Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

Στενεύουν τα περιθώρια για τις χωματερές



Ορατός είναι ο κίνδυνος επιβολής προστίμων στη χώρα μας από την ΕΕ, ακόμα και δέσμευσης οικονομικών κονδυλίων, εξαιτίας της καθυστέρησης της υλοποίηση των έργων για την ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων.
Αυτό ανέφερε ο εκπρόσωπος της διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Κομισιόν, Γιώργος Κρεμνλής, μετά το τέλος της Διυπουργικής Επιτροπής για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων.
Ο υφυπουργός Εσωτερικών Θανάσης Νάκος διαβεβαίωσε ότι εντός δύο μηνών θα έχει ανακοινωθεί η ημερομηνία του διαγωνισμού για την κατασκευή τεσσάρων νέων εργοστασίων διαχείρισης απορριμμάτων σε Αττική και Φυλή (δύο εργοστάσια), Κερατέα και Γραμματικό.
Επίσης, ο κ. Νάκος είπε ότι από τις 1.102 ανεξέλεγκτες χωματερές για τις oποίες η χώρα μας καταδικάστηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, παραμένουν σε λειτουργία μόλις 7 οι οποίες πρόκειται να αποκατασταθούν μέσα στο 2009.
Οι εργαζόμενοι στον ΧΥΤΑ Φυλής καταγγέλλουν ότι αυτή τη στιγμή στο μοναδικό κύτταρο που λειτουργεί μπαίνουν καθημερινά 9.000 τόνοι απορριμμάτων και μεταφέρονται σκουπίδια από νομούς εκτός Αττικής όπως για παράδειγμα από την Αργολίδα, την Κορινθία, το Αίγιο και περιοχές της Στερεάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: