Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

Απορρίφθηκε απο το ΚΑΣ η νομιμοποίηση του λιμανιού της Θίσβης


Με ισχνή πλειοψηφία (για μια ψήφο), απορρίφθηκε εκ νέου χθες απο το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, η αίτηση θεραπείας της εταιρείας «ΔΙΑ.ΒΙ.ΠΕ.ΘΙ.Β. Α.Ε.» για την νομιμοποίηση και την ολοκλήρωση της αδειοδότησης των υφιστάμενων λιμενικών εγκαταστάσεων στον όρμο Νούσας στη ΒΙ.ΠΕ. Θίσβης, Δήμου Θίσβης, Νομού Βοιωτίας.
Το λιμάνι της Νούσας, κατασκευάστηκε παράνομα και λειτούργησε παράνομα απο τη Σωληνουργεία Κορίνθου . Σύμφωνα με την Κτηματική Υπηρεσία της Βοιωτίας, τα λιμενικά κρηπιδώματα και τα έργα υποδομής δεν είχαν νόμιμες αδειοδοτήσεις.
Μάλιστα κατά την κατασκευή καταστράφηκαν σημαντικές αρχαιότητες κατάλοιπα του αρχαίου λιμανιού.
Υπενθυμίζουμε ότι:
- Η ΒΙΠΕ Θίσβης χωροθετήθηκε τ0 1987 για το έργο της Αλουμίνας που τελικά ματαιώθηκε
- Αγοράστηκε το 2001 από τον όμιλο Στασινόπουλου και εγκαταστάθηκε εκεί η Σωληνουργεία Κορίνθου
- Μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν έργα υποδομής και περιβαλλοντικού ελέγχου
- Προγραμματίζεται η εγκατάσταση πολλών βαριών ρυπογόνων μονάδων που ενοχοποιούνται για την τραγωδία του Ασωπού και μονάδων ηλεκτροπαραγωγής
Ο Δήμος και οι πολίτες της Θίσβης είναι αντίθετοι με την λειτουργία της ΒΙΠΕ, γιατί εκτός των άλλων στην περιοχή εμφανίζεται έντονα το φαινόμενο της θερμοκρασιακής αναστροφής.
Ο Σύνδεσμος Δήμων Κορινθιακού και το Δίκτυο των κινήσεων και των οργανώσεων του Κορινθιακού είναι αντίθετοι στην λειτουργία του εμπορικού- βιομηχανικού λιμανιού και των καταστροφικών συνεπειών του για το οικοσύστημα του κλειστού κόλπου.
Απο την ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: