Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Από τον κ. Σταμάτη Χαλβατζή και το συνδυασμό « Δήμος Θηβαίων – Ώρα Ευθύνης »

Ποιος τελικά ήθελε το ΣΜΑ Θίσβης ;
Με επιστολή του προς το ΔΣ του περιφερειακού Φο.Α.Σ.Α. ο κ. Δήμαρχος, μετά από τις δικές του παλινωδίες, υπό το βάρος των αντιδράσεων των δημοτών αλλά και σύσσωμης της αντιπολίτευσης του Δήμου, αναγκάζεται να ζητήσει την απένταξη του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) Θίσβης από τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων, κλείνοντας έτσι τον κύκλο μιας συζήτησης, που ξεσήκωσε αντιδράσεις και έκανε εμφατικά εμφανές το έλλειμα και την σύγχυση της Δημοτικής Αρχής.

Συνεχίζουν όμως να παραμένουν αναπάντητα τα ερωτηματικά για την σκοπιμότητα μιας τέτοιας εξωθεσμικής ενέργειας και βεβαίως για την αναγκαιότητα ενός έργου 1,8 εκ. ευρώ σε ένα Δήμο που διαθέτει οργανωμένο Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) σε μια μέση απόσταση 35 χιλιομέτρων από την Δημοτική ενότητα Θίσβης και ενώ έχουν εγκριθεί έργα για την μετατροπή του σε Χώρο Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ), ύψους περίπου 21 εκ. ευρώ.

Λαμβανομένου δε υπόψιν ότι ο νέος Εθνικός Σχεδιασμός Διαχείρισης Απορριμμάτων δίνει προτεραιότητα στην διαλογή στην πηγή, η εν λόγω πρόταση δημιουργεί ερωτηματικά για την προέλευση και την σκοπιμότητά της.

Ποιος άραγε έχει άμεσο ενδιαφέρον εκτέλεσης του έργου έτσι ώστε να επιδιώξει αρχικώς την ένταξη του και στη συνέχεια να προσπαθεί να το προωθήσει σαν έργο πρώτης προτεραιότητας;

Κάποιοι μιλούν για εργολαβικά συμφέροντα.

Αλλά και έτσι να είναι, πως ο κ. Δήμαρχος εμπλέκεται σε όλη αυτή την διαδικασία και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό, ώστε να παρακάμψει θεσμικές διαδικασίες, όπως είναι η έκφραση γνώμης της τοπικής κοινωνίας και η συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο;

Τα συμπεράσματα δικά σας !


Για την Δημοτική Παράταξη « Δήμος Θηβαίων – Ώρα Ευθύνης »
Ο Επικεφαλής

Σταμάτης Η. Χαλβατζής

Δεν υπάρχουν σχόλια: