Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Συμμετοχή εκπροσώπου του Δήμου Θηβαίων στην ημερίδα της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας



Θήβα  18/6/2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συμμετοχή εκπροσώπου του Δήμου Θηβαίων στην ημερίδα της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας

Την ημερίδα ενημέρωσης που πραγματοποίησε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για την Αντιπυρική Προστασία παρακολούθησε, ο Αντιδήμαρχος Θηβαίων κ. Κίτσος Σπυρίδων, εκπροσωπώντας το Δήμο Θηβαίων, την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015 στο κεντρικό αμφιθέατρο του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού.

Την ημερίδα χαιρέτισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Δημόσιας Τάξης καθηγητής κ. Πανούσης Γιάννης και εκ μέρους του Προέδρου της ΚΕΔΕ ο κ. Κοτρωνιάς Γεώργιος, ο οποίος μετέφερε τις θέσεις και τις επισημάνεις της ΚΕΔΕ σε ότι αφορά την πολιτική προστασία.

Οι συμμετέχοντες στην ημερίδα ενημερώθηκαν από στελέχη της Γενικής Γραμματείας Πολ. Πρ. για το σχεδιασμό και τις δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από δασικές πυρκαγιές για την αντιπυρική περίοδο 2015, για τη λειτουργία του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων, για τις διαδικασίες υποστήριξης του Πυροσβεστικού Σώματος από τους Δήμους στην κατάσβεση ενώ τους δόθηκαν κατευθυντήριες οδηγίες για την οργανωμένη απομάκρυνση πολιτών για λόγους προστασίας από εξελισσόμενη ή επικείμενη καταστροφή από δασική πυρκαγιά. 

Τέλος, έμφαση δόθηκε στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού καθώς και στο σύστημα εθελοντισμού της Πολιτικής Προστασίες με διευκρινήσεις για το θεσμικό του πλαίσιο, αλλά και για τη λειτουργία του Ενιαίου Ευρωπαϊκού Αριθμού Κλήσης Έκτακτης Ανάγκης “112” στην Ελλάδα. Στη συνέχεια ακολούθησαν ερωτήσεις και συζήτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: