Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Απόπειρα απόδρασης στη Λιβαδειά

35χρονος ημεδαπός κρατούμενος, αποπειράθηκε να αποδράσει προχθές (31-05-2013) το μεσημέρι από τα γραφεία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λιβαδειάς, όπου είχε οδηγηθεί από δύο αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για ναρκωτικά και κλοπές. 

Εκεί ο 35χρονος, ενώ βρισκόταν εντός του γραφείου Εκτέλεσης Ποινών της Εισαγγελίας και του είχε γνωστοποιηθεί ότι σε βάρος του εκδόθηκε διαταγή φυλάκισης, άρχισε απρόκλητα να εξυβρίζει και να επιτίθεται εναντίον των αστυνομικών προκαλώντας τους σωματικές βλάβες, αρνούμενος να συμμορφωθεί στις εντολές τους. 

Ακολούθως οι δύο ανήλικοι δράστες, γιοί του κρατούμενου, οι οποίοι βρισκόταν στο χώρο των δικαστηρίων, εισήλθαν παράνομα και βιαίως στο ανωτέρω γραφείο και έχοντας σκοπό να βοηθήσουν τον 35χρονο να διαφύγει, επιτέθηκαν απρόκλητα και εξύβρισαν τους αστυνομικούς, προκαλώντας σε βάρος τους σωματικές βλάβες. 

Από τους αστυνομικούς ακινητοποιήθηκαν άμεσα ο 35χρονος και συνελήφθη ο 15χρονος γιος του, ενώ ο 14χρονος ο οποίος κατάφερε αρχικά να διαφύγει εντοπίσθηκε λίγη ώρα αργότερα από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ. ΑΣ. στην περιοχή της Λιβαδειάς όπου και συνελήφθη. 

Σε βάρος των τριών δραστών σχηματίσθηκε δικογραφία που αφορά, κατά περίπτωση, τα αδικήματα της απόπειρας απόδρασης κρατουμένου, απόπειρας ελευθέρωσης φυλακισμένου, αντίστασης, εξύβρισης καθώς και της απρόκλητης σωματικής βλάβης. 

Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ ο 35χρονος συλληφθείς οδηγήθηκε την 01-06-2013 στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς, όπου μετά το πέρας της αυτόφωρης διαδικασίας, του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο (2) ετών και οκτώ (8) μηνών.