Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Από τον κ. Θανάση Σκούμα




Την τροποποίηση της 266/2015 απόφασης του δημοτικού συμβουλίου προανήγγειλε ο δήμαρχος Θηβαίων, αντί για την εφαρμογή της!.
Στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο, ο δήμαρχος Θήβας κ. Νικολάου, επέλεξε με εκτενή τοποθέτηση του, να απαντήσει σε πολιτικές παρεμβάσεις, που έγιναν το προηγούμενο διάστημα τόσο δικές μου όσο και άλλων συμβούλων. Επανέλαβε με θυμό, και εμφανώς εκτός ψυχραιμίας, τα όσα είχε πει με επιστολές του σε μένα για την εμποροπανήγυρη και το δρόμο προς την παραλία Αγγελή, καθώς και σε απαντήσεις του προς τον κ. Κορδατζη, για το παζάρι και την καταλληλότητα του νερού στα Βάγια.
Πλην όμως, αφενός μεν μας επέπληξε έντονα, γιατί κάνουμε κριτική και ζητούμε απαντήσεις, ουσιαστικά αμφισβητώντας τη δυνατότητα των δημοτικών συμβούλων να ασκούν κριτική και αφετέρου μας προϊδέασε τι πρόκειται να πράξει για το θέμα του αποκλεισμού του δρόμου προς τον όρμο Αγγελή. Αντί να απαντήσει επί της ουσίας γιατί δεν υλοποιεί επί ένα έτος, την απόφαση 266/2015 του δημοτικού συμβουλίου, όπως τον προέτρεψε με τη διαμεσολάβηση της και η συμπαραστάτης του δημότη με την 6/2016 διαμεσολάβηση της, μας επιτέθηκε ξανά και προανήγγειλε την έκδοση νέας απόφασης από το δημοτικό συμβούλιο, με εμφανή στόχο, να απεγκλωβιστεί από τη ρητή υποχρέωση του να ασκήσει τις νόμιμες ενέργειες για την άμεση παύση του αποκλεισμού του δρόμου προς τη Νούσα. Παράλληλα ζήτησε να πάει αντιπροσωπεία του Δήμου μαζί με τους επικεφαλής των παρατάξεων στη ΒΙΠΕ.
Η πρόθεση του δημάρχου να τροποποιήσει την απόφαση που δεν υλοποιεί, για να μην αντιπαρατεθεί με τη ΒΙΠΕ, τον εκθέτει ακόμα περισσότερο. Ας το αντιληφθεί. Εμείς τον προτρέψαμε να εφαρμόσει την απόφαση 266/2015 του δημοτικού συμβουλίου και όχι να κάνουμε συνεννοήσεις με την αυθαιρετούντα, δηλαδή την ΒΙΠΕ.
Δυστυχώς και ο κ. Χαλβατζής, ενώ αρχικά επέκρινε την αδράνεια και την αμέλεια της δημοτικής αρχής, στη συνέχεια, συμφώνησε με το δήμαρχο και την εισήγηση του, αλλά και στη θέση του, να πάμε να μιλήσουμε με τη ΒΙΠΕ, γιατί στα δικαστήρια θα υπερισχύσει η πλευρά τ
ου ισχυρού (δηλ. η ΒΙΠΕ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: