Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

Σ. ΜΑΝΟΣ: "πιάστηκαν κορόϊδα οι Βουλευτές στον Ασωπό"



Βουτηγμένος όχι μόνο στα τοξικά απόβλητα αλλά και στις ακαθαρσίες βρίσκεται σήμερα ο Ασωπός ποταμός σε αντίθεση με την τέλεια και καθαρή εικόνα που αντίκρισε η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής κατά την πρόσφατη επίσκεψη της.
Πτηνοτροφείο της περιοχής διοχετεύει ανεπεξέργαστα λύματα και βρωμιές αποδεικνύοντας στην πράξη ότι για την υπόθεση του Ασωπού κανένας επίσημος φορέας και κυρίως το ΥΠΕΧΩΔΕ δεν λαμβάνουν κανένα μέτρο για την προστασία του και την εφαρμογή των Νόμων.
Τον Ασωπό επισκέφθηκε το πρωί ο Πρόεδρος της πολιτικής κίνησης «ΔΡΑΣΗ», πρώην Υπουργός, Στέφανος Μάνος ο οποίος μίλησε για πλήρη διάλυση της χώρας μας σε ότι αφορά το περιβάλλον.
«Για άλλη μια φορά λυπάται κανείς για τον τόπο του διότι ενώ έχουμε απίστευτες δυνατότητες σαν χώρα, να εξελιχθούμε και να γίνουμε μεταξύ των πρώτων σε ότι αφορά το περιβάλλον κάναμε πάντα ότι ήταν χειρότερο. Αυτό είναι το πρόβλημα. Δεν τηρούμε, με πρώτη την Πολιτεία, κανέναν Νόμο. Δεν θα είχαμε τεράστια οφέλη αν όλες οι βιομηχανίες τηρούσαν κατά γράμμα όλους τους κανονισμούς; Δεν θα έπρεπε να θεσπίσουμε εμείς κανόνες για το πόσιμο νερό έτσι ώστε οι πολίτες να μην φοβούνται να πιουν από το νερό της βρύσης; Αυτά τα λέμε ως ΔΡΑΣΗ που είναι η νέα πολιτική μας κίνηση.
Επιτέλους πρέπει να εφαρμόζουμε την κοινή λογική. Και δυστυχώς τα δύο κόμματα που μας κυβερνούν όλα τα έχουν εκτός από την κοινή λογική
» είπε ο κ. Μάνος ο οποίος μάλιστα σχολίασε καυστικά την επίσκεψη της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής.
«Ήρθαν εδώ οι βουλευτές της Επιτροπής περιβάλλοντος και τους μπουρδούκλωσαν σαν να ήταν ανόητα παλιόπαιδα για να τους δείξουν ότι τάχα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στον Ασωπό. Εκείνη την μέρα έριχναν νερό από τον Μόρνο στον Ασωπό για να φαίνεται καθαρός. Θα έπρεπε στοιχειωδώς οι Βουλευτές να καταλάβουν ότι τους δουλεύουν, αφού σήμερα εμείς άλλα διαπιστώνουμε» είπε χαρακτηριστικά.
Η κατάσταση πάντως που αντίκρισαν όσοι βρέθηκαν στον Ασωπό είναι αποκαρδιωτική ενώ τα μέτρα για να μπει τέλος στην ρύπανση του ποταμού μοιάζουν «όνειρο θερινής νυχτός».

Δεν υπάρχουν σχόλια: