλλά καί τόν Αντιδήμαρχο κ. Χατζησταμάτη , συγκεκριμένα αποφασίστηκε ομόφωνα η δημιουργία Συλλόγου πού θά ασχοληθεί μέ τήν ανάδειξη τής Πυραμίδας τής Θήβας , τής Βοιωτίας , τής Ελλάδας μας τής παγκόσμιας πρώτης Πυραμίδας πού πρός τό παρόν τά Παγκόσμια συμφέροντα έχουν ναρκώσει χρόνια τώρα τούς ταγούς τού τόπου μας ... ο βαρύς χειμώνας τού σκοταδισμού όμως φαίνεται οτι σύντομα θά είναι παρελθόν διότι η δημιουργία του Συλλόγου πού προκύπτει από τό μεγάλο ενδιαφέρον τού κόσμου γιά τήν ανάδειξη τής Πυραμίδας πού θά λάμψει όλη τήν υφήλιο μπορεί νά φέρει τήν Πολιτιστική Ανοιξη τής Θήβας.

Βοιωτικό Περισκόπιο
Διαβάστε περισσότερα...

Συνεδριάζει αύριο η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Θηβαίων

Καλείσθε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα την 20 του μηνός Δεκεμβρίου έτους 2011, ημέρα Τρίτη και ώρα 12η μ. για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ Α' 87).

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ ΣΤΙΣ 20/12/2011 ΠΟΥ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ ΣΤΗ ΜΕ ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ.: 33245/16-12-2011 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ (άρθρο 75 Ν.3852/2010 (ΦΕΚ Α' 87)

Θέμα 1ο : Έκφραση γνώμης για τη μίσθωση θαλάσσιας έκτασης 20 στρεμμάτων για μετεγκατάσταση μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας της εταιρείας ΣΠΑΡΦΙΣ Α.Ε. στη θέση «Όρμος Χρυσαίτη» του Ν. Βοιωτίας (μετά από αναβολή).
Εισηγητής: Τμήμα Περιβάλλοντος κ. Αθανάσιος Μερκούρης

Θέμα 2ο : Έκφραση γνώμης σχετικά με την δημισιοποίηση ΜΠΕ αιολικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 5,4 ΜW της εταιρείας SPRIDER ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΉ Α.Ε» στη θέση «Χελώνα» των Δήμων Ορχομενού και Θηβαίων Ν. Βοιωτίας.
Εισηγητής: Τμήμα Περιβάλλοντος κ. Αθανάσιος Μερκούρης

Θέμα 3ο : Έκφραση γνώμης σχετικά με την δημοσίευση ΜΠΕ φωτοβολταικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 2,14659 MW της εταιρείας SOLAR CONCEPT Α.Ε στη θέση «ΜΠΟΥΡΝΕΡΙ» του Δήμου Θηβαίων.
Εισηγητής: Τμήμα Περιβάλλοντος κ. Αθανάσιος Μερκούρης
Διαβάστε περισσότερα...

Χριστουγεννιάτικη γιορτή του ΕΕΕΕΚ Θήβας

Διαβάστε περισσότερα...

Με τους οικιστές της Αλυκής συναντήθηκε η Βάσω Τσόνογλου

Στην Αλυκή (Δημοτική Ενότητα Θίσβης Δήμου Θηβαίων) βρέθηκε το Σάββατο 17/12/11 η Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας Βασιλική Τσόνογλου-Βυλλιώτη προσκεκλημένη από το Δ.Σ. του Τοπικού Συμβουλίου οικιστών Αλυκής.

Η Βουλευτής, παρουσία αρκετών οικιστών ,του Προέδρου και του Δ.Σ. του Συλλόγου αναφέρθηκε σε προβλήματα που αφορούν την περιοχή και τους οικιστές και ειδικότερα:

Α) Στην ύδρευση του παραλιακού οικισμού

Β) Στα αυθαίρετα κτίσματα, όπου τους ενημέρωσε για τις παρεμβάσεις - ενέργειες της στη Βουλή και τα αρμόδια Υπουργεία, με πιο πρόσφατη την συνάντηση στις 16/12 με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής κ. Νίκο Σηφουνάκη, και

Γ) Την σύσταση των Δασικών χαρτών από το Υ.ΠΕ.Κ.Α

Σε ότι αφορά τα παραπάνω θέματα έγινε διεξοδική συζήτηση της κας Τσόνογλου και των οικιστών όπου κατατέθηκαν προτάσεις και ακούστηκαν απόψεις με στόχο να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα γι’ αυτούς και τις οικογένειες τους.

Η κ. Τσόνογλου τόνισε ότι έχει ταχθεί στο πλευρό των μικροϊδιοκτητών οικιστών, που έχουν αυθαίρετα κτίσματα, καθώς δεν πρέπει να αντιμετωπιστούν από την πολιτεία ως ιδιοκτήτες πολυτελών κτισμάτων μιας και τα σπίτια της Αλυκής έγιναν με προσωπική δουλειά των ιδιοκτητών και στις περισσότερες των περιπτώσεων για να καλύψουν βασικές ανάγκες στέγασης τους .

Παράλληλα ενημέρωσε τους οικιστές ότι υπόψη του κ. Υπουργού έθεσε τρία βασικά αιτήματα που αφορούν στην παράταση της προθεσμίας ρύθμισης αυθαιρέτων που λήγει 31/12/2011, την μείωση της τιμής ζώνης, καθώς πρόκειται για μη άρτια και μη οικοδομήσιμα αγροτεμάχια και επομένως οι τιμές τους θα πρέπει να είναι μικρότερες της κατώτερης τιμής ζώνης της Περιφερειακής Ενότητας του Ν. Βοιωτίας ,που αφορά άρτια και οικοδομήσιμα ακίνητα αλλά και στην αύξηση των δόσεων για την εξόφληση των προστίμων.
Διαβάστε περισσότερα...

Συνεδριάζει την Τετάρτη το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς

Παρακαλούμε να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου
Αινιάνων 8, στις 21 Δεκεμβρίου 2011 ημέρα Τετάρτη και ώρα 14 μ.μ. για να λάβετε μέρος
στη συνεδρίαση του Π.Σ. με τα ακόλουθα θέματα της ημερήσιας διάταξης:
ΘΕΜΑ 1ο: Έγκριση του σχεδίου του «Στρατηγικού Σχεδιασμού 2012-2014» της Περιφέρειας
Στερεάς Ελλάδας.
Εισηγητής: Ο Περιφερειάρχης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχος Περγαντάς..
ΘΕΜΑ 2ο: Έγκριση συγκρότησης Περιφερειακής Επιτροπής Επαγγελματικής Κατάρτισης
Στερεάς Ελλάδας.
Εισηγητής: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μπέτσιος Νικόλαος.
ΘΕΜΑ 3ο: Έγκριση πρόσληψης προσωπικού ορισμένου χρόνου, δίμηνης διάρκειας, για
αντιμετώπιση κατεπειγουσών, εποχικών και πρόσκαιρων αναγκών της Π.Ε. Βοιωτίας.
Εισηγητής: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μουλκιώτης Γεώργιος.
ΘΕΜΑ 4ο: Ορισμός εκπροσώπων στο Πειθαρχικό Συμβούλιο για τον καθορισμό διοικητικών
κυρώσεων στα διοικητικά όργανα των φορέων παροχής συγκοινωνιακού έργου και στους
ιδιοκτήτες λεωφορείων, σύμφωνα με τον Ν.2963 /01 Π*170/03.
Εισηγητής: Ο Γενικός */ντής Μεταφορών και Επικοινωνιών Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ.
Αλατάρης Σεραφείμ.
ΘΕΜΑ 5ο: Έγκριση 2ου Συγκριτικού Πίνακα της μελέτης: «Τοπογραφικές εργασίες
αναδασμού πεδιάδας Μόρνου».
Εισηγητής: Ο Προϊστάμενος Γενικής */νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού,
Περιβάλλοντος και Υποδομών κ. Τσάμπρας Γεώργιος.
ΘΕΜΑ 6ο : Έγκριση 7ης Τροποποίησης Προϋπολογισμού έτους 2011 Περιφέρειας Στερεάς
Ελλάδας.
Εισηγητής: Ο Προϊστάμενος της */νσης Οικονομικού Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ.
Καρπέτας Ευάγγελος.
ΘΕΜΑ 7ο : Έγκριση της Προσαρμογής του ψηφισθέντος Προϋπολογισμού έτους 2012
Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, σύμφωνα με τις οδηγίες της αριθμ. οικ 50699/02-12-2011
εγκυκλίου του Υπουργείου Εσωτερικών.
Εισηγητής: Ο Προϊστάμενος της */νσης Οικονομικού Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ.
Καρπέτας Ευάγγελος.
ΘΕΜΑ 8ο : Έγκριση της προκαταρκτικής μελέτης οδοποιϊας και υδραυλικών έργων στα
πλαίσια εκπόνησης της μελέτης : «Βελτίωση της επαρχιακής οδού Αταλάντη – ΠΑΘΕ -
Σκάλα Αταλάντης».
Εισηγητής: Ο Προϊστάμενος *.Τ.Ε. Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Παπαναστασίου
Αναστάσιος.
ΘΕΜΑ 9ο : Έγκριση τμηματικής μελέτης, παράτασης συμβατικής προθεσμίας και εντολή
εκτέλεσης τελικού σταδίου της σύνθεσης μελέτης: «Μελέτη κατασκευής γέφυρας στον
ποταμό Ενιππέα του επαρχιακού δρόμου Μακρολίβαδο – Φιλιαδώνας».
Εισηγητής: Η Προϊσταμένη Δ.Τ.Ε. Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, κ. Τσιβελέκη
Ευθυμία.
ΘΕΜΑ 10ο : Έγκριση τμηματικών μελετών 2ου σταδίου και παράταση συμβατικής
προθεσμίας της μελέτης του έργου: «Μελέτη επαρχιακού δρόμου Ροβολιάρι – όρια νομού
Καρδίτσας προς Ρεντίνα».
Εισηγητής: Η Προϊσταμένη *.Τ.Ε. Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, κ. Τσιβελέκη
Ευθυμία.
ΘΕΜΑ 11ο : Έγκριση σταδίων μελέτης: « Βελτίωση οδού Ροβιές – Σταυρός – Βουτάς».
Εισηγητής: Ο Προϊστάμενος *.Τ.Ε. Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας κ. Μάρκου Γεώργιος.
ΘΕΜΑ 12ο: Έγκριση τροποποίησης οικονομικών στοιχείων (προϋπολογισμών και ετησίων
πιστώσεων) συνεχιζόμενων έργων της ΣΑΕΠ 056/3.
Εισηγητής: Ο Προϊστάμενος της */νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιφέρειας
Στερεάς Ελλάδας κ. Αντωνόπουλος Αντώνης.
ΘΕΜΑ 13ο: Έγκριση τροποποίησης οικονομικών στοιχείων (προϋπολογισμών και ετησίων
πιστώσεων) συνεχιζόμενων μελετών της ΣΑΜΠ 056/3.
Εισηγητής: Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιφέρειας
Στερεάς Ελλάδας κ. Αντωνόπουλος Αντώνης.
ΘΕΜΑ 14ο: Έγκριση 5ης τροποποίησης Περιφερειακού Προγράμματος *ημοσίων
Επενδύσεων από Πιστώσεις Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (Κ.Α.Π.), έτους 2011.
Εισηγητής: Ο Προϊστάμενος της */νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιφέρειας
Στερεάς Ελλάδας κ. Αντωνόπουλος Αντώνης.
ΘΕΜΑ 15ο: Έγκριση 1ης τροποποίησης Περιφερειακού Προγράμματος *ημοσίων
Επενδύσεων, Τόκων έτους 2011.
Εισηγητής: Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιφέρειας
Στερεάς Ελλάδας κ. Αντωνόπουλος Αντώνης.
ΘΕΜΑ 16ο: Έγκριση υποβολής πρότασης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο Επιχειρησιακό
Πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Ανάπτυξη Ανθρώπινου
*υναμικού» 2007-2013. Κωδικός Πρόσκλησης 16. Κατηγορία παρεμβάσεων: Προάσπιση
της *ημόσιας Υγείας του Πληθυσμού.
Εισηγητής: Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιφέρειας
Στερεάς Ελλάδας κ. Αντωνόπουλος Αντώνης.
ΘΕΜΑ 17ο: Έγκριση λύσης Προγραμματικών Συμβάσεων έργων.
Εισηγητής: Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιφέρειας
Στερεάς Ελλάδας κ. Αντωνόπουλος Αντώνης.
ΘΕΜΑ 18ο: Έγκριση τροποποίησης οικονομικών στοιχείων (προϋπολογισμών και ετήσιας
πίστωσης έτους 2011) συγχρηματοδοτούμενων έργων Ε.Σ.Π.Α., που χρηματοδοτούνται από
Συλλογικές Αποφάσεις της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ΣΑΝΑ 007/8 & ΣΑΕΠ 056/8 του
Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.
Εισηγητής: Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιφέρειας
Στερεάς Ελλάδας κ. Αντωνόπουλος Αντώνης.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Π.Σ.
ΤΙΜΠΛΑΛΕΞΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Διαβάστε περισσότερα...

Δύο πτώματα βρέθηκαν σε Θήβα και Σχηματάρι

Σήμερα (19-12-2011) πρώτες πρωινές ώρες, βρέθηκε πτώμα άνδρα αγνώστων στοιχείων ταυτότητας, σε παράπλευρο δρόμο της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας και συγκεκριμένα στο ύψος της 87ης χ/θ (ρεύμα προς Αθήνα), πλησίον του οδοστρώματος.

Διενεργείται έρευνα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών που έσπευσαν στο σημείο, προκειμένου να εξακριβωθεί η ταυτότητα του θανόντος, ο οποίος είναι πιθανόν Ασιατικής καταγωγής.

Το πτώμα βρέθηκε σε ύπτια θέση, είχε εγκαύματα σε πρόσωπο, θώρακα, πλάτη και χέρια ενώ δεν έφερε εμφανή εξωτερικά τραύματα.

Διενεργείται έρευνα προκειμένου εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου.

Παραγγέλθηκε νεκροψία-νεκροτομή.
Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών.
Στο μεταξύ θες (18-12-2011) το μεσημέρι, βρέθηκε πτώμα 29χρονου άνδρα, Ινδικής καταγωγής, εντός ανενεργού βιομηχανικού κτιρίου στο Σχηματάρι Βοιωτίας.

Από τους αστυνομικούς που έσπευσαν στο χώρο ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του θανόντα, καθώς αναγνωρίσθηκε ανεπιφύλακτα από ομοεθνείς του.

Διενεργείται έρευνα προκειμένου εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου.

Παραγγέλθηκε νεκροψία-νεκροτομή.

Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Σχηματαρίου.
Διαβάστε περισσότερα...

Ευχές από τον κ. Νίκο Κόλλια

Σας εύχομαι καλά Χριστούγεννα, καλή Πρωτοχρονιά και Ευτυχισμένο το

Νέο Έτος.

Νίκος Κόλλιας

Πρόεδρος Εταιρείας Βοιωτικών Μελετών
Πρόεδρος Πανβοιωτικής Βιβλιοθήκης
ΑΘΗΝΑ ΓΛΑΥΚΩΠΙΣ
Διαβάστε περισσότερα...

Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2011

Η Υπουργό Παιδείας για το ΤΕΙ Χαλκίδας

Έγινε από τρεις συναδέλφους αναφορά στο θέμα της Χαλκίδας. Χαίρομαι πολύ που μου δίνεται η ευκαιρία να αναφερθώ στο συγκεκριμένο Τεχνολογικό Ίδρυμα.

Θα ήθελα να σας πω ότι είναι το πιο προβληματικό Ίδρυμα σήμερα στην Ελλάδα. Οι καταγγελίες είναι καθημερινές. Έχουμε καταγγελίες για μαζική καθυστέρηση στην εξέλιξη του εκπαιδευτικού προσωπικού, για αδιαφάνεια στην οικονομική διαχείριση. Δεν τις έχω βέβαια μαζί μου αυτές τις καταγγελίες, αλλά θα μπορούσα να τις καταθέσω και στη Βουλή. Έχω κάθε είδους καταγγελία που μπορείτε να φανταστείτε, για τεράστια ποσά για μια πόρτα μέχρι για το βάψιμο των τοίχων. Υπάρχει καταγγελία για παράνομη λειτουργία των συλλογικών οργάνων. Υπάρχουν καταγγελίες για παράνομες προσλήψεις ωρομίσθιου προσωπικού. Υπάρχουν καταγγελίες για παράνομες εξετάσεις φοιτητών. Ένα μεγάλο μέρος του εκπαιδευτικού προσωπικού προσπαθεί μέσω της δικαιοσύνης να επιλύσει τα προβλήματα μεταξύ τους.

Η διοίκηση δεν απαντάει στο Υπουργείο. Ό,τι επιστολή και να έχει σταλεί δεν υπάρχει καμία απάντηση. Αυτό το ΤΕΙ δεν υπάρχει. Δεν απαντάει ποτέ. Έχει ξεκινήσει ΕΔΕ, τους έχω στείλει σε πειθαρχική διαδικασία και έχει ενεργοποιηθεί και ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης. Όσον αφορά δε, το νόμο είναι το μόνο Ανώτατο Ίδρυμα από τα τριάντα τρία, το οποίο όχι μόνο δεν έχει προχωρήσει σε διαδικασίες για την ανάδειξη, αλλά δεν έχουν πάρει ένα τηλέφωνο, μια επιστολή για να κάνουν την Επιτροπή, η οποία θα διαχειριστεί τις εξετάσεις. Δεν υπάρχει άλλο ίδρυμα. Υπάρχουν ιδρύματα, τα οποία διαφωνούν, υπάρχουν ιδρύματα τα οποία καταθέτουν τις απόψεις τους όμως έχουν προχωρήσει στις διαδικασίες. Εδώ, αυτό το ΤΕΙ δεν υπάρχει. Η χρηματοδότησή του δεν υπολείπεται συγκριτικά με τα υπόλοιπα ΤΕΙ. Οι ποιοτικοί δείκτες, όμως, έχουν τεράστια προβλήματα.

Επειδή, αναφέρθηκε προηγουμένως ο κ. Ευθυμίου για το συγκεκριμένο τμήμα, πρέπει να σας πω ότι οι φοιτητές, οι οποίοι δήλωσαν να πάρουν σύγγραμμα είναι το 1/3 από αυτούς που δηλώνει το ίδιο το ΤΕΙ, ενώ στο σύνολό τους τα τμήματα δήλωσαν το 1/3 των φοιτητών απ’ αυτούς που δηλώνει το ίδιο το ΤΕΙ ως πραγματικούς φοιτητές, οι οποίοι παίρνουν τα συγγράμματά τους.

Είδα ότι μπαίνουν ζητήματα και από Βουλευτές και από δημάρχους. Θεωρώ ότι όλοι μας δεν έχουμε ευθύνη να υποστηρίξουμε την ύπαρξη ενός Ιδρύματος επειδή είναι στον τόπο μας. Έχουμε, όμως, μια αγωνία ότι ένα Ίδρυμα λειτουργεί σοβαρά προς όφελος των παιδιών που σπουδάζουν. Λείπει ο κ. Ευθυμίου που έθεσε το θέμα. Σας το θέτω και εσάς κυρία Παπανδρέου που το θέσατε. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

ΟΥΡΑΝΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΠΑΠΑΔΑΚΗ: Τι κάνουμε, κύρια Υπουργέ;

ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ (Υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων): Και ο Ελεγκτής Δημόσιας Διοίκησης έχει ενεργοποιηθεί και το πειθαρχικό εξελίσσεται. Από εκεί και πέρα είναι θέμα εισαγγελέα.

Πρέπει να σας πω, όμως, ότι δεν απαντούν. Δεν έχω δει ποτέ τέτοια συμπεριφορά διοίκησης, η οποία έχει εξ ολοκλήρου την ευθύνη για ό,τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στο ίδρυμα.
Διαβάστε περισσότερα...

Ομιλία Ουρανίας Παπανδρέου στη Βουλή για τι ΤΕΙ Χαλκίδας

ΟΥΡΑΝΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΠΑΠΑΔΑΚΗ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

Να πω καταρχήν στον κ. Ευθυμίου ότι τον ελληνικό λαό αυτήν την περίοδο ειλικρινά δεν τον ενδιαφέρουν ούτε τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ ούτε τα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας, ούτε αν θα γίνουν οι εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου. Τον ενδιαφέρει μια ικανή κυβέρνηση, για να μπορέσει να λύσει τα προβλήματα της καθημερινότητάς του.

ΟΥΡΑΝΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΠΑΠΑΔΑΚΗ: Εμείς κάναμε αυτό που πιστεύουμε για το καλό της πατρίδας. Ας σταματήσουν, λοιπόν, αυτά τα σχόλια.

Κυρία Υπουργέ, ήθελα να ξεκινήσω με το θέμα των σχολικών βιβλίων. Δώσατε για μένα μία ικανοποιητική απάντηση. Υπήρξε, όμως, ένα καυστικό δημοσίευμα στον κυριακάτικο Τύπο ότι τα παιδιά δεν έχουν θέρμανση στα σχολεία, δεν έχουν βιβλία. Μιλάμε δηλαδή για μεσαιωνική κατάσταση. Επίσης, κάποια παίρνουν τα βιβλία σε φωτοτυπίες, εκεί που λειτουργούν τα φωτοτυπικά μηχανήματα. Το καταθέτω για τα Πρακτικά και νομίζω ότι πρέπει να έχουμε μία απάντηση σ’ αυτό το θέμα.

Κύριε Ευθυμίου, θέλω να συμφωνήσω με το σχόλιο που κάνετε για το ΤΕΙ της Χαλκίδας. Είχε δημιουργηθεί όντως ένα μοναδικό τμήμα όταν ήσασταν Υπουργός Παιδείας.

Κυρία Υπουργέ, θα ήθελα και εγώ την απάντησή σας. Μας ακούει αυτή τη στιγμή ο ευβοϊκός λαός. Έχουν επέλθει μειώσεις τον τελευταίο καιρό, κυρίως στα οικονομικά. Αυτή είναι μια πραγματικότητα. Το πρόβλημα με το ΤΕΙ Χαλκίδας μας απασχολεί ιδιαιτέρως. Δεν ξέρουμε δηλαδή αν θα συνεχίσει να λειτουργεί ή αν αναστέλλεται η λειτουργία του. Σας παρακαλώ πάρα πολύ, αλλά και απαιτώ μία συγκεκριμένη απάντηση σήμερα για το ΤΕΙ Χαλκίδας, γιατί είναι αυτό που απασχολεί αυτή τη στιγμή την ευβοϊκή κοινωνία, αλλά και τη γενικότερη περιοχή. Για εμάς το ΤΕΙ σημαίνει ανάπτυξη.

Ξέρω, κυρία Υπουργέ, ότι αγαπάτε το Σεφέρη, το μεγάλο Έλληνα νομπελίστα, όπως βεβαίως τον αγαπώ και εγώ. Θα ξεκινήσω, λοιπόν, όπως ξεκινήσατε και εσείς προχθές, με μία αναφορά που έκανε το 1963, όπου έλεγε: «Ανήκω σε μία μικρή χώρα, αλλά με πολύ μεγάλες αξίες, ένα πέτρινο ακρωτήρι στη Μεσόγειο που δεν έχει άλλο αγαθό, παρά τον αγώνα του λαού, τη θάλασσα και το φως του ήλιου. Είναι μικρός ο τόπος μας, αλλά η παράδοσή του είναι τεράστια και αυτό που τη χαρακτηρίζει είναι ότι μας παραδόθηκε χωρίς διακοπή. Η ελληνική γλώσσα δεν έπαψε ποτέ της να μιλιέται. Δέχθηκε της αλλοιώσεις που δέχεται κάθε τι ζωντανό, αλλά δεν παρουσιάζει κανένα χάσμα. Οι Έλληνες είμαστε περήφανοι, πολύ περήφανοι για την παιδεία μας».

Κυρία Υπουργέ, δεν ξέρω ακριβώς τι θα έλεγε σήμερα ο Σεφέρης. Είμαι σίγουρη, όμως, ότι θα έλεγε πως αυτοί που μας κυβέρνησαν διαχρονικά, τα τελευταία τριάντα χρόνια, έφθασαν την παιδεία μας στο σημείο που είναι σήμερα, κύριε Ευθυμίου. Αυτό θα εξέφραζε σίγουρα τη μεγάλη του πικρία, το θυμό του, αν θέλετε, τη μεγάλη του αγωνία –όπως και η δική μου- για το τι μέλλει γενέσθαι στην παιδεία, που είναι όντως ο πυλώνας του έθνους μας. Εμείς σαν Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός έχουμε κάνει συγκεκριμένες προτάσεις για τις αλλαγές που πρόκειται να γίνουν, για το «νέο Λύκειο», το «νέο Γυμνάσιο» και την ανώτατη εκπαίδευση. Όμως έχω περιορισμένο χρόνο και δεν θα αναφερθώ σήμερα σ’ αυτά.

Επ’ αφορμή της επερώτησης του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας σήμερα, αγαπητοί συνάδελφοι, μας δίνεται μια ευκαιρία να μιλήσουμε για τον πολύπαθο χώρο της ελληνικής παιδείας που είναι γεγονός ότι προσέφερε πάρα πολλά στους πολιτισμούς όλων των λαών του κόσμου. Βέβαια ο τρόπος με τον οποίο εγώ τουλάχιστον ενημερώθηκα από την επερώτηση του Κ.Κ.Ε. αλλά κι ο τρόπος με τον οποίο εκφράζεται το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ελλάδος είναι ένας ιδιότυπος τρόπος. Με συγχωρείτε, κύριοι συνάδελφοι, αλλά εγώ δυσκολεύομαι να παρακολουθήσω και να καταλάβω τι λέτε. Όμως πιθανόν να οφείλεται σ’ εμένα. Και για ποιο λόγο το λέω αυτό; Διότι κάνετε μόνο παραθέσεις, μόνο κατηγορείτε, μόνο απαιτείτε και δεν είδα καμία ουσιαστική, βιώσιμη πρόταση. Κάνετε μόνο ουτοπικές προτάσεις και προσπαθώ να δω αν υπάρχουν άλλα μέρη που να έχουν τέτοιο σύστημα που εσείς προτείνετε. Δεν ξέρω αν η Βόρειος Κορέα έχει τέτοιο σύστημα. Δεν το ξέρω αυτό το σύστημα. Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, ότι εγώ δεν μπορώ να σας παρακολουθήσω, κι όχι μόνον εγώ. Είναι αλήθεια ότι και ο λαός μας λέει: «άστο τώρα. Κ.Κ.Ε. είναι αυτό και μπορεί να λέει ό,τι θέλει».

Και να σας πω και κάτι, κύριοι συνάδελφοι του Κ.Κ.Ε; Εγώ ξέρω ότι υπάρχει η ελληνική οικογένεια. Ανακαλύπτω λοιπόν σήμερα τη «λαϊκή οικογένεια». Εγώ δεν ξέρω τον όρο «λαϊκή οικογένεια» στην ελληνική κοινωνία. Ξέρω την «ελληνική οικογένεια». Δεν ξέρω πώς την φαντάζεστε εσείς. Προσωπικά προέρχομαι από μία μεσαία, απλή, εργατική, πολύτεκνη οικογένεια με δέκα παιδιά, εκ των οποίων τα οκτώ είναι κορίτσια. Τελειώσαμε όλοι δημόσιο σχολείο, τελειώσαμε όλοι ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, πανεπιστήμια και ανώτατες σχολές δωρεάν, -η αλήθεια είναι αυτή- με πολλούς κόπους, με πολλές προσπάθειες και με πάρα πολλές στερήσεις. Καταφέραμε όμως να τελειώσουμε αυτή την ελληνική παιδεία που πιστεύω ότι ήταν, στην εποχή μου τουλάχιστον, αρκετά καλύτερη.

Θέλω να κάνω μια ερώτηση πάρα πολύ καλόπιστη. Η κυρία Παπαρήγα ας πούμε από τι είδους οικογένεια προέρχεται; Γιατί ξέρω ότι η κυρία Παπαρήγα είναι μια γνωστή Αρσακειάς. Από τι οικογένεια είναι; Λαϊκή; Ελληνική; Επιπλέον, ξέρω ότι η κόρη της κυρίας Παπαρήγα τελειώνει το Αμερικάνικο Κολλέγιο. Άριστα! Συμφωνώ. Για ποιο λόγο να μην τελειώσω το Αρσάκειο, το Κολλέγιο ή οτιδήποτε; Αλλά βρε παιδιά, άλλα να λέω και άλλα να κάνω; Ε όχι πλέον!

Μιλάτε συνέχεια για τη συγκυβέρνηση. Εγώ απλώς αντιλαμβάνομαι ότι έχετε μία εμμονή. Και η εμμονή σας αυτή ξέρετε πού έγκειται; Στο να μη γίνει τίποτα καλό σ’ αυτόν τον τόπο, σ’ αυτήν την πατρίδα. Διότι δυστυχώς η ύπαρξή σας και τα ποσοστά σας βασίζονται στο χάος –ναι, εκεί βασίζονται!- στην αποτυχία και στη δυστυχία. Και μου έρχεστε κάθε φορά και θέλετε να μου παρουσιαστείτε ότι έχετε το προνόμιο της ευαισθησίας, της αλληλεγγύης απέναντι στους πολίτες που περνούν δύσκολα κι όλα αυτά τα πράγματα. Με συγχωρείτε πάρα πολύ, αλλά δεν δέχομαι ότι η ευαισθησία η δικιά σας είναι μεγαλύτερη από την ευαισθησία του κάθε Έλληνα. Εκείνο που ευτυχώς συνειδητοποιούμε κάθε μέρα είναι ότι κι ο ελληνικός λαός, η Ελληνίδα και ο Έλληνας, έχει πει πλέον τέρμα σ’ αυτή τη λεγόμενη «κομμουνιστοποίηση» της ζωής μας, κομμουνιστοποίηση της δημόσιας υγείας, μήπως τυχόν κι ο κόσμος πάει μπροστά.

Τέλος πάντων, αυτή ήταν μια παρένθεση. Θέλω να έρθω ξανά σε εσάς, κυρία Υπουργέ, και να πω -το είπατε και εσείς, το επαναλαμβάνω και εγώ- ότι οι περικοπές στην Παιδεία είναι πάρα πολύ σκληρές. Μιλώ και σαν άνθρωπος που έχω υπηρετήσει την παιδεία σαν καθηγήτρια. Νομίζω ότι οι περικοπές, είναι πάρα πολλές και πάρα πολύ σκληρές. Ο μειωμένος Προϋπολογισμός του Υπουργείου Παιδείας για το 2012 για εμάς, δυστυχώς μεταφράζεται σε λιγότερους εκπαιδευτικούς για τα σχολειά μας, σε λιγότερους εκπαιδευτικούς για την ανώτερη εκπαίδευση, αλλά κυρίως, κυρία Υπουργέ -το είπα και το επαναλαμβάνω και θα επανέλθω- σε λιγότερους εκπαιδευτικούς που χρειάζονται τα παιδιά μας με ειδικές ανάγκες, τα παιδιά με παράλληλη στήριξη, τα παιδιά ΑΜΕΑ. Δηλαδή, εκεί που πρέπει πράγματι, να δούμε με μεγαλύτερη φροντίδα το θέμα της εκπαίδευσης τους.

Μιλώ ιδιαίτερα για την περιοχή μου την Εύβοια. Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα αριθμό περίπου 35 παιδιών που θέλουν παράλληλη στήριξη. Είναι παιδιά που έχουν τα μαθησιακά τους προβλήματα και έχουμε μόνο ελάχιστο αριθμό εκπαιδευτικών. Νομίζω ότι είναι ένα θέμα, που πρέπει να το δείτε. Δεν ξέρω που θα εξευρεθούν τα κονδύλια. Πιθανότατα, κονδύλια από το Ε.Σ.Π.Α. Νομίζω ότι μπορούμε να τα αναζητήσουμε και να υποστηρίξουμε την εκπαίδευση αυτών των παιδιών μας.

Δεν θα αναφερθώ στις μεγάλες περικοπές. Οι περικοπές για την πρωτοβάθμια παιδεία φτάνουν στο 83%, όπως είπα και στον Προϋπολογισμό, ενώ για τη δευτεροβάθμια στο 57%.

Εκείνο βέβαια, που πρέπει οπωσδήποτε να διασφαλίσουμε είναι τα παιδιά μας να διδάσκονται στα σχολεία με ζεστασιά, κυρία Υπουργέ. Δεν μπορεί να λειτουργήσει σχολείο, αν δεν έχει μέσα την κανονική θερμοκρασία. Αυτό πρέπει να το δούμε και ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του.

Βέβαια, συν το γεγονός ότι πιθανότατα υπάρχουν κάποια παιδιά που δεν έχουν πάρει το καθημερινό πρωινό. Ακούγονται πολλά. Η οικονομική κρίση μαστίζει και μια μερίδα παιδιών σήμερα, αλλά αυτά μπορούν εύκολα να αντιμετωπιστούν μέσα στο σχολικό περιβάλλον. Αυτό θα μου επιτρέψετε από την εμπειρία μου να πω ότι δεν είναι σημερινό μόνο φαινόμενο, αλλά το έχουμε ζήσει και παλιότερα.

Εμείς γενικώς οραματιζόμαστε μια παιδεία που θέλει την εκπαίδευση σαν διαρκή αναφορά στις ανθρωπιστικές αξίες και τον εκπαιδευτικό σαν θεμελιωτή και υπέρμαχο αυτών των αξιών. Έχουμε ελλείψεις στις υποδομές των σχολείων μας. Θα επανέλθω και πάλι στη δική μου περιφέρεια. Κυρία Υπουργέ, στο δημοτικό σχολείο της Καρύστου δεν έχει προαύλιο και τα παιδιά παίζουν στο δρόμο. Έχουμε κάνει κάποιες προσπάθειες. Θέλουμε τη βοήθεια σας. Δεν χρειάζονται πολλά χρήματα, μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε. Τελειώνοντας, θέλω να κάνω μια τελευταία ερώτηση προς εσάς, κυρία Υπουργέ, και θέλω και μια συγκεκριμένη απάντηση. Όταν έχουμε όλες αυτές τις καταλήψεις στα διάφορα σχολεία της χώρας μας, στα δημοτικά, στα γυμνάσια, στα πανεπιστήμια, παντού -«Κάνε και μια κατάληψη, μπορείς», αυτό είναι το τελευταίο σλόγκαν- και όταν αυτή τελειώνει, κύριοι συνάδελφοι του ΚΚΕ, επικρατεί μόνο τρόμος, χάος και καταστροφή. Εγώ ρωτώ: Ποιος πληρώνει αυτές τις καταστροφές, κυρία Υπουργέ; Η απάντηση για εμένα είναι: Όλοι μαζί. Ο Έλληνας φορολογούμενος. Γιατί δυστυχώς, οι καταστροφές όπως όλοι ξέρουμε δεν έχουν ιδεολογία. Αυτοί όμως που παρακινούν και προκαλούν όλες αυτές τις καταστροφές είναι οι ψευτοϊδεολόγοι, γι’ αυτό και νομίζω ότι σε αυτούς, κυρία Υπουργέ, πρέπει να στέλνετε το λογαριασμό, γιατί θα είναι για το καλό της παιδείας.

Εκτός θέματος, θα ήθελα να πω ότι νοιώθω οργή και αγανάκτηση σαν Ελληνίδα για τις ανθελληνικές δηλώσεις της κ. Μούσχουρη –η οποία, δυστυχώς, υπήρξε και Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας- σε ένα γερμανικό έντυπο. Αν η κ. Μούσχουρη ντρέπεται για την πατρίδα της, καλά κάνει και ντρέπεται. Εγώ όμως ζητώ να πάψει να φωτογραφίζεται, για τους δικούς της σκοπούς, μπροστά από την ελληνική Ακρόπολη.

Σας ευχαριστώ πολύ.
Διαβάστε περισσότερα...

Υπογραφή αποφάσεων από τη Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης

Η Γενική Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας κ. Καλλιόπη Γερακούδη, υπέγραψε τις παρακάτω αποφάσεις που αφορούν αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Τεχνικού Ελέγχου:

1. Χορήγηση Άδειας Εγκατάστασης Φωτοβολταϊκού Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ισχύος 1,771 MW της εταιρείας SOLAR ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Ε.Π.Ε. στη θέση «Γεφύρια 1» του Δήμου Σοφάδων, Π.Ε Καρδίτσας, συνολικού προϋπολογισμού 3.845.721 €.

2. Χορήγηση Άδειας Εγκατάστασης Φωτοβολταϊκού Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ισχύος 1,771 MW της εταιρείας SOLAR ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Ε.Π.Ε. στη θέση «Γεφύρια 2» του Δήμου Σοφάδων, Π.Ε Καρδίτσας, συνολικού προϋπολογισμού 3.845.721 €

3. Χορήγηση Άδειας Εγκατάστασης Φωτοβολταϊκού Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ισχύος 1,28 MW της εταιρείας ΘΗΒΑΪΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε., στη θέση «Σωρός» του Δήμου Θηβαίων Π.Ε Βοιωτίας, συνολικού προϋπολογισμού 1.849.998,22 €

4. Χορήγηση Άδειας Λειτουργίας Φωτοβολταϊκού Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ισχύος 1,69 MW της εταιρείας ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΛΑΜΙΑΣ, στη θέση «Γκαλντεριμάκι» του Δήμου Δομοκού Π.Ε Φθιώτιδας, συνολικού προϋπολογισμού 4.328.370 €

5. Παράταση χρονοδιαγράμματος ενεργοποίησης λατομικού χώρου της εταιρείας ΤΙΤΑΝ Α.Ε. στη θέση «Καμάρι» Δήμου Δερβενοχωρίων Π.Ε. Βοιωτίας.
Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2011

Συνελήφθη 40χρονος Πακιστανός για κατοχή και εμπορία λαθραίων τσιγάρων

Συνελήφθη χθες, (15-12-2011), το βράδυ στα Οινόφυτα Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σχηματαρίου και της Β΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, ένας 40χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, κατηγορούμενος για παράβαση Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα χθες το βράδυ οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο διενεργούμενων ελέγχων για την πρόληψη της εγκληματικότητας, ακινητοποίησαν το Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 40χρονου στην περιοχή των Οινοφύτων.

Από την έρευνα που ακολούθησε στο όχημα του 40χρονου, βρέθηκαν, επιμελώς κρυμμένες στον χώρο των αποσκευών και κατασχέθηκαν, (48) κούτες τσιγάρων, καθεμία από τις οποίες περιείχε (10) πακέτα με λαθραία τσιγάρα, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης και δεν αναγραφόταν η χώρα προέλευσης και κατασκευής τους.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε, ότι ο δράστης είχε προμηθευτεί τα λαθραία τσιγάρα από άγνωστο άνδρα σε περιοχή της Αττικής, αντί του χρηματικού ποσού των (300) περίπου ευρώ και τα μετέφερε προς πώληση στην περιοχή των Θηβών Βοιωτίας.

Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Σχηματαρίου, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα το πρωί ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θηβών.
Διαβάστε περισσότερα...

Στο πλευρό των μικροϊδιοκτητών αυθαιρέτων των περιοχών Αγίου Βασιλείου, Δήλεσι και Αλυκής δραστηριοποιείται η Β. Τσόνογλου

Συνάντηση με τον αναπληρωτή ΥΠΕΚΑ κ. Νίκο Σηφουνάκη και εκπροσώπους Συλλόγων των παραπάνω περιοχών, πραγματοποίησε την Παρασκευή 16/12/11,η Βουλευτής Βοιωτίας Βασιλική Τσόνογλου – Βυλλιώτη.
Στην σύσκεψη οι εκπρόσωποι των συλλόγων των περιοχών Αγίου Βασιλείου, Αλυκής και Δήλεσι, που μέχρι τις 31/12/11 υποχρεούνται να ρυθμίσουν τα αυθαίρετα έθεσαν στον Υπουργό τρία βασικά αιτήματα που αφορούν:
Α) στην παράταση της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων,
Β) την μείωση της τιμής ζώνης, καθώς πρόκειται για μη άρτια και μη οικοδομήσιμα τεμάχια) και
Γ) στην αύξηση των δόσεων για την εξόφληση των προστίμων.

Σημειώνουμε ότι τα συγκεκριμένα αυθαίρετα έχουν κτιστεί σε μη άρτια και μη οικοδομήσιμα οικοπεδικά τεμάχια και δεν είναι ούτε νόμιμο ούτε και δίκαιο να υπολογίζονται οι τιμές τους με άρτια και οικοδομήσιμα ακίνητα.

Σε δήλωση της αμέσως μετά το πέρας της σύσκεψης η κ. Τσόνογλου δήλωσε:
«Στις περιοχές του Δηλεσίου του Δήμου Τανάγρας, Αλυκής Ξηρονομής και Αγίου Βασιλείου Καπαρελλίου του Δήμου Θηβαίων, έχουν ανεγερθεί, από ετών, κατοικίες για την στέγαση οικογενειών βιοπαλαιστών οι περισσότερες των οποίων ανεγέρθησαν με προσωπική δουλειά των ιδίων.
Ούτε βίλες υπάρχουν, ούτε πολυτελείς κατασκευές και τα οικόπεδα που οικοδομήθησαν δεν είναι ούτε άρτια ούτε οικοδομήσιμα με συνέπεια να απειλούνται σε βάρος τους οι συνέπειες του Νόμου περί αυθαιρέτων οικοδομών.
Στην γιγαντιαία οικονομική κρίση που έχει περιέλθει η χώρα μας πρέπει η πολιτεία να αντιμετωπίσει με κατανόηση τις ιδιοκτησίες αυτές που είναι ιδιοκτησίες χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων και πρέπει να δώσει την ευκαιρία νομιμοποίησης των, προσβλέποντας στο γενικότερο συμφέρον του κοινωνικού συνόλου.
Προς την κατεύθυνση αυτή πρέπει να υπάρξει ανάλογη μείωση των αντικειμενικών αξιών, των ακινήτων τους, καθώς πρόκειται για οικοπεδαγρούς και όχι για βιομηχανικά οικόπεδα και να ληφθεί υπόψη η κατώτατη τιμή που ισχύει για την περιφέρεια Βοιωτίας, αλλά ενόψει του κριτηρίου ότι πρόκειται για μη άρτιες και μη οικοδομήσιμες εκτάσεις.
Επιπλέον οι ιδιοκτήτες για να μπορέσουν να πληρώσουν τα αναλογούμενα πρόστιμα θα πρέπει να παραταθεί η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων που λήγει στις 31/12/11 και να αυξηθεί ο αριθμός των δόσεων, που με πρόσφατη τροπολογία αυξήθηκαν σε 36 μηνιαίες δόσεις.
Υποστηρίζω σθεναρά τα παραπάνω δίκαια αιτήματα τους προς κάθε κατεύθυνση».
Διαβάστε περισσότερα...

Απονομή βραβείων "Μάκης Χολίδης" στη Χαιρώνεια

Η Δημοτική Ενότητα Χαιρώνειας, καθώς και το Δ.Σ. του Αθλητικού Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Λεβαδέων με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούν στην εκδήλωση απονομής των βραβείων «ΜΑΚΗΣ ΧΟΛΙΔΗΣ» που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 19:00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Δημοτικό Κατάστημα Χαιρώνειας.

Τα βραβεία θα απονεμηθούν στους μαθητές που κατάγονται από τη Δημοτική Ενότητα Χαιρώνειας και πέτυχαν την εισαγωγή τους σε Ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας, κατά τις τελευταίες πανελλαδικές εξετάσεις.

Στην εκδήλωση κεντρικός ομιλητής θα είναι ο διακεκριμένος, συντοπίτης μας μαθηματικός Αθανάσιος Μαμούρης, ο οποίος θα απευθύνει ομιλία στους παρευρισκόμενους με τίτλο «Η κοινωνία πορεύεται Ευκλείδεια».

Η παρουσία σας στην εκδήλωση βράβευσης των νέων φοιτητών θα αποτελέσει ιδιαίτερη τιμή για εμάς.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΧΑΙΡΩΝΕΙΑΣ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Δημοτική Ενότητα Χαιρώνειας, καθώς και το Δ.Σ. του Αθλητικού Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Λεβαδέων σας προσκαλούν στην εκδήλωση βράβευσης των φοιτητών που πέτυχαν την εισαγωγή τους σε Ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης κατά τις τελευταίες πανελλαδικές εξετάσεις και κατάγονται από τη Δημοτική Ενότητα Χαιρώνειας,
την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 19:00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Δημοτικό Κατάστημα Χαιρώνειας.
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Ο Αντιδήμαρχος Λεβαδέων Σπυρίδων Γκικόπουλος
Ο Πρόεδρος του Α.Π.Ο.ΔΗ.Λ. Γεώργιος Καραμάνης
Διαβάστε περισσότερα...

Η μεταρρύθμιση του 2ου πυλώνα της ΚΑΠ – Συνεχίζεται η διανομή δωρεάν τροφής στους απόρους

Η μεταρρύθμιση της ΚΑΠ και ειδικότερα του 2ου πυλώνα ήταν το βασικό θέμα της Συνόδου του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας, που συνήλθε στις Βρυξέλλες στις 15 Δεκεμβρίου.

Στο Συμβούλιο, αποφασίστηκε η παράταση του καθεστώτος δωρεάν διανομής τροφίμων στους απόρους καταρχήν μέχρι το 2013 και συζητήθηκαν επίσης θέματα σχετικά με εγκρίσεις γενετικά τροποποιημένων οργανισμών.

Σχετικά με τη μεταρρύθμιση του 2ου πυλώνα της ΚΑΠ, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης τόνισε ότι ο 2ος πυλώνας οφείλει να υποστηρίζει την ανταγωνιστικότητα της γεωργίας και την προστασία της από την αύξηση του κόστους των εισροών, την διακύμανση των τιμών και τις διατροφικές κρίσεις.

Επισήμανε ότι χρειάζεται σταθερή χρηματοδότηση για τη στήριξη των παραγωγών, την αύξηση της ανταγωνιστικότητας, τη βελτίωση της λειτουργίας της αγροδιατροφικής αλυσίδας, τη διατήρηση του πληθυσμού και την ανάπτυξη στην ύπαιθρο. Στα κριτήρια για την κατανομή των πόρων θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, που είναι εντονότερες στο νότο της Ε.Ε. όπου το ποσοστό εθνικής συγχρηματοδότησης θα πρέπει να είναι μειωμένο.

Ο κ. Σκανδαλίδης υποστήριξε ότι είναι απαραίτητα τα εργαλεία διαχείρισης κινδύνων λόγω της αστάθειας είτε των αγορών είτε των φυσικών φαινομένων, που κατά κανόνα είναι απρόβλεπτοι και υπερβαίνουν τις δυνατότητες αντιμετώπισης από πλευράς των γεωργών. Η εισαγωγή τέτοιων μέτρων στην ΚΑΠ είναι απαραίτητη για τη βιωσιμότητα της γεωργίας ενώ θα πρέπει να παρέχεται ευελιξία στη χρήση των εργαλείων αυτών, που πρέπει να είναι απλά στην εφαρμογή τους, ώστε να αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά οι κίνδυνοι για τα εισοδήματα των γεωργών.

Ο Υπουργός αναφέρθηκε ακόμη στη σημασία της στήριξης της καινοτομίας και των νέων ιδεών, λαμβάνοντας υπόψη το ανταγωνιστικό και ασταθές ευρωπαϊκό και διεθνές περιβάλλον που δραστηριοποιείται η γεωργία, ώστε να μπορούν οι γεωργοί να ανταπεξέλθουν στις διαχρονικές προκλήσεις. Για το σκοπό αυτό προέχει η επένδυση στην επαγγελματική εκπαίδευση και στη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων στην παραγωγική αλυσίδα για την ανάπτυξη πρακτικών τεχνολογικών λύσεων και τη διάδοσή τους.

Σχετικά με την κυκλοφορία μιας σειράς γενετικά τροποποιημένων προϊόντων, ο Υπουργός επανέλαβε τη σταθερή μας αντίθεση σε τέτοιες εγκρίσεις. Στο Συμβούλιο δεν εξασφαλίστηκε η απαιτούμενη πλειοψηφία, με αποτέλεσμα να παραπεμφθεί και πάλι στην Επιτροπή η λήψη απόφασης.

Τέλος, με την επιμονή τόσο της ελληνικής πλευράς όσο και ορισμένων άλλων αντιπροσωπειών, κάμφθηκε η αντίσταση της Γερμανίας και εξασφαλίστηκε η απρόσκοπτη συνέχιση μέχρι το 2013 του καθεστώτος δωρεάν διανομής τροφίμων στους απόρους. Από το 2014 θα ισχύσει ένα νέο καθεστώς, στο πλαίσιο του νέου κοινοτικού δημοσιονομικού πλαισίου και της νέας ΚΑΠ.
Διαβάστε περισσότερα...

"Ο Άγιος Βασίλης...Κοκκινοσκουφίτσα" στο Συνεδριακό Κέντρο ΑλιάρτουΠηγή: Βήμα Αλιάρτου
Διαβάστε περισσότερα...

Έκθεση με κούκλες-σύμβολα της χαμένης αθωότητας από τις κρατούμενες Γυναικείων Φυλακών

Οι κρατούμενες των Γυναικείων Φυλακών Θήβας δημιουργούν κούκλες- σύμβολα της χαμένης τους αθωότητας και τις παρουσιάζουν σε έκθεση με τίτλο «Το επισκεπτήριο…».

Χρησιμοποιούν ύφασμα, κλωστή και χάντρες για να αποτυπώσουν τη θλίψη και τη νοσταλγία που κυριαρχεί στην καθημερινότητά τους. Οι κρατούμενες των Γυναικείων Φυλακών Θήβας δημιουργούν κούκλες- σύμβολα της χαμένης τους αθωότητας και τις παρουσιάζουν σε έκθεση με τίτλο «Το επισκεπτήριο…».

Η έκθεση κούκλας θα παρουσιαστεί από τις 16 έως τις 19 Δεκεμβρίου στο εργαστήρι «Μαιρηβή», στο Μεταξουργείο. Τις εκατοντάδες κούκλες που θα εκτεθούν δημιούργησαν κρατούμενες των Γυναικείων Φυλακών Θήβας (πρώην Κορυδαλλού), στο πλαίσιο του προγράμματος «Λόγος και Ύφασμα» της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Άρσις».

Το πρόγραμμα «Λόγος και Ύφασμα» άρχισε να λειτουργεί το 2001 στον Κορυδαλλό και συνεχίζεται πλέον κάθε Τρίτη απόγευμα στις φυλακές του Ελαιώνα Θηβών. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν περίπου 20 κρατούμενες γυναίκες ηλικίας από 16 έως 84 ετών, οι οποίες μαθαίνουν να φτιάχνουν κούκλες και παράλληλα συζητούν για τους καθημερινούς τους προβληματισμούς. «Δεν έχει σημασία η τεχνική κατασκευής της κούκλας. Αυτό που ζητάω από τις κρατούμενες είναι να αποτυπώσουν στην έκφραση της κούκλας όσα τις απασχολούν. Γι’ αυτό και κυριαρχεί στις κούκλες η χαρά που τους λείπει, η νοσταλγία για όσα άφησαν πίσω, η θλίψη που είναι κυρίαρχη στα πρόσωπά τους, ακόμα και η μαγεία των αγαπημένων τους παραμυθιών», επισημαίνει η εκπαιδεύτρια του εργαστηρίου Εύα Χειλαδάκη.

Από τότε που μεταφέρθηκαν οι φυλακές Κορυδαλλού στον Ελαιώνα της Θήβας, η πρόσβαση είναι δύσκολη και οι επισκέπτες λιγοστοί. Οι κρατούμενες στέλνουν τις κούκλες που έχουν φτιάξει στην Αθήνα, όπου η πρόσβαση είναι εύκολη και ελπίζουν οι επισκέπτες να είναι πολλοί. «Οι κρατούμενες δεν έχουν πολλές επισκέψεις πλέον, γι’ αυτό και η συγκεκριμένη έκθεση σημαίνει πολλά γι’ αυτές. Είναι ένας τρόπος να κρατήσουν επαφή με τον έξω κόσμο, να μη νιώθουν απομονωμένες. Το επισκεπτήριο στις φυλακές Θήβας είναι ένα πρόβλημα και έτσι πήρε το συγκεκριμένο τίτλο η έκθεση», εξηγεί η κ. Χειλαδάκη.

Πρόσφατα οι συμμετέχουσες στο πρόγραμμα «Λόγος και Ύφασμα» της «Άρσις» κατασκεύασαν, επίσης, χριστουγεννιάτικα στολίδια, τα οποία η Εύα Χειλαδάκη έστειλε προς πώληση σε κεντρικό βιβλιοπωλείο της Ζυρίχης, όπου έγιναν ανάρπαστα, όπως λέει.

Την εκπαιδεύτρια πλαισιώνει εθελοντική ομάδα από φοιτητές Νομικής και Ψυχολογίας, που συμμετέχουν τόσο στο δημιουργικό κομμάτι (κόψιμο υφασμάτων και προετοιμασία των υλικών), όσο και στην επικοινωνία με τα μέλη της ομάδας, την υποστήριξη και την εμψύχωσή τους.

Η έκθεση διοργανώνεται για 8η συνεχή χρονιά. Τα έσοδα από τις πωλήσεις των έργων θα κατατεθούν στο λογιστήριο των φυλακών, ξεχωριστά για την κάθε κρατούμενη.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου, στις 8 το βράδυ. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
Διαβάστε περισσότερα...

Σε Φθιώτιδα και Ευρυτανία η Ουρανία Παπανδρέου

Σας ενημερώνουμε οτι το διήμερο 17 και 18 Δεκεμβρίου 2011, η Βουλευτής Ευβοίας του ΛΑ.Ο.Σ Κα Ουρανία Παπανδρέου-Παπαδάκη θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στους Νομούς Φθιώτιδος και Ευρυτανίας.

Συγκεκριμένα το Σάββατο το πρωί 17 Δεκεμβρίου θα παραυρεθεί στη Δοξολογία που θα γίνει στον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας στη Λαμία και μετά θα πραγματοποίησει σειρά επαφών με τοπικούς φορείς.

Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου θα βρεθεί στο Νομό Ευρυτανίας οπου θα έχει συναντήσεις με τοπικούς φορείς και θα συζητήσει μαζί τους για τα χρόνια και μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν την περιοχή.
Διαβάστε περισσότερα...

1η ανοικτή παμβοιωτική συνάντηση "Cafe Wikipedia"

Την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011 (18:00-21:00) στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λεβαδείας διεξήχθη με ιδιαίτερη επιτυχία εργαστήριο για τον εμπλουτισμό της Wikipedia στα Ελληνικά που διοργάνωσε η Βιβλιοθήκη σε συνεργασία με με το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) , την Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού /Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ) και τους συντάκτες της Βικιπαίδειας.

Στο εργαστήριο συμμετείχαν 25 άτομα (2 εκ των οποίων ήδη μέλη της κοινότητας της Βικιπαίδειας) από ποικίλες κοινωνικές κατηγορίες (μαθητές Λυκείου, καθηγητές, δάσκαλοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, δημόσιοι υπάλληλοι κλπ.), που εξεδήλωσαν έντονο ενδιαφέρον τόσο για γενικά θέματα χρήσης της Wikipedia (αξιοπιστία, ποιότητα και εγκυρότητα, αντικειμενικότητα, πνευματικά δικαιώματα κλπ.) όσο και για τον τρόπο εμπλουτισμού της με νέα λήμματα από οποιονδήποτε επιθυμεί να συνεισφέρει.

Εισηγητές του εργαστηρίου ήταν οι συντάκτες της ελληνικής Wikipedia οι κ. Γιάννης Γιανναράκης και Μάνος Κεφαλάς, που μύησαν τους συμμετέχοντες στα μυστικά της μεγαλύτερης διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας και έδωσαν απάντηση σε πλήθος αποριών, ενώ έπεισαν για την αναγκαιότητα εμπλουτισμού της ελληνικής Βικιπαίδειας για να αναδειχθεί σε πλούσια, έγκυρη και αξιόπιστη εξαιτίας ακριβώς της εθελοντικής συνεισφοράς της όλο και διευρυνόμενης κοινότητάς της. Παράλληλα, έδωσαν το στίγμα της Βικιπαίδειας, τις βασικές της αρχές που δε μπορεί να είναι άλλες από το τρίπτυχο: Ουδετερότητα - Όχι πρωτότυπη έρευνα - Επαληθευσιμότητα.

Στο δεύτερο μέρος του workshop, επακολούθησε πρακτική εξάσκηση των παρευρισκομένων που πρόσθεσαν με ενθουσιασμό νέα λήμματα, κυρίως τοπικού χαρακτήρα, εντρυφώντας στον κώδικα γραφής της Wikipedia και τους κοινούς ιστότοπους διαμοιρασμού (εικόνων, βίντεοι κλπ.), τα Wikimedia Commons.

Τέλος, αφού σε ένα τρίωρο δεν είναι δυνατόν να εξαντληθούν θέματα που αφορούν ένα τόσο μεγάλο κοινωνικό, ανοικτό και βασισμένο σε εθελοντική συνεισφορά έργο, εκδηλώθηκε το ενδιαφέρον για συστηματική συνάντηση των ενδιαφερομένων για τη συνέχεια του εγχειρήματος και το διαρκή εμπλουτισμό της ελληνικής Βικιπαίδειας.

Στο πλαίσιο αυτής της εκδήλωσης ενδιαφέροντος, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδείας αναλαμβάνει τη δημιουργία και την υποστήριξη ανοιχτής κοινότητας Wikipedia στη Βοιωτία, με τη διοργάνωση σε μηνιαία βάση συναντήσεων των ομάδων που θα συγκροτηθούν. Σκοπός των συναντήσεων αυτών θα είναι η ενημέρωση για ότι νεότερο, η κατάρτιση αλλά και η υποστήριξη των συμμετεχόντων κατά τη διαδικασία συγγραφής ή/και επεξεργασίας άρθρων στην ελληνική γλώσσα ή για ελληνικά θέματα σε τρίτες γλώσσες, με έμφαση σε θέματα τοπικού, βοιωτικού, ενδιαφέροντος. Έτσι, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αλληλοβοηθηθούν, να συνεργαστούν, να εκφράσουν και να καθορίσουν από κοινού τον τρόπο δράσης τους και την επιλογή των λημμάτων.

Έτσι, λοιπόν, την Πέμπτη στις 19 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 6.00 μμ θα γίνει η πρώτη ανοικτή παμβοιωτική συνάντηση "Cafe Wikipedia", στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς (Κάδμου 7 & Δαιδάλου, 3ος όρ.).
Είσοδος ελεύθερη.

Περισσότερες πληροφορίες:

για το Cafe Wikipedia στο τηλ. 22610.89979 ή 89970 (κ. Κεράστα)
για την ελληνική Βικιπαίδεια
στον ιστόττοπό της φυσικά http://el.wikipedia.org/, αλλά και στα:
mywikipedia.gr,
http://www.facebook.com/mywikipedia.gr και
http://www.twitter.com/mywikipedia
Διαβάστε περισσότερα...

Απάντηση Καπελέρη στον Περιφερειακό Σύμβουλο Νίκο Στουπή

Αγαπητέ συνάδελφε,
Σε απάντηση της ερώτησής σας, σχετικά με τα προβλήματα που δημιουργούνται από την εφαρμογή της ΚΥΑ 150559/10-6-2011 με την οποία καθορίζονται «οι διαδικασίες, οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση αδειών για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού» σας γνωρίζουμε ότι, ως αιρετή Περιφέρεια συμμεριζόμαστε την αγωνίας σας για τους αγρότες μας οι οποίοι εκτός των χρονιζόντων προβλημάτων που τους απασχολούν, βιώνουν όπως όλοι οι πολίτες αυτής της χώρας και τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την υπεράσπιση του μόχθου τους και να διευκολύνουμε στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας το έργο τους.

Όσον αφορά, το συγκεκριμένο θέμα που είναι η χορήγηση αδειών για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού σας πληροφορούμε ότι εγκαίρως με επιστολή μας προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων επισημάναμε το γεγονός ότι η νέα ΚΥΑ αν και βελτίωσε την διαδικασία αδειοδότησης σε σύγκριση με την προϋπάρχουσα, δεν παύει να φέρνει τους αγρότες αντιμέτωπους με υψηλά κόστη και μια πολύπλοκη διαδικασία που τους αναγκάζει να απευθυνθούν σε μελετητικά γραφεία για την διεκπεραίωση των αιτήσεων τους.

Επίσης ζητήσαμε από τους κ. κ. Υπουργούς, αφού λάβουν υπόψη την δυσμενή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο αγροτικός κόσμος της χώρας μας εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, να αντιμετωπίσουν με ιδιαίτερη ευαισθησία το θέμα και να δώσουν μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο για την υποβολή των αιτήσεων για την αδειοδότηση των αρδευτικών γεωτρήσεων, και επιπλέον να προχωρήσουν στην απλοποίηση των διαδικασιών ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με το μικρότερο δυνατό κόστος για τον αγρότη.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση / Διεύθυνση Υδάτων, η οποία είναι αρμόδια για την έκδοση των αδειών ενημερώσε, από τον Ιούλιο του 2011 (συνημ έγγραφο) αμέσως μετά την δημοσίευση της ΚΥΑ παράλληλα με την Περιφέρεια και όλους τους Δήμους και τις ΕΑΣ για την διαδικασία αδειοδότησης των γεωτρήσεων/πηγαδιών, ζητώντας τους να ενημερώσουν κάθε ενδιαφερόμενο.

Αρκετοί Δήμοι και ΕΑΣ αντιλαμβανόμενοι το αυτονόητο, που είναι η εξυπηρέτηση των δημοτών τους ή μελών τους ενεργοποιήθηκαν προκειμένου να συντονίσουν μαζικά την υποβολή αιτήσεων γεγονός που καθιστά το κόστος μικρότερο και επιπλέον την διαδικασία πιο εύκολη για τον ενδιαφερόμενο αγρότη.

Μετά τα παραπάνω και λαμβάνοντας υπόψη τα σχετικά αντίγραφα εγγράφων της ΕΑΣ που μας στείλατε επί του θέματος, σας πληροφορούμε ότι δεν αντιλαμβανόμαστε τον προβληματισμό σας και τις κατηγορίες σας προς την ΕΑΣ διότι:.

1ον η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των αιτήσεων σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία είναι η 16η Δεκεμβρίου 2011, επισήμως παράταση δεν είχε δοθεί μέχρι την ημερομηνία που εκδόθηκαν τα σχετικά έγγραφα της ΕΑΣ.

2ον δεν προκύπτει πουθενά η υποχρεωτική υποβολή των αιτήσεων μέσω ΕΑΣ.

3ον η ΕΑΣ έστειλε επιστολές σε όλους τους αγρότες που είναι μέλη των πρωτοβάθμιων Αγρ. Συν/σμών από το Μητρώο Αγροτών που έχει στην διάθεσή της.

4ον η έλλειψη προσωπικού των υπηρεσιών μας δυστυχώς δεν μας δίνει την δυνατότητα να διευκολύνουμε τους αγρότες στη διαδικασία αδειοδοτήσεων.(σύνταξη φακέλων, κλπ)

5ον η περαιτέρω απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης έχει ζητηθεί από τα αρμόδια Υπουργεία τα οποία δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχουν ανταποκριθεί.

6ον Δεν είναι δυνατόν ενόψει αναμονής τροποποίησης της ΚΥΑ και στηριζόμενοι σε Ανακοινώσεις του Υπουργείου Α.Α.Τ να αναλάβουμε την πρωτοβουλία να προτρέψουμε τους αγρότες μας σε αναστολή της υποβολής των αιτήσεων για αδειοδότηση των γεωτρήσεων/πηγαδιών, διότι υπήρχε ο κίνδυνος οι αγρότες μας να βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμά και πιθανή απώλεια των οικονομικών ενισχύσεων.

Επειδή πιστεύουμε ότι η επιτυχία του έργου της αιρετής Περιφέρειας προϋποθέτει εκτός από την κριτική και την δημιουργική συμμετοχή όλων των πολιτικών δυνάμεων της Περιφέρειάς μας γι΄ αυτό σας καλούμε στην υποβολή εναλλακτικής πρότασης η οποία, λαμβάνοντας υπόψη την ισχύουσα νομοθεσία αλλά και τις οργανωτικές ελλείψεις των υπηρεσιών μας, θα βοηθούσε στην απλούστερη και οικονομικότερη για τους αγρότες διαδικασία αδειοδότησης των αρδευτικών γεωτρήσεων/πηγαδιών.

Με εκτίμηση
Σταμάτης Καπελέρης
Αντιπεριφερειάρχης
Διαβάστε περισσότερα...