Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Με επιτυχία η εκδήλωση της ΕΦΑ Βοιωτίας στις Θεσπιές












Με επιτυχία η εκδήλωση της ΕΦΑ Βοιωτίας στις Θεσπιές

Με μεγάλη επιτυχία και παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας στις Θεσπιές για την παρουσίαση της έκθεσης “Αρχαίες Θεσπιές : Μία ιστορία Θεών και Ανθρώπων” στο νέο χώρο ενημέρωσης και εκπαιδευτικών προγραμμάτων του κτιρίου όπου στεγάζεται η Αρχαιολογική Συλλογή Θεσπιών, καθώς και για την παρουσίαση του λευκώματος για τα ευρήματα που ανακαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια του μεγάλου έργου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας “Κατασκευή Οδού Καναβάρη- Διασταύρωση Θεσπιών-Δομβραίνα- Θίσβη- Πρόδρομος”, που βελτιώνει την προσπελασιμότητα πολλών οικισμών των Δήμων Θηβαίων και Αλιάρτου- Θεσπιέων.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστας Μπακογιάννης, οι Αντιπεριφερειάρχες Βοιωτίας κα Φανή Παπαθωμά και Κώστας Μπακομήτρος, ο Βουλευτής Βοιωτίας κ. Ευάγγελος Μπασιάκος, ο Δήμαρχος Αλιάρτου- Θεσπιέων κ. Γιώργος Ντασιώτης και  ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων, ο οποίος έχει προλογίσει το εν λόγω λεύκωμα,  στο χαιρετισμό που απηύθυνε  συνεχάρη θερμά την Προϊσταμένη της ΕΦΑ Βοιωτίας κ. Χαραμή Αλεξάνδρα, τους 












αρχαιολόγους και τους υπαλλήλους του Μουσείου Θηβών για το ανασκαφικό τους έργο και τις προσπάθειες ανάδειξης του αρχαιολογικού πλούτου της βοιωτικής γης. Σχετικά με το λεύκωμα είπε ότι, πρόκειται για μία περιεκτική και ευσύνοπτη έκδοση, που συνδυάζει την απλότητα ενός χρήσιμου και ευκολονόητου οδηγού με τη σοβαρότητα της επιστημονικής προσέγγισης.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τους χαιρετισμούς του κ. Περιφερειάρχη, του κ. Βουλευτή και των κ.κ. Δημάρχων και ακολούθησε η προβολή ταινίας μικρής διάρκειας από την ανασκαφή, τη συντήρηση και προστασία των αρχαίων ευρημάτων που παρουσίασε η κα Χαραμή. Το λεύκωμα παρουσίασε  η Αρχαιολόγος της ΕΦΑ Βοιωτίας κα Δήμητρα Οικονόμου ενώ η Αρχαιολόγος κα Αθηνά Παπαδάκη παρουσίασε το εκπαιδευτικό υλικό του προγράμματος  “Παίζοντας και μαθαίνοντας  με το χωμάτινο βιβλίο των Θεσπιών”.

Στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι μετέβησαν στην Αρχαιολογική Συλλογή Θεσπιών, όπου ξεναγήθηκαν από την κα Προϊσταμένη στο νέο χώρο ενημέρωσης και εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Η Αρχαιολογική Συλλογή Θεσπιών θα είναι επισκέψιμη για το κοινό και το λεύκωμα θα διατίθεται δωρεάν στους επισκέπτες. Επίσης στους μαθητές των σχολείων που θα συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα δίνεται μία βαλίτσα με αντίγραφα διαφόρων ευρημάτων και πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό, το οποίο θα μπορούν να χρησιμοποιούν στην τάξη τους.

Δείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση: http://fotoarxeiothivas.blogspot.gr/2016/01/blog-post_18.html