Τρίτη 28 Απριλίου 2009

Σημαντικές συναντήσεις του Γ.Γ της Περιφέρειας Στερεάς


Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Παντελής Σκλιάς συναντήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας με τον πρόεδρο του ΕΟΜΜΕΧ κ. Γεώργιο Σουφλιά.
Στη διάρκεια της συνάντησης ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για το πρόγραμμα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας των γυναικών και το πρόγραμμα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας των νέων, για τα οποία είναι άμεσα διαθέσιμο ποσό ύψους 3,4 εκατ. Ευρώ στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Η δημοσίευση της προκήρυξης των δυο προγραμμάτων - των οποίων έχει ήδη προδημοσιευθεί ο κανονισμός - αναμένεται άμεσα.
Ειδικότερα για την Επιχειρηματικότητα Γυναικών το πρόγραμμα αποσκοπεί στη διευκόλυνση - μέσω χρηματοδοτικών ενισχύσεων – της ίδρυσης νέων επιχειρήσεων από γυναίκες σε όλους σχεδόν τους τομείς οικονομικής δραστηριότητας, το σύνολο των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του τομέα της μεταποίησης, του εμπορίου, των υπηρεσιών, του τουρισμού και της ανακύκλωσης – περιορισμού της ρύπανσης.
Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται με το συνολικό ποσό των 16.000.000€ και η Δημόσια Δαπάνη του συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης-ΕΤΠΑ) και από το Ελληνικό Δημόσιο.
Παράλληλα ο κ. Σκλιάς συναντήθηκε με τον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης Κώστα Μαρκόπουλο και εκπροσώπους των Ξενοδόχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: