Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

"Ο Κάδμος σκοτώνει τον Δράκοντα"...το έμβλημα του Δήμου Θηβαίων



Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Νικόλαος Σβίγγος με αφορμή την ολοκλήρωση του εμβλήματος της πόλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Κάθε πόλη έχει το έμβλημα της που υποδηλώνει την ταυτότητα της, την ιστορική της διαδρομή, την πολιτισμική της αξία κλπ.
Στην πόλη μας ύστερα από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου καθιερώθηκε ως έμβλημα της, ο Ιδρυτής της, Κάδμος.
Η απόφαση μας αυτή είναι ιστορική οφειλή και χρέος απέναντι στην ιστορία του τόπου μας που έγινε Παγκόσμια Κληρονομιά στην ανθρωπότητα.
Προερχόμενος ο Κάδμος από την Φοινίκη και αναζητώντας την αδελφή του Ευρώπη, που την είχε απαγάγει ο Δίας, έφθασε στην περιοχή όπου ίδρυσε την Θήβα ύστερα από υπόδειξη του Μαντείου.
Στο σημείο αυτό σκότωσε τον φοβερό Δράκοντα που δέσποζε σε όλη την περιοχή.
Με υπόδειξη της θεάς Αθηνάς έσπειρε τα δόντια του από τα οποία φύτρωσαν οι λεγόμενοι «Σπαρτοί» που αλληλοεξοντώθηκαν.
Όπως κάθε ιδρυτής πόλεως έτσι και ο Κάδμος συνέδεσε την πορεία του με ένα κατόρθωμα.
Όλες οι μυθολογικές εκδοχές αναφέρουν αυτήν την περίπτωση. Η Θήβα των ιστορικών χρόνων έτρεφε ιδιαίτερη τιμή στον Ιδρυτή της. Εμείς οι νεώτεροι δεν έχουμε παρά να συνεχίσουμε αυτή την παράδοση. Η εμβληματική μορφή του Κάδμου προσδιορίζει την αφετηρία μας αλλά ταυτόχρονα σηματοδοτεί την ιστορική της εξέλιξη από τους αρχαιότατους χρόνους έως σήμερα».

24 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στις εκλογές που έρχονται θα δεισ τον δράκο κοντοστούπη. που θα φας τέτοιο μαύρο και τέτοια αποδοκιμασία από τους συμπολίτες μας που θα την θυμάσαι μέχρι και τα γεράματα.

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΣΑΙ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΣ. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΚΟΝΤΟ Ή ΕΝΑΝ ΦΑΛΑΚΡΟ. ΠΑΛΙΟΧΛΙΜΙΤΖΟΥΡΑ

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΒΡΙΖΕΤΑΙ ΤΟΝ ΣΒΙΓΚΟ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΕΙΝΑΙ. ΚΑΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ. ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΥΓΙΗΣ... ΣΒΙΓΚΟ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΒΑΘΕΙΑ ...ΓΕΡΑΜΑΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

θα τα πουμε στις δημοτικεσ εκλογεσ.

Ανώνυμος είπε...

ΣΒΙΓΓΟ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ (ΔΡΑΚΟΝΤΕΣ)ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΣΤΗΚΕΣ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΔΜΟΣ ΣΤΟ ΔΡΑΚΟ ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΜΥΑΛΟ.ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΓΡΑΦΤΟΥΣ ΣΤΑ @@ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΗΣΕ.ΤΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ (ΓΙΑ 10€ ΠΟΥΛΑΝΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΤΟΥΣ) ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΒΙΓΚΟ ΣΕ ΘΕΛΕΙ ΟΛΗ Η ΠΟΛΗ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΣΕ ΒΡΟΥΝ. ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΩΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝΕ ΓΙΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΚΛΠ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΨΕΜΑΤΑ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΣΣΣΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

Απορών είπε...

Επειδή είμαι άλλου δήμου, που η θεά Τύχη ( μικροσυμφέροντα ανεπάγγελτων πολιτευτών) μας οδήγησαν στον Καλλικρατικό δήμο Θηβαίων, αυτό είναι το σήμα και του Καλλικρατικού δήμου ή ισχύει μόνον για την πόλη σας και δεν ενδιαφέρει π.χ. τον Ελαιώνα, που τώρα ανήκει στο δήμο θήβας;

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΝΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΛΕΩΝΑ.

Ανώνυμος είπε...

RE ........XALBA O ELEWNAS EINAI TO DYNATO SHMEIO TOY SBIGGOY EIDIKA TWRA POY 8A TOYS SYNDESEI K ME TON MORNO.KRYFTEITE SAVOYRESSSSSSSSSSSS

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΩΣ ΕΜΒΛΗΜΑ ΤΗ ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΑΣΠΙΔΑ, ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ;

Ανώνυμος είπε...

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΚΟΝΤΕ ΦΑΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΚΟ ΜΟΥ ΕΣΥ ΘΑ ΖΗΣΕΙΣ ...ΧΙΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Εχει τη Βάσω ο σβιγγοσ.δε φοβάται τίποτα

Ανώνυμος είπε...

Οι άλλοι βολευτάδες ποιον έχουν άραγε; Γιατί δεν πέρνουν ξεκάθαρη θέση να μας πουν τι στηρίζουν; Μάλλον καιροφυλακτούν για να βγουν στο ΄τελος λάδι. Πάντα έτσι έκαναν.
Παλιά μου τέχνη κόσκινο

ΑΠΟ ΒΑΓΙΑ είπε...

ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΝ ΤΟ ΣΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΥΝ ΔΗΜΟ ΘΗΒΑΙΩΝ Η ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟ; ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ....

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΦΙΔΙ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΦΑΕΙ ΠΡΩΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΝΤΟ!!

Ανώνυμος είπε...

και τι θα βάλουμε ρε φίλε για να βλέπεις και τον Δήμο σου; Πρόβατα ή λαμόγια αγρότες που ρήμαξαν τα ταμεία, τις ενώσεις στον αέρα;

Καλλικρατικός Θηβαίος είπε...

Μια ερώτηση, ρε φίλε 9.45. Στη Θήβα δεν υπάρχουν γεωργοί κι αυτοί δεν έφαγαν λεφτά; Τα πρόβατα, που λες, τουλάχιστον είναι άκακα. Δεν έχουν κάνει κομπίνες και λαμογιές τινάζοντας την μπανκα του δήμου στον αέρα. Άλλο το χιούμορ- που δεν ξέρεις να κάνεις- και άλλο η μα--κία στην οποία είσαι εξπέρ. Κόφτη γιατί το πολύ το τάκα- τάκα κάνει το έξυπνάκια λεβεντομαλάκα.
Είναι φυσικό και επόμενο, αν εσείς οι Θηβαίοι κατέχετε από ευγένεια, το σήμα του νέου Καλλικρατικού δήμου να διαμορφωθεί μετά από συζήτηση το 2011 με όλους τους αντιπροσώπους και των άλλων δήμων που θα συγχωνευτούν. Αν το σήμα έλεγε "Πόλις Θηβών" δεν θα υπήρχα κανένα σχόλιο από τους γύρω δήμους. Μα λέει "Δήμος Θηβαίων". Και είναι άκομψο και εγωιστικό να επιβάλετε το σήμα, που τουλάχιστον δεν αντιπροσωπεύει τις Πλαταιές, τη Θίσβη και τα Βάγια- εκτός κι αν θέλετε να μας δείξετε πως μας έχετε γραμμένους εκεί που ο μάγκας Έλληνας κρεμάει την προσωπικότητά του- γιατί δεν έχουν σχέση με Κάδμο και Δράκο. Κάτι από το "κοινόν των Βοιωτών" θα ήταν πιο κομψό. Έτσι, για να λέμε τα σύκα- σύκα και τη σκάφη- σκάφη.

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΟ VAGIA BLOG, ΣΤΗ ΚΟΥΒΕΝΤΟΥΛΑ , ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΕΡΙ ΣΗΜΑΤΟΣ Ο ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ. ΑΠΟΛΑΥΣΗ...

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΥΡΟ ΣΤΟΝ ΚΟΝΤΟΟΟΟΟ.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΜΟΙΡΑΣΕΣ ΚΟΝΤΟΥΛΗ;

Ανώνυμος είπε...

ο οργισμένος καλά θα κάνει να πάρει κανα ηρεμιστικό. Όσο για το τι πιάνει ο Κάδμος καλύτερα να αναθεωρήσει. Προσβάλλει μια πόλη ολόκληρη και μια ιστορία. Είναι δυνατόν να λέει ότι ο Κάδμος πιάνει τα αχαμνά του; Έλεος.

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ είπε...

Κανείς δεν προσβάλλει ούτε την πόλη σας ούτε την ιστορία σας. Αν σας προσβάλλουν έργα και συναλλαγές ή μάλλον μή έργα, εσείς πρέπει να γνωρίζετε καλύτερα. Απευθυνθείτε λοιπόν στούς υπεύθυνους και πότε πότε αφήστε το ύφος του σοφού και δογματικού κριτή και μάθετε οτι εκτός από οδηγίες και απειλές υπάρχει και η σάτιρα.Από αυτήν ενοχλούνται μόνο οι ένοχοι.

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ είπε...

Και κάτι ακόμη.Η μεγαλύτερη προσβολή της πόλης σας και της ιστορίας της είναι η εικόνα του σκουπιδότοπου-Καδμείου και των άλλων αρχαιολογικών χώρων. Τα περί αρχαιολογικής υπηρεσίας κ.λ.π. είναι βλακείες που απευθύνονται σε υποανάπτυκτους. Αν είσασταν μάγκες και σεβόσασταν την ιστορία της πόλης σας, θα είχατε πιάσει την αρχαιολογία από το λαιμό. Τα χάπια λοιπόν πρώτα στον εαυτό σας.

Ανώνυμος είπε...

αυτο σας πειραξε παλιορουφιανοι