Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Η....Άλωση του Κιθαιρώνα! Ολοκληρωτική καταστροφή του δάσους!!!



Εικόνες ολοκληρωτικής καταστροφής κατέγραψε ο φακός του Θήβα press στο Όρος Κιθαιρών.
Σαν να μην έφταναν οι πυρκαγιές που το καλοκαίρι του 2009 αποτέφρωσαν χιλιάδες στρέμματα ελατόδασους, έρχεται να προστεθεί και ο ανθρώπινος παράγοντας.
Ο λόγος για τις εταιρίες ανεμογεννητριών που έχουν εγκατασταθεί στο βουνό και έχουν προκαλέσει ανεπανόρθωτες ζημιές στο φυσικό περιβάλλον.
Διάνοιξη νέων δρόμων, θυσιάζοντας έλατα και άλλα δέντρα που χρειάστηκαν αρκέτά χρόνια για να μεγαλώσουν και να ομορφύνουν τον τόπο.
Σημειώνουμε ότι η κατασκευαστική εταιρία έχει τις απαιτούμενες άδειες για τις εργασίες τις οποίες κατοχύρωσε απο την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας παρά την αρνητική γνωμοδοτική θέση του Δημοτικού Συμβουλίου Πλαταιών και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Βοιωτίας.
Μπορεί άραγε ο καθένας να κόβει δέντρα και να καταστρέφει το περιβάλλον;
Μήπως πρέπει να επέμβουν το Δασαρχείο Θήβας και ο Εισαγγελέας προκειμένου να σώσουν ότι έχει απομείνει απο το μοναδικό ελατόδασος της περιοχής μας;
Ελπίζουμε να παρέμβουν οι αρμόδιοι γιατί η τοπική κοινωνία πίστευε και πιστεύει ότι στον Κιθαιρώνα πρέπει να αναπτυχθούν "πράσινες δράσεις" όπως η δυναμική επαναλειτουργία της πίστας αεροπτερισμού, δασικά μονοπάτια κ.α.
Πάντως οι φωτογραφίες δίνουν το μέγεθος της καταστροφής που κάποιοι επιτελούν ανενόχλητοι....



Δεν υπάρχουν σχόλια: