Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2008

ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ-

Ημερίδα αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας!

«Προσεγγίζοντας την Αναπηρία» ήταν το θέμα ημερίδας που διοργάνωσε το Κέντρο Εκπαίδευσης Κοινωνικής Υποστήριξης και Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρία του Νομού Βοιωτίας.
Η ημερίδα έγινε το πρωί στο συνεδριακό κέντρο της Θήβας, διοργανώθηκε με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου, παγκόσμια ημέρα των ΑμεΑ και ήταν η πρώτη που πραγματοποίησε το Κέντρο από της ιδρύσεως του.
Ομιλητές ήταν τα στελέχη του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ, γιατροί, κοινωνιολόγοι, ψυχολόγοι αλλά και γονείς που μίλησαν για την συμβίωση με ένα παιδί με ιδιαιτερότητες.
«Σήμερα διοργανώνουμε την πρώτη μας ημερίδα με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα των ατόμων με αναπηρία και με σκοπό την γνωστοποίηση του κέντρου και των υπηρεσιών που προσφέρει» σημείωσε σε δηλώσεις της η πρόεδρος του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Βοιωτίας Αγγελική Λιανού.
Την αμέριστη συμπαράσταση τους στο κέντρο αλλά και τα άτομα με αναπηρία εξέφρασαν σε δηλώσεις τους ο πρόεδρος του ΓΝΝ Θήβας Βασίλης Γεωργίου, ο πρώην Υφυπουργός Γ. Κατσιμπάρδης, ο Αντιδήμαρχος Ελ. Μαμμής, ο Δημ. Σύμβουλος Μιχάλης Λύγγος, ο Βουλευτής Μιχ. Γιαννάκης, το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ Βάσω Τσόνογλου και ο πολιτευτής Άκης Βαγιάκος που ήταν παρόντες στην ημερίδα.
«Η σημερινή ημέρα είναι ημέρα προβληματισμού, διεκδίκησης και αγώνων για τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειες τους. Οι φετινές εκδηλώσεις είναι αφιερωμένες στα θέματα απασχόλησης που απασχολούν τα ΑμεΑ και σε όλες τις αγκυλώσεις που δημιουργεί η γραφειοκρατία» σημειώνει το Μέλος της ΕΣΑμεΑ Βασιλική Λάσπη (φωτό) και συνεχίζει «η ΕΣΑμεΑ θα καταθέσει στην Βουλή την ερχόμενη Τετάρτη την έκθεση της και παράλληλα θα πραγματοποιήσει μια μεγάλη εκδήλωση στην Αθήνα όπου θα βραβεύσει μαθητές της Γ’ Γυμνασίου για τις εκθέσεις τους με θέμα τα ΑμεΑ».
Παράλληλα η κ. Λάσπη η μίλησε για την μη στήριξη των δομών στήριξης των ΑμεΑ από την πολιτεία τονίζοντας ότι «το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Βοιωτίας είναι μια δομή ανοιχτής προστασία και φροντίδας που δεν έχει τύχει καλής υποστήριξης και συμπαράστασης από την Πολιτεία να στελεχώσει την υπηρεσία που είναι η μοναδική δομή στον Νομό και να δώσει μια μεγάλη επιχορήγηση ώστε να μην κάνουμε μπαζάρ για να καλύψουμε τις λειτουργικές ανάγκες».
Να σημειώσουμε ότι το Κέντρο Εκπαίδευσης, Κοινωνικής Υποστήριξης και Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρίες (ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ) αποτελεί ανοιχτή δομή κοινωνικής φροντίδας, που απευθύνεται σε όλα τα άτομα με αναπηρία, ανεξάρτητα από την ηλικία τους και την προέλευση, το είδος και τον βαθμό της αναπηρίας τους και μπορεί, για την επίτευξη αυτού του σκοπού, να συνεργάζεται και να συντονίζεται με άλλες δομές ή οργανώσεις που παρέχουν εκπαιδευτικές, υγειονομικές και προνοιακές υπηρεσίες.
Οι υπηρεσίες που προσφέρει έχουν να κάνουν με την ενημέρωση, λειτουργική αποκατάσταση, ψυχοκοινωνική στήριξη, φυσικοθεραπεία, εργοθεραπεία, λογοθεραπεία, δημιουργική απασχόληση και ψυχαγωγία, αυτόνομη διαβίωση, πρόγραμμα αθλητικών δραστηριοτήτων και επαγγελματικής αποκατάστασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: