Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Επετειακή εκδήλωση Δήμου Θηβαίων για την 25η Μαρτίου 1821

 Επετειακή εκδήλωση Δήμου Θηβαίων για την 25η Μαρτίου 1821:

 Μία σύνθεση πολιτισμού και ιστορίας
 Για το ανεκπλήρωτο της Μεγάλης Ιδέας και τη δημιουργία του Εθνικού Κράτους μίλησε ο φιλόλογος και συγγραφέας κ. Σωτήρης Στεφανόπουλος, την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016 στο Συνεδριακό Κέντρο της ΔΗ.Κ.Ε.Θήβας, στο πλαίσιο της καθιερωμένης επετειακής εκδήλωσης για την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου 1821, που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Θηβαίων, ο Σύνδεσμος Αποστράτων & Εφέδρων Αξ/κων Θήβας“ Ο ΙΕΡΟΣ ΛΟΧΟΣ”, ο Σύλλογος “οι Φίλοι του Βιβλίου” Θήβας και η Ένωση Μικρασιατών Θήβας, που πλαισίωσε την εκδήλωση με το χορευτικό τμήμα ενηλίκων της.
 Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πατέρας Κωνσταντίνος, ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, ο Βουλευτής Βοιωτίας κ. Μπασιάκος Ευάγγελος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Θηβαίων κ. Κοκοντίνης Αθανάσιος, ο Επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Κατσέλης Γιώργος, ο νέος Διοικητής του ΚΕΠΒ Ταξίαρχος κ. Τρυφωνόπουλος Δημήτριος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων κ. Μπατσιούλας Δημήτριος, η Πρόεδρος του Συλλόγου “Φίλοι του Βιβλίου” κα Κοκοντίνη Ευαγγελία, ο Πρόεδρος της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας κ. Γελέκας Γιώργος, εκπαιδευτικοί και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της Θήβας.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου τόνισε την αξία των επετειακών εκδηλώσεων που διατηρούν ζωντανή τη μνήμη και μεταγγίζουν στις νεότερες γενιές τα ήθη, τα έθιμα, τις θυσίες και τον ηρωισμό, που μας χαρακτηρίζουν ως έθνος και αποτίουν ελάχιστο φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους προγόνους μας. Ευχαρίστησε επίσης όλους του συμμετέχοντες και τους συνεχάρη για την προθυμία και τη συνεισφορά τους στη διοργάνωση.



Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι παρευρισκόμενοι τήρησαν ενός λεπτού σιγή για τα θύματα των Βρυξελλών, μετά από παρότρυνση του Δημάρχου Θηβαίων.
Δείτε φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση στον ακόλουθο σύνδεσμο : http://fotoarxeiothivas.blogspot.gr/2016/03/e-25-1821.html




Δεν υπάρχουν σχόλια: