Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

Γιατί κ. Αραβαντινέ μαθαίνουμε τα νέα απο "ΤΑ ΝΕΑ";;;;



Είναι δηλαδή να μην ασχοληθείς;;; Μπορείς να αδιαφορήσεις όταν βλέπεις τα ΝΕΑ και το ΒΗΜΑ να δημοσιεύουν σήμερα ολόκληρα ρεπορτάζ για την Θήβα και τα όσα ανακοίνωσε ο κ. Αραβαντινός στο Βόλο;;; Η ανασκαφή σύμφωνα με πληροφορίες έγινε πέρυσι αλλά στη Θήβα δεν το έμαθε κανείς' ή μάλλον το μάθαμε σήμερα απο τις εφημερίδες της Αθήνας!!!
Η Θήβα δεν έχει μάλλον το δικαίωμα να μαθαίνει για τις ανασκαφές και ανακαλύψεις απο την Αρχαιολογική Υπηρεσία Βοιωτίας.... Γιατί κ. Αραβαντινέ;;;;
Δείτε τι γράφει το ρεπορτάζ απο ΤΑ ΝΕΑ:


Μυκηναϊκό ανάκτορο αποκαλύφθηκε στην Ακρόπολη της Θήβας

Ένα μυκηναϊκό κτίριο, πιθανότατα ανάκτορο, που καταστράφηκε από πυρκαγιά τον 13ο αιώνα, έφερε στο φως η αρχαιολογική έρευνα, της Θ' ΕΠΚΑ, στο υψηλότερο σημείο της Ακρόπολης της Θήβας.
Η ανακοίνωση του ευρήματος έγινε από τον κ. Αραβαντινό και από τον αρχαιολόγο Γιάννη Φάππα κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του «Αρχαιολογικού Έργου Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος, 2006-2008».
Χαρακτηριστικά της μεγάλης σημασίας του κτιρίου είναι οι τοιχογραφίες, τα κοσμήματα, αλλά και η άφθονη κεραμική που βρέθηκαν σε αυτό.
«Η θέση του οικοδομήματος στο υψηλότερο σημείο της τειχισμένης ακρόπολης, η διαμόρφωση των χώρων του, οι διαστάσεις και ο τύπος των αρχιτεκτονικών λειψάνων, ο τοιχογραφικός του διάκοσμος καθώς και τα πλούσια και μοναδικά ευρήματά του μαρτυρούν την ιδιαίτερα σημαντική λειτουργία του στο πλαίσιο της κοινωνίας της μυκηναϊκής Θήβας» δηλώνει στο Βήμα ο επικεφαλής της ανασκαφής και προϊστάμενος της αρμόδιας Θ' ΕΠΚΑ Βάσίλης Αραβαντινός.
Η ανασκαφή έγινε σε έκταση 250 τ.μ. σε μια περιοχή εξαιρετικά πυκνοκατοικημένη σήμερα, η οποία όμως να είναι το αρχαιότερο σημείο της ακρόπολης.
Το κτίριο ήταν κεραμωμένο με ιδιαίτερη προσοχή, οι κεραμίδες μάλιστα οι οποίες αποτελούσαν τη στέγη του βρέθηκαν σχεδόν όλες.
Εξαιρετικά ευρήματα αποτελούν οι τοιχογραφίες, οι οποίες απεικονίζουν πομπή γυναικών σε φυσικό μέγεθος, αλλά και τα δύο παραλληλεπίπεδα πήλινα αντικείμενα, διαστάσεων 12 Χ 7 εκατοστών, τα οποία φέρουν ζωγραφισμένα και στις έξι πλευρές τους ψάρια.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΙΤΑΛΙΑ [ΑΝΤΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙ..ΠΟΥ.. ΞΕΡΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΚΕΙ ]

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙΣ ΕΞΩ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΗΛΟΥΣ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΛΕΕΙ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ! ΔΗΛΑΔΗ ΑΛΛΑ ΛΕΕΙ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΕΛΛΑΝΤΑ....

Ανώνυμος είπε...

Σιγα ρε παιδια, που βγαλατε τα μαχαιρια.!! Οι ανακοινωσεις επιστημονικες και αλλες συνηθως γινονται κατα την διαρκεια των συνεδριων.Ετσι και κυρος εχει η ανακοινωση και τα ευρηματα κατα καποιο τροπο κατοχυρωνται.
Τωρα για το συγκεκριμενo θεμα δεν γνωριζω αλλα υποθετω οτι εαν κυλοφορουσε το νεο στην πολη πρωτα(Ανεπισημα) θα ανοιγε την ορεξη καποιων απο την κεντρικη διοικηση της Αρχαιολογιας και τα ευρυματα θα ταξιδευαν σε κανενα μουσειο της Αθηνας.....

Ανώνυμος είπε...

valkyrie, το θέμα είναι ότι ο κ. Αραβαντινός δεν ενημερώνει ποτέ την κοινωνία της Θήβας, την πόλη που τον φιλοξενεί πολλά χρόνια για κανένα θέμα! Δεν έχει διοργανώσει ποτέ καμία εκδήλωση σαν υπηρεσία για να μιλήσει στους θηβαίους και να τους ενημερώσει! Δηλαδή η όλη αντιμετώπιση του προς εμάς τους Θηβαίους είναι απαξιωτική....

Ανώνυμος είπε...

Η απάντηση αφορά το προηγούμενο σχόλιο΄.
Οι Θηβαίοι κρίνουν π[ολύ ύποπτη την παραμονή Αραβαντινού στην Θήβα επί τόσα χρόνια. Πουθενά δεν έχει συμβεί αυτό σε καμία αρχαιολογική υπηρεσία. Μήπως η συμπεριφορά του έχει να κάνει με τα όσα προσπαθούν χρόνια να κρύψουν για την πόλη μας;

Ανώνυμος είπε...

Αραβαντινέ πάρε δρόμο! Έκανες την πόλη εξάπυλη και πλέον δεν σε γουστάρουμε... Μπορείς να μας πείς πως τα κατάφερες ρε μπαγασάκο; Και δεν φτάνει που με την άδεια σου χτίστηκε η μια Πύλη έχεις το θράσος να λές ότι η Θήβα ήταν εξάπυλη και όχι εφτάπυλη! Αυτές τις μαλακίες σου μαθαίνουν στην Ιταλία;; Καιρός λοιπόν να ζητήσεις την μετάθεση σου απο το Υπουργείο Πολιτισμού! Παραγνωριστήκαμε και είναι κακό και επικίνδυνο αυτό!!