Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

Απάντηση Δημάρχου Θηβαίων σε Α. Κουτσούμπα



"Το ύφος του Βουλευτή της Ν.Δ Α. Κουτσούμπα στο δελτίο τύπου που εξέδωσε, μας παραπέμπει στις εποχές του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν».
Αν επιχειρεί να δικαιολογήσει την παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας, χρησιμοποιώντας την ύπαρξη υπουργικής απόφασης, του απαντώ πως δεν ακολουθήθηκε η ισχύουσα νομοθεσία, καθόσον απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του Δήμου, προκειμένου να αποσπαστεί ένας υπάλληλος σε γραφείο πολιτικού και μάλιστα τίθενται στον νόμο αυστηρές προϋποθέσεις, ‘έτσι ώστε η απόσπαση του υπαλλήλου να μη διαταράσσει την αρμονική λειτουργία του Δήμου.
Σε αυτή τη περίπτωση η υπάλληλος που αποσπάστηκε τελικά, υπηρετούσε στο γραφείο έκδοσης αδειών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και ήταν η μοναδική, γεγονός που του διεμηνύθη σε τηλεφωνική επικοινωνία μας.
Ο κ. Κουτσούμπας όμως επεχείρησε να επιβάλλει στον Δήμαρχο της Θήβας την προκλητικότατη θέση του «είμαι βουλευτής και μπορώ να επιλέγω και να κάνω αυτό που θέλω».
Απαντήσαμε εγγράφως στο υπουργείο Εσωτερικών, στον αρμόδιο υφυπουργό και του γνωστοποιήσαμε ότι δεν προτιθέμεθα να συγκατατεθούμε για την απόσπαση αυτή.
Ο αρμόδιος υφυπουργός ζήτησε την εισήγηση της Δ/ντριας του αρμόδιου τμήματος, η οποία εισήγηση ήταν αρνητική για την απόσπαση.
Κατόπιν αυτού διαφαίνεται πως λειτουργεί η Ν.Δ με τους βουλευτές και υπουργούς της. Αυτό είναι το σκάνδαλο: Παρά τις αρνητικές εισηγήσεις και την ισχύουσα νομοθεσία και την αρνητική δική μας απόφαση τελικά η υπάλληλος αποσπάστηκε με απόφαση υπουργού.
Καλό θα είναι ο κ. πρωθυπουργός να διατάξει ΕΔΕ ή να ζητήσει την αρνητι8κή εισήγηση της Δ/ριας του υπουργείου, αν ενδιαφέρεται να δει τον τρόπο που δουλεύει ο μηχανισμός του!
κ. Κουτσούμπα είχε γίνει γνωστό ότι αυτό που κάνετε είναι πραξικόπημα σε βάρος της αυτοδιοίκησης!!!"

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τελικά η υπόθεση αυτή αλλιώς ξεκίνησε και αλλιώς κατέληξε.
Ο Καράμπελας κατήγγειλε την Άρια και τους δημάρχους και τελικά εκτέθηκαν περισσότερο ο Άκης για χειρισμούς που έβλαψαν το κόμμα, οι βουλευτές της Ν.Δ. για το πώς λειτουργούν με τα stage και ο Κουτσούμπας για το πώς απαξιώνει το θεσμό της αυτοδιοίκησης.
Αλλά και το κυβερνών κόμμα δεν λειτουργεί διαφορετικά...
Δηλαδή ο Καράμπελας πέταξε αυτό το μαραφέτι που έχουν οι κυνηγοί στην Αυστραλία, το μαραφέτι πέρασε γύρω από τον στόχο αγγίζοντας τον ελαφρά, γύρισε πίσω, ο Γιάννης έσκυψε και αυτό παραλίγο να πάρει τα κεφάλια του Γιαννάκη και του Ανδρέα...
Του Βαγγέλη δεν το βρήκε γιατί είχαν προλάβει άλλοι...

Ανώνυμος είπε...

απο ολα οσα διαβαζουμε φέρονται εμπλεκόμενοι βουλευτές, δήμαρχοι, πολιτικά στελέχη κλπ και μια και ο καθενας λέει τα δικά του η μόνη λύση για να δοθεί οριστικό τέλος και να μάθουμε αν υπάρχει ή όχι διαφθορά είναι να αναλαβει την υπόθεση ένα πρόσωπο.
Ο κύριος Εισαγγελέας.

Ανώνυμος είπε...

εχεις δικιο...γελαει καλυτερα οποιος γελαει τελευταιος .Ο Α Κ Η Σ που ειναι γιατι δεν βγαζει κουβεντα.Η νομαρχιακη τι κανει

Ανώνυμος είπε...

Ο ΑΚΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΗΝ...ΚΟΥΚΟΥΛΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΒΛΕΠΕΤΕ....

Ανώνυμος είπε...

Ο Δήμαρχος μάλλον ασχολείατι με τις εντυπώσεις παρά με την ουσία!Γιατί δεν δόθηκε η άδεια πο τον Δήμο για την απόσπαση;Η υπάλληλος αυτή ήταν αναντικατάστατη δηλαδή;Οταν αποσίαζε ποιός την αντικαταστούσε δηλαδή;Γιατί η Δημοτική αρχή δεν φρόντιζε να υπάρχει και άλλος υπάλληλος εκεί;Μήπως όλα αυτά υποκρύπτουν κάτι άλλο;Απλά ερωτήματα και έυλογα!