Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017

ΠΙΝΔΑΡΕΙΑ 2017/ 2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ

Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017, ο Δημοτικός Οργανισμός Θηβών «ΔΟΘ» σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ιεροψαλτών Επαρχίας Θηβών ο Ευαγγελιστής Λουκάς η χορωδία του Συνδέσμου Ιεροψαλτών πραγματοποίησε το 2ο Φεστιβάλ Βυζαντινών Χορωδιών.
Η από κάθε άποψη άρτια οργανωμένη εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε στον πανέμορφο και κατάμεστο από πλήθος κόσμου προαύλιο χώρο του Ιερού Προσκυνηματικού ναού του «Ευαγγελιστού Λουκά» Θηβών, όπου βρίσκεται και ο πάνσεπτος τάφος του ιδρυτού της Εκκλησίας των Θηβών.
Προσκεκλημένοι από τον οικείο Σύλλογο Ιεροψαλτών Επαρχίας Θηβών οι χορωδίες του Συλλόγου Ιεροψαλτών νομού Ευβοίας «Ο Παπαγιώργης Ρήγας», υπό τη διεύθυνση του μουσικολογιωτάτου κ. Γεωργίου  Γερογιάννη, το «Εργαστήριο Ψαλτικής» υπό τη διεύθυνση  του μουσικολογιωτάτου κ. Αθανασίου Παϊβανά τους οποίους ευχαριστούμε για την ευγενική τους αποδοχή και η χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Επαρχίας Θηβών «Ο Ευαγγελιστής Λουκάς» υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Θηβών κ. Αντωνίου Τσαρουχά. 
Την Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Φεστιβάλ είχε ο Άρχων Υμνωδός τΜτΧΕ κ. Γεώργιος Χατζηχρόνογλου. 
Τιμώμενο πρόσωπο ήταν ο καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής και Χοράρχης του «Εργαστηρίου Ψαλτικής» κ. Αθανάσιος Παϊβανάς.
Στο πλαίσιο των Πολιτιστικών εκδηλώσεων ΠΙΝΔΑΡΕΙΑ 2017 σας προσκαλούμε την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου και ώρα 7:30 μ.μ. στον Ιερό προσκυνηματικό Ναό Αγίου Ευαγγελιστού Λουκά Θηβών, όπου θα πραγματοποιηθεί το 2ο Φεστιβάλ βυζαντινών χορωδιών. Συμμετέχουν οι βυζαντινές χορωδίες:                   
α) του «Εργαστηρίου Ψαλτικής»
β) του Συλλόγου Ιεροψαλτών Ευβοίας «παπα-Γιώργης Ρήγας»   
 γ) του Συλλόγου Ιεροψαλτών Επαρχίας Θηβών «Ο Ευαγγελιστής Λουκάς».    

Καλλιτεχνικός  Διευθυντής:  Ο Άρχων Υμνωδός της Μ.Χ.Ε.   κ. Γεώργιος   Χατζηχρονόγλου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: