Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2009

Επένδυση ύψους 7 εκατ. ευρώ στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού


Έργα συνολικού ύψους 7 εκατ. ευρώ πραγματοποιήθηκαν στη διετία 2007-2008 στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού το οποίο ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα τη λειτουργία του.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης φέτος πραγματοποιήθηκαν νέα έργα και παρέχονται επιπλέον υπηρεσίες που έχουν ως εξής:
- Ο χώρος στα Κελάρια 1750 ανακαινίστηκε, ενώ προστέθηκαν άλλα τέσσερα ταμεία.
- Μεταφέρθηκαν στο σαλέ στη θέση Κελάρια 1950 τα καταστήματα ενοικιάσεως χιονοδρομικού εξοπλισμού και συντήρησης σκι και snowboard.
- Ανακαινισμένο λειτουργεί το σαλέ της Φτερόλακας.
- Διευρύνεται το ωράριο τις ημέρες αιχμής από τις 8.00-18.00.
- Παρέχεται η δυνατότητα έκδοσης εισιτηρίων: μέσω των οκτώ ταμείων στα Κελάρια 1750, των δύο ταμείων στη Φτερόλακα και ενός ταμείου στα Κελάρια 1950, μέσω του web site, μέσω του εκδοτηρίου στο Κέντρο του Δήμου Αράχωβας καθώς και μέσω συνεργαζόμενων ξενοδοχείων.
- Βελτιώθηκε η χιονοδρομική περιφερειακή διαδρομή.
- Ενοποιήθηκαν τα Κελάρια με το Χιονοδρομικό Κέντρο του Γεροντόβραχου.
- Διαχωρίζονται πλέον οι ροές μεταξύ χιονοδρόμων, επισκεπτών και μηχανημάτων στον περιβάλλοντα χώρο του 1950 με την κατασκευή σκεπάστρου στο κτίριο του 1950.
- Πραγματοποιήθηκε ανακαίνιση της τηλεκαμπίνας.
- Τοποθετήθηκαν νέα καθίσματα σε όλους τους αναβατήρες.
- Προσφέρεται για τους επισκέπτες δωρεάν χρήση δύο baby lift στα Κελάρια και δύο στη Φτερόλακα.
- Αναβαθμίστηκαν οι συρόμενοι αναβατήρες Παν και Πυθία.
- Ενδυναμώθηκε ο στόλος εκχιονιστικών μηχανημάτων, με την προσθήκη νέων εκχιονιστικών μηχανημάτων.
Από φέτος λειτουργεί Γραφείο Υποδοχής, Πληροφοριών και Εξυπηρέτησης Πελατών, ενώ ισχύει νέα τιμολογιακή πολιτική. Δηλαδή υπάρχει πλέον η δυνατότητα έκδοσης πολυήμερων εισιτηρίων ανοικτών ημερομηνιών (μη συνεχόμενες υποχρεωτικά) σε συμφέρουσες τιμές, που σημαίνει πως κάποιος μπορεί να κάνει χρήση του εισιτηρίου οποιεσδήποτε ημέρες, αργίες ή καθημερινές, ανάλογα με την επιθυμία του και τις υπάρχουσες καιρικές συνθήκες. Η χρέωση είναι δύο μονάδες κάθε αργία και μία μονάδα κάθε καθημερινή. Διατίθενται ελκυστικά πακέτα των 6, 10, 20, 40, 80 και 150 μονάδων. Η αγορά των εισιτηρίων μπορεί να γίνει από το ηλεκτρονικό κατάστημα μέσω του site www.parnassos-ski.gr, στο οποίο μπορούν να αγοραστούν και εισιτήρια 6 και 10 μονάδων.
Το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού εξασφαλίζει σε όλους τους χιονοδρόμους και επισκέπτες ιατρική και ασφαλιστική κάλυψη (αστική ευθύνη).

Δεν υπάρχουν σχόλια: