Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009

Επιστολή αναγνώστη


Με έκπληξη βλέπω ότι για πολλά θέματα που έπρεπε τότε να είχαν ασχοληθεί οι κ.κ. Κουρκούτης και Σκούμας (ή να δώσουν άμεσα λύση, όπως καλούν σήμερα την δημοτική αρχή) είχαν διαφορετική αντίληψη για τα θέματα αυτά.
Εύκολα είναι κ. Κουρκούτη και κ. Σκούμα να μιλάτε σήμερα, που δεν έχετε την ευθύνη και πολύ ευκολότερα είναι να πετάτε στους επόμενους το μπαλάκι.
Η κατάσταση όμως στην οδό Μακαρίου δεν είναι σημερινή. Κι εσείς είχατε στα χέρια σας την ευθύνη του Δήμου. Τι κάνατε όμως για να την βελτιώσετε και να μας απαλλάξετε από τα φορτηγά, την φασαρία που προκαλούν και τους κινδύνους που εγκυμονούν;
Τι κάνατε με τους κόμβους κ. Κουρκούτη και κ. Σκούμα των «περιφερειακών» δρόμων; Τι κάνατε με τον κόμβο του νοσοκομείου;
Συμφωνώ μαζί σας ότι «Η αντιμετώπιση της Θήβας από την κυβέρνηση είναι σκανδαλωδώς απαράδεκτη».
Διαβάζω επίσης να λέτε «Από πολύ καιρό έχουμε επισημάνει στον κ.Σβίγγο ότι επιβάλλεται δυναμικά να παρέμβει κινητοποιώντας τους πολίτες για να συγκινηθεί η Κυβέρνηση, ο κ.Σουφλιάς και οι τοπικοί βουλευτές».
Εσείς τι κάνατε κ Κουρκούτη και κ. Σκούμα για να κινητοποιήσετε τους πολίτες που υποφέρουν; Τι κάνατε για να συγκινηθεί η Κυβέρνηση, ο κ. Σουφλιάς και οι τοπικοί Βουλευτές;
Θυμάμαι πολύ καλά ότι με παρέμβαση του κ. Σκούμα (δύο ή τρείς φορές) είχε έρθει στη Θήβα ο Περιφερειάρχης για τους κόμβους και τους περιφερειακούς.
Ο Γενικός όμως δεν ανταποκρίθηκε. Κάνατε κάτι γι’ αυτό; Υπήρξε καμιά κινητοποίηση;;; Μπήκατε μπροστάρηδες για να κλείσουμε τον δρόμο και να διεκδικήσουμε την κατασκευή ενός νέου δρόμου;
Άρα λοιπόν μην υποτιμάται την νοημοσύνη μας κ. Κουρκούτη και κ. Σκούμα.
Τις όποιες διαφωνίες σας μπορείτε να τις εκφράσετε στο δημοτικό συμβούλιο. Εκεί μπορείτε να καταγγείλετε την δημοτική αρχή αν σφυρίζει, για τα σοβαρά αυτά θέματα, αδιάφορα.
Με το να βγάζετε δελτία τύπου όμως για λόγους εντυπωσιασμού και να αρνείστε και δικές σας ευθύνες νομίζω ότι μας «δουλεύετε» όπως λέει ο λαός.
Αυτοί που έχουν κάθε δικαίωμα να μιλάνε είναι οι πολίτες. Εμείς δηλαδή. Εσείς που δεν δώσατε λύσεις στα προβλήματα μας καλύτερα να προσπαθείτε, έστω και καθυστερημένα, για την επίλυση τους.
Αύριο δηλαδή, μπορεί να βγει και ο κ.Σβίγγος και να καταγγέλλει με τον ίδιο τρόπο μια νέα δημοτική αρχή, έναν νέο Δήμαρχο για θέματα που ο ίδιος δεν έλυσε.
Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Ας σοβαρευτούμε, και μαζί να δούμε πως θα πάμε αυτή τη πόλη μπροστά.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο/Η Ανώνυμος είπε...
ΤΟ ΣΚΟΥΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΥΡΚΟΥΤΗ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ, ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ.(ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΓΟΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ)
ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΔΕ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΟΜΙΛΟΥΝ.ΘΑ ΛΕΝΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ. ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΛΕΝΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ.
ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΕΣ ΕΝΑΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΣΑΝ ΤΟΝ ΛΥΓΓΟ ΠΟΥ ΔΕ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ; ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΛΕΥΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΒΙΓΓΟ ΟΧΙ , ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΤΗ ΘΗΒΑ.
ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΣΚΟΥΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΥΡΚΟΥΤΗ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΕΝΩ ΟΙ ΘΗΒΑΙΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ, ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ Κ.Λ.Π.
Ο ΣΒΙΓΓΟΣ ,ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΤΟ 1996, ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΦΑΝΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ. ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΕΝΑΣ ΤΕΤΟΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΣΑΙ.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ δεν είπα ότι δεν πρέπει να μιλάνε! Είπα ότι αυτοί που πρέπει να φωνάζουν είναι οι πολίτες και κυρίως εμείς που μένουμε στην Μακαρίου. Τώρα, ο λαός είχε ψηφίσει τον κ. Σκούμα και τον κ. Κουρκούτη για να κάνουν έργο και να δώσουν λύσεις στα καθημερινά μας προβλήματα. Άρα συμφωνούμε ότι έκαναν λιγοστό έργο! Τότε δηλαδή δεν έκαναν τίποτα για την Μακαριου και σήμερα βγαίνουν και φωνάζουν;;; Που ήταν τότε; Δεν είχαν στόμα να μιλήσουν; Δεν είχαν τα κότσια να κατεβασουν τον κόσμο σε κινητοποιήσεις; Σήμερα θυμήθηκαν ότι, εμείς οι κάτοικοι της Μακαρίου ζούμε ένα δράμα; Που ήταν 4 χρόνια; Άρα καλά λέω ότι μας δουλεύουν ψιλό γαζί!
Γράφεις φίλε, επίσης ανώνυμε: "ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΣΚΟΥΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΥΡΚΟΥΤΗ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΕΝΩ ΟΙ ΘΗΒΑΙΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ, ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ Κ.Λ.Π."
Δηλαδή και αυτοί (και οι υπόλοιποι) μας κάνουν χάρη που πάνε στα συμβούλια; Τι λές μωρέ; Αλήθεια; Τότε να τους βραβεύσουμε για τα αυτονόητα!!!! Με τέτοιες λογικές θα πάμε μπροστά;
Όταν σαν Δήμαρχος έχεις την δυνατότητα να κάνεις ή να διεκδικήσεις πέντε-δέκα έργα και δεν κάνεις τίποτα τότε δεν δικαιούσαι να "γκαρίζεις" και να μεταθέτεις τις ευθύνες που έχεις σε άλλους!!!! ¨
Όχι πως δεν υπάρχουν και στους σημερινούς εύθύνες αλλά καλύτερα οι δυο κύριοι να σιωπούν .¨΄Ηταν στο χέρι τους να απαλλαγούμε απο την Μακαρίου και δεν έκαναν τίποτα! Χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει. Εκτός και αν συμμόρφωσαν την Μακαρίου και δεν το καταλάβαμε! Επιτέλους κύριοι σταματήστε αυτό το παιχνίδι! Έχετε γνώσεις καί θέληση (πιστεύω) να ασχοληθείτε με άλλα θέματα και κυρίως με αυτά που 4 χρόνια δεν κάνατε τίποτα.