Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

Κλοπές μπαταριών οχημάτων και δολιοφθορά σε έργα δημόσιας ωφέλειας του Δήμου Θηβαίων

Μήνυση κατ' αγνώστων κατατέθηκε στο Α.Τ. Θηβών από το Δήμο Θηβαίων μετά τη διαπίστωση κλοπής μπαταριών οχημάτων από το αμαξοστάσιο του Δήμου, που βρίσκεται στην συνοικία Κοντίτο της Θήβας.Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 2/11/2018, άγνωστοι δράστες εισήλθαν εντός του αμαξοστασίου και αφαίρεσαν συνολικά δώδεκα (12) μπαταρίες και είκοσι (20) πόλους μπαταριών, από έξι (6) οχήματα του Δήμου (τέσσερα (4) απορριμματοφόρα, μία (1) υδροφόρα και ένα (1) φορτηγό). Η κλοπή εικάζεται ότι πραγματοποιήθηκε τα μεσάνυχτα και έγινε αντιληπτή περί τις 03:30 της ίδιας ημέρας, που πήγε στο αμαξοστάσιο ο πρώτος οδηγός. Η συνολική αξία των κλοπιμαίων ανέρχεται περίπου στο ποσό των 3.000 ευρώ.Η ακινητοποίηση των οχημάτων λόγω της κλοπής είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργήσει προβλήματα στην αποκομιδή των απορριμμάτων στην πόλη της Θήβας, αφού καθυστέρησαν να ξεκινήσουν τα απορριμματοφόρα για την περισυλλογή, μέχρι να αντικατασταθούν οι μπαταρίες τους. Ωστόσο, η κατάσταση ομαλοποιήθηκε λίγες ώρες αργότερα καθώς η αποκομιδή πραγματοποιήθηκε κανονικά.Παράλληλα, σημειώθηκαν νέες καταστροφές και βανδαλισμοί σε έργα δημόσιας ωφέλειας του Δήμου Θηβαίων. Πρόσφατα ασυνείδητοι ξήλωσαν και έβαψαν με κόκκινη μπογιά επτά (7) καινούρια φωτιστικά δαπέδου, που ήταν τοποθετημένα επί της οδού Επαμεινώνδα καθώς και σε κάθετες οδούς της, όπως επίσης και στο στενό πίσω από το Παλαιό Δημαρχείο (επισυνάπτονται φωτογραφίες).Σημειώνεται ότι παρόμοια περισταστικά είχαν συμβεί τον Φεβρουάριο του 2018, όπου εκλάπησαν παιχνίδια από την Παιδική Χαρά στον Πούρο, τον Απρίλη του 2018 που εκλάπησαν τριάντα (30) μπαταρίες φωτιστικών που λειτουργούσαν με φωτοβολταϊκά από το Βιοκλιματικό Πάρκο Χρυσορρόα της Θήβας καθώς και μπαταρίες από τα φωτιστικά στην Παιδική Χαρά στο Κοντίτο. Τον ίδιο μήνα σημειώθηκαν και βανδαλισμοί στην υπό κατασκευή τότε Παιδική Χαρά Καπαρελλίου ενώ τον Νοέμβρη του 2017, άγνωστοι ξήλωσαν δύο (2) φωτιστικά δαπέδου από στενό της οδού Επαμεινώνδα καθώς και το κάγκελο του διαζώματος στην οδό Πινδάρου.Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Θηβαίων καταδικάζει απερίφραστα αυτές τις απαράδεκτες ενέργειες κλοπής, δολιοφθοράς και βανδαλισμού δημοτικής περιουσίας και έργων δημόσιας ωφέλειας, οι οποίες στρέφονται κατά της νομιμότητας και τη ομαλής λειτουργίας του Δήμου και της κοινωνίας εν γένει.
Ζητάμε απ' όλους τους Δημότες μας να μην ανεχθούν άλλο αυτές τις αυτόβουλες και κακόβουλες ενέργειες.ΕΛΕΟΣ!
Σ' αυτήν την κοινωνία συνυπάρχουμε και πρέπει όλοι να βοηθήσουμε και να καταδικάσουμε αυτούς που δεν σέβονται την περιουσία του Δήμου και τα δημοτικά έργα που υλοποιούνται για τη βελτίωση της ζωής ΟΛΩΝ μας και με χρήματα ΟΛΩΝ μας.
Όσοι προβαίνουν σ' αυτές τις θλιβερές και παραβατικές πράξεις ας αναρωτηθούν, ποιος πληρώνει τελικά την αποκατάσταση των ζημιών-καταστροφών; Γνωρίζουν ότι το κόστος αποκατάστασης το χρεώνεται ο Δήμος και κατ' επέκταση οι δημότες του;
Ο σεβασμός προς το κοινωνικό σύνολο εκφράζεται με την προσπάθεια κάθε πολίτη να προστατεύει το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζει, να διαφυλάττει τους δημόσιους χώρους και την ιδιοκτησία των συμπολιτών του και δυστυχώς δεν επιβάλλεται από κανέναν κανονισμό, είναι θέμα παιδείας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: