Παρασκευή 3 Απριλίου 2009

Έκτακτη σύσκεψη Δήμου – ΕΛ.ΑΣ για την Μακαρίου!


Στην Εισαγγελία ο Δήμος από τις διαμαρτυρίες των αυτοκινητιστών…
Ν. Σβίγγος: «Καθιστώ υπεύθυνο τον οιονδήποτε, ακόμα και την Εισαγγελία, για οτιδήποτε συμβεί… Επιχειρείται παραβίαση των κανονιστικών αποφάσεων…»

Έκτακτη συνάντηση με την ΕΛ.ΑΣ είχε το πρωϊ της Πέμπτης ο Δήμαρχος Θηβαίων Ν. Σβίγγος, συζητώντας με τον αναπληρωτή Δ/ντή της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Θήβας Χ. Χατζηδρόσο τρόπους διευθέτησης του προβλήματος που έχει προκύψει με την οδό Μακαρίου.
Το πρωϊ της Τετάρτης ο Δήμος Θηβαίων κλήθηκε στην Εισαγγελία, μετά την παρέμβαση της Τροχαίας από τις διαμαρτυρίες των αυτοκινητιστών, προκειμένου να προβεί άμεσα στην αποκατάσταση του οδοστρώματος της οδού Μακαρίου, η αποκατάσταση της οποία είχε καθυστερήσει μετά την απόφαση της γενικής συνέλευσης να γίνει σε διάστημα ενός μήνα!
«Το γεγονός δηλώνει προχειρότητα, γιατί ναι μεν γίνεται η αποκατάσταση, αλλά χωρίς την απαιτούμενη προετοιμασία, αφού γίνεται βεβιασμένα μόνο για να προστατευθούν τα οχήματα. Καθιστώ υπεύθυνο τον οιονδήποτε, ακόμα και την Εισαγγελία, για οποιοδήποτε ατύχημα συμβεί, καθώς ισχύουν κανονιστικές αποφάσεις λειτουργίας και κυκλοφορίας των οχημάτων στη Θήβα οι οποίες επιχειρούνται να παραβιαστούν» δηλώνει ο Δήμαρχος Θηβαίων, γνωστοποιώντας προς όλες τις κατευθύνσεις πως «για οτιδήποτε συμβεί δεν είναι υπεύθυνος ο Δήμος»!.
Η αποκατάσταση του δρόμου έχει ήδη ξεκινήσει από το πρωϊ της Πέμπτης, ο προβληματισμός όμως της Δημοτικής Αρχής έχει να κάνει με την αύξηση των βαρέων οχημάτων, λόγω της διαπλάτυνσης της Π.Ε.Ο Ελευσίνας – Θήβας και δη αυτών που μεταφέρουν επικίνδυνα και εύφλεκτα φορτία, καθώς ο Δήμος ως αρμόδιος και υπεύθυνος για τη λειτουργία εντός σχεδίου της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων και των πολιτών, μπορεί να επιβάλει την απαγόρευσή της διέλευσης τους κάνοντας χρήση του άρθρου 79 περί κανονιστικών αποφάσεων από τον κώδικα 3463.
«Η εναλλακτική λύση για την κυκλοφορία των βαρέων και επικίνδυνων οχημάτων μπορεί να γίνει μέσω της Εθνικής Οδού, πρόβλημα που αφορά αποκλειστικά το ΥΠΕΧΩΔΕ και ειδικά τον κ. Σουφλιά» δηλώνει κατηγορηματικά ο κ. Σβίγγος, καθώς το Δημοτικό Συμβούλιο με την κανονιστική απόφαση που θα λάβει την Δευτέρα θα επιτρέπει την διέλευση συγκεκριμένου μεγέθους και βάρους οχημάτων, προκειμένου να ανακουφιστούν οι συνοικίες των Αγίων Θεοδώρων και του Πυριού.
«Πρέπει επιτέλους το ΥΠΕΧΩΔΕ και η Περιφέρεια να δουν στο πολύχρονο αίτημα της Θήβας και της ευρύτερης περιοχής για την κατασκευή κατά προτεραιότητα του ανατολικού περιφερειακού, καθώς το πρόβλημα παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις» επισημαίνει ο κ. Σβίγγος, υπενθυμίζοντας προς κάθε κατεύθυνση πως «η κινητοποίηση που αναβλήθηκε θα γίνει αν δεν δώσει άμεσα λύση ο κ. Σουφλιάς, με κλείσιμο των δρόμων και τις νταλίκες να φτάνουν μέχρι την Ελευσίνα»!!!!.

2 σχόλια:

Αδιάκριτο...μάτι είπε...

Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΌΜΩΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΌΤΙ ΠΑΛΙ ΠΡΟΧΕΙΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ! Η ΔΕΥΑΘ ΕΚΑΝΕ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΜΑΚΑΡΙΟΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ;;; Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΘ ΕΠΙΝΕ ΟΥΖΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΓΟΛΑΒΟ ΣΤΗΝ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ! κ. ΧΑΛΒΑΤΖΗ ΣΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ...

beelovers είπε...

Μόνο αν κλείσουμε τον δρόμο για κανένα μήνα θα πάρουν χαμπάρι οι αρμόδιοι δήμαρχε .