Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Πορεία των φοιτητών στη Χαλκίδα για να μην κλείσει το ΤΕΙ

Με πανό «Χαλκίδα περάσαμε Χαλκίδα θα μείνουμε», «δεν πάμε πουθενά», «όχι στο Σχέδιο Αθηνά» οι φοιτητές των ΤΕΙ Χαλκίδας έκαναν συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρόμενοι για την μεταφορά του Τεχνολογικού ιδρύματός τους στη Θήβα.  

Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας, μεταξύ άλλων, ένα από τα κριτήρια για τις μεταφορές και συγχωνεύσεις σε ΤΕΙ - ΑΕΙ, είναι η εξοικονόμηση οικονομικών πόρων από ιδρύματα τα οποία έχουν χαμηλή ζήτηση και υπολειτουργούν ως προς το επίπεδο σπουδών και η αναβάθμιση των πτυχίων των σπουδαστών ΤΕΙ - ΑΕΙ.  

Οι φοιτητές υποστηρίζουν ότι τα κριτήρια αυτά έρχονται σε άμεση αντίθεση με το σχέδιο που αφορά το ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ, και ειδικότερα κατά το μέρος που αφορά το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων εφόσον, το ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ διαθέτει: τεράστιες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 24.430 τ.μ. οι οποίες αναπτύσσονται σε ιδιόκτητο οικόπεδο 204.000 τ.μ. και περιλαμβάνουν αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια άριστης υλικοτεχνικής υποδομής, αμφιθέατρα, εμπλουτισμένη βιβλιοθήκη, ιδιόκτητη σπουδαστική εστία χωρητικότητας 408 κρεβατιών, εστιατόριο το οποίο μπορεί να εξυπηρετεί το σύνολο των φοιτητών καθημερινά, κυλικείο, κήπους, γήπεδα, πάρκινγκ, κ.λπ.  

Επίσης, άμεση σύνδεση με τις πόλεις των Αθηνών και της Χαλκίδας μέσω τακτικών απ’ ευθείας δρομολογίων του ΚΤΕΛ Ευβοίας (ανά μισή ώρα). Επιπλέον, αίθουσα Εστιατορίου στην πόλη της Χαλκίδας για την εξυπηρέτηση των σπουδαστών τις ώρες και τις μέρες που δεν είναι υποχρεωμένοι να βρίσκονται στο ΤΕΙ (βραδινές ώρες, Σαββατοκύριακα, αργίες).  

«Όλα τα παραπάνω αποτελούν απαραίτητες προδιαγραφές τις οποίες το ΤΕΙ ΘΗΒΑΣ δεν πληροί για να απορροφήσει τους 2.634 σπουδαστές του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Χαλκίδας, αλλά και εκείνους τους συναδέλφους σπουδαστές που θα μετακινηθούν από το Παράρτημα της Άμφισσας (Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης)», λένε οι φοιτητές που διαμαρτύρονται εντόνως.