Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

Τι λέτε γι' αυτά κ. υπάλληλοι της αρχαιολογικής Υπηρεσίας;;;


Χάλασε η… ησυχία κάποιων θερμόαιμων υπαλλήλων της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Βοιωτίας μετά και την χθεσινή ανάρτηση μας με την οποία τους ρωτήσαμε γιατί δεν ασχολήθηκαν με τα θέματα που αφορούν την ανάδειξη και προστασία των αρχαιολογικών μας χώρων. Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι μάλιστα το μόνο που δεν έγραψαν στα σχόλια τους είναι ότι εμείς τους ξέρουμε και έχουμε προηγούμενα μαζί τους! Ούτε τους ξέρουμε ούτε και έχουμε προηγούμενα! Το είπαμε και τα ξαναλέμε: Δεν ασχοληθήκατε με κανένα θέμα που να αφορά την ανάδειξη της Ιστορίας μας παρά μόνο με το θέμα της Χαιρώνειας και καλώς κάνατε. Η αρχαιολογική υπηρεσία Βοιωτίας, το Μουσείο της Θήβας δηλαδή, είναι…στη Θήβα! Εσείς δεν βλέπετε την κατάντια της πόλης μας; Δεν βλέπετε την κατάντια των αρχαιολογικών μας χώρων; Δεν βλέπετε ότι κάτι πρέπει να γίνει σε αυτόν τον τόπο;;; Θιχτήκατε και δεν καταλάβαμε το γιατί! Το μόνο που κάνατε ήταν να μας αναγκάσετε να ψάξουμε στο αρχείο μας και να βρούμε μερικές φωτογραφίες από το αίσχος των Καστελίων, του Καβείριου αλλά και του χώρου επί των οδών Επαμεινώνδα και Δημοκρίτου που κατάντησαν έτσι με τις ευλογίες του κ. Αραβαντινού και τις δικές σας αφού ποτέ δεν τολμήσατε σαν Θηβαίοι, σαν Βοιωτοί να υψώσετε φωνή και να κινητοποιηθούν οι πάντες! Εκτός κι αν δεν είστε από την περιοχή. Τότε «δικαιολογήστε».



Επαμεινώνδα και Δημοκρίτου (κουτάκια απο μπίρες και άλλα σκουπίδια)






Λόφος Καστελίων













Το Μουσείο "αποθήκη" των ιστορικών Θεσπιών




Τι έχετε να πείτε για αυτά;;;; Αφήστε το γλείψιμο και κοιτάξτε όλοι μαζί να δούμε τι θα κάνουμε επιτέλους! Το θέμα Πάκαρντ το συζητάνε όλοι και εσείς το μόνο που κοιτάτε είναι να απαντάτε στα blog μήπως σας θίξουν την ανύπαρκτη υπηρεσία και τον προϊστάμενο σας! Και μάλλον απ΄ ότι φαίνεται την ίδια άποψη έχουν και οι συμπολίτες μου…Δείτε τα σχόλια τους ή ρωτήστε τους, αν βγαίνετε από τα γραφεία σας, και θα καταλάβετε…..!!!!!

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ανέκδοτο

"Κάπου στην Εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας και αρκετά έξω από τα Καμένα Βούρλα, ένας τύπος κάνει ώτο-στοπ. Η προσπάθειά του μέχρις στιγμής δεν έχει επιφέρει καρπούς, και σε αυτό συντελεί τόσο η ώρα που είναι γύρω στις 3 το πρωί, όσο και ο πολύ κρύος χειμωνιάτικος καιρός. Ο τύπος απελπισμένος, είχε αρχίσει να τη δαγκώνει από το κρύο, και συνειδητοποιούσε όλο και περισσότερο ότι...


αν δεν έβρισκε αυτοκίνητο σύντομα, θα άφηνε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο.
Σε κάποια στιγμή, και ενώ κανένα από τα λιγοστά αυτοκίνητα που πέρασαν δεν σταμάτησε, βλέπει από μακρυά ένα αυτοκίνητο να πλησιάζει με σχετικά χαμηλή ταχύτητα. Σκέφτεται λίγο, και παίρνει την απόφαση να μπει στη μέση του δρόμου και να αρχίσει να κουνάει χέρια και πόδια. Ούτως ή άλλως θα πέθαινε από το κρύο, οπότε και αν ακόμα τον πατούσε το αυτοκίνητο δεν θα είχε ιδιαίτερη σημασία. Τουλάχιστον έτσι είχε μια ελπίδα...
Το αυτοκίνητο πλησιάζει και σταματάει ακριβώς μπροστά του. Ο τύπος τρέχει γρήγορα, ανοίγει την πόρτα και μπαίνει στη θέση του συνοδηγού. Η ατμόσφαιρα μέσα στο αμάξι είναι παραδεισένια. "Αχ, ζεστούλα! Sας ευχαριστώ πάρα πολύ κύριε, δεν θα ήξερα τι να κάνω αν εσείς δεν στα... στα...". Ο τύπος αρχίζει να τραυλίζει όταν διαπιστώνει ότι δεν υπάρχει κανένας στη θέση του οδηγού. Το τραύλισμα μετατρέπεται σε πανικό όταν το αυτοκίνητο αρχίζει να κινείται μόνο του! Αμάν, το αμάξι είναι στοιχειωμένο!
Ανοίγει γρήγορα την πόρτα για να βγει έξω, αλλά το τσουχτερό κρύο του αλλάζει το μυαλό. "Που πάω; Θα ψοφήσω έξω. Στοιχειωμένο ξε-στοιχειωμένο, εδώ θα κάτσω".
Το αυτοκίνητο συνέχισε την πορεία του στην Εθνική οδό. Κάποια στιγμή, στρίβει σε ένα βενζινάδικο και σταματά. Ο τύπος παραξενεύεται. Μετά από 5 λεπτά, ανοίγει η πόρτα και μπαίνει κάποιος στη θέση του οδηγού. Ο τύπος έντρομος πετάγεται και φωνάζει:
"Μή κύριε!Mη μπαίνετε στο αμάξι...Eίναι στοιχειωμένο"!
Και ο τύπος:
"Τι; Στοιχειωμένο; Α παράτα μας, ρε φίλε. Απ'τα διόδια το σπρώχνω"!!!"

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

ANTE KYRIE ARABANTINE BGALE TOYS YPALHLOYS EJV NA KATARISOYN

Ανώνυμος είπε...

Όταν ο θεός έδειχνε το φεγγάρι μερικοί (εκ των οποίων και εσείς), κοίταγαν το δάκτυλο. Τι να σου κάνουν οι υπάλληλοι όταν στο Μουσείο της Θήβας υπάρχει ένας μόνο με την ειδικότητα του εργατοτεχνίτη και οι υπόλοιποι πού δούλευαν με ασφαλιστικά μέτρα απολύθηκαν κακήν κακώς (Νόμος Παυλόπουλου). Οι χώροι έτσι θα μείνουν εάν το Υπουργείο Πολιτισμού δεν δώσει χρήματα για τον καθαρισμό των χώρων. Οι σωστικές ανασκαφές στη Θήβα θα περιμένουν γιατί δεν υπάρχει προσωπικό.

Εσάς τόσο πολύ σας πείραξε μια ανακοίνωση εργαζομένων πού με αυτό τον τρόπο θέλει να προστατεύσει και να διαμαρτυρηθεί για την μετατροπή ενός ιστορικού αρχαιολογικού χώρου (Χαιρώνεια), σε βιομηχανική περιοχή;

Η ύπαρξη ή μη της πυραμίδας αφορά επιστημονικές κόντρες και διαμάχες.

Το θέμα Πάκαρντ αφορά τους Θηβαίους (Δήμο και Πολίτες αυτής της πόλης) και το Υπουργείο Πολιτισμού.

Τώρα όσον αφορά το «γλείψιμο» απ΄ όσα γνωρίζω κάποιος κάνει κάτι τέτοιο για να μη χάσει τη δουλίτσα του. Εμείς καλώς ή κακώς την έχουμε. Οι προσωπικές σας εμπάθειες και αντιπάθειες δεν μας αφορούν.

Οι εργαζόμενοι της Εφορείας δεν είναι Θηβαίοι (εκτός ελαχίστων). Αγαπούν αυτή την Πόλη όμως. Την αγαπούν ίσως περισσότερο από εσάς.

Και για να μη μπερδευτούμε με αντεγκλήσεις πάλι δεν είμαι ο άγνωστος φίλος πού σχολίασε σε προηγούμενη ανάρτηση και του τα χώσατε. Είμαι ένας εργαζόμενος της Εφορείας πού υπέγραψε την ανακοίνωση.

ΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΗ θ΄ ΕΠΚΑ

Ανώνυμος είπε...

Και πάλι αγαπητέ μου φίλε στην Θ' ΕΠΚΑ δεν καταλάβατε το περιεχόμενο των όσων γράψαμε! Ξεκαθαρίσαμε απο την αρχή (εκτός και αν δεν θέλετε να διαβάσετε ελληνικά) ότι επικροτούμε την ανακοίνωση για την Χαιρώνεια.
Μας αναφέρετε ένα σωρό γνωστά προβλήματα. Ούτε και γι΄αυτά έχετε αντιδράσει΄μέχρι σήμερα. Μιλάτε για έλλειψη εργατοτεχνιτών. Κάνατε καμια διαμαρτυρία;;; Βάλατε στο "παιχνίδι" της διεκδίκησης κάποιον απο τους τοπικούς φορείς; Αυτά είχα να πω. Και κάτι τελευταίο: τολμήστε να υψώσετε την φωνή σας στην προισταμένη αρχή σας και οι Θηβαίοι θα είναι μαζί σας!!! Αναμένουμε....

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Θηβαίε, ακατανόητη είναι η δική σου εμμονή εκτός και αν πράγματι δεν διαβάζεις ελληνικά
Είμαι ένας Λιβαδίτης (αυτό μπορείς να το διαπιστώσεις), ο ανώνυμος των σχολίων της προηγούμενης ανάρτησης, δεν έχω καμμία σχέση με τη Θ ΕΠΚΑ και με τίποτε άλλο και απλώς μου έκανε εντύπωση ότι εξισώνεις τις ευθύνες του ΥΠΠΟ, του προισταμένου και των υπαλλήλων.
Για τα χάλια των αρχαιολογικών χώρων ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ οι εργαζόμενοι ή τουλάχιστον δεν είναι αυτοί που πρέπει να κατηγορήσεις πρώτους.
Τώρα γιατί έχεις τόση εμπάθεια και τόση εμμονή και μάλιστα τους κατηγορείς και για γλύφτες, αυτό μόνο εσύ το ξέρεις.
Και μην βγάζεις και πράγματα απο το μυαλό σου για να δημιουργείς εντυπώσεις- ξαναδιάβσε τα σχόλια μου στην προηγούμενη ανάρτηση και θα δείς ότι διόλου δεν υπερασπίστηκα την "υπηρεσία" όπως σκοπίμως μάλλον φροντίζεις να τα μπερδέψεις.
Μια ομάδα εργαζομένων - δεν ξέρω καν πόσοι είναι- που έκαναν μια διαμαρτυρία και δέχθηκαν επίθεση υπερασπίστηκα.

Ανώνυμος είπε...

Φίλοι, εμείς δεν κατηγορήσαμε τους υπαλλήλους! Δεν είπαμε ότι δεν δουλεύουν, ούτε ότι εξαιτίας τους είναι έτσι οι αρχαιολογικοί χώροι! Τα έχουμε γράψει και του Μιχαλάκη του Λιάπη... Απλά τους ρωτήσαμε να μας πουν την άποψη τους και για αυτά τα θέματα που πιστεύω ότι είναι σοβαρότατα...Φαντάζομαι ότι εαν οι υπάλληλοι έκαναν τέτοιες σημαντικές παρεμβάσεις όπως έγινε και με το δελτίο τύπου της Χαιρώνειας θα υπύρχε ακόμη μεγαλύτερη πίεση. Ή στην τελική \εμείς οι πολίτες θα μαθαίναμε και πράγματα που δεν γνωρίζουμε! Σε ότι αφορά αυτό που λέτε περί εμπάθειας αυτό δεν ισχύει ούτε μια στο εκατομμύριο... Απλά, ξαναλέω, ότι και οι υπάλληλοι της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας μπορούν με όλους εμάς και τους φορείς να πιέσουμε μήπως και αυτός ο τόπος ξεκολλήσει απο το μηδέν που βρίσκεται τόσα χρόνια! Μπορεί να έχω και άδικο...

Ανώνυμος είπε...

ΟΚ, συμφωνούμε τότε

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί φίλοι.
Το πρόβλημα είναι μεγάλο και είναι κυρίως θέμα παιδειας. Δεν τίθεται θέμα ευθύνης των υπαλλήλων της αρχαιολογίας όπως αντιλαμβάνεστε.
Αλώστε είναι τόσοι λίγοι με πενιχρά μεσα. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε πίσω από κάθε απαίδευτο η ασυνείδητο, έναν υπάλληλο του Δήμου να μαζεύει τα σκουπίδια του.
Ευθύνη έχουν οι παντες. Εμεις ως απλοί πολίτες αλλά και οι υπηρεσίες.
Ευθύνη έχουν εκείνοι που χρησιμοποιούν τους χώρους η τους επισκεπτονται. πχ σχολεία ,σύλλογοι κλπ (βλέπε Μοσχοποδι μετά απο κάθε εκδήλωση η εκδρομή).
Επίσης οι γειτνιάζοντες με αρχαιολογικούς χώρους οι οποίοι ότι άχρηστο η μπάζα έχουν το αποθέτουν στο διπλανό Αρχαιολογικό χώρο.(βλ Πολυκατοικία διπλά στον Αρχαιολογικό χώρο, οδός Ετεοκλεους -Παλαια ανάρτηση του exeismimnima.gr)
Αν επισκευθειτε το σημείο της φωτογραφίας στα Καστέλια και περπατήσετε λίγο ακόμη θα δείτε και μα παράγκα με διάφορα παλιοσίδερα κλπ .-(δεν ξερώ αν ειναι νόμιμη Ιδιοκτησία η καταπατά αρχαιολογικό Χώρο….)

Όπως φαίνεται λοιπόν, φίλοι , η θα πρέπει να περιφραχθούν οι Χώροι και να εφαρμοστεί και το "ο ρυπαίνων πληρώνει" η να αλλάξουμε εμείς .
Τα Blogs μέσα από τον διάλογο μας δίνουν την ευκαιρία να αλλάξουμε απόψεις και να αφυπνιστούμε .

YΓ.Αγαπητοι υπευθυνοι του Θηβα-press ,Με ολο τοσεβασμο προς εσας και τη ελευθεοτυπια , η δημοσιευση ειναι λιγο αιχμηρη αν οχι πολεμικη προς την αρχαιολογια.