Ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος θα παραστεί στην εκδήλωση παρουσίασης του δίτομου βιβλίου του πρώην Υφυπουργού Εσωτερικών Γιώργου Κατσιμπάρδη ¨ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΤΑ ΜΥΘΩΝ¨, που θα πραγματοποιηθεί μετά το Πάσχα στο Πνευματικό Κέντρο της Θήβας. Το βιβλίο θα προλογίσουν γνωστοί πολιτικοί, καθηγητές Πανεπιστημίου, συγγραφείς, δημοσιογράφοι κ.α.
Κατά την παρουσίαση του βιβλίου θα τιμηθεί από το Δήμο της Θήβας και τον Εκδοτικό Οργανισμό ΛΙΒΑΝΗ ο συμπατριώτης μας Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος για το συγγραφικό του έργο και την πολύπλευρη προσφορά του στην Ορθοδοξία, τα Γράμματα και τον Πολιτισμό της χώρας μας.
Ενδιαφέρον έχει το οπισθόφυλλο του 2ου τόμου του βιβλίου του Γ. Κατσιμπάρδη που ήδη τυπώνεται και αναφέρει τα εξής: "Η αξία του 2ου τόμου του βιβλίου βρίσκεται στο ότι πραγματεύεται πενήντα εννέα τραγωδίες που αντλούν τις πηγές τους από τους Επτά Μύθους – την λογοτεχνική διαδρομή των οποίων ιστορεί ο 1ος τόμος. Η αξία και πρωτοτυπία του, όμως, εστιάζεται και στο ότι καταγράφει τις φιλοσοφικές μεθόδους που χρησιμοποίησαν οι τραγικοί ποιητές των κλασικών χρόνων στην προσπάθειά τους να μεταπλάσσουν τα παλαιότερα εκείνα κείμενα των Επτά Μύθων σε ολοκληρωμένα θεατρικά έργα. Μάλιστα, με την παρουσίαση της ενότητας των τραγωδιών που έχουν τις ρίζες τους στο μύθο του Διονύσου, φέρνει στην επιφάνεια και τον «οδοιπορικό χάρτη» που ακολούθησε ο αρχαιοελληνικός εκείνος θεός ο οποίος, με αφετηρία την πατρίδα του – και κοιτίδα της λατρείας του – τη Βοιωτία, κατέληξε στην Αττική, όπου και εγκαινίασε τους διαγωνισμούς μεταξύ τραγικών ποιητών και δημιούργησε έτσι την τέχνη του θεάτρου. Τέλος, δίνει απάντηση στο ερώτημα αν, και σε ποιες φάσεις της πολιτικής και κοινωνικής ζωής της Αθήνας, ο Αισχύλος, ο Σοφοκλής και ο Ευριπίδης έθεσαν με τις τραγωδίες τους προβληματισμούς τόσο από το «πρόγραμμα των σοφιστών» όσο και από τις «πολιτικές θέσεις» των κομμάτων και, γενικότερα, των κέντρων εξουσίας της εποχής εκείνης· προβληματισμούς ιδιαίτερα χρήσιμους και για εμάς σήμερα".
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου