Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Δυναμική η κινητοποίηση Δήμου Θηβαίων για το Α.Τ. Βαγίων











Θήβα  8/12/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δυναμική η κινητοποίηση Δήμου Θηβαίων για το Α.Τ. Βαγίων


Σε δυναμική κινητοποίηση στη διασταύρωση Βαγίων προχώρησαν το πρωί της Κυριακής 6 Δεκεμβρίου 2015  ο Δήμος Θηβαίων, οι δημότες και οι φορείς , προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο σχεδιασμό αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στον οποίον συμπεριλαμβάνεται η κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Βαγίων και η συγχώνευσή του με το Α.Τ. Θήβας καθώς και η κατάργηση του Τμήματος Τροχαίας Θηβών και η μετατροπή του σε Γραφείο υπό το Α.Τ. Θηβών.


Η διαμαρτυρία έγκειται στο γεγονός ότι το Α.Τ. Βαγίων, καλύπτει μια ευρεία περιοχή με μεγάλο πληθυσμό, στην οποία συμπεριλαμβάνονται οι Δημοτικές Ενότητες Βαγίων και Θίσβης μεταξύ των οποίων και τέσσερις παραλιακοί οικισμοί (απόσταση μεγαλύτερη των 50 χλμ), στις οποίες παρουσιάζονται φαινόμενα υψηλής εγκληματικότητας και ως εκ τούτου καθίσταται αναγκαία η ύπαρξη του Α.Τ. Βαγίων για την ασφάλεια και προστασία των δημοτών αλλά και η ισχυρή ενίσχυσή του με προσωπικό. Επίσης η ενέργεια μετατροπής του Τμήματος Τροχαίας Θηβών σε Γραφείο θα δημιουργήσει πάρα πολλά προβλήματα, αφού η Τροχαία Θηβών έχει στην αρμοδιότητά της πέραν της Θήβας, τις Δ.Ε. Πλαταιών, Βαγίων και Θίσβης, την παλαιά Εθνική οδό μέχρι την Κάζα και τους παράδρομους της εθνικής οδού από Ριτσώνα μέχρι Ακραίφνιο, οι οποίοι έχουν αυξημένη κίνηση βαρέων οχημάτων, λόγω διοδίων.

Τις έντονες αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας στον εν λόγω σχεδιασμό έχει ήδη εκφράσει με έγγραφά του στον αρμόδιο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, εξηγώντας αναλυτικά τους λόγους που επιβάλλουν την παραμονή του Α.Τ. Βαγίων αλλά του Τμήματος Τροχαίας Θηβών,  αποστέλλοντάς του παράλληλα και σχετικό ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στα πλαίσια της κινητοποίησης έκλεισε συμβολικά για λίγα λεπτά η επαρχιακή οδός Θηβών- Λιβαδειάς στο ύψος της αερογέφυρας Βαγίων.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων στην ομιλία του στην κινητοποίηση τόνισε ότι ο Δήμος και οι κάτοικοι δεν ζητούν καμία χάρη, ζητούν αυτό που αξίζει και δικαιούνται. Όπως είπε χαρακτηριστικά :

Ζητάμε να ληφθούν υπόψη από τους κυβερνώντες οι ιδιαίτερες παράμετροι και συνθήκες της περιοχής μας και να εξαιρεθεί ο Δήμος Θηβαίων από το σχεδιασμό τους. Ζητάμε να μη στοχοποιηθεί η  3η μεγαλύτερη πόλη της Στερεάς Ελλάδας και η μεγαλύτερη του Νομού Βοιωτίας, χωρίς αυτό να αποτελεί τοπικιστική κορώνα, διότι αυτή είναι η πραγματικότητα. Ο Δήμος, οι δημότες και οι φορείς δηλώνουμε απερίφραστα ότι θα αγωνισθούμε μέχρι τέλους, ώστε οι απαράδεκτες αυτές αποφάσεις να μη περάσουν . Είμαστε όλοι ενωμένοι σ’ αυτόν τον αγώνα”.