Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2008

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΗΒΑΣ

Επιτέλους λύση για κόμβο και αιμοδοσία

Η κατασκευή του νοσοκομειακού κόμβου αλλά και η ίδρυση μονάδας αιμοδοσίας αναμένεται να συζητηθούν και να αποφασιστούν τις επόμενες ημέρες σε συναντήσεις που θα πραγματοποιήσει ο Διοικητής του ΓΝΝ Θήβας Βασίλης Γεωργίου(φωτό) με τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Θ. Σκορδά, τον Νομάρχη Βοιωτίας Κ. Περγαντά και την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.
Η κατασκευή του κόμβου βρίσκεται ήδη στη διαδικασία ορισμού της τιμής μονάδας των υπό απαλλοτρίωση έργων κτημάτων, η δικάσιμος των οποίων έχει οριστεί να γίνει μέσα στον Οκτώβρη, ώστε αμέσως μετά να ξεκινήσουν τα έργα κατασκευής.
Η ίδρυση Μονάδας Αιμοδοσίας στο Νοσοκομείο Θήβας αποτελεί ίσως το μεγαλύτερο αίτημα των κατοίκων και των φορέων της περιοχής, εξαιτίας των ατυχημάτων της Εθνικής Οδού, των εργοστασίων, του ΤΕΙ, του Στρατοπέδου, των γυναικείων φυλακών του Ελεώνα και των κατοίκων, που σε κάθε περίπτωση αναγκάζονται να καταφεύγουν σε Λιβαδειά, Χαλκίδα και Αθήνα, με χάσιμο πολύτιμου χρόνου, τεράστια ταλαιπωρία αλλά και οικονομική επιβάρυνσή τους.
Τόσο ο Διοικητής όσο και το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Θήβας έχουν ήδη προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, μέσω εγγράφων αλλά και σε προσωπικό επίπεδο, για την ίδρυση της Μονάδας Αιμοδοσίας εδώ, αφού αυτό προβλέπεται και μέσα από τον κανονισμό του 2005.
Τις προηγούμενες ημέρες μάλιστα, ο κ. Γεωργίου συναντήθηκε για το θέμα με τον Υποδιοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας , ο οποίος ενέκρινε και καθοδήγησε τον Διοικητή του Νοσοκομείου προς την κατεύθυνση του Υπουργείου, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την ίδρυση της Μονάδας Αιμοδοσίας κι ένα καθολικό αίτημα της περιοχής να λάβει σάρκα και οστά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: