Σάββατο 25 Απριλίου 2009

Η κρισιμότητα των Ευρωεκλογών


Γράφει ο Λουκάς Αποστολίδης

Στο επίκεντρο της εκλογικής αναμέτρησης για τις ευρωεκλογές αναδεικνύονται κρίσιμα ζητήματα όπως:
Το μέλλον του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου ανάπτυξης
Η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και το γκρέμισμα του κοινωνικού κράτους και του κράτους δικαίου
Ο περιορισμός και η υποβάθμιση της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων και των αγροτών
Η αναδιανομή πλούτου, γίνεται σε βάρος των εργαζομένων και αντί να ενισχύει τις λαϊκές τάξεις, ενισχύει τους τραπεζίτες και τους χρηματιστές
Η Ανεργία, η Ανασφάλεια, η Ακρίβεια, η Φτώχεια κ.α. κτυπούν την πόρτα του κάθε πολίτη, της κάθε οικογένειας.
Για τα μεγάλα αυτά προβλήματα και τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης στην κοινωνία, σας ΠΡΟΣΚΑΛΩ να συζητήσουμε και να προβληματιστούμε για το μέλλον της εργασίας, της απασχόλησης, της ασφάλισης και της αγορα-στικής δύναμης των λαϊκών τάξεων στις 9 Μαΐου, ημέρα Σάββατο, στις 8 το βράδυ, στο Συνεδριακό Κέντρο της Κρύας.
Θα κληθούν να κάνουν παρεμβάσεις τοπικοί, κοινωνικοί και παραγωγικοί φο-ρείς στα ζητήματα αυτά. Επίσης, με σύντομες εισηγήσεις θα μιλήσουν καθηγη-τές Πανεπιστημίου, πολιτικοί και συνδικαλιστές.
Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, τα κοινωνικά ζητήματα έρχονται στο επίκεντρο της κοινωνικο – πολιτικής ζωής μας, διότι οι συντηρητικές δυνάμεις θέλουν να φορτώσουν τα βάρη της οικονομικής κρίσης στους εργαζόμενους και στις λαϊ-κές τάξεις.
Για την πορεία και το μέλλον των ζητημάτων που ανέφερα σύντομα ο Έλληνας πολίτης θα κληθεί να κρίνει και να αποφασίσει στην κάλπη στις 7 Ιουνίου.
Είναι η ώρα για να μιλήσει ο λαός.
Προσκαλώ κάθε Βοιωτό πολίτη, να προβληματιστεί στα κρίσιμα αυτά ζητήμα-τα, και βέβαια θα είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα να παρευρεθεί στην εκδήλωση στις 9 του Μάη.
Εργαζόμενοι, Αγρότες, Νεολαία, Συνταξιούχοι, Μικρομεσαίοι και Ελευθεροε-παγγελματίες που βιώνουν καθημερινά τις αφόρητες πιέσεις στο χώρο της α-γοράς, της παραγωγής, του εισοδήματος και της απασχόλησης, μπορούν με την ψήφο τους να χαράξουν νέα πορεία για την Ενωμένη Ευρώπη και ασφαλώς για τη χώρα μας. Τα βάρη της κρίσης δεν πρέπει να φορτωθούν στις λαϊκές τάξεις.
Ο καθένας μας και όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε «ρότα» και στην Ευρώπη και στη χώρα μας.
Φιλικά, Λουκάς Αποστολίδης
Δικηγόρος, Πρ. Αντιπρόεδρος της Βουλής,
Υφ. Εθνικής Άμυνας,
Email: lapostol@otenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: