Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Στις 24 Μαρτίου οι επαναληπτικές εκλογές στην Τ.Κ. Κοκκίνου

Για την Κυριακή 24 Μαρτίου προκηρύχθηκαν οι εκλογές στη Τοπική Κοινότητα Κοκκίνου του δήμου Ορχομενού. Πιο συγκεκριμένα οι επαναληπτικές εκλογές αφορούν στην κάλυψη όλων των κενών θέσεων τακτικών και αναπληρωματικών συμβούλων στην Τ. Κ. Κοκκίνου.  

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί σε δύο εκλογικά τμήματα, στο 202ο και στο 203ο (Δημοτικό Σχολείο Κοκκίνου - 1n και 2n αίθουσα αντίστοιχα), θα αρχίσει στις 7 το πρωί και θα λήξει στις 7 το απόγευμα.  

Δικαίωμα συμμετοχής στην ψηφοφορία για την εκλογή των τοπικών συμβούλων έχουν μόνο οι εκλογείς οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του Τοπικού Διαμερίσματος Κοκκίνου του Δήμου Ορχομενού, Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.  

Η διαδικασία για τη συνέχεια προβλέπει ενημέρωση των επικεφαλής των συνδυασμών από τον δήμαρχο για την κατάθεση των υποψηφίων σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία.  

Να θυμίσουμε ότι το πρόβλημα προέκυψε το περασμένο Φθινόπωρο μετά την παραίτηση όλων των μελών του Τ.Σ. και των επιλαχόντων που αντέδρασαν με αυτόν τον τρόπο όταν θεώρησαν ότι μια απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ορχομενού ευνοούσε το γειτονικό Διαμέρισμα του Ακραιφνίου και έθιγε τα συμφέροντα του Κοκκίνου.  

Η υπόθεση αφορούσε στην κατανομή των ανταποδοτικών οφειλών από αιολικό πάρκο στην περιοχή στην συγκεκριμένη περιοχή, στις τοπικές κοινωνίες μετά από μνημόνιο συνεργασίας που υπόγραψε ο δήμος Ορχομενού με τον επενδυτή. 

Το περιστατικό δεν είχε προηγούμενο και απασχόλησε έντονα το υπουργείο Εσωτερικών και τους όλους τους εμπλεκόμενους μέχρι να καταλήξουν στην προκήρυξη εκλογών.