Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013

Έρμαιο της κρατικής αδιαφορίας το Νοσοκομείο Θηβών!

Επιβεβαιώθηκε πλήρως η πληροφορία για επικείμενη ομαδική παραίτηση των Παθολόγων Ιατρών του Νοσοκομείου Θηβών, οι οποίοι φαίνεται να έχουν υπερβεί τα όρια τους, καθώς συνεχίζουν να εργάζονται με «εντέλλεσθε», μετά τις «φρούδες» υποσχέσεις του υπ. Υγείας …  

Τρεις εβδομάδες μετά την επίσκεψη Δημάρχου Θηβαίων, Ε. Μπασιάκου και Ιατρικού Συλλόγου και τις διαβεβαιώσεις του Γ. Γ του υπουργείου και επιστροφή του Δ/ντή της Παθολογικής Κλινικής , την μετακίνηση Παθολόγου από το Νοσοκομείο Χαλκίδας και την πρόσληψη ενός ακόμη επικουρικού Παθολόγου, το Νοσοκομείο παραμένει με τρεις Παθολόγους, οι οποίοι καλύπτουν τις εφημερίες τους αλλά και τα κενά που τις ακολουθούν με «εντέλεσθε» προκειμένου να μην προστεθούν επιπλέον προβλήματα στην ήδη προβληματική λειτουργία του, λόγω των σοβαρότατων ελλείψεων σε υλικά! 
Η εισβολή μας στο ιατρείο των παθολόγων ήταν αποφασισμένη, καθώς φορείς και κάτοικοι βρίσκονται υπ΄ ατμόν…  

Ο αν. Δ/ντής της Παθολογικής Κλινικής Γ. Σπαϊδιώτης με εμφανή καταρροή και υψηλό πυρετό εξετάζει ασθενείς, επιβεβαιώνοντας ότι τα κενά των Παθολόγων παραμένουν και οι τρεις εναπομείναντες εφημερεύουν τις μισές ημέρες κανονικά και τις υπόλοιπες με «εντέλλεσθε»… «Εφόσον είμαστε ενοποιημένο νοσοκομείο, ένας οργανισμός, δεν τίθεται θέμα έκτακτης ανάγκης, καθώς επιμερίζονται οι ανάγκες του κάθε νοσοκομείου για να καλύπτεται η περιοχή ενιαία. Άλλωστε, εμείς έχουμε και άλλα προβλήματα πολύ πιο σοβαρά γιατί λείπουν και άλλες βασικές ιδιότητες» επισημαίνει ο κ. Σπαϊδιώτης, μη σχολιάζοντας το θέμα των υπολοίπων ελλείψεων, το ίδιο και ο συνάδελφός του Γ. Γεωργακόπουλος, μέλος της επιστημονικής Επιτροπής και Δημοτικός Σύμβουλος, ο οποίος εστιάστηκε στις ελλείψεις και τα προβλήματα των Παθολόγων… 

Αρκετές εξετάσεις παραπέμπονται στην Λιβαδειά με ασθενοφόρο και επιστρέφουν, το ίδιο και η αξονική τομογραφία, εκτός και αν γίνει «ιδιωτικά» με πληρωμή από την τσέπη του ασθενή.. Ο κ. Γεωργακόπουλος χαρακτηρίζει «απαράδεκτη» την στάση του υπουργείου Υγείας, που μέχρι στιγμής δεν έκανε πράξη τις υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις, θεωρώντας πως η γενική κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Θηβών, υποθάλπει επικίνδυνα την λειτουργία του.. 

«Ντροπή τους! Οι εργαζόμενοι κάνουν το καθήκον τους, αλλά η πολιτεία υποβαθμίζει το Νοσοκομείο Θηβών και θα πρέπει με κάθε θυσία και αγώνα, φορείς και πολίτες να το διατηρήσουμε» ξεσπά ο Στ. Καμούτσης, που είχε πριν χρόνια διατελέσει Πρόεδρος και ο οποίος βρέθηκε εκεί, προκειμένου να διαπιστώσει την επιστροφή του κ. Παπαευσταθίου, που είχε μόλις πληροφορηθεί… «Οι ελλείψεις είναι τραγικές και είναι ντροπή τους για το κατάντημα» τονίζει, καλώντας τους βουλευτές και πολιτικούς να δουν την πραγματικότητα και να πράξουν άμεσα τα δέοντα!

Πηγη: Βοιωτική Ώρα