Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Η Λαϊκή Συσπείρωση Θήβας για το νοσοκομείο

Στις 11/2/2013 η Δημοτική Αρχή δημοσίευσε ψήφισμα για το Νοσοκομείο της Θήβας, με την υποστήριξη της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Τις προηγούμενες μέρες οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης υπέβαλλαν ορισμένες καίριες και σημαντικές προσθήκες για να ενσωματωθούν στο κείμενο.

 Η πιο ουσιαστική προσθήκη, αφορά να υπογραμμίσουμε σαν Δημοτικό Συμβούλιο ότι η υποβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Θήβας είναι κομμάτι της πολιτικής απαξίωσης και ιδιωτικοποίησης της Δημόσιας Υγείας, την οποία προωθούν οι κυβερνήσεις εδώ και χρόνια.

 Η Δημοτική Αρχή επέλεξε να μην υπάρχει τέτοια αναφορά στο ψήφισμα. Την ώρα δηλαδή που κλείνουν Νοσοκομεία ανά την Ελλάδα, η πλειοψηφία του Δ.Σ. επιλέγει να δείχνει το δέντρο και να κρύβει το δάσος.
Να μην θίγει την ουσία, ότι όπως όλα, έτσι και η Δημόσια Υγεία, αφού απαξιωθεί πλήρως και γίνει πανάκριβη, θα γίνει πεδίο επιχειρηματικής δράσης και κερδοφορίας ορισμένων ομίλων.
 Να μη στοχοποιεί τους ένοχους, που έχουν ονοματεπώνυμο. Λέγονται τρικομματική συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, Τρόικα και ΕΕ.
 Και να κάνει λόγο γενικά περί τοπικών ζητημάτων.

 Αυτή η λογική δεν είναι απλά θολή. Αποκλείει κάθε δυνατότητα ο αγώνας που πρέπει να δώσουν οι εργαζόμενοι και κάτοικοι της περιοχής να έχει αποτελέσματα, στην κατεύθυνση της αποκλειστικά Δημόσιας και Δωρεάν Υγείας, για όλους.

Σαν Λαϊκή Συσπείρωση καλούμε τους φορείς της περιοχής να οργανώσουμε άμεσα την πάλη μας Για Νοσοκομείο Θήβας στελεχωμένο πλήρως με ιατρικό – νοσηλευτικό – διοικητικό προσωπικό, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.
Για την άμεση λειτουργία όλων των προβλεπόμενων Κλινικών, με πλήρες προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή, και του Κέντρου Αιμοδοσίας Για αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας. Για την άμεση κατάργηση των χαρατσιών στην υγεία.