Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

«Κυριακή στο χωριό»- Αντίκυρα Βοιωτίας


Μετάδοση Κυριακή 1 Μαρτίου στις 15:30
Επανάληψη Καθαρά Δευτέρα (2 Μαρτίου) στις 18:00

Στην πανέμορφη Αντίκυρα και στο Καρναβάλι της θα είναι αφιερωμένη η «Κυριακή στο χωριό» ανήμερα της Αποκριάς.
Ένα ταξίδι στο χρόνο, με ήχους και χρώματα της Αποκριάς, μια γνωριμία με έθιμα της ημέρας, μια περιπλάνηση σε δρόμους, στενά και βραδινά στέκια με καρναβαλιστές, μία εκπομπή με τους κατοίκους ντόπιους και ξένους , μία συνύπαρξη του σύγχρονου και του παραδοσιακού, μία γνωριμία με τις τοπικές γεύσεις, ένα ταξίδι σ΄ ένα τόπο πλημμυρισμένο από ιστορία, σε μία περιοχή όπου τα μονοπάτια γίνονται σταυροδρόμι πολιτισμού.
Δεκάδες άρματα που σατιρίζουν την επικαιρότητα και εκατοντάδες καρναβαλιστές μασκαρεμένοι με πρωτότυπες στολές διαφόρων χρωμάτων, συμμετέχουν στη μεγάλη παρέλαση, που οργανώνεται στον κεντρικό παραλιακό δρόμο με τη συμμετοχή όλων των φορέων της τοπικής κοινωνίας.
Το Καρναβάλι της Αντίκυρας είναι έθιμο με απροσπέλαστες ρίζες στο χρόνο και αποτελεί πλέον θεσμό για την ευρύτερη περιοχή.
Ένα Καρναβάλι που συγκεντρώνει κάθε χρόνο όλο και περισσότερους φίλους. Μία εκπομπή με μεθυστικούς ήχους από τα περίφημα τοπικά σχήματα, μια περιήγηση σε θαλασσινές διαδρομές, σε κάστρα, μοναστήρια και αρχαιολογικούς χώρους, σ’ ένα αυθεντικό ανοιξιάτικο τοπίο με έμφαση στην παράδοση και στον πολιτισμό. Κάθε γωνιά σ΄ αυτή την περιοχή είναι μία εικόνα που σε ταξιδεύει πίσω στο χώρο και στο χρόνο.
Μουσική, χορός, ξεφάντωμα, γλέντι και πολλές εκπλήξεις, περιμένουν τους τηλεθεατές μέσα από την εκπομπή «Κυριακή στο χωριό» που αυτή τη φορά δίνει ένα διαφορετικό χρώμα στη σύνθεσή της, μέσα από ένα γραφικό ψαροχώρι. Την Αντίκυρα. Που όταν τη γνωρίσεις είναι μία «μύηση» στα μυστικά αγαθά ενός φυσικού παραδείσου που ακόμα «κρύβει» το θαύμα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: