Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Από τον Χαλβατζή Σταμάτη και την "ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ".

Η τραγωδία της Θήβας … δεν έχει ΤΕΛΟΣ !!

Παραφράζοντας τον τίτλο θεατρικής παράστασης που παρουσιάστηκε στο συνεδριακό κέντρο της Θήβας, πριν ένα χρόνο περίπου και μάλιστα με οικονομική επιχορήγηση του Δήμου, με τίτλο “το τέλος της τραγωδίας”, θα μπορούσαμε να αποτυπώσουμε παραστατικά τη σημερινή κατάσταση του Δήμου Θηβαίων.

Μπαίνοντας στο 2017, η Δημοτική Αρχή συμπληρώνει έξι χρόνια θητείας, απογοητεύοντας καθημερινά όλο και περισσότερους συνδημότες μας, ακόμη και αυτούς που την εμπιστεύτηκαν το προηγούμενο διάστημα, αφού δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις του νέου Καλλικρατικού Δήμου, δημιουργώντας συνθήκες εγκατάλειψης και απομόνωσης στις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες και συνολική υποβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Εάν δε στα πρώτα χρόνια υπήρχε μια δικαιολογημένη σύγχυση αρμοδιοτήτων και ανοχή απ’ όλους μας για την δυσλειτουργία του νέου Δήμου και την αναποτελεσματικότητα της Δημοτικής Αρχής, αυτό δεν μπορεί σήμερα να συνεχίζει να το επικαλείται και να το προβάλλει ως δικαιολογία, αφού είχε όλο τον χρόνο και την απαραίτητη συναίνεση, προκειμένου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και στις καθημερινές ανάγκες των δημοτών μας.

Η εικόνα του Δήμου μας, όπως την βιώνουν οι συνδημότες μας σήμερα, είναι απογοητευτική και κατώτερη του αναμενόμενου, ακόμη και για τις πιο μετριοπαθείς προσδοκίες, που ούτως η άλλως μας είχε προϊδεάσει η πορεία της προηγούμενης θητείας. Εξ’ άλλου και οι προεκλογικές εξαγγελίες της στις εκλογές του 2014, στερούνταν οράματος και αναπτυξιακής προοπτικής.

Τα πολυδιαφημιζόμενα έργα ανάπλασης στην πόλη της Θήβας, είχαν σχεδιαστεί και είτε είχαν ξεκινήσει (Πινδάρου), είτε είχε διασφαλιστεί η χρηματοδότηση και είχε παραληφθεί η μελέτη (πεζόδρομος Επαμεινώνδα), είτε είχαν κατατεθεί οι προτάσεις για χρηματοδότηση (Βιοκλιματικό πάρκο) από την προηγούμενη δημοτική περίοδο 2007 – 2010.


Δεν υπάρχουν σχόλια: