Παρασκευή 1 Μαΐου 2009

Μήνυμα Γ. Μουλκιώτη για την Πρωτομαγιά


Η Πρωτομαγιά, είναι παγκόσμια ημέρα εργατικής τάξης, που σηματοδοτεί αγώνες και θυσίες, με πολλαπλά μηνύματα και αποδέκτες.
Η φετεινή Πρωτομαγιά, φέρνει μπροστά μας, με τον πιο ανάγλυφο τρόπο, τα ανοιχτά προβλήματα της εργασίας και των εργαζομένων.
Η ιδεολογία του νεοφιλελευθερισμού χρεοκόπησε, απειλώντας να βυθίσει την ανθρωπότητα στο χάος.
Η κρίση του καπιταλιστικού συστήματος, η απειλή της γενικευμένης φτώχειας και της ανεργίας και η καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων, παίρνουν εκρηκτικές διαστάσεις, συνοδευόμενες από το απύθμενο θράσος της εργοδοσίας, που έχει ως μοναδικό στόχο το υπερκέρδη, έναντι οποιουδήποτε κόστους, σε βάρος των εργαζομένων.
Ο νομός Βοιωτίας, είναι στις έξι περιοχές της χώρας, με το μεγαλύτερο ποσοστό απολύσεων εργαζομένων, με αβέβαιο το μέλλον τους.
Η φετεινή Πρωτομαγιά, φέρνει μπροστά μας, με τον πιο ανάγλυφο τρόπο, τα ανοιχτά προβλήματα της εργασίας και των εργαζομένων.
Γεννώντας παράλληλα την ελπίδα, ότι η ώρα των λύσεων πλησιάζει.
Συμπίπτει με την αρχή του τέλους των Κυβερνήσεων Καραμανλή, που έχουν οδηγήσει στην ακρίβεια, τον πληθωρισμό, την ανεργία, τα νοικοκυριά στην υπερχρέωση.
Είναι η αρχή του τέλους των κυβερνητικών πολιτικών που έχουν αφαιρέσει ουσιαστικά δικαιώματα.
Δίνουμε το δικό μας παρόν, στη μάχη για την ΑΛΛΑΓΗ στο πλευρό των εργαζομένων και των κινημάτων τους, ώστε οι αλλαγές να γίνουν πραγματικότητα χωρίς άλλο χαμένο χρόνο.
ΖΗΤΩ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

14 σχόλια:

Κάρνειος είπε...

Κύριε Μουλκιώτη μήπως εσείς μαζί με την κύρια Τσόνογλου αλλά και όλοι την παρέα ( εργατικό κέντρο Θήβας), υπηρετείτε τυφλά την εργοδοσία; Μήπως είστε υπεύθυνοι για την ανεργία στον τόπο μας. Μην παίζετε άλλο με την νοημοσύνη μας.

Ανώνυμος είπε...

καρνειε
οπως παντα λαθος πορτες κτυπας. μαλλον τη δικη σου πρεπει να κτυπησεις αν και ειναι ηδη κτυπημένη.

Κάρνειος είπε...

Κύριε Ανώνυμε, προφανώς είστε εργαζόμενος της εταιρίας
ΠΑΣΟΚ & ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Α.Ε. Όσο και να υπερασπίζεστε τα αφεντικά σας, ο πολίτης της Θήβας ξέρει τoν ρόλο που «βαράει» ο καθ’ ένας μας.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε (2/5/09,11:30πμ),έχεις λάθος.Ρώτησε τους παραπάνω αν ήταν μπλεγμένοι μαζί με συναδέλφους των απο τη Ν.Δ.(μαζίκαι ο Στάμος τ.νομάρχης της Ν.Δ.ως πρόεδρος της ΒΙΠΕΤΒΑ) για την βιομηχανική ζώνη Τανάγρας -Ασωπίας που καλώς ακύρωσε το ΣτΕ....Χοντρό χρήμα...Αν κάποιος έχει αντίρρηση ας τολμήσει να γράψει επώνυμα.Ιδού η ρόδος ιδού και το πήδημα.Όμως Κάρνειε το ΠΑΣΟΚ δεν είναι μόνο αυτό και αυτό είναι το λάθος σου.Καλό μήνα

carnation είπε...

Κάρνειε παρατηρώ ότι κάνεις πολλά σχόλια και μάλιστα αρνητικά (δικαίωμα σου) κυρίως όταν βλέπεις κάποιον πολιτικό. Δυστυχώς όμως δεν βλέπω να σχολιάζεις τίποτα άλλο απο αυτά που συμβαίνουν γύρω μας. Είμαι σίγουρος ότι θέλεις να εκμεταλλευτείς την κατάσταση πολιτικά. Πως αλλιώς να το εξηγήσω; Μάλλον έφαγες φόλα στις εκλογές και τώρα σου φταίνει όλοι. Μπορεί να είμαι λάθος αλλά αυτήν την εντύπωση δίνεις. Σε λίγο, αν συνεχίσεις έτσι, (δικαίωμα σου), θα σε παίρνουμε όλοι στην πλάκα.

Κάρνειος είπε...

Έχουμε μπουχτίσει από κομματόσκυλα, οσφυοκάμπτες, τεμπέληδες, και επαγγελματίες πολιτικούς.

Ανώνυμος είπε...

ανωνυμε 1.32μμ
οταν κατηγορεις καποιον ονομαστικα να λες συγκεκριμενα για ποιά πραξη τον κατηγορεις και να υπογραφεις με το ονομα σου και οχι αοριστολογιες.
απο ψευτομαγκες εχουμε χορτασει.

καρνειε
σε ενοχλουν ολα τα πολιτικα πρόσωπα όλων των παραταξεων. μεχρι τωρα μας εδειξες οτι το σκεπτικο σου ειναι οτι ¨ολοι ειναι μαλ... εκτος απο εμενα¨.
βγαλε την περικεφαλαια που φορας μπας και μπει θετικη ενεργεια στο κλουβιο μυαλο σου και σε ενεργοποιήσει.
αν δεν το καταλαβες στο λοω και εγω κανουμε πλακα μαζι σου νουμερο,στρατιωτη της δεκαρας;

Κάρνειος είπε...

Όλα τα πολίτικα κόμματα έχουν τον ίδιο αφέντη, δηλαδή την παγκοσμιοποίηση. Όλα τα κόμματα αυτήν υπηρετούν. Αυτό που είναι να γίνει θα γίνει είτε με το ΠΑΣΟΚ είτε με την ΝΔ είτε με άλλο κόμμα. Οι εκλογές είναι μια ψεύτικη και φασιστική διαδικασία, στην οποία ο πολίτης έχει την ψευδαίσθηση ότι δρα Δημοκρατικά. Και όσοι κάνουν πλάκα μαζί μου, τους ενημερώνω ότι κι εγώ ξεκαρδίζομαι με τις παπαριές που γράφουν. Η οξεία οσφυοκαμψία που πάσχετε σας έχει μετατρέψει σε ερπετά.

Ανώνυμος είπε...

ενταξει ρε φιλε
να παρουμε τα οπλα και να πολεμησουμε σαν Δον Κιχωτιδες, εκει το πας προφανως, αλλα πες μας ποιοί ειναι οι ανεμομυλοι;
Ποιος ειναι εχθρος και τι προτείνεις.

Κάρνειος είπε...

Αυτούς τους διαλόγους τους έχω ξανά βιώσει. Αυτό που προτείνω είναι να πάψουμε να στηρίζουμε άτομα και κόμματα που αποδεδειγμένα δεν πράττουν για τον πολίτη.
Εσείς όλοι που με κατηγορείτε και λέτε ότι με παίρνετε στην πλάκα τα ξέρετε καλύτερα από εμένα, και ξέρετε ότι έχω δίκιο. Ίσως κάποιοι από εσάς να είστε και κομματικά στελέχη που ζείτε εις βάρος του απλού λαού. Του λαού που του έχετε καταστρέψει την λογική σκέψη και με τους εκβιασμούς σας τον αναγκάζετε να σας ψηφίζει ξανά και ξανά. Είναι ψέματα ή υπερβολή ότι όλοι οι πολιτικοί είναι ψεύτες, κλέφτες, και γενικά άτομα βουτηγμένα στην παρανομία, άτομα που μόνο η φυλακή τους αξίζει, έτσι για να στερηθούν όλα αυτά που μας κλέβουν. Είναι ψέματα ότι οι πιο διεφθαρμένοι σωματικά και πνευματικά βρίσκονται μέσα στα κόμματα και στα παρακλάδια αυτών. Επειδή τα δυο μεγάλα κόμματα τα έχω ζήσει εκ τον έσω ξέρω πολλά πράγματα που εσείς δεν θέλετε να φανερωθούν. Η Κομματική βιομηχανία είναι μια. Πόσα στελέχη έχουν περάσει από δυο η και τρία κόμματα που υποτίθεται ότι πρεσβεύουν διαφορετικά πράγματα. Δεν υπάρχει δεξιά και αριστερά, ούτε κεντρώος χώρος ούτε άκρα, το μόνο που υπάρχει είναι υπέρ ή κατά της Παγκοσμιοποίησης. Και πιστέψτε με και τα 5 κόμματα που ψηφίζει ο Ελληνικός λαός έχοντας την ψευδαίσθηση ότι είναι 5 διαφορετικά κόμματα, είναι ακριβώς τα ίδια, είναι και τα 5 υπέρ της Παγκοσμιοποίησης. Αυτά από εμένα, βρίστε με όσο θέλετε.
Την πραγματικότητα δεν την φοβάμαι εγώ, αλλά εσείς.

Ανώνυμος είπε...

καρνειε
το οτι εχεις ξανακουσει αυτους τους διαλογους και δεν τσαντίζεσαι με αυτα που σου γραφουν σημαινει φίλε μου είτε οτι εχεις ψυχολογικο πρόβλημα ειτε οτι εισαι επαγγελματιας μηδενιστης.
ειναι δικαιωμα σου αλλά μια και μας είπες ποιος ειναι ο εχθρος πες μας τωρα και ποιος ειναι ο φιλος. με ποιον ειμαστε τι προτεινεις να κανουμε αποχη απο τις εκλογες; ετσι θα κτυπησεις την παγκοσμιοποιηση; οχι βεβαια αλλα με ποιο τροπο πες μας λοιπον.
να παρουμε τα οπλα; τι προτεινεις!!!
αν εχεις κατι το συγκεκριμενο πεστο μας διαφορετικα δεν μπορουμε να σε παρουμε στα σοβαρα. αν εχεις πάλι ψυχολογικο προβλημα ενταξει ρε φιλε παμε πασο. γραψε οτι θελεις.

Κάρνειος είπε...

Φιλαράκι ανώνυμε τα έχεις παίξει, έχεις πολύ πλάκα. Θα σου δώσω την απάντηση που αναζητάς. Δεν χρειάζεται να κάνουμε τίποτα, όλα καταρρέουν κάποτε κάτω από το ίδιο τους το βάρος. Έτσι και η παγκοσμιοποίηση που εσύ υπηρέτης θα καταρρεύσει από μόνη της. Δεν βλέπεις πως τρώγεστε εσείς τα κομματικά στελέχη μεταξύ σας, να μην πω για τους υπουργούς και τους βουλευτές, ο ένας τα φορτώνει στον άλλον. Θα φαγωθείτε μεταξύ σας και θα τελειώσει η υπόθεση. Και αυτά τα «υπέρ όντα» που κινούν τα νήματα της παγκοσμιοποίησης θα καταρρεύσουν κι αυτά.
Λοιπόν, περαστικά σου.

Ανώνυμος είπε...

καρνειε
οταν καταρρεύσει η παγκοσμιοποίηση τα εγγόνια σου θα έχουν πεθάνει απο πολύ βαθειά γεράματα.

Ανώνυμος είπε...

καρνειε
αφου λες οτι δεν χρειαζεται να κανουμε τίποτα ποιος ο λογος της συμμετοχης σου στο παρον αρθρο;
για να αποδείξεις την μεγιστη νοημοσυνη σου;
οταν εχω απεναντι τυπους σαν εσενα που δεν ξερουν τι θελουν σιγουρα κανω πλακα.
καλη ανταμωση στο εγγυς μελλον.