Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2008

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΕΛΑΙΩΝΑ

Τις γυναικείες φυλακές στον Ελαιώνα, όπου συνεχίζεται η απεργία πείνας των κρατούμενων, επισκέφθηκαν το πρωί τα μέλη της αρμόδιας Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής.
Βουλευτές όλων των κομμάτων, μέλη της Επιτροπής, συναντήθηκαν με την διοίκηση και τους εργαζόμενους του σωφρονιστικού καταστήματος όπου ενημερώθηκαν για τα προβλήματα που υπάρχουν σχετικά με τις συνθήκες κράτησης αλλά και για την πορεία της αποχής των κρατούμενων από το συσσίτιο.
«Συγκεντρώνουμε τα προβλήματα και θα προτείνουμε λύσεις. Είναι απαράδεκτο να μιλάμε για γυναικείες φυλακές και να μην υπάρχει γυναικολόγος» σημείωσε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Τόγιας ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε και στην αυστηρότητα των ποινών. «Αρκετές φορές υπάρχουν εξοντωτικές ποινές και ειδικά όταν αναφερόμαστε σε ανήλικες και σε μητέρες. Οι φυλακές έχουν σοβαρά προβλήματα στην χώρα μας. Ο Ελαιώνας είναι ένα παράδειγμα και όλα αυτά επιζητούν την άμεση επίλυση τους από την Πολιτεία χωρίς να σιωπά και χωρίς να κωφεύει».
Από την πλευρά της η Βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Θάλεια Δραγώνα αναφέρθηκε κυρίως στις σοβαρές ελλείψεις ιατρικού και επιστημονικού προσωπικού σημειώνοντας ότι «δεν υπάρχει ψυχιατρικό κατάστημα για να φιλοξενήσει κάποια περιστατικά, η μονάδα του Κορυδαλλού δεν δέχεται γυναίκες οπότε εξαρτημένες κρατούμενες αντιμετωπίζονται με έναν πρωτόγονο τρόπο».
Παράλληλα τα μέλη της Διακομματικής επιτροπής αναφέρθηκαν και στις ελλείψεις που παρατηρούνται σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους.
Η Βουλευτής του ΚΚΕ Λίλα Καφαντάρη τόνισε σε δηλώσεις της «έχουμε 42 απεργούς κρατούμενες και οι απαντήσεις που έδωσε στα αιτήματα τους ο Υπουργός κρίνεται επουσιώδης η τοποθέτηση του. Οι συνθήκες διαβίωσης είναι τραγικές και χαρακτηρίζουν την έλλειψη πολιτισμού σε μια χώρα και είναι αποτέλεσμα μιας γενικότερης πολιτικής».
«Αποθήκες ψυχών» χαρακτήρισε τα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης.
«Η δική μας υποχρέωση μετά από αυτήν την επίσκεψη είναι να κάνουμε ότι είναι δυνατόν, να βελτιώσουμε ότι μπορούμε και για τους εργαζόμενους και για τις κρατούμενες» είπε τέλος η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σούλα Μερεντίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: