Τρίτη 7 Απριλίου 2009

Μια απο τα ίδια σήμερα στον Ασωπό!



Για δεύτερη φορά, μέσα σε δυο χρόνια, Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής επισκέπτεται την επιβαρυμένη από την μόλυνση του Ασωπού ποταμού περιοχή των Οινοφύτων.
Η αντιπροσωπεία των Ελλήνων βουλευτών με επικεφαλής τον πρόεδρο της επιτροπής βουλευτή της Ν.Δ Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Γ.Γ του ΥΠΕΧΩΔΕ κ. Μπαλτά επισκέφθηκαν την περιοχή σε μια περίοδο που παρατηρούνται σοβαρά προβλήματα ρύπανσης και επιβάλλονται πρόστιμα στις βιομηχανίες από τους αρμόδιους φορείς.
Επιτόπου έσπευσαν οι Νομάρχες Βοιωτίας και Ανατολικής Αττικής καθώς και οι βουλευτές του Νομού Β. Τόγιας και Μ. Γιαννάκης, καθώς και η Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Β. Τσόνογλου.
Άμεση ενημέρωση για την υλοποίηση της μελέτης Λοϊζίδου καθώς και την καταλληλότητα ή όχι των αγροτικών προϊόντων της περιοχής ζήτησε ο Δήμαρχος Οινοφύτων Γ. Θεοδωρόπουλος, ενώ ο Δήμαρχος Σχηματαρίου Ε. Γεωργίου, απηυδισμένος από τις συνεχείς υποσχέσεις έθεσε θέμα «πολιτικής βούλησης», η οποία αποτελεί και το κλειδί για τη λύση του σοβαρότατου προβλήματος για την περιοχή και την Βοιωτία ολόκληρη.
Για συγκεκριμένες δράσεις του ΥΠΕΧΩΔΕ έκανε λόγο ο Κ. Μητσοτάκης ο οποίος παραδέχτηκε ότι το πρόβλημα της ρύπανσης δεν έχει λυθεί, γι’ αυτό και ζήτησε την εντατικοποίηση των ελέγχων.
«Αν δεν υπάρχει πολιτική βούληση, θα υπάρχει πολιτικό κόστος» απάντησε ο Γ.Γ του ΥΠΕΧΩΔΕ, επισημαίνοντας πως η επίσκεψη στόχο είχε την διαπίστωση του μέχρι σήμερα έργου του ΥΠΕΧΩΔΕ» το οποίο όμως χαρακτήρισε «μη αρκετό», καθώς είπε πως «απαιτείται εντατικοποίηση των προσπαθειών ώστε γρήγορα να περιορίσουμε την δημιουργία του προβλήματος που είναι η ρύπανση και στη συνέχεια η αποκατάσταση που θα πάρει πολύ χρόνο».
Ο κ. Μπαλτάς «έριξε» το μπαλάκι των αγροτικών προϊόντων στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και χαρακτήρισε «υπερβολικό πανικό» την φοβία του καταναλωτικού κοινού να χρησιμοποιεί αγροτικά προϊόντα της περιοχής!
«Το ΥΠΕΧΩΔΕ δεν είναι εκτελεστικό όργανο και δεν μπορεί άμεσα να δώσει λύσεις, μπορεί όμως να εξετάσει το πρόβλημα, να ακούσει τους εμπλεκόμενους φορείς και να καταλήξει σε συμπεράσματα» επεσήμανε ο βουλευτής Βοιωτίας Μ. Γιαννάκης, αναφερόμενος στις προσπάθειες, προτάσεις και πιέσεις των τοπικών παραγόντων, από τις οποίες κάποιες δρομολογήθηκαν (πρόστιμα, επιθεωρητές), δηλώνοντας υπέρ της μελέτης Λοϊζίδου, η οποία αναμένεται να δώσει και την λύση στο πρόβλημα.
Ένταση δημιουργήθηκε κάποια στιγμή, όταν ο Χημικός Α. Παντέλογλου επιτέθηκε φραστικά κατά της Νομαρχίας για «μη αναθεώρηση περιβαλλοντικών αδειών, αλλά και έκδοση νέων», προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Προέδρου του Νομαρχιακού Συμβουλίου Β. Τσόνογλου: «Από το 2007 που ξέσπασε το θέμα του Ασωπού, όλοι δήλωναν αναρμόδιοι, ώσπου μέσω του ΥΠΕΧΩΔΕ λάβαμε πολλές υποσχέσεις, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Η Νομαρχία έχει επιδείξει σοβαρή αντιμετώπιση στο θέμα με απόφαση απαγόρευσης οποιασδήποτε έγκρισης περιβαλλοντικής μελέτης για την διάθεση υγρών αποβλήτων και την ίδια τακτική εφαρμόζουμε διαρκώς» απαντά, επισημαίνοντας πως «όποιοι ισχυρίζονται το αντίθετο θα πρέπει και να το αποδείξουν, διαφορετικά πράττουν εκ του πονηρού»!
«Μπαλώματα πάνω στα μπαλώματα, χωρίς να δοθεί λύση την ώρα που και η τοπική οικονομία νοσεί και η υγεία των κατοίκων βρίσκεται σε κίνδυνο» χαρακτήρισε τις μέχρι σήμερα ενέργειες της πολιτείας ο Σ. Κουβέλης, μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής και αρμόδιος για το ίδιο θέμα στο ΠΑΣΟΚ, απαντώντας για τις προθέσεις του κινήματος σε θέματα περιβάλλοντος, οι οποίες έχουν να κάνουν με την προστασία και αξιοποίηση των υδάτινων πόρων της χώρα, γεγονός που έχει αναδείξει ο Γ. Παπανδρέου σε εθνικό ζήτημα., ενώ στο θέμα του Ασωπού επανέλαβε τη θέση του για «ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης» το οποίο και θα υλοποιήσει το ΠΑΣΟΚ ως αυριανή κυβέρνηση!
«Το ΥΠΕΧΩΔΕ θα έπρεπε μέσα από εθνικούς πόρους και μέσα από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων να είχε λύσει το πρόβλημα πάραυτα, αλλά σήμερα είμαστε πάλι εδώ, μιλώντας για τα ίδια προβλήματα» δήλωσε σε έντονο ύφος ο Νομάρχης Βοιωτίας Κ. Περγαντάς, απαιτώντας άμεσες λύσεις, καθώς ο κόμπος έφτασε επικίνδυνα στο χτένι.
«Είκοσι χρόνια παρακολουθούμε τις παρελάσεις των βουλευτών, βλέποντας υπουργούς, πρωθυπουργούς και γ.γ. σε μια περιοχή που έχει προσβληθεί ποικιλοτρόπως από υγρά, στερεά και αέρια απόβλητα» δηλώνει ο Δήμαρχος Σχηματαρίου Ε. Γεωργίου, κάνοντας λόγο για «περισσότερη σοβαρότητα και υπευθυνότητα».
«Η πολιτεία αρνείται να αναγνωρίσει το πρόβλημα, αντίθετα συγκαλύπτει τους υπαίτιους και εκδίδει επίσημες ανακοινώσεις ότι δεν υφίσταται ρύπανση, την ώρα που οι επίσημες μελέτες δείχνουν την πραγματικότητα» τονίζει ο βουλευτής Βοιωτίας Β. Τόγιας, απαιτώντας επίσημη ενημέρωση για τα προϊόντα της περιοχής, που δυσφημούνται πανελλήνια!
Ωστόσο, το πρωϊ το νερό που κυλούσε στον Ασωπό ποταμό, οπτικά φαινόταν καθαρό, οι κάτοικοι όμως της περιοχής μίλησαν για «ειδοποίηση των βιομηχανιών» περί της επικείμενης επίσκεψης.
Στο μεταξύ, Έλληνες επιστήμονες προτείνουν την σύσταση ανεξάρτητου φορέα ελέγχου των προϊόντων που καλλιεργούνται στην ευρύτερη περιοχή του Ασωπού, ενώ η ρύπανση του Ασωπού θα απασχολήσει και το συνέδριο που θα διεξαχθεί στο Ευρωκοινοβούλιο στις 15 Απρίλη, όπου θα λάβει μέρος και η Αμερικανίδα ακτιβίστρια Έριν Μπρόκοβιτς, η οποία ζητά την άμεση εφαρμογή της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, ώστε να σταματήσουν τα εργοστάσια να μολύνουν τον Ασωπό.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όλοι συμφωνούν οτι υπάρχει σκοτάδι αλλά κανένας δεν προσπαθεί να ανάψει το φως.
Άραγε δεν μπορούν να βρουν τον διακόπτη ή δεν υπάρχει διακόπτης!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΡΗ [ ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ] ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ

Ανώνυμος είπε...

η Αντινομάρχης που είχε υπογραφψει τόσες αδειες στις βιομηχανίες, τι πήγε να κανει. Η άλλη αντινομάρχης που ήταν; Δηλαδη Τσονογλου , Αγάτσα.Ρε μπράβο. Ο Νομαρχης και ο Αγγελου και ο Παπαναγιωτου, που έχουν υπογραψει άδεις τι κανουν.

Ανώνυμος είπε...

αγαπητέ ανώνυμε
αν έχει στοιχεία ότι κάποιος ή κάποια απο τα επώνυμα άτομα που επικαλείσαι έχουν υπογράψει παράνομες άδειες, αναφέρεις συγκεκριένα και με λεπτομέρειες τις πράξεις αυτές.
Σε διαφορετική περίπτωση είσαι συκοφάντης και δεν μπορείς να κρυφτείς πίσω απο την ανωνυμία σου τόσο εσύ όσο και οι όμοιοί σου.
Βάλτο καλά στο μυαλό σου και μη παρασύρεσαι απο επώνυμους δημαγωγούς πολιτικάντηδες που θέλουν να κάνουν πολιτική κρυβόμενοι, σπρώχνοντας μπροστά ανώνυμα άτομα, φορτώνοντάς τα με τις συνέπειες των δικών τους πράξεων.
ο λαός τους γνωρίζει, καταλαβαίνει και τιμωρεί όταν έρθει η ώρα.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε συνήγορε υπεράσπισης:Ο Παντελόγλου σαφώς και ευθέως. Αν θέλει να είναι πολιτκό πρόσωπο στη Βοιωτία σαν δικηγόρος που είναι να καταθέσει αμέσως μήνυση για συκοφαντία και αγωγή και οχι να νιαουρίζει όπως την ακούσαμε.Θα τα ακούσουν όλοι τους απόψε απο τον παπά και τον Παντελόγλου στο STAR .Μαθαίνω οτι κάποιοι συνυποψήφιοί τους θα τους τα ρίξουν στα ίσα εντός ολίγου.Περίμενε και θα γελάσει το παρδαλόν κατσίκι....

ΡΟΒΕΣΠΙΕΡΟΣ είπε...

Ανώνυμε συνήγορε υπεράσπισης:Ο Παντελόγλου κατηγόρησε την Τσόνογλου σαφώς και ευθέως.Εχω το DVD. Δεν ξέρω τι πάρα πάνω χρειάζεται να κάνει κανείς.Αν θέλει να είναι πολιτκό πρόσωπο στη Βοιωτία σαν δικηγόρος που είναι να καταθέσει αμέσως μήνυση για συκοφαντία και αγωγή και οχι να νιαουρίζει όπως την ακούσαμε. Ο Κατσιμπάρδης την εποχή αυτή πάλευε στήθος με στήθος με τα ΜΑΤ άλλά τώρα προσέχουνε που βάζουνε τα στήθη τους.Θα τα ακούσουν όλοι τους απόψε απο τον παπά και τον Παντελόγλου στο STAR .Μαθαίνω οτι κάποιοι συνυποψήφιοί τους θα τους τα ρίξουν στα ίσα εντός ολίγου.Περίμενε και θα γελάσει το παρδαλόν κατσίκι...

Ανώνυμος είπε...

για να καταλαβουμε ρε παιδιά
αν ο δήμαρχος ή η πολεοδομία, σου δίνει άδεια να φτιάξεις υδρορροή για να πετάς τα βρόχινα νερά της ταράτσας του σπιτιού σου στο δρόμο και εσύ ρίχνεις εκεί και τα αντίστοιχα του βόθρου , θα φταίει ο δήμαρχος ή η πολεοδομία;
αρκετά δεν κράτησε αυτό το παραμύθι;

Ανώνυμος είπε...

αφήστε τις κορώνες και τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες. ειναι ενα πρόβλημα που ολοι θέλουμε να λυθει. για να γινει αυτό πρέπει να συνεργαστούν και όλοι οι φορείς. μέχρι τώρα ακουγαμε φωνές και αντάρες που δεν οδήγησαν πουθενά. ισως γι αυτό δεν πείστηκε ο κόσμος. Διαβάστε το σημερινό δελτίο τύπου της νομαρχίας για την συνάντηση με τον καθηγητή του ΕΜΠ κ Αφτιά και την ομάδα του για την μελέτη συλλογής και επεξεργασίας βιομηχανικών αποβλήτων και συνεργαστείτε . ειναι η μόνη λύση για να πεισετε τον λαό για τις αγαθές προθέσεις σας που σίγουρα υπάρχουν. αντιμετωπίστε το πρόβλημα συλλογικά. δεν σηκώνει μαγκιές το θέμα.

Ανώνυμος είπε...

ροβεσπιερο
μπορείς να κατηγορείς όποιον θέλεις είτε απο μόνος σου είτε κατ υπόδειξη του αφεντικού σου αυτού του μοναδικού στη βοιωτία που παριστανει τον θεό αλλά τα ονόματα του παντελογλου και παπαγιαννη να μην τα επικαλεστείς ξανά γιατί είναι αξιόλογα άτομα όπως φάνηκε απο την εκπομπή και δεν έχουν καμία σχέση με σένα και το τεμπελόσκυλο που υπηρετείς.
με τέτοια που κάνεις θα χάσεις ότι και ο ήρωας που πήρες το ψευδωνυμο του και δεν εννοω το πανω κεφαλι.