Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

Δήμος Θηβαίων Ώρα Ευθύνης 3-9-18

Μετά από ανοικτή πρόσκληση των Δημοτικών αρχών Θήβας και Ορχομενού προς φορείς, συλλόγους και πολίτες, ένας μικρός αριθμός εκπροσώπων των δυο Δήμων και πολίτες, βρεθήκαμε στις 28 Αυγούστου στο χώρο των καταστημάτων στο 90’, προκειμένου να αντιδράσουμε στο κλείσιμο της ανοικτής πρόσβασης της Εθνικής οδού με τους παραδρόμους στο σημείο αυτό.
Η ενημέρωση που μας έγινε εκ μέρους του Δημάρχου Ορχομενού, ο οποίος είχε αναλάβει την πρωτοβουλία της πρόσκλησης, ήταν ότι θα αντιδράσουμε στο κλείσιμο της Εθνικής οδού, εάν δεν λειτουργήσουν πλήρως οι παράδρομοι εντός των δύο Δήμων και ότι υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση του ιδίου και του Δημάρχου Θήβας, με τον αρμόδιο Υπουργό κ. Χρήστο Σπίρτζη προκειμένου να του κάνουν γνωστή τη θέση μας.
Όπως έχουμε πληροφορηθεί η συνάντηση έγινε, αλλά μάταια περιμέναμε τόσο εμείς, όσο και οι συμπολίτες μας ενημέρωση για το τι ακριβώς συζητήθηκε και τι πρόκειται να γίνει.
Αντ’ αυτού, από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενημερωθήκαμε ότι οι κάτοικοι της Δημοτικής Ενότητας Ακραιφνίας, του Καλλικρατικού Δήμου Ορχομενού, καλούνται να υποβάλλουν δικαιολογητικά για την χορήγηση καρτών ελευθέρας διέλευσης από τα διόδια στο 90’.
Εξ’ αυτού συμπεραίνουμε ότι τελικώς επικυρώθηκε το κλείσιμο της Εθνικής οδού στη συνάντηση και με τον Υπουργό και βεβαίως ο Δήμαρχος Θήβας δεν θεώρησε απαραίτητο, ούτε επιβεβλημένο να μας ενημερώσει, τόσο σαν δημοτικούς συμβούλους όσο και σαν πολίτες.
Ακόμη δε χειρότερα δεν ζήτησε από εκείνους τους δημότες μας, που για λόγους εργασίας η διαμονής είναι υποχρεωμένοι να διέρχονται τακτικά από τα διόδια στο 90΄, να καταθέσουν δικαιολογητικά, προκειμένου να τους χορηγηθεί κάρτα ελευθέρας διέλευσης όπως έκανε αντίστοιχα ο Δήμος Ορχομενού.
Καταγγέλλουμε την πλήρη αδράνεια της Δημοτικής Αρχής στην αντιμετώπιση κρίσιμων για το Δήμο και τους πολίτες θεμάτων και καλούμε τον Δήμαρχο Θήβας, έστω και την τελευταία στιγμή να αναλογισθεί τις ευθύνες του έναντι όλων των δημοτών μας και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.
Δημοτική Παράταξη « Δήμος Θηβαίων – Ώρα Ευθύνης »


Δεν υπάρχουν σχόλια: