Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2008

ΑΛΙΑΡΤΟΣ-

Επιπτώσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας

Ημερίδα με θέμα «Οι βιολογικές επιπτώσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας από τους πυλώνες της ΔΕΗ, την κινητή τηλεφωνία, τα ασύρματα δίκτυα και τις οικιακές συσκευές» πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο του δήμου Αλίαρτου.
Την ημερίδα διοργάνωσαν η ΕΛΜΕ (Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης) Βοιωτίας, οι Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων των Σχολείων της Αλιάρτου, η ΕΣΕΒ (Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Βοιωτίας) και το Τοπικό Συμβούλιο Νέων.
Ομιλητές ήταν ο καθηγητής Βιοχημείας Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Γεωργίου, ο Διδάκτωρ Περιβαλλοντικού Δικαίου Γιώργος Πάλιας και ο Τεχνικός Υπεύθυνος ΠΛΗΝΕΤ Δ.Δ.Ε. Ν. Βοιωτίας Νίκος Αδάμ.
Συγκλονιστικά ήταν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Γεωργίου για τους κινδύνους που εγκυμονούν για την υγεία όσων δέχονται ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες.
«Βλέπουμε ότι πρόκειται για ένα πρόβλημα αντίστοιχο με αυτό του καπνίσματος. Ενώ οι εμφανίσεις καρκίνου από έκθεση στον καπνό του τσιγάρου εμφανίζεται κατά μέσω όρο εμφανίζεται σε 20 με 22 χρόνια στην περίπτωση των κινητών τηλεφώνων από μελέτες έχουμε δει οτι ο καρκίνος αρχίζει και εμφανίζεται μετά από 10 χρόνια», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργίου ο οποίος στη συνέχεια τόνισε ότι η κοινωνία θα πρέπει να ευαισθητοποιηθεί περισσότερο στα παιδιά που δεν πρέπει να χρησιμοποιούν κινητό τηλέφωνο αλλά και στις νεαρές ηλικίες δεδομένου ότι δέχονται ακτινοβολίες όχι μόνο από έκθεση στα κινητά αλλά και από άλλες πηγές.
«Το φαινόμενο -είπε- είναι αθροιστικό υπάρχουν μελέτες που έχουν δείξει ότι περιβαλλοντικοί παράγοντες επιτείνουν τις επιθέσεις από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία».
Αναφερόμενος στα όρια για την ακτινοβολία επεσήμανε ότι πρέπει να αλλάξουν λέγοντας χαρακτηριστικά «Στα όρια ακτινοβολίας που έχει προσαρμοστεί ο άνθρωπος κατά την διάρκεια του 1.800.000 χρόνων που αναπτύχθηκε ως είδος τα φυσικά όρια είναι 700 με 800 εκατομμύρια φορές κατώτερα από τα όρια που ισχύουν για την Ελλάδα. Άρα δεν τίθεται αν οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας ακολουθούν τα όρια ασφαλείας αλλά κατάργησης αυτών των ορίων και δημιουργίας νέων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: