Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Ι. ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ

 Ημερίδα για τον Ιωάννη Καποδίστρια στη Θήβα
Παρουσία του Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεωργίου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016 η ημερίδα που διοργάνωσαν ο Δήμος Θηβαίων και η Εταιρεία Βοιωτικών Μελετών με θέμα : “ο Ιωάννης Καποδίστριας ως πρότυπο ηγέτη”, στο πλαίσιο της επικείμενης ίδρυσης Ελεύθερου Πανεπιστημίου στο Δήμο Θηβαίων.
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Ιστορικός και Συγγραφέας κ. Νίκος Κούκης, ο οποίος με λόγο άρτια δομημένο και κατανοητό, παρουσίασε την πολυσχιδή προσωπικότητα του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος και το έργο του.
Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας, ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου και ο Πρόεδρος της Εταιρείας Βοιωτικών Μελετών κ. Νίκος Κόλλιας.
Παραβρέθηκαν επίσης ο Βουλευτής Βοιωτίας κ. Ευάγγελος Μπασιάκος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας κ. Γεώργιος Αναστασίου, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Δημήτρης Κουτσοδήμος, η Τοπική Σύμβουλος Θήβας κ. Δώρα Προκοπίου και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της περιοχής.
Ο Δήμαρχος Θηβαίων στην ομιλία του ευχαρίστησε θερμά τον κ. Κούκη για την αποδοχή της πρόσκλησης και τη συμμετοχή του  καθώς και την Εταιρεία Βοιωτικών Μελετών, τονίζοντας ότι αυτή η ημερίδα προσθέτει ένα ακόμα λιθαράκι σε μία κοινή προσπάθεια που έχει ξεκινήσει, για ίδρυση Ελεύθερου Πανεπιστημίου στο Δήμο Θηβαίων,  με στόχο τη δια βίου πρόσβαση των πολιτών στη γνώση και μοναδικό σκοπό την επιμόρφωση.
Λίγα λόγια για τον ομιλητή.
Ο Νίκος Α. Κούκης είναι ιστορικός-συγγραφέας. Υπηρετεί στην ιδιωτική εκπαίδευση, στα Εκπαιδευτήρια Δούκα, από το 1989 και είναι Λυκειάρχης από το 2004. Οργανώνει και συμμετέχει ως ομιλητής-εισηγητής σε πλήθος σεμιναρίων/συνεδρίων με θέματα ιστορικά -και ιδιαίτερα του Νεώτερου Ελληνισμού-, γλωσσικά και πολιτιστικά.
Είναι συγγραφέας τριών βιβλίων για τη νεοελληνική γλώσσα από τις Εκδόσεις Σιδέρης.
Διοργανώνει επίσης σε συνεργασία με πολιτιστικούς φορείς (όπως το Οικουμενικό Πατριαρχείο, το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών, το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού και το Νομισματικό Μουσείο) μαθητικά συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό –ιδιαίτερα όπου υπάρχει ομογενειακός ελληνισμός (Κωνσταντινούπολη, Τεργέστη, Βιέννη) με μεγάλη επιτυχία.
Υπηρέτησε επί τρία χρόνια ως -άμισθο- μέλος του Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών (επί προεδρίας της Ελένης Αρβελέρ) και δύο χρόνια του Δ.Σ. του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού.


Δεν υπάρχουν σχόλια: