Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Ανακοίνωση ΕΕΚΕ για το πετρέλαιο θέρμανσης


Την ανικανότητα και ίσως την απουσία βούλησης του κρατικού μηχανισμού να ελέγξει και να πατάξει τη διακίνηση των λαθραίων καυσίμων, καλούμαστε να την πληρώσουμε εμείς οι καταναλωτές.  

Με αυξήσεις στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 40 – 60% στο λίτρο, οι καταναλωτές θα νοιώσουμε το ψύχος βαρύ επάνω μας.  
Με τα όσα ακούμε δε από τα Μ.Μ.Ε. σχετικά με τα σχέδια που επεξεργάζεται η κυβέρνηση για την όποια επιστροφή φόρου του πετρελαίου θέρμανσης, τελικά μάλλον πρόκειται για ένα ακόμα χαράτσι παρά για επιστροφή του επιπλέον φόρου που θα εισπράττει μέσω της πώλησης του πετρελαίου.  
Σειρά αναπάντητων ερωτημάτων τεκμηριώνουν την ανησυχία μας αυτή.  
Τι θα γίνει στις πολυκατοικίες; 
Τι θα γίνει με τους ενοικιαστές;  
Ποιο θα είναι το εισοδηματικό και περιουσιακό κριτήριο;  
Με ποιόν τρόπο και πότε θα επιστρέφεται ο φόρος;  
Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει επιτέλους να προστατεύει αυτούς που παρανομούν και φοροδιαφεύγουν και να μην ωθήσει την πλειοψηφία των καταναλωτών, τους άνεργους, τους ανήμπορους, αλλά και τους μαθητές στα σχολεία, να υποφέρουν από την έλλειψη θέρμανσης. 

Για το Δ.Σ.  
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΡΑΒΙΔΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Διαβάστε περισσότερα...

Σχετικά με το νέο στόχο της κυβέρνησης για τον έλεγχο της αυτοτέλειας, τη φίμωση και την ποδηγέτηση ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ


Τη διενέργεια διαχειριστικού έλεγχου σε βάθος πενταετίας στις αγροτικές οργανώσεις ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ ζητά με επείγον έγγραφο του προς το ΣΔΟΕ και τον εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος για ποσά που καταβλήθηκαν στις εν λόγω οργανώσεις έχουν εγκριθεί χωρίς ουδέποτε να έχουν ελεγχθεί. Ο κ. Χαρακόπουλος δήλωσε ότι είναι επιβεβλημένη η κατάργηση της οικονομικής ενίσχυσης στον κρατικοδίαιτο αγροτοσυνδικαλισμό ! 

Η αλήθεια όμως βρίσκεται αλλού: Οι αναφερόμενες οργανώσεις δεν έχουν αποκλειστικά συνδικαλιστικό χαρακτήρα, αλλά και παραγωγικό, οικονομικό και κοινωνικό. Είναι εκ του πονηρού η παρουσίασή τους μόνο ως συνδικαλιστικές και μάλιστα κρατικοδίαιτες. 
Βέβαια από την άλλη μεριά η κοινωνία δεκάδες χρόνια τώρα «βοά» για την κακοδιαχείριση και την κατασπατάληση πόρων από τις διοικήσεις των αγροτικών πανελλαδικών οργανώσεων που λιβάνιζαν τις εκάστοτε κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.  
Το ζήτημα ελέγχου της διαχείρισης έπρεπε από καιρό να έχει γίνει και να γίνεται σε τακτική βάση, από ανεξάρτητους ελεγκτές. Αλήθεια, ποιος όφειλε να ελέγξει τα ποσά αυτά; Ασφαλώς οι πρωτοβάθμιες οργανώσεις των αγροτών (ποιος αλήθεια δεν τους έδινε μέχρι σήμερα το πράσινο φώς;) αλλά και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις.  
Και γιατί ό έλεγχος να γίνει σε βάθος πενταετίας και όχι δεκαετίας ή και εικοσαετίας; Θεωρούμε ότι η κυβέρνηση θυμήθηκε τώρα τον έλεγχο διαχείρισης (που όχι μόνο αυτή, αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, τον κρατούσαν αδρανή, ως «άσσο στο μανίκι τους») για να τον χρησιμοποιήσει ως φόβητρο και να επαναφέρει στη τάξη τις διοικήσεις που αντιδρούν στην εφαρμοζόμενη ή υπό εφαρμογή αντιαγροτική πολιτική.

Βαγγέλης Αποστόλου
Βουλευτής Εύβοιας, Υπεύθυνος τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ
Διαβάστε περισσότερα...

Παράσταση Καραγκιόζη για παιδιά με ειδικές ανάγκες


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ    


Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Θηβαίων (ΔΗΚΕΘ) σε συνεργασία με το Θέατρο Σκιών του Ανάργυρου Αθανασίου παρουσιάζουν για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες του Δήμου Θηβαίων, το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 16:30 στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας (Λ. Μπέλου 1) παράσταση Καραγκιόζη.  

Είσοδος ελεύθερη
Διαβάστε περισσότερα...

Επιστολή Στουπή στον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου

Κύριε Πρόεδρε,  
Λόγοι υγείας δεν επιτρέπουν την παρουσία μου στην προγραμματισμένη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου 27/11/2012 παρόλο το ενδιαφέρον μου για τα πολύ σοβαρά θέματα της συνεδρίασης.  
Με στόχο την θετική μου συμβολή κατά την διαδικασία της συζήτησης των θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης θα σας εκθέσω τις απόψεις μου όσον αφορά τα δύο πρώτα θέματα που έχουν ένα ιδιαίτερο πολιτικό ενδιαφέρον, για τα οποία θα ήθελα να ενημερωθούν οι συνάδελφοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι.  

1. Για την αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου στο ΚΕΚ Βοιωτίας: Για μια ακόμη φορά με ευθύνη του κ. Περιφερειάρχη έρχεται αποσπασματικά προς συζήτηση θέμα – όπως και για τις αναπτυξιακές –για ένα Νομικό Πρόσωπο της Περιφέρειας με την δημιουργία μάλιστα οικονομικών δεσμεύσεων και δεδομένων. Η εμμονή της πλειοψηφίας με τέτοιες συνεχιζόμενες μεθοδεύσεις σε μνημονιακούς καιρούς, που η κοινωνία στενάζει οικονομικά και απαιτεί απόλυτα τεκμηριωμένη και χρηστή μέχρις τελευταίου ευρώ διαχείριση του Δημόσιου χρήματος, που η κοινωνία αμφισβητεί το πολιτικό προσωπικό της χώρας που διαχειρίζεται πολιτική εξουσία, δημιουργεί πολιτικό θέμα, και στην ουσία υπονομεύει και τις όποιες θετικές συνέργειες που θα μπορούσαν να αναπτυχθούν. 
Ποια είναι η αποτίμηση μέχρι σήμερα της δουλειάς των δύο ΚΕΚ που είναι μέτοχος η Περιφέρεια; Χρειάζεται η Περιφέρεια δικό της ΚΕΚ ; Και αν ναι με τι αντικείμενο; Μόνο για να υλοποιεί επιδοτούμενα Προγράμματα; Ένα ενιαίο ΚΕΚ με υποκαταστήματα ή ΚΕΚ ανά Περιφερειακή Ενότητα; ΚΕΚ αυτόνομο Νομικό πρόσωπο ή θυγατρική του ενός και μοναδικού Νομικού Προσώπου της Περιφέρειας; 
Η προτεινόμενη αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου , άρα η συγκέντρωση «ζεστού» ρευστού από τους μετόχους σε τι συγκεκριμένα αποσκοπεί;
Έρχεται να καλύψει ταμειακές ανάγκες, ζημιές ή επενδυτικές ανάγκες και ποιες συγκεκριμένα; Χωρίς λοιπόν την πολιτική απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα πως έρχεται ένα τέτοιο θέμα για συζήτηση; Η πρόταση μου λοιπόν είναι σαφής: Αναβολή της συζήτησης του συγκεκριμένου θέματος. Σε καθορισμένο σύντομο χρονικό διάστημα (τρίμηνο;) το Περιφερειακό Συμβούλιο συζητά ως ενιαίο θέμα όλα τα Νομικά Πρόσωπα στα οποία είναι μέλος, αποτιμά το έργο τους, την οικονομική τους κατάσταση, την αποτελεσματικότητα της λειτουργίας τους, την χρησιμότητά τους. Αποφασίζει τις πολιτικές που μέσω αυτών θέλει να προωθήσει και να υπηρετήσει. Καταλήγει στην τελική Νομική Μορφή που θα τους δώσει. 

2. Για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας( του οποίου θα σας επισυνάψουμε ξεχωριστά και αναλυτικά την προσέγγισή μας): Σημειώνουμε το γεγονός πως διαδικαστικά η συζήτηση γίνεται στο μέσον της θητείας του ΠΣ, φορμα-λιστικά , τυπολογικά και ουσιαστικά καθ υπόδειξη του ΥΠΕΣ, χωρίς ουσιαστική διαβούλευση με την κοινωνία, χωρίς διασύνδεση με ένα Εθνικό Αναπτυξιακό Σχέδιο που δεν υπάρχει.
Σημειώνουμε την ασφυκτική χρονική πίεση σε ένα κείμενο 700 σελίδων γεμάτων πίνακες, που όπως το ίδιο καταγράφει είχε ετοιμαστεί πριν το καλοκαίρι, να δίνεται Δευτέρα στους επικεφαλής των παρατάξεων με απαίτηση να εκφέρουν γνώμη μέχρι την Παρασκευή, και το σπουδαιότερο μέχρι την τελευταία στιγμή να αλλάζει. 
Σημειώνουμε το γεγονός πως ουσιαστικά πρόκειται για μια κωδικοποίηση συνεχιζόμενων και μη αξιολογούμενων έργων - μερικών και από την προηγούμενη δεκαετία - , απλά ενταγμένων – μερικά και με το «ζόρι» ως προς το περιεχόμενό τους – σε καθορισμένους άξονες, και λίγων νέων έργων , όλων ασύνδετων όμως μεταξύ τους και χωρίς να δίνουν ένα συγκεκριμένο αναπτυξιακό στίγμα. 
Σημειώνουμε το γεγονός πως τα περισσότερα έργα είναι με κατ εκτίμηση προϋπολογισμό και μερικά με μηδενικό, αλλά κυρίως το γεγονός πως όλα τα έργα είναι κυριολεκτικά στον αέρα και σε χρηματοδοτικό κενό στις σημερινές μνημονιακές συνθήκες.
Σημειώνουμε πως η ουσία των προτεινόμενων έργων βρίσκεται πέρα και μακρυά από τις οξυμένες κοινωνικές ανάγκες της συγκυρίας 
Εν κατακλείδι, εκτιμούμε πως το Επιχειρησιακό Σχέδιο – χωρίς να καταλογίζουμε ευθύνες στους εμ-πλεκόμενους συντάκτες του- είναι ένα τεχνικό σχέδιο καταγραφής ξεκάρφωτων έργων κυρίως εκτός χρόνου όσον αφορά την συγκυρία αλλά και εκτός τόπου , όχι με την έννοια του γεωγραφικού προσδιορισμού αναφοράς τους , αλλά με την έννοια της στόχευσής και ιεράρχισής τους, ενταγμένα σε ένα σχέδιο εξυπηρέτησης μελλοντικών προεκλογικών αναγκών . 
Με δεδομένα όλα αυτά και το γεγονός ότι είχαμε δώσει αρνητική ψήφο και στον λεγόμενο βαρύγδουπα ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ, προφανώς και καταψηφίζουμε το «παιδί» του , το ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ, που η πλειοψηφία μας φέρνει για συζήτηση, καλώντας την να αλλάξει συνολικά ρότα αφού λάβει στα σοβαρά υπόψη της τα νέα πολιτικά δεδομένα και τους συσχετισμούς που σε επίπεδο Χώρας και Περιφερειακά έχουν διαμορφωθεί. 

Με τιμή και εκτίμηση 
ΝΙΚΟΣ ΣΤΟΥΠΗΣ, 
Επικεφαλής Ριζοσπαστικής και Οικολογικής Συνεργασίας - Περιφερειακός Σύμβουλος Ευβοίας
Διαβάστε περισσότερα...

Αστυνομικοί Βοιωτίας: "Τρομοκρατούν το συνδικαλιστικό κίνημα"


Μετά από τις μαζικές και συνάμα δυναμικές κινητοποιήσεις της Π.Ο.ΑΣ.Υ. και με απώτερο σκοπό να τρομοκρατηθεί το συνδικαλιστικό κίνημα και οι ένστολοι γενικότερα, διατάχθηκε πειθαρχικός έλεγχος για δήθεν ‘’αναξιοπρεπή συμπεριφορά’’ σε βάρος του Προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Πιερίας ΦΩΤΗ Δημήτριου , ο οποίος συμμετείχε στην ένστολη Πανελλαδική διαμαρτυρία στην Πλατεία Συντάγματος την 06-09-2012! 

Θυμίζουμε ότι μετά τις αποφάσεις που λήφθηκαν από κάποιους, οδηγούμαστε σε οριακή κατάσταση και ένα βήμα πριν τον «απαγχονισμό». 

Καταγγέλουμε την απόφαση αυτή και ταυτόχρονα απαιτούμε άμεση ανάκληση αυτής και διενέργεια πειθαρχικού ελέγχου σε αυτούς, που σε καθημερινή βάση καταστρατηγούν τους νόμους και τους κανονισμούς, σε αυτούς που διατάζουν παράνομα τους συναδέλφους να εργάζονται μετά τη λήξη του 8ώρου και σε συνεχόμενα νυχτερινά ωράρια, που δεν τους χορηγούν τις οφειλόμενες ημερήσιες αναπαύσεις, που δεν εφαρμόζουν τα προβλεπόμενα σχετικά με την υγιεινή και ασφάλεια εφαρμόζοντας τους νόμους και κανονισμούς κατά το δοκούν!

‘’Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. 
Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. 
Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.‘’
Νίκος Καζαντζάκης. 

 -Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ- 


ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ
Διαβάστε περισσότερα...

Εξιχνιάσθηκε η ένοπλη ληστεία που διαπράχθηκε τον περασμένο Ιούνιο σε τράπεζα στα Οινόφυτα

Ταυτοποιήθηκαν οι δύο δράστες, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία και Νομοθεσία περί όπλων  

Πρόκειται για έναν 56χρονο ημεδαπό, ο οποίος κρατείται στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Ναυπλίου και τον 33χρονο υπήκοο F.Y.R.O.M., που συμμετείχε στην πρόσφατη ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στο Βασιλικό Ευβοίας. 
Εξιχνιάσθηκε, μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Σχηματαρίου, η ένοπλη ληστεία που διαπράχθηκε τον περασμένο Ιούνιο, σε υποκατάστημα τράπεζας στα Οινόφυτα Βοιωτίας.  

Στο πλαίσιο της έρευνας, ταυτοποιήθηκαν οι δύο (2) δράστες. Πρόκειται για έναν 56χρονο ημεδαπό και τον 33χρονο υπήκοο F.Y.R.O.M., που όπως προέκυψε, συμμετείχε και στην ένοπλη ληστεία που διαπράχθηκε το μεσημέρι της 10-09-2012, σε υποκατάστημα τράπεζας στο Βασιλικό Ευβοίας (σχετικά τα από 10-09-2012 και 25-09-2012 Δελτία Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας).      

Ειδικότερα, την 25-06-2012 το πρωί, οι δύο δράστες εισήλθαν, προσποιούμενοι τους πελάτες, στην τράπεζα και με την απειλή πιστολιού, ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους και αφαίρεσαν από τα ταμεία το χρηματικό ποσό των 12.500 ευρώ (σχετικό το από 25-06-2012 Δελτίο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας).  

Από την συστηματική και μεθοδική αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Αστυνομικό Τμήμα Σχηματαρίου, σε συνδυασμό με την συλλογή και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας των δύο δραστών και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία και Νομοθεσία περί όπλων.  

Σημειώνεται ότι ο 56χρονος συνελήφθη την 21-07-2012 από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου Κορινθίας, για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων και κρατείται στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Ναυπλίου.  

Ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Σχηματαρίου, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 33χρονου δράστη.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Ιερώνυμος στο Λεοντάρι


Το Λεοντάρι επισκέφθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στις 26/9 όπως ήταν προγραμματισμένο. Την εκδήλωση διοργάνωσε η διεύθυνση της δανειστικής βιβλιοθήκης Λεονταρίου ΑΘΗΝΑ ΓΛΑΥΚΩΠΙΣ.  

Ο Βοιωτός Αρχιεπίσκοπος , επισκέφθηκε την βιβλιοθήκη όπου τελέσθη Αγιασμός από τον Μητροπολίτη Ιλίου Αθηναγόρα. Πολύ κόσμος από όλη την Βοιωτία ήρθε να τον υποδεχθεί. Ο κ. Κόλλιας ο ιδρυτής της βιβλιοθήκης Λεονταρίου υποδέχθηκε τον Αρχιεπίσκοπο στη Βιβλιοθήκη Λεονταρίου και εξέφρασε την χαρά του που είχε την ευκαιρία να έχει κοντά του αυτό το απόγευμα τον φίλο του Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.  
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εξήρε το σκοπό και τις δράσεις της Βιβλιοθήκης όχι μόνο στο Λεοντάρι αλλά και σε όλη τη Βοιωτία, ευχαρίστησε τον κόσμο και την πνευματική Κοινότητα της Βοιωτίας για την υποδοχή που του έγινε..  
Μεταξύ άλλων μίλησε ο Δήμαρχος Αλιάρτου κ.Ντασιώτης, ο Βοιωτός Χειρούργος Γολεμάτης, ο Βοιωτός καθηγήτης καρδιολογίας Τούτουζας, ο πρώην Εισαγγελέας Αρείου Πάγου Σανιδάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Μουλκιώτης.  
Στη συνέχεια ακολούθησε εκδήλωση στην πλατεία του χωριού με χορευτικά από τον Σύλλογο Μαυροματίου.  
Ο Αρχιεπίσκοπος επισκέφθηκε το Πνευματικό Κέντρο του χωριού, ένα στολίδι για το Λεοντάρι όπως και η βιβλιοθήκη.  
Ο Αρχιεπίσκοπος ήταν φανερά συγκινημένος επειδή επέστρεψε για ακόμα μία φορά στη Βοιωτία τη γενέτειρά του την οποία αγαπάει τόσο πολύ.

Πηγη: Permissos press
Διαβάστε περισσότερα...

Πρωτοβουλία - Παρέμβαση του Μητροπολίτου Χαλκίδος για τους υποσιτιζόμενους μαθητές των σχολείων


Επιστολή προς τις Διευθύνσεις όλων των Σχολείων (Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων) της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων, την οποία κοινοποίησε και προς τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Περιφερειακών Ενοτήτων Ευβοίας και Μαγνησίας, απέστειλε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, θέτοντας εαυτόν και την Ιερά Μητρόπολη ευρύτερα στην διάθεση των εκπαιδευτικών Λειτουργών για την αντιμετώπιση μαθητών υποσιτιζομένων. 

Η επιστολή του Μητροπολίτου κ. Χρυσοστόμου είναι η κάτωθι:
«Αξιότιμοι λειτουργοί της Παιδείας, Χαίρετε εν Κυρίω πάντοτε! Στην αρχή του νέου Σχολικού έτους, επικοινωνώ μαζί Σας, προκειμένου να Σας εκφράσω την πατρική αγάπη μου, την εκτίμηση και την ευγνωμοσύνη μου, για το ωραίο και θεάρεστο έργο της ανατροφής και εκπαιδεύσεως των παιδιών μας και φυσικά τις θερμότατες ευχές μου· να έχετε φώτιση και δύναμη Θεού και ψυχοσωματική υγεία. 
Στη συνέχεια, Σας παρακαλώ να μας γνωρίσετε, επικοινωνώντας με την Ιερά Μητρόπολη (τηλ. 22210.60404-7, εσωτ. 9) ή την Κοινωνική μας Λειτουργό (κ. Ευαγγελία Στέφου, τηλ. 22210.23253), εάν υπάρχουν στο Σχολείο της ευθύνης Σας παιδιά που, λόγω της δεινής οικονομικής κρίσεως, υποσιτίζονται, προκειμένου να τα βοηθήσουμε. 
Είναι ευνόητο ότι τις περιπτώσεις που θα μας γνωστοποιήσετε θα αντιμετωπίσουμε με διάκριση και υπερασπιστική της ανθρωπίνης αξιοπρεπείας εχεμύθεια.
Αναμένοντας ενεργείας Σας, διατελώ Μετά πατρικών ευχών και αγάπης 
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ 
+ο Χαλκίδος Χρυσόστομος»
Διαβάστε περισσότερα...

Έναρξη αγωνιστικής περιόδου για τον Α.Ο Μαυροματίου


Αθλητικός Όμιλος Μαυροματίου 
Έτος ίδρυσης: 1976 
Διεύθυνση: Μαυρομάτι Βοιωτίας, 32002 
Γήπεδο: Άσκρης 
Website: ao.mavromati.gr 
Email: ao@mavromati.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ενδιαφέρουσα εκδήλωση στα Βάγια!


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ  


Θα είναι μεγάλη η χαρά της Ενοριακής μας Κοινότητας να παρευρεθείτε στην Εόρτια Μουσική Εκδήλωση με Ύμνους και παραδοσιακά τραγούδια από τις Χορωδίες Γυναικών Βαγίων και Αμπελοχωριου καθώς και στην βράβευση των νέων φοιτητών της Πόλεως μας που θα τελεσθεί στο προαύλιο χώρο του Ι.Ν.Αγίας Τριάδος Βαγίων την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 7.00 το απόγευμα.  

Μετά Τιμής  
Αρχιμ. Πολύκαρπος Καραμαρούδης
Διαβάστε περισσότερα...

Έναρξη των Συναντήσεων στο Εργαστήρι Φωτογραφίας του «Λάιου»


Τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου στις 6μ.μ. στη νέα αίθουσα του «Λάιου» στο παλιό νοσοκομείο της Θήβας, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση του Εργαστηρίου Φωτογραφίας. Το Εργαστήρι απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερό τους χρόνο και οι συναντήσεις θα γίνονται κάθε Δευτέρα 18:00-20:00.  

Υπεύθυνος διδασκαλίας του Εργαστηρίου είναι ο Βασίλης Νίκας, ο οποίος διδάσκει επίσης στα Εργαστήρια Φωτογραφίας του Δήμου Χαϊδαρίου και Φωτογραφικού Ένατου www.photoenatos.gr και στη Φωτογραφική Ομάδα Πεντέλης.  

Ο κύκλος παρακολούθησης είναι διάρκειας δύο ετών (Οκτώβριος – Μάιος) και χωρίζεται σε πέντε θεματικές ενότητες.  
Η πρώτη ενότητα αναφέρεται στη χρησιμότητα των λειτουργιών της φωτογραφικής μηχανής, η δεύτερη στη σύνθεση, η τρίτη σε δεκαπέντε φωτογραφικές εφαρμογές, η τέταρτη σε λήψεις πορτραίτου και still life με studio flash και η πέμπτη στη δημιουργία portfolio.  

Οι συναντήσεις του Εργαστηρίου χωρίζονται σε τρία μέρη: στο πρώτο μέρος προβάλλονται οι φωτογραφίες που τραβάνε τα μέλη του κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και γίνεται ανάλυση από τον υπεύθυνο διδασκαλίας, στο δεύτερο μέρος γίνεται η παράδοση του μαθήματος και στο τρίτο και τελευταίο μέρος γίνεται αναφορά σε έναν δημιουργό φωτογράφο. 

Το στίγμα της ανάλυσης στο πρώτο μέρος των συναντήσεων, έχει σχέση με τον τρόπο προσέγγισης, δηλαδή το σύνολο των σκέψεων πριν και κατά τη διάρκεια των λήψεων, τη σωστή επιλογή των λειτουργιών της φωτογραφικής μηχανής, δηλαδή της ταχύτητας του διαφράγματος, των φακών, των συστημάτων φωτομέτρησης, της επιλογής ISO και την επιλογή των κατάλληλων συνθετικών εργαλείων, δηλαδή των γραμμών, της φόρμας, των κανόνων ισορροπίας, της προοπτικής, των χρωμάτων, του φωτός κ.ο.κ.  

Το διετές πρόγραμμα, περιλαμβάνει επίσης, 16 τριήμερες και μονοήμερες εξορμήσεις, 32 φωτογραφίσεις και 16 επισκέψεις σε εκθέσεις φωτογραφίας.  

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε στο 6977586239.
Διαβάστε περισσότερα...

Δραστηριότητες εξωραϊστικού & επιμορφωτικού συλλόγου Αντίκυρας


Σας ενημερώνουμε ότι ο Εξωραϊστικός και Επιμορφωτικός σύλλογος Αντίκυρας προτίθεται για την τρέχουσα χρονιά να λειτουργήσει τα παρακάτω τμήματα:  


- Μουσικής & Εκμάθησης μουσικών οργάνων που περιλαμβάνει:  
1. Πιάνου, Αρμονίου με καθηγήτριες τις κ. Μαρία Δούκα - Κοβούση και Ράνια Μπαντήλα.  
2. Κλασικού Τραγουδιού (φωνητική) και θεωρίας της μουσικής με καθηγήτριες τις κ. Μαρία Δούκα - Κοβούση και Ράνια Μπαντήλα.  
3. Κλασσικής κιθάρας με τον κ. Ηλία Πατρώνο  

- Χορού που περιλαμβάνουν:  
1. Παραδοσιακούς χορούς παιδιών.  
2. Παραδοσιακούς χορούς ενηλίκων.  
3. Μπαλέτου, ρυθμικής και hip -hop παιδιών με καθηγήτρια την κ. Εμμανουέλλα Αντωνάκη.  
4. Μοντέρνου χορού ενηλίκων με την κ. Εμμανουέλλα Αντωνάκη και Αργεντίνικου Τάνγκο . 

 - Αθλητισμού που περιλαμβάνει:  
1. Γυμναστική γυναικών με την κ. Εμμανουέλλα Αντωνάκη  

- Τμήμα ερασιτεχνικού θεάτρου   

Το Δ. Σ. του Συλλόγου σας ευχαριστεί για τη συμμετοχή σας την χρονιά που πέρασε και σας περιμένει πάλι φέτος.  
Επίσης περιμένει δικές σας δημιουργικές προτάσεις.  

Για αιτήσεις συμμετοχής παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας το αργότερο μέχρι 29 Σεπτεμβρίου , με τα μέλη του Δ.Σ. στα τηλέφωνα: 2267043076, 6932819825, 6970161051, 6973053358, 2267042014 και 2267042987 ή Δευτέρα έως Σάββατο 6 - 7.30 το απόγευμα στην αίθουσα του συλλόγου (Πάροδος Αριστοτέλους, πίσω από το Ταχυδρομείο στο πρώην νηπιαγωγείο της Αντίκυρας) 

Με εκτίμηση το Δ.Σ. του συλλόγου
Διαβάστε περισσότερα...

Ανακοίνωση Δήμου Θηβαίων σχετικά με τις τιμές ζώνης


Ο Δήμος Θηβαίων, προς αποφυγή παρεξηγήσεων, ενημερώνει τους δημότες του ότι οι τιμές ζώνης ακινήτων καθορίζονται από το Υπουργείο Οικονομικών και όχι από το Δήμο.  
Το Υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να εισπράξει σωστά μέσω του λογαριασμού της Δ.Ε.Η. το Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε (Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών), με την εγκύκλιο ΠΟΛ1251/20-12-2011, κάλεσε τους Δήμους να διορθώσουν τις τιμές ζώνης, όπως αυτές έχουν καθοριστεί σύμφωνα με το σύστημα των αντικειμενικών αξιών του Υπουργείου Οικονομικών.  


Οι Δήμοι όλης της χώρας, είναι αρμόδιοι μόνο για τη διόρθωση των λαθών στην επιφάνεια, την παλαιότητα ή την τιμή ζώνης του ηλεκτροδοτούμενου ακινήτου, στους οποίους προσέρχονται οι δημότες που έχουν εντοπίσει λάθη στα στοιχεία υπολογισμού του τέλους, προκειμένου να τα διορθώσουν.  

Επιπλέον, οι Δήμοι ελέγχουν αν στις σχετικές καταστάσεις αποτυπώνονται οι ορθές τιμές ζώνης, όπως προβλέπονται στο άρθρο 24 του Ν.2130/1993, όπως ισχύει, και σε περίπτωση λάθους προβαίνουν σε διόρθωσή τους.   

Μετά την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας, οι δήμοι αποστέλλουν τις ενημερωμένες καταστάσεις στο Διαχειριστή Δικτύου της Δ.Ε.Η. ο οποίος ακολούθως, τις αποστέλλει στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, που τις ελέγχει ενδεικτικά ως προς την τιμή ζώνης.  

Σε περίπτωση που εντοπιστεί λάθος σε τιμή ζώνης, η ΓΓΠΣ διορθώνει την κατάσταση ενημερώνοντας για τη διόρθωση τον αρμόδιο Δήμο και διαβιβάζει τις καταστάσεις στο Διαχειριστή Δικτύου.
Διαβάστε περισσότερα...

Ερώτηση στον Υπουργό Υγείας για το Οικοτροφείο Λιβαδειάς


Το Οικοτροφείο ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης Λιβαδειάς παρέχει πλήρη 24ώρη φροντίδα 15 χρόνια σε ψυχικά πάσχοντες. Η δομή, όπως και οι 216 Μονάδες Ψυχικής Υγείας που λειτουργούν με ευθύνη των ΝΠΙΔ, στα οποία το Υπουργείο Υγείας έχει αναθέσει την υλοποίηση μέρους του Εθνικού Προγράμματος ‘Ψυχαργώς΄, αντιμετωπίζουν σήμερα μία τραγική και επικίνδυνη κατάσταση. Το ΥΥΚΑ έχει εξασφαλίσει έως και τον Σεπτέμβριο 2012 μόλις το 50% των πόρων που απαιτούνται για να καλυφθούν οι δαπάνες φιλοξενίας ψυχικά πασχόντων που διαβιούν στις στεγαστικές δομές, η μισθοδοσία των επαγγελματιών ψυχικής υγείας και τα λειτουργικά έξοδα.  


Με τα δεδομένα αυτά είναι πλέον αδύνατο να καλύψουν ακόμα και τις πιο βασικές ανάγκες λειτουργίας των Μονάδων, καθώς και τη διαβίωση των ενοίκων. Το αποτέλεσμα είναι η δημιουργία τεράστιων λειτουργικών και θεραπευτικών ζητημάτων, η έκθεση σε κίνδυνο της υγείας και της ζωής των εξυπηρετούμενων, η συσσώρευση τεράστιων χρεών. 

Στο Οικοτροφείο Λιβαδειάς επίσης έχει εγκριθεί η λειτουργία προστατευόμενου διαμερίσματος και ομάδας κοινοτικής θεραπείας μέσω ΕΣΠΑ, αλλά και η εφαρμογή αυτού του προγράμματος κωλυσιεργεί. 

Επειδή, είναι πεποίθησή μου ότι ένα κράτος θεωρείται πολιτισμένο από τον τρόπο που συμπεριφέρεται στα άτομα με ειδικές δυνατότητες, σας ερωτώ κύριε Υπουργέ, ποιο σχέδιο και με ποιο χρονοδιάγραμμα, 
- Θα καταστεί εφικτή η κάλυψη των δαπανών του 2012 και του ελλείμματος του 2011, από άλλες πιστώσεις του Κρατικού Προϋπολογισμού, ώστε να προστατευθούν οι ψυχικά πάσχοντες που δέχονται υπηρεσίες;  
- Θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες αξιοποίησης του ΕΣΠΑ για την ψυχική υγεία, ώστε να ενισχυθούν οι υπηρεσίες που παρέχονται στην τοπική κοινότητα; 

Με εκτίμηση
Γιάννης Καράμπελας
Βουλευτής Ν.Δ Βοιωτίας
Διαβάστε περισσότερα...

Γιορτή μελιού στο Λεοντάρι


Ο Σύλλογος Γυναικών Λεονταρίου ‘Η ΕΣΤΙΑ‘ του Δήμου Αλιάρτου Βοιωτίας μαζί με την φιλική συμμετοχή του Πολιτιστικού Συλλόγου Απανταχού Λεονταριτών ‘ ΤΟ ΚΑΣΚΑΒΕΛΙ‘ σας προσκαλούν στην ‘ΓΙΟΡΤΗ ΜΕΛΙΟΥ‘, που διοργανώνουν στο Λεοντάρι 29 Σεπτεμβρίου 2012, ημέρα Σάββατο και ώρα 17:00.  


Θα μας εισαγάγει στην εκδήλωση με λόγο μελισσοκομικό, επιστημονική ομιλία, η καλεσμένη και διακεκριμένη επιστήμονας και εξειδικευμένη κτηνίατρος, ειδική σύμβουλο της Ένωσης Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος, κ. Αικατερίνη Καρατάσου.  
Θα γίνει αναλυτική παρουσίαση της μέλισσας, των προϊόντων της, της μελισσοθεραπείας, της βιολογίας-κοινωνικότητας, κώδικα επικοινωνίας, της βιοποικιλότητας, επικονίασης, των μελισσοκομικών προϊόντων για υγιεινή διατροφή, μακροζωίας, αλλά και της προστασίας της από μολυσμένα τοξικά περιβάλλοντα.  

Ένα απόγευμα στο Λεοντάρι με άρωμα Ελλάδας, χρώμα ελληνικό, εθνικό, επιστημονικό πνεύμα ενάντια στην οικονομική κρίση με μια ελληνική πρόταση μελισσοκομικής επιλογής, υγιεινής διατροφής με τα ανώτερα καταξιωμένα ελληνικά μελισσοκομικά και χωρίς παρενέργειες, προϊόντα ελληνικής φύσης για θεραπευτική και θρεπτική αξία.  
Στα μυρίπνοα άνθη της φύσης που πετά, το νέκταρ των λουλουδιών που συλλέγει, επιβραβεύει η μέλισσα τον άνθρωπο, συνθέτει με την αμβροσία των δώρων της και μας δημιουργεί την γλυκιά ασπίδα προστασίας.  
Στροφή στη φύση. Γνωρίζουμε-εμβαθύνουμε-επιλέγουμε και υιοθετούμε τα προϊόντα της μέλισσας τώρα και με επιστημονική τεκμηρίωση και παρουσίαση της ομιλήτριας μας. Διεισδύουμε στον θαυμαστό κόσμο της μέλισσας, θαυμάζουμε το μεγαλείο της σοφίας και της δημιουργίας του Θεού, γνωρίζουμε την ζωή, αναγνωρίζουμε την προσφορά αυτού του γλυκύτατου εντόμου. 

Το χώρο της εκδήλωσης θα κοσμεί και θα ευπρεπίζει έκθεση μελισσοκομικών προϊόντων, οπτικές –θεαματικές μελισσοκομικές παρουσιάσεις, γευσιγνωσία μελιού, γαστρονομικές απολαύσεις και θα ολοκληρωθεί με πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα. 

Το απόγευμα της 29 Σεπτεμβρίου 2012, μας οδηγεί στο Λεοντάρι Βοιωτίας, μας ελκύει και μας προτρέπει στην όμορφη γιορτή αφιερωμένη στην γλυκιά μας μέλισσα και τα αγνά-φυσικά προϊόντα της.

Ένα ταξίδι στην γνώση, την παράδοση, την επιστήμη, την τεχνική, την εξέλιξη την επιλογή της υγιεινής διατροφής και μακροζωίας. 

ΣΑΣ ΠΡΟΣΜΕΝΟΥΜΕ, ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΥΓΕΝΗ-ΦΙΛΙΚΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΟΞΕΝΗ ΔΙΑΘΕΣΗΚΑΙ ΚΑΡΔΙΑΚΕΣ ΕΥΧΕΣ ΜΑΣ. 

Η Πρόεδρος και τα μέλη. 
Συνδιοργανωτες: Δήμος Αλιάρτου- Σύλλογος Απανταχού Λεονταριτών
Διαβάστε περισσότερα...

Μια αλήθεια για την παιδεία (Του Γιώργου Δ. Ανδρέου)


Επιμένουμε μονότονα στην ανάγκη να ειπωθούν κάποτε σ’ αυτό τον τόπο αλήθειες, έστω και πικρές. Επιτέλους όχι άλλη επικοινωνία. Όμως οι κυβερνώντες, από χρόνια πιστεύουν πως ο λαός ξεχνά εύκολα όσα λένε, για να υφαρπάσουν την ψήφο του. Και δίκαια, γιατί τους ξαναψηφίζει. Έστω και αν η ζωή αμείλικτη διαψεύδει τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις τους. Όμως τώρα τα πράγματα σκούρυναν και η καταιγίδα ήρθε. Τώρα έρχονται μέτρα δυσβάστακτα για τον αλλιώς μαθημένο, υπερχρεωμένο και δε(σμευ)μένο με υποχρεώσεις, πέρα από τις δυνάμεις του, απλό πολίτη. 

Που βλέπει να καταρρέει το οικοδόμημα της ζωής του, είτε άνεργος , είτε γιατί τα εισοδήματά του δεν μπορούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις και τον τρόπο ζωής που συνήθισε. Στον πολίτη αυτόν τάζουν γρήγορη ανάπτυξη και ελπίδα γρήγορης παλινόρθωσης του χαμένου, ανεπιστρεπτί, τρόπου ζωής μας. Για να χρυσώσουν το πικρό – φαρμάκι- χάπι των νέων μέτρων. Θα ήταν καλύτερα να έλεγαν τι μας μέλλεται και τι έρχεται με απλά και κατανοητά λόγια. Όχι για την περίπτωση της δραχμής, που είναι το χειρότερο σενάριο για την χώρα. 
Αλλά για την περίοδο δημοσιονομικής προσαρμογής, αν πάνε όλα καλά με την Ευρώπη. Δηλαδή τουλάχιστον μέχρι το 2020. Χωρίς να λάβουμε υπόψη την πολυδιαφημισμένη «επιμήκυνση» (φάρμακο «δια πάσαν νόσον»). 
Να μας πουν πρώτα απ’ όλα ευθέως πως η οικονομία μας θα αργήσει να ανακάμψει κι αυτό θα γίνει με πολύ αργό ρυθμό. Και η ζωή από δω και πέρα θα στηριχθεί, όχι επειδή το έχουν σχεδιάσει όπως θάπρεπε, αλλά βιαίως και από ανάγκη, στην πρωτογενή παραγωγή. Η χώρα θα στηριχθεί τα προσεχή χρόνια στην αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή, τον τουρισμό, τη ναυτιλία και τη βιομηχανία και όχι στην οικοδομή και τις υπηρεσίες, όπως γινόταν στην περίοδο των παχιών αγελάδων. Να πουν, οι πολιτικοί, ευθέως πως αυτό σημαίνει πως από αύριο θα χρειαζόμαστε κυρίως αγρότες, κτηνοτρόφους, ειδικευμένους βιομηχανικούς τεχνίτες, εργάτες, ναυτικούς και εργαζόμενους στον τουρισμό. Πως η χώρα δεν αντέχει, ούτε θα μπορεί να απασχολήσει τον ιλιγγιώδη αριθμό πτυχιούχων - επιστημόνων που παράγει το εκπαιδευτικό μας σύστημα. Πως οι απόφοιτοι Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, σε πολύ μικρό αριθμό θα μπορέσουν να απασχοληθούν στο αντικείμενο που σπούδασαν. Θα υποχρεωθούν, από την ανάγκη να επιβιώσουν, να κάνουν τις δουλειές που θα ζητάει η οικονομία, χωρίς «Αλβανό». Όχι πως αυτό είναι κατ’ ανάγκη κακό. Αρκεί να το ήξεραν όταν σπούδαζαν. Είναι θέμα με τι όνειρα σπούδασαν και τι νοοτροπία απόκτησαν οι σημερινοί και αυριανοί πτυχιούχοι. 
Το όνειρο του μέσου Έλληνα, που θυσίαζε τις οικονομίες και τη ζωή του: «για να σπουδάσουν τα παιδιά του κι αν μπορέσει να τα βάλει στο δημόσιο» κατέρρευσε. 
Τόσα χρόνια στέλνονταν στον Καιάδα οι λίγες έντιμες φωνές, που ψέλλιζαν την ανάγκη να συνδεθεί η παιδεία με την οικονομία. Δεν μπορεί πλέον αυτός ο τόπος να απορροφήσει και να δώσει δουλειά στους αμέτρητους γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς, τους καθηγητές και όλες τις ειδικότητες, που βγάζουν τα Ελληνικά Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, και σ’ αυτούς που δεν επιτυγχάνουν εδώ και πάνε έξω. Φοβάμαι πως, είτε το θέλουν είτε όχι, οι κυβερνώντες , κι αυτό θα γίνει σύντομα, θα μειώσουν δραστικά και δραματικά, τον αριθμό των εισακτέων στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, αλλά και τον αριθμό των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. 
Γιατί όμως, αφού το βλέπουν, όχι μόνο δεν κάνουν τίποτα, αλλά και δεν ενημερώνουν και προϊδεάζουν τον κόσμο, για να κάνει το κουμάντο του. Τον αφήνουν να ξοδεύεται από την πρώτη λυκείου στα φροντιστήρια και να ελπίζει. Αντίθετα – αποθέωση του λαϊκισμού - κατάργησαν το 10, που είχε καθιερωθεί σωστά, ως βάση εισαγωγής στα ΑΕΙ. Έτσι όμως ο κόσμος θα αντιδράσει, όπως αντιδρούν, και επί της ουσίας (δικαίως ή αδίκως) και επί της κοροϊδίας, οι ένστολοι, οι Δικαστές και οι Γιατροί κραδαίνοντας την ψεύτικη προεκλογική υπόσχεση του Πρωθυπουργού και της Τρόϊκας των αρχηγών της συγκυβέρνησης, πως δεν θα θιγούν τα «ειδικά μισθολόγια». Ή όπως θα αντιδράσουν οι υπόλοιποι θιγόμενοι, από την καταρράκωση της προγραμματικής συμφωνίας Κυβερνητικής συνεργασίας των τριών και την υπερπήδηση των κόκκινων γραμμών (απολύσεις στο δημόσιο, όριο ηλικίας συνταξιοδότησης τα 67, μείωση αποζημιώσεως απολύσεως κλπ). 
Τα ψέματα και η επικοινωνιακή διαχείριση οδηγούν τον κόσμο σε ακραίες επιλογές. Ίσως περισσότερο από τα μέτρα αυτά καθ’ εαυτά.
Και καταρρακώνουν την ελάχιστη πλέον εμπιστοσύνη του στο πολιτικό σύστημα. 

Ο Γιώργος Ανδρέου (www.andreou-giorgos.gr) είναι Δικηγόρος. 
(Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Το Πρώτο Θέμα στο φύλλο της Κυριακής 23 Σεπτεμβρίου 2012)
Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Εκτός η Βοιωτία από τον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς


Για δέκατη όγδοη συνεχή χρονιά, μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι σε όλη την Ελλάδα ανοίγουν για το κοινό, γιορτάζοντας τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Θέμα των φετινών εκδηλώσεων είναι οι κρίσεις, τα αίτια που τις προκαλούν, οι τρόποι με τους οποίους εκδηλώνονται και τα ίχνη που αφήνουν.   Σε αυτό το πλαίσιο, στις 28, 29 και 30 Σεπτεμβρίου η Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΥΠΑΙΘΠΑ προσκαλεί το κοινό σε ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων σε 60 Μουσεία και Αρχαιολογικούς Χώρους σε όλη την Ελλάδα. 

Η Παρασκευή 28/9 είναι αφιερωμένη κυρίως στα σχολεία, ενώ το Σαββατοκύριακο που ακολουθεί (29-30/9), η είσοδος στους Αρχαιολογικούς Χώρους και στα Μουσεία όλης της χώρας θα είναι ελεύθερη.  
Υπογραμμίζοντας τη σημασία των εκδηλώσεων ο Αναπληρωτής Υπουργός ΠΑΙΘΠΑ, αρμόδιος για θέματα Πολιτισμού, κ. Κώστας Τζαβάρας δήλωσε: «Το θέμα των φετινών εορτασμών μας αγγίζει όλους, όχι μόνον εμάς τους Έλληνες, αλλά όλους τους Ευρωπαίους πολίτες -γιατί η κρίση δεν είναι μόνον ελληνικό φαινόμενο. Τα τελευταία χρόνια, ο ελληνικός λαός δοκιμάζει τις αντοχές του, στηρίζοντας την τιτάνια προσπάθεια που κάνει η χώρα μας για να φτάσει στο τέλος ενός δύσκολου δρόμου και να βγει ξανά στο φως. 
Σ’ αυτές τις κρίσιμες ώρες δεν πρέπει να ομφαλοσκοπούμε και να δαιμονοποιούμε την πραγματικότητα. Οφείλουμε να κοιτάζουμε μπροστά προβάλλοντας δημιουργικές ιδέες και αξιοποιώντας το πολύτιμο ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτουμε, με όχημα τον πολιτισμό, το πιο ισχυρό αντίδοτο στην κρίση. Επιβάλλεται να αγωνιστούμε για την προβολή της υλικής και άυλης πολιτιστικής μας κληρονομιάς και να αποδείξουμε ότι μπορούμε να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία για την ανάπτυξη του πολιτισμού».

ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

Υπάτη, Βυζαντινό Μουσείο Φθιώτιδας
 28-30/9/2012
Κρίσεις: Συνέχειες και ασυνέχειες στην Ιστορία Θεματικές ξεναγήσεις με έμφαση τη νομισματική συλλογή του Μουσείου, διάλεξη με τίτλο «Ανιχνεύοντας κρίσεις και αλλαγές στο Βυζάντιο μέσα από τα εκθέματα του Βυζαντινού Μουσείου Φθιώτιδας».
Η Παρασκευή είναι αφιερωμένη στα σχολεία. 24η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων τηλ. 22310-47628

Κάστρο Λαμίας, Αρχαιολογικό Μουσείο
28 Σεπτεμβρίου 2012– 7 Ιανουαρίου 2013
Έκθεση εποπτικού υλικού ΕΜΠΟΡΙΟΝ, Πύλη εισόδου του ελληνικού πολιτισμού στην Ιβηρική χερσόνησο και θεματικές ξεναγήσεις για τα σχολεία (28/9) και το ευρύ κοινό (30/9) ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, Ινστιτούτο Θερβάντες,
Αρχαιολογικό Μουσείο Καταλωνίας – Εμπόριον. Τηλ. 22310-29992

Αταλάντη, Αρχαιολογικό Μουσείο και Αιάντειος Δημόσια Βιβλιοθήκη
15-30 Σεπτεμβρίου 2012
Κινητή έκθεση της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Σπάρτης με θέμα «Χρονολόγιο Νικηφόρου Βρεττάκου» με παράλληλες δράσεις (εκπαιδευτικό πρόγραμμα, ηχητική αφήγηση Τίτου Πατρίκιου) και θεματικές ξεναγήσεις για σχολεία (28/9) και το ευρύ κοινό (30/9) στο μουσείο με οδηγό τα εκθέματα που σχετίζονται με τον πόλεμο. ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, Αιάντειος Δημόσια Βιβλιοθήκη Αταλάντης Τηλ . 22330-23355

Αταλάντη, Κωνσταντίνειο Πνευματικό Κέντρο
30 Σεπτεμβρίου 2012
Εσπερίδα με θέμα «Από τον Όμηρο στο Νικηφόρο Βρεττάκο. Η ποίηση του πολέμου» με ομιλίες, απαγγελίες ποιημάτων συνοδεία πιάνου και κιθάρας και προβολή της ταινίας της Α. Δρακοπούλου «Περιουσιακά στοιχεία» (αρχείο Ν. Βρεττάκου). ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, Αιάντειος Δημόσια Βιβλιοθήκη Αταλάντης Τηλ. 22330-23355

Δελφοί, Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο, Αρχαιολογικό Μουσείο, Γαλαξίδι
28-30 Σεπτεμβρίου 2012
Εκδηλώσεις με τίτλο «Τόποι/ταυτότητες/φυσική και πολιτιστική κληρονομιά: κρισι-μα θέματα στρατηγικού σχεδιασμού». 
 Κύκλοι ομιλιών με θέμα «Η φυσική και πολιτιστική κληρονομιά του νομού Φωκίδας – Μοναδικά χαρακτηριστικά και αξίες» και «Στρατηγικός σχεδιασμός της ταυτότητας του τόπου – πολιτιστική και φυσική κληρονομιά, βιώσιμη ανάπτυξη και τοπικές κοινωνίες» Ξεναγήσεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών (28/9), στα μουσεία του Γαλαξιδίου (30/9), θεματικές διαδρομές στο Κωρύκειο Άντρο, εργαστήρια. ΠΜΣ Μουσειακές Σπουδές Πανεπιστημίου Αθηνών, Τμήμα Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης του ΤΕΙ Αθήνας σε συνεργασία με το Εργαστήριο – Κέντρο Μουσειακών Ερευνών του Πανεπιστημίου Αθηνών, την Ι΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και την Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας – Σπηλαιολογίας Νότιας Ελλάδας. Τηλ. 22650-82313/82346
Διαβάστε περισσότερα...

Απολογισμός ειδικών αστυνομικών δράσεων της τελευταίας εβδομάδας (17-23.09.2012)


Στο πλαίσιο της αντεγκληματικής πολιτικής 2010 – 2014 και του κεντρικού επιχειρησιακού σχεδιασμού, που έχει εκπονήσει το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, όλες οι Γενικές Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας, πραγματοποιούν στις περιοχές αρμοδιότητας τους γενικές ή ειδικές αστυνομικές εξορμήσεις, με τη μορφή τακτικών ή έκτακτων αστυνομικών επιχειρήσεων.  

Οι γενικές αστυνομικές εξορμήσεις έχουν ως στόχο την πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ οι ειδικές την αντιμετώπιση συγκεκριμένων προβλημάτων που καταγράφονται σε διάφορες περιοχές.  
Στις επιχειρήσεις συμμετέχουν οι κατά τόπους Υπηρεσίες Τάξης, Ασφάλειας και Τροχαίας, καθώς και εξειδικευμένο προσωπικό των Ομάδων ΔΙ.ΑΣ., Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), Δίωξης Ναρκωτικών κ.λπ. από το προσωπικό της αρμόδιας Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης. Κατά περίπτωση, συνδράμουν και συναρμόδιες Υπηρεσίες και Φορείς (Δημοτική Αστυνομία, ΣΔΟΕ, Πολεοδομία, Διεύθυνση Υγιεινής κ.λπ.).  
Οι αστυνομικές αυτές εξορμήσεις – επιχειρήσεις έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά τη διενέργεια συστηματικών ελέγχων και ερευνών, την αυξημένη αστυνομική παρουσία και τη συνδυασμένη επιχειρησιακά ανταπόκριση και δράση.  
Παράγουν σημαντικά αποτελέσματα, που έχουν θετικό αντίκτυπο τόσο στο περιβάλλον ασφάλειας, όσο και στην καθημερινή ζωή των πολιτών. Ενδεικτικά, την τελευταία εβδομάδα, από τη Δευτέρα (17.09.2012) έως και χθες Κυριακή (23.09.2012), πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα πολυάριθμες γενικές και ειδικές αστυνομικές εξορμήσεις. 

Αποκλειστικά στις εξορμήσεις αυτές: 
• Διατέθηκαν 7.347 αστυνομικοί και 2.509 οχήματα συνολικά, αποκλειστικά για αστυνομικές δράσεις σε ολόκληρη την Επικράτεια. 
Χρησιμοποιήθηκαν στο πλαίσιο των σύνθετων δράσεων, αστυνομικές δυνάμεις από διάφορες Υπηρεσίες των Γενικών Αστυνομικών Διευθύνσεων της Χώρας και συγκεκριμένα προσωπικό Υπηρεσιών Τάξης, Ασφάλειας, Τροχαίας καθώς και Υπηρεσιών Αλλοδαπών, προκειμένου να συνδράμουν στο έργο της κατά τόπου τακτικής αστυνομικής δύναμης. 

Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών δράσεων και των ελέγχων του τελευταίου επταημέρου σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα (δεν περιλαμβάνεται η επιχείρηση «Ξένιος Ζευς»): 
• Ελέγχθηκαν 34.135 άτομα, καθώς και 20.253 οχήματα συνολικά σε όλη την Επικράτεια. 
• Προσήχθησαν 4.900 άτομα (1.070 ημεδαποί και 3.830 αλλοδαποί). 
• Διαπιστώθηκαν συνολικά 757 παραβάσεις της ποινικής νομοθεσίας, ενώ βεβαιώθηκαν αντίστοιχα και διοικητικές παραβάσεις, για τις οποίες ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Διοικητικές – Δημοτικές Αρχές. 
• Συνελήφθησαν 685 άτομα για διάφορα αδικήματα από ελέγχους που έγιναν αποκλειστικά στο πλαίσιο των ειδικών αστυνομικών εξορμήσεων στην Επικράτεια. 

Ειδικότερα, συνελήφθησαν 5 άτομα για ληστείες, 37 για κλοπές και διαρρήξεις, 379 για παραβάσεις που αφορούν στη νομοθεσία για τους αλλοδαπούς, 54 διωκόμενοι με διάφορες καταδικαστικές αποφάσεις για πλημμελήματα ή κακουργήματα, 8 για παραβάσεις που αφορούν στο λαθρεμπόριο, 105 για διάφορα ποινικά αδικήματα πλημμεληματικού ή κακουργηματικού χαρακτήρα, κλπ.

• Συνελήφθησαν 101 άτομα για παραβάσεις που αφορούν στα ναρκωτικά και κατασχέθηκαν 16,5 περίπου γραμμάρια ηρωίνης, 8 γραμμάρια κοκαίνης και περίπου 1 κιλό και 119 γραμμάρια κάνναβη. Κατασχέθηκαν επίσης 894 ναρκωτικά χάπια, το ποσό των 12.524 ευρώ, 7 όπλα διαφόρων ειδών, 19 κινητά τηλέφωνα, 1 H/Y και περίπου 32.645 είδη παρεμπορίου. 

Οι γενικές και ειδικές αστυνομικές δράσεις πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση, υπό την εποπτεία και την καθοδήγηση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και οι συλληφθέντες οδηγούνται στις αρμόδιες Υπηρεσίες των 14 Γενικών Αστυνομικών Διευθύνσεων της Χώρας.
Διαβάστε περισσότερα...

ΚΑΠΗ ΘΗΒΑΣ: Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων


Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ηλικιωμένων την 1η Οκτωβρίου, το Κ.Α.Π.Η. Θήβας θα πραγματοποιήσει τις παρακάτω εκδηλώσεις:  


• Το πρωί εκκλησιασμός με αρτοκλασία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου και Ρούφου (έναντι δικαστηρίων). 
Μετά τον εκκλησιασμό θα προσφερθεί καφές και γλυκό στο πνευματικό κέντρο του Ναού.  

• Το βράδυ, γλέντι στο κοσμικό κέντρο «Τζάκι» με συμμετοχή 12 ευρώ το άτομο.  

Δηλώσεις συμμετοχής στην Κοινωνική Υπηρεσία του ΚΑΠΗ Θήβας (τηλ 2262024224)
Διαβάστε περισσότερα...

Από τη Δευτέρα η καταβολή του εποχικού επιδόματος


Ξεκινά την Δευτέρα 1 Οκτωβρίου η υποβολή αιτήσεων από τους δικαιούχους στον ΟΑΕΔ, για την καταβολή του ειδικού εποχικού βοηθήματος. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 30 Νοεμβρίου 2012. 
Οι δικαιούχοι θα υποβάλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά, είτε στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) και τις Τοπικές Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, είτε μέσω οποιουδήποτε άλλου χώρου ηλεκτρονικής πρόσβασης αλλά και μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) , εντός των συγκεκριμένων προθεσμιών.  

Δικαιούχοι του επιδόματος είναι εργαζόμενοι των παρακάτω κατηγοριών: Οικοδόμοι, λατόμοι, ασβεστοποιοί, πλινθοποιοί, αγγειοπλάστες, δασεργάτες, ρητινοσυλλέκτες, καπνεργάτες, μουσικοί μέλη των οικείων επαγγελματικών σωματείων, υποδηματεργάτες, μισθωτοί ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, χειριστές εκσκαπτικών-ανυψωτικών –οδοποιητικών -γεωτρητικών μηχανημάτων, ηθοποιοί, τεχνικοί κινηματογράφου και τηλεόρασης, χειριστές και βοηθοί χειριστών κινηματογράφου, ελεγκτές κινηματογράφου και θεάτρου, ταμίες κινηματογράφου και θεάτρου, μισθωτοί τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου και σμυριδεργάτες.  
Συνταξιούχοι, οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης μετά την 10/9/2012, και κατά το έτος 2011 ασκούσαν ένα από τα παραπάνω επαγγέλματα και έχουν τις προϋποθέσεις για την λήψη του βοηθήματος έτους 2012, δικαιούνται το εποχικό βοήθημα εφ’ όσον η σύνταξη που λαμβάνουν (κύρια και επικουρική) είναι μικρότερη από την κατώτερη σύνταξη που χορηγεί το ΙΚΑ – ΕΤΑΜ και, η οποία για το έτος 2012 ανέρχεται στο ποσό των 486,84 €. 
Όσοι καθίστανται συνταξιούχοι από 11/9/12 και μετά, και πληρούν τις προϋποθέσεις, είναι δικαιούχοι του βοηθήματος. 
Αναλυτικά είναι οι εξής: Πληροφορίες για το ύψος του βοηθήματος και τις προϋποθέσεις χορήγησής του ανά κατηγορία, τη διαδικασία υποβολής της αίτησης και των σχετικών δικαιολογητικών οι δικαιούχοι μπορούν να λάβουν στον δικτυακό τόπο του Οργανισμού, www.oaed.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Επιστροφή της πρώτης δόσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου στους αγρότες

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ανακοινώνει ότι μετά τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της Απόφασης για τον προσδιορισμό των συντελεστών επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου που αφορά τους αγρότες για το 2012 (αφορά στην καλλιεργητική περίοδο 2011), ξεκίνησε η διαδικασία πίστωσης των λογαριασμών των δικαιούχων από την αρμόδια τράπεζα Πειραιώς – ΑΤΕ χθες το απόγευμα, Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, όπως είχε ανακοινωθεί.  

Η πληρωμή της πρώτης δόσης (50%) αφορά 438.363 δικαιούχους στους οποίους καταβάλλεται συνολικά το ποσό των 81.581.038 ευρώ. 
Τα ποσά πληρωμής είναι διαθέσιμα για ανάληψη από τους δικαιούχους από σήμερα το πρωί, ενώ για τους κατόχους κάρτας (ΑΤΜ) από χθες αργά το βράδυ. Οι δικαιούχοι μπορούν να ενημερώνονται άμεσα για το ακριβές ποσό επιστροφής ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου που θα λάβουν, από την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ www.opekepe.gr

O Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Καθηγητής Αθανάσιος Τσαυτάρης μιλώντας σήμερα στο Ρ/Φ ΣΚΑΪ 100,3 και στο δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε σχετικά με την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαιοειδών στους αγρότες είπε: 
«Eίμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε στους αγρότες, όπως εξάλλου είχαμε δεσμευτεί, ότι από χθες έχουν κατατεθεί στους λογαριασμούς τους τα χρήματα που αντιστοιχούν στην επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαιοειδών, σε μια προσπάθεια που κάνουμε να βοηθήσουμε στη μείωση του κόστους των εισροών. Επιστρέφουμε λοιπόν, τμήμα αυτού του κόστους των πετρελαιοειδών, ως επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης. 
Άρα από σήμερα το πρωί είτε από τα μηχανήματα ανάληψης (ΑΤΜ) της τράπεζας Πειραιώς-ΑΤΕ, είτε από τους λογαριασμούς τους, οι γεωργοί μπορούν να εισπράξουν τα χρήματά τους. Και φυσικά μέσα από την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ, μπορούν να δουν το ύψος του ποσού που τους αναλογεί. Αφορά περίπου 430.000 δικαιούχους και δίνεται ένα ποσό της τάξης των 80 εκατομμυρίων ευρώ, δηλαδή το 50% του ποσού που δικαιούνται. Το άλλο 50% θα δοθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Τα χρήματα αυτά είναι δικοί μας πόροι. 
Γι’ αυτό και τονίζω ότι σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, που προσπαθούμε να συγκεντρώσουμε ευρώ-ευρώ χρήματα, θέλουμε να βοηθήσουμε τους αγρότες να τα καταφέρουν στο επάγγελμά τους και να τα καταφέρουν στις καλλιέργειές τους».
Διαβάστε περισσότερα...

11ο Ράλλυ Ακρόπολις: 3-4 Νοεμβρίου 2012


Έως τις 24 Οκτωβρίου οι δηλώσεις συμμετοχής «Άνοιξε» και επίσημα η περίοδος υποβολής αίτησης συμμετοχής στο 11ο Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις, το οποίο θα διεξαχθεί στις 3-4 Νοεμβρίου 2012 με επίκεντρο τα Καμένα Βούρλα. 

Ο διήμερος αγώνας θα διεξαχθεί εξ ολοκλήρου σε ασφάλτινο οδόστρωμα για τα αυτοκίνητα της κατηγορίας Regularity, και σε μικτή επιφάνεια για αυτά της Sporting. 
Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τη Sporting, το σκέλος του Σαββάτου, μήκους 282 χλμ., περιλαμβάνει τρεις επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 87 χλμ., ενώ την Κυριακή το αγωνιστικό πεδίο θα είναι αποκλειστικά χωμάτινο, με επίσης τρεις επαναλαμβόμενες ε.δ., μήκους 86 χλμ. Σημειώνεται ότι το χωμάτινο σκέλος της Κυριακής 4 Νοεμβρίου προσμετρά και στο 48ο Πρωτάθλημα Χώματος. 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το κόστος ανά κατηγορία, καθώς και για φόρμα υποβολής αίτησης συμμετοχής, πατήστε εδω

Aγωνιστικό Τμήμα ΕΛΠΑ 
11ο Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις








Διαβάστε περισσότερα...

Ψήφισμα διαμαρτυρίας Εμπορικού Συλλόγου Θήβας


Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου δηλώνουν ότι η ελληνική κοινωνία έχει αγγίξει τα όριά της και αδυνατεί πλέον να διαχειριστεί τις διαρκώς μεταβαλλόμενες απαιτήσεις των δανειστών μας. Τα εισπρακτικά μέτρα των 11,9 δισ. ευρώ συνεπάγονται την στέρηση του ποσού αυτού από την αγορά. Αντί να καταλήξουν στην κατανάλωση ώστε να κινηθεί η ήδη τελματωμένη αγορά, θα αφαιρεθούν από τους Έλληνες καταναλωτές ώστε να πληρωθούν οι πιστωτές της χώρας, με τη δικαιολογία της ισορρόπησης της οικονομίας σε χαμηλότερο επίπεδο.  

Η άμεση εφιαλτική προοπτική της ελληνικής αγοράς είναι περισσότερη ύφεση, περισσότεροι χαμένοι τζίροι, περισσότερα λουκέτα και λιγότερη αξιοπρέπεια.  
Οι άμεσες προτεραιότητες οι οποίες μπορούν να αμβλύνουν τα δραματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος της χώρας σήμερα, ώστε να μην αναζητηθούν μέτρα «νεκρανάστασης» της αγοράς αύριο, είναι οι ακόλουθες: Άμεσος ορισμός και νομοθετική προστασία της «εντός κρίσης μικρομεσαίας υπερχρεωμένης επιχείρησης» και υπαγωγή της στο καθεστώς ευνοϊκών φορολογικών και ασφαλιστικών ρυθμίσεων, ώστε να δοθεί μια ανάσα στις χειμαζόμενες επιχειρήσεις.  
Το ρυθμιστικό πακέτο πρέπει να περιλαμβάνει άρση των ποινικών διώξεων και της αυτόφωρης διαδικασίας, αλλαγές στον Τειρεσία για τους μικρομεσαίους με νέα κριτήρια αμνηστίας και ρυθμίσεις δανείων με επιμήκυνση αποπληρωμής με σημαντική μείωση του ύψους της δόσης σε φυσικά και νομικά πρόσωπα.  
Άμεσος εκσυγχρονισμός του φορολογικού πλαισίου, με νέο, απλό, δίκαιο σε όλους φορολογικό νόμο, κατάργηση του ΚΒΣ, άρση των πονηρών φορολογικών τροπολογιών, άμεση εφαρμογή μειωμένου συντελεστή «flat tax» 15% για όλες τις επιχειρήσεις και μείωση στον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ τουλάχιστον για τα είδη πρώτης ανάγκης. Άμεση λύση στο έλλειμμα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που είναι στην κυριολεξία ζήτημα «ζωής ή θανάτου» για χιλιάδες οικογένειες ασφαλισμένων και συνταξιούχων του ΟΑΕΕ. 
Αναδρομική καταβολή του επιδόματος στους ανέργους εμπόρους από τα χρήματα που καταβάλλονται από εμάς στον Ειδικό Λογαριασμό Ανεργίας. 

Οι ελληνικές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις αρθρώνουν «κραυγή αγωνίας» για το μέλλον της ελληνικής αγοράς, οικονομίας και κοινωνίας και συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις της 26ης Σεπτεμβρίου με τις εξής ενέργειες: 
Κατάθεση Ψηφίσματος από τον Εμπορικο Σύλλογο στη διαδικτυακή διαμαρτυρία με αποδέκτες όλους τους Βουλευτές Βοιωτίας, και το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. 
Στάση λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων. 

Για το ελληνικό εμπόριο το κλείσιμο των καταστημάτων είναι πλέον εφιάλτης και εξαναγκασμός και όχι τρόπος διαμαρτυρίας. 
Ωστόσο, στη μνήμη των αυτόχειρων συναδέλφων μας προτείνουμε «στάση εργασίας» την ώρα των συγκεντρώσεων. 

Το ελληνικό εμπόριο λέει ΟΧΙ: 
ΟΧΙ στην επιλεκτική απελευθέρωση της αγοράς. 
ΟΧΙ στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας. 
ΟΧΙ στα καρτέλ και την ολιγοπώληση της ελληνικής αγοράς. 
ΟΧΙ στην κατάργηση του αφορολόγητου των εμπόρων. 
ΟΧΙ στην επιβολή νέων και αναδρομικών φόρων και τελών. 
ΟΧΙ στην ανεργία και τα λουκέτα εμπορικών καταστημάτων. 

Το ελληνικό εμπόριο λέει ΝΑΙ: 
ΝΑΙ στην αυθεντική ανάπτυξη μιας παραγωγικής Ελλάδας. 
ΝΑΙ στην πάταξη του παρεμπορίου και της παραοικονομίας. 
ΝΑΙ στις ταμειακές παντού και αποδείξεις από όλους. 
ΝΑΙ στην απλοποίηση της φορολογικής, εργασιακής και αγορανομικής νομοθεσίας. 
ΝΑΙ στην ελληνική ανταγωνιστική μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και την επιβίωση της μεσαίας τάξης.

TΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Διαβάστε περισσότερα...

ΔΗΜΑΡ: Περιφερειακή σύσκεψη στελεχών στην Αταλάντη


Η Περιφερειακή Επιτροπή της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ (ΔΗΜΑΡ) Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας, συγκαλεί για την 1η Οκτωβρίου 2012 και ημέρα Δευτέρα και ώρα19:οο περιφερειακή σύσκεψη στελεχών στην Αταλάντη (αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου) με θέμα: Οι σημερινές πολιτικές εξελίξεις.  


Θα παραβρεθούν  
 Ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος και βουλευτής επικρατείας Σπύρος Λυκούδης  
 Ο Γραμματέας του Οργανωτικού Γραφείου Χρήστος Μαυροκεφαλίδης..  
 Ο Δημήτρης Χατζησωκράτης μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής.  
 Ο βουλευτής Εύβοιας της ΔΗΜΑΡ Δημήτρης Αναγνωστάκης  

Για την Περιφερειακή Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ  
Ο Γραμματέας Χρήστος Πολύμερος
Διαβάστε περισσότερα...

Πως ετοιμάζεται η παράδοση των σκουπιδιών στους μεγαλοεργολάβους μέσω των Φορέων Διαχείρισης


Καθώς σωρεύονται τα προβλήματα για την διαχείριση των αστικών απορριμμάτων και ενώ εντείνονται οι πιέσεις των μεγάλων εταιρειών και της τρόικα με σκοπό τη μεγαλύτερη δυνατή κερδοφορία, η ηγεσία της ΚΕΔΕ και η συντριπτική πλειοψηφία δημοτικών και περιφερειακών αρχών, προωθούν λύσεις συγκεντρωτικού χαρακτήρα υπηρετώντας τις επιταγές τους. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; 

Ότι τα επόμενα χρόνια η προοπτική της ανακύκλωσης θα έχει οριστικά εγκαταλειφθεί και το συντριπτικό ποσοστό των σκουπιδιών θα εξακολουθήσει να μαζεύεται ανακατεμένο από τους δημότες για να οδηγείται σε πανάκριβα εργοστάσια με ακόμα πιο πανάκριβο κόστος λειτουργίας. Έτσι οι πολίτες θα υποχρεωθούν σε ολοένα και πιο υψηλά δημοτικά τέλη, οι μεγαλοεργολάβοι θα αυξήσουν τα κέρδη τους, ενώ ταυτόχρονα η περιβαλλοντική επιβάρυνση ιδιαίτερα για τις περιοχές συγκεντρωτικής υποδοχής και επεξεργασίας των απορριμμάτων θα είναι ανυπολόγιστη. Η μεθόδευση των ολοένα και πιο συγκεντρωτικών και αδιαφανών επιλογών, που απομακρύνουν όλο και περισσότερο τον κοινωνικό έλεγχο, έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια όταν οι Δήμοι που είναι οι αποκλειστικοί υπόχρεοι για τα σκουπίδια υποχρεώθηκαν ιδιαίτερα μέσω των κοινοτικών χρηματοδοτήσεων να συστήσουν φορείς διαχείρισης, σε διαφορετική περίπτωση αποκλείονταν από την κοινοτική χρηματοδότηση. 

Α. Οι φορείς διαχείρισης απορριμμάτων (ΦΟΔΣΑ) υπάρχουν σήμερα με δύο μορφές: Ανώνυμες Εταιρείες ιδιωτικού δικαίου ή Σύνδεσμοι των ΟΤΑ δημοσίου δικαίου. Ο Καλλικράτης που ενοποίησε δήμους και νομούς, όριζε και την ενοποίηση σε ένα ΦΟΔΣΑ με τη μορφή Συνδέσμου ανά περιφέρεια. Έτσι από την μια συγκέντρωνε σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο (και άρα σε λιγότερους και πιο ελεγχόμενους συνομιλητές) τις αποφάσεις για τα σκουπίδια, από την άλλη η νομική μορφή Συνδέσμου δημοσίου δικαίου υποτίθεται ότι διασφάλιζε ένα ορισμένο επίπεδο δημόσιου ελέγχου. Όμως παρότι υπήρξε και ένας ακόμη νόμος ο ν. 4071/2012 στη συνέχεια, οι νέοι ΦοΔΣΑ είναι μέχρι σήμερα σε εκκρεμότητα ενώ έγινε γνωστό ότι το Υπουργείο έχει συστήσει επιτροπή με σκοπό την άμεση τροποποίηση του πρόσφατου αυτού νόμου. 
Σ’ αυτήν την επιτροπή ως συνομιλητές του Υπουργείου (και της Task Force;), συμμετέχουν εκπρόσωποι του «δικτύου ΦΟΔΣΑ» που σύμφωνα με δημοσιεύματα επιδιώκουν την δημιουργία ΦΟΔΣΑ στο επίπεδο των πρώην νομών, με τη μορφή Ανωνύμου Εταιρείας. Ήδη το παιχνίδι έχει ξεφύγει: δικαιούνται υπηρεσιακοί παράγοντες και διοικητικά συμβούλια ΑΕ να εκφράζουν την θέση των Δήμων (και των δημοτικών συμβουλίων) και των τοπικών κοινωνιών για τη νομική και τυπική μορφή των Φορέων Διαχείρισης που θα έχουν άμεση επίπτωση στην φορολόγηση των πολιτών και στην προστασία του περιβάλλοντος; Θεωρούμε ότι η διαχείριση των απορριμμάτων θα πρέπει να γίνεται όσο το δυνατό πιο αποκεντρωμένα και το μεγαλύτερο βάρος πρέπει να κατευθύνεται στην πρόληψη και την ανακύκλωση. 
Στο βαθμό που η σημερινή κατάσταση επέβαλλε τους ΦοΔΣΑ θεωρούμε ότι για λόγους περιφρούρησης έστω και του στοιχειώδους ελέγχου δεν πρέπει να είναι εταιρείες ιδιωτικού δικαίου. Και επειδή το αντεπιχείρημα που προβάλλεται αφορά το «κακό και πελατειακό δημόσιο», όλοι γνωρίζουμε ότι ακόμη πιο ανεξέλεγκτα, πελατειακά και με αδιαφάνεια λειτούργησαν επιχειρήσεις που στήθηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια από Δήμους και Νομαρχίες οι περισσότερες των οποίων κατέληξαν υπερχρεωμένες ή ανενεργές. 
Στην περίπτωση που οι ΦοΔΣΑ έχουν τη μορφή συνδέσμου Δημοσίου Δικαίου θα έχουν και την υποχρέωση πλήρους και αναλυτικής λογοδοσίας και απολογισμού σε τακτά χρονικά διαστήματα προς τους πολίτες, αλλά και τα δημοτικά συμβούλια των ΟΤΑ που τους απαρτίζουν. Προφανώς αυτή η προϋπόθεση δεν αρκεί για την ορθή οργάνωση και διαχείριση των ΑΣΑ. 
Ωστόσο είναι αναγκαία. Σημειώνουμε ως παράδειγμα, ότι μέχρι σήμερα η απόφαση δημιουργίας Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων κόστους 25 εκ ευρώ, στην Θήβα, δεν έχει εγκριθεί από κανένα δημοτικό συμβούλιο από τα 3 που συμμετέχουν στον ΦοΔΣΑ που λειτουργεί με ως Α.Ε., αλλά εντούτοις έχει υποβληθεί προς χρηματοδότηση και «προωθείται» από τον ίδιο τον Περιφερειάρχη όπως μας ενημέρωσε με δελτίο τύπου. Έτσι η συγκεντρωτική διαχείριση των ΑΣΑ, προωθείται ερήμην των δημοτικών συμβουλίων, σε μια περιοχή που δύο μεγάλοι κατασκευαστές υπέρμαχοι της καύσης των απορριμμάτων έχουν αποκτήσει εκτάσεις όμορες του ΧΥΤΑ Θήβας προ 3-4 ετών περίπου. Ποιος μπορεί να εγγυηθεί την εξέλιξη των πραγμάτων, όταν η κοινωνία δεν έχει κανένα λόγο; 

Β. Το πλαίσιο λειτουργίας των Α. Ε., με την «ευλυγισία» στην λειτουργία και στις δαπάνες, αλλά και την μη λογοδοσία προς τους πολίτες των τοπικών κοινωνιών, δεν μπορεί να είναι το πλαίσιο -μοντέλο λειτουργίας των ΦοΔΣΑ. Με το ν. 3854/2010 θεσμοθετήθηκε η δυνατότητα οι ΦοΔΣΑ να προσδιορίζουν από μόνοι τους τις οφειλές των Δήμων και στη συνέχεια να παρακρατούν τα ανταποδοτικά δημοτικά τέλη που καταβάλλονται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Στην περίοδο που διανύουμε, όπως και σε άλλες περιόδους με «κανονικές συνθήκες», η παρακράτηση ποσών που είναι απολύτως αναγκαία για την λειτουργία των Δήμων, η διαχείριση των ποσών αυτών από τις Α.Ε.- ΦοΔΣΑ, αποτελεί μη ορθολογικό τρόπο κοινωνικά, πολιτικά και θεσμικά, αφού δεν πληροί την προϋπόθεση άμεσου και ουσιαστικού κοινωνικού ελέγχου για το πώς δαπανάται το δημόσιο αυτό χρήμα, το οποίο αποτελεί τέλος, δηλαδή επιβάλλεται υποχρεωτικά στους πολίτες για την διαχείριση (εννοείται ορθολογική και προς όφελος του περιβάλλοντος) των απορριμμάτων. 
Στους ΦοΔΣΑ - ΑΕ, η λογοδοσία προς τους πολίτες, ουσιαστικά δεν υφίσταται γιατί η διαχείριση γίνεται με τις διαδικασίες της ΑΕ και όχι του δημόσιου λογιστικού. Δηλαδή το τέλος εισπράττεται ως δημόσιο χρήμα και καταναλώνεται ως ιδιωτική επένδυση, μη υπαγόμενη στο δημόσιο έλεγχο. 
Η μορφή επομένως των φορέων διαχείρισης, αποτελεί ένα σημαντικό ζήτημα, που γίνεται ακόμα πιο σημαντικό την περίοδο που διανύουμε, αφού η επιδιωκόμενη από την πολιτική και οικονομική εξουσία, ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων, καθιστά ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη του κοινωνικού ελέγχου και της παλλαϊκής συμμετοχής στην διαχείριση των απορριμμάτων, αφού συνδέεται άμεσα με την προστασία του περιβάλλοντος, με την προστασία του δημοσίου χρήματος, την διαφάνεια και τη δυνατότητα των τοπικών κοινωνιών να διασφαλίσουν την επιβίωση τους, απέναντι στους κυνηγούς του κέρδους. 

Θανάσης Σκούμας Δημοτικός Σύμβουλος Θήβας 
Δέσποινα Σπανούδη, Περιφερειακή Σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας
Διαβάστε περισσότερα...

48ωρη απεργία Τελωνειακών Υπαλλήλων


Το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας, που συγκλήθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου 2012, για να εκτιμήσει τη γενικότερη κατάσταση, κυρίως τη διαφαινόμενη νέα μείωση των αποδοχών μας, μέσω της κατάργησης των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα, του επιδόματος αδείας, της μείωσης της υπερβάλλουσας διαφοράς, καθώς και τις συζητούμενες νέες μορφές εργασιακής εφεδρείας και την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, αποφάσισε, λαμβάνοντας υπόψη και τις αμοιβές πείνας των 660 ευρώ των νέων συναδέλφων κατηγορίας ΠΕ, την κήρυξη μίας 48ωρης απεργίας για την Πέμπτη 27-09-12 και την Παρασκευή 28-09-12.  


Δ Ι Ε Κ Δ Ι Κ Ω Ν Τ Α Σ  

-Τη μη περαιτέρω μείωση των αποδοχών μας, καθώς ήδη από το 2009 έχουμε υποστεί συνολική μείωση 50% των αποδοχών μας, διασφαλίζοντας αμοιβές αξιοπρεπούς διαβίωσης των εργαζομένων στην Τελωνειακή Υπηρεσία. 
-Την άμεση πρόσληψη νέων υπαλλήλων για τη στελέχωση κυρίως των Τελωνείων εισόδου-εξόδου καθώς και των Τελωνείων σε προβληματικές και παραμεθόριες περιοχές.  
-Τη μη εφαρμογή οποιασδήποτε μορφής εργασιακής εφεδρείας στο Δημόσιο και ειδικότερα στην Τελωνειακή Υπηρεσία, λόγω της ήδη εντεινόμενης υποστελέχωσής της.  
- Τη μη αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.  
-Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων υπερωριών, νυχτερινών, Κυριακών και λοιπών εξαιρέσιμων από 1-11-2011. 

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Ο.Τ.Υ.Ε. 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΡΙΜΠΟΝΙΑΣ
Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΛΕΝΗ ΡΕΤΣΙΝΑ
Διαβάστε περισσότερα...

Κλειστά για μία ώρα τα καταστήματα της Λιβαδειάς


ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ Την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, σας καλούμε να συμμετέχετε στις κινητοποιήσεις, με κλείσιμο των καταστημάτων, από τις 11.00πμ. έως τις 12.00πμ. σε ένδειξη διαμαρτυρίας, λέγοντας ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ Έμποροι και Επαγγελματίες,  

ΟΧΙ  
• στην επιλεκτική απελευθέρωση της αγοράς. 
• στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας.  
• στα καρτέλ και την ολιγοπώληση της ελληνικής αγοράς.  
• στην κατάργηση του αφορολόγητου των εμπόρων.  
• στην επιβολή νέων και αναδρομικών φόρων και τελών.  
• στην ανεργία και τα λουκέτα εμπορικών καταστημάτων. 

ΝΑΙ 
 στην αυθεντική ανάπτυξη μιας παραγωγικής Ελλάδας. 
 στην πάταξη του παρεμπορίου και της παραοικονομίας. 
 στις ταμειακές παντού και αποδείξεις από όλους. 
 στην απλοποίηση της φορολογικής, εργασιακής και αγορανομικής νομοθεσίας. 
 στην ελληνική ανταγωνιστική μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και την επιβίωση της μεσαίας τάξης. 

Συνάδελφοι σας ενημερώνουμε ότι η ΕΣΕΕ προγραμματίζει Πανελλαδική κινητοποίηση-απεργία μέσα στον Οκτώβριο . Ο αγώνας συνεχίζεται ……

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
Διαβάστε περισσότερα...

Η καθαριότητα της πόλης μας αφορά όλους


Αγαπητοί δημότες  

Η καθαριότητα της πόλης μας αφορά όλους Δυστυχώς όμως παρά τις συνεχείς οδηγίες από το Δήμο για τη διαχείριση των απορριμμάτων και τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλουν οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία καθαριότητας, διαπιστώνεται η έλλειψη περιβαλλοντικής συνείδησης από αρκετούς συμπολίτες μας.  
Η εναπόθεση οικιακών απορριμμάτων εκτός των πράσινων αλλά και των υπόγειων κάδων, η απόρριψη μεγάλου όγκου απορριμμάτων όπως έπιπλα, στρώματα, ηλεκ. συσκευές είναι καθημερινό φαινόμενο.  
Με τέτοια συμπεριφορά δυστυχώς η προσπάθεια για ένα καθαρό Δήμο δεν έχει αποτέλεσμα. Μέσα από την αύξηση των γεωγραφικών ορίων του Καλλικρατικού πια Δήμου που έχουν διπλασιαστεί, υποχρεώνοντας τον Δήμο με τον ίδιο αριθμό εργαζομένων, τον ίδιο αριθμό αυτοκινήτων να φροντίζει για την καθαριότητα, είναι επιτακτική ανάγκη να συνεργαστούμε όλοι για να υπάρχει αποτέλεσμα. 

Ο Δήμος στην προσπάθεια για την καλύτερη λειτουργία της υπηρεσίας Καθαριότητας ανακοινώνει: 
1. Τη θέση του προϊσταμένου αναλαμβάνει ο κ. Τσακανίκας Αναστάσιος.  
2. Η αποκομιδή των απορριμμάτων γίνεται από Δευτέρα έως Σάββατο και κάνουμε έκκληση στους Δημότες να μην εναποθέτουν σκουπίδια στους κάδους την Κυριακή και πολύ περισσότερο εκτός των κάδων.  
3. Το τηλέφωνο της υπηρεσίας είναι το 2262026297 (Δευτέρα-Παρασκευή 08:00-13:00).  
Καλούμε τους δημότες να συνεργάζονται με την υπηρεσία καθαριότητας, για την άμεση αποκομιδή των ογκωδών απορριμμάτων ή για τις όποιες επισημάνσεις.  
4. Η αφισορρύπανση είναι ένα φαινόμενο που έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και δυστυχώς είμαστε αναγκασμένοι να επιβάλλουμε τις προβλεπόμενες κυρώσεις.  

Ελπίζουμε σε μια σωστή συνεργασία δημοτών με την υπηρεσία καθαρότητας, ώστε να έχουμε καλά αποτελέσματα. 
Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.
Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Παρουσιάστηκε η νέα Θήβα

Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της ομάδας της Θήβας μέσα σε μια ευχάριστη και όμορφη εκδήλωση. Παραβρέθηκε σύσσωμο το Δ.Σ.‚ η τεχνική ηγεσία‚ οι ποδοσφαιριστές και πάρα πολλοί φίλοι της ομάδας. 
Όλοι συμφώνησαν να στηριχτεί η προσπάθεια που ξεκινά ο πρέδρος Κώστας Χαλβατζής. 
Αναλυτικά τα όσα έγραψε το επίσημο blog της ομάδας απ” όπου και το φωτογραφικό υλικό: «Το Σάββατο έγινε η παρουσίαση της νέας ομάδας του ΑΟ ΘΗΒΑ στο pisina  Cafe.
Ο πρόεδρος Κώστας Χαλβατζής και το Δ.Σ. θέλουν ευχαριστήσουν όσους παρευρέθησαν στην εκδήλωση και στηρίζουν αυτή νέα προσπάθεια που γίνετai κάτω από αντίξοες οικονομικές συνθήκες. 
Ο προπονητής Δημήτρης Μπούτσικος κάλεσε τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο να δει πως δουλεύει η ομάδα ‚ πως δουλεύουν οι ακαδημίες του ΑΟ ΘΗΒΑ. Αυτή τη στιγμή η ομάδα έχει 60 παιδάκια σε όλα τα τμήματα που είναι κάτω από την μεγάλη ομάδα και το κυριότερο είναι εκτός από το να βγάλει ποδοσφαιριστές να βγάλει και χρήσιμους ανθρώπους στην κοινωνία. 
Μετά από όλα αυτά επακολούθησε μεγάλο γλέντι με την ζωντανή ορχήστρα που κράτησε το κέφι ψηλά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες ενώ οι παρευρισκόμενοι κέρδισαν πλούσια δώρα. 
Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την διεύθυνση του Pisina cafe για την φιλοξενία του".

Stereasports
Διαβάστε περισσότερα...

Αράχωβα – Παρνασσός - Η ανάπτυξη που θέλουμε

Το Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Ενότητας Αράχωβας του Δήμου Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας για την καλύτερη προετοιμασία της συνδιάσκεψης , μεταθέτει τον χρόνο διεξαγωγής της στις 10-11 Νοεμβρίου 2012 

Καλούνται οι συμπολίτες μας κ όλοι οι φίλοι της Αράχωβας να δηλώσουν την συμμετοχή τους στην οργανωτική επιτροπή στο email  sinparnas2012@gmail.com ή στο τοπικό συμβούλιο (Εφη Ιγγλεζου τηλ:6945158254) 

Η θεματολογία της συνδιάσκεψης προτείνεται παρακάτω και είναι ανοικτή 
Αράχωβα. Οικονομικά δεδομένα. Ο ρόλος του Παρνασσού στην τοπική οικονομία. Γενικό πλαίσιο 
1. Τουρισμός. Τουριστικές δραστηριότητες στον Παρνασσό, παρόν και μέλλον  
2. Πολιτισμός, Ο ρόλος του Παρνασσού Διαχρονικά και σήμερα 
3. Οικιστική ανάπτυξη. Πορεία και τάσεις μέχρι σήμερα. Αρνητικές και θετικές επιπτώσεις 
4. Γεωργία- Κτηνοτροφία. Παρελθόν, παρόν και μέλλον 
5. Επαγγέλματα – Δραστηριότητες
6. Χιονοδρομικό Κέντρο – χειμερινές δραστηριότητες 
7. Περιβάλλον. Προστασία , Περιβαλλοντικό Πάρκο Παρνασσού, υποχρεωτικά πλαίσια της κοινοτικής νομοθεσίας (Natura ) 
8.Άλλα ελληνικά και ευρωπαϊκά παραδείγματα 
9. Δημόσιες υποδομές. Ανάπτυξη υποδομών έως σήμερα, μελλοντικά σχέδια και περιβαλλοντικές συγκρούσεις Διοίκηση. Ο ρόλος του φορέα διαχείρισης και η Τοπική αιρετή Αυτοδιοίκηση. Διαχειριστικό σχέδιο και συγκρούσεις εξουσίας 

Η θεματολογία της συνδιάσκεψης προτείνεται παρακάτω και είναι ανοικτή. 
1. Αράχωβα. Οικονομικά δεδομένα. Ο ρόλος του Παρνασσού στην τοπική οικονομία. Γενικό πλαίσιο. 2. Τουρισμός. Τουριστικές δραστηριότητες στον Παρνασσό, παρόν και μέλλον. 
3. Πολιτισμός. Ο ρόλος του Παρνασσού διαχρονικά και σήμερα. 
4. Οικιστική ανάπτυξη. Πορεία και τάσεις μέχρι σήμερα. Αρνητικές και θετικές επιπτώσεις. 
5. Γεωργία - Κτηνοτροφία. Παρελθόν, παρόν και μέλλον. 
6. Επαγγέλματα – Δραστηριότητες. 
7. Χιονοδρομικό Κέντρο – χειμερινές δραστηριότητες. 
8. Περιβάλλον. Προστασία, Περιβαλλοντικό Πάρκο Παρνασσού, Υποχρεωτικά πλαίσια της κοινοτικής νομοθεσίας (Natura). Άλλα Ελληνικά και Ευρωπαϊκά παραδείγματα. 
9. Δημόσιες υποδομές. Η ανάπτυξη υποδομών έως σήμερα, μελλοντικά σχέδια και περιβαλλοντικές συγκρούσεις. 
10. Διοίκηση. Ο ρόλος του φορέα διαχείρισης και η τοπική αιρετή αυτοδιοίκηση. Διαχειριστικό σχέδιο και συγκρούσεις εξουσίας.
Διαβάστε περισσότερα...

Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. Πανελλαδική Γενική Απεργία στις 26-9-2012

Η Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. συμμετέχει στην Πανελλαδική Γενική Απεργία που κήρυξαν η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και η Γ.Σ.Ε.Ε. για την Τετάρτη 26-9-2012. 
Καλούμε τα μέλη μας να εκφράσουν δυναμικά και μαζικά, με την συμμετοχή τους, την αντίθεσή μας στις μνημονιακές πολιτικές: 
• που δήθεν έχουν στόχο τη μείωση του Χρέους το οποίο όμως αυξάνεται καθημερινά, 
• που προβλέπουν βάναυσες συνεχιζόμενες περικοπές μισθών και δώρων, 
• που διαλύουν την Εκπαίδευση, την Υγεία και όλες τις Κοινωφελείς Υπηρεσίες, 
• που οδηγούν τις εργασιακές σχέσεις στο Μεσαίωνα, 
• που απειλούν με άμεσες και έμμεσες απολύσεις, και εφεδρεία, 
• που εξαφανίζουν τις συντάξεις, 
• που κατεδαφίζουν το Κοινωνικό κράτος, 
• που καταστρέφουν κάθε παραγωγική δύναμη της Χώρας, 
• που εκποιούν τον Δημόσιο Πλούτο της Πατρίδας μας,
• που υποθηκεύουν το μέλλον μας δυναμιτίζοντας τα θεμέλια της ανάπτυξης που είναι η Παιδεία και μάλιστα η Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση, 
• που κλέβουν από τους νέους (και από εμάς) την Ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

ΟΛΟΙ οι εκπαιδευτικοί της Τ.Ε.Ε. στα κατά τόπους ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ την ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012 
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να τους ΧΑΛΑΣΟΥΜΕ τα ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ της ατελέσφορης, αποτυχημένης και επικίνδυνης πολιτικής τους. 

Από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.
Διαβάστε περισσότερα...

Αναζητούνται τρεις δράστες για ένοπλη ληστεία σε παντοπωλείο στη Τανάγρα

Συνεχίζονται οι έρευνες των Αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τριών (3) αγνώστων δραστών, οι οποίοι χθες 24-09-2012 το μεσημέρι διέπραξαν ένοπλη ληστεία σε βάρος αλλοδαπού ιδιοκτήτη παντοπωλείου, στη Τανάγρα Βοιωτίας. 

Ειδικότερα περίπου στις 12:30΄το μεσημέρι, οι τρεις δράστες εισήλθαν στο κατάστημα, χωρίς να έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και με την απειλή πιστολιού ανάγκασαν τον 45χρονο καταστηματάρχη, Πακιστανικής υπηκοότητας, να τους παραδώσει το χρηματικό ποσό των (200) ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και διάφορα είδη διατροφής. 

Κατά την διάρκεια της ληστείας, ο 45χρονος άρχισε να καλεί σε βοήθεια και ένας από τους δράστες τον χτύπησε, με την χειρολαβή του πιστολιού, στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει ελαφρά. Στη συνέχεια οι δράστες εξήλθαν από το κατάστημα και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. 

Άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας προς εντοπισμό και σύλληψη των δραστών, ενώ συγκροτήθηκαν συνεργεία ελέγχων σε πιθανούς δρόμους διαφυγής. Ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Σχηματαρίου.
Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Συνελήφθη 30χρονος ημεδαπός, για κλοπή και ψευδορκία στη Θήβα


Συνελήφθη, στις 19-09-2012) στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 30χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για ψευδορκία και κλοπή καλωδίων φωτισμού από κοινού με δύο συνεργούς του, των οποίων τα στοιχεία ταυτότητας διερευνώνται.  


Ειδικότερα την 18-09-2012 το απόγευμα, οι τρεις δράστες μετέβησαν με Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 30χρονου, στην 97η χ/θ της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας και αφαίρεσαν (600) μέτρα καλωδίων φωτισμού, τα οποία ανήκουν σε κατασκευαστική Εταιρεία και τα φόρτωσαν στο ανωτέρω όχημα, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί από εκπρόσωπο της Εταιρείας και αφού εγκατέλειψαν έμφορτο το όχημα, τράπηκαν πεζή σε φυγή.  

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, που ενημερώθηκαν για το περιστατικό, μετέβησαν άμεσα στο σημείο και διενήργησαν εκτεταμένες αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή, χωρίς να καταστεί εφικτός ο εντοπισμός και η σύλληψη των δραστών. 
 Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε το Ι.Χ. Φ. αυτοκίνητο του 30χρονου, ως μέσο μεταφοράς κλοπιμαίων, ενώ τα καλώδια που αφαίρεσαν οι δράστες, αξίας (5.000) περίπου ευρώ, αποδόθηκαν σε εκπρόσωπο της Εταιρείας. 

Την επόμενη ημέρα (19-09-2012) το απόγευμα, ο 30χρονος μετέβη στον Αστυνομικό Σταθμό Αλίαρτου και υπέβαλλε μήνυση κατά αγνώστων δραστών για κλοπή του οχήματός του, με σκοπό να παραπλανήσει τις έρευνες των Αστυνομικών Αρχών. Από την αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, προέκυψε ότι η μήνυσή του ήταν ψευδής, προκειμένου να αποποιηθεί την συμμετοχή του στην υπό διερεύνηση κλοπή.  

Ο δράστης συνελήφθη για ψευδορκία και ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή του στην κλοπή, αναγνωριζόμενος από τον εκπρόσωπο της Εταιρείας. 
Οι έρευνες για την ταυτοποίηση των δύο συνεργών του 30χρονου συνεχίζονται, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί αρμοδίως.
Διαβάστε περισσότερα...