Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2008

Επιστροφή των «Ελγινείων»
ζητούν οι Θεσπιές

Την επιστροφή του Ειρηνοδικείου – Υποθηκοφυλακείου και Συμβολαιογραφείου στην περιοχή αποφάσισε ο Δήμος Θεσπιέων. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κατά πλειοψηφία στη συνεδρίαση, θεωρούν πως η εδώ και χρόνια μεταφορά των τριών υπηρεσιών στα Βάγια έγινε για λόγους ψηφοθηρικούς, κι’ έτσι οι Θεσπιείς πιέζουν καθημερινά για την επιστροφή τους στη έδρα τους, τις Θεσπιές.
«Ο Καποδιστριακός μας Δήμος με 6.000 πληθυσμό κι έδρα τις Θεσπιές, διαθέτει όλα τα απαραίτητα κτίρια και τις υποδομές για την φιλοξενία αυτών των υπηρεσιών, αναλαμβάνοντας όλα τα έξοδα συντήρησης, αρκεί ο Υπουργός Δικαιοσύνης και η Κυβέρνηση να μας δικαιώσει» τόνισε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την εισήγηση του στο Σώμα.
Σε άλλο σημείο, της εισήγησης του, ο κ. Ιωάννης Κυρίκος σημείωσε ότι «αυτό το γεγονός οι δημότες μας δεν μπόρεσαν να το αποδεχθούν ποτέ και δεχόμαστε τρομερή πίεση για την επιστροφή των υπηρεσιών. Φυσικά θα πρέπει να σας υπενθυμίσω πως ο αγώνας για την επιστροφή τους, μου θυμίζει τον αγώνα που κάνει η χώρα μας για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα».
Μάλιστα, για την στέγαση των υπηρεσιών προτείνεται ο πρώτος όροφος του νέου κτιρίου του Διοικητηρίου Θεσπιών, ενώ συγκροτήθηκε για τις παραπέρα ενέργειες και Επιτροπή Αγώνα, αποτελούμενη από τον Δήμαρχο και τους Δημοτικούς Συμβούλους, τους Προέδρους Σωματείων κι επιφανείς προσωπικότητες του Δήμου.
Την απόφαση τους μάλιστα κοινοποιούν σε Πρωθυπουργό, Υπουργό Δικαιοσύνης, Περιφέρεια, Νομαρχία, ΤΕΔΚ, Βουλευτές και Δικηγορικό Σύλλογο Θήβας.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΒΡΕ ΚΑΦΡΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΘΕΣΠΙΕΩΝ, ΠΟΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΛΓΙΝΕΙΩΝ ΖΗΤΑΣ?
εισαι ενα χωριουδακι 1200 κατοικων.
Στα Βάγια που είναι κεφαλοχώρι 5.000 κατοικων εξυπηρετούνται τα γύρω χωριά πχ Μαυρομμάτι.
Θέλεις σαν Δήμαρχος να επιδείξεις κάποιο τοπικιστικό φανατισμό και δημιουργείς οξύτητες με διπλανούς όμορους Δήμους για ψηφοθηρικούς λόγους,και για να επιδείξεις το ανύπαρκτο έργο σου στις Θεσπιές.
Τα Βάγια ακόμη σε εξυπηρετούν 4 χρόνια σε όλες τις Αθλητικές δραστηριότητες στο Γήπεδο Βαγίων.
Αντε χάσου μυρμηγκάκι Κουρούνη.

Ανώνυμος είπε...

θα τρελαθουμε τελειως ποιο νεο δοικητηριο λενε αυτοι αυτο που παρατησαν και κατηγορουσαν την προηγουμενη δημ αρχη βρε αντε απο εδω.ΤΩΡΑ ΤΟ ΘΥΜΗΘΗΚΕ!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΩΝΥΜΕ 3:22 ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ! ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΓΙΑ Ή ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΕΣΠΙΕΣ;;;