Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

"Πήρε ανάσα" το Παλάτι του Κάδμου


Στην κατεδάφιση ενός παλαιού κτριρίου που κατά πολλούς ήταν "σφήνα" στον χώρο της Καδμείας προχώρησαν το πρωί χωματουργικά συνεργεία με την επίβλεψη της Αρχαιολογικής υπηρεσίας Θήβας. Το συγκεκριμένο κτίριο βρισκόταν μέσα στον ανεσκαμμένο αρχαιολογικό χώρο όπου κατά καιρούς σύμφωνα με πληροφορίες αποθηκεύονταν διάφορα ευρήματα.
Το παλιό κτίριο έπεσε. Εμείς αλλά και όλοι οι Θηβαίοι πολίτες αναμένουμε απο την αρχαιολογία και το Υπουργείο Πολιτισμού την ανάδειξη και βελτίωση του χώρου για να μας θυμίζει ότι εκεί βρίσκεται το παλάτι του βασιλιά Κάδμου και όχι ένα ακόμη οικόπεδο πολλών "κακών" χρήσεων, όπως είναι σήμερα....
Παρεμβάσεις μπορούν να γίνουν πολλές όπως π.χ 1) μια πινακίδα με την απεικόνιση του χώρου για να μαθαίνει ο καθένας τι είναι αυτές οι... πέτρες που βλέπουμε, 2) επαρκής φωτισμός του χώρου και όχι σκοτάδια, 3) καθαριότητα σε τακτά διαστήματα και όχι κάθε καλοκαίρι.
Το θέμα είναι όμως αν υπάρχει η όρεξη και το κέφι απο τον Υπουργό και την Θ' ΕΠΚΑ για να σταματήσει κάποια στιγμή η Θήβα να είναι στην αφάνεια...

Θήβα Press: Τις επόμενες ημέρες θα σας ενημερώσουμε για την τύχη της πρότασης του Δήμου Θηβαίων προς το ίδρυμα Πάκαρντ για την συνέχιση των ανασκαφών στην Καδμεία αλλά και τα νεότερα για την Πυραμίδα του Αμφείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: