Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

"ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥ κ. ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΘΗΒΑΣ" από τον κ. Σκούμα Αθ.

Δεσμεύτηκε ο δήμαρχος Θήβας, ότι σήμερα θα αρθεί ο παράνομος αποκλεισμός του δρόμου. Για σχεδόν 11 μήνες, αρνιόταν να υλοποιήσει απόφαση του δημοτικού συμβουλίου!
Στον κόλπο της Νούσας Θίσβης, υπάρχει μια πανέμορφη παραλία που είναι ο παμπάλαιος προορισμός για κολύμβηση των κατοίκων της Θίσβης. Την 1η Σεπτεμβρίου 2015, η ΔΙΑΒΙΠΕΘΙΒ ΑΕ, φορέας διαχείρισης της ΒΙΠΕ Θίσβης, αυθαίρετα και παράνομα, απαγόρευσε τη διέλευση των κατοίκων προς αυτήν, αποκλείοντας τον κοινόχρηστο δρόμο, με πρόσχημα την ασφάλεια διέλευσης των φορτηγών των εταιρειών του όμιλου Στασινόπουλου. Μετά από καταγγελία, προς τη συμπαραστάτη του δημότη του Δήμου Θηβαίων, εκδόθηκε η με αριθμό 6/2016 διαμεσολάβηση, με την οποία αποφαίνεται ότι είναι κοινόχρηστος ο δρόμος προς την παραλία της Νούσας στη Θίσβη και ως παράνομη και καταχρηστική η απαγόρευση της χρήσης των κοινοχρήστων πραγμάτων, δρόμου, αιγιαλού και παραλίας.
Στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο Θήβας, δεκάδες κάτοικοι της Θίσβης, απαίτησαν την άμεση αποκατάσταση της κοινοχρησίας οδού, παραλίας και αιγιαλού και ζήτησαν απόφαση και άμεσες ενέργειες από το δημοτικό συμβούλιο Θήβας, άρσης αποκλεισμού του δρόμου προς τη Νούσα. Ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θήβας αρνήθηκε να θέσει το θέμα προς λήψη απόφασης, λέγοντας ότι υπάρχει απόφαση. Μια απόφαση που είχε ληφθεί στις 2 Σεπτεμβρίου 2015, από το Δημοτικό Συμβούλιο Θήβας, εκτός ημερησίας διάταξης, λόγω της απαγόρευσης διέλευσης του κοινοχρήστου δρόμου. Η απόφαση- ψήφισμα που λήφθηκε, δεν δημοσιοποιήθηκε πουθενά, με απόλυτη ευθύνη παράλειψης του Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου. Ο δήμαρχος Θηβαίων επί 11 σχεδόν μήνες από τότε, καλύφθηκε πίσω από μία "γνωμοδότηση" του νομικού συμβούλου του δήμου, που έμοιαζε να έχει υποβληθεί από τη ΒΙΠΕ, και αρνήθηκε να εφαρμόσει την απόφαση- ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου, κατά ευθεία παράβαση των υποχρεώσεων του. Οι παραλείψεις των οργάνων του Δήμου Θηβαίων, είναι τεράστιες, απεμπολούν τη στήριξη των δημοτών και την υπεράσπιση των κοινοχρήστων χώρων, και εκ του αποτελέσματος υπερασπίζονται τις αυθαίρετες αποφάσεις της ΒΙΠΕ, αντί να υπερασπιστούν το δημόσιο συμφέρον.
Χθες ο δήμαρχος Θηβαίων, δεσμεύτηκε προς τους κατοίκους της Θίσβης, να ενεργήσει από σήμερα το πρωί, και να αρθεί σήμερα η απαγόρευση χρήσης του δρόμου. Παρόλα αυτά, δεν μπόρεσε να κρυφτεί. Ζήτησε από τους κατοίκους να υπάρξει ωράριο απαγόρευσης της ελεύθερης κυκλοφορίας, που ξεσήκωσε θύελλα αντίδρασης από τους συγκεντρωμένους, με αποτέλεσμα να αναδιπλωθεί.
Αναμένουμε σήμερα την αποκατάσταση της νομιμότητας και την υλοποίηση της δέσμευσης του δημάρχου, σύμφωνα με το σύνταγμα, το νόμο, και τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου και του συμπαραστάτη του δημότη.
26 Ιουλίου 2016
Θανάσης Σκούμας

Δεν υπάρχουν σχόλια: