Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Τον Δήμο Λεβαδέων καταγγέλλει το ΠΑΜΕ


Η Γραμματεία Λιβαδειάς του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου καταγγέλλει τις πρακτικές της δημοτικής αρχής του Δ. Λιβαδειάς , που με εντολή του αντιδήμαρχου Κ. Ρούτη κατέβασε το πανό του Π.ΑΜΕ. από την Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς που προπαγάνδιζε την πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 18 Οκτώβρη.  

Είναι ξεκάθαρο ότι φοβούνται την δράση του Π.Α.ΜΕ. γιατί είναι η μόνη δύναμη που με συνέπεια υπερασπίζεται τα συμφέροντα των εργαζόμενων μέσα στους χώρους δουλειάς, με καθημερινή οργάνωση και δραστηριότητα για την επιτυχία της απεργίας.  
Είναι η μόνη δύναμη που αποκαλύπτει το θανατηφόρο χαρακτήρα των αντεργατικών, αντιλαϊκών μέτρων, η μόνη δύναμη που καλεί τους εργαζόμενους να ορθώσουν ανάστημα για την ζωή που τους αξίζει.  

 Όσον αφορά τον ισχυρισμό του αντιδημάρχου, ότι το Π.Α.ΜΕ. δεν συμμορφώθηκε στις υποδείξεις απαντάμε ότι το Π.Α.ΜΕ. δεν συμμορφώνεται ούτε δέχεται υποδείξεις απ’ αυτούς που έχουν βάλει πλάτη για να περάσουν οι πολιτικές των κομμάτων που υπηρετούν, που στήριξαν και στηρίζουν κυβερνήσεις και δημοτικές αρχές που καταπατούν τα δικαιώματα των εργαζομένων.  
Σ΄αυτούς που επιβάλλουν ελαστικές μορφές εργασίες μέσα στο Δήμο Λιβαδειάς, με προγράμματα κοινωφελούς εργασίας και αυτεπιστασίας καταργώντας ουσιαστικά την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Είναι οι ίδιοι που κρατούν σε ομηρία δεκάδες εργαζόμενους της πόλης μας για να αρπάζουν κάθε φορά την ψήφο τους.  

 Το Π.Α.ΜΕ. δεν συμμορφώνεται ούτε δέχεται υποδείξεις απ΄αυτούς που χαρατσώνουν τον Λειβαδίτικο λαό με υπέρογκα δημοτικά τέλη, απ΄αυτούς που βάζουν θηλιά στους μικροεπαγγελματίες του επισιτισμού με το γνωστό δημοτικό τέλος, απ΄ αυτούς που ανασύρουν απ΄τα συρτάρια τους ξεχασμένες κλήσεις ετών και κάνουν ότι μπορούν για να αφαιμάξουν οικονομικά την λαϊκή οικογένεια.  
Καλούμε τον Λειβαδίτικο λαό να αποκρούσει την τρομοκρατία, την προσπάθεια φίμωσης του Π.Α.ΜΕ. , που είναι η φωνή και η δύναμη του εργαζόμενου. Καλούμε το ν Λειβαδίτικο λαό να πάρει μέρος μαζικά, αγωνιστικά στην απεργιακή κινητοποίηση του Π.Α.ΜΕ. την Πέμπτη 18 Οκτώβρη στην Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς στις 10.30 το πρωί.  

Η Γρ. Λιβαδειάς του Π.Α.ΜΕ.