Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

«Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου»

Σύσκεψη με θέμα την πρόσκληση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020», με τίτλο: «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου (Οpen Μall)», πραγματοποίησαν στις 18/7/2018 ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, ο Α' Αντιπροέδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας κ. Αλέκος Στάικος και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θήβας κ.Αναστάσιος Σαμιώτης, στο πλαίσιο προετοιμασίας – συνεργασίας για την πρόταση δράσης που πρόκειται να καταθέσουν από κοινού στο εν λόγω πρόγραμμα, τον Σεπτέμβριο του 2018.Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, οι Αντιδήμαρχοι Θηβαίων κ.κ. Ανδρέας Χατζησταμάτης και Σπύρος Κίτσος, τα μέλη του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Θήβας κ.κ. Νίκος Λεμονάκος και Βασίλης Γκέλης και υπηρεσιακά στελέχη της Υπηρεσίας Δόμησης και του Τμήματος Προγραμματισμού. Την ενημέρωση για το σχετικό πρόγραμμα έκαναν οι εκπρόσωποι της εταιρίας «ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ» κ.κ. Βαγγέλης Καλλιανιώτης και Σήφης Πλημάκης.Η νέα Δράση «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020» στοχεύει:

στην ενίσχυση και τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται σε εμπορικές περιοχές της πόλης και ειδικότερα σε περιοχές που διαθέτουν σημαντικούς πολιτιστικούς πόρους και τουριστική δύναμη
στην αναβάθμιση της λειτουργικότητας και της αισθητικής της περιοχής παρέμβασης
στην οργάνωση της οικονομικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται εντός της περιοχής αυτής, με υιοθέτηση και χρήση έξυπνων εφαρμογών πληροφορικής.
Ο μέγιστος προϋπολογισμός των υποβαλλόμενων προτάσεων είναι ύψους 1,9 εκατ. ευρώ (1.500.000,00 € για δράσεις του Δήμου και 400.000,00 € για δράσεις του Επιμελητηρίου/ Εμπορικού Συλλόγου).

Δεν υπάρχουν σχόλια: