Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

Στήριξη Τσίπρα στους αγρότες



Στο μπλόκο των αγροτών στην εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας στο ύψος του Κάστρου βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας και ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας
Ο κ. Τσίπρας αφού άκουσε τα προβλήματα των αγροτών συνομίλησε μαζί τους και δήλωσε για μια ακόμα φορά την συμπαράστασή του τονίζοντας ότι οι αγρότες πλέον παλεύουν για επιβίωση.
«Οι αγρότες -είπε- βγαίνουν στους δρόμους και κλείνουν τους δρόμους γιατί διεκδικούν το δίκιο τους διεκδικούν επιβίωση. Η κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει ότι οι αγρότες δεν ενδιαφέρονται για επίδομα για να περάσουν τον επόμενο μήνα και μετά να βρεθούν και πάλι σε απόγνωση. Οι αγρότες παλεύουν για να κρατήσουν την παραγωγή για να συνεχίσουν το πατροπαράδοτο επάγγελμα του αγρότη που βρήκαν από τους παππούδες και τους πατεράδες τους. Αυτό δεν αντιμετωπίζεται με επικοινωνιακούς τρόπους. Η τακτική του γράψε Κώστα και της κοροϊδίας τελείωσε. Η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει σε συγκεκριμένες δεσμεύσεις που θα μπορέσουν να δώσουν προοπτική και μέλλον στην αγροτική οικονομία δεσμεύσεις που θα δώσουν αναζωογόνηση στην ύπαιθρο».
Επίσης ο κ. Τσίπρας μίλησε για επικοινωνιακά τρίκ από την σημερινή κυβέρνηση αλλά και τις προηγούμενες που χρησιμοποιούν τους αγρότες τις περιόδους των εκλογών ως δεξαμενή ψήφων.
«Και η σημερινή κυβέρνηση και οι προηγούμενες κυβερνήσεις είναι συνηθισμένες να αντιμετωπίζουν τους αγρότες με επικοινωνιακά τερτίπια. Τους θεωρούν μια δεξαμενή ψήφων χρήσιμη κάθε φορά που έχουμε εκλογές προκειμένου να εκλεγεί η μια ή η άλλη κυβέρνηση. Τώρα όμως έχει τελειώσει η εποχή της κοροϊδίας και οι αγρότες αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της επιβίωσης και της παραμονής στην ύπαιθρο και δεν μπορούν αυτά να απαντηθούν με τερτίπια και εξαγγελίες που δεν αντιμετωπίζουν ουσιαστικά το σημαντικό πρόβλημα που υπάρχει».
Ο πρόεδρος του ΣΥΝ τόνισε επίσης την ανάγκη διαμόρφωσης εθνικής στρατηγικής σημειώνοντας παράλληλα ότι η κοινή αγροτική πολιτική της Ε.Ε. έχει οδηγήσει τους αγρότες στο γκρεμό
«Είναι ανάγκη να υπάρξει μια ριζική αναδιάρθρωση της πολιτικής που ακολουθούμε ως χώρα, να στηρίξουμε την αγροτική οικονομία, να αποκτήσουμε εθνική στρατηγική και κυρίως να σταματήσουμε να ακολουθούμε πιστά τις επιταγές της ευρωπαϊκής ένωσης γιατί η κοινή αγροτική πολιτική είναι αυτή που μας έχει φέρει στο χείλος του γκρεμού. Σήμερα είναι αναγκαίο να συζητήσουμε τις αναγκαίες υποδομές που θα κρατήσουν τον αγρότη στην ύπαιθρο να συζητήσουμε για την στήριξη του αγροτικού εισοδήματος γιατί πραγματικά υπάρχει πρόβλημα επιβίωσης», είπε ο κ. Τσίπρας.
Καταλήγοντας επεσήμανε ότι ο αγώνας των αγροτών είναι αυθόρμητος και δεν υποκινείται από κανέναν λέγοντας χαρακτηριστικά: «Οι αγρότες σήμερα έχουν καταφέρει να ξεφύγουν από τις συμπληγάδες πέτρες της κομματικής λογικής, έχουν αυτόνομα συντονιστικά όργανα, ένα αυθόρμητο αγώνα που δεν κινείται από κανέναν και η κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει ότι δεν μπορεί να διαπραγματεύεται με κομματικούς επιτελάρχες αλλά πρέπει να σκύψει στα προβλήματα και να δώσει λύσεις».

φωτό: e-εφημερίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: